beste neusspray

Beste neusspray: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste neusspray voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel zijn 5 van de beste neussprays voor verschillende doelgroepen op een rijtje gezet. Lees de korte omschrijvingen door om erachter te komen wat de beste neusspray voor jou is!

Wat is neusspray?

Neussprays worden gebruikt om medicijnen in je neusgaten te brengen. Meestal worden ze gebruikt om allergie- of verkoudheidssymptomen te behandelen, zoals jeuk, niezen of een verstopte neus. Ook voor hooikoorts worden vaak neussprays gebruikt, aangezien het deze symptomen heeft.

Het slijmvlies van je neus is rijk aan bloedvaten, wat betekent dat het medicijnen gemakkelijk in je bloedbaan kan opnemen.

Neussprays zijn verkrijgbaar op recept en zonder recept (OTC), afhankelijk van de medicatie. De meeste werken door een fijne nevel van het medicijn in je neusgaten te brengen door middel van een handbediende pompfles of knijpfles.

Wat is de beste neusspray?

Er is niet persé één beste neusspray, er zijn verschillende goede neussprays op de markt. Echter zijn er ook ‘slechte’ neussprays die meer kwaad dan goed doen. Het is dus goed dat je opzoek bent naar de beste neusspray! Daarnaast hebben verschillende neussprays soms verschillende werkingen en worden ze voor verschillende dingen gebruikt. Ook zijn er speciale neussprays voor baby’s en kinderen die wat zachter zijn en wat andere ingrediënten bevatten.

Hieronder hebben we 5 van de beste opties voor je op een rijtje gezet. Hierbij is gekeken naar de werking, de ingrediënten en naar de klanten beoordelingen.

Prijs: 10,89

Deze milde neusspray van Capsinol is 100% natuurlijk en gemaakt op basis van rode peper. Het pittige gevoel van de peper duurt enkele seconden en neemt (door gewenning) af bij regelmatig gebruik. Het effect van de capsaïcine neemt daarbij niet af, deze is juist opbouwend. Je kunt de neusspray daarom voor langere tijd gebruiken.

Deze Milde Formule wordt door de beginnende gebruiker vaak als prettiger ervaren, doordat de intensiteit van de peper minder sterk is, dan bij veel andere formules. Dit maakt het echter zeker niet minder effectief.

De Milde Formule bevat ook feverfew (moederkruid). Deze formule is niet geschikt tijdens zwangerschap en borstvoeding, door de toevoeging van feverfew.

Prijs: €14,90

Ben je opzoek naar de beste neusspray voor hooikoorts? Dan moet je deze hebben! Capsinol Hooikoorts Neusspray voorkomt een verstopte neus door verkoudheid of hooikoorts. Het is een zachte, maar zeer effectieve neusspray, die overgevoeligheidsverschijnselen vermindert, en een verstopte neus door verkoudheid of hooikoorts voorkomt. Daarbij verzorgt het het geïrriteerde neusslijmvlies en doet het het slijmvlies slinken.

De fijne spray bevat zachte zonnebloemolie en eucalyptusolie voor een fris gevoel. Het neusslijmvlies wordt daarmee beschermd door een laagje, waardoor pollen niet op het slijmvlies komen. Xylitol voorkomt ook de aanhechting van bacteriën.

Capsinol hooikoorts neusspray is 100% natuurlijk, versterkt het neusslijmvlies op natuurlijke wijze, en kan langdurig worden gebruikt.

Prijs: €12,99

Deze neusspray wordt specifiek aanbevolen bij chronische neusaandoeningen en na een chirurgische ingreep aan de neusholtes. Deze spray zorgt voor een optimale reiniging van de neusholtes. De verstuiver is aangepast naar de vorm van de neusholtes, wat een veilige toepassing mogelijk maakt.

De neusspray zorgt voor:

 • Reiniging van de neusholtes
 • Verwijderen dikke afscheiding en korsten in geval van een verstopte neus, en kan gebruikt worden na een chirurgische ingreep aan de neusholtes, wanneer dit door een arts is aanbevolen.
 • Reinigen en bevochtigen van de neusholtes
 • Voorkomen van het risico op her infecties van keel, neus en oor

Physiomer Strong Jet Neusspray spoelt, hydrateert en maakt de neusholten open om snel vrij te kunnen ademen. De krachtige straal maakt het mogelijk om kleverige, dikke afscheiding of korsten los te maken. De neusspray bevat natuurlijke ingrediënten. De neusspray is voorzien van een systeem zonder drijfgas.

Deze neusspray is net even iets anders dan andere neussprays. Dit product is speciaal ontwikkeld tegen een slechte adem vanuit de keel, amandelen en sinussen. Xylimed nasal spray elimineert bacteriën van amandelstenen en zetten een stinkende geur om in een neutrale geur. Daardoor heb je meteen een frissere mond.

Het is ook geschikt voor mensen met allergieën, overmatig slijm en post nasal drip. Bij andere middelen is het raadzaam om hier erg mee op te passen, omdat het gebruik van een middel de klachten kan verergeren. Dit middel is juist ideaal voor mensen met dergelijke problemen.

Daarnaast biedt Xylimed neusspray de volgende voordelen:

 • Neutraliseert een slechte adem vanuit de sinussen
 • Met xylitol en mineraalzout
 • 100% natuurlijk
 • Werkt tegen amandelstenen, tongbeslag en slechte adem
 • Voorkomt een vieze mond in de smaak
 • Bereikt probleemgebieden

De formule in de spray zorgt ervoor dat bacteriën in de amandelen, de sinussen en op de tong opschonen. Deze bacteriën zorgen anders voor de aanmaak van afvalproducten als tonstilstones en slechte ademgassen. Dankzij de speciaal ontworpen concentratie worden de amandelcrypten en holtes gereinigd. Zo zijn ze vrij van viezigheid en vervelende geuren.

Je kunt de spray zo vaak gebruiken als je wilt omdat deze 100% natuurlijk is. Je gebruikt dit product door enkele druppels aan te brengen in de beide neusgaten. De formule moet dan rustig via de sinussen naar de achterkant van de tong en de keelamandelen glijden.

Prijs: €11,51

Deze neusspray van Otrivin is speciaal ontwikkelt voor baby’s, al vanaf 0 jaar. Een vol neusje is ontzettend vervelend voor baby’s. Het kan de ademhaling lastiger maken waardoor baby’tjes minder goed drinken en slapen.

Otrivin Baby Monodose bevat een fysiologische zoutoplossing. Met deze spray kunt je het neusje van je baby op een effectieve, maar toch milde manier reinigen. En wat heel belangrijk is, het smaakt niet zout!

Dit product is ver pakt in losse ampullen; gemakkelijk en hygiënisch. Het neusje bevochtigen en het slijm zacht maken is stap 1 van de Otrivin Baby Methode om je kindje weer vrijer te laten ademen. Stap 2 is het slijm verwijderen met Otrivin Baby Aspirator – Neusjesreiniger.

Neusspray gebruiken

Als je al vaker neusspray hebt gebruikt, kun je deze uitleg waarschijnlijk overslaan. Als je echter voor de eerste keer neusspray gaat gebruiken en niet helemaal weet wat de beste manier is om dit te doen, lees de volgende stapsgewijze uitleg dan even door!

Bij het gebruiken van neusspray, houd rekening met het volgende:

 1. Zorg ervoor dat je door elk neusgat kunt ademen (lokaal is het maar een klein beetje). Als je neusgat is geblokkeerd, zal het medicijn niet diep genoeg in de neusholte gaan om effectief te zijn.
 2. Weet dat sommige neussprays elke dag voor gebruik moeten worden geschud. Schud het wat en spuit eventueel een paar keren de lucht totdat er een fijne nevel uitkomt. Zorg ervoor dat je het uit de buurt van je ogen en anderen houdt.
 3. Bewaar je neusspray zoals aangegeven en houd de fles uit de buurt van direct zonlicht. Deel je neusspray niet met andere mensen en, belangrijker nog, bewaar hem op een plaats waar kinderen er niet bij kunnen.
 4. Als je klaar bent om de spray te gebruiken, kantel je je hoofd iets naar achteren en sluit een neusgat door zachtjes met je vinger tegen de zijkant van je neus te drukken. Steek de punt van de neusspray in het andere neusgat.
 5. Als je de spray in je neus spuit, zorg dan dat je zachtjes snuift, zodat de spray goed in je neus terecht komt. Snuif de spray niet te hard op, want hierdoor kan het medicijn je neuspassage omzeilen en rechtstreeks in je keel terechtkomen.
 6. Haal het puntje van de neusspray vervolgens uit je neusgat en adem uit door je mond.
 7. Herhaal deze procedure voor je andere neusgat. Zorg ervoor dat je de aanwijzingen opvolgt en gebruik alleen de aanbevolen hoeveelheid medicatie.
 8. Veeg na gebruik de punt van de neusspray goed af met een tissue of alcoholdoekje en plaats de dop er weer op.

Probeer direct na het gebruik van de neusspray te voorkomen dat je gaat niezen of je neus snuit. Als je je  neusspray correct gebruikt, mag het medicijn niet uit je neus of achter in je keel druppelen. Sommige neussprays laten een onaangename smaak in je mond achter. Een slok water of sap zou de nasmaak moeten helpen elimineren.

Let ook op: gebruik je neusspray nooit na de vervaldatum op de fles. Vloeibare medicatie kan gemakkelijk besmet raken met vuil of bacteriën.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *