natuurlijke luchtverfrisser

Beste natuurlijke luchtverfrisser: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste natuurlijke luchtverfrisser? Dan zijn we hier om je daar aan te helpen!

Geuren zijn overal in huis, en soms zijn ze niet al te fris. Denk maar aan je keuken die stinkt naar vis en knoflook, de regenachtige stank die van je huisdier komt of de muffe geur in je badkamer. Het eerste wat de meeste mensen doen is een luchtverfrisser erbij pakken om het huis snel weer fris te laten ruiken.

Voordat je echter zomaar naar een luchtverfrisser grijpt, is er iets wat je moet weten. Veel conventionele luchtverfrissers kunnen meedogenloze verontreinigende stoffen bevatten die schade aan de gezondheid van jou en je dierbaren kunnen aanrichten. Ook tasten deze schadelijke ingrediënten de planeet aan.

Gelukkig is er een redder in nood: de natuurlijke luchtverfrisser. De beste natuurlijke luchtverfrissers zijn net zo goed als de traditionele luchtverfrissers, maar dan zonder schade aan te richten. Je kunt ze dus zonder zorgen gebruiken.

Lees gauw verder om de beste natuurlijke luchtverfrisser voor jou te ontdekken!

Beste natuurlijke luchtverfrisser – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste natuurlijke luchtverfrisser en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, veiligheid, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties en lees de korte omschrijvingen door om de beste natuurlijke luchtverfrisser voor jou te vinden. Je kunt natuurlijk ook verschillende luchtverfrissers uitproberen.

1. Weleda Zuiverende Room Spray

Weleda Zuiverende Room Spray

Ben je opzoek naar een natuurlijke luchtverfrisser? Dan is deze zuiverende room spray van Weleda een geweldige keuze. Het is een unieke spray die met behulp van de biologische formule de lucht zuivert van belastende stoffen én je helpt te ontspannen. Deze roomspray is te bestellen in 3 varianten. Degene die je op de afbeelding ziet is ‘relax’, maar je kunt ook gaan voor ‘fresh’ of ‘vitality’. Je kunt ze alle 3 bekijken door op de button hieronder te klikken.

Elke spray bevat een aroma-therapeutische formule met essentiële oliën. De ‘relax’ variant bevat bijvoorbeeld onder andere sinaasappel, lavendel, bergamot en marjolein die een ontspannende, rustgevende invloed hebben en de nachtrust bevorderen. Bovendien is de zuiverende roomspray 100% biologisch, 100% natuurlijk en 100% vegan.

Verstuif de heerlijke natuurlijke room spray 2 tot 3 keer in de ruimte tot 5 keer per dag. De relax spray is ook geweldig om 30 minuten voor het slapen gaan in de slaapkamer te sprayen voor een optimale nachtrust.

2. Purasana Frishi Air Freshener

Purasana Frishi Eucalyptus Air Freshener

Als je opzoek bent naar een natuurlijke luchtverfrisser dan is deze 100% natuurlijke luchtverfrisser van Purasana misschien wel alles waar je naar opzoek bent. De luchtverfrisser is in verschillende formules en geuren te bestellen. Degene op de afbeelding is de heerlijke frisse geur van Eucalyptus.

Deze luchtverfrisser maakt gebruik van pure essentiële oliën en is veilig en duurzaam in gebruik. Vervelende geurtjes worden effectief verwijdert en vervangen door een frisse geur.

Deze natuurlijke luchtverfrisser is uiteraard vrij van synthetische ingrediënten of additieven. Ook bevat het geen drijfgas. Hierdoor is de air freshener helemaal goed voor je gezondheid en veroorzaakt het geen irritatie.

Verstuif de luchtverfrisser altijd in de ruimt en nooit rechtstreeks op meubilair. Spray 5 tot 6 keer en dat ongeveer 3 maal per dag, of meer indien nodig. De spray is geschikt voor alle ruimtes. Het mag ook gebruikt worden op hoofdkussen, zakdoek en linnenkast.

De geur die je op de afbeelding ziet is Eucalyptus, maar Purasana heeft meerdere heerlijke frisse geuren, namelijk lavendel, mint, lemon en orange. Je kunt ze hieronder allemaal zien.

3. Attitude Luchtverfrisser Eucalyptus En Lavendel 

Attitude Luchtverfrisser Eucalyptus En Lavendel

Attitude heeft ook een geweldige ecologische en natuurlijke luchtverfrisser op de markt gebracht in de verfrissende geuren lavendel en eucalyptus. De luchtverfrisser bevat geen synthetische geuren en parfums, welke je gezondheid kunnen schaden.

De natuurlijke luchtverfrisser van Attitude zuivert de lucht in je huis met actieve koolstof en creëert de gewenste sfeer met natuurlijke etherische oliën. Bovendien is deze luchtverfrisserCO2-neutraal en draagt dus niet bij tot de klimaatverandering. De luchtverfrisser is compleet op plantaardige basis en biologisch afbreekbaar.

4. Etherische oliën

essential oil

Andere geweldige luchtverfrissers zijn etherische oliën. Het kopen van een diffuser (bekijk hier de beste opties) en wat etherische oliën is een van de beste manieren om je huis op een natuurlijke manier heerlijk te laten ruiken en de verschillende gezondheidsvoordelen van aromatherapie mee te pakken.

Het verspreiden van etherische oliën, waarvan er vele antibacteriële, schimmeldodende en antivirale eigenschappen hebben, zullen niet alleen helpen de lucht op te frissen, maar helpen ook de lucht te zuiveren.

Door een bepaalde etherische olie, of een mix van verschillende oliën in een aroma diffuser te doen, wordt de geur door je hele huis verspreidt op een fijne en milde manier. Je kunt de diffuser in elke gewenste kamer zetten, of meerdere diffusers over meerdere kamers verspreiden. 

Beste natuurlijke luchtverfrisser voor baby’s:

5. Attitude Baby Leaves Air Purifier

Attitude Baby Leaves Air Purifier

Het merk Attitude ben je al eerder in deze lijst tegen gekomen. Ze hebben ook een natuurlijke luchtverfrisser gemaakt speciaal voor in de babykamer. De luchtverfrisser heeft een heerlijke, milde perengeur.

Synthetische luchtverfrissers bevatten vaak meer dan 100 chemische stofjes en hebben een slechte invloed op de gezondheid. Veel baby’s verblijven veelal tot wel 16 uur op hun kamer en dan wil je natuurlijk wel dat de lucht daar zo natuurlijk en fris mogelijk is. 

Deze zachte luchtverfrisser bevat alleen veilige ingrediënten zoals actieve kool, een natuurlijke filter, en hars om effectief geurtjes op te vangen in plaats van te maskeren. Met zijn milde en vertrouwde perengeur zorgt deze luchtverfrisser tot wel 6 weken voor een veilige en natuurlijke geur.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste natuurlijke luchtverfrisser

Als je opzoek bent naar de beste natuurlijke luchtverfrisser, dan zijn er een aantal factoren om in overweging te nemen. Hier volgen de belangrijkste dingen om naar te kijken bij het maken van een keuze:

Ingrediënten:

Tijdens je zoektocht naar de beste natuurlijke luchtverfrisser is het natuurlijk het aller belangrijkste om te kijken naar de ingrediënten. Alleen door goed de ingrediëntenlijst door te lezen, kun je erachter komen of een luchtverfrisser wel echt 100% natuurlijk is. Soms kan een bepaald product aangeven op het etiket natuurlijk te zijn, omdat ze veel natuurlijke ingrediënten bevatten, maar dan blijken ze toch niet 100% natuurlijk te zijn. Dubbel check dus altijd om er zeker van te zijn dat je echt een natuurlijke luchtverfrisser hebt, in plaats van er zo maar vanuit te gaan.

Zorg ervoor dat er geen chemische ingrediënten in zitten, zoals vluchtige organische stoffen, welke kunnen zorgen voor irritatie van de luchtwegen, hoofdpijn, lever- en nierschade en zelfs kanker.

Ook mogen er geen ftalaten in zitten, waarvan bekend is dat ze “hormonale afwijkingen, geboorteafwijkingen en reproductieve problemen veroorzaken.

Veel spuitbussen van traditionele luchtverfrissers bevatten ook drijfgassen zoals butaan en propaan, welke zeer gevaarlijk kunnen zijn. Deze ingrediënten mogen dus absoluut ook niet in een natuurlijke luchtverfrisser zitten.

Zoek in plaats daarvan naar natuurlijke ingrediënten, zoals etherische oliën, welke heerlijk ruiken en vaak veel gezondheidsvoordelen hebben, zowel fysiek als mentaal.

Geur:

Je moet de geur van je luchtverfrisser natuurlijk lekker vinden, anders zul je hem waarschijnlijk niet veel gaan gebruiken. Denk van te voren dus na over welke geur je lekker vindt. Veel van de opties in onze lijst zijn in verschillende geuren te bestellen, waardoor je dus precies degeen kunt kiezen die jij lekker vindt.

Het is ook slim om na te denken over wat verschillende geuren met onze mentale toestand kunnen doen. Zo is het bijvoorbeeld bekend dat lavendel je kan laten ontstressen en beter kan helpen slapen. Dit zou daarom een geweldige keuze zijn als je last hebt van stress of als je slecht in slaap valt ‘s nachts.

Veelgestelde vragen over natuurlijke luchtverfrissers

Hopelijk heb je bij deze de beste luchtverfrisser voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Waarom kiezen voor een natuurlijke luchtverfrisser?

Het is tegenwoordig geen geheim meer dan conventionele luchtverfrissers slecht kunnen zijn voor je gezondheid. Er is aangetoond dat traditionele luchtverfrissers, sprays en geurkaarsen vervuilende stoffen vrijgeven. Ze zitten vol met cheicaliën die zo door de lucht verspreidt worden. Ze komen in je luchtwegen terecht en kunnen je gezondheid negatief beïnvloeden. Ook kunnen ze de huid irriteren en zijn ze slecht voor onze planeet.

Enkele van de nadelige gezondheidseffecten die met dit soort geurproducten gepaard gaan, zijn ademhalingsproblemen (waaronder COPD), astma-aanvallen, migrainehoofdpijn en neurologische problemen zoals toevallen, flauwvallen, duizeligheid, verlies van coördinatie en onduidelijke spraak.

Wat ongelooflijk zorgwekkend is, is dat veel van de verontreinigende stoffen en hun potentieel schadelijke effecten niet openbaar zijn gemaakt. Gelukkig zetten steeds meer mensen kun vraagtekens bij de velen twijfelachtige ingrediënten in luchtverfrissers.

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel geweldige natuurlijke luchtverfrissers, om je huis toch heerlijk fris te laten ruiken, zonder dat er schadelijke stoffen worden verspreid.

– Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn huis altijd lekker ruikt?

Om ervoor te zorgen dat je huis altijd lekker ruikt, moet je natuurlijk beginnen bij de basis – we hebben het over het consequent schoonmaken van je huis (inclusief afstoffen), je huisdieren regelmatig wassen (of ze naar de trimsalon brengen), en het bijhouden van je wasgoed (inclusief beddengoed). Als je nog steeds geurproblemen hebt, probeer dan te achterhalen waar de geur vandaan komt.

Hier is nog wat advies om je huis altijd lekker te laten ruiken:

– Wat kun je het beste gebruiken om je huis lekker te laten ruiken?

Als je je huis lekker wilt laten ruiken op een veilige manier, dan kun je absoluut het beste voor een natuurlijke luchtverfrisser gaan. Alle opties in onze lijst zijn een geweldige keuze. Wat de beste luchtverfrisser voor jou is, hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeuren, zoals van welke geuren je houdt.

Denk ook na welke applicatie je fijner vindt. Heb je liever een aroma diffuser, welke verspreidt over de dag de etherische oliën naar keuze door je kamer verstuift? Of wil je liever een spray waarmee je zelf kan sprayen wanneer je wilt op specifieke plekken? Of heb wel over een luchtverfrisser die je ergens kunt ophangen? Er zijn verschillende keuzes als je wilt gaan voor een natuurlijke luchtverfrisser.

– Wat is de beste huisgeur?

Er is niet één specifieke “beste” huisgeur – net als de beste luchtverfrisser voor thuis, is het erg subjectief en kan het alleen door jou worden beantwoord omdat jij weet wat je het lekkerst vindt. Je kunt verschillende geuren proberen om te zien naar welke je wilt dat je huis ruikt.

Als je van natuurlijke geuren houdt, kun je producten proberen die gemaakt zijn met de etherische oliën van mint, citrus of eucalyptus. Je kunt ook gaan voor natuurlijke bloemengeuren proberen, zoals roos, lavendel of sering. Seizoensgeuren zijn ook geweldig omdat ze leuk zijn en herinneringen oproepen aan die tijd van het jaar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *