beste middel tegen wratten

Beste middel tegen wratten 2023: Top 3!

Ben je opzoek naar het beste middel tegen wratten? Dan hoef je niet langer te zoeken, want in dit artikel hebben we de 3 beste wrattenbehandelingen voor je opgezocht. 

Er is niets minder frustrerend dan kijken naar je hand en een ruwe, dikke bult zien die schijnbaar uit het niets kwam. Wratten kunnen zomaar opduiken bijna overal op het lichaam, maar ze komen het meeste voor op de handen en voeten.

Gewone wratten zijn virale gezwellen veroorzaakt door het humaan papillomavirus, een virus waaraan mensen vaak worden blootgesteld in sportscholen of zwembaden. Het goede nieuws is dat ze meestal gemakkelijk behandeld kunnen worden vanuit huis.

Lees gauw verder om de beste wrattenverwijderaar voor jou uit te kiezen!

Wat is het beste middel tegen wratten?

Er is niet persé één beste middel tegen wratten. Er zijn verschillende wrattenverwijderaars die echt doen wat ze beloven. Daartegenover zijn er helaas ook wat wrattenbehandelingen op de markt die minder effectief zijn. Om je te helpen bij het uitkiezen van de beste wrattenverwijderaar hebben we 3 van de beste middeltjes tegen wratten voor je opgezocht en ze hier op een rijtje gezet.

Beste wrattenverwijderaar – Top 3

In een beste middel tegen wratten top 3, hoort deze wrattenverwijderaar zeker thuis. Excilor Wrattenbehandeling 2in1 beschikt over een unieke DuoActive™ Technology. Het behandelt de wrat niet alleen van binnenuit (behandeling door bevriezing) maar ook buitenaf (gel behandeling). Zowel de verdikte huid van de wrat en het veroorzakende virus worden hierdoor effectief verwijderd en een nieuwe, gezonde huid zal tevoorschijn komen. 

Deze wrattenverwijderaar is zeer effectief en heeft een behandelduur van slechts 5 dagen. Deze wrattenbehandeling kan gebruikt worden door volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar.

WratX (EndWarts) is een unieke wrattenbehandeling voor kinderen en volwassenen. 92% van de gebruikers ziet resultaat na 5 – 15 behandelingen. Gebruik het product minimaal 1 keer per week. De wrattenbehandeling is makkelijk en pijnloos, mits correct en volgens de gebruiksaanwijzing gebruikt wordt. Let wel op: Deze wrattenverwijderaar is speciaal ontwikkelt voor wratten op de handen en voeten. Je mag deze dan ook niet op het gezicht gebruiken.

HeltiQ Steelwratjes is een innovatief product om steelwratjes (waar dan ook op het lichaam) mee te verwijderen. Het is een eenvoudige aanstipmethode, waarmee steelwratjes kunnen worden verwijderd door middel van bevriezing. Samen met de beschermpleister zorgt het voor een zeer hygiënische en effectieve behandeling.

Veelgestelde vragen over wratten

– Hoe krijg je wratten?

Wratten ontstaan ​​wanneer het virus in contact komt met je huid en een infectie veroorzaakt. Wratten ontwikkelen zich eerder op een beschadigde huid, zoals bijvoorbeeld scheerwondjes of schaafwonden omdat het virus via krassen of snijwonden de bovenste huidlaag kan binnendringen.

Hoewel dermatologen nog steeds niet weten waarom, hebben bepaalde mensen meer kans op wratten dan anderen. Bovendien krijgen kinderen veel vaker wratten dan volwassenen, omdat hun immuunsysteem hun afweersysteem nog niet heeft opgebouwd tegen de vele soorten humaan papillomavirus die er bestaan.

– Komen wratten vaak voor?

Ja, wratten komen veel voor. Het is waarschijnlijk dat de meeste mensen tijdens hun leven minstens één gewone wrat ontwikkelen, meestal op hun handen of voeten. Hoewel iedereen het risico loopt om een wrat te ontwikkelen, zijn sommige individuen meer vatbaar voor het ontwikkelen van deze gezwellen door het HPV-virus.

Degenen die vatbaarder zijn voor wratten zijn onder meer:

  • Kinderen: ze hebben de neiging om ziektekiemen gemakkelijker en vaker te delen tijdens het spelen met anderen.
  • Tieners
  • Personen die op hun nagels bijten of hun nijnagels plukken
  • Personen met een zwak immuunsysteem

– Wat zijn veelvoorkomende soorten wratten?

  • Platte wratten: Dit zijn gladde, platte, langzaam groeiende wratten met een ruw uiterlijk dat meestal voorkomt op het gezicht, de nek, de knieën, de polsen en de handen.
  • Filiforme wratten: Dit zijn lange smalle vleeskleurige wratten op gezicht en hals.
  • Voetwratten: Dit zijn een soort wrat die op de voetzolen voorkomt, ze lijken plat met een zwart midden en kunnen pijn veroorzaken als je loopt.
  • Genitale wratten: Dit zijn grijzige vleeskleurige wratten met een bloemkoolachtig uiterlijk in de anale en genitale gebieden.

– Zijn wratten besmettelijk?

Helaas wel. Je kunt wratten krijgen door een wrat op het lichaam van iemand anders aan te raken, of door in contact te komen met oppervlakken die de wratten van iemand anders hebben aangeraakt, zoals handdoeken of badmatten.

– Wat als ik in contact ben geweest met iemand met wratten?

Als je in contact bent geweest met iemand met wratten, is de kans groter dat je wratten krijgt als er een ingang is voor het virus in de huid, zoals snijwonden, schaafwonden of krassen op je handen en voeten.

– Hoe kan ik het risico op het krijgen en verspreiden van wratten verminderen?

Het is altijd goed om voor een goede hygiëne te zorgen door direct huid-op-huidcontact met iemand die wratten heeft te vermijden en om te voorkomen dat je handdoeken deelt, sokken of slippers draagt ​​in kleedkamers en een condoom gebruikt tijdens seks. Als je ze al hebt, om het risico op meer laesies en verspreiding te verminderen, vermijd dan het krabben aan je wratten op je wratten.

– Kunnen wratten schadelijk zijn?

Als je gezond bent en geen andere medische problemen hebt, zijn wratten niet schadelijk en leiden ze niet tot ernstige medische problemen. Als je echter een lagere immuniteit hebt om infecties te bestrijden, zoals mensen met hiv en mensen die worden behandeld tegen kanker, dien je contact op te nemen met je arts voor specifieke behandeling en advies.

– Kan ik wratten van het ene deel van mijn lichaam naar het andere verspreiden?

Ja, dat kan. Om deze reden is het belangrijk om niet aan je wratten te krabben en je handen meteen en goed te wassen wanneer je een van je wratten aanraakt. Als je wratten hebt in een gebied waar je je scheert, moet je er rekening mee houden dat als je over de wrat scheert, het virus op het scheermes kan worden overgedragen en het vervolgens naar andere delen van je lichaam kan worden verspreid. Gebruik dus een apart scheermes voor dit gebied en was je scheermes grondig na elk gebruik.

– Waarom hebben sommige wratten zwarte stippen?

Als je goed kijkt, bevatten veel huidwratten een aantal zwarte stippen die op zaadjes lijken. Deze stippen zijn zichtbare bloedvaten die de wrat voorzien van voedingsstoffen en zuurstof.

– Kunnen wratten worden voorkomen?

Hoewel wratten niet altijd kunnen worden voorkomen, zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen om het risico op het krijgen van wratten te minimaliseren. Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen, is je handen regelmatig wassen. Probeer ook je huid gezond, gehydrateerd en vrij van snijwonden te houden. Als je op je vingernagels of nagelriemen bijt, doe dan je best om te stoppen. Nagelbijten creëert een opening voor het virus om je huid binnen te dringen. Zorg ervoor dat je schone handdoeken gebruikt in de sportschool of op andere openbare locaties, en draag altijd slippers of sandalen met rubberen zolen in openbare kleedkamers en douches.

– Kunnen wratten vanzelf verdwijnen?

Dat ligt eraan. Sommige wratten verdwijnen zonder behandeling, andere niet. Zelfs die wratten die uiteindelijk verdwijnen, kunnen maanden of zelfs jaren duren om te verdwijnen. Houd er ook rekening mee dat elke wrat een “moeder” -wrat kan zijn die zich naar andere delen van je lichaam verspreidt. De meeste dermatologen raden aan om wratten thuis of bij de dokter te behandelen zodra ze verschijnen.

– Wanneer moet je naar een dokter voor wratten?

Voor gewone huidwratten zijn veel dermatologen het erover eens dat het prima is om een ​​paar maanden vrij verkrijgbare wrattenbehandelingen te proberen. Als je wratten in die tijd niet verdwijnen, of als ze erger worden, kan het verstandig zijn om medische hulp in te roepen. Dermatologen hebben verschillende technieken voor het behandelen en verwijderen van wratten die sterker zijn en mogelijk sneller werken.

1 thought on “Beste middel tegen wratten 2023: Top 3!”

  1. Een half jaar geleden van alles geprobeerd bij mijn dochter. Wat uiteindelijk hielp was een ‘aanstip-pen’ van Kruidvat eigen merk! Ik was blij verrast 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *