natuurlijk wasmiddel

Beste natuurlijk wasmiddel: Top 8!

Ben je opzoek naar natuurlijk wasmiddel? Dan hebben we hier een lijst met de aller beste natuurlijke wasmiddelen voor je!

Als je op een missie bent om de schoonmaakproducten in je huis groener te maken, moet je onder andere tijd besteden aan het kiezen van een nieuw natuurlijk wasmiddel. Het zoeken naar een 100% natuurlijk wasmiddel die ook nog eens lekker ruikt en je kleren perfect schoon krijgt, kan een uitdaging zijn. Gelukkig zijn we hier om je te helpen!

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor natuurlijk. Van natuurlijk schoonmaakmiddel tot natuurlijke gezichtsverzorging. Hier hebben bedrijven op ingespeeld door meer volledig natuurlijke producten op de markt te brengen. Hierdoor zijn natuurlijke wasmiddelen tegenwoordig net zo goed als traditionele wasmiddel die vol chemicaliën zitten. Het verschil is dat ze beter voor onze huid en gezondheid zijn en ook beter voor onze planeet!

Toch is niet elk natuurijk wasmiddel van dezelfde kwaliteit, dus het is altijd slim om wat onderzoek te doen. Wij hebben dit gedaan door opzoek te gaan naar het beste wasmiddel wat er op de markt te vinden was. Hier zijn 8 toppers uitgekomen. 

Deze natuurlijke wasmiddelen zijn vrij van schadelijke chemicaliën die je in traditionele wasmiddelen aantreft, en omdat de meeste sterk geconcentreerd zijn, kun je met een klein beetje al een heel eind komen.

Lees gauw verder om het beste natuurlijke wasmiddel voor jou te ontdekken!

Beste natuurlijk wasmiddel – Top 8

We zijn opzoek gegaan naar het beste natuurlijke wasmiddel en daar is een top 8 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 8  hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, beoordelingen en prijzen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte omschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en kies op basis daarvan het beste natuurlijke wasmiddel voor jou uit!

1. Ecover Vloeibaar Wasmiddel Universal

natuurlijk wasmiddel

Als je opzoek bent naar natuurlijke wasmiddel, dan is dit vloeibare wasmiddel van Ecover een van de beste opties om voor te gaan. Het is een heerlijk ruikende wasmiddel op basis van plantaardige ingrediënten. Hierdoor is de wasmiddel ook uiterst geschikt voor wassen bij lage temperaturen. Deze plantaardige wasmiddel is een geweldige alleskunner die afrekent met viezigheid en vlekken, maar daarnaast heerlijk zacht is voor de huid.

Deze wasmiddel heeft een nieuwe hoog geconcentreerde formule, waardoor er tot maar liefst 40% meer wasbeurten uit de fles kan worden gehaald. De Ecover Vloeibaar Wasmiddel Universal is bovendien geschikt voor zowel witte als gekleurde was en heeft een heerlijke lekkere geur van kamperfoelie en jasmijn.

Deze grote 5 liter verpakking is goed voor gemiddeld 100 wasbeurten. Let op, dit wasmiddel is geschikt voor bijna alle kleding, maar niet voor wol en zijde. Voor wol en zijde heeft Ecover een apart natuurlijk wasmiddel uitgebracht -> bekijk hier

2. Marcels Green Soap Wasmiddel

Marcels Green Soap Wasmiddel

Een ander geweldig natuurlijk wasmiddel is Marcels Green Soap Wasmiddel Vanille & Katoen. Dit is een ecologische en 100% vegan wasmiddel met natuurlijke ingrediënten en vrij van palmolie – voor een geweldig schoon en heerlijk geurend resultaat.

Dit wasmiddel wast niet alleen al je witte en gekleurde was heerlijk schoon, maar zorgt tegelijkertijd een beetje voor onze planeet. Het wasmiddel zit namelijk vol met natuurlijke ingrediënten die voor maar liefst 97% biologisch afbreekbaar zijn. De zoete, rustgevende geur van Vanille, aangevuld met de warme geur van Katoen maken het een heerlijke geuren sensatie voor je dagelijkse was. Het wasmiddel is 100% natuurijk en bevat dus ook geen kleurstoffen, parabenen, fosfaten, chloor en ammonia.

Het natuurlijke wasmiddel die je op de afbeelding ziet heeft de heerlijke geur van Vanille & Katoen. Het merk heeft echter ook nog een andere geur natuurlijk wasmiddel om voor te kiezen, namelijk Patchoulie & Cranberry -> Bekijk hier

3. Attitude Wasmiddel Wildflowers 

Attitude Wasmiddel Wildflowers is een natuurlijk wasmiddel met een frisse geur. Dit ecologische wasmiddel is zeer effectief en gebaseerd op plantaardige en minerale grondstoffen. Daarnaast is het product hypo-allergeen en vrij van fosfaten, kleurstoffen of optische witmakers. Bovendien is het wasmiddel veganistisch en Co2 neutraal gefabriceerd; en dus mild voor mens en milieu!

Het wasmiddel is zeer effectief voor bonte en witte was, ook in koud of lauw water. Ook is het geschikt voor natuurlijke vezels, zoals wol en zijde. Bovendien heeft het wasmiddel een zeer geconcentreerde formule: 1,05 liter voor 35 wasbeurten.

4. Sonett Wasmiddel Vloeibaar Neutraal

Heb jij of heeft iemand in je gezin een allergie of een gevoelige huid? Dan is dit misschien wel het beste natuurlijke wasmiddel voor jou. Sonett Wasmiddel Vloeibaar Neutraal is geschikt voor de witte en gekleurde was. Het natuurlijke wasmiddel is geschikt voor alle textiel gemaakt van katoen, linnen, hennep en gemengde weefsels.

Wassen met dit neutrale wasmiddel kan op 30 tot 95 graden Celsius. Het vloeibare wasmiddel is 100% huid- en milieuvriendelijk: door de biologisch afbreekbare ingrediënten blijft het water, en zo het milieu, schoon.

Het wasmiddel is enzymvrij en zonder optische bleekmiddelen. Bovendien is het vrij van synthetische conserverings- geur- en kleurstoffen en zonder parabenen en gentechniek. 2 liter van dit wasmiddel is genoeg voor 26 wasbeurten.

5. Frosch Wasmiddel Aloe Vera 

Als je opzoek bent naar een ecologisch wasmiddel voor alle soorten textiel, dan is dit ook een geweldige keuze. Frosch Wasmiddel Aloë Vera is een ecologisch verantwoord en hypoallergeen vloeibaar wasmiddel geschikt voor alle soorten textiel en wasprogramma’s van 20° tot 95°. Dit geconcentreerde vloeibare wasmiddel voorkomt irritatie van de gevoelige huid, het verwijdert vlekken en houdt de kleuren stralend en fris.

Bovendien bevat dit wasmiddel huidbeschermende aloë vera dat verzachtende eigenschappen heeft en een heerlijke geur. Uiteraard is dit natuurlijke wasmiddel fosfaatvrij en dermatologisch getest. Het bevat geen kleurmiddelen en gaat tot wel 30 wasbeurten mee.

Beste natuurlijke waspoeder:

6. Ecover Universal Waspoeder

Het hoogwaardige merk Ecover ben je al eerder in deze lijst met natuurlijke wasmiddelen tegen gekomen. Als je liever gaat voor een poeder i.p.v. een vloeibaar wasmiddel, dan kan dit merk je daar ook in voorzien.

Ecover Universal Waspoeder is een ecologische krachtpatser die vuil en vlekken verwijdert uit eigenlijk al je soorten was. Of het nu beddengoed is, handdoeken of babykleding, deze alleskunner klaart de klus. Dit product op basis van plantaardige en minerale ingrediënten laat je was heerlijk ruiken, houdt het mooi en fris zelfs op 30°C en is zacht voor de gevoelige huid.

Dit natuurlijke wasmiddel bestaat enkel uit ingrediënten van plantaardige oorsprong, zonder optische witmakers. Uiteraard is het niet getest op dieren en de verpakking is van 100% recycled karton.

Dit wasmiddel van Ecover is ook te bestellen speciaal voor gekleurde was -> Bekijk hier

7. Sonett Ecologische Waspoeder Kleur Sensitief

natuurlijk waspoeder

Sonett Ecologische Waspoeder Kleur Sensitief is een zeer effectief wasmiddel voor de gekleurde was dat al goed werkzaam is vanaf 20°C. Dit milieuvriendelijke waspoeder is speciaal voor de gekleurde was waarbij het de kleuren ontziet en ook geschikt voor de bonte was, de fijne was van katoen en linnen, kunstvezels en gemengde vezels. Dit natuurlijke waspoeder bevat zuiver plantaardige zeep en is 100% biologisch afbreekbaar.

Dit ecologisch verantwoord waspoeder voor de gekleurde was is 100% natuurlijk en daardoor zeer geschikt voor de gevoelige huid en voor mensen met allergieën.

Beste natuurlijk wasmiddel voor baby’s:

8. Attitude Little Ones Wasmiddel Sweet Lullaby 

natuurlijk wasmiddel baby

Ben je opzoek naar het beste natuurlijke wasmiddel voor baby’s? Dan is dit absoluut de beste keuze. Attitude Little Ones Wasmiddel Sweet Lullaby is een ecologisch wasmiddel, dat speciaal bedoeld is voor het wassen van babykleding. Deze formule is zeer mild voor de gevoelige baby- en kinderhuid en tevens mild voor het milieu, dankzij de natuurlijke samenstelling. Daarnaast is het natuurlijke wasmiddel geschikt voor witte en bonte was en geeft ook een goed resultaat bij wassen op lagere temperaturen.

Het product is hypo-allergeen, bevat geen plantaardige stoffen en is ECOLOGO-gecertificeerd. Het bevat meer dan 95% biologisch afbreekbare ingrediënten en de samenstelling is vrij van schadelijke stoffen, zoals fosfaten, optische witmakers en kleurstoffen. De container waarin de gel wordt bewaard, is ook volledig recyclebaar. Bovendien heeft het wasmiddel een heerlijke geur waardoor je baby onweerstaanbaar ruikt in haar of zijn gewaste kleertjes.

Waarop te letten bij het kiezen van het beste natuurlijke wasmiddel

Wanneer je opzoek bent naar het beste natuurlijke wasmiddel, dan zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Hieronder volgen een aantal van de belangrijkste zaken om naar te kijken bij het maken van een keuze voor natuurlijk wasmiddel.

– Ingrediënten

Het belangrijkste om naar te kijken bij een natuurlijk wasmiddel zijn de ingrediënten. Ten eerste natuurijk om te checken of het product wel echt 100% natuurlijk is. Niet alle wasmiddelen zijn van dezelfde kwaliteit en gelijk gemaakt, en hetzelfde geldt voor milieuvriendelijke formules. Er is geen wettelijke of standaarddefinitie van wat een wasmiddel “natuurlijk” maakt.

Hoewel sommige stoffen bijna universeel worden weggelaten, waaronder ftalaten, fosfaten en niet-biologisch afbreekbare oppervlakteactieve stoffen, kunnen andere twijfelachtige ingrediënten al dan niet aanwezig zijn in een bepaalde formule. Als je specifieke allergieën hebt of ingrediënten hebt die je wilt vermijden, lees dan zorgvuldig de etiketten om er zeker van te zijn dat er geen ongewenste toevoegingen worden toegevoegd.

– Geur

De meeste mensen vinden geur ook zeer belangrijk in wasmiddel. Het feit dat een natuurlijk wasmiddel geen synthetische geurstoffen bevat, betekent niet dat ze niet lekker kunnen ruiken. Ze kunnen verschillende soorten heerlijke geuren hebben die afgeleid zijn van natuurlijke bron.

Vroeger hadden ecologische wasmiddelen weinig tot geen geur, maar de variëteiten van vandaag bevatten velen aangename natuurlijke geuren. Ongeparfumeerde formules zijn echter nog steeds overal verkrijgbaar en kunnen de beste optie zijn voor mensen met gevoeligheden voor geuren.

– Formule

Er zijn verschillende soorten natuurlijke wasmiddelen. Je kunt kiezen uit wasmiddelen verkrijgbaar in poeder-, vloeistof- of podvorm. Met waspoeder of vloeibaar wasmiddel moet je de output elke keer dat je wast meten, maar je kunt het gemakkelijker aanpassen aan de grootte en het vuilniveau van de lading. Misschien geef je echter de voorkeur aan het gemak van kant-en-klare wascapsules. Hierbij moet wel gezegd worden dat we deze niet hebben kunnen vinden in een goede natuurlijke variant. In onze lijst vind je alleen vloeibare wasmiddelen en poeder wasmiddelen.

natuurlijk wasmiddel

Veelgestelde vragen over natuurlijk wasmiddel

Hopelijk heb je bij deze het beste natuurlijk wasmiddel voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben over ecologische wasmiddelen, dan kunnen de volgende veelgestelde vragen je wellicht verder helpen.

– Waarom kiezen voor een natuurlijk wasmiddel?

De drie belangrijkste redenen zijn dat een natuurlijk wasmiddel milieuvriendelijk is en dus beter voor de planeet. Daarnaast is het zachter voor je huid en beter voor je gezondheid omdat er geen chemicaliën inzitten. Het kan je favoriete kleding ook langer mooi houden.

Hier gaan we wat dieper in op deze belangrijke redenen om voor een natuurlijk wasmiddel te kiezen:

Onze gezondheid:

Conventionele wasmiddelen zitten vaak vol met schadelijke chemicaliën. Dingen zoals geurstoffen (en hun niet bekendgemaakte chemische inhoud), synthetische kleurstoffen, oppervlakteactieve stoffen, bleekmiddel, fosfaten en zelfs schadelijke bijproducten zoals 1, 4-dioxaan.

Hoewel we weten dat deze ingrediënten schadelijk zijn voor de mens, zijn ze op de een of andere manier oké in producten die in contact komen met onze huid en onze ecosystemen.

Neem bijvoorbeeld een oppervlakteactieve stof zoals petroleumdestillaat, ook wel nafta genoemd. Ze bleken de slijmvliezen en longen te beschadigen en ontstekingen, astma en misschien zelfs kanker te veroorzaken. Maar je zou het niet weten, aangezien ze nog steeds veel worden gebruikt in conventionele wasmiddelen.

Sommige van deze schadelijke chemicaliën hoeven niet eens openbaar te worden gemaakt. Neem 1, 4-dioxaan. Omdat het geen ingrediënt is, maar het chemische bijproduct van een proces dat tijdens het productieproces wordt gebruikt, zijn fabrikanten niet verplicht om het op productetiketten te vermelden. Ook al is het waarschijnlijk kankerverwekkend en het resultaat van de besluitvorming van conventionele merken.

De honderden chemicaliën in de geuren die zijn ontworpen om onze verse was te parfumeren, hoeven ook niet te worden onthuld, omdat ze als handelsgeheimen worden behandeld.

Ecologische zorgen:

De massa chemicaliën in conventionele wasmiddelen vormt ook een bedreiging voor het waterleven wanneer ze onze waterwegen binnendringen. Fosfaat, dat vaak wordt aangetroffen in wasmiddelen, kan leiden tot overmatige eutrofiëring; aquatische ecosystemen volledig destabiliseren en in sommige gevallen levenloos en verrot maken.

Conventionele wasmiddelen kunnen ook een flinke voetafdruk hebben tijdens het productieproces, waar de productie op niet-duurzame wijze plaatsvindt. Aangedreven door fossiele brandstoffen, van van aardolie afgeleide chemicaliën tot plastic verpakkingen, en de op fossiele brandstoffen gebaseerde energiebronnen die worden gebruikt om operaties aan te drijven; conventionele producten laten veel te wensen over. Om nog maar te zwijgen over het inefficiënte en onverantwoorde gebruik van kostbare hulpbronnen zoals water.

– Kan wasmiddel over de datum gaan?

Hoewel sommige mensen beweren dat wasmiddel niet verloopt, is de waarheid dat het niet voor altijd in uitstekende staat blijft. Een goede vuistregel is dat als je wasmiddel nog niet is geopend, het tot een jaar mee kan gaan, terwijl een geopende container of doos ongeveer zes maanden meegaat. Dit geldt voor zowel vloeibare als poedervormige wasmiddelen.

Sommige mensen geven er nog steeds de voorkeur aan hun wasmiddelen te gebruiken, zelfs nadat de houdbaarheidsdatum is verstreken, zodat ze niet verspillen wat ze hebben. Wanneer verlopen wasmiddelen worden gebruikt, zijn ze mogelijk niet zo effectief of ruiken ze niet zo lekker als voordat ze verlopen waren. Kijk altijd naar het etiket van je product om te zien wanneer het vervalt en plan vooruit.

Om de beste resultaten voor je kleding te krijgen (en om je huid niet te irriteren), raden we je ten zeerste aan om natuurlijke wasmiddelen te gebruiken, vooral babywasmiddel, voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken.

– Is wasmiddel giftig?

Als je denkt dat gewone wasmiddelen niet giftig zijn, denk dan nog eens goed na. Traditionele wasmiddelmerken kunnen vol zitten met zeer giftige chemicaliën zoals sulfaten, synthetische geurstoffen, dioxaan, nonylfenolethoxylaat en optische bleekmiddelen. Als je ervoor kiest om een ​​natuurlijk wasmiddel te gebruiken, voorkom je dat je gezin en jijzelf in contact komen met die schadelijke chemicaliën, en het is ook een duurzame optie voor het milieu.

Als je kleintjes in huis hebt, raden we je ten zeerste aan om een ​​natuurlijk wasmiddel voor baby’s te kiezen (zie nummer 8 in onze lijst), omdat het geen giftige stoffen bevat en het is speciaal ontwikkeld om superzacht te zijn voor de jongste kinderen in je gezin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *