beste oordoppen slapen

Beste oordoppen voor slapen 2023: Top 3!

Ben jij opzoek naar de beste oordoppen voor slapen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Niets is zo vervelend dan de hele nacht wakker liggen vanwege een snurkende partner of een ander geluid dat je wakker houdt. Gelukkig kun je hier zelf iets aan doen: oordopjes dragen! 

Oordopjes van hoge kwaliteit zijn een eenvoudige oplossing voor een luide slaapomgeving, omdat ze het geluid aanzienlijk verminderen. En om je gerust te stellen, er zijn geen oordopjes ontworpen om geluid volledig te blokkeren, dus je hoeft je geen zorgen te maken over doorslapen door je wekker of een noodgeval.

Beste oordoppen voor slapen 2023 – Top 3

Niet alle oordopjes zijn natuurlijk even goed en ze zullen niet allemaal de geluiden op dezelfde manier dempen. We zijn daarom voor je opzoek gegaan naar de beste oordoppen voor het slapen en daar is een top 3 uit gekomen. Lees de korte omschrijvingen van elk product door en ontdek wat de beste oordoppen voor het slapen voor jou zijn!

Voor het samenstellen van deze top 3 is gekeken naar functies, zoals:

 • comfort
 • makkelijk te gebruiken
 • noise reduction ability / ruisonderdrukking vermogen

We hebben de prijs bij elke oordopjes benoemd. Houd er echter rekening mee dat deze prijs iets kan afwijken, afhankelijk van wanneer je dit artikel leest (i.v.m. kortingen of prijsverhogingen).

1. Pluggy® – Slaap Oordopjes

Prijs: €21,95

Ben jij een hele lichte slaper? Of heb je een snurkende partner? Met de Pluggy® oordoppen zal niets jou ’s nachts nog wakker maken!

Deze fijne herbruikbare oordopjes beschermen je gehoor en passen perfect in elk oor. De doppen zijn volledig vrij van BPA’s. Zo kun je ze zorgeloos en veilig dragen en eindelijk weer lekker doorslapen.

Ook blijven deze oordopjes de hele nacht comfortabel zitten en zul je hier geen last vast van hebben. Ze zijn ook helemaal vervormbaar, zodat ze precies in jouw oren passen. Pijnlijke oren zijn verleden tijd, evenals slapen met drukte of lawaai. De oordopjes zijn 100% herbruikbaar en waterproof & geluidsproof.

Naast voor het slapen zijn deze oordopjes natuurlijk ook perfect voor andere doeleinden, zoals studeren, reizen of zwemmen. Er kan geen water je oren binnen dringen met deze oordoppen.

Specificaties

 • Afmetingen: 13.5 – 17.5 mm
 • Materiaal: siliconen
 • Geluidsbescherming: SNR 27dB

2. EarPeace Oordopjes Slapen 

Prijs: €19,95

Deze geluiddempende oordoppen van EarPeace zorgen ervoor dat je de hele nacht heerlijk door kunt slapen. De comfortabele en onzichtbare oordoppen dempen letterlijk elke ruis en, harde geluiden en die oh zo vervelende snurkende partner.

De technologie in deze oordopjes zorgt ervoor dat er precies de juiste hoeveelheid geluid in je oor komt zodat harde geluiden en onrust geen kans maken. Ze beschikken over een unieke white noise reduction zonder dat je in hoeft te leveren op comfort. Dit zijn dan ook de beste oordoppen tegen snurken!

De oordoppen zijn gemaakt van hypoallergene silicone hierdoor zijn ze extreem zacht voor het oor en kunnen ze nooit gaan irriteren. Perfect voor langdurig gebruik zoals tijdens het slapen (of tijdens het studeren etc).

Alle voordelen:

 • Driedubbele bescherming
 • Comfortabel
 • Herbruikbaar
 • Onzichtbaar voor anderen
 • 3 x set van 2 oordoppen

3. NoNoise Oordoppen – Slapen

Prijs: €33,72

NoNoise gehoorbeschermers zijn ontwikkeld door een vooraanstaand Europees expert die al meer dan 20 jaren speciale op maat gemaakte gehoorbescherming ontwikkelt en produceert voor professionals. Gepatenteerde, keramische geluidsfilters en siliconenvrije, hypoallergene kunststof zorgen voor maximale bescherming en draag-comfort.

Deze oordoppen zijn geschikt voor gehoorgangen met een diameter van 6 tot 13 mm. Indien het steeltje te ver uit het oor steekt, kan het wat pijnlijk zij als je op je zij ligt. In dat geval kan het steeltje wel met een schaartje korter geknipt worden, zodat er geen druk op het oor komt. Zorg ervoor dat het steeltje niet te kort is, zodat je de oordop nog wel gemakkelijk in het uit het oor kunt halen.

De oordopjes kunnen elke dag en nacht gedragen worden en zijn geschikt voor alle leeftijden. NoNoise Sleep gehoorbeschermers zorgen er voor dat geluiden zoals snurken en andere achtergrondgeluiden worden uitgefilterd, maar dat ‘alarmgeluiden’ zoals een huilende baby of een alarmklok toch gehoord worden – je kunt dus optimaal genieten van een comfortabele nachtrust.

Hoe kies je de beste oordoppen om te slapen?

Het kiezen van de juiste oordopjes om te slapen kan je helpen de nacht door te komen en meer rust te ervaren. Er is echter een breed scala aan opties beschikbaar, dus het is belangrijk om verschillende factoren te overwegen om te beslissen welke oordopjes het beste bij jou passen. Kwaliteit en comfort zijn zeer belangrijk, maar ook andere criteria kunnen een rol spelen bij je aankoopbeslissing.

Waar moet je op letten bij het kopen van oordopjes om te slapen?

Hier bespreken we de verschillende dingen om op te letten wanneer je oordopjes om te slapen gaat aanschaffen. Op het eerste gezicht lijken de opties voor oordopjes misschien veel op elkaar, maar toch hebben ze ook veel verschillen. Het is belangrijk om hiernaar te kijken om de beste oordoppen voor jouw te vinden.

– Prijs

Prijs is voor veel mensen een belangrijke factor. De prijs voor een paar oordopjes hangt meestal af van de materialen en de herbruikbaarheid. Als je wegwerpoordopjes in bulk koopt, beginnen de prijzen zeer laag, met maar een aantal cent per stuk. Andere technologische meer geavanceerde apparaten kunnen al snel tegen de €100 aanlopen.

De beste waarde hangt af van het beoogde gebruik. Als je van plan bent om elke avond oordopjes te gebruiken en het niet erg vindt om ze regelmatig schoon te maken, zullen herbruikbare oordopjes je op de lange termijn waarschijnlijk geld besparen. De doorlopende maandelijkse kosten van wegwerpoordopjes kunnen oplopen. Als je echter van plan bent om oordopjes slechts af en toe te gebruiken of als je ze niet tussendoor wilt schoonmaken, kunnen wegwerpopties een betere waarde zijn.

– Herbruikbaar versus eenmalig gebruik

Sommige oordopjes zijn bedoeld voor eenmalig gebruik, terwijl andere zijn gemaakt om meerdere keren te gebruiken. Wegwerpoordoppen voor eenmalig gebruik zijn meestal gemaakt van minder duurzame materialen om ze betaalbaarder te maken. Ze kunnen erg handig zijn, omdat je ze na gebruik weggooit in plaats van ze schoon te maken. Let wel op dat ze vaak dus wel van mindere kwaliteit zijn.

Herbruikbare oordopjes maken meestal gebruik van duurzamere materialen. Ze moeten regelmatig worden schoongemaakt, wat sommige eigenaren misschien onhandig vinden. Ze produceren echter minder afval en kunnen je na verloop van tijd geld besparen.

– Materialen

Oordopjes kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, waaronder siliconen, schuim, was en latex. Schuim is meestal de meest voorkomende en betaalbare optie. Siliconenmodellen zijn over het algemeen fijner om te dragen, omdat ze zich aanpassen aan het oor. Veel mensen beschouwen oordoppen van was als een van de meest effectieve, maar ze hebben meestal een hogere prijs, ondanks het feit dat ze bedoeld zijn voor eenmalig gebruik.

Sommige oordopjes kunnen ook latex bevatten. Voor de meeste mensen zou dit geen probleem moeten zijn, maar mensen met latexallergieën moeten de productbeschrijvingen zorgvuldig bekijken om er zeker van te zijn dat ze een latexvrij model kiezen.

– Comfort

Als je van plan bent oordopjes te dragen terwijl je slaapt (wat waarschijnlijk het geval is als je op dit artikel bent beland), is comfort van cruciaal belang. Verschillende factoren kunnen bijdragen aan hoe comfortabel oordopjes aanvoelen, waaronder hun materialen, grootte en vorm. Helaas is er geen gemakkelijke manier om te voorspellen welke oordopjes het meest comfortabel voor je zijn, dus het vinden van je ideale paar kan soms wat tijd kosten. Over het algemeen worden siliconen oordopjes als zeer comfortabel ervaren.

– Ruisonderdrukking

Het niveau van ruisonderdrukking wordt gemeten door NRR, of ruisonderdrukkingsclassificatie, die aangeeft hoeveel decibel (dB) de oordopjes kunnen blokkeren. Hogere cijfers duiden op een grotere potentiële ruisonderdrukking. Oordopjes hebben doorgaans een NRR tussen 22 dB en 33 dB. Afhankelijk van je behoeften en hoe hard de geluiden in je slaapkamer zijn, kun je hier een keuze tussen maken.

– Klanten beoordelingen

In je zoektocht naar de beste oordoppen om te slapen is het ook slim om de klanten beoordelingen eens goed door te nemen. Op deze manier kun je achter de kwaliteit van een product komen, zonder dat je het zelf eerst hoeft aan te schaffen. Klanten zijn vaak heel eerlijk, waardoor je precies achter de pluspunten, maar ook de minpunten van een bepaald product kunt komen. Veel mensen hechten daarom ontzettend veel waarde aan de beoordelingen van de klant, meer dan aan de informatie van de fabrikant.

Als je klanten beoordelingen gaat doornemen om een beter beeld van een product te krijgen, zorg er dan wel voor dat je altijd meerdere beoordelingen leest en niet je mening na één beoordeling klaar hebt. Een product kan bijvoorbeeld 100 positieve beoordelingen hebben en 2 negatieve. Lees er daarom een aantal en kijk wat het meeste naar voren komt.

Bij het samenstellen van onze lijst hebben wij nauwkeurig naar de klanten beoordelingen gekeken om de beste opties te vinden. We hebben enkel oordoppen met veel positieve beoordelingen in onze lijst opgenomen.

Helpen oordopjes tegen snurken?

Goede oordopjes zullen het geluid van snurken blokkeren of aanzienlijk verminderen. Als je partner echter luid snurkt en/of je oordopjes een lagere NRR hebben, kunt je nog steeds wat geluiden horen.

Hoewel oordopjes een betaalbare en effectieve manier zijn om nachtelijk geluid te verminderen, zijn er verschillende andere opties, waaronder koptelefoons, geluidsapps, witte ruismachines, ventilatoren en kameraanpassingen.

Ontdek hier de beste tips om snurken tegen te gaan!

Is het veilig om met oordopjes te slapen?

Experts beschouwen oordopjes als veilig wanneer ze worden gebruikt zoals aangegeven. Als ze niet goed gebruikt worden kunnen er enkele risico’s aan verbonden zijn, zoals de vorming van oorsmeer, wat duizeligheid of jeukende oren. Om enkele van de potentiële risico’s van oordopjes te verminderen, is het belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen. 

Door schone handen en oren te houden, de oordopjes voorzichtig in en uit te doen en ze te reinigen of weg te gooien volgens de verstrekte richtlijnen, zouden ze veilig en comfortabel moeten zijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *