beste natuurlijke zonnebrand

Beste natuurlijke zonnebrand 2023: Top 5!

Als je opzoek bent naar de beste natuurlijke zonnebrand, dan ben je zeker niet de enige. Steeds meer mensen maken de overstap op natuurlijk, of het nu gaat om natuurlijke deodorant, natuurlijke gezichtsverzorging, natuurlijke shampoo of in dit geval natuurlijke zonnebrand.

Wanneer we het hebben over bescherming tegen de zon, zijn er twee hoofdtypen: chemische en minerale. Het woord “natuurlijk” verwijst meestal naar minerale zonnefilters, die natuurlijke mineralen zoals zinkoxide en titaniumdioxide gebruiken om UV-stralen te blokkeren, in tegenstelling tot chemische formules die zonnestralen absorberen.

Minerale zonnefilters winnen aan populariteit omdat ze vrij zijn van controversiële chemische actieve ingrediënten voor zonnebrandcrème, zoals oxybenzone. Dit soort natuurlijk zonnebrandcrèmes zijn huidvriendelijke en ook beter voor het milieu.

We zijn opzoek gegaan naar de beste natuurlijke zonnebrand en daar zijn 5 toppers uitgekomen voor jong en oud. Lees gauw verder om de beste natuurlijke zonnebrand voor jou te ontdekken!

Beste natuurlijke zonnebrand 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste natuurlijke zonnebrand van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, beoordelingen en prijzen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de beoordelingen en prijzen en kies op basis daarvan de beste natuurlijke zonnebrand voor jou uit!

1. Naïf Natuurlijke Zonnebrandcrème – factor 30 

Als je opzoek bent naar een natuurlijke zonnebrand dan is Naïf absoluut een van de beste merken om voor te gaan. Het is een merk dat zich specifiek richt op natuurlijke huidverzorging.

Deze hoogwaardige natuurlijke zonnebrand verzorgt en beschermt de huid zonder parabenen met natuurlijke zonnefilters.  Ingrediënten als jojobaolie en zinkoxide deze beschermen en voeden de huid. De zinkoxide is de UV filter die de zonnestralen weerkaatst op je huid, zodat ze de huid geen schade kunnen aandoen. Vanwege de natuurlijke stoffen in de crème doet deze geen schade aan het milieu of koraal.

De Naïf Zonnebrandcrème zorgt voor een mooie gloed op de huid. Daarbij is geen witte waas aanwezig. Daarnaast is de crème gemakkelijk en fijn smeerbaar, waardoor het lijkt alsof je dagcrème op doet.

Eenmaal ingesmeerd is de huid twee uur beschermd met factor 30. Naïf Zonnebrandcrème bevat geen minerale oliën, chemische conservering of harde chemicaliën. Het parfum waar Naïf gebruik van maakt is hypoallergeen en allergene-vrij. Dat maakt de Naïf Zonnebrandcrème ook geschikt voor de meest gevoelige huid. Daarnaast werkt de crème ook beschermend in het water – waterproof.

Deze zonnebrand is speciaal voor het gezicht, Naïf heeft ook een natuurlijk zonnebrand speciaal voor het lichaam -> bekijk hier

2. SMPL Natuurlijke Zonnebrandcrème Gezicht – factor 30 

SMPL Natuurlijke Zonnebrandcrème Gezicht

De natuurlijke zonnebrand met SPF 30 van SMPL is 100% natuurlijk, parfumvrij, vegan, reef-safe en is geschikt voor de zeer gevoelige huid. De zonnebrand bevat verzorgende en hydraterende ingrediënten zoals mangoboter, aloë vera en vitamine E. Hierdoor wordt de huid niet alleen beschermt, maar ook verzorgt.

Deze vegan zonnebrand is ideaal voor een goede bescherming van het gezicht, bevat veilige zonnefilters voor zowel mens als milieu en is bewezen ‘reefsafe’. Je huid is beschermd tegen de UVA en UVB.

De zonnebrand bevat geen parfum, etherische oliën of andere irriterende ingrediënten waardoor hij zeer geschikt is voor de (zeer) gevoelige of probleemhuid. Het voorkomt primentatie, huid- en zonneallergiën of andere vormen van irritatie.

De natuurlijke zonnebrand met minerale filter laat geen witte waas achter en is ideaal voor het gezicht. Deze zonnebrand is voor het gezicht, maar kan natuurlijk ook gebruikt worden op het lichaam. Ook voor kinderen en baby’s is deze zonnebrand veilig en fijn in gebruik.

3. Speick Sun Sunlotion SPF50+

Speick Sun Sunlotion SPF50+ is een lichte, makkelijk opneembare en natuurlijke zonnebrandcrème met een zeer hoge bescherming tegen de zon, geschikt voor het gehele lichaam. Deze vegan lotion is geschikt voor alle zongevoelige huidtypes, ook die van kinderen. Het biedt 100% natuurlijke minerale zonnebescherming tegen UVA- en UVB-straling.

Daarbij biedt het een intensieve verzorging met suikerbietenextract dat de huid hydrateert en rietextract en granaatappel die de huid verzachten. Het trekt snel in de huid, het plakt niet en de verpakking is optimaal recyclebaar.

Deze zonnebrand is natuurlijk wat betekent dat deze vrij is van geur-, kleur- en minerale oliën. Ook is de zonnebrand vrij van aluminium en parfum en rif- en koraalvriendelijk. De formule is waterbestendig waardoor je er zonder zorgen mee kunt zwemmen.

4. Lovea Biologische Moisturizing Spray SPF50 

Als je opzoek bent naar de beste natuurlijke zonnebrand, dan is dit ook een geweldige optie. Lovea Biologische Moisturizing Spray SPF50 hydrateert en beschermt de huid tegen UVA- en UVB stralen en is verrijkt met de exotische geur van Tahitiaanse Monoï. De zonbescherming bevat 100% natuurlijke, minerale zonnefilters en gecertificeerd biologische ingrediënten en is geschikt voor zowel het lichaam als gezicht.

De zonnebrandcrème smeer fijn uit, plakt niet en beschermt urenlang. Het product is dermatologisch getetst en zeer vriendelijk voor de huid en het milieu dankzij de natuurlijke ingrediënten.

Beste natuurlijke zonnebrand voor baby’s en kinderen:

5. Naïf Natuurlijke Zonnebrandcrème factor 50

natuurlijke zonnebrand

Naïf natuurlijke zonnebrand voor baby en kind verzorgt en beschermt de huid zonder parabenen met natuurlijke zonnefilters. Hierdoor weet je zeker dat je alleen huidvriendelijke ingrediënten aanbrengt op de huid van je kindje. De zonnebrandcrème smeert fijn en laat geen witte waas achter.

Deze zonnebrand met een natuurlijk minerale zonwerende filter beschermt tegen UVA en UVB-straling met SPF50. De zonnebrandcrème is geschikt voor zowel het lichaam als het gezicht en verzorgd en beschermd de huid. De formule is waterproof en biedt lange bescherming.

Er wordt gebruik gemaakt van enkel natuurlijke ingrediënten, zoals jojobaolie en zinkoxide deze beschermen en voeden de huid. De zinkoxide is de UV filter die de zonnestralen weerkaatst op je huid, zodat ze de huid geen schade kunnen aandoen. Vanwege de natuurlijke stoffen in de crème doet deze geen schade aan het milieu of koraal.

De zonnebrand is dermatologisch getest en vegan. Zelfs de tube is duurzaam en gemaakt van rietsuiker. Verder is de zonnebrand voorzien van de bekende hypoallergene Naïf geur en zelfs geschikt voor pasgeboren baby’s.

Deze zonnebrand van Naïf voor baby’s en kinderen is ook beschikbaar in factor 30 -> bekijk hier

Waarop te letten bij het kiezen van de beste natuurlijke zonnebrand

Wanneer je opzoek bent naar de beste natuurlijke zonnebrand dan zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Hier volgen de belangrijkste dingen om op te letten bij het maken van een keuze:

Breedspectrumbescherming:

Een van de belangrijkste kenmerken om naar te zoeken in een zonnebrandcrème is dat het het label ‘breedspectrum’ heeft, wat betekent dat het ‘zowel UVA- als UVB-stralen effectief blokkeert. Sommige zonnebrandcrèmes beschermen alleen UVB, waardoor je kwetsbaar bent voor schadelijke UVA-stralen. Zorg er dus voor dat je een product koopt die tegen allebei beschermt.

Minerale actieve ingrediënten:

Zoek naar natuurlijk afgeleide actieve stoffen gemaakt van mineralen, waaronder zinkoxide en titaniumdioxide, die bovenop de huid zitten om zonnestralen te weerkaatsen in plaats van ze te absorberen zoals chemische zonnebrandmiddelen.

Vrij van potentieel schadelijke actieve stoffen

Vermijd producten die ingrediënten bevatten zoals oxybenzone en benzeen, waarvan uit onderzoek blijkt dat ze mogelijk problematisch kunnen zijn voor de gezondheid. Wanneer je een natuurlijke zonnebrand koopt dan zitten deze ingrediënten er als het goed is niet in.

Natuurlijke of biologische ingrediënten:

Veel merken vermelden deze zoekwoorden (zoals ‘gemaakt met natuurlijke ingrediënten’) op productverpakkingen. Zoek naar een vermeld ingrediëntpercentage (d.w.z. “70% biologische ingrediënten”) om er zeker van te zijn dat het product het type ingrediënten bevat dat wordt geclaimd. Houd er rekening mee dat sommige formules geen 100% biologische zonnefilters zijn, maar die in plaats daarvan deels biologisch of natuurlijk zijn. Voor sommige mensen is dit genoeg, maar als je wilt gaan voor een 100% natuurlijke zonnebrand, kijk dan goed naar de etiketten en ingrediënten om er zeker van te zijn dat dit ook het geval is.

Zoek naar extra’s:

Naast bescherming tegen de zon kan je favoriete zonnebrand ook ingrediënten bevatten zoals hyaluronzuur, ceramiden, sheaboter, aloë vera en glycerine voor een boost van huidverzachtend vocht. Het is natuurlijk een voordeel als een van deze, of meerdere van deze ingrediënten in de formule zij opgenomen, omdat het product dan naast bescherming, ook verzorging biedt. 

Ga voor hoog SPF:

Om een ​​optimale bescherming tegen de zon te garanderen, wordt het door huidexperts aangeraden  om SPF 30 of hoger te gebruiken. Lager gaan biedt mogelijk niet voldoende bescherming tegen de straling van de zon, die huidkanker kan veroorzaken, vooral als je veel tijd buiten doorbrengt.

Waterproof:

Ga bij voorkeur voor een formule die waterproof is, helemaal als je van plan bent om te zwemmen. Gelukkig zijn de meeste zonnebrand formules tegenwoordig waterproof dus je zit bijna altijd wel goed.

beste zonnebrand gezicht acne

Veelgestelde vragen over natuurlijke zonnebrand

Hopelijk heb je bij deze de beste natuurlijke zonnebrand voor jou gevonden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Zijn minerale zonnefilters beter dan chemische?

Of minerale zonnefilters “beter” zijn dan chemische SPF’s, hangt af van wat je zoekt. Over het algemeen zijn ze huidvriendelijk en daardoor beter. Je brengt geen schadelijke of mogelijk irriterende ingrediënten meer op je huid aan.

Minerale zonnefilters beschermen de huid door UVA- en UVB-straling en zichtbaar licht te reflecteren en te weerkaatsen. Minerale SPF’s zijn meestal minder irriterend, maar kunnen soms moeilijker te verspreiden zijn en een witte film achterlaten. Tegenwoordig zijn de formules echter in grote mate verbetert, waardoor dat laatste verleden tijd is.

Chemische zonnebrandmiddelen bevatten actieve ingrediënten zoals avobenzone en homosalaat die werken door UV-licht te absorberen en om te zetten in warmte; ze werken goed tegen bescherming, maar vorral voor de gevoelige huid kunnen ze irriterend zijn of zelfs een allergische reactie veroorzaken.

– Kan ik een dagcrème overslaan en zonnebrandcrème gebruiken?

Technisch gezien kun je dit doen als je haast hebt of wanneer je dagcrème op is. Op dagen dat dit niet het geval is, raden we dit niet aan. Dagcrème en zonnebrand zijn twee verschillende producten en als we praten over de beste gezichtsverzorging en bescherming heb je beide nodig! Dagcrème verzorgt je gezicht namelijk, maar beschermt het niet en zonnebrandcrème doet het tegenovergestelde. Ze vullen elkaar dus mooi aan.

Tegenwoordig zijn er echter wel steeds meer zonnebrandcrèmes die ook verzorgende ingrediënten bevatten, zoals nummer 2 en 3 in de ‘Beste natuurlijke zonnebrand top 5’. In dit geval zou je deze wel als 2-in-1 product kunnen gebruiken.

– Hoe breng je zonnebrand aan?

Zonnebrandcrème is een dagelijkse noodzaak als je voor je huid wilt zorgen en je risico op huidkanker wilt minimaliseren. Het kiezen van de juiste zonnebrand met hoog SPF is je eerste taak. Met een van de natuurlijke zonnebrand opties hierboven zit je altijd goed.

Het aanbrengen op de juiste manier is de volgende stap. Zorg dat je altijd genoeg zonnebrand gebruikt en rijkelijk aanbrengt. Het is belangrijk om alle gebieden te bedekken die zon zien. Als je naar het strand gaat, smeer je dan van top tot teen in en let ook op de gemakkelijk te missen gebieden, zoals:

  • oren
  • toppen van de voeten
  • handen
  • nek
  • de randen net langs je bikini of zwembroek

De meeste dermatologen raden aan om elke 2 uur opnieuw zonnebrandcrème aan te brengen. Denk eraan om het hele jaar door zonnebrandcrème te dragen, zelfs op bewolkte dagen of dagen waarop je voornamelijk binnen bent.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *