beste ontharingscreme

Beste ontharingscrème 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste ontharingscrème? Dan helpen wij je graag verder!

Als je een hekel hebt aan scheren, ben je zeker niet de enige! Naast dat haartjes de volgende dag alweer om de hoek komen kijken, zijn deze stoppels ook nog eens hard. Een andere optie is harsen en waxen, maar dit vermijden veel mensen het liefste vanwege de pijn. Als je opzoek bent naar een effectief, pijnloos ontharingsproces met langere resultaten dan scheren is ontharingscrème dé oplossing.

Deze geweldige formules zijn gevuld met chemicaliën die helpen de keratine-eiwitten in je haar af te breken om ze uiteindelijk op te lossen. Je brengt de crème simpelweg aan op de huid en nadat je deze afveegd zijn al je haren weg – makkelijker kan niet!

Dankzij het feit dat de meeste van deze crèmes zeer betaalbaar zijn, zijn ze een geweldige optie voor ontharing als je wat geld wilt besparen. Bovendien behoren de brandende en irriterende formules die gewoonlijk in je opkomen als je aan ontharingscrèmes denkt, tot het verleden. De crèmes van vandaag zijn gevuld met hydraterende ingrediënten die je huid glad en volledig vrij maken van intense geuren of chemische brandwonden.

Doe jezelf een plezier en gooi je scheermes weg en probeer een van de onderstaande 5 ontharingscrèmes uit!

Beste ontharingscrème 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste ontharingscrème van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, gebruikersgemak en klanten beoordelingen. Ook hebben we rekening gehouden met verschillende doelgroepen en verschillende lichaamsdelen.

Bekijk de afbeeldingen, neem de omschrijvingen door, vergelijk eventueel de beoordelingen en kies op basis daarvan de beste ontharingscrème voor jou uit!

Beste ontharingscrème voor vrouwen:

1. Veet Minima Ontharingscrème

ontharingscrème veet

Deze ontharingscrème van Veet is een nieuwe formule met 35% minder chemische ingrediënten voor een zijdezachte huid met een frisse parfum. Alle haren worden effectief verwijderd voor een zijdezachte houd die tot een week perfect glad blijft. Haartjes groeien een stuk zachter terug vergeleken met andere ontharingsmethode, zoals scheren.

Deze ontharingscrème is geschikt voor zowel lange als hele korte haartjes. In slechts 3 minuten worden de haartjes tot aan de wortel verwijderd. Je kunt dit product gebruiken de benen, armen, oksels en bikinilijn. Bovendien is Veet ontharingscrème dermatologisch getest.

Beste ontharingscrème voor mannen:

2. Veet Ontharingscreme Man 

veet ontharingscreme man

Voor mannen heeft Veet een speciale ontharingscrème ontwikkelt. De formule is speciaal ontwikkeld om dichtbij de wortel zelfs de kortste lichaam haartjes te verwijderen in slechts 5 minuten. Je kunt het product overal gebruiken, van de rug tot de benen, oksels en de liesstreek. Deze ontharingscrème kun je gemakkelijk onder de douche gebruiken en wordt daarom met een handige spons geleverd.

Dankzij de speciaal ontwikkelde geurtechnologie blijven er geen nare geurtjes van de crème achter. Verder is dit product – net zoals alle producten van Veet – dermatologisch getest.

Beste ontharingscrème voor het gezicht:

3. Mud & More Extreme Soft Gezicht Ontharingscrème

Mud & More Extreme Soft Facial Hair Removal Cream Ontharingscrème

Deze extra zachte ontharingscrème is speciaal ontwikkelt voor het verwijderen van gezichtshaar. De gezichtshuid heeft een milde behandeling nodig en dient met uiterst zachte en diep voedende werkstoffen behandeld te worden. De Mud&More ontharingscrème is daar speciaal op afgestemd, onthaart snel en effectief, verzorgt en hydrateert de huid en heeft een soft peelende werking.

Beste ontharingscrème voor intieme delen:

4. Intimate Hair Removal Ontharingspoeder

ontharingscreme intiem

Deze ontharindspoeder van Intimate Hair Removal is speciaal ontwikkelt voor de intieme delen. Denk hierbij aan de bikinilijn, bilnaad, schaamstreek en mannelijke geslachtsdelen. Andere ontharingsproducten bevatten vaak een waslijst van ingrediënten die veelal chemisch zijn, waardoor deze niet geschikt zijn voor de intieme zones en de gevoelige huid. Intimate Hair Removal bestaat slechts uit 4 ingrediënten die vrijwel bijwerkingsvrij zijn. Dat maakt Intimate ook zeer geschikt voor mensen met een gevoelig tot zeer gevoelig huidtype.

Meng het ontharingspoeder simpelweg met lauwwarm water, breng het aan op de huid en wacht 7 – 10 minuten. Spoel vervolgens af met lauwwarm water.

5. Veet Ontharingscreme Bikinilijn & Oksels

veet ontharingscreme oksel en bikinilijn

Net zoals nummer 1 in dit lijstje omvat deze ontharingscrème van Veet een formule met 35% minder chemische ingrediënten. Deze ontharingscreme bevat een speciaal ontwikkelde ronde BodyCurve applicator die de contouren van de bikinilijn en oksels volgt zodat de creme makkelijk en correct aan te brengen is. Het verwijdert zeer snel en doeltreffend haartjes. De ontharingscrème werkt dicht bij de wortel voor een langdurige zachtheid, zelfs op kort haar.

Voordelen van ontharingscrème

Nu je waarschijnlijk de beste ontharingscrème voor jou hebt uitgekozen, vraag je je misschien nog af wat nou precies de voordelen zijn. Het gebruik van ontharingscrèmes heeft verschillende voordelen, waaronder:

Het is snel

Het is een zeer snelle manier van ontharen. Het maakt niet uit of je een klein gebied of een groot gebied behandeld, de hoeveelheid tijd die  nodig is om de crème op de huid te laten zitten is hetzelfde. in minder dan 10 minuten ben je vaak al klaar.

Het is makkelijk

Het is zeer gemakkelijk. In tegenstelling tot sommige andere ontharingsmethode hoef je bijna geen moeite te doen. Je smeert het simpelweg over het te behandelen gebied heen en haalt het daarna eraf in de douche of met een nat washandje. Je kunt het doen vanuit het comfort van je eigen huis en je kunt het gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Het is relatief goedkoop

Voor mensen met een beperkt budget of een strak werkschema zijn ontharingscrèmes een goedkopere, meer tijdbesparende optie in vergelijking met andere ontharingsbehandelingen. Je kunt tal van ontharingcrèmes vinden online en bij je plaatselijke drogisterij.

Haren blijven langer weg in vergelijking met scheren

Terwijl scheren haar boven het huidoppervlak verwijdert, verwijderen ontharingscrèmes haar onder de huid, waardoor je huid langer glad blijft. Meestal blijven de haren voor een volle week weg, terwijl je bij scheren vaak de volgende dag alweer stoppels hebt.

Haar groeit zachter terug

Bij het gebruik van een ontharingscrème groeien haren terug met een toelopend uiteinde, in plaats van een ‘vierkante rand’, zoals bij scheren. Dit zorgt ervoor dat je haren niet teruggroeien als harde stoppels, maar als zachte haartjes.

Geen risico op pijn en verwondingen

In vergelijking met andere ontharingsbehandelingen veroorzaken ontharingscrèmes meestal geen snijwonden, vlekken, ingegroeide haartjes of andere aanhoudende effecten.

Het is veilig en pijnloos (mits correct gebruikt)

In tegenstelling tot scheren, hebben ontharingscrèmes minder kans om de huid aan te tasten en kunnen ze ook op moeilijk bereikbare plaatsen komen. Daarnaast is het een pijnvrije optie, en dat is weer een groot voordeel ten opzichte van hars en wax.

Nadelen van ontharingscrème

Zoals met zelfs de beste producten, kunnen er nadelen zitten aan het gebruik van ontharingscrème, vooral als je een goedkope crème gebruikt of de instructies niet leest. Potentiële nadelen zijn:

Het kan een aparte geur hebben

Als je eerder een ontharingscrème hebt gebruikt, weet je dat sommige een aparte geur hebben. Het is niet per se stinkend, maar het is ook niet bijzonder aangenaam. Als je gevoeligheid hebt voor sterke geuren of astma, kunnen de dampen van chemische ontharingscrèmes reacties veroorzaken. Fabrikanten voegen geuren toe om te proberen sommige van deze geuren te verdoezelen, dus sommige ruiken beter dan andere. Ook is het zo dat dit tegenwoordig bijna geen probleem meer is. Vroeger roken ontharingscrèmes naar, maar tegenwoordig zal de crème nog maar een lichte geur hebben of zelfs helemaal geen geur.

Het kan de huid beschadigen als je het te lang op de huid laat zitten

Je kunt je huid beschadigen met een ontharingsmiddel als je het product te lang laat inwerken. Deze crèmes zijn ontworpen om je haar in feite aan het huidoppervlak te ‘verbranden’, het is daarom belangrijk dat je het product nooit te lang op de huid laat zitten. Zelfs met de beste ontharingscrème moet je hier op letten. Wees voorzichtig en volg de aanwijzingen op de verpakking, dan hoef je je geen zorgen te maken!

Resultaten van korte duur in vergelijking met harsen

Over het algemeen zijn ontharingscrèmes niet zo langdurig in vergelijking met andere ontharingsbehandelingen die het haar vanaf de wortel verwijderen, zoals harsen. Wees dus niet verbaasd om binnen een week haar boven het huidoppervlak te zien. Hoe snel precies hangt af van de textuur, groeisnelheid en kleur van het haar. Een voordeel is dat ontharingscrèmes wel langer haren weg laten ten opzichte van scheren.

Ontharingscrème gebruiken

Ontharingscrème is een veilige ontharingsmethode, mits je het op de juiste manier gebruikt. Als je de beste ontharingscrème hebt besteld en klaar ben op te beginnen, dien je de volgende stappen te volgen:

 1. Lees als eerst goed de instructies goed door.
 2. Was vervolgens je handen.
 3. Breng de crème aan op een klein stukje haar, zodat je eerst een test kunt doen. De meeste mensen kunnen zonder bijwerkingen ontharingscrème gebruiken, maar als je van jezelf weet dat je snel een allergische reactie krijgt van bepaalde producten, wacht dan 24 uur na de test om te kijken hoe je huid reageert.
 4. Bepaal of je huid negatief reageert. Een lichte tinteling is normaal tijdens het ontharen. Als je echter een branderig gevoel krijgt, gebruik dan water om de crème onmiddellijk te verwijderen. Dit gevoel kan een teken zijn dat je huid te gevoelig is, dat je allergisch bent voor een van de ingrediënten of dat je het te lang hebt laten zitten.
 5. Als je huid niet reageert, kun je de crème om de rest van het te behandelende gebied aanbrengen. Wees altijd extra voorzichtig met gebieden zoals de bikinilijn of bovenlip. Je wilt niet dat er ontharingscrème in je neus of in je intieme delen terecht komt.
 6. Laat de crème vervolgens zitten, voor hoelang de fabrikant dit adviseert.
 7. Om daarna de crème te verwijderen, spoel je het aangetaste gebied af met water of een natte doek en dep het droog. Zorg ervoor dat je de exacte tijdvereisten volgt die door de fabrikant zijn gespecificeerd. Het proces duurt meestal ongeveer vijf tot tien minuten om te werken, afhankelijk van de dikte van het haar en de formule van de fabrikant. Dikker haar heeft meer tijd nodig om af te breken dan fijner haar. Vochtinbrengende of zachte versies zijn meestal aan de lange kant.
 8. Zorg ervoor dat alle crème van de huid verwijdert is. Eventuele achterblijvende resten kunnen de huid namelijk irriteren. Spoel dus altijd extra goed af.
 9. En voila! Het gebied is nu haarvrij!

Veelgestelde vragen over ontharingscrème

– Kun je ontharingscrème gebruiken op het gezicht?

Als je haren op je gezicht wilt verwijderen, zoals op de bovenlip of tussen de wenkbrauwen, kun je niet zomaar elke ontharingscrème gebruiken. De meeste ontharingscrèmes zijn speciaal ontwikkelt voor het lichaam. De huid van het gezicht en de bovenlippen zijn zeer delicaat en anders dan de huid van het lichaam. Het kan je huid irriteren en uitslag op je huid veroorzaken en vooral in je gezicht wil je dat natuurlijk vermijden.

Als je je gezicht wilt ontharen, dien je hier een speciale ontharingscrème voor het gezicht voor te gebruiken. Nummer 3 in de ‘Beste ontharingscrème top 3’ is bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van gezichtshaar.

– Is het gebruik van ontharingscrème veilig tijdens de zwangerschap?

Over het algemeen is het gebruik van ontharingscrème is veilig tijdens de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap kan je buikhuid echter wat kwetsbaar zijn. Je kunt het tijdens de zwangerschap wel gewoon op je armen en benen gebruiken. Mocht je toch nog twijfels hebben over een bepaald product, bespreek dit dan met je arts.

– Wat zijn de nodige voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van ontharingscrème?

Ontharingscrème is veilig om te gebruiken, maar er zijn wel een aantal voorzorgsmaatregelen die je goed moet onthouden:

 • Overschrijd niet het aantal minuten applicatietijd wat is aangegeven door de fabrikant.
 • Gebruik ontharingscrème voor het lichaam niet op het gezicht. Hiervoor dien je een speciale ontharingscrème te gebruiken.
 • Breng ontharingscrème niet aan op open wondjes, krasjes of net nieuwe littekens.
 • Test eerst een klein beetje product op een stukje huid om te zien hoe je hierop reageert
 • Als je uitslag en irritatie ervaart na het testen op kleine onderdelen; stop met het gebruiken ervan.
 • Vermijd contact met de ogen.

– Hoe vind ik de beste ontharingscrème?

Wij hebben de hele markt afgespeurd om de beste ontharingscrème te vinden en daar is de top 5 in dit artikel uit ontstaan. In je zoektocht naar de beste ontharingscrème voor jou is het ook slim om de klanten beoordelingen eens goed door te nemen. Op deze manier kun je achter de kwaliteit van een product komen, zonder dat je het zelf eerst hoeft aan te schaffen. Klanten zijn vaak heel eerlijk, waardoor je precies achter de pluspunten, maar ook de minpunten van een bepaald product kunt komen. Veel mensen hechten daarom ontzettend veel waarde aan de beoordelingen van de klant, meer dan aan de informatie van de fabrikant.

Als je klanten beoordelingen gaat doornemen om een beter beeld van een product te krijgen, zorg er dan wel voor dat je altijd meerdere beoordelingen leest en niet je mening na één beoordeling klaar hebt. Een product kan bijvoorbeeld 100 positieve beoordelingen hebben en 2 negatieve. Lees er daarom een aantal en kijk wat het meeste naar voren komt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *