beste oorthermometer

Beste oorthermometer 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste oorthermometer? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Omdat kwikthermometers tot het verleden behoren, hoef je niet langer enkele minuten te wachten om een ​​klein rood streepje te zien. In plaats daarvan zijn er nu vijf verschillende soorten thermometers – rectaal, oraal, oksel, voorhoofd en oor – die een meting in seconden op een digitaal display kunnen weergeven. In dit artikel richten we ons op de beste oorthermometers. Veel modellen zijn ook een combinatie van een voorhoofd- en oorthermometer, waardoor je een geweldig multifuncties apparaat in huis haalt.

Veel oorthermometers bieden handige functies zoals kleurgecodeerde achtergronden en koortsindicatoren, een geheugenmodus en de mogelijkheid om oppervlaktetemperaturen te meten, zoals een babyfles of de kamertemperatuur.

Niet elke oorthermometer is van dezelfde kwaliteit, zo is de één een stuk nauwkeuriger of gemakkelijk in gebruik dan de ander. In onze zoektocht naar de beste oorthermometer, hebben we 5 toppers gevonden, met de beste beoordelingen.

Lees gauw verder om de beste oorthermometer voor jou te ontdekken!

Beste oorthermometer 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste oorthermometer van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, nauwkeurigheid, gebruikersgemak en klanten beoordelingen.

Ook hebben we rekening gehouden met verschillende door de beste oorthermometer uit elke prijsklasse eruit te pikken. De thermometers zijn gerangschikt op prijs van hoog naar laag, zodat je in een oogopslag kunt zien wat de beste oorthermometer is qua budget. 

Bekijk de afbeeldingen, lees de omschrijvingen, bestudeer de beoordelingen en kies op basis daarvan de beste oorthermometer voor jou uit!

1. Braun IRT 6520 ThermoScan 7

Braun IRT 6520 ThermoScan 7 thermometer

Als je opzoek bent naar de beste oorthermometer hoef je eigenlijk niet eens verder te kijken dan de Braun ThermoScan® 7 met Age Precision. Dit is het merk dat het meest door artsen wordt gebruikt en aanbevolen.

De definitie van koorts verandert met de leeftijd. Daarom is een precieze temperatuurmeting zeer belangrijk. De Age Precision®-technologie van Braun houdt bij het meten van de temperatuur rekening met de leeftijd van je kind, zo krijg je de meest nauwkeurige resultaten. Het meetresultaat wordt vervolgens voorzien van een kleurcode, zodat je de waarde eenvoudig kunt interpreteren en precies weet wanneer je kind (of jij) koorts heeft.

Deze oorthermometer van Braun heeft een voorverwarmde punt, wat de nauwkeurigheid van dit apparaatje nog beter maakt. Ook heeft de sonde een brede hoek, wat altijd perfect in elk oor past, ook bij pasgeboren baby’s. Hierdoor is deze oorthermometer te gebruiken voor letterlijk iedereen van elke leeftijd. Normaal gesproken wordt voor baby’s een rectale meting aanbevolen, maar deze oorthermometer van Braun is net zo nauwkeurig.

De thermometer werkt snel en gebruikersvriendelijk en het display heeft een achtergrondverlichting voor gebruik in het donker. Verder bewaard de thermometer de laatste negen temperatuurmetingen en heeft het hygiënecaps / hoesjes voor eenmalig gebruik ter voorkoming van kruisbesmetting.

2. Topylife® X100 Voorhoofd en oorthermometer

Topylife® X100 – thermometer – Voorhoofd en oorthermometer

Een andere zeer fijne thermometer is de voorhoofd- en oorthermometer van Topylife® X100. Als je opzoek bent naar een digitale oorthermometer en voorhoofdthermometer in één dan is dit waarschijnlijk de beste thermometer voor jou! Deze infrarood thermometer meet je lichaamstemperatuur zeer nauwkeurig. Dankzij de mogelijkheid om ook vanaf het voorhoofd te meten, kun je de temperatuur meten op 3 tot 5 cm afstand, waardoor je je kindje bijvoorbeeld niet wakker hoeft te maken voor een meting.

De Topylife X-100 is een digitale koortsthermometer ontwikkeld met de nieuwste meettechnologie, waardoor je verzekerd bent van een zeer precieze meting van je lichaamstemperatuur op ieder gewenst moment. De thermometer is geschikt voor personen van alle leeftijden. Het meten van de temperatuur gaat vele malen eenvoudiger, sneller en minder invasief dan het meten van de lichaamstemperatuur met een reguliere thermometer. Daarom is deze contactloze thermometer ook erg geschikt voor baby’s, kleine kinderen en ouderen.

Naast het meten van de lichaamstemperatuur, kan deze thermometer ook gebruik worden van het meten van andere temperaturen. Denk bijvoorbeeld aan de kamertemperatuur, temperatuur van je eten, drinken of wat dan ook. Wat je ook meet, de thermometer geeft binnen 1 seconde resultaat in beeld en geluid. Verder kun je tot  32 eerder verrichte metingen terug zien.

De thermometer heeft een modern en compact design. De fijn gevormde handgreep en het verlichte display maken dit apparaat handig in gebruik. Verder wordt deze thermometer geleverd met een opbergdoosje, 20 oorthermometer beschermkapjes en 2 AAA formaat batterijen.

Beste oorthermometer onder de €40,-

3. MostEssential Voorhoofd- en oorthermometer

MostEssential voorhoofdthermometer

Als je opzoek bent naar de beste oorthermometer onder de €40,-, dan is deze voorhoofd- en oorthermometer van MostEssential een goede keuze. Deze professionele thermometer, die aangeraden wordt door het Ministerie van Volksgezondheid, is makkelijk in gebruik en laat binnen 1 seconde resultaat zien.

Met de MostEssential koortsthermometer kan je nauwkeurig je lichaamstemperatuur meten. Om de nauwkeurigheid te kunnen garanderen is er een geavanceerde medische smart-chip ingebouwd die zorgt voor nauwkeurige metingen. Hierdoor kunnen wij ook garanderen dat de resultaten maximaal 0,2 ℃ zullen afwijken van je daadwerkelijke lichaamstemperatuur.

Met deze twee-in-één thermometer kun je dus zeer precies de lichaamstemperatuur meten via het oor of (contactloos) via het voorhoofd. Daarnaast is het met deze thermometer mogelijk om maar liefst 40 metingen terug te lezen. Doordat je 40 meetwaarden kan opslaan is het mogelijk om de trend van de lichaamstemperatuur van het hele gezin te volgen en je gezin beter te verzorgen.

De thermometer laat zien wanneer je koorts hebt door de kleur van het display aan te passen. Bij een temperatuur van 38 graden of hoger wordt het display rood gekleurd. Bij een temperatuur verhoging wordt het display oranje gekleurd en bij een normale lichaamstemperatuur is het display groen gekleurd. Je kunt naast de lichaamstemperatuur ook andere temperaturen meten, zoals van eten, de woonkamer etc.

Verder is de oorthermometer makkelijk te bedienen. Het grote HD-display met achtergrondverlichting zorgt ervoor dat de temperatuur makkelijk af te lezen is. De koortsthermometer gaat ook automatisch uit na 12 seconden om batterij te besparen. De sondedop heeft een magnetische sluiting, waardoor de dop makkelijk dichtgaat. Met de gratis meegeleverde batterijen kun je maar liefst 3000 metingen doen. Ook kan je kiezen tussen de volwassen- en kindermode en kan je via de leeftijdsknop kiezen tussen de leeftijden 0-6, 6-12 en 12 jaar en ouder.

Beste oorthermometer onder de €30,-

4. Bintoi® X200 – Digitale Infrarood Voorhoofd- en oorthermometer

De Bintoi X200 is zonder twijfel de beste oorthermometer onder de €30,-. Deze digitale infrarood voorhoofd- en oorthermometer zorgt ervoor dat je op een eenvoudige en accurate manier, de temperatuur van je baby, kind of jezelf kan meten. Je kunt kiezen om dit te doen via het oor of via het voorhoofd. Als je kindje ligt te slapen kun je gemakkelijk de contactloze voorhoofd meting doen, zonder dat je je kinde hoeft wakker te maken.

Deze thermometer is te gebruiken personen van alle leeftijden, vanaf 0 maanden. Deze voorhoofd- en oorthermometer bezit een hoge precisie sensor en de recentste slimme chip die een nauwkeurige, snelle en betrouwbare meting verzekeren.

De thermometer geeft handige koortswaarschuwingen met verschillende kleuren licht en pieptonen. Ook zit er een stille modus op. Verder beschikt de thermometer ook over een memory modus, waarmee je de temperatuur tot 35 metingen kan terugzien.

Ook kun je de temperatuur meten van een kamer, voedsel of vloeistoffen zoals bijvoorbeeld melkflesjes of badwater. Verder kun je zelf kiezen om de temperatuur te meten in graden Celsius of graden Fahrenheit. Zet de schakelaar onder de batterijen om, om jouw voorkeur in te stellen.

Beste oorthermometer onder de €20,-

5. SENYO® Voorhoofd- en Oorthermometer

Heb je een iets kleiner budget of wil je gewoon niet zoveel uitgeven aan een thermometer? Dan is dit misschien wel de beste oorthermometer voor jou! Zoals je ziet valt de prijs onder de €20,-. 

Deze digitale thermometer meet ook zowel in het oor als op het voorhoofd op een nauwkeurige manier. Het apparaatje is eenvoudig in gebruik. Het heeft geen ingewikkelde functies en met één druk op de knop meet je je temperatuur binnen 1 seconde. Bij een te hoge temperatuur geeft de thermometer een waarschuwing van de alarmfunctie. Daarnaast bevat de thermometer een geheugenfunctie die 20 metingen onthoudt. Zo krijg je inzicht in je temperatuurverloop.

 Naast de contactloze voorhoofdmodus heeft de thermometer ook een modus voor het oor-, en een objectmodus. De thermometer kan met de objectmodus een meting doen tussen de 0 °C en 100 °C. Verder beschikt de thermometer over een energiebesparingsmodus waardoor deze zeer milieuvriendelijk is.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste oorthermometer

In je zoektocht naar de beste oorthermometer zijn er een aantal factoren om op te letten. Hier volgen de belangrijkste kenmerken om rekening mee te houden:

– Nauwkeurigheid

Je wilt natuurlijk een thermometer zoeken die nauwkeurig is, wat betekent dat hij je metingen geeft die dicht bij je werkelijke lichaamstemperatuur liggen. Over het algemeen zijn oorthermometers allemaal zeer nauwkeurig omdat ze direct contact maken. Ook zijn ze het meest nauwkeurig als rekening gehouden wordt met menselijke fouten. Hoewel contactloze voorhoofdthermometers zeer nauwkeurig kunnen zijn, zijn ze moeilijker voor mensen om correct te gebruiken en kunnen ze onnauwkeurige temperaturen weergeven als gevolg van menselijke fouten en andere externe factoren.

Alle thermometers in deze lijst zijn zeer nauwkeurig, omdat het oorthermometers zijn of een combinatie van een oor- en voorhoofdthermometer. Verder zijn alle modellen in onze top 5 zeer positief beoordeeld en werd de nauwkeurigheid daar veel bij benoemd.

– Leeftijd van de gebruiker

Niet alle thermometers zijn geschikt voor elke leeftijdsgroep.  Rectale temperaturen bieden de meest nauwkeurige metingen voor zuigelingen, vooral die van 3 maanden of jonger. Infraroodoorthermometers zijn geschikt voor baby’s ouder dan 6 maanden, oudere kinderen en volwassenen, en infrarood voorhoofdthermometers zijn geschikt voor elke leeftijd. In onze top 5 hebben we er rekening mee gehouden dat alle thermometers geschikt zijn voor baby’s, kinderen en volwassenen van alle leeftijden. Zo zijn nummer 2 t/m 5 en combinatie van oor- en voorhoofd, waardoor je deze voor alle gezinsleden kunt gebruiken.

Nummer 1 is een specifieke oorthermometer. Hoewel oorthermometers normaal gesproken pas gebruikt kunnen worden bij baby’s vanaf 6 maanden, is dat bij deze thermometer anders. De geavanceerde oorthermometer van Braun heeft een sonde met een brede hoek, wat altijd perfect in elk oor past, ook bij pasgeboren baby’s. Hierdoor is deze oorthermometer te gebruiken voor letterlijk iedereen van elke leeftijd. Deze oorthermometer is dan ook net zo nauwkeurig als een rectale meting bij baby’s.

– Functies

Naast eenvoudige temperatuurmetingen, slaan sommige thermometers een geschiedenis van de temperaturen van je gezin op, en sommige geven zelfs advies over wanneer je een arts moet raadplegen. Er zijn ook thermometers die dubbel werk doen en kunnen worden gebruikt om de temperatuur van dingen zoals babyvoeding of badwater te controleren. Hoeveel toeters en bellen je wilt, hangt af van hoe vaak je een thermometer gebruikt, de grootte van je gezin, je algemene voorkeuren en je budget.

– Makkelijk te gebruiken

Van het schoonmaken van de thermometer tot het verkrijgen van een temperatuurmeting, ongeacht de omstandigheden (denk aan lastige en/of slapende kinderen), er zijn sommige thermometers die het werk een stuk eenvoudiger maken dan andere. Houd ook rekening met de batterijduur van een thermometer. Er zijn maar weinig dingen frustrerender dan ontdekken dat je apparaat een lege batterij heeft, terwijl iemand midden in de nacht koorts heeft.

– Klanten beoordelingen

Om de beste oorthermometer voor jou te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

Wij hebben deze stap ook al voor je uitgevoerd door enkel oorthermometers met hoge beoordelingen op te nemen in onze lijst. Zoals je kunt zien hebben alle thermometers ook ontzettend veel beoordelingen, wat altijd een goede indicatie is.

beste oorthermometer 2021

Voorhoofdthermometer versus oorthermometer: Wat is beter?

Veel mensen zijn benieuwd wat nou beter is, een voorhoofdthermometer of een oorthermometer. Tegenwoordig zijn de meeste apparaten twee-in-één, dus zowel een oor- als een voorhoofdthermometer. Dit is extra handig, zodat je op het moment zelf kunt kiezen welke je gebruikt. Sommige gezinsleden zullen namelijk de voorkeur geven aan oorthermometers terwijl het voor andere, zoals voor kleine kinderen, handiger kan zijn om een voorhoofdthermometer te gebruiken. We zullen ze hier allebei kort bespreken met de bijbehorende voordelen.

Voorhoofdthermometer

De voorhoofdthermometer maakt gebruik van infraroodtechnologie om de temperatuur van de temporale slagader op het voorhoofd te detecteren. Een voorhoofdthermometer kun je tegen het voorhoofd of tegen de slaap van een persoon houden, of zelfs iets ervoor zo’n 0 tot 5 cm. 

Voor pasgeboren baby’s jonger dan 3 maanden zijn rectale digitale thermometers geprezen als de meest nauwkeurige. Het probleem hier is natuurlijk gebruiksgemak en ongemak voor de baby. Nieuwe studies geven echter aan dat de voorhoofdthermometer ook betrouwbaar kan worden gebruikt bij pasgeborenen.

Voordelen van de voorhoofdthermometer:

1. Eenvoudig in gebruik. Je plaatst de thermometer eenvoudig tegen het voorhoofd of de slaap van je baby, kindje of jezelf, of je houdt deze er net voor. Lees altijd de exacte instructies voor elke thermometer, aangezien deze enigszins kan verschillen. Veel kleine kinderen houden niet van voorwerpen in hun oor of anus, dus een voorhoofdthermometer, waarbij je ze niet eens aan hoeft te raken heeft vaak de voorkeur. Ook als je kindje slaapt kun je ongemerkt de temperatuur opmeten.

2. Snel in gebruik. Met de voorhoofdthermometer kun je de temperatuur in een flits aflezen. De meeste voorhoofdthermometers produceren een piepend geluid wanneer ze klaar zijn met het meten. Tijd is altijd van essentieel belang, vooral met een ziek kind en deze thermometer zorgt ervoor dat geen tijd verspilt.

Nadelen van de voorhoofdthermometer:

1. Prijzig. De voorhoofdthermometer is een van de duurste thermometers op de markt. Nu zijn thermometers niet de meest prijzige producten om te kopen, dus de meeste mensen hebben wel wat extra’s over voor een fijn en gemakkelijk te gebruiken apparaat.

2. Variërende metingen. Je moet mogelijk 2-3 metingen doen en het gemiddelde gebruiken om de werkelijke temperatuur te bepalen. Dit komt omdat de temperatuurmetingen kunnen variëren, afhankelijk van waar je de thermometer gebruikt. Ook is een voorhoofdthermometer gevoelig voor warmte. Veranderingen in de omgeving kunnen daarom de nauwkeurigheid beïnvloeden. Als je baby bijvoorbeeld zweterig is, kan dit ook de nauwkeurigheid van de meting beïnvloeden.

Oorthermometer

De oorthermometer wordt ook wel de trommelthermometer genoemd. Net als de voorhoofdthermometer maakt hij ook gebruik van infraroodtechnologie om de temperatuur in de gehoorgang  af te lezen. Om hem te gebruiken, steek je de punt van de thermometer in de gehoorgang van je baby, kind of jezelf en druk je op de knop.

Voordelen van de oorthermometer:

1. Zeer snel. Veel merken hebben slechts enkele seconden, of zelfs één seconde nodig om een ​​meting te krijgen met behulp van de oorthermometer. Het bespaart dus tijd. Samen met de voorhoofdthermometer is dit de snelste thermometer.

2. Zeer nauwkeurig. Indien correct in de gehoorgang geplaatst, geeft de oorthermometer een zeer nauwkeurige meting en is daarom een ​​betrouwbare manier om de temperatuur van je baby te bepalen. Voor baby’s is een oorthermometer wat nauwkeuriger dan een voorhoofdthermometer. Let wel op, want veel oorthermometers kunnen niet worden gebruikt bij baby’s onder de 6 maanden, omdat de gehoorgangen nog zo klein zijn.

Nadelen van de oorthermometer:

1. Invasief. De oorthermometer moet in de gehoorgang worden geplaatst voor een nauwkeurige meting. Ouders moeten vaak aan de oren van hun baby trekken en hun hoofdje kantelen om toegang te krijgen tot de gehoorgang, een proces dat de sommige baby’s ongemakkelijk vinden.

2. Kan niet worden gebruikt als je een oorontsteking hebt. Als jij, je baby of je kind een oorontsteking of veel oorsmeer in de oren heeft, kan de meting met een oorthermometer sterk worden beïnvloed.

Dus is nou de beste thermometer een oor- of voorhoofdapparaat?

Elk van deze twee infraroodthermometers heeft zijn voor- en nadelen. Zoals besproken, kan de oorthermometer uiterst nauwkeurige metingen opleveren bij baby’s, kinderen en volwassenen die het niet erg vinden om de thermometer in hun oren te voelen.

Voor ouders met jongere kinderen die liever niets in hun oren hebben iis de voorhoofdthermometer ideaal omdat hij zachtaardig en niet opdringerig is. Het antwoord is dat de een niet beter is dan de ander, ze zijn gewoon geschikt voor verschillende kinderen.

Voor gezinnen met meerdere gezinsleden met verschillende voorkeuren kun je het beste gaan voor een digitale oor- en voorhoofdthermometer. Dit is een twee-in-één apparaat, waarbij je het beste van beide werelden hebt. Alle thermometers in onze lijst, behalve nummer 1, zijn zowel voorhoofd- als oorthermometers.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *