beste multivitamine

Beste multivitamine 2023: Top 5!

Als je opzoek bent naar de beste multivitamine van 2023, zijn we hier om je te helpen!

In een perfecte wereld zouden we allemaal vijf tot zeven kopjes groenten per dag en een grote verscheidenheid aan gekleurde producten moeten eten om de voedingsstoffen te krijgen die we nodig hebben. Helaas komen de meeste mensen hier niet aan. Zelfs voor mensen die hier aandacht aan besteden en zeer gezond eten is dit niet elke dag haalbaar. Dit is waar multivitamine van pas komen!

Multivitamine vullen de gaten in je dieet op en zorgen ervoor dat je alle essentiële vitamines en mineralen binnen krijgt. Maar let wel op, voordat je begint met het kopen van supplement moet je het volgende in gedachte houden: Multivitaminen moeten altijd worden benaderd als een aanvulling op je reguliere voeding, niet als vervanging ervan. Supplementen zijn nuttig om de kloof te dichten tussen wat je uit je dieet haalt en wat je nodig hebt voor een optimale gezondheid. Behoud dus een gezond dieet met veel groenten en fruit, maar vul dit aan met multivitamine om zo gezond mogelijk te leven.

Het uitzoeken van de beste multivitamine kan echter een uitdaging zijn, met zoveel verschillende opties op de markt. Naast kwaliteit spelen persoonlijke voorkeuren ook mee. Om je te helpen hebben we 5 van de beste multivitamine eruit gepikt en in dit artikel op een rijtje gezet.

Lees gauw verder om de beste multivitamine voor jou te ontdekken!

Beste multivitamine 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste multivitamine van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 is gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten en verschillende doelgroepen. Lees de korte omschrijvingen en eventueel de klanten beoordelingen door om de beste multivitamine voor jou uit te kiezen!

1. Swanson Health Daily Multi-Vitamine & Mineral

swanson multivitamine

Ben je opzoek naar een complete A tot Z multivitamine? Dan is is Swanson Multi and MIneral waarschijnlijk de beste multivitamine voor jou! Deze dagelijkse multivitamine is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en slechts één capsule per dag ondersteunt je dieet met alle essentiële voedingsstoffen die je nodig hebt. Dit is dan ook de perfecte dagelijkse aanvulling voor iedereen die wat gezonder wilt leven.

De uitgebalanceerde formule bestaat uit full spectrum vitaminen en mineralen en de capsules zijn gemakkelijk in te slikken. Je mag deze multivitamine één tot drie maal per dag innemen.

Swanson is een voorloper op de markt van vitamines en mineralen. Ze hebben een extreem groot assortiment met alleen maar toppproducten voor de allerbeste prijs. Swanson bestaat inmiddels 45 jaar en bij dit familiebedrijf staat kwalitatief, hoogwaardig en service hoog in het vaandel. Ze werken met de beste ingrediënten, met de juiste garanties en goede werkomstandigheden.

2. Davitamon Compleet Weerstand – multivitamine en mineralen 

Davitamon Compleet Weerstand - multivitamine en mineralen

Een ander zeer populair en toonaangevend merk op het gebied van multivitaminen is Davitamon. Davitamon biedt al sinds 1928 betrouwbare voedingssupplementen aan van de hoogste kwaliteit. Davitamon Compleet Weerstand is speciaal ontwikkeld voor volwassenen en bevat een combinatie van verschillende vitamines en mineralen. Hierdoor hebben de tabletten een unieke werking. Zo zijn ze:

 • Goed voor de weerstand (vitamine A, B6, B11, B12, C, D, koper, selenium, ijzer en zink)
 • Goed voor extra energie bij vermoeidheid (vitamine B2, B3, B5, B6, B11, B12, C en ijzer)
 • Goed voor de werking van de spieren (vitamine D)

Je lichaam heeft dagelijks genoeg vitamines en mineralen nodig om goed te blijven functioneren en een perfecte gezondheid in stand te houden. Gezond en gevarieerd eten is hiervoor de basis, maar soms kom je toch niet aan alles wat je nodig hebt. Een aanvulling in de vorm van een voedingssupplement, zoals Davitamon Compleet Weerstand, is dan ook zeer verstandig. De multivitamine van Davitamon is suikervrij, glutenvrij en lactosevrij.

Ben je geen fan van het slikken van tabletten? Hiervoor heeft Davitamon ook  Compleet Compleet Weerstand KauwVitamines met frambozensmaak op de markt gebracht -> Bekijk hier!

3. Multi Women

multivitamine vrouwen

Ben je opzoek naar de beste multivitamine speciaal voor vrouwen? Dan is deze Multi Women van Body&Fit interessant voor jou! Multi Women bevat natuurlijk alle vitamines (totaal van A tot Z), mineralen en antioxidanten die je nodig hebt. Met maarliefst 400+ zeer positieve klanten beoordelingen, weet je zeker dat je een geweldige multivitamine koopt.

Het merk heeft gekozen voor vitamines en mineralen in de best opneembare vorm. Daarnaast bevat Multi Women ook speciale enzymen, groente-, fruit-, kruiden- en superfood ingrediënten.

Deze multivitamine bevat alles wat vrouwen nodig hebben. 1 tablet per dag is al voldoende om je gezondheid en energieniveau in grote mate te verbeteren. Naast de benodigde vitamines en mineralen bevat dit supplement superfoods zoals a.o. Chlorella, Spirulina en Green Tea. Ook bevat het Acai, Broccoli, Cranberry, Aloe vera, Blueberry en meer. Probeer het supplement uit en ontdek zelf de geweldige voordelen!

4. Multi Men

Als er voor vrouwen een speciale multivitamine is, is dat er natuurlijk ook voor mannen. Met meer dan 600+ zeer positieve klanten beoordelingen, is dit zonder twijfel de beste multivitamine voor mannen.

Multi Men is dé multivitamine speciaal voor mannen met uitsluitend de beste ingrediënten! Er is enkel gekozen voor de best opneembare vormen vitamines en mineralen. Daarnaast bevat Multi Men ook een unieke ‘’Alpha Male” blend, aminozuren en natuurlijke kruidenextracten. De Multi Men is de perfecte aanvulling op je bewuste levensstijl, voor 365 dagen per jaar. 1 tablet per dag is al voldoende.

Multi-men-tabletten bevatten meer dan 30 actieve ingrediënten, waaronder biotine om de psychologische functie te ondersteunen, selenium en vitamine C om het immuunsysteem te ondersteunen, vitamine B6 om vermoeidheid en vermoeidheid te verminderen en zink om normale mentale en cognitieve prestaties te stimuleren. Er zijn ook tal van natuurlijke ingrediënten toegevoegd zoals saw palmetto, co-enzym Q10, gingko biloba en rhodiola rosea. Deze cocktail van gezondheid maakt van Multi-men het perfecte supplement voor zowel je lichamelijke als geestelijke gezondheid!

5. Yummygums Multi Plus – 100% vegan – ook voor kinderen

yummygums multivitamine

Ben je opzoek naar een multivitamine voor zowel kinderen als volwassenen? Dan zijn deze 100% vegan multivitamine, de beste multivitamine voor jou en je gezin! Deze heerlijke gummies voor jong en oud zijn goed voor:

 • De weerstand
 • Extra energie bij moeheid en vermoeidheid
 • Ondersteuning van de werking van de spieren
 • Het behouden van sterke botten en tanden

De gummies hebben een lekkere kersen- en frambozensmaak en bevatten natuurlijke kleur- en smaakstoffen, gehaald uit plantaardige bronnen. De kleurstof is gewonnen uit wortelsapconcentraat en zwarte aalbes fruitsapconcentraat, de friszoete smaak komt van kersen en frambozen.

Verder zijn de gummies vegan. Ze bevatten geen dierlijke gelatine als bindmiddel, maar pectine (schillen van fruit en groenten) Daarnaast zijn ze vrij van gluten, lactose, zaden en noten. Ook hebben de gummies een halal keurmerk.

Belangrijkste kenmerken:

 • Dagelijkse multivitamines voor jong en oud
 • Zijn makkelijk in te nemen in de vorm van een lekker smakende snoepje
 • Bevat vitamine B1, B6, B12, C, D en E en nog veel meer mineralen
 • Ondersteunt de opbouw van een goede weerstand
 •  Zorgt voor ondersteuning van de spieren
 • Creëert extra energie voor het hele gezin
 • 100% vegan en vrij van smaak- en kleurstoffen
 • Vrij van gluten, soja, titaniumdioxide en andere allergenen
 • Geen andere voedingssupplementen meer nodig

Waarop te letten bij het kiezen van de beste multivitamine

Er zijn meerdere factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de beste multivitamine voor jou, waaronder waarom je er een wilt nemen, je dieet en je specifieke gezondheidsbehoeften. Hier volgen de belangrijkste zaken om te overwegen bij het maken van een keuze:

Doel

Multivitaminen zijn er in verschillende formules, elk met zijn eigen doel. Houd rekening met je leeftijd, dieet, levensstijl en eventuele gezondheidsproblemen voordat je er een kiest om in jouw routine op te nemen. Als er bekend is dat je een bepaald tekort is of als je bepaalde gezondheidsproblemen hebt, is het altijd een goed idee om eerst contact op te nemen met je zorgverzekeraar voordat je supplementen inneemt.

Soort multivitamine

De meest voorkomende vormen van multivitaminen zijn tabletten, capsules en gummies. Sommigen van hen komen in zeer grote capsules of pillen die moeilijk te slikken zijn, waardoor het minder waarschijnlijk is dat de gebruiker ze zal innemen. Kijk dus goed naar het soort multivitamine dat je koopt. Voor kinderen zijn gummies vaak fijner. Ook voor mensen die niet houden van het inslikken van tabletten en pillen, zijn gummies beter. Lees wel altijd het etiket voordat je gummies koopt. Sommige gummies kunnen veel suikers bevatten. Zorg er altijd voor dat je een natuurlijk product koopt met zo min mogelijk suikers.

Andere ingrediënten

Kies indien mogelijk vitamines die vrij zijn van suiker, kunstmatige smaak- en kleurstoffen en andere onnodige ingrediënten. Zorg ervoor dat je de ingrediëntenlijst grondig leest om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan jouw voedingsbehoeften en voorkeuren, waaronder allergeenvrije, biologisch, of veganistisch.

supplementen voor in de overgang

Veelgestelde vragen over multivitaminen

Werken multivitaminen?

Ja multivitaminen werken zeker. Iedereen is echter anders en de behoefte aan voedingsstoffen verschilt van persoon tot persoon. Het nemen van een multivitamine verhoogt de inname van voedingsstoffen en helpt mensen om aan de aanbevolen inname van vitamines en mineralen te voldoen wanneer ze niet alleen via voedsel aan deze behoeften kunnen voldoen.

Er is geen vaste standaard voor multivitaminen. Sommige producten zijn gericht op zwangere vrouwen, andere op volwassenen of juist kinderen en weer andere zelfs specifieke op vrouwen of mannen. Voor de gemiddelde gezonde persoon die gevarieerd eet, kan het zinvol zijn om een ​​multivitamine te gebruiken wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld tijdens reizen, bewolkte wintermaanden of perioden van stress. Voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd, oudere personen of veganisten en vegetariërs kan het echter het beste zijn om dagelijks een multivitamine te nemen om ervoor te zorgen dat ze aan hun dagelijkse voedingsbehoeften voldoen. Ook als je niet erg gezond of gevarieerd eet, wordt het aangeraden om elke dag multivitaminen te nemen.

Of een multivitamine voor je zal werken, hangt af van het product en of je het consequent inneemt. Alle multivitaminen in de ‘Beste multivitamine top 5’ zijn van de hoogste kwaliteit en werken zonder twijfel. Het enige wat jij hoeft te doen is degene vinden die het meeste aansluit bij jou en deze consequent nemen.

Dus wat zit er in de meeste multivitaminen?

Multivitaminen zijn een soort supplement dat een verscheidenheid aan mineralen en vitamines bevat. De voedingsstoffen in multivitaminen variëren tussen merken en producten.

Vitaminen die vaak worden aangetroffen in multivitaminen zijn onder meer:

 • Vitamine A
 • B-vitamines – zoals foliumzuur en vitamine 12
 • Vitamine C
 • Vitamine D
 • Vitamine E
 • Vitamine K

Mineralen die vaak worden aangetroffen in multivitaminen zijn onder meer:

 • Calcium
 • Jodium
 • Ijzer
 • Magnesium
 • Mangaan
 • Molybdeen
 • Selenium
 • Zink

Naast vitamines en mineralen kunnen multivitaminen ook dingen bevatten als kruiden, aminozuren en vetzuren.

Hoe weet je of je multivitamine van goede kwaliteit is?

Je moet altijd goed opletten bij het uitkiezen van de beste multivitamine. Het is belangrijk zo dat er geen specifieke wettelijke definitie of norm is van welke voedingsstoffen een multivitamine moet bevatten en in welke doseringen. Over het algemeen maken bedrijven formuleringen op basis van dagelijkse waarden, aanbevolen dagelijkse hoeveelheid en voldoende inname van vitamines en mineralen, maar er zijn veel gespecialiseerde formuleringen die aanvullende kruiden- of voedingsingrediënten kunnen bevatten.

Multivitaminen moeten ook vrij zijn van onder andere vulstoffen om te zorgen dat je een kwaliteitssupplement hebt. Potjes moeten donker zijn of volledig afgeschermd van zonlicht om mogelijke schade te voorkomen.

Alle multivitamines die we in deze top 5 hebben opgenomen zijn van de hoogste kwaliteit en bevatten geen schadelijke ingrediënten.

Wanneer kan ik het beste een multivitamine nemen?

Het innemen van je multivitamine bij een maaltijd is het beste, om een aantal redenen. De eerste is dat sommige vitamines, met name vitamine A, E, D en K, met vet moeten worden ingenomen om optimaal te worden opgenomen. Ten tweede kan het nemen van een multivitamine met voedsel maagklachten of misselijkheid verminderen. Een derde reden is dat het toevoegen van een multivitamine naast een maaltijd een gewoonte kan worden, waardoor je hier elke maaltijd aan denkt en dit niet vergeet. 

Er is niet genoeg onderzoek gedaan om een definitief antwoord te geven op de beste tijd van de dag om het in te nemen, maar veel mensen hebben succes als ze ‘s ochtends bij het ontbijt een multivitamine nemen.

Moet ik elke dag een multivitamine nemen om effectief te zijn?

De behoefte aan voedingsstoffen verschilt van persoon tot persoon en of je al dan niet dagelijks een multivitamine moet nemen, hangt af van je behoeften, doelen en dieet. Als je een gediagnosticeerd tekort hebt, kan het nodig zijn om je multivitamine elke dag in te nemen om het voedingsniveau op te bouwen.

Het kan langer duren voordat voedingsstoffen zoals vitamine B12, vitamine D, foliumzuur, calcium en ijzer een optimaal niveau hebben bereikt als bij je een tekort wordt vastgesteld. Dagelijks onderhoud gedurende langere perioden kan dan nodig kan zijn. Als je niet gezond eet, vegetariër of veganist bent of gewoon zo gezond mogelijk wilt leven, wordt het ook aangeraden elke dag een multivitamine te pakken.

Hoeveel multivitaminen moeten er per dag worden ingenomen?

Hoeveel multivitaminen je per dag moet nemen, hangt volledig af van het merk en de formule. Er is niet één standaardantwoord. Sommige formules vereisen mogelijk slechts één pil per dag, terwijl andere kunnen worden opgesplitst in meerdere pillen die op verschillende tijdstippen van de dag worden ingenomen. Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om de aanwijzingen grondig door te lezen in plaats van te raden welke dosering het beste is.

Zijn multivitaminen goed voor zwangere vrouwen?

Multivitaminen zijn zeker goed voor zwangere vrouwen, het wordt zelfs zwaar aangeraden. Er zijn echter specifieke multivitaminen voor zwangere vrouwen die zich richten op de belangrijkste voedingsstoffen. Als je zwanger bent wordt het aangeraden om een prenatale vitamine van hoge kwaliteit te kiezen in plaats van een gewone multivitamine. Bekijk hier prenatale vitaminen.

Zijn gummyvitamines minder effectief?

In termen van werkzaamheid zijn gummy vitamines, waarop je kunt kauwen, niet meer of minder krachtig zijn dan pillen of capsules. Het belangrijkste met vitamines is om ervoor te zorgen dat ze voor jou gemakkelijk in te nemen zijn. Als je niet van pillen of capsules houdt, kunnen gummies dus de voorkeur hebben. Ook kinderen geven meestal de voorkeur aan gummies.

Houd er echter wel rekening mee dat, hoewel niet minder effectief, sommige gummy-formules grote hoeveelheden suiker bevatten, dus lees de lijst met inactieve ingrediënten van een product grondig door voordat je een aankoop doet. De gummy vitamines die we in dit artikel hebben opgenomen (nummer  in de ‘Beste multivitamine top 5’), is echter van de beste kwaliteit. Deze gummys bevatten weinig suiker en enkel natuurlijke geur- en kleurstoffen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *