beste middel tegen kalknagels

Beste middel tegen kalknagels: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste middel tegen kalknagels? Dan zijn we hier om je te helpen!

Kalknagels zijn ontzettend vervelend en als je op dit artikel bent belandt dan weet je daar waarschijnlijk alles van af. Ze zien er niet fris uit en zijn vaak ook nog eens ontzettend hardnekkig. Gelukkig is er iets wat je zelf kunt doen om snel en effectief af te komen van kalknagels en dat is het beste middel tegen kalknagels in huis halen.

Helaas is niet elke kalknagel behandeling van dezelfde kwaliteit. Om je te helpen de juiste keuze te maken hebben we de hele mark afgespeurd naar het beste middel tegen kalknagels en daar zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om het beste middel tegen kalknagels voor jou te ontdekken!

Beste middel tegen kalknagels – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar het beste middel tegen kalknagels en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten en klanten beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties in onze lijst, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan het beste middel tegen kalknagels voor jou uit!

1. ProtectAir Complete Kalknagel Behandeling

Als je opzoek bent naar het beste middel tegen kalknagels dan is deze volledige kalknagel behandeling van ProtectAir alles wat je nodig hebt. Met deze set behandel je zowel huidige kalknagels, maar voorkom je ook (her)infectie. Deze set bestaat namelijk uit de volgende producten:

  • 5ml kalknagel serum
  • 30ml schoenenspray
  • 5 nagelvijltjes

Met het kalknagel serum behandel je huidige kalknagels effectief. Je dient je kalknagel twee keer per dag te beschilderen met het kwastje voor snelle en effectieve resultaten. Vijl de geïnfecteerde nagels daarnaast 1 keer per week. Na slechts 1 week zie je al zichtbaar resultaat en na 4 weken is je hele nagel herstelt.

Met de medische schoenenspray kun je ervoor zorgen dat je geen nieuwe kalknagels meer krijgt. De nummer 1 bron van (her) infectie is namelijk je eigen schoenen. Bacteriën en schimmels nestelen zich in je schoenen, waardoor vrijwel iedere kalknagelbehandeling niet werkt als je dit probleem niet aanpakt. De schoenenspray beschermt je schoenen tot wel 10 dagen lang met 1 behandeling.

2. Lucovitaal Kalknagel behandeling vloeistof

Een ander zeer effectief product om huidige kalknagels aan te pakken is de Lucovitaal Kalknagel behandeling. Deze behandeling werkt tegen schimmels en kalknagels en is bewezen en effectief. De speciale formule bevat ISK1320®, dit is een “INSTANT KILLER” welke ervoor zorgt dat er diep door het nageloppervlak gepenetreerd wordt en dit vloeistof zorgt ervoor dat schimmels al binnen 20 seconden worden gedood!

De ISK1320® mix bevat Urea dat de groei van de schimmel remt. Bovendien zorgt het ervoor dat het nagelbed zachter wordt waardoor de ingrediënten beter kunnen doordringen. Daarnaast bevat de mix Melaleuca Alternifolia Leaf Oil/tea tree oil dat de deling van de schimmel stopt zodat deze niet meer kan groeien en dood gaat. Tevens heeft het een beschermende werking doordat het een fysieke barrière vormt tegen de verspreiding van de schimmel.

Ook bevat de mix Lactic acid dat de Ph verlaagt waardoor de omgeving suboptimaal wordt voor schimmel en deze wordt gedood. Hierdoor kan de schimmel zich niet meer verspreiden en wordt de infectie gestopt. De nagel zal weer gezond door groeien.

3. Wartner Kalknagelkwastje DUO

Wartner Kalknagelkwastje DUO is een medisch hulpmiddel voor de effectieve behandeling van kalknagels en schimmelnagels. De 3-in-1 formule is effectief tegen kalknagels, vermindert verkleuring van de nagels en voorkomt verspreiding van de kalknagel. Wartner is een bekend en populair merk met wetenschappelijke resultaten.

Bovendien is deze kalknagel behandeling snel in gebruik, het kost namelijk maar minder dan 1 minuut per dag. De formule dringt door de lagen van de nagel heen en pakt zo de kalknagel bij de bron aan. Wartner gaat de verdere groei van schimmels tegen en beschermt de nieuwe nagelgroei tegen infectie.

Door de speciaal ontwikkelde kwastapplicator is de vloeistof goed te doseren en kan het makkelijk en precies worden aangebracht op de gehele nagel.

4. FunghiClear Spray tegen voet- en nagelschimmel

FunghiClear is een anti-schimmel middel op basis van Manuka olie en andere zuiver natuurlijke bestanddelen. Bij het ontwikkelen en samenstellen van FunghiClear is goed gekeken naar alle bestaande producten. Uiteindelijk is hier een uniek product ontwikkeld dat zeer effectief is tegen schimmelnagels / kalknagels en voetschimmel / zwemmerseczeem.

FunghiClear creëert effectief een milieu waarin schimmels niet kunnen leven. Het is ook goed te gebruiken om uw schoenen inwendig te ontdoen van schimmelkiemen en zodoende nieuwe infecties te voorkomen.

Bovendien heeft dit product een aangename geur en is ook te gebruiken als deodorant bij overmatige transpiratie van de voeten. Dankzij de natuurlijke ingrediënten helpt het de huid in goede conditie te brengen.

5. RopaNAIL – 100% natuurlijke verzorging van kalknagels

Ben je opzoek naar een volledig natuurlijke kalknagel behandeling? Dan is dit het beste middel tegen kalknagels voor jou! RopaNAIL is een acute; 100% natuurlijke oplossing bij kalknagels.

Het geheim van RopaNAIL is de eigen Nederlandse geproduceerde oregano-olie. Door jarenlange ervaring heeft het merk de maximale werkende stoffen uit de eigen geselecteerde oregano-planten kunnen winnen. Deze supergeconcentreerde olie is de basis van RopaNAIL en maakt het een geconcentreerde en krachtige formule. Andere ingrediënten in deze natuurlijke kalknagel behandeling zijn olijfolie, calendula-olie, propolis en vitamine E.

Voor de beste resultaten dien je deze behandeling 2 keer per dag op (en onder als mogelijk) de kalknagel te smeren. Consistent gebruik gedurende een aantal maanden zorgt voor het beste resultaat. Raadpleeg eventueel een pedicure salon voor groot onderhoudswerk en gebruik RopaNAIL voor de dagelijkse verzorging van kalknagels.

Waarop te letten bij het kiezen van het beste middel tegen kalknagels

Wanneer je opzoek bent naar het beste middel tegen kalknagels zijn er een aantal factoren om goed op te letten. Hier volgen de belangrijkste dingen om naar te kijken:

– Ingrediënten

In je zoektocht naar het beste middel tegen kalknagels is het heel belangrijk om naar de ingrediënten in een bepaalde behandeling te kijken. De ingrediënten maken of breken het product. Wij hebben deze stap al voor je gedaan, dus als je voor een van de bovenstaande kalknagels behandelingen gaat dan weet je zeker dat je een product met actieve ingrediënten te pakken hebt.

Amorolfine, ciclopirox en pentyleenglycol behoren tot de meest gebruikte actieve ingrediënten van schimmelwerende nagelbehandelingen. Ze herstellen de pH-balans, doden schimmel- en bacteriële infecties en laten de nagel gezond groeien vanaf de basis.

Ureum vernietigt ook schimmel en kan agressief genoeg zijn om het geïnfecteerde nagelweefsel volledig te doden. Zorg er wel voor dat je geen sterke op ureum gebaseerde behandeling (zoals Canespro) op een gezonde huid krijgt.

Er zijn ook een aantal volledig natuurlijke kalknagel behandelingen die ook erg goed werken, zoals nummer 5 in onze lijst.

– Enkel een kalknagel behandeling of een compleet pakket

Denk er ook over na of je enkel een kalknagel behandeling wilt kopen voor de huidige kalknagels of een volledig pakket, waarmee je ook toekomstige kalknagels kunt voorkomen. Zo hebben we ook een volledig pakket in onze lijst opgenomen (nummer 1), met zowel een kalknagel behandeling als een schoenspray om herinfectie te voorkomen. Ook zitten hier nagelvijlen bij, welke ook van pas zullen komen wanneer je een kalknagel gaat behandelen.

Als de nagel erg dik is geworden, is het namelijk verstandig om eerst het oppervlak te vijlen om de oplossing te helpen erin te dringen en de geïnfecteerde huid eronder te bereiken. Het is daarom handig om voor een pakket inclusief nagelvijlen te gaan, als je deze nog niet hebt.

– Klanten beoordelingen

Tot slot raden we je aan om de klanten beoordelingen van het product dat je voor ogen hebt door te lezen. Als je opzoek bent naar het beste middel tegen kalknagels dan kunnen klanten reviews heel waardevol zijn. Klanten zullen in hun reviews precies vertellen wat ze van een bepaald product vonden en of het echt werkte. Op deze manier kun je al snel achter de kwaliteit en eventueel voor- en nadelen van een behandeling komen.

In onze zoektocht naar het beste middel tegen kalknagels hebben we ook onderzoek gedaan naar klanten beoordelingen. We hebben enkel behandelingen met voornamelijk positieve reviews in onze lijst opgenomen. Zo kun je er zeker van zijn dat je nooit een miskoop doet, voor welke optie je ook gaat!

Veelgestelde vragen over kalknagels

Hopelijk heb je hierboven het beste middel tegen kalknagels voor jou gevonden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is een kalknagel?

Een kalknagel komt vooral veel voor bij de teennagels. De nagel is meestal verkleurt en dik en kan sneller barsten en breken. Een kalknagel en een schimmelnagel worden veel door elkaar gebruikt, maar ze zijn niet altijd precies hetzelfde. Wanneer een nagel verdikt en/of verkleurd is, is er in de volksmond sprake van een kalknagel. De oorzaak van de verdikking en/of verkleuring kan een schimmel zijn, maar er zijn nog een aantal andere vormen van kalknagels.

– Wat veroorzaakt een kalknagel?

Het is zeer onwaarschijnlijk dat een paar blootstellingen aan een onreine omgeving een kalknagel zullen veroorzaken. Een of twee keer op blote voeten lopen in een openbare douche zal de infectie over het algemeen niet verspreiden. Evenzo is het ook onwaarschijnlijk dat een enkel bezoek aan een pedicure de infectie zal veroorzaken. Langdurige blootstelling aan een besmette omgeving is vaak vereist om een schimmelinfectie  / kalknagel op te lopen – hoewel individuen mogelijk vatbaarder zijn voor schimmelinfecties dan anderen.

– Heb ik echt een kalknagel behandeling nodig?

Als je een kalknagel hebt, dan is het antwoord ja!

Als je hebt gemerkt dat een of meer van je teennagels (of, minder vaak, een vingernagel) dikker, enigszins verkleurd en geel zijn geworden en misschien broos genoeg worden om stukjes af te breken of zelfs los te laten van het nagelbed, de kans is groot dat je een schimmelnagelinfectie / kalknagel hebt. 

Wanneer je een kalknagel hebt en hier niets aan doet dan gaat hij waarschijnlijk niet weg. Het is een hardnekkige schimmel, waar je echt zelf moeite voor dient te doen om deze weg te krijgen. Gelukkig kun je zelf effectief een kalknagel thuis behandelen met een van de bovenstaande producten.

Als je het niet zeker weet of je een kalknagel hebt, laat de nagel dan zien aan je plaatselijke apotheker, die kan bevestigen dat je een schimmelinfectie hebt en niet een ander, minder vaak voorkomend nagelprobleem.

– Hoe kan ik een kalknagel voorkomen?

Omdat schimmels overal zijn (inclusief de huid), kunnen ze al maanden aanwezig zijn voordat ze kansen vinden om toe te slaan – en voordat tekenen van infectie verschijnen. Door bepaalde voorzorgsmaatregelen te volgen, waaronder goede hygiëne en regelmatige inspectie van de voeten en tenen, kan de kans op het optreden van het probleem aanzienlijk worden verminderd.

Maak je voeten regelmatig schoon en droog om mee te beginnen. Volg een strikt regime van het wassen van de voeten met water en zeep. Wissel dagelijks van sokken en wissel ook regelmatig van schoenen.

Daarnaast is het slim om sokken te dragen die gemaakt zijn van synthetische vezels, om vocht af te voeren. Katoenen en wollen sokken voeren vocht niet zo snel af als synthetische vezels. Dit kan helpen bij het ontkennen van een gastvrije omgeving voor de schimmels om in te groeien.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *