beste nespresso apparaat

Beste nespresso machine 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste nespresso machine? Dan zijn we hier om je te helpen!

Als je een fan bent van drankjes op basis van espresso, maar niet enthousiast bent over het idee om honderden of zelfs duizenden euros uit te geven en een heel deel van je keuken te besteden aan een professionele barista-opstelling, zal een Nespresso machine je nieuwe beste vriend worden! 

Sinds de lancering in 1986 heeft het Zwitserse bedrijf een reeks gestroomlijnde automatische espressomachines voor thuis ontwikkeld die gebruik maken van hun gepatenteerde pod-gebaseerde systeem. Simpeler kan niet: kies gewoon je favoriete smaak uit en stop de pod in de machine en voilà, binnen een paar seconde heb je heerlijke koffie!

Met de hoeveelheid verschillende machines die momenteel op de markt zijn, kan het echter moeilijk zijn om te weten welke nou de beste Nespresso machine voor jou is. Om je te helpen hebben wij alvast 80% van het werk voor je gedaan. We zijn opzoek gegaan naar de best beoordeelde Nespresso machines van dit moment.

Lees gauw verder om de beste Nespresso machine voor jou te ontdekken!

Beste nespresso machine 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste nespresso machine van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, gebruikersgemak, klanten beoordelingen en prijzen.

Bekijk de apparaten, lees de product beschrijvingen, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste nespresso machine voor jou uit!

1. Nespresso Magimix Inissia M105

nespresso koffiezetapparaat

De Nespresso Magimix Inissia is zonder twijfel het meest verkochte en meest populaire nespresso apparaat. Het koffiezetapparaat is compact, lichtgewicht en eenvoudig in gebruik. Met slechts één druk op de knop bereid je in 25 seconden jouw favoriete koffie. Je kunt kiezen uit twee voorgeprogrammeerde kopgroottes, namelijk Espresso en Lungo.

Alle Nespresso machines zijn uitgerust met een hogedrukpomp van 19 bar dat ervoor zorgt dat alle koffiearoma’s vrijkomen. Door middel van de energiebesparingsmodus schakelt de machine na 9 minuten automatisch uit. Hierdoor voorkom je dat het apparaat perongeluk de hele dag aan blijft staan. Het opklapbare lekrooster biedt ruimte voor receptglazen en zakt automatisch terug wanneer je je  glas weg pakt om zo eventuele druppels op te vangen.

Deze nespresso machine is beschikbaar in verschillende kleuren.

Voordelen:

 • Compact en lichtgewicht
 • Snelle opwarmingstijd
 • Met automatische uitschakeling
 • Opklapbaar lekrooster
 • Geschikt voor andere merken cups
 • 2 voorgeprogrammeerde kopgroottes: Espresso en Lungo

Nadelen:

 • Geen melkopschuimer

2. Krups Nespresso Pixie XN304T

krups nespresso

De Krups Nespresso Pixie XN3045 is de kleine uitblinker van Nespresso. Het is een compacte machine die, ondanks het formaat, veel innovatieve en geavanceerde functies bevat. Je kunt door middel van 2 handige knoppen kiezen uit twee kopvolumes: Espresso en Lungo.Deze knoppen kunnen her-geprogrammeerd worden voor aangepaste volumes.

Het druksysteem van 19 bar zorgt elke keer weer voor een heerlijk kopje koffie. Het snelle opwarmsysteem behaalt in slechts 25 seconden de ideale temperatuur. Dankzij de functie voor automatische uitschakeling, wordt de machine 9 minuten na het laatste gebruik uitgeschakeld. Zo bespaar je energie en voorkom je dat je perongeluk de machine de hele dag aan laat staan. Verder biedt het opklapbare lekrooster biedt voor receptglazen.

Het verschil met de Nespresso Magimix Inissia (nummer 1) zit hem vooral in het design. De pixie heeft een wat straker design. Verder werken ze vrijwel precies hetzelfde.

Deze nespresso machine is beschikbaar in verschillende kleuren.

Voordelen:

 • Compact en lichtgewicht
 • Snelle opwarmingstijd
 • Met automatische uitschakeling
 • Opklapbaar lekrooster
 • Geschikt voor andere merken cups
 • 2 voorgeprogrammeerde kopgroottes: Espresso en Lungo

Nadelen:

 • Geen melkopschuimer

3. Krups Nespresso Inissia XN1001

nespresso apparaat

De Krups Nespresso inissia koffiemachine komt ook weel veel overeen met de 2 eerder besproken nespresso apparaten. Qua prijs liggen ze alle 3 tussen de €70,- en €110,-. Wat de beste nespresso machine voor jou is, hangt dus vooral af van je voorkeuren qua design. De volgende 2 nespresso machines die we gaan bespreken zijn een stuk prijziger dan de eerst 3 en zijn daardoor ook wat meer geavanceerd.

Dit koffiezetapparaat van espresso is ook compact en zich gewicht. Ook kun je kiezen uit twee voorgeprogrammeerde kopgroottes, namelijk Espresso en Lungo. Door middel van de energiebesparingsmodus schakelt de machine na automatische uit na 9 minuten. Het opklapbare lekrooster biedt ruimte voor verschillende soorten glazen en zakt automatisch terug wanneer je je glas weg pakt om zo knoeien te voorkomen.

Deze nespresso machine is beschikbaar in verschillende kleuren.

Voordelen:

 • Compact en lichtgewicht
 • Snelle opwarmingstijd
 • Met automatische uitschakeling
 • Opklapbaar lekrooster
 • Geschikt voor andere merken cups
 • 2 voorgeprogrammeerde kopgroottes: Espresso en Lungo

Nadelen:

 • Geen melkopschuimer

4. Krups Nespresso Citiz & Milk XN761B10 

Krups Nespresso Citiz & Milk XN761B10

Zoals eerder benoemd komen de vorige 3 besproken nespresso machines vrij veel overeen met elkaar. De volgende nespresso machine die we gaan bespreken is de Krups Nespresso Citiz & Milk XN761B10. Met dit geavanceerde model kun je een stuk meer.

Deze nespresso machine is ontworpen voor de design liefhebbers die graag de perfecte lungo of espresso drinken. Het moderne ontwerp en de instelbare hoeveelheid koffie maken deze Nespresso machine perfect voor in de moderne keuken.

Hou jij van cappuccino’s, latte macchiatos of andere heerlijke melkspecialiteiten? Dan is dit misschien wel de beste nespresso machine voor jou! Met de geïntegreerde Aeroccino3 melkopschuimer creëer je een glad en romig melkschuim en bereid je allerlei heerlijke koffierecepten met melk, zoals een cappuccino of latte macchiato. Dankzij het opklapbare lekrooster plaats je eenvoudig jouw receptglas onder de koffie-uitloop van deze espressomachine.

Dit apparaat werkt vrijwel hetzelfde als de bovengenoemde apparaten. Het grootste verschil is de melkopschuimer, waardoor je veel meer verschillende koffievarianten kunt maken.

Voordelen:

 • Compact en lichtgewicht
 • Waterreservoir heeft een inhoud van 1L,
 • dat is bovengemiddeld voor een koffiecupmachine
 • Snelle opwarmingstijd
 • Geschikt voor 2 verschillende kopgroottes
 • Met melkopschuimer

Nadelen:

 • Prijzig

5. Nespresso De’Longhi Lattissima Touch EN560.S

beste nespresso machine

Last but not least: De Nespresso De’Longhi Lattissima Touch EN560.S. Dit is de meest geavanceerde nespresso machine. Met dit koffiezetapparaat kun je zowat alle verschillende koffierecepten maken die je maar wilt, zelfs een Creamy Latte. Net zoals het vorige besproken nespresso apparaat, heeft dit apparaat ook een melkopschuimer.

Met de nieuwe Lattissima Touch koffiemachine bevinden de koffierecepten zich letterlijk onder je vingertoppen. Het design is prachtig en zal een pronkstuk zijn in elke keuken. Je kunt kiezen uit de twee kopgroottes espresso en lungo of met één druk op de knop een cappuccino, latte macchiato of creamy latte bereiden via het intuïtieve touchscreen.

De nieuwe Lattissima Touch biedt ongelofelijk veel mogelijkheden in bereidingen en je kunt recepten ook je eigen ‘touch’ geven. Met de geïntegreerde melkopschuimer kun je de textuur van het melkschuim zelf instellen. Je kunt zelfs meer melk toevoegen met de knop voor extra melkschuim, maar dat kun je ook later beslissen. Het melkreservoir is namelijk afneembaar, zodat je de melk vers kunt houden in de koelkast.

Verder is deze nespresso machine uitgerust met een intuïtieve ontkalkings-, en reinigingsfunctie die je waarschuwt wanneer de machine ontkalkt of gereinigd moet worden. Alle onderdelen van het melksysteem kunnen in de vaatwasser om het onderhoud nog gemakkelijker te maken. Door de energiebesparingsfunctie schakelt de machine automatisch uit na 9 minuten niet gebruikt te zijn.

Voordelen:

 • Compact en lichtgewicht
 • Waterreservoir heeft een inhoud van 1L,
 • dat is bovengemiddeld voor een koffiecupmachine
 • Snelle opwarmingstijd
 • Geschikt voor 2 verschillende kopgroottes
 • Met 6 verschillende programma’s
 • Met melkopschuimer

Nadelen:

 • Prijzig

Waarop te letten bij het aanschaffen van de beste Nespresso machine

Bij het uitkiezen van de beste Nespresso machine voor jou, zijn er een aantal factoren om te overwegen. Hier volgen de belangrijkste dingen om in gedachten te houden:

Origineel of Vertuo

Elke Nespresso machine wordt gesorteerd in een van de twee categorieën: Origineel of Vertuo. Originele machines richten zich op espresso en op espresso gebaseerde dranken zoals lattes en cappuccino’s, terwijl Vertuo-machines zowel espresso als grotere dranken kunnen brouwen die lijken op standaard infuuskoffie. Beslissen aan welke categorie je de voorkeur geeft, is een geweldige plek om te beginnen met het verfijnen van de opties. Het bedrijf produceert een grotere verscheidenheid aan originele machines, dus deze categorie heeft een breder scala aan prijzen, maten en functies. Aan de andere kant zijn Vertuo-machines gemiddeld minder duur, maar ze hebben aparte melkopschuimers nodig en zijn meestal omvangrijker. Houd er ook rekening mee dat elke categorie zijn eigen type capsules gebruikt die niet compatibel zijn met de andere soort machines.

Melkopschuimers

Sommige Nespresso-modellen, waaronder de Krups Nespresso Citiz & Milk XN761B10 en Nespresso De’Longhi Lattissima Touch EN560.S, zoals besproken in dit artikel, wordengeleverd met geïntegreerde stoompijpen voor het opschuimen van melk. Deze zijn erg handig voor mensen die macchiato’s, lattes, cappuccino’s en andere dranken met melk willen maken. Deze melkopschuimers kunnen echter soms moeilijk schoon te maken zijn. Als je een nespresso machine met melkopschuimer koopt, moet je deze goed onderhouden.

Grootte

Als je op zoek bent naar een machine die zo klein, krachtig en verfijnd is als een espresso zelf, dan zijn er veel compacte opties om uit te kiezen. Alle modellen die we in deze top 5 hebben opgenomen zijn vrij compact, lichtgewicht en klein. Zorg er in ieder geval altijd voor dat de machine die je kiest onder je aanrecht past en past bij het soort vat waaruit je je koffie gaat drinken. Productafmetingen zijn gemakkelijk online te vinden; het enige wat je hoeft te doen is je aanrecht of werkblad vooraf op te meten.

Fabrikant

Llaat je niet afschrikken door de labels “by Breville” en “by De’Longhi” op verschillende Nespresso-modellen – beide bedrijven hebben de rechten om deze machines te produceren, en geen van beide maakt een betere. De verschillen die je tussen fabrikanten zult opmerken, hebben meer te maken met ontwerp.

Opwarmtijd

Zoals alle koffiezetapparaten hebben Nespresso-machines tijd nodig om het water op te warmen voordat ze koffie en espresso kunnen zetten. Gelukkig is hun opwarmtijd aanzienlijk sneller dan die van echte espressomachines, elektrische koffiezetapparaten en veel concurrenten op basis van pods. Nespresso apparaten hebben drie tot dertig seconden nodig om op te warmen. De meerderheid valt in het midden van dat bereik, gemiddeld rond de 20/25 seconden.

Gebruik

Zoals de meeste koffiepadmachines, zijn Nespresso machines super gemakkelijk te gebruiken. Het zetten van koffie is ontzettend gemakkelijk. Je laat de machine opwarmen, plaatst een capsule en selecteert de gewenste koffie. Dat is het. Machines kunnen zelfs worden gekalibreerd om espresso-shots met een specifieke grootte en sterkte te brouwen; om dit te doen, houdt je de koffiezetknop minstens drie seconden ingedrukt en, nadat de shot begint te gieten, laat je de knop los wanneer je de gewenste hoeveelheid hebt bereikt en de machine zal dit later onthouden. Dit is ook een effectieve manier om een Nespresso-apparaat te resetten als je merkt dat dranken na verloop van tijd te sterk of te verdund worden.

Klanten beoordelingen

Om de beste nespresso machine voor jou te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

Wij hebben deze stap ook al voor je uitgevoerd door enkel nespresso machines met hoge beoordelingen op te nemen in onze lijst. Zoals je kunt zien hebben alle machines ook ontzettend veel beoordelingen, wat altijd een goede indicatie is.

Nespresso accessoires

De koffiewereld wemelt van de tools, gadgets en apparaten die alles kunnen verbeteren, van smaak tot gebruikerservaring. En een van de beste accessoires die je kunt combineren met je Nespresso-apparaat, is een opbergsysteem voor capsules. Ze houden je favoriete koffiepads allemaal op één plek, in plaats van verspreid over het aanrecht, en kunnen ook een opvallende esthetiek zijn in de keuken. 

Ladehouders zijn het meest gebruikte opbergsysteem voor Nespresso capsules. De meeste zijn betaalbaar en ontworpen om onder je Nespresso-apparaat te passen, waardoor je nog meer ruimte bespaart. Het op één na meest voorkomende type is een opbergrek, of het nu vrijstaand of aan de muur gemonteerd is.

Bekijk hier Nespresso opberglades

Veelgestelde vragen over Nespresso machines

– Wat is er zo speciaal aan Nespresso?

Een van de beste dingen van Nespresso machines is dat ze zeer betrouwbaar zijn en zelden kapot gaan. Ze zijn goed ontworpen en vergen weinig onderhoud. Nespresso is door verschcillende onderzoeken en vakbladen gerangschikt als de meest betrouwbare espressomachine met pods. Verder zijn de modellen compact, lichtgewicht en zien ze er modern uit.

– Maken Nespresso machines echte espresso?

Technisch gezien niet. Er zijn bepaalde normen met betrekking tot temperatuur, druk, zettijd en meer die worden gebruikt om espresso te definiëren. Nespresso wijkt enigszins af van deze normen, waardoor het niet als echte espresso wordt gecategoriseerd. Experts beschouwen de smaak en consistentie van echte espresso over het algemeen als van hogere kwaliteit dan wat Nespresso produceert. Maar in algemene zin lijken de twee drankjes erg veel op elkaar, en Nespresso is een uitstekend espresso-alternatief. Beide zijn kleine koffieshots met een laagje crema en gemaakt met snel water onder druk.

– Is Nespresso sterker dan koffie?

Nespresso-shots hebben meestal een medium body, een rijke smaak, voldoende aroma’s en een lichte zuurgraad. Vergeleken met een shot espresso uit een commerciële machine, is het iets minder intens en smaakvol. Vergeleken met je gewone kopje zwarte koffie is het zeker sterker en intenser.

– Kunnen Nespresso capsules worden gerecycled?

Ja! Nespresso-capsules zijn gemaakt van recyclebaar aluminium en het overgebleven koffiedik in de pads kan zelfs worden gecomposteerd. Om het proces te vergemakkelijken, biedt Nespresso gratis capsule-recyclingtassen aan die (ook gratis) kunnen worden afgegeven bij elke UPS-locatie of Nespresso-boetieks. 

De zakjes kunnen tot 200 OriginalLine-capsules of 100 VertuoLine-capsules bevatten. Er zijn echter twee voorwaarden: de recyclingzakken kunnen alleen worden besteld via de website van Nespresso, niet bij andere winkels zoals Amazon, Wayfair, enz., en klanten moeten een apart artikel kopen, of dat nu capsules of een Nespresso-apparaat is.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *