beste middel tegen cholesterol

Beste middel tegen cholesterol: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste middel tegen cholesterol? Dan ben je hier op het juiste artikel belandt!

Veel mensen met een hoog cholesterolgehalte zoeken verschillende manieren om hun niveaus van low-density lipoproteïne (LDL), ook bekend als “slechte cholesterol”, te verlagen, omdat het een belangrijke risicofactor is voor hartaandoeningen en beroertes. Kruiden en supplementen met “cholesterol- verlagende” eigenschappen behoren tot de opties die je kunt overwegen.

De juist supplementen kunnen zeer nuttig zijn bij het verlagen van cholesterol. Hierbij moet echter wel gezegd worden dat er ook gezonde veranderingen in de levensstijl gemaakt moeten worden, om duurzaam het cholesterolgehalte te verlagen.

Niet elk cholesterol supplement is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om van te voren wat onderzoek te doen. Wij hebben dit al voor je gedaan. We hebben de hele markt afgespeurd naar het beste middel tegen cholesterol en daar is een top 5 uitgekomen.

Lees gauw verder om het beste middel tegen cholesterol voor jou te ontdekken!

Beste middel tegen cholesterol – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar het beste middel tegen cholesterol en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten en klanten beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan het beste middel tegen cholesterol voor jou uit!

1. Lucovitaal Rode Gist Rijst 

Lucovitaal Rode Gist Rijst

Als je opzoek bent naar het beste middel tegen cholesterol, of beter tegen een te hoog cholesterol, dan is dit absoluut een van de beste opties.

Lucovitaal is een bekend en populair merk op het gebied van voedingssupplementen. Van vitaminen en mineralen tot multivitaminen en superfood. De producten van Lucovitaal zijn met zorg samengesteld en wetenschappelijk onderbouwd. De supplementen hebben een hoge kwaliteit ingrediënten zoals vitaminen, mineralen, kruiden & planten en heerlijke pure superfoods zoals de Gojibes, kokosolie en tarwegras.

Lucovitaal Cholesterol Balans is een natuurlijke formule met het actieve Monacolin K uit Monascus purpureus. Het verband tussen het gebruik van 10 mg Monacolin K per dag en het behouden van een normale cholesterolspiegel is volgens de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) wetenschappelijk bewezen. Lucovitaal Cholesterol Balans is een one a day formule, het bevat 10 mg Monacolin K per capsule. In totaal zitten er 30 capsules in de verpakking.

2. Fungivital Energie Support 

Deze energie booster van Fungivital bestaat uit een mix van paddenstoelextracten die allemaal een krachtige werking hebben. De mix bestaat uit extracten van Agaricus blazei, Shiitake, Maitake en Lion’s Mane. De combinatie van deze geneeskrachtige paddenstoelen zorgt voor balans en vitaliteit. Mushroom Mix van FungiVital is een supplement dat dan ook niet zou mogen ontbreken in je keukenkastje.

Dit supplement is bewezen cholesterolverlagend. Hiernaast heeft het nog veel meer voordelen, hier volgen ze allemaal:

  • Versterkt en stimuleert het immuunsysteem
  • Goed voor de bloeddruk
  • Cholesterolverlagend
  • Reguleert de lipidenspiegel
  • Ontstekingsremmend
  • Biedt ondersteuning aan nieren, bijnieren en de schilklier
  • Verlaagt de bloedsuikerspiegel
  • Biedt ondersteuning bij stress en de algehele gemoedstoestand

De paddenstoelen zijn met zorg voor kwaliteit in Nederland geteeld, zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. De capsules bevatten poeder verkregen door extractie uit het vruchtlichaam van de paddenstoelen. Iedere capsule bevat 250mg paddenstoelextract en minimaal 20% beta glucan. De capsules zijn bovendien lactose en glutenvrij en 100% vegan.

3. Arkosterol cholesterol

Arkosterol cholesterol

Arkopharma Arkosterol Capsules is een natuurproduct dat bestaat uit de bestanddelen Policosanol, Rode Gist Rijst en Monacoline K. Policosanol wordt geëxtraheerd uit suikerriet en Monacoline K wordt gewonnen uit gefermenteerde rijstkorrels.

Statines zijn de meest voorgeschreven cholesterolverlagers die in de afgelopen decennia zeer effectief zijn gebleken. Toch zijn er steeds meer gebruikers die klagen over ongewenste neveneffecten zoals spierpijn, spierzwakte, geheugenverlies, darmklachten,
hoofdpijn, slapeloosheid en het verlies van gevoel in handen en voeten.

Arkosterol is een goed natuurlijk alternatief voor synthetische cholesterolverlagende medicijnen (statines). Door het gebruik van Arkosterol kan binnen 6 weken een verlaging van cholesterolgehalte met maar liefst 30% worden bereikt. Elke dagdosering van 2 capsules bevat 545 mg Rode Gist Rijst, 10 mg Monacoline K en 16 mg Suikerrietextract van 90% Policosanolen.

4. Davitamon Cholesterol tabletten

Davitamon Cholesterol tabletten

Een ander geweldig supplement om je cholesterol te verlagen zijn deze tabletten van Davitamon. Het supplement bevat een unieke combinatie van natuurlijke extracten en vitamine C. Plantensterolen dragen bij aan het behoud van gezonde cholesterolwaarden in het bloed. Een dagelijkse dosis Davitamon Cholesterol bevat 120 mg plantensterolen, ter aanvulling op een gevarieerde en evenwichtige voeding.

Davitamon Cholesterol bevat ook vitamine C, bergamot en artisjok. Vitamine C draagt bij aan het behoud van een goede conditie van de bloedvaten en heeft een anti-oxidatieve werking.

5. Flinndal Cholesterol Tabletten

Last but not least: de cholesterol tabletten van Flinndal. De plantensterolen in Flinndal Cholesterol dragen bij aan het behoud van een verantwoord cholesterolgehalte. Dit gunstige effect wordt verkregen bij een inname van minimaal 800 mg plantensterolen (1 tablet) per dag. Een 100% plantaardige aanvulling.

Plantensterolen zijn vetachtige stoffen uit planten die we voornamelijk via voeding binnenkrijgen. Ze gaan de opname van het slechte (LDL) cholesterol tegen. Ze vormen een soort barrière in je darmen waardoor er minder cholesterol wordt opgenomen in je bloed. In plaats daarvan verlaat het cholesterol je lichaam via de ontlasting.

Veelgestelde vragen over cholesterol

Hopelijk heb je bij deze het beste middel tegen cholesterol voor jou uitgekozen. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht helpen.

– Wat is cholesterol?

Cholesterol wordt vaak in negatieve bewoordingen besproken, maar het is eigenlijk essentieel voor de menselijke gezondheid. Je hebt cholesterol nodig om galzuren te produceren, die je helpen vet uit je voeding en vetoplosbare vitamines te verteren. Je hebt ook cholesterol nodig voor het maken van steroïde hormonen zoals oestrogeen, testosteron en vitamine D.

Cholesterol beweegt door uw bloed door zich aan eiwitten te hechten en wordt zo een lipoproteïne genoemd. Er zijn twee soorten: lipoproteïne met lage dichtheid (LDL) en lipoproteïne met hoge dichtheid (HDL).

LDL wordt als ‘slecht’ cholesterol beschouwd, terwijl HDL-cholesterol als ‘goed’ wordt beschouwd. LDL, lipoproteïne met lage dichtheid, is het type cholesterol dat je een risico op een hartaanval en beroerte geeft.

Wanneer er een teveel aan LDL in het bloed is, kunnen deze cellen vetafzettingen vormen in de slagaders, plaque genaamd, die de slagaders vernauwt en de bloedstroom beperkt. Deze opbouw kan ook barsten en bloedstolsels veroorzaken.

HDL, high-density lipoproteïne, is “goed” cholesterol. Het voert cholesterol uit de bloedbaan terug naar de lever waar het uit het lichaam kan worden gespoeld. Dit is wat het tot het “beschermende” en “betere” type cholesterol maakt.

Hogere niveaus van HDL zijn geassocieerd met een lager risico op hartaandoeningen en beroertes. De verhouding tussen HDL en LDL-cholesterol wordt vaak als het belangrijkste beschouwd als het gaat om cardiovasculaire risicofactoren. Je wilt dat je HDL hoog is en je LDL lager.

De meeste mensen hebben over het algemeen hogere LDL-waarden, vooral als ze te zwaar zijn of diëten met veel verzadigde vetten consumeren. Wanneer je totale cholesterolgehalte 240 mg/dL of meer is, heb je een “hoog” cholesterolgehalte. Een hoog cholesterolgehalte kan het gevolg zijn van genetica, voeding, levensstijl en andere factoren.

– Kunnen supplementen helpen het cholesterol snel te verlagen?

Hoewel sommige supplementen een cholesterolverlaging ondersteunen, zoals degene die we in dit artikel hebben besproken, is dit niet het enige waar je op kunt rekenen. Ze kunnen geweldig werken, maar je dient ook je dieet aan te passen. De beste manier om het cholesterol op een duurzame manier te verlagen, is door het verminderen van de inname van verzadigde vetten en door regelmatige lichaamsbeweging. Als je te zwaar bent is het belang dat je af gaat vallen. Dit kan de balans van je cholesterolgehalte helpen verbeteren.

– Hoe lang duurt het voordat supplementen je cholesterol verlagen?

Het kan variëren en het hangt af van het supplement plus van de persoon, maar uit onderzoek is gebleken dat bepaalde supplementen het cholesterolgehalte binnen enkele weken kunnen verlagen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *