beste paardenbalsem voor mensen

Beste paardenbalsem voor mensen: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste paardenbalsem voor mensen? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Oorspronkelijk uitsluitend gebruikt voor de verzorging van de benen van paarden, heeft paardenbalsem tegenwoordig bewezen een van de beste producten te zijn voor gestresste, pijnlijke spieren en gewrichten bij mensen. Het is tegenwoordig ontzettend populair en steeds meer mensen kunnen niet meer zonder.

Paardenbalsem bestaat vaak uit verschillende actieve ingrediënten. Zo verfrist en verkwikt het de huid met ingrediënten als menthol, kamfer, natuurlijke kruidenextracten van arnica, rozemarijn en paardenkastanje en natuurlijke muntolie.

Paardenzalf is geweldig voor o.a. zware benen, vermoeide voeten, verstuikingen, kneuzingen, spanningen en pijnlijke spieren. Het werkt verkoelend of verwarmend, afhankelijk van welk product je gebruikt en het verlicht binnen 5 minuten de pijn / ongemak.

Niet elke paardenbalsem is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je zomaar een product aanschaft. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar de beste paardenbalsem voor mensen en daar zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste paardenzalf voor jou te ontdekken!

Beste paardenbalsem voor mensen: Top 5!

We zijn opzoek gegaan naar de beste paardenbalsem voor mensen en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste paardenzalf voor jou uit!

1. Jacob Hooy Mustang Spiercrème

Jacob Hooy Mustang Spiercrème

Als je opzoek bent naar de beste paardenbalsem voor mensen dan is de Mustang crème van Jacob Hooy zeker een aanrader. Deze hoogwaardige crème is door zijn unieke samenstelling geweldig voor de gewrichten en gevoelige spieren omdat het verkoelt en de spieren tot rust brengt en de gewrichten versoepelt. Tegelijkertijd maakt Mustang crème door zijn diep doordringende warmtewerking snel een einde aan stramme en stijve spieren. Deze paardenbalsem wordt gemakkelijk door de huid opgenomen.

Je kunt de crème gebruiken wanneer je maar wilt. Het is bedoeld voor de behandeling van de spieren voor, tijdens of na het sporten. Het werkt geweldig bij gevoelige, vermoeide, stramme en of koude spieren.

Breng mustang crème dun aan op te behandelen huid en masseer licht totdat de crème volledig in de huid is getrokken. Deze behandeling kan meerdere malen per dag herhaald worden, gebruik het zo vaak als je wilt. Was altijd de handen na gebruik van de crème zorgvuldig met water en zeep om contact met slijmvliezen (mond, ogen) te voorkomen. Bewaar de pot op een koele plek en buiten bereik van kinderen.

De belangrijkste werkzame bestanddelen in deze crème zijn: Rozemarijn olie, Eucalyptus olie, Kampfer, Menthol, Arnica (valkruid), Duivelsklauw.

2. M.Comhair Paardenbalsem

Paardenbalsem voor mensen

Een andere geweldige paardenbalsem voor mensen is dit product van M.Comhair. Deze groene gel met paardenkastanje en menthol voelt fijn en koel aan bij het aan brengen. Na enkele minuten is dit op lichaamstemperatuur en begint deze te werken. Deze balsem is zeer goed voor de benen , knieën en spieren. 

Als je bijvoorbeeld een zware dag hebt gehad en daardoor zware en vermoeide benen of pijnlijke kieën hebt, kan deze crème snel verlichting en verkoeling bieden. De paardenbalsem kan voor alles gebruikt worden , ook voor schouder, nek en rug.

Ben je juist opzoek naar verwarming in plaats van naar verkoeling? Dan heeft dit merk ook een rode paardenbalsem die juist verwarmd. Deze is geweldig voor de opwarming an spieren of ledematen. Ook bij kneuzingen, gewrichts- en spierpijn is deze geweldig -> bekijk hier.

De paardenbalsem van dit merk is vetvrij en in water oplosbaar. De basis van deze balsem is samengesteld uit zuivere etherische oliën o.a: Pepermuntolie – Arnika – Camphor- Paardenkastanje en ander kruidenconcentraten. Deze Paardenbalsem bevat geen cortison

De paardenbalsem verlicht snel je pijn bij verschillende problemen, zoals:

 • Spierpijn
 • Een vastzittende nek of schouder
 • Artrose en artritis
 • ontstekingen
 • tenniselleboog
 • rugklachten
 • spiermoeheid ,
 • Verrekkingen en verstuikingen ,
 • kneuzingen
 • zwellingen
 • reuma
 • opgeblazen en of vermoeide benen
 • krampen
 • pijnlijke spataders
 • koude handen en voeten enz …

Paarden Balsem verlicht de pijn en werkt verwarmend of verkoeling, afhankelijk van voor welke optie je gaat (de groene gel of de rode gel van dit merk). Smeer minimaal 2 keer per dag een dikke laag over het oppervlak waar je last van hebt en wrijf het goed in.

3. Bio Vital Paardenbalsem Crème

Bio Vital heeft ook een geweldige paardenbalsem op de markt gebracht. Het is een natuurlijke crème die zware en vermoeide ledematen, zoals je benen en voeten snel verfrist en stimuleert. De doorbloeding wordt bevorderd, waardoor het snel beter zal voelen en de pijn weg zal trekken. De balsem is uitermate vriendelijk voor de huid en vermindert krampen, kneuzingen en verstuikingen met de helende kracht van de natuur.

Net zoals alle andere hoogwaardige paardenzalven, kan ook dit product helpen bij ontzettend veel verschillende problemen en pijntjes. Zo kan deze paardenbalsem snel verlichting brengen bij spierpijn, artrose en artritis, pijn in de knieën , voeten of gewrichten, vastzittende spieren, kneuzingen, krampen en nog veel meer.

Je mag het zo vaak smeren als goed voor jou voelt. Neem een beetje van de crème en smeer het goed uit op de plek waar je last hebt.

4. Camille Cosmetics Paardenbalsem 

Camille Cosmetics | Paardenbalsem

Camille Cosmetics heeft ook een paardenbalsem van hoge kwaliteit op de markt gebracht. Ook deze paardenbalsem is bedoeld voor menselijke gebruik. Het is een paardenbalsem van hoge kwaliteit, welke is verrijkt met o.a. Eucalyptus, Menthol en Camphor. Door zijn unieke samenstelling heeft deze balsem een revitaliserend en verfrissend effect.

Net zoals de andere paardenzalven, helpt dit product tegen veel kwalen en pijntjes. Zo kun je het o.a. gebruiken bij stijve en vermoeide spieren en voor het behoud van soepele gewrichten. Door de menthol zal de huid koel aanvoelen. Eenmaal op lichaamstemperatuur begint het product zijn werking te doen.

Breng een beetje van de paardenzalf aan op de huid en smeer het zachtjes in. Herhaal deze handeling zo vaak als je wilt en zo vaak als goed voelt.

5. BIO POWER Paardenbalsem

BIO POWER Paardenbalsem

De laatste, maar zeker niet de minste paardenbalsem die we graag willen uitlichten, is de Bio Power Paardenbalsem Crème. Het is een natuurlijke crème die zware benen en vermoeide voeten verfrist en stimuleert. Het bevorderd de doorbloeding en neemt pijntjes weg. De balsem is uitermate vriendelijk voor de huid en vermindert krampen, kneuzingen en verstuikingen met de helende kracht van de natuur.

Deze krachtige en diepwerkende balsem helpt het bloed in en onder de huid en spieren sneller te doen stromen en brengt daardoor verlichting van de klachten. De balsem gaat de huid niet verwarmen, maar de spieren, pezen en gewrichten kunnen een warm of verkoelend gevoel krijgen, al naar gelang de aard van de klachten.

Smeer deze crème minimaal 2 keer per dag dik in over het oppervlak waar je pijn hebt. Wrijf het vervolgens goed in.

Waarop te letten bij het kiezen voor de beste paardenbalsem voor mensen

Wanneer je opzoek bent naar de beste paardenbalsem voor mensen, is het belangrijk om een aantal dingen te overwegen. Hieronder volgt een lijstje met de belangrijkste factoren om naar te kijken bij het maken van een beslissing:

– Ingrediënten

Wanneer je opzoek bent naar de beste paardenbalsem, is het zeer belangrijk om goed naar de ingrediënten te kijken. De ingrediënten maken of breken het product. Over het algemeen doen alle paardenbalsems hetzelfde, maar je sommige producten zijn beter dan andere. Dat ligt allemaal aan de ingrediënten die erin zitten.

In de meeste paardenzalven zit sowieso paardenkastanje-extract, dit is vaak het hoofdbestandsdeel in paardenbalsems. Het werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en krampstillend. Daarnaast zitten er vaak nog meer actieve ingrediënten in dit soort zalven. Een aantal geweldige ingrediënten om terug te vinden in je paardenbalsem zijn: Dennennaald, Rozemarijn, Akkermunt, Pepermunt, Menthol en Arnica.

– Vorm

Paardenzalf kan ik verschillende vormen voorkomen. Meestal komt het in de vorm van een gel, maar het kan ook meer een crème / zalf zijn. Het kan ook verschillende kleuren hebben, maar vaak is het groen van kleur. De vorm zegt niet zoveel over de kwaliteit, dus maak je hier niet al te druk om.

Ook kan paardenzalf in verschillende verpakkingen komen. Zoals je in de ‘Beste paardenbalsem voor mensen top 5’ hierboven kunt zien, ziet het meestal in een pot, waar je met je vingers wat van het product uit kunt halen. Soms zit het echter ook in een pompflesje of in een tube, zoals nummer 5 in onze lijst. Het maakt in principe niet uit waar het product in zit, zolang het voor jou fijn is om te gebruiken.

– Verkoelend of verwarmend

Een paardenzalf kan een verkoelende of een verwarmende werking hebben. De meeste paardenzalven hebben een verwarmende werking, omdat dit het beste werkt tegen spierpijn en andere pijntjes. Ook werkt dit het beste voor kneuzingen, verrekkingen en verstuikingen.

Er zijn echter ook paardenzalven met een verkoelende werking en deze kunnen in bepaalde situaties ook beter zijn. Een verkoelende zalf is bijvoorbeeld geweldig als je hele zware en vermoeide benen hebt, na bijvoorbeeld een lange werk dag. In dat geval is het juiste fijn om deze lichaamsdelen af te koelen om ze te laten ontspannen. Ook in de zomer kan een verkoelende gel beter zijn.

Nummer 2 in onze lijst bijvoorbeeld is te kopen in een verkoelende en een verwarmende optie.

– Klanten beoordelingen

In je zoektocht naar de beste paardenbalsem voor mensen, kunnen klanten beoordelingen ook zeer waardevol zijn. Dit zijn beoordelingen van mensen die de zalf al in gebruik hebben, dus dit kan je veel informatie geven die je niet uit de product informatie kan halen. Klanten zijn vaak zeer eerlijk in hun reviews, waardoor je snel achter de kwaliteit en eventueel de voor- en nadelen van een product zult kopen. Lees wel altijd meerdere beoordelingen door, als deze er zijn, want zo krijg je een zo eerlijk mogelijk beeld. Een beoordeling is natuurlijk altijd subjectief dus je kunt niet van één beoordeling uitgaan.

In ons onderzoek naar de beste paardenbalsem voor mensen hebben we ook goed naar de klanten reviews gekeken. We hebben enkel producten met hoge klanten beoordelingen in onze lijst opgenomen. Zo kun je er zeker van zijn dat je geen miskoop doet, voor welke optie je ook gaat.

Veelgestelde vragen over paardenzalf

Hopelijk heb je bij deze de beste paardenbalsem voor mensen voor jou gevonden. Mocht je verder nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is een paardenbalsem?

De naam paardenbalsem zal je misschien verwarren en laten denken dat het om een product voor paarden gaat, maar dit is niet per se waar. Je kunt paardenbalsem zeker voor paarden gebruiken, maar het is ook ontzettend populair voor mensen. Vandaar dat we dit artikel ook ‘Beste paardenbalsem voor mensen’ hebben genoemd, om de verwarring weg te halen. Paardenbalsem is een balsem / crème / gel die voor veel verschillende doeleinden op de huid kan worden aangebracht. Het zorgt voor onmiddellijke verlichting van pijn, krampen, snellere genezing van verwondingen en voor warmtetherapie.

– Wat zit er in paardenbalsem?

Het hoofdbestanddeel van paardenbalsem is paardenkastanje-extract van aesculus hippocastanum (paardenkastanjeboom) dat bekend staat om zijn helende eigenschappen bij verschillende aandoeningen. Daarnaast bevat het vaak nog meerdere hoogwaardige ingrediënten die kunnen helpen bij het ontspannen van de spieren en verzorgen van de huid.

– Hoe gebruik je paardenbalsem?

Paardenbalsem is een balsem / crème / gel die je op de huid aanbrengt. Het spreek vrij voor zich en er is geen standaard gebruik. Neem gewoon wat gel in je handen en smeer het zachtjes over het oppervlakte waar je last hebt. Gebruik niet te veel maar ook niet te weinig, pak gewoon en beetje wat goed voelt en waarmee je het gehele gebied kunt insmeren. Smeer het goed in en vermijd contact met ogen en slijmvliezen.

– Hoe vaak gebruik je paardenbalsem?

Dit is aan jou. Je kunt het zo vaak gebruiken als je wilt. Lees wel altijd de adviezen van de fabrikant door. Sommige producten zijn bijvoorbeeld het meest effectief als je ze minimaal twee keer per dag gebruikt. Je mag verder bepalen hoe vaak je het precies opsmeert. Als je het fijn vindt om het 5 keer per dag op te smeren, dan is dat ook helemaal goed. Houd er wel rekening mee dat je het niet om het uur op hoeft te smeren voor beter resultaten, want dat zal weinig zin in hebben. Je zult er alleen snel mee door je voorraad paardenzalf gaan.

– Bevat paardenbalsem dierlijke producten?

Paardenkastanje, het hoofdbestandsdeel in paardenbalsem, bevat geen dierlijke producten. Het is een kruidenproduct met paardenkastanje-extract dat afkomstig is van verschillende delen van de aesculus hippocastanum-boom. Let wel op de andere ingrediënten die toegevoegd zijn aan de balsem. Over het algemeen bevatten paardenzalven geen dierlijke ingrediënten.

– Kan ik paardenbalsem consumeren?

Nee absoluut niet. Het is enkel bedoeld voor uitwendig gebruik, niet voor inwendig gebruik. Paardenbalsem mag dus niet gegeten worden. Het is een gel die moet worden aangebracht op de huid met inwendig letsel zoals breuken, verstuikingen, kneuzingen, krampen, spierpijn of letsel aan weke delen.

– Heeft het smeren van paardenbalsem bijwerkingen?

Paardenbalsem heeft over het algemeen geen bijwerkingen. Zwangere vrouwen, moeders die borstvoeding geven, patiënten die lijden aan diabetes, leverziekte, nierziekte en mensen met latexallergie moeten voorzichtig blijven. Bij een van deze aandoeningen kun je het beste je arts raadplegen en vragen om advies.

– Helpt paardenbalsem bij pijnlijke spieren?

Ja zeker. Dat is zelfs waar het het meeste voor gebruikt wordt. Het helpt bij het sneller genezen van spierpijn, omdat het de bloedcirculatie in dat doelgebied verbetert. Dit verhoogt de toevoer van voedingsstoffen en het herstel van de spieren is veel beter. Het is ook een ontstekingsremmende gel.

– Kan paardenbalsem zwelling en pijn verminderen?

Ook daar kan paardenzalf bij helpen. Paardenbalsem vermindert de afscheiding van prostaglandinen, wat verband houdt met ontsteking of pijn in het beschadigde gebied. De verminderde afscheiding helpt bij het minimaliseren van zwelling of ontsteking en verlicht ook pijn. Het is een van de beste pijnstillende crèmes voor spier- en weke delen gerelateerde verwondingen.

– Hoe verbetert paardenzalf spierherstel?

Eenmaal aangebracht, creëert het een verwarmend effect op het aangebrachte gebied; en de sensatie stelt de hersenen in staat om meer bloed naar het beoogde gebied te duwen. Meer bloedtoevoer naar de spieren betekent meer voeding waardoor je sneller geneest.

– Kun je paardenbalsem voor een training aanbrengen?

Ja, je kunt paardenbalsem aanbrengen voor, na of tijdens een training. Veel mensen brengen het aan voor een training. Het veroorzaakt een warmtesensatie in het aangebrachte gebied. De spieren eronder hebben meer doorbloeding en werken efficiënter. Dit voorkomt blessures, vooral als de spieren in dat gebied gevoelig zijn of herstellende zijn van een blessure.

– Kan ik paardenbalsem ook gebruiken om blessures sneller te herstellen?

Ja ook hier is paardenbalsem geweldig voor. Het paardenkastanje-extract in de paardenbalsem helpt blessures sneller te genezen met afname van zwelling en pijn.

– Is paardenbalsem goed voor rugpijn?

Paardenbalsem is goed voor veel verschillende kwaaltjes en pijntjes, waaronder rugpijn. Het is een zeer effectief product voor rugpijn, kniepijn, gewrichtspijn, schouderpijn, artritis en soortgelijke aandoeningen. Paardenzalf werkt heel goed bij het genezen en verminderen van pijn.

– Hoe lang duurt het voordat paardenbalsem werkt?

Je brengt het plaatselijk aan, dus het werkt zeer snel. De crème begint ongeveer zijn effect te vertonen binnen 5-10 minuten na het aanbrengen op de huid. Het heeft een langdurig effect, maar als je merkt dat de effecten afnemen, dan kun je het gewoon weer opnieuw aanbrengen.

– Is paardenzalf ook geschikt voor paarden?

Ja zeker, daar is het in eerste instantie ook voor ontworpen. Net zoals het pijnlijke spieren en nog veel meer bij mensen kan verlichten, doet dat het ook bij paarden. Je kunt dezelfde balsem dus voor zowel jezelf als je paard gebruiken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *