beste nachtlampje peuter

Beste nachtlampje peuter: Top 7!

Ben je opzoek naar het beste nachtlampje voor een peuter? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Als ouder wil je er natuurlijk voor zorgen dat je kindje veilig en comfortabel slaapt. Een nachtlampje kan daarbij helpen, omdat het zorgt voor een zacht licht waardoor je peuter zich veiliger voelt in het donker en makkelijker in slaap kan vallen.

Er zijn tal van nachtlampjes op de markt, van verschillende maten, vormen, kleuren en functies. Maar welke zijn nou het beste voor jouw kleintje? In dit blog hebben we 7 van de beste nachtlampjes voor peuters gedeeld. Al deze opties zijn leuk, functioneel en veilig in gebruik.

Lees snel verder om erachter te komen wat het beste nachtlampje is voor jouw kind!

Beste nachtlampje peuter: Top 7!

We zijn opzoek gegaan naar het beste nachtlampje voor peuters en daar is een top 7 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 7 hebben we gekeken naar het uiterlijk, de kwaliteit en natuurlijk de prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties en lees de korte product beschrijvingen door om het beste nachtlampje voor jouw peuter te vinden! Door op de buttons onder de tekstjes te klikken kom je op de product pagina terecht waar je de verschillende opties kunt aanschaffen.

1. Vulpes kids nachtlampje

Het merk Vulpes Kids heeft de leukte nachtlampjes voor kinderen! Ze zijn verkrijgbaar in de vorm van een kat, een hond, een uil en meer en geven een kleurrijke tint aan de kamer van je kind.

Het lampje is gemakkelijk te dimmen door erop te tikken, zo kun je de sterkte van het licht gemakkelijk bepalen. Ook kan het kleur licht gemakkelijk veranderd worden tussen wit licht en kleurrijke RGB kleuren. Op de afbeelding kun je zien welke kleuren dit lampje kan worden.

Dit nachtlampje ziet er schattig uit en is gemaakt van zachte siliconen. Verder is hij volledig draadloos en geeft hij (afhankelijk van de lichtsterkte) 15 tot 200 uur licht.

Met de twee timer opties van 30 min & 60 min kan je er eenvoudig voor zorgen dat het lampje na de timer uitgaat zodat je kind rustig in slaap kan vallen. Je kan ook kiezen om geen timer te zetten zodat het geliefde slaapvriendje de gehele nacht blijft schijnen.

2. Zazu Peuter Knuffel met Lampje

Zazu Peuter Knuffel met Lampje

Ben je opzoek naar een leuk knuffeltje met een lampje? Dan is dit misschien wel het beste nachtlampje voor je peuter! Dit nachtlampje kan je kindje lekker knuffelen en mee naar bed nemen. Op deze manier houdt deze schattige knuffel jouw kleintje gezelschap in het donker.

Max het aapje heeft een uitneembare lichtmodule in zijn buikje die een zacht licht geeft in het donker. Er zitten twee lichtstanden op het nachtlampje. Daarnaast heeft het aapje drie geprogrammeerde melodieën en drie liedjes om jouw kleintje rustig te houden en te helpen met in slaap vallen. Zo zitten er slaapliedjes, loungemuziek en natuurgeluiden op.

Het geluid en licht schakelen automatisch uit na 20 minuten. Dankzij zijn lang, vrolijk staart is de knuffel makkelijk vast te houden. Max de aap heeft LED verlichting en werkt op 3 AA-batterijen (niet meegeleverd). De knuffel is 45 x 13 x 13 cm. Bovendien is deze knuffel ook verkrijgbaar in Bo het konijn.

3. Nijntje nachtlampje

Is jouw kindje helemaal fan van nijntje? Dan zijn er verschillende leuke nijntje nachtlampjes om je kind gezelschap te houden in het donker. Door op de button hieronder te klikken kun je ze allemaal zien.

Op de afbeelding zie je het mooie nijntje nachtlampje van het merk Bambolino Toys. Dit nachtlampje van nijntje in een lichtroze jurkje verspreidt een zacht licht in de kinderkamer. Het lampje is met één aanraking makkelijk aan of uit te doen. Verder beschikt dit lampje over een automatische uitschakeling na 12 minuten om batterijen te besparen.

Dit nachtlampje is gemaakt van kunststof en werkt op 2 AA-batterijen (niet bijgeleverd).

4. MIRI Nachtlampje 

Het MIRI Nachtlampje is ook een geweldige keuze om voor te gaan. Het LED licht en de RGB kleuren zorgen voor een comfortabele en rustgevende omgeving. Het kindvriendelijke design en makkelijk te bedienen functies zorgen ervoor dat jouw kind zelf het licht aan en uit kan zetten. Uiteraard is de nachtlamp ook nog enorm schattig.

Dit nachtlampje is speciaal ontworpen voor kinderen en is volgens alle richtlijnen kindvriendelijk. Het licht is niet te fel en niet te helder, zodat het niet verblindt of vervelend aan voelt. Het licht versterkt de aanmaak van melatonine bij je kind, wat zorgt voor een diepere slaap.

De lamp is eenvoudig op te laden met een USB-kabel, zodat je nooit zonder licht zit. Door zachtjes op te lamp te tikken activeer je de lamp.

5. Phenom nachtlampje

Dit kleurrijke, hartvormige LED nachtlampje is ook een schattig accessoire voor kinderkamers. Je kindje krijgt een veilig gevoel door de kleurrijke verlichting.

De producten van dit merk voldoen uiteraard aan de Europese normen en zijn voorzien van de benodige keurmerken o.a. CE, RoHS, EMC, en EN71.

Verder wil het merk een positieve invloed hebben op de mensen en op de planeet. Om deze reden zijn zij aangesloten bij diverse organisaties in zowel Nederland als België die apparaten, producten en batterijen op een professionele wijze recyclen.

6. LUSQ® Multi Color Nachtlampje

LUSQ® nachtlampje

Een ander nachtlampje van zeer hoge kwaliteit is deze LUSQ® LED nachtlamp. Dit lampje met dag/nacht sensor schakelt automatisch in als het donker wordt. Het multi kleur zorgt ervoor dat jouw kind of baby zonder problemen in slaap valt.

Dit lampje is naar keuze in te stellen op helderheid, in 10 verschillende standen. De kleuren waarop je het lampje kan instellen zijn:

Warm wit en helder wit
Rood, groen, blauw en die kunnen gemixed worden tot multicolor.
Ook in te stellen op automatisch van kleur wisselen.

Verder heeft dit nachtlampje een lange levensduur, van meer dan 50.000 uur. Verder is hij zeer zuinig. De dynamische lichtsensor zorgt voor een klein beetje licht tijdens schemering en gaat volledig aan als het donker is. Bij volledige inschakeling is het verbruik slechts 1 watt. Dit is minder dan €2 stroomverbruik per jaar.

Beste nachtlampje en slaaptrainer in één:

7. Daily Logix Slaaptrainer

Daily Logix Slaaptrainer

Heeft jouw kind een slecht slaapritme en weet hij of zij niet op welk tijdstip ze uit bed mogen komen? Dan is een slaaptrainer een geweldige keuze. Deze slaaptrainer dient als nachtlampje, maar doet daarna nog zoveel meer.

De Daily Logix slaaptrainer helpt je kind namelijk een juist slaapritme aan te leren. Op een hele eenvoudige manier laat de slaaptrainer je kind zien wanneer het tijd is om de slaapkamer van de ouders binnen te komen. Doormiddel van verschillende kleuren displays en een schapen gezichtje dat slaapt en wakker wordt op de ingestelde tijd om uit bed te gaan, of om te gaan slapen.

Je kunt zelf de tijden dus instellen wanneer het tijd is in de avond om te slapen, en als het in de ochtend tijd is om uit bed te gaan. Ook kan er gekozen worden uit verschillende displays op de slaaptrainer.

Deze slaaptrainer heeft 7 verschillende helderheden, waardoor hij ook perfect gebruikt ka worden als nachtlampje. Daarnaast heeft het een kindvriendelijke wekker. Deze kan ingesteld worden op de gewenste tijd. Bijvoorbeeld 7:00, het schapengezichtje zal dan wakker worden met de kleur geel terwijl er ook een wekker te horen is in de vorm van een kinderdeuntje.

Waarop te letten bij het kiezen van het beste nachtlampje voor je peuter

Met zoveel nachtlampjes op de markt kan het soms lastig zijn om door de bomen het bos te zien. Het kiezen van het beste nachtlampje voor je peuter kan daardoor een uitdaging zijn. Hieronder hebben we de belangrijkste punten op een rijtje gezet om op te letten bij het maken van een beslissing:
 

– Veiligheid

Veiligheid is natuurlijk alatijd het belangrijkste. Zorg ervoor dat het nachtlampje veilig is voor je peuter, bijvoorbeeld door te kiezen voor een lampje dat niet te heet wordt en niet makkelijk om kan vallen. Alle lampjes in onze lijst zijn uiteraard volkomen veilig.
 

– Helderheid

Kies een nachtlampje met een zachte, gedempte helderheid. Het licht moet niet te fel zijn, zodat je peuter rustig kan slapen. We hebben de helderheid van de lampjes in onze lijst getest en ze hebben allemaal de juiste felheid om mee te slapen.

– Type licht

Sommige nachtlampjes hebben een speciaal type licht, zoals rood of oranje licht, wat kan bijdragen aan een betere nachtrust. Kijk dus naar het type licht dat het nachtlampje geeft. Wil je liever een koud wit licht, een warm wit licht of juist een kleurtje? Denk hierbij ook aan waar je kind de voorkeur aan geeft. 

– Batterij of stroom

Nachtlampjes zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, van draadloos en oplaadbaar tot stekkermodellen. Let erop of je voorkeur uitgaat naar batterijen of een stroomvoorziening.

– Thema

Kies een nachtlampje met een leuk thema dat aanspreekt bij je peuter, dit kan zorgen voor extra betrokkenheid en plezier in het slapen gaan. Zoals je ziet in onze lijst zijn er veel verschillende leuke modellen, zoals diertjes en zelfs zachte knuffel nachtlampjes. 

– Functies

Sommige nachtlampjes hebben extra functies, zoals muziek, een timer of een bewegingssensor. Ook hebben we een nachtlampje in de vorm van een slaaptrainer toegevoegd. Deze heeft naast het licht nog een andere functie, namelijk het helpen doorslapen. Lees hier meer over slaaptrainers voor kinderen. Bepaal welke functies voor jou en je kleine belangrijk zijn en waar je behoefte aan hebt.

Door op deze punten te letten bij het kiezen van een nachtlampje, kun je een keuze maken die het beste past bij de behoeften en voorkeuren van jouw kind.

beste nachtlamp voor kinderen

Wat zijn de voordelen van nachtlampjes voor peuters?

Er zijn verschillende voordelen van nachtlampjes voor peuters. Hieronder hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet:
 
  1. Veiligheid: Nachtlampjes kunnen helpen om je peuter zich veiliger te laten voelen in het donker. Het zachte licht biedt geruststelling en voorkomt dat je kindje bang is in het donker.

  2. Betere slaap: Een nachtlampje kan ook helpen om je kind sneller en makkelijker in slaap te laten vallen. Het zachte licht kan kalmerend werken en je kleintje helpen ontspannen.

  3. Ouder-kindbinding: Een nachtlampje kan ook helpen om de band tussen ouder en kind te versterken. Bijvoorbeeld door het samen uitzoeken van een nachtlampje en het samen aanzetten voor het slapen gaan.

  4. Gemak voor ouder: Naast de voordelen voor je kind, moet je natuurlijk ook aan jezelf denken. Door het zachte licht van een nachtlampje kun je als ouder ook beter je weg vinden in de slaapkamer zonder het risico te lopen om je peuter wakker te maken. Daarnaast zal je peuter je misschien minder roepen ‘s nachts omdat hij zich fijner en veiliger voelt.

  5. Vertrouwdheid: Een vast ritueel van een nachtlampje kan een vaste routine worden in het slapengaan, waardoor je peuter beter weet wat er gaat gebeuren en het kan bijdragen aan een gevoel van vertrouwdheid en veiligheid.

Al met al kan een nachtlampje dus zorgen voor een veiliger en beter slaapritme voor je peuter en een versterking van de ouder-kindbinding.

Veelgestelde vragen over nachtlampjes voor kinderen

Hopelijk heb je bij deze het beste nachtlampje voor je peuter gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen je hopelijk verder helpen.

– Zijn nachtlampjes veilig voor peuters?

Ja, mits je kiest voor een veilig nachtlampje. Kies voor een lampje dat niet te heet wordt en niet makkelijk om kan vallen. Let op de aanbevolen leeftijd op de verpakking en volg altijd de instructies van de fabrikant.

– Moet ik kiezen voor een nachtlampje op batterij of een stroomvoorziening?

Dit hangt af van je voorkeur en behoeften. Een draadloos en oplaadbaar nachtlampje is handig voor het meenemen op reis of het verplaatsen van de ene naar de andere kamer. Een nachtlampje met stroomvoorziening heeft als voordeel dat je geen batterijen hoeft te vervangen.

– Welke kleur licht is het beste voor een nachtlampje?

Een zachte, gedempte helderheid is het beste voor een nachtlampje. Er zijn ook speciale nachtlampjes met rood of oranje licht, wat kan bijdragen aan een betere nachtrust.

– Moet ik kiezen voor een nachtlampje met extra functies?

Dit hangt af van je behoeften en voorkeuren. Sommige nachtlampjes hebben extra functies, zoals muziek, een timer of een bewegingssensor. Bepaal welke functies voor jou en je peuter belangrijk zijn.

– Vanaf welke leeftijd kan ik een nachtlampje gebruiken?

Een nachtlampje kan veilig gebruikt worden vanaf de geboorte van je baby. Let er wel op dat je kiest voor een nachtlampje dat geschikt is voor de leeftijd van je kind en volg de instructies van de fabrikant op.

– Kan een nachtlampje het slaappatroon van mijn kind beïnvloeden?

Ja, een nachtlampje kan het slaappatroon van je kind beïnvloeden. Het kan bijvoorbeeld helpen om je peuter te kalmeren en een rustige slaapomgeving te creëren. Zorg er wel voor dat het licht niet te fel is en niet te veel afwijkt van de normale slaapomgeving van je kindje.

– Moet ik een nachtlampje gebruiken als mijn kind geen problemen heeft met slapen?

Een nachtlampje kan ook nuttig zijn voor peuters die geen problemen hebben met slapen. Het kan helpen om een rustige slaapomgeving te creëren en je kind gerust te stellen in het donker. Bovendien kan het een vertrouwd en geruststellend element worden in de slaaproutine van je kleine.

– Hoe kan ik het nachtlampje het beste gebruiken in de slaaproutine van mijn kindje?

Je kunt het nachtlampje op verschillende manieren integreren in de slaaproutine van je kind. Bijvoorbeeld door het lichtje aan te doen bij het naar bed gaan, het lichtje uit te doen na het voorlezen of zingen van een slaapliedje, of het lichtje aan te laten gedurende de hele nacht. Het is belangrijk om te experimenteren en te kijken wat het beste werkt voor jouw peuter.

– Moet ik het nachtlampje uitzetten als mijn peuter slaapt?

Dit hangt af van je voorkeur en de behoeften van je peuter. Sommige ouders vinden het prettig om het nachtlampje aan te laten gedurende de hele nacht, terwijl anderen het lichtje uitzetten als hun peuter slaapt. Zorg ervoor dat het nachtlampje veilig is en niet te fel brandt, zodat je peuter veilig kan slapen.

– Kan ik een gewoon lampje als nachtlampje gebruiken?

Ja, je kunt een gewoon lampje als nachtlampje gebruiken. Let er wel op dat het licht niet te fel is en dat het lampje veilig is voor je peuter. Toch raden we je aan om speciale nachtlampjes te kiezen die speciaal ontworpen zijn voor peuters en die veilig en zacht licht geven.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *