beste mondwater 2021

Beste mondwater o.b.v. beoordelingen

Ben je opzoek naar het beste mondwater? Goede keus, want een snelle spoeling van 30 seconden met mondwater kan de opbouw van tandplak, gingivitis, gaatjes en bacteriën helpen voorkomen en biedt cosmetische voordelen zoals een betere adem en wittere tanden.

Met het gorgelen van mondwater krijg je gemakkelijk toegang tot delen van de mond die met poetsen niet te bereiken zijn, zoals het tandvlees en de zachte weefsels. Wanneer je na het tandenpoetsen dus standaard mondwater gebruikt zal je algehele mondhygiëne drastisch verbeteren.

Als je je echter afvraagt ​​wat het beste mondwater is, houd er dan rekening mee dat tandartsen aanraden om een ​​alcoholvrije optie te gebruiken, omdat alcohol de wangen en het tandvlees kan verbranden en irriteren. Voor sommigen is een mondwater met fluoride het beste, en andere vinden een frisse smaak zeer belangrijk.

Wij hebben in dit artikel 5 van de beste mondwaters voor je op een rijtje gezet. Ze bevatten allemaal geen alcohol en zijn van de beste kwaliteit. Sommige mondwaters zijn meer gericht op het tandvlees en andere op een frisse adem. Waar je ook naar opzoek bent, er zit altijd een beste mondwater voor jou tussen.

Lees gauw verder om het beste mondwater voor jou te ontdekken!

5x de beste mondwaters

We zijn opzoek gegaan naar het beste mondwater en daar is een top 5 uitgekomen. Deze top 5 is samengesteld op basis van kwaliteit, ingrediënten, klanten beoordelingen en verschillende mondhygiëne doelen. Bekijk de mondspoelingen, lees de omschrijvingen, neem eventueel de klanten beoordelingen door en kies het beste mondwater voor jou uit!

1. Oxyfresh Power Rinse Mondwater

Deze hoogwaardige mondwater van Oxyfresh is speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van mensen die worstelen met problemen zoals chronische slechte adem, monddroogheid en ontstekingen aan het tandvlees. Met bijna 200 zeer positieve klantenbeoordelingen, is dit mondwater zonder twijfel een favoriet in de ‘Beste mondwater top 5’.

Het onderscheidende kenmerk van Oxyfresh mondwater is de gepatenteerde formule die bestaat uit een unieke combinatie van Oxygene® en zink. Deze krachtige ingrediënten werken samen om slechte ademgassen volledig te neutraliseren en tegelijkertijd de bacteriën te bestrijden die verantwoordelijk zijn voor tandbederf, tandvleesproblemen, tandsteen en aanslag op de tong.

Wat Oxyfresh mondwater onderscheidt van andere mondwaterproducten is dat het vrij is van schadelijke ingrediënten. In tegenstelling tot mondwater met sodium lauryl sulfaat, alcohol, chloorhexidine of peroxide, die de mond kunnen uitdrogen en ongemakken zoals aften, monddroogheid, ontstoken tandvlees en verkleuring van de tanden kunnen veroorzaken, biedt Oxyfresh een milde en prettige ervaring. Het mondwater heeft een zachte smaak, veroorzaakt geen brandend of prikkend gevoel, stimuleert de speekselproductie en draagt tegelijkertijd bij aan wittere tanden en een gezonde mondflora.

2. Vitis Orthodontic Mondspoelmiddel

Speciaal voor degene met een beugel, is er de mondwater van Vitis! Deze unieke mondspoeling is specifiek ontwikkeld om de mond effectief te beschermen tegen problemen zoals cariës (gaatjes), tandvleesproblemen en irritatie die kunnen optreden door de aanwezigheid van een beugel. Met zijn aangename appel-mint smaak zorgt dit mondwater niet alleen voor een frisse adem, maar verzorgt het ook de zachte weefsels in de mond. Het is de perfecte dagelijkse ondersteuning voor een optimale mondverzorging tijdens orthodontische behandelingen.

De voordelen op een rijtje:

 • Anti-tandplaque werking dankzij de krachtige stof Cetylpyridinium Chloride.
 • Versterkt het tandglazuur en voorkomt de vorming van gaatjes (cariës).
 • Beschermt en verzorgt de gevoelige zachte weefsels in de mond.
 • Bevat geen alcohol, waardoor het mild is voor de mond en geen uitdroging veroorzaakt.
 • Helpt de beugel schoon te houden en gaat daarmee tandplaque tegen.
 • Voorkomt onaangename geurtjes en zorgt voor een frisse adem.

Kies voor dit unieke mondwater en geef je mond de extra bescherming en verzorging die het verdient tijdens de periode met een beugel. Je zult genieten van een schoon, gezond gebit en een frisse adem, elke dag weer.

3. Meridol Mondwater Tandvlees

Het tandvleesverzorgende mondwater van Meridol is speciaal ontwikkeld om te voorzien in de behoeften van mensen met tandvleesproblemen, maar is eigenlijk geschikt voor iedereen die een gezonde mond nastreeft. Deze unieke mondspoeling richt zich namelijk op de oorzaak van geïrriteerd tandvlees, in plaats van alleen de symptomen te behandelen. De kalmerende werking van deze mondspoeling zorgt voor effectieve verzorging en behoud van een gezonde en schone mond. Bovendien bevat het Meridol mondwater geen alcohol.

De Duo-active formule in dit mondwater biedt zowel directe als langdurige antibacteriële bescherming. Het helpt tegen diverse tandvleesproblemen, waaronder:

 • Geïrriteerd tandvlees
 • Terugtrekkend tandvlees
 • Plaquevorming
 • Cariës

4. Elmex Mondwater Sensitive

Deze mondwater van Elmex biedt een snelle en eenvoudige aanvulling op je dagelijkse tandenpoetsroutine. Het mondwater met aminfluoride zorgt voor een intensieve bescherming tegen gevoelige tanden en tandhalscariës. Wat het nog beter maakt, is dat het in slechts 30 seconden alle delen van de mond kan bereiken.

Enkele voordelen van deze mondspoeling zijn:

 • Extra bescherming tegen gevoelige tanden en tandhalscariës dankzij aminfluoride.
 • 3 keer betere bescherming in vergelijking met alleen tandenpoetsen.
 • Snelle en gemakkelijke aanvulling voor extra bescherming.
 • Milde smaak voor een zachte mondverzorging.
 • Vrij van alcohol.

Het zeer effectieve aminfluoride in Elmex mondwater hecht zich binnen enkele seconden aan het tandvlees en maakt het sterker tegen cariës. Het vormt een krachtige, gelijkmatige beschermende laag op alle tanden, wat zorgt voor optimale en langdurige bescherming. Bovendien remineraliseert het beginnende cariës onder het tandoppervlak en versterkt het het glazuur. De effectiviteit van aminfluoride is wetenschappelijk bewezen in meer dan vijfhonderd studies. Kies voor Elmex mondwater en geniet van de voordelen van deze bewezen en doeltreffende mondverzorgingsoplossing.

5. Listerine Coolmint Mondwater

Deze verfrissende mondwater van Listerine is de ideale keuze voor een langdurig frisse adem. De coolmint mondwater heeft krachtige antibacteriële eigenschappen en bevat een unieke combinatie van vier essentiële oliën, die de volgende voordelen bieden:

 • Langdurig frisse adem: Deze mondwater zorgt voor een langdurig frisse adem, zodat je de hele dag met zelfvertrouwen kunt spreken en lachen.
 • Vermindering van tandplak: De speciale formule helpt de ontwikkeling van tandplak te verminderen, wat essentieel is voor een goede mondgezondheid.
 • Geschikt voor dagelijks gebruik: Je kunt deze mondspoeling dagelijks gebruiken zonder dat het de natuurlijke mondflora verstoort.
 • Behoud van goede conditie van het tandvlees: Het helpt de goede conditie van het tandvlees te behouden, waardoor het tandvlees gezond en sterk blijft.

Deze mondwater heeft een verfrissende mintsmaak en is perfect voor dagelijks gebruik. Het verstoort de mondflora niet en draagt bij aan het behoud van een goede mondgezondheid. Kies voor Listerine mondwater en geniet van een langdurig frisse adem en een gezonde mond.

Waarop moet je letten bij het kopen van het beste mondwater?

Bij het kopen van het beste mondwater zijn er verschillende factoren waar je op moet letten om de juiste keuze te maken. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

– Doel en behoeften

Overweeg het specifieke doel van het mondwater. Zoek je naar een mondwater voor algemene mondhygiëne, tandvleesproblemen, slechte adem, gevoelige tanden of tandbederfpreventie? Kies een mondwater dat aansluit bij jouw specifieke behoeften.

– Ingrediënten

Controleer de ingrediëntenlijst van het mondwater. Kijk naar ingrediënten zoals fluoride (voor tandbederfpreventie), chloorhexidine (voor tandvleesproblemen), essentiële oliën (voor een frisse adem) en andere actieve bestanddelen die gericht zijn op jouw specifieke mondgezondheidsbehoeften.

– Effectiviteit

Lees beoordelingen en feedback van andere gebruikers om te beoordelen hoe effectief het mondwater is. Let op aanbevelingen van tandartsen of mondhygiënisten, die kunnen helpen bij het bepalen van de effectiviteit van het product.

– Mondgevoel en smaak

Mondwater moet comfortabel zijn om te gebruiken. Let op de smaak en het mondgevoel van het mondwater, omdat dit invloed kan hebben op hoe vaak en hoe lang je het gebruikt.

– Alcoholgehalte

Controleer het alcoholgehalte in het mondwater. Sommige mondwaterproducten bevatten alcohol, wat voor sommige mensen irriterend kan zijn of een droog gevoel in de mond kan veroorzaken. Als je een gevoelige mond hebt, kun je overwegen om een alcoholvrij mondwater te kiezen.

– Certificeringen en goedkeuringen

Controleer of het mondwater de juiste certificeringen en goedkeuringen heeft van tandheelkundige organisaties of gezondheidsinstanties. Dit geeft aan dat het mondwater voldoet aan de kwaliteits- en veiligheidsnormen.

– Prijs-kwaliteitverhouding

 Vergelijk de prijs van het mondwater met de geboden voordelen en effectiviteit. Zorg ervoor dat je een mondwater kiest dat een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt en past binnen je budget.

Door rekening te houden met deze factoren kun je het beste mondwater selecteren dat aan je behoeften voldoet en bijdraagt aan een optimale mondgezondheid. Het is ook raadzaam om advies in te winnen bij een tandarts of mondhygiënist om aanbevelingen te krijgen op basis van jouw specifieke mondgezondheidsbehoeften.

Veelgestelde vragen over mondwater

Hopelijk heb je hierboven de beste mondwater voor jou gevonden. Hieronder hebben we nog wat veelgestelde vragen beantwoord. 

– Wat is het doel van mondwater?

Mondwater is een mooie aanvulling op je dagelijkse mondverzorgingsroutine van poetsen en eventueel flossen. Mondwater is geformuleerd om bacteriën te helpen verminderen, tandplak te elimineren en toekomstige tandplakvorming te minimaliseren. Het zorgt er ook voor dat je een frisse adem hebt.

– Kan mondwater tandenpoetsen vervangen?

Nee absoluut niet. Mondwater mag nooit tandenpoetsen vervangen,  want dat is de enige manier om op lange termijn voor je tanden en tandvlees te zorgen. Het gebruik van mondwater is echter een zeer goede aanvulling en zorgt o.a. voor een betere mondgezondheid, gezonder tandvlees, minder gaatjes en een frissere adem.

– Moet ik spoelen na het gebruik van mondwater?

Dat wordt niet aangeraden. Het is niet alleen onnodig om te spoelen na het gebruik van mondwater, maar het maakt de mondwater ook nog eens minder effectief. Het kan namelijk enkele van de belangrijke ingrediënten voor je tanden wegspoelen. In plaats daarvan, spoel het mondwater gewoon rond voor de aanbevolen tijd en spuug het overtollige uit.

– Kun je elke dag mondwater gebruiken?

Ja, je kunt het elke dag gebruiken, tenzij anders voorgeschreven door je tandarts. En omdat mondwater helpt om de bacteriën in je mond te verminderen, is het voor de meeste mensen zeker een goed idee om dit elke dag te doen.

– Moet je mondwater gebruiken voor of na het poetsen?

Dat maakt eigenlijk niet uit, beide is goed. Het heeft geen invloed heeft op de effectiviteit van mondwater. De meeste mensen vinden het echter fijner om het na het poetsen te doen, om de eventuele losgeraakte details van het reinigingsproces weg te spoelen.

– Wat is de beste manier om mondwater te gebruiken?

Zoals eerder besproken kun je je mondwater gebruiken voor of na het poetsen. De meeste mensen vinden echter na het poetsen en flossen fijner. Gebruik ongeveer 5ml (een dop), dit is voldoende voor een effectieve spoelbeurt.

Als je vaker mondwater wilt gebruiken, kan dat, zelfs elke 20 minuten. Het allernieuwste onderzoek heeft aangetoond dat er elke 20 minuten verse bacteriën in een mond ontstaan. De mond is een supersnelweg naar je inwendige organen, dus hoe schoner je hem kunt houden, hoe beter. Op zijn minst is spoelen na het eten (wanneer je kunt) zeker een goed idee.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *