beste omega 3 supplement

Beste omega 3 supplement: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste omega 3 supplement? Dan ben je hier aan het juiste adres! Omega-3-vetzuren zijn ongelooflijk belangrijk. Ze hebben veel krachtige gezondheidsvoordelen voor je lichaam en hersenen. In feite zijn maar weinig voedingsstoffen zo grondig bestudeerd als omega-3-vetzuren. In dit artikel hebben we 5 van de beste omega 3 supplementen op een rijtje gezet. Lees gauw verder om het beste omega 3 supplement voor jou uit te kiezen!

Wat zijn omega-3 vetzuren?

Omega-3-vetzuren zijn een soort vet dat het lichaam niet zelf kan aanmaken. Ze zijn een essentieel vet, wat betekent dat ze nodig zijn om te overleven. De omega-3-vetzuren die we nodig hebben, halen we uit het voedsel dat we eten. Vis is de beste voedselbron van omega-3-vetzuren. Sommige planten bevatten ook omega-3-vetzuren.

Er zijn twee soorten omega-3-vetzuren in vis: eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vorm van omega-3 in planten wordt alfa-linoleenzuur (ALA) genoemd.

Het eten van voldoende omega 3 vetzuren heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen, waaronder dat ze hartaandoeningen en beroertes kunnen voorkomen. Verderop in dit artikel wordt ingegaan op de belangrijkste voordelen.

5 x Beste omega 3 supplement

Er is niet persé één beste omega 3 supplement. Er zijn ontzettend veel supplementen op de markt, sommige beter en meer effectief dan anderen. Hier hebben we 5 van de beste omega 3 supplementen op een rijtje gezet.

Omega 3 van hoge kwaliteit, afgeleid van visolie, is een essentieel vetzuur dat vooral bekend staat om zijn EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docohexaeenzuur). Het is bewezen dat DHA de hersenfunctie en het gezichtsvermogen behoudt. Elk van deze capsules is verpakt met 1000 mg visolie, wat overeenkomt met 300 mg EPA en 200 mg DHA.

Ook bevat elke capsule maar liefst 1000IU vitamine D3. Vitamine D3 – is de beste opneembare vorm van vitamine D. Vitamine D3 is een razend populaire vitamine in het algemeen en vooral bij sporters. Vitamine D3 draagt onder andere bij tot een normale werking van de spieren.

Dit omega 3 supplement van Lucovitaal® bevat een hoge concentratie (1204mg) omega 3 en vitamine E. De omega 3 vetzuren EPA en DHA hebben een positieve bijdrage aan de normale werking van het hart, bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA. Daarnaast is DHA, bij een dagelijkse inname van 250 mg, goed voor de hersenfunctie en het gezichtsvermogen. Vitamine E heeft een anti oxidatieve werking: het helpt lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Het mega-3 Extra supplement van Now Foods bevat per softgel 1000 mg zuivere visolieconcentraat! De bekendste Omega-3 vetzuren zijn alfa-linoleenzuur (ALA), visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Now Foods Omega-3 Extra bevat maar liefst 500 mg EPA en 250 mg DHA per softgel. 

Bij Puritan’s Pride staat een gezonde lifestyle voorop en de kennis daarover willen ze graag delen met de wereld. Puritan’s Pride is continu bezig om producten te verbeteren en de nieuwste inzichten te vertalen naar nieuwe producten. Dit alles om het haar klanten makkelijker te maken om te kiezen voor een gezonde levensstijl. Dit supplement bevat 1000 mg omega 3 per capsule. Er zijn verder geen dingen toegevoegd zodat je weet dat het meest zuivere supplement neemt.

Dit supplement is voor iedereen, en dus ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Testa Omega 3 is een 100% plantaardig Omega-3 supplement. Testa geeft aan zuiverder te zijn dan visolie en het heeft geen nasmaak. Algenolie bevat geen verontreinigingen, zoals in visolie kunnen voorkomen. Testa Omega-3 is rijk aan DHA en EPA Omega-3 vetzuren en heeft goedgekeurde hart, hersenen en ogen gezondheidsclaims.

Per capsule bevat het: 450mg Omega-3, waarvan 250mg DHA & 125mg EPA. Testa maakt plantaardige Omega-3 capsules puur van algen, hét superfood van de vissen. Vissen krijgen Omega-3 binnen via algen, die rijk zijn aan EPA + DHA vetzuren.

Met elke Testa verpakking worden wel 38 vissen gespaard, het aantal vissen dat nodig is voor één potje visolie capsules.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van omega 3 vetzuren?

Wetenschappers hebben omega-3 in verband gebracht met een aantal gezondheidsvoordelen. De belangrijkste voordelen worden hier op een rijtje benoemd:

– Hartgezondheid

Omega-3-vetzuren in visolie kunnen hartaandoeningen en beroertes helpen voorkomen. Omega-3 kan met name helpen bij het beheersen van:

 • triglycerideniveaus
 • cholesterol
 • hoge bloeddruks

Voorgeschreven doses omega-3 vetzuren worden ook vaak gebruikt om het hart te beschermen na een hartaanval. Het kan ook de cognitieve vaardigheden beschermen bij mensen met een hartaandoening. Voor mensen met hartaandoeningen is het consumeren van voldoende omega 3 vetzuren erg belangrijk. Het wordt aangeraden om minstens twee keer per week vis, en vooral vette vis, te eten. Dit zal het risico op hart- en vaatziekten verminderen.

– Beroertes voorkomen

Het is aangetoond dat omega-3-vetzuren de vorming van plaque in bloedvaten kan voorkomen. Studies suggereren dat omega-3-supplementen bij hoge doses het risico op het type beroerte dat bloedingen in de hersenen met zich meebrengt, kunnen verminderen.

– Reumatoïde artritis verbeteren

Omega-3’s kunnen gewrichtssymptomen zoals pijn en stijfheid van reumatoïde artritis verbeteren. Bovendien kan een dieet met veel omega-3 vetzuren ook de effectiviteit van ontstekingsremmende geneesmiddelen verhogen.

– ADHD symptomen verbeteren

Omega-3-supplementen kunnen de symptomen van ADHD (aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit) verbeteren.  Aangezien omega-3 vetzuren een aanzienlijk deel van de hersenen uitmaken, kan het belangrijk zijn om er genoeg van te krijgen om gedragsstoornissen op jonge leeftijd te voorkomen.  Omega 3 supplementen kunnen waargenomen hyperactiviteit, onoplettendheid, impulsiviteit en agressie bij kinderen verbeteren. Dit kan het leren op jonge leeftijd ten goede komen.

– Huidgezondheid

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en bevat veel omega-3-vetzuren. De gezondheid van de huid kan gedurende je hele leven achteruitgaan, vooral op oudere leeftijd of na te veel blootstelling aan de zon. Dat gezegd hebbende, zijn er een aantal huidaandoeningen die baat kunnen hebben bij omega 3 supplementen, waaronder psoriasis en dermatitis.

– Astma verminderen

Een dieet met veel omega-3 vetzuren verlaagt ontstekingen, een belangrijk onderdeel van astma. Maar er zijn meer onderzoeken nodig om aan te tonen of visoliesupplementen de longfunctie verbeteren of de hoeveelheid medicatie verminderen die een persoon nodig heeft om de aandoening onder controle te houden.

– Kan helpen bij de behandeling van bepaalde psychische stoornissen

Je hersenen bestaan ​​voor bijna 60% uit vet, en veel van dit vet zijn omega-3-vetzuren. Daarom zijn omega-3 vetzuren essentieel voor een normale hersenfunctie.  Sommige onderzoeken suggereren zelfs dat mensen met bepaalde psychische stoornissen lagere omega-3-bloedspiegels hebben. Ook kan suppletie met visolie in hoge doses sommige symptomen van zowel schizofrenie als bipolaire stoornis verminderen

– Beschermen tegen dementie

Sommige onderzoeken suggereren dat omega-3 vetzuren kunnen helpen beschermen tegen de ziekte van Alzheimer en dementie, en een positief effect hebben op geleidelijk geheugenverlies als gevolg van veroudering. Meer onderzoek is echter nodig.

Hoeveel omega-3 is veilig?

Experts zeggen dat dagelijks tot 3 gram omega 3 in supplementvorm als veilig wordt beschouwd. Neem niet meer dan dat, tenzij je dit eerst met je arts bespreekt.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voeding die omega-3 vetzuren bevatten

Probeer ten minste twee keer per week ongefrituurde, vette vis met een hoog gehalte aan DHA- en EPA-omega-3-vetzuren te eten.

Waaronder:

 • Ansjovis
 • Blauwe vis
 • Haring
 • Marlijn
 • Makreel
 • Oranje ruig
 • Zalm
 • Sardines
 • Steur
 • Tonijn
 • meer forel

Hoewel het een goed idee is om meer vette vis te eten, hebben sommige waarschijnlijk hogere niveaus van kwik, polychloorbifenylen (PCB’s) of andere toxines. Deze omvatten makreel, wilde zwaardvis, tilefish en haai. Andere vissen met een hoog kwikgehalte zijn marlijn, orange roughy en grootoogtonijn. Vissen zoals wilde forel en wilde zalm zijn veiliger.

Goede voedselbronnen van ALA zijn:
 • Walnoten
 • Lijnzaad en lijnzaadolie
 • Chiazaad
 • Koolzaadolie
 • Sojaolie

Hoewel voedingsmiddelen die omega-3-vetzuren bevatten gezondheidsvoordelen hebben, kunnen sommige – zoals oliën en noten – veel calorieën bevatten. Eet ze dus met mate.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *