beste airco zonder slang

Beste mobiele airco zonder slang: Top 5!

Als je op zoek bent naar de beste mobiele airco zonder slang, dan hebben we goed nieuws voor je! Het is begrijpelijk dat het lastig is om in slaap te vallen of productief te blijven in een te warme slaapkamer of kantoor. Hoewel echte airconditioners een afvoerslang naar buiten nodig hebben, zijn er mobiele koelsystemen die perfect werken zonder raam.

Hoewel ze geen traditionele airconditioners zijn, kunnen deze slangloze koelers je ruimte effectief koelen en de temperatuur aangenaam maken. In feite presteren de meest geavanceerde modellen net zo goed als reguliere airco’s.

Om je te helpen de beste mobiele airco zonder slang te vinden, hebben we de markt grondig onderzocht en vijf topmodellen in verschillende prijsklassen geselecteerd.

Met deze innovatieve mobiele airco’s kun je genieten van de verkoeling die je nodig hebt, zelfs zonder een raam voor de afvoerslang. Lees verder om jouw ideale mobiele airco zonder slang te ontdekken en kom snel tot een verfrissende keuze voor je comfort!

Beste mobiele airco zonder slang – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste mobiele airco zonder slang en daar is en top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, gebruikersgemak, functies en beoordelingen. Ook hebben we rekening gehouden met verschillende budgetten door de beste mobiele airco’s zonder slang uit verschillende prijsklasse op te nemen.

We hebben de prijs bij elke airco benoemd. Houd er echter rekening mee dat deze prijs iets kan afwijken, afhankelijk van wanneer je dit artikel leest (i.v.m. kortingen of prijsverhogingen).

Bekijk de apparaten, lees de product beschrijvingen, vergelijk eventueel wat beoordelingen en kies op basis daarvan de beste mobiele airco zonder slang voor jou uit!

1. Evolar EVO-ES9000

Prijs: €995,-

De Evolar EVO-ES9000 is een hoogwaardige mobiele airco zonder slang, perfect geschikt voor zeer grote ruimtes tot 90m2. Of het nu in woonkamers, klaslokalen, winkels of elders is, deze veelzijdige 3-in-1 airco kan koelen, verwarmen en ontvochtigen, waardoor het je ideale metgezel is in zowel de winter als de zomer.

Met de toevoeging van Wifi-functionaliteit kun je deze krachtige airco eenvoudig bedienen via je mobiele telefoon met de TUYA-app, Google Home en Amazon Alexa-app, maar je kunt natuurlijk ook gewoon de afstandsbediening gebruiken. De Evolar EVO-ES9000 maakt gebruik van een uniek energy storage systeem, waarbij warmte in het water wordt opgeslagen, en combineert de principes van lucht-watercondensatie en vriezer.

De mobiele airco vereist een vulling van 37 liter water om de warmte op te slaan. Via de afkoelmodus kan de watertemperatuur zelfs tot -6°C worden verlaagd, terwijl het water ook kan worden opgewarmd. Je kunt de gewenste temperatuur nauwkeurig instellen.

Daarnaast is de airco zeer stil met een geluidsniveau tussen de 33 en 45 dB(A) en energiezuinig. Geniet van comfortabele temperaturen in elke ruimte zonder een storende afvoerslang met de Evolar EVO-ES9000.

Voordelen:

 • Verkoelt ruimtes tot 40m2/90m3
 • 3-in-1 functie (Koelen, verwarmen, ontvochting)
 • Wifi en App bediening
 • Energiezuining
 • Stil in gebruik
 • Met timer
 • Met afstandsbediening

Nadelen:

 • Prijzig

2. Evolar EVO-M1000CH

Prijs: €1289,-

De Evolar EVO-M1000CH Monoblock Airco is een veelzijdige en eenvoudig zelf te installeren airco, zonder dat je een monteur nodig hebt. Het biedt koeling, verwarming, ventilatie en ontvochtiging, waardoor je altijd kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat in elke ruimte, groot of klein. Met een A energielabel heeft deze krachtige 4-in-1 airco ook nog eens een laag energieverbruik.

De airco heeft drie ventilatorsnelheden naast de vier modi en beschikt over een zelfverdampingsfunctie met energiebesparende technologie om vocht efficiënt uit de ruimte te verdampen. Gevuld met het milieuvriendelijke koelmiddel R290 voldoet het apparaat aan alle milieu-eisen.

Je kunt de airco gemakkelijk bedienen via het LCD-touchscreen bedieningspaneel, de meegeleverde afstandsbediening en zelfs via WiFi met een handige App op je telefoon. Het heldere LED-scherm met thermostaat toont altijd de huidige temperatuur en modus. Bovendien heeft de airco een handige timerfunctie om het apparaat automatisch uit te schakelen op de gewenste tijd. Met de Evolar EVO-M1000CH kun je op een comfortabele en efficiënte manier het binnenklimaat reguleren in elke ruimte van je huis.

Voordelen:

 • Verkoelt ruimtes tot 40m2/90m3
 • Makkelijk te installeren
 • 4-in-1 functie: koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen
 • Beschikt over vier modi en drie ventilatorsnelheden
 • Energiezuining 
 • Stil in gebruik
 • Helder LCD touchscreen bedieningspaneel
 • WiFi en App bediening
 • Met timer
 • Met afstandsbediening

Nadelen:

 • Prijzig

Beste mobiele airco zonder slang – te installeren door een monteur

3. TROTEC Split Airconditioner PAC 4600

Prijs: €1749,95

De PAC 4600 is een krachtige split airco, ideaal voor wie op zoek is naar een vaste airconditioningoplossing. In tegenstelling tot mobiele airco’s wordt deze airco gemonteerd, maar het is een type waar veel mensen naar op zoek zijn vanwege de voordelen die het biedt.

Met een split-constructie bestaat deze airconditioner uit twee fysiek gescheiden eenheden: de condensor (buitenunit) en de verdamper (binnenunit). De buiteneenheid wordt op het balkon of terras geplaatst en beide eenheden worden verbonden met een verbindingsleiding.

Met een BTU van 14500 is deze airco krachtig en geschikt voor grotere ruimtes. De PAC 4600 biedt variabele instelmogelijkheden voor de koelluchtstroom en heeft ook een handige swing-functie voor een betere verdeling van de lucht in de ruimte, wat de efficiëntie van het apparaat verhoogt.

Met een maximaal geluidsniveau van 59 decibel is deze airco stiller dan de gemiddelde mobiele airco, waardoor het ideaal is voor gebruik tijdens het slapen. Houd er echter rekening mee dat deze airco door een erkend installateur moet worden gemonteerd om ervoor te zorgen dat het correct gebeurt. De PAC 4600 is de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een krachtige en efficiënte split airco voor optimale koeling in huis.

Voordelen:

 • Deze airco heeft een hoog BTU en is zeer krachtig
 • Kan grote ruimtes koelen
 • Energiezuinig
 • Stil in gebruik
 • Met afstandsbediening

Nadelen:

 • Deze airco moet worden ingebouwd door een erkend installateur
 • Geen timer
 • Prijzig

Beste mobiele airco zonder slang – Budget opties

4. Honeywell CS10XE – Luchtkoeler

Prijs: €149,-

De Honeywell CS10XE is een fijne en voordelige mobiele verdampingsluchtkoeler. Het is een aantrekkelijke, energiezuinige optie voor je huis- of kantoorruimte. Het lage stroomverbruik vertaalt zich in aanzienlijke besparingen op energierekeningen.

Het enige wat je hoeft te doen is de aircooler uitpakken, water toevoegen, in de buurt van een open deur of raam plaatsen, aansluiten en gebruiken. Deze airco zonder slang is ideaal voor het koelen van kleine ruimtes tot 16 vierkante meter. Vier snelheden en oscillerende lamellen verdelen gelijkmatige verdeling van koele lucht door de honingraatkoelingmedia terwijl het koolstoffilter de lucht reinigt.

Het apparaat verbruikt slechts 100 watt aan vermogen en heeft een automatische uitschakeltimer. Het schuine LED-display biedt eenvoudige weergave en afstandsbediening. Bovendien heeft het een afneembare watertank voor eenvoudig vullen en schoonmaken.

Voordelen:

 • Voordelig qua prijs
 • Verkoelt en reinigt de lucht
 • Zeer energiezuinig
 • Met timer
 • Met afstandsbediening

Nadelen:

 • Bereik van 16m² dus iet geschikt voor grote ruimtes

5. Lorem Mobiele Aircooler Airconditioning Zonder Slang 

Prijs: €249,95

Als je op zoek bent naar een betaalbare oplossing om je huis tijdens de zomer koel te houden, dan is de Lorem mobiele airco/aircooler zonder slang misschien wel de ideale keuze voor jou! Deze lichtgewicht en uiterst efficiënte airco is perfect geschikt voor gebruik in huis en biedt ook nog eens luxe extra functies.

De Lorem mobiele airco/aircooler is een draagbare verdampende ioniserende airconditioner met 3 standen: continue lucht, natuurlijk en nacht. Hierdoor wordt je ruimte gekoeld, verfrist en gereinigd, terwijl de actieve ioniserende functie vuildeeltjes uit de lucht aantrekt en schone lucht afgeeft.

Dankzij de slimme aerodynamische technologie is de airco eenvoudig schoon te maken en wordt het geluidsniveau verminderd, wat zorgt voor een stillere en veiligere werking.

Deze airco koelt de lucht zonder dat er een afvoerslang nodig is en wordt geleverd met een handige afstandsbediening en timer (tot 8 uur). Met een bereik van ongeveer 25 m² en een vermogen van 70 W, is de Lorem mobiele airco/aircooler een geweldige keuze voor een comfortabel binnenklimaat zonder hoge kosten.

Voordelen:

 • Voordelig qua prijs
 • Ioniserende functie voor het reinigen van de lucht
 • Zeer energiezuinig
 • Stil in gebruik
 • Met timer
 • Met afstandsbediening

Nadelen:

 • Bereik van 25m² dus iet geschikt voor grote ruimtes

Waarop te letten bij het kiezen van de beste airco zonder slang

In je zoektocht naar de beste airco zonder slang zijn er een aantal factoren om in overweging te nemen. Hier volgen de belangrijkste dingen om op te letten:

– Koelcapaciteit

Een cruciale factor bij het kiezen van de beste airco zonder slang is de koelcapaciteit. Deze wordt gemeten in BTU (British Thermal Units) en geeft aan hoeveel warmte een airco per uur kan verwijderen uit de ruimte. Het is essentieel om een airco te selecteren met voldoende BTU om de gewenste ruimte effectief te kunnen koelen. Een te kleine airco zal moeite hebben om een grote ruimte af te koelen, terwijl een te grote airco onnodig veel energie kan verbruiken voor een kleinere ruimte.

– Type airco

Er zijn verschillende typen airco’s zonder slang beschikbaar, en elk type heeft zijn eigen kenmerken en functies. Mobiele airco’s zijn draagbaar en vereisen geen permanente installatie, wat handig is als je de airco in verschillende ruimtes wilt gebruiken. Aircoolers zijn goedkoper en gebruiken water om te koelen, maar zijn minder effectief bij hoge temperaturen en luchtvochtigheid. Split airco’s bestaan uit een binnen- en buitenunit en bieden een efficiëntere koeling voor grotere ruimtes, maar vereisen professionele installatie.

– Geluidsniveau

Het geluidsniveau van de airco is een belangrijke overweging, vooral als je de airco wilt gebruiken in de slaapkamer of op een stille werkplek. Een stille airco zorgt voor meer comfort en voorkomt dat je wordt gestoord tijdens het slapen of werken. Controleer het geluidsniveau in decibels (dB) en vergelijk verschillende modellen om een stille airco te vinden.

– Energie-efficiëntie

Een energiezuinige airco is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Let op het energielabel en de energieklasse van de airco om te zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Een airco met een hogere energie-efficiëntie zal op de lange termijn lagere energiekosten met zich meebrengen.

– Extra functies

Airco’s zonder slang kunnen verschillende extra functies hebben die het gebruiksgemak vergroten. Denk aan een afstandsbediening voor eenvoudige bediening, een timerfunctie om de airco automatisch uit te schakelen, meerdere ventilatorstanden voor verschillende koelingsniveaus, een luchtreiniger om de luchtkwaliteit te verbeteren, en een slaapmodus voor stille werking tijdens de nacht. Kies de functies die voor jou belangrijk zijn en bijdragen aan jouw comfort.

Door rekening te houden met deze aspecten kun je de beste airco zonder slang kiezen die perfect aansluit bij jouw behoeften, ruimte en budget. Vergeet niet om ook reviews en ervaringen van andere gebruikers te raadplegen om een weloverwogen keuze te maken.

beste mobiele airco zonder slang

Veelgestelde vragen over mobiele airco’s zonder slang

Als je er nog steeds niet helemaal uit bent of nog wat vragen hebt over mobiele airco’s zonder afvoerslang, volgen hier wat veelgestelde vragen met antwoorden om je misschien verder te helpen.

– Wat is een mobiele airco zonder slang?

Een mobiele airco zonder slang is vergelijkbaar met een traditionele mobiele airco die je misschien al kent, maar het verschil zit hem in het ontbreken van de afvoerslang. Normaal gesproken hebben mobiele airco’s een afvoerslang nodig om de warme lucht af te voeren. Bij mobiele airco’s zonder slang is dit echter niet het geval, waardoor ze geen externe afvoer vereisen voor de warme lucht. Hoewel ze geen “echte” airco’s zijn, bieden ze nog steeds verkoeling.

Er zijn echter aanzienlijke verschillen tussen de verschillende soorten airco’s zonder slang. Sommige zijn net zo krachtig, of zelfs krachtiger dan conventionele mobiele airco’s, terwijl andere slechts beperkte verkoeling bieden en niet kunnen tippen aan een reguliere airco. Deze laatste variant wordt vaak aircoolers of luchtkoelers genoemd.

In onze lijst hebben we zowel zeer krachtige mobiele airco’s opgenomen als budgetopties die nog steeds voor verkoeling zorgen, maar mogelijk minder sterk zijn of geschikt zijn voor kleinere ruimtes. Zo kan iedereen een geschikte optie vinden die past bij hun behoeften en budget.

– Werken airconditioners zonder slang?

Ja, airconditioners zonder slang werken zeker, anders zouden we er geen artikel over schrijven. Deze type airco’s zijn zeer populair en niet zonder reden. Mobiele airconditioners zonder slang zijn effectief in het koelen van een kamer. Ze zijn vooral geschikt voor gebruik in droge binnenklimaten waar de luchtvochtigheid binnenshuis geen probleem vormt. Door een verkoelende nevel aan de lucht toe te voegen, kunnen ze een ruimte aangenamer en verfrissend maken. Het ontbreken van een afvoerslang maakt ze flexibeler in het plaatsen en verplaatsen in vergelijking met traditionele mobiele airco’s met een slang. Het is echter belangrijk om op te merken dat airconditioners zonder slang doorgaans minder krachtig zijn dan hun conventionele tegenhangers, dus ze kunnen het meest effectief zijn in kleinere ruimtes.

– Kan ik een mobiele airconditioner zonder slang gebruiken in een kamer zonder raam?

Ja, je kunt een mobiele airconditioner zonder slang gebruiken in een kamer zonder raam. Dat is juist het voordeel van dit type airco. Een airconditioner zonder ventilatie kan in elke kamer worden gebruikt, ongeacht of er wel of geen ramen zijn, omdat er geen afvoer van warme lucht nodig is. Deze airco’s genereren geen warme lucht en er is geen noodzaak om lucht naar buiten te leiden, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor kamers zonder raam of met hoge ramen. Dit maakt ze ook zeer flexibel in het plaatsen en verplaatsen in verschillende kamers in huis, zonder beperkingen van vensters of afvoerslangen.

– Wat is het verschil tussen een mobiele airco met slang en een mobiele airco zonder slang?

Het verschil tussen een mobiele airco met slang en een mobiele airco zonder slang is de manier waarop ze werken en hoe ze worden gebruikt.

Een mobiele airco met slang is een zelfstandig airconditioningsysteem dat koelmiddel en een compressor gebruikt om koele lucht te produceren. Deze airco’s genereren warmte in de eenheid en moeten deze warmte afvoeren uit de kamer waarin ze worden gebruikt. Daarom moeten ze worden aangesloten op een raam met een afvoerslang voor ventilatie. De afvoerslang voert de warme lucht naar buiten, waardoor de kamer wordt gekoeld.

Aan de andere kant heeft een mobiele airco zonder slang geen raam nodig, omdat deze geen warmte afvoert naar buiten. Dit type airco werkt door het natuurlijke proces van verdampingskoeling om de lucht in de kamer te koelen. Slangloze airco’s gebruiken een waterreservoir en een ventilator om koud water in de lucht te vernevelen, waardoor de temperatuur wordt verlaagd.

Hierdoor is een mobiele airco zonder slang veel mobieler en draagbaarder dan een gewone mobiele airco, omdat hij niet op een raam hoeft te worden aangesloten om warme lucht af te voeren. Je kunt hem dus overal plaatsen waar je maar wilt, zonder dat je rekening hoeft te houden met de locatie van de ramen in je huis. Dit maakt het een handige oplossing voor kamers zonder ramen of met beperkte ventilatiemogelijkheden.

– Welk type airconditioner is beter een zonder, of een met slang?

Welk type airconditioner beter is, een met slang of een zonder, hangt voornamelijk af van de specifieke kenmerken van je ruimtes en het klimaat waarin je woont. Beide typen airco’s hebben hun eigen voordelen en toepassingen.

Als je bijvoorbeeld een slaapkamer hebt zonder raam of met een hoog raam, is een mobiele airco met slang geen geschikte optie. In dat geval is een airco zonder slang, zoals een mobiele aircooler, een betere keuze omdat deze niet aan een raam hoeft te worden aangesloten en daardoor veel gemakkelijker te verplaatsen is.

Er is echter een belangrijke factor om rekening mee te houden: de luchtvochtigheid in je omgeving. Mobiele airco’s met slang zijn ideaal voor vochtige (binnen) klimaten, omdat ze warme lucht afkoelen door vocht te verwijderen. Deze airconditioners moeten worden aangesloten op een raam om het vocht en de warme lucht af te voeren. Ze leveren gekoelde geconditioneerde lucht.

Aan de andere kant zijn mobiele airco’s zonder slang, zoals aircoolers, beter geschikt voor droge (binnen) klimaten, omdat ze vocht aan de lucht toevoegen om deze te koelen. Om de optimale koeling te bereiken, is een constante toevoer van frisse lucht nodig, bijvoorbeeld via een open raam of deur. Ook moet je de interne tank van deze airco’s gevuld houden met water of ijs om de koudst mogelijke lucht te leveren.

Kortom, de beste keuze tussen een airco met slang en een airco zonder slang hangt af van de specifieke omstandigheden van je ruimtes en de luchtvochtigheid in je omgeving. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het kiezen van de meest geschikte airconditioner voor jouw behoeften.

– Wat zijn de voordelen van mobiele airco’s zonder slang?

Mobiele airconditioners zonder slang bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele airconditioners met een afvoerslang. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Laag energieverbruik: Een mobiele airco zonder slang verbruikt aanzienlijk minder elektriciteit dan een centraal koelsysteem of een mobiele airco met een afvoerslang. Dit resulteert in aanzienlijke besparingen op je maandelijkse energierekening.

 2. Geen beperkingen: In tegenstelling tot vaste airconditioners die door een monteur geïnstalleerd moeten worden, hebben mobiele airco’s zonder slang geen bouwkundige beperkingen. Ze voldoen aan de meeste voorschriften en je hebt geen speciale toestemming nodig om ze te gebruiken, waardoor ze een flexibele en gemakkelijke oplossing zijn.

 3. Niet-permanent en eenvoudig te installeren: Mobiele airco’s zonder slang zijn draagbaar en lichtgewicht, waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Je kunt ze eenvoudig zelf installeren zonder de hulp van een professional.

 4. Stille werking: Deze airconditioners werken met een ventilator en een kleine motor, waardoor ze zeer stil zijn in vergelijking met traditionele airconditioners. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in slaapkamers of kantoren.

 5. Makkelijk te onderhouden: Onderhoud van mobiele airco’s zonder slang is eenvoudiger dan bij andere systemen. De filters kunnen gemakkelijk worden verwijderd en met water worden schoongemaakt, wat de onderhoudskosten verlaagt.

Kortom, mobiele airco’s zonder slang bieden een efficiënte, flexibele, stille en kosteneffectieve manier om je ruimtes te koelen zonder de beperkingen van een afvoerslang of complexe installatie. Dit maakt ze een populaire keuze voor veel mensen die op zoek zijn naar verkoeling tijdens warme dagen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *