beste airco zonder slang

Beste mobiele airco zonder slang: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste mobiele airco zonder slang? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Als de temperatuur in je slaapkamer hoog is, is het heel moeilijk om in slaap te vallen – en te blijven. Hetzelfde geldt voor een te hoge temperatuur in je kantoor, wat het moeilijk maakt voor je geest om koel te blijven. Het beschikken over de beste mobiele airco is dé oplossing!  Er is alleen misschien één probleem: Je hebt geen raam in je kamer voor de afvoerslang van een mobiele airco. Gelukkig is hier ook een oplossing voor.

Als je op zoek bent naar de beste mobiele airco zonder slang, hebben we goed nieuws en slecht nieuws voor je. We beginnen met het slechte nieuws: een airconditioner zonder ventilatie om de hete lucht naar buiten te leiden bestaat niet. Het goede nieuws is dat er mobiele koelsystemen zijn die perfect werken zonder raam. Hoewel het geen ‘echte’ airconditioners zijn, kunnen deze koelers zonder ventilatie je slaapkamer, woonkamer of kantoor effectief koelen en de temperatuur weer dragelijk maken. De meest geavanceerde modellen werken net zo goed als airco’s.

Om je te helpen in je zoektocht naar de beste mobiele airco zonder slang, hebben we de hele markt afgezocht naar de beste modellen. Hier zijn 5 toppers uitgekomen in verschillende prijsklassen.

Lees gauw verder om de beste mobiele airco zonder slang voor jou te ontdekken!

Beste mobiele airco zonder slang – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste mobiele airco zonder slang en daar is en top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, gebruikersgemak, functies en beoordelingen. Ook hebben we rekening gehouden met verschillende budgetten door de beste mobiele airco’s zonder slang uit verschillende prijsklasse op te nemen.

We hebben de prijs bij elke airco benoemd. Houd er echter rekening mee dat deze prijs iets kan afwijken, afhankelijk van wanneer je dit artikel leest (i.v.m. kortingen of prijsverhogingen).

Bekijk de apparaten, lees de product beschrijvingen, vergelijk eventueel wat beoordelingen en kies op basis daarvan de beste mobiele airco zonder slang voor jou uit!

1. Evolar EVO-ES9000

beste Mobiele Airco Zonder slang

Prijs: €995,-

De Evolar EVO-ES9000 is een kwalitatieve mobiele airco zonder slang. Dit apparaat is geschikt voor zeer grote ruimtes tot wel 90m2. Hierdoor kun je deze airco zowat overal plaatsen, van woonkamers tot klaslokalen tot winkels etc. Deze  3-in-1 airco kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Daarom zal deze airco je nieuwe beste vriend zijn in zowel de winter als de zomer.

De krachtige airco is daarnaast voorzien van Wifi, waardoor je deze gemakkelijke kunt bedienen via de mobiele telefoon met de TUYA-app, Google Home en Amazon Alexa-app. Ook kun je de airco natuurlijk gewoon bedienen met de afstandsbediening. Deze watergekoelde airco maakt gebruik van het unieke energy storage systeem waar de warmte in het water opgeslagen wordt. Deze mobiele airco maakt tevens gebruik van het principe van lucht-watercondensatie in combinatie met het principe van de vriezer.

De mobiele airco dient gevuld te worden met 37 liter water waar de warmte in wordt opgeslagen. De watertemperatuur kan vervolgens afkoelen via de afkoelmodus waardoor de tank tot wel -6°C afkoelen. Op dezelfde manier kan het water ook worden opgewarmd. Je kunt zelf precies de temperatuur instellen.  

Verder is de mobiele airco zeer stil in gebruik met een geluidsniveau tussen de 33 en 45 dB(A). Ook is de airco energiezuinig.

Voordelen:

 • Verkoelt ruimtes tot 40m2/90m3
 • 3-in-1 functie (Koelen, verwarmen, ontvochting)
 • Wifi en App bediening
 • Energiezuining
 • Stil in gebruik
 • Met timer
 • Met afstandsbediening

Nadelen:

 • Prijzig

2. Evolar EVO-M1000CH

Evolar EVO-M1000CH - 2,93kW - Monoblock Airco - 1000BTU - 4-in1 - Zonder Buitenunit

Prijs: €1289,-

De Evolar EVO-M1000CH Monoblock Airco, lijkt zoals je ziet veel op airco’s die moeten worden opgehangen door een monteur. Het verschil dat deze airco zeer gemakkelijk zelf te installeren is. Je hoeft alleen twee gaten in de muur te maken voor de montage. Hierdoor heb je geen erkend installateur nodig. 

Deze krachtige 4-in-1 airco kan naast koelen en verwarmen, ook de lucht ventileren en ontvochtigen. Zo houdt je in je woon- of slaapkamer (of welke ruimte dan ook) altijd prettig en aangenaam qua binnenklimaat. De airco biedt daarnaast een erg laag energieverbruik met een A energielabel.

Deze mobiele airco zonder slang heeft naast de vier modi drie ventilatorsnelheden. Daarnaast is de airco voorzien van een zelfverdampingsfunctie met energiebesparende technologie, waardoor het vocht eenvoudig en energiezuinig uit je ruimte wordt verdampt. De Evolar EVO-M1000CH is gevuld met het milieuvriendelijke koelmiddel R290, waardoor ook nog eens aan alle huidige en toekomstige milieu-eisen voldaan worden. De airco is zeer geschikt voor grote ruimtes tot,  40 m2 / 90 m3. Hierdoor kun je de airco gebruiken voor zowat alle kamers. 

De airco is zeer eenvoudig te bedienen met het LCD-touchscreen bedieningspaneel, de bijgeleverde afstandsbediening en via WiFi. Dankzij de WiFi functie kun je het apparaat dus via een App op je telefoon bedienen. Daarnaast beschikt deze mobiele airco over een helder LED-scherm met thermostaat, waardoor je altijd precies kunt zien wat de huidige temperatuur en modus is. Verder heeft de airco nog een timerfunctie, zodat je de tijd in kunt stellen wanneer het apparaat zichzelf uitschakelt. 

Voordelen:

 • Verkoelt ruimtes tot 40m2/90m3
 • Makkelijk te installeren
 • 4-in-1 functie: koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen
 • Beschikt over vier modi en drie ventilatorsnelheden
 • Energiezuining 
 • Stil in gebruik
 • Helder LCD touchscreen bedieningspaneel
 • WiFi en App bediening
 • Met timer
 • Met afstandsbediening

Nadelen:

 • Prijzig

Beste mobiele airco zonder slang – te installeren door een monteur

3. TROTEC Split Airconditioner PAC 4600

TROTEC Split Airconditioner PAC 4600

Prijs: €1749,95

Ben je opzoek naar een split airco? Dan is dit de beste airco voor jou! Dit is zoals je ziet geen mobiele airco, omdat deze gemonteerd dient te worden. We hebben deze airco toch in deze top 5 opgenomen, omdat dit het type airco is waar toch veel mensen naar opzoek zijn.

Deze krachtige airconditioner heeft een split-constructie. De techniek: Split-airconditioners bestaan uit fysiek gescheiden eenheden. Condensor (buitenunit) en de verdamper (binnenunit) zijn structureel gescheiden. De buiteneenheid wordt op het balkon of terras opgesteld. Beide eenheden zijn met een verbindingsleiding met elkaar verbonden.

Hoe krachtig een mobiele airco in staat is te koelen word uitgedrukt in BTU. Hoe hoger de BTU, des te krachtiger een mobiele airco. Het BTU van deze airco is 14500.  Dit is een stuk hoger dan van de meeste mobiele airco’s.

Naast de variabele instelmogelijkheden van de koelluchtstroom heeft de PAC 4600 ook nog een swing-functie, waarbij de oscillerende ventilatielamellen voor een betere verdeling van de ruimtelucht zorgen, waardoor een nog hogere efficiëntie van het apparaat wordt bereikt.

Deze mobiele airco heeft een maximum geluidsniveau van 59 decibels. Deze geluidssterkte is minder dan het gemiddelde voor een mobiele airco. Dit is een groot voordeel voor tijdens het slapen.

Let op, deze airco moet wel door een erkend installateur gemonteerd worden.

Voordelen:

 • Deze airco heeft een hoog BTU en is zeer krachtig
 • Kan grote ruimtes koelen
 • Energiezuinig
 • Stil in gebruik
 • Met afstandsbediening

Nadelen:

 • Deze airco moet worden ingebouwd door een erkend installateur
 • Geen timer
 • Prijzig

Beste mobiele airco zonder slang – Budget opties

4. Lorem Mobiele Aircooler Airconditioning Zonder Slang 

mobiele aircooler

Prijs: €249,95

Ben je helemaal klaar met die warmte in je huis tijdens de zomer, maar wil je niet zoveel geld uitgeven aan een airco? Dan is dit misschien wel de beste mobiel airco zonder slang voor jou! Deze airco is ideaal voor in huis en valt op door zijn luxe extra functies. De airco is licht van gewicht, verplaatst zich makkelijk en is ook nog eens super zuinig.

De Lorem mobiele airco / aircooler is een draagbare verdampende ioniserende airconditioner met 3 standen: continue lucht, natuurlijk en nacht. Hierdoor wordt je ruimte gekoeld, verfrist en gereinigd. De ioniserende functie is op deze bevochtiger-luchtreiniger altijd actief, hij trekt vuil uit de lucht aan en geeft schone lucht af.

Deze slimme aerodynamische technologie maakt het schoonmaken eenvoudiger en helpt om het geluidsniveau en gevaren te verminderen, wat hem stiller en veiliger in het gebruik maakt.

Het koelt lucht zonder dat hier een afvoerslang  voor nodig is. Verder wordt de airco geleverd met een handige afstandsbediening en beschikt deze over een timer (tot 8 uur).

Het bereik van deze airco is ongeveer 25 m²,  en zijn vermogen is 70 W.

Voordelen:

 • Voordelig qua prijs
 • Ioniserende functie voor het reinigen van de lucht
 • Zeer energiezuinig
 • Stil in gebruik
 • Met timer
 • Met afstandsbediening

Nadelen:

 • Bereik van 25m² dus iet geschikt voor grote ruimtes

5. Honeywell CS10XE – Luchtkoeler

Prijs: €149,-

De Honeywell CS10XE is een fijne en voordelige mobiele verdampingsluchtkoeler. Het is een aantrekkelijke, energiezuinige optie voor je huis- of kantoorruimte. Het lage stroomverbruik vertaalt zich in aanzienlijke besparingen op energierekeningen.

Het enige wat je hoeft te doen is de aircooler uitpakken, water toevoegen, in de buurt van een open deur of raam plaatsen, aansluiten en gebruiken. Deze airco zonder slang is ideaal voor het koelen van kleine ruimtes tot 16 vierkante meter. Vier snelheden en oscillerende lamellen verdelen gelijkmatige verdeling van koele lucht door de honingraatkoelingmedia terwijl het koolstoffilter de lucht reinigt.

Het apparaat verbruikt slechts 100 watt aan vermogen en heeft een automatische uitschakeltimer. Het schuine LED-display biedt eenvoudige weergave en afstandsbediening. Bovendien heeft het een afneembare watertank voor eenvoudig vullen en schoonmaken.

Voordelen:

 • Voordelig qua prijs
 • Verkoelt en reinigt de lucht
 • Zeer energiezuinig
 • Met timer
 • Met afstandsbediening

Nadelen:

 • Bereik van 16m² dus iet geschikt voor grote ruimtes

Waarop te letten bij het kiezen van de beste airco zonder slang

In je zoektocht naar de beste airco zonder slang zijn er een aantal factoren om in overweging te nemen. Hier volgen de belangrijkste dingen om op te letten:

– Maat

Sommige mensen kopen een mobiele airco met als doel ze in  één kamer te houden. Voor anderen is het “mobiele” deel echt belangrijk en zij willen juist dat ze hun airco van kamer naar kamer kunnen verplaatsen. Als je in de laatste categorie valt, dan is het belangrijk om een ​​airco te kiezen die je gemakkelijk kunt verplaatsen. Houd rekening met zowel de grootte van de airconditioner als het gewicht ervan. Ook zijn wieltjes belangrijk zodat je het apparaat gemakkelijk kunt verrijden.

– Kamer grootte

Je kamer grootte is ook belangrijk om naar te kijken. Je wilt natuurlijk een airco die je hele kamer kan verkoelen. De meeste mobiele airco’s koelen niet een heel huis of appartement; ze zijn handiger voor het koelen van specifieke kamers, zoals een slaapkamer of woonkamer. Waar je dan naar wilt zoeken, is hoe groot een kamer is en of je airco deze ruimte kan koelen.

Fabrikanten gebruiken BTU’s om te meten hoe krachtig hun airconditioners zijn. Over het algemeen geldt: hoe hoger het aantal BTU’s, hoe groter de ruimte die een airconditioner koel zal houden. Veel fabrikanten zullen ook de grootte van de kamer specificeren waarin een airconditioner zal werken.

– Geluid

Airco’s maken geluid. Het maakt niet uit wat voor soort airco je neemt, je zult een beetje geluid ervaren van elke airconditioner die je koopt. Voor het grootste deel zal dit geluid minimaal zijn en meestal worden beschreven als “achtergrondgeluid” dat je waarschijnlijk niet eens zult opmerken. Het is echter nog steeds een belangrijke factor om te overwegen bij het kopen van een mobiele airco.

Als het belangrijk voor je is om een ​​AC-unit te vinden die niet te veel geluid toevoegt aan je huis wanneer deze is ingeschakeld, kun je er een vinden die is ontworpen om stiller te zijn dan normaal. Als fabrikanten moeite hebben gedaan om een ​​airconditioner stiller te maken, kun je er zeker van zijn dat ze dat in hun marketingmateriaal zullen vermelden. Maar uiteindelijk is het lezen van klanten beoordelingen een van je beste bronnen om te weten wat je kunt verwachten van het geluid van een airconditioner. Als je klachten ziet over hoe luid de airco is, dan weet je dat moet je misschien even verder zoeken. Houd wel in je achterhoofd dat elke airco geluid zal maken.

– Gebruikersgemak

De meeste mobiele airco’s zijn vrij eenvoudig te gebruiken, maar er zijn een paar factoren waarmee je rekening moet houden die van invloed zijn op de hoeveelheid inspanning die ze nodig hebben. Ten eerste heb je de besturing. Zijn ze intuïtief? Kun je erachter komen hoe je de AC precies kunt instellen om te doen wat je wilt? Is het apparaat gemakkelijk schoon te maken? Geen van deze factoren zal een hoop werk aan je leven toevoegen, maar het zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het winkelen voor de beste mobiele airco zonder slang voor je huis.

– Stijlvol

Je mobiele airconditioner zal wat ruimte goed in beslag nemen in je kamer, dus het uiterlijk is misschien ook belangrijk voor je. Sommige klanten zullen zich meer zorgen maken over functie dan over vorm, maar als je geeft om de stijl en esthetiek van je woonruimte, dan wil je natuurlijk dat je airco er ook stijlvol uitziet. Airco’s komen in verschillende vormen en kleuren dus maak mede op basis hiervan de keuze voor de beste mobiele airco zonder slang voor jou.

– Functies

Een mobiele airco kan verschillende functies hebben. Hier volgen een aantal belangrijk om op te letten:

 • Timer: Sommige mobiele airco’s komen met een timerfunctie. Hiermee kun je zelf instellen hoelang je het apparaat aan wilt hebben staan. Als je de timer bijvoorbeeld op 2 uur zet, schakelt het apparaat zichzelf na 2 uur uit. Dit is een geweldige manier om energie te besparen. Veel mensen gebruiken het om lekker met de koele lucht in slaap te vallen, zonder dat de airco de hele nacht aan staat.
 • Afstandsbediening: Met een afstandsbediening bedien je de airconditioner op afstand, zodat je hem aan en uit kunt zetten zonder van de bank te komen of uit bed te hoeven stappen. Dit is ideaal.
 • Warmte/AC-combinatie: Een airconditioner die ook dienst doet als verwarming, bespaart je de moeite om een ​​apart product aan te schaffen om je huis in de winter te verwarmen. Met deze functie krijgt je meer waar voor je geld, omdat je deze het hele jaar door kunt gebruiken. Dit soort airco’s zijn natuurlijk wel prijziger in aanschaf.

– Kosten

De prijzen van mobiele airco’s variëren van ongeveer €150 tot meer dan €1000,-. Het verschil in kosten kan te maken hebben met veel verschillende factoren, waarvan de belangrijkste is hoe krachtig de airconditioner is. Als je een draagbare airco wilt die een grote woonkamer koelt, dan mag je verwachten dat je meer betaalt dan voor een airco die is ontworpen voor een kleine slaapkamer.

Veel mobiele airco’s doen ook dienst als verwarmers of ontvochtigers en door die extra toepassingen zullen de kosten meestal ook omhoog gaan, net als extra functies zoals afstandsbedieningen of programmeerbare timers. Zoals bij de meeste producten, kan het duurder zijn om voor een merk te gaan dat bekend staat om het maken van mobiele airco’s van hoge kwaliteit die lang meegaan, maar bespaar je geld omdat je de komende jaren geen nieuwe hoeft te kopen.

We hebben in onze lijst mobiele airco’s zonder slang van verschillende prijsklasse opgenomen. Zo vind je er altijd een die past bij jouw behoeftes en budget.

– Klanten beoordelingen

Om de beste airco zonder slang voor jou te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

beste mobiele airco zonder slang

Veelgestelde vragen over mobiele airco’s zonder slang

Als je er nog steeds niet helemaal uit bent of nog wat vragen hebt over mobiele airco’s zonder afvoerslang, volgen hier wat veelgestelde vragen met antwoorden om je misschien verder te helpen.

– Wat is een mobiele airco zonder slang?

Een mobiele airco zonder slang is hetzelfde als een mobiele airco die je misschien al kent, maar dan zonder de afvoerslang die deze normaal gesproken hebben. Mobiele airco’s zonder slang zijn apparaten die geen afvoer nodig hebben voor de warme lucht. Het zijn dus geen ‘echte’ airco’s al geven ze wel verkoeling. 

Er zitten echter grote verschillen in de soort airco’s zonder slang. Sommige zijn net zo krachtig, of zelfs krachtiger dan ‘gewone’ mobiele airco’s, terwijl andere slechts wat verkoeling geven maar niet in de buurt komen van een gewone airco. Deze tweede soort worden vaak aircoolers of luchtkokers genoemd.

We hebben een aantal zeer krachtige airco’s in onze lijst opgenomen en een aantal budget opties, welke nog steeds voor verkoeling zorgen maar iets minder sterk zijn of iets kleinere ruimtes kunnen verkoelen.

– Werken airconditioners zonder slang?

Ja zeker, anders zouden we dit artikel niet schrijven. Dit type airco’s zijn niet voor niets zo populair. Mobiele airconditioners zonder slang werken effectief om een ​​kamer te koelen. Een airconditioner zonder slang kan het beste worden gebruikt in droge (binnen) klimaten waar de luchtvochtigheid binnenshuis geen probleem is. Door een nevel van verkoeling aan de lucht toe te voegen, kan een ruimte verfrissender aanvoelen.

– Kan ik een mobiele airconditioner zonder slang gebruiken in een kamer zonder raam?

Ja, dit is het hele idee van dit type airco. Een airconditioner zonder ventilatie kan in elke kamer met of zonder ramen worden gebruikt, omdat er geen ventilatie nodig is. Er wordt geen warme lucht gegenereerd of verwijderd, daarom is het een goede keuze voor kamers zonder raam of met hoge ramen.

– Wat is het verschil tussen een mobiele airco met slang en een mobiele airco zonder slang?

Een mobiele airconditioner met slang is een op zichzelf staand airconditioningsysteem dat koelmiddel en een compressor gebruikt om koele lucht te creëren. Mobiele airco’s genereren warmte in de unit en verwijderen warmte uit een kamer, en moeten daarom worden aangesloten op een raam met een slang voor ventilatie.

Bij een mobiele airco zonder slang heb je dus geen raam nodig, omdat deze geen warmte afvoert naar buiten. Een airconditioner zonder ventilatie werkt door het natuurlijke proces van verdampingskoeling om de lucht in een kamer te koelen. Slangloze / ventilatieloze airconditioners gebruiken een tank met water en een ventilator om koud water in de lucht te vernevelen als een manier om het koeler te maken.

Dat is de basis achter hoe een airco zonder slang werkt. Hierdoor is een mobiele airco zonder slang een stuk mobieler / draagbaarder dan een gewone mobiele airco, omdat hij niet op een raam hoeft te worden aangesloten om warme lucht af te voeren. Je kunt hem dus overal plaatsen waar je maar wilt, zonder rekening te hoeven houden met waar de ramen in je huis zich bevinden.

Welk type airconditioner is beter een zonder, of een met slang?

Dit hangt allereerste helemaal af van je ruimtes. Als je bijvoorbeeld een slaapkamer hebt met geen raam of een raam wat heel hoog zit, dan is een mobiele airco met slang al geen optie. Ook als je wel ramen hebt, lijkt de voor de hand liggende keuze misschien een airco zonder slang, omdat deze niet aangesloten heeft te worden aan een raam en dus veel gemakkelijker te verplaatsen is. Er is echter nog een belangrijke factor om rekening mee te houden: de luchtvochtigheid

Dit is wat je moet weten over verschillende airco’s en luchtvochtigheid:

Mobiele airco’s met slang zijn het beste voor vochtige (binnen) klimaten omdat het de warme lucht afkoelt door er vocht uit te verwijderen. Daarom moet deze airconditioner voor binnenshuis worden aangesloten op een raam – om het vocht en de warme lucht te verdrijven. De lucht die het levert is ook geconditioneerd waardoor het kouder is.

Mobiele airco’s zonder slang zijn het beste voor droge (binnen) klimaten omdat het vocht terug in de lucht toevoegt om het te koelen. Er moet echter een constante toevoer van frisse lucht zijn, zoals een open raam of deur, om te voorkomen dat de lucht in de kamer overmatig met waterdamp wordt verzadigd. Je moet ook de interne tank gevuld houden met water of ijs om de koudst mogelijke lucht te leveren.

– Wat zijn de voordelen van mobiele airco’s zonder slang?

Hieronder staan ​​enkele van de belangrijkste voordelen van mobiele airconditioners zonder ventilatie:

– Laag energieverbruik

Een van de belangrijkste voordelen van het bezitten van een mobiele airco is dat het de maandelijkse energiekosten voor het koelen van je huis drastisch verlaagt. Met een centraal koelsysteem moet je betalen om het door het hele huis te laten gaan, zelfs als je maar één specifieke kamer wilt koelen. De gemiddelde persoon besteedt €100-200 per maand voor dit type koelsysteem.

Ter vergelijking: een compacte MOBIELE airconditioner gebruikt slechts een achtste van de elektriciteit die nodig is om te verkoelen, wat neerkomt op ongeveer €6-15 per maand om een ​​kamer te koelen.

En een airconditioner zonder afvoerslang kost nog minder in gebruik omdat hij geen compressor hoeft te gebruiken. Sommige van de beste mobiele airco ’s zonder slang verbruiken ongeveer 100 watt elektriciteit, wat overeenkomt met een typische gloeilamp.

– Geen beperkingen

Als je graag een vaste airco in je kamer wilt laten hangen door een monteur, zit je soms te kijken met beperkingen. Dit soort airco’s voldoen niet aan de meeste bouwvoorschriften en VvE-voorschriften. Als je bijvoorbeeld een appartement huurt, mag je deze niet plaatsen zonder schriftelijke toestemming van de verhuurder.

Mobiele airco’s hebben deze beperking niet omdat ze niet aan de buitenkant uitsteken. Dit maakt deze apparaten tot een van de beste investeringen die je kunt doen om van gekoelde lucht te genieten.

– Niet-permanent en eenvoudig te installeren

In tegenstelling tot andere soorten airconditioners, zijn mobiele airco’s vrij licht van gewicht, en zolang er een stopcontact is en een plek om de warme lucht af te voeren, kunt je deze gebruiken. Je kunt dit gemakkelijk zelfs doen, zonder de hulp van een erkend installateur.

Een draagbare airco zonder slang is de aller-gemakkelijkste airco om te installeren omdat er geen installatie nodig is. Je hoeft hem alleen maar op te zetten, aan te zetten en te genieten van de koude lucht.

– Stille werking

Als je niet van veel lawaai houdt dat uit een typische airconditioner komt, dan zul je merken dat een mobiele airco zonder ventilatie de beste keuze is. Ventilatorloze airco’s zijn erg stil omdat ze alleen werken met een ventilator en een kleine motor. Dus ze zijn ongeveer zo luid als een fluistering.

Een standaard mobiele airco (met slang) daarentegen kan zo luid zijn als 55 dB op de hoogste ventilatorsnelheidsinstellingen en zo stil als 45 dB op de laagste instelling. Het geluidsniveau is dus veel luider dan een airconditioner zonder ventilatie, maar nog steeds niet ondraaglijk. Het is meer een soort achtergrondgeluid waar je even aan moet wennen.

– Makkelijk te onderhouden

Als het gaat om mobiele airco-onderhoud, zijn deze units veel gemakkelijker te onderhouden dan raamairconditioners en centrale AC-systemen. Doordat er geen onderdelen van de unit naar buiten zijn blootgesteld, kan er minder schade ontstaan ​​in vergelijking met een raamunit. Bovendien zijn de filters eenvoudig te verwijderen en met water schoon te maken, waardoor de gebruikskosten veel lager zijn dan bij een centraal airconditioningsysteem dat gebruikmaakt van afbreekbare luchtfilters.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *