beste middel tegen de overgang

Beste middel tegen overgangsklachten: Top 3!

Ben je opzoek naar het beste middel tegen overgangsklachten? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Dankzij het dealen met opvliegers, vermoeidheid en velen anderen klachten is de overgang voor veel vrouwen ongemakkelijk. Helaas is het ook onvermijdelijk. Er zijn echter een aantal supplementen die je verlichting kunnen brengen van enkele van de symptomen die gepaard gaan met de overgang.

Om je te helpen deze soms vervelende tijd te doorstaan, zijn we opzoek gegaan naar het beste middel tegen overgangsklachten. Hier zijn 3 geweldige opties uitgekomen welke we in dit artikel uitlichten.

Lees gauw verder om het beste middel tegen overgangsklachten voor jou te ontdekken!

Beste middel tegen overgangsklachten – Top 3

We zijn opzoek gegaan naar het beste middel tegen overgangsklachten en daar is een top 3 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 3 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten en klanten beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan het beste middel tegen overgangsklachten voor jou uit!

1. Ymea Overgang 8 in 1 – Voedingssupplement overgang

Ymea Overgang 8 in 1 - Voedingssupplement overgang

Als je opzoek bent naar het beste middel tegen overgangsklachten dan is Ymea 8-in-1 absoluut een van de beste keuzes om voor te gaan. Er zijn verschillende soorten supplementen voor de overgang, maar er is er geen een zo compleet als die van Ymea. De meeste supplementen pakken 1 of 2 overgangsklachten aan, terwijl Ymea er maar liefst 8 aanpakt. 

Als gevolg van schommelingen in de hormoonspiegel kunnen vrouwen in de overgang verschillende verschijnselen ervaren, zowel fysiek als mentaal. Ymea 8-in-1 is een uitgebreide formule, speciaal afgestemd om ondersteuning te bieden aan vrouwen tijdens de overgang. De innovatieve samenstelling helpt bij opvliegers, nachtelijk transpireren en stemmingswisselingen. Daarnaast draagt het bij aan extra energie bij vermoeidheid, gewichtsverlies en het behoud van een gezonde spijsvertering. Ymea 8-in-1, is dan ook een zeer uitgebreide formule die bijdraagt aan een comfortabele overgang.

De formule bestaat uit:

 • Salie: helpt bij opvliegers en nachtelijk transpireren. Ondersteunt bij een rusteloos gevoel, stemmingswisselingen en prikkelbare gevoelens.
 • Maca: Helpt moeheid te verminderen en ondersteunt bij stress situaties. Geeft meer energie en draagt bij aan een positieve stemming.
 • Zink & Vitamine B6: Goed voor de hormoonhuishouding.
 • Cayenne: Draagt bij aan vetverbranding en gewichtsverlies. Stimuleert het behoud van je figuur.
 • Artisjok: Goed voor een gezonde spijsvertering.
 • Vitamine D3 & Zink: dragen bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem.
 • Zink: Goed voor de haren en nagels. Helpt bij het gezond houden van de huid.
 • Vitamine D3: Ondersteunt behoud van sterke botten en spieren.

Dit supplement is daarnaast glutenvrij, lactosevrij, gelatinevrij, bevat geen conserveermiddelen en is geschikt voor vegetariërs.

Als je alleen last hebt van één of twee specifieke overgangsklachten dan kun je ook voor een supplement gaan dat hier specifiek op gericht is. Ymea heeft nog meer overgangssupplementen voor verschillende overgangsklachten. Bekijk hier alle supplementen van Ymea.

2. Femeno 3 Ondersteuning in de overgang

Femeno 3 Ondersteuning in de overgang

Een ander geweldig supplement voor in de menopauze is Femeno 3. Het is een supplement voor ondersteuning bij overgangsverschijnselen zoals somberheid, prikkelbaarheid en een verminderde behoefte aan intimiteit.

Femeno 3 is een effectieve combinatie van vitaminen, mineralen én unieke plantaardige extracten die ondersteunen bij overgangsverschijnselen (Maca, Tribulus Terrestris*) en goed zijn voor de gemoedstoestand (B3, B6, C, Zinc, Magnesium).
Daarnaast bevat het de (gepatenteerde) uiterst effectieve formule Libifem®; een hoogwaardig fenegriek extract.

Dit supplement bevat de volgende effectieve ingrediënten:

 • Vitamine B3: activeert de natuurlijk energie in het lichaam & draagt bij aan fitheid, het is gunstig voor een goede geestelijke balans & is goed voor de gemoedstoestand.
 • Vitamine B6: bevordert de energiestofwisseling & draagt bij aan fitheid, het draagt bij tot de regulering van de hormonale activiteit , draagt bij aan geestelijke veerkracht & is goed voor de gemoedstoestand.
 • Vitamine E: is een anti-oxidant en helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen.
 • Vitamine C: is celbeschermend, ondersteunt het energieniveau en stimuleert de opname van ijzer, helpt het immuunsysteem en bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning. Ook is het goed voor de gemoedstoestand & voor geestelijke energie.
 • Zinc: is voor het behoud van een heldere geest & draagt bij aan een normale weerstand tegen stress. Zinc draagt bij aan een normale hormoonhuishouding & de normale vruchtbaarheid bij de vrouw. Heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels.
 • Magnesium: is belangrijk bij tal van functies in het lichaam zoals bijvoorbeeld het bijdragen aan het proces van celvernieuwing, het is belangrijk voor het energiemetabolisme, zorgt mede voor de spieren en draagt bij aan de geestelijke veerkacht & een normaal psychologisch functioneren.
 • LIBIFEM®: dit is een gepatenteerd en bewezen effectief extract van Fenegriekzaad welke saponinen bevat. Libifem is ontwikkeld door Gencor Pacific, zij ontwikkelen hun anti-aging producten op basis van de 6000 jaar oude Ayurvedische kennis in combinatie met grondig en zorgvuldig wetenschappelijk onderzoek.
 • Maca: (Lepidium Meyenii) is een Peruviaans knolgewas vol voedingsstoffen dat hoog in de Andes groeit. Extract van de wortel wordt al meer dan 2000 jaar gebruikt door de Peruaanse bevolking. Maca zet in op overgangsverschijnselen en ondersteunt het overgangsproces bij vrouwen.
 • Tribulus Terrestris: bevat saponinen en ondersteunt het overgangsproces, is goed voor de nierfunctie, urinewegen en een goede blaasfunctie.

3. Davitamon Compleet Vrouw Overgang

Davitamon Compleet Vrouw Overgang

Davitamon Compleet Vrouw Overgang is voor veel vrouwen ook het beste middel tegen overgangsklachten. Het is speciaal ontwikkeld voor vrouwen in de overgang en voorziet in de dagelijkse aanvulling van vitamines en mineralen. De tabletten zijn:

 • Goed voor het ijzergehalte in het bloed (betacaroteen, B2 en C)
 • Goed voor de hormoonhuishouding (vitamine B6 en zink)
 • Goed voor haar en nagels (selenium en zink)

Davitamon Compleet Vrouw Overgang bevat het extract Cimicifuga racemosa (zilverkaars) en helpt hiermee bij overgangsverschijnselen zoals opvliegers en nachtelijk transpireren. Daarnaast kan voldoende slaap, een gevarieerd voedingspatroon en voldoende lichaamsbeweging ook helpen bij de overgang.

Dit supplement is suikervrij, helpt bij opvliegers en nachtelijk transpireren en bevat geen conserveermiddelen of aroma’s.

Waarop te letten bij het kiezen van het beste middel tegen overgangsklachten

Wanneer je opzoek bent naar het beste middel tegen overgangsklachten dan zijn er een aantal factoren om op te letten. Hier volgen een aantal van de belangrijkste dingen om naar te kijken:

– Beoogd resultaat

Kijk altijd goed naar wat een bepaald overgangssupplement precies doet. Er zijn verschillende soorten overgangssupplementen en ze hebben niet allemaal hetzelfde resultaat. Zo zijn sommige supplementen specifiek gericht op het tegengaan van gewichtstoename tijdens de overgang, terwijl andere supplementen opvliegers tegengaan. Weer andere supplementen pakken alle overgangsklachten tegelijk aan. Zoek dus naar een supplement die bedoeld is om de symptomen die jij ervaart aan te pakken.

– Hoogwaardige ingrediënten

Zoek altijd naar supplementen die zijn getest op zuiverheid, sterkte en veiligheid, idealiter door een onafhankelijk laboratorium of een externe organisatie. Let ook goed op de ingrediënten die in het supplement zitten. Het is belangrijk om opzoek te gaan naar hoogwaardige ingrediënten die ook echt wat kunnen doen tegen overgangsklachten.

Wij hebben dit werk al voor je gedaan door grondig de ingrediëntenlijsten na te kijken van de overgangssupplementen op de markt. Daar zijn ook de 3 opties in onze lijst uit ontstaan. Ze zijn alle 3 voorzien van effectieve ingrediënten om overgangsklachten ook echt aan te pakken.

– Klanten beoordelingen

Een laatste factor om naar te kijken zijn de klanten beoordelingen. Als je opzoek bent naar een overgangssupplement dat ook echt werk om klachten te verlichten dan zijn klanten beoordelingen zeer waardevol. Klanten zijn namelijk vaak goud eerlijk in hun reviews waardoor je al snel achter de kwaliteit van een bepaald supplement kunt komen. Het is daarom altijd slim om de beoordelingen goed door te lezen. Als een bepaald overgangssupplement veel en positieve klanten beoordelingen heeft, kun je er vanuit gaan dat het van hoge kwaliteit is en ook echt werkt.

Andere manieren om overgangsklachten te verminderen

Afgezien van overgangssupplementen, zijn er ook nog andere manieren om die oh zo vervelende overgang-gerelateerde symptomen te behandelen. Hier volgen de beste manieren om overgangsklachten te verlichten.

– Goede voeding

Supplementen zijn geweldig, maar het is ook heel belangrijk om de juiste vitamines en mineralen binnen te krijgen via je voeding. Ga voor een dieet rijk aan groenten, magere eiwitten en gezond vet om jezelf zo gezond mogelijk te houden. Goede voeding kan helpen om overgangsklachten op natuurlijke manier te verlichten.

– Vezels

Het wordt ook aangeraden om je vezelinname te verhogen. De gezondheid van de darm heeft invloed op alles, van ons immuunsysteem tot onze stemmingen. Onze goede darmbacteriën voeden zich graag met vezels, dus vrouwen moeten er goed op letten dat ze minstens 25 tot 30 gram per dag krijgen. Als je dieet niet genoeg levert, is een of twee eetlepels lijnzaad een geweldige manier om meer vezels binnen te krijgen.

Koop hier lijnzaad

– Prebiotica en Probiotica

Een onbalans van goede en slechte bacteriën in de darm kan het vermogen van het lichaam om voedingsstoffen op de juiste manier op te nemen en te gebruiken, verstoren. Deze onbalans kan ook een cascade van onaangename symptomen veroorzaken, zoals een opgeblazen gevoel, gas en andere darmproblemen. Een combinatie van prebiotische en probiotische supplementen kan een gezonde darm ondersteunen door de goede en slechte bacteriën in evenwicht te brengen. Bovendien worden verschillende belangrijke hormonen gemaakt in het spijsverteringskanaal, dus we moeten onze darm gezond houden om dit proces te ondersteunen.

Koop hier pre- en probiotica

– Vitamine D

Vitamine D kan helpen om je andere hormonen in balans te houden, dus het is belangrijk om genoeg vitamine D binnen te krijgen. Breng minstens 15 minuten per dag in de zon door of neem een vitamine D supplement als je hier niet aan komt.

Koop hier vitamine D supplementen

– B-vitamines

B-vitamines zijn essentieel voor energie en humeur – “twee dingen waar veel vrouwen in de menopauze mee worstelen. Een B-complex supplement, dat vaak vitamine B12, methylcobalamine, foliumzuur en 5-methyltetrahydrofolaat bevat, is daarom een goede keuze voor vrouwen in de overgang.

Koop hier B-vitamines

– Magnesium

Magnesium is een ander geweldig supplement om te nemen. Magnesium heeft het vermogen om het zenuwstelsel te kalmeren. Tijdens de overgang kan het vrouwen dan ook beter helpen slapen.

Koop hier magnesium supplementen

– Collageen

Wanneer je de menopauze bereikt, neemt je collageenproductie dramatisch af omdat oestrogeen essentieel is voor het behoud van collageen. Naarmate je oestrogeen verliest, verlies je ook collageen, Het toevoegen van een collageen supplement is dan ook verstandig wanneer je in de overgang zit. Voeg bijvoorbeeld wat collageenpoeder toe aan je dagelijkse voeding om de darm-, huid- en gewrichtsgezondheid te ondersteunen.

Koop hier collageen supplementen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *