beste middel tegen sinusitis

Beste middel tegen sinusitis: Top 3!

Ben je opzoek naar het beste middel tegen sinusitis? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Sinusitis is een ontsteking of zwelling van het weefsel langs de sinussen. Sinussen zijn holle ruimtes in de botten tussen je ogen, achter je jukbeenderen en in je voorhoofd. Ze maken slijm dat de binnenkant van je neus vochtig houdt. Dat helpt op zijn beurt beschermen tegen stof, allergenen en verontreinigende stoffen.

Gezonde sinussen zijn gevuld met lucht. Maar wanneer ze verstopt raken en met vloeistof worden gevuld, kunnen ziektekiemen groeien en een infectie veroorzaken. Dit kan ontzettend vervelend zijn en de klachten kunnen wel een paar weken aanhouden.

Gelukkig zijn er wat dingen die je zelf thuis kunt doen om zo snel mogelijk van sinusitis af te komen. We zijn opzoek gegaan naar het beste middel tegen sinusitis en daar zijn 3 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om het beste middel tegen sinusitis voor jou te ontdekken!

Beste middel tegen sinusitis – Top 3

We zijn opzoek gegaan naar het beste middel tegen sinusitis en daar is een top 3 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 3 hebben we goed gekeken naar het effect wat het heeft op sinusitis en of het dus echt effectief zijn. De drie middelen die we hieronder op een rijtje hebben gezet kunnen allemaal sinusitis symptomen verlichten en ervoor zorgen dat je sneller genezen bent.

Bekijk de verschillende opties en kies het beste middel tegen sinusitis voor jou uit. Een combinatie van de producten kan ook zeer waardevol zijn om zo snel mogelijk van de vervelende klachten die gepaard gaan met sinusitis af te komen!

1. Physiomer Sinus Spray

Physiomer Sinus Spray verlicht de verstopte neus door verkoudheid, allergische rinitis of sinusitis. Hij vermindert de ernst en de duur van symptomen van een verkoudheid of rinitis.

De spray is geschikt voor langdurig gebruik en kan gebruikt worden door volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar. De spray reinigt effectief de neusholtes en respecteert de natuurlijke werking van het neusslijmvlies. De hoge zoutconcentratie draagt bij tot het verminderen van de neusverstopping door de osmotische werking die het teveel aan vocht uit het neusslijmvlies onttrekt.

Deze neusspray draagt bij tot minder gebruik van geneesmiddelen en heeft geen gewenningseffect. Je kunt de spray dagelijks tot 6 keer gebruiken.

2. Vicks Sinus Steam Inhaler VH200E4

Vicks Sinus Steam Inhaler VH200E4

De Vicks Sinus Inhalator dient voor symptomatische verlichting van hoest en congestie veroorzaakt door verkoudheid, seizoensgebonden allergieën en sinusitis. Het ergonomisch ontwerp helpt de stoom door neus-, sinus en keelpassages te dringen voor een snelle verlichting.

Stoominhalatie helpt door:

 • Tot de neus- en keelholtes door te dringen, om droogheid en ongemak door verkoudheid, allergieën en voorhoodsholteontsteking op een natuurlijke manier te verlichten.
 • Luchtwegen te hydrateren en te bevochtigen.
 • Ervoor te zorgen dat je prettiger kan ademhalen.

De inhalator zorgt voor natuurlijke, kalmerende stoom die 99,99% kiemvrij is. De inhalator is snel en gemakkelijk te gebruiken. Je hebt geen filters nodig en het werkt met leidingwater. Bovendien duurt een behandeling slechts 5-15 minuten.

Gebruik de inhalator in geval van droogheid en ongemak door verkoudheid, allergieën en sinusitis. Spoel het apparaat eerst grondig voordat je hem voor de eerste keer gebruikt.

Verwijder de bovenkant van de voet door beide onderdelen in tegengestelde richting te draaien en de bovenkant van de voet te tillen. Vul vervolgens de voet tot de waterlijn met heet (niet kokend) kraanwater. Let op: Als je teveel water in het apparaat giet, gaat het apparaat lekken.

Open dan het VapoPad-pakket en voeg het toe aan het water. Plaats de bovenkant terug. Adem vervolgens de kalmerende dampen in. Reinig na het gebruik het apparaat altijd grondig.

3. Novabeau Neusdouche

Novabeau Neusdouche

Wil je af van die verstopte neus, hooikoorts of sinusitis? Dan is deze neusdouche van Novabeau een geweldige oplossing. Het helpt bij een loopneus, droge neusholtes, niezen, sinusitis en hooikoorts. Het is natuurlijk ook geschikt voor een gewone dagelijkse neusverzorging.

Het biedt een handige en veilige werking aan om jouw neus weer schoon en open te maken.  Je krijgt er ook extra zoutzakjes en een neusspray bij. De neusdouche is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.

Deze neusspoeling is gemakkelijk om te gebruiken. Kies één van de twee verschillende opzetstukken. Je hebt een opzetstuk met 1 gat, dat zorgt voor een sterkere waterstroom en dan heb je een opzetstuk met 3 gaten, die zorgen voor een zachtere waterstroom. Bevestig het opzetstuk aan de tuit en draai het vast aan het reservoir.

In dat reservoir kan 300 ml water. Voor een pijnloze werking, gebruik je het beste lauwwarm water. De zoutzakjes die bij in je bestelling zitten bevatten de juiste hoeveelheid aan zout. Niets gemakkelijker dan deze zakjes, het water is meteen klaar en je kan de neusdouche gebruiken.

Je kan ook zelf de spoeling maken door in het water keukenzout te doen zonder jodium of kruiden. Indien je zout gebruikt, ga dan voor de aanbevolen hoeveelheid, die gelijk is aan 2,25 gram per 300 ml.

Onderaan de neusdouche bevindt zich een drukknop die het water laat spoelen wanneer je erop drukt, en ook weer kan laten ophouden. Je kan de spoelkracht controleren door harder of zachter in de fles te knijpen aan de zijkanten. Het bovenste stuk heeft een hoek van 60° voor een veilig gebruik en terugstroom preventie. Er zit ook een rubberen ringkussen in, dat ervoor zorgt dat er geen water overloopt.

beste middel tegen sinusitis

Veelgestelde vragen over sinusitis

Hopelijk heb je bij deze het beste middel tegen sinusitis voor jou gevonden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is sinusitis

Sinusitis is zwelling van de sinussen, meestal veroorzaakt door een infectie. Het komt vaak voor en verdwijnt meestal vanzelf binnen 2 tot 3 weken. Maar medicijnen kunnen helpen als het lang duurt voordat het weggaat. Sinusitis wordt ook wel bijholteontsteking genoemd.

– Wat zijn de sinussen?

De sinussen zijn kleine, lege ruimtes achter je jukbeenderen en voorhoofd die aansluiten op de binnenkant van de neus. Sinusitis zorgt ervoor dat het slijmvlies van de sinussen opzwelt. Dit voorkomt dat het slijm goed in je neus en keel terechtkomt, waardoor je je verstopt voelt.

– Hoe weet ik of ik sinusitis heb?

Sinusitis komt vaak voor na een verkoudheid of griep. Symptomen van sinusitis zijn onder meer:

 • pijn, zwelling en gevoeligheid rond je wangen, ogen of voorhoofd
 • een verstopte neus
 • een verminderd reukvermogen
 • groen of geel slijm uit je neus
 • een sinushoofdpijn
 • een hoge temperatuur
 • kiespijn
 • slechte adem

Tekenen van sinusitis bij jonge kinderen kunnen ook prikkelbaarheid, moeite met eten en ademen door hun mond zijn.

– Hoe kun je sinusitis zelf behandelen?

Je kunt milde sinusitis vaak behandelen zonder een huisarts te zien door:

 • voldoende rust nemen
 • veel te drinken
 • pijnstillers te nemen, zoals paracetamol of ibuprofen
 • speciale neusspray te gebruiken
 • allergische triggers te vermijden en niet roken
 • je neus te reinigen met een zoutwateroplossing om congestie te verminderen

Als je koorts hebt of je je niet goed genoeg voelt om je normale bezigheden te doen, probeer dan thuis te blijven en contact met andere mensen te vermijden totdat je je beter voelt.

– Hoe lang duurt een sinusinfectie?

Een sinus infectie heeft vergelijkbare symptomen als een verkoudheid. Het grote verschil tussen de twee is hoe lang die symptomen aanhouden. Symptomen van sinusitis duren meestal niet langer dan 10 dagen. Chronische sinusitis kan echter 12 weken of langer aanhouden.

– Wanneer moet je je arts raadplegen?

Het is tijd om je arts te raadplegen als je last krijgt van:

 • symptomen die langer dan 10 dagen aanhouden
 • koorts van 38,9 °C of hoger
 • symptomen die erger worden
 • veranderingen in het gezichtsvermogen

Je moet ook naar een arts gaan als je astma of emfyseem hebt of als je medicijnen gebruikt die je immuunsysteem onderdrukken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *