beste hooikoorts medicijn

Beste medicijn tegen verkoudheid: Top 5!

Ben je opzoek maar het beste medicijn tegen verkoudheid? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Laten we beginnen met vertellen dat er geen écht medicijn tegen verkoudheid is. Er is bijvoorbeeld geen antibiotica kuur die je kan nemen en die je van verkoudheid afhelpt.  Antibiotica helpen niet tegen een verkoudheid. Antibiotica werken alleen tegen bacteriën en niet tegen virussen. Medicijnen zijn bij verkoudheid  ook niet nodig.

Er zijn echter wel medicijnen / middeltjes die verkoudheidssymptomen kunnen verlichten en ervoor kunnen zorgen dat je je snel beter voelt. Denk hierbij aan neusspray, hoestdrank en keelpastilles om de verschillende symptomen van verkoudheid te verlichten.

Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze voor je symptomen zijn we opzoek gegaan naar het beste medicijn tegen verkoudheid en daar zijn 5 toppers uitgekomen. 

Lees gauw verder om het beste medicijn tegen verkoudheid voor jou te ontdekken!

Beste medicijn tegen verkoudheid – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar het beste medicijn tegen verkoudheid en daar is een top 5 uitgekomen. Zoals eerder benoemd is er niet echt één medicijn die verkoudheid meteen geneest. Er zijn echter wel medicijnen / middeltjes om de verschillende klachten die gepaard gaan met verkoudheid te verminderen en om je snel beter te laten voelen.

Hieronder volgen de 5 beste middeltjes om snel van je verkoudheid af te komen zonder al te veel last te hebben van de symptomen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door en kies op basis daarvan het beste medicijn tegen verkoudheid uit die bij jouw symptomen past! Als je meerdere symptomen hebt, zoals keelpijn, een verstopte neus en hoesten dan kun je de verschillende middeltjes ook combineren.

Beste medicijn tegen verkoudheid – Neusspray:

1. Physiomer Eucalyuptus – Neusspray bij verkoudheid 

neusspray verkoudheid

Heb je last van een verstopte neus? Dan is dit misschien wel het beste medicijn tegen verkoudheid voor jou. Physiomer Eucalyptus opent effectief de verstopte neus binnen 3 minuten. De neusspoeling opent snel de verstopte neus, helpt virussen en bacteriën te verwijderen en de infectie te bestrijden bij verkoudheid.

Bovendien reinigt Physiomer de neus en bevat het Eucalyptus en wilde munt voor een verfrissend gevoel. Physiomer Eucalyptus bevat een 100% natuurlijke formule van hypertoon zeewater met essentiële oliën zonder conserveermiddel of drijfgas.

2. Lucovitaal Neusspray Forte

Neusspray Forte van Lucovitaal® is een andere neusspray van zeer hoge kwaliteit. Deze neusspray verlicht de symptomen van verkoudheid zoals een verstopte neus, korstvorming, niezen en een loopneus. Deze formule is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en ook te gebruiken bij chronische neusverkoudheid.

Neusspray Forte van Lucovitaal® bevat een zeezoutoplossing (2,2%), die het neusslijmvlies laat slinken, waardoor je weer vrij kunt ademen. Daarnaast legt het actieve ingrediënt, gebaseerd op een cactusextract, een beschermlaagje op het neusslijmvlies, dat dient als barrière tegen virussen en bacteriën. De beschermlaag zorgt er tevens voor dat de verkoudheidssymptomen verminderen.

Neusspray Forte vermindert zwelling van neusslijmvlies en neusholte en is geschikt voor volwassenen en kinderen. Je kunt dit product dagelijks gebruiken, er bestaat geen risico op gewenning. Neusspray Forte bevat uitsluitend natuur-identieke ingrediënten en wordt geconserveerd met een natuurlijk, ecologisch conserveermiddel.

Beste medicijn tegen verkoudheid – Hoestdrank:

Een van de beste medicijnen voor verkoudheid die gepaard gaat met hoesten is een hoestonderdrukker / hoestdrank. Hoestdranken zijn vooral nuttig om ‘s nachts in te nemen, wanneer veel mensen moeite hebben met slapen vanwege hun hoest. Hoestdranken werken door de aandrang tot hoesten te onderdrukken.

Hier volgen twee van de beste hoestdranken voor verkoudheid.

3. Natterman Droge Hoest + Keelpijn 2-in-1 Hoestdrank

Heb je last van vervelende droge hoest en keelpijn? Dan kan deze 2in1 hoestdrank je daar vanaf helpen. Deze siroop bevat het actieve ingrediënt Polysac-Active voor de behandeling en preventie van droge hoest en biedt verlichting van keelpijn. Polysac-Active, is een op honing gebaseerd extract, deze creëert een beschermende filmlaag achter in de keel. Het verzachtende effect geeft een gevoel van verlichting van droge hoestsymptomen en keelpijn.

De siroop beschermt de slijmvliezen ook tegen verdere irritatie. Door de keel te verzachten wordt de frequentie en ernst van de hoest verminderd en de hoestcyclus onderbroken.

Deze siroop werkt direct en verlicht droge en kriebelhoest effectief. Het verzacht daarnaast keelpijn en vermindert de hoest meteen.

4. Bronchostop Direct Nacht 

Bronchostop Direct Nacht

Een andere hoestdrank van hoge kwaliteit is Bronchostop DIRECT. Dit is een hoestdrank speciaal voor de nacht. De natuurlijke ingrediënten IJslands mos en hyaluronzuur werken als een balsem die het ontstoken slijmvlies in de keel bedekt en daardoor verzacht. Bronchostop DIRECT Nacht behandelt 5-in-1, bij:

  1. Vastzittende slijmhoest
  2. Droge en/of kriebelhoest
  3. Keelpijn
  4. Heesheid
  5. Ter hydratatie van mond en keel

Je dient de hoestdrank direct voor het slapengaan in te nemen. Het heeft dan een verzachtend effect op de keel en helpt je om vredig en rustig te slapen en zo het herstel te ondersteunen.

Deze siroop werkt zowel voor droge als vastzittende hoest tijdens een verkoudheid. Bovendien is deze drank suikervrij, alcoholvrij, lactosevrij en glutenvrij.

Beste medicijn tegen verkoudheid – Keeltabletten:

5. A. Vogel Keeltabletten

Keeltabletten a vogel

Last but not least: de keeltabletten van A. Vogel. A. Als je keelpijn hebt dan is het beschikken over de juiste keelsnoepjes onmisbaar.

Deze keeltabletten van het merk A. Vogel verzachten de keel waardoor jij hier minder last van hebt. De actieve ingrediënten – Echinacea en Salvia – zijn 100% natuurlijk. Echinacea stimuleert bovendien het immuunsysteem en verhoogt de weerstand. Salvia staat bekend om haar zuiverende eigenschappen.

Om deze zuigtabletten een natuurlijke aangename smaak te geven zijn er twee planten aan toegevoegd: de pepermunt en stevia.  Stevia is een plantje dat van nature zoet is en daardoor een natuurlijke smaak geeft, zonder suiker.

Wat is het beste medicijn tegen verkoudheid om te gebruiken?

Het beste medicijn tegen verkoudheid om te gebruiken, hangt af van de symptomen die iemand heeft. Iemand die bijvoorbeeld verkouden is en veel hoest, kan het beste een hoestdrank gebruiken. Iemand die meer last heeft van een verstopte neus kan beter een goede neusspray gebruiken. Als je weer last hebt van een pijnlijke keel, dan kunnen goede keeptabletten / keelsnoepjes de beste keuze zijn.

Het vinden van het beste medicijn tegen verkoudheid hangt dus af van de verkoudheidssymptomen waarvan je de meeste verlichting wilt – zoek een medicijn dat die symptomen behandelt. Sommige behandelingen bieden zelfs verlichting van meerdere symptomen en zouden dat op het etiket moeten zeggen.

Als je nog steeds niet zeker weet welk verkoudheidsmiddel je moet kiezen, kun je altijd je huisarts of apotheker om advies vragen. Het is ook een goed idee om je arts of apotheker te vragen of het gebruik van verkoudheidsmedicijnen de voorgeschreven medicijnen die je eventueel al gebruikt verstoort, omdat interacties tussen geneesmiddelen ongewenste bijwerkingen kunnen veroorzaken.

beste medicijn tegen verkoudheid

Hoe kom je van een verkoudheid af?

Naast het nemen van het beste medicijn tegen verkoudheid, zijn er nog meer manieren om sneller van een verkoudheid af te komen. De gemiddelde verkoudheid duurt van enkele dagen tot enkele weken. Ook al ben je niet binnen 24 uur van een verkoudheid af, met de juiste medicijnen en huismiddeltjes zou je snel symptoomverlichting moeten kunnen krijgen en binnen een paar dagen herstellen. Hier volgen enkele van de beste verkoudheidsremedies:

1. Zorg voor voldoende rust

Dit is een hele belangrijke tip. Goed uitgerust blijven terwijl je verkouden bent, zal je lichaam helpen sneller te genezen door je immuunsysteem een ​​pauze te geven. Overwerken, bezig blijven en sporten met een verkoudheid kunnen ongewenste stress op je immuunsysteem veroorzaken.

2. Blijf gehydrateerd

Water drinken terwijl je verkouden bent, helpt je neus en keel vochtig te houden, waardoor je minder hoest en het slijm dat congestie veroorzaakt losmaakt.

3. Gebruik een luchtbevochtiger

‘s Nachts een luchtbevochtiger in je kamer laten staan, helpt de verstopte neus te verlichten en de neus en keel te kalmeren. Dit is vooral handig om ‘s nachts hoesten te verminderen. Bekijk hier een lijst met de beste luchtbevochtigers.

4. Probeer vrij verkrijgbare medicijnen

Het gebruik van vrij verkrijgbare medicijnen zoals hierboven vermeld, kan helpen bij het behandelen van specifieke symptomen die je mogelijk ervaart door verkoudheid. Ze helpen je beter te voelen en ook sneller beter te worden

5. Eet gezond

Je zou natuurlijk altijd gezond moeten eten, maar als je ziek bent is dit extra belangrijk. Het eten van bepaalde voedingsmiddelen terwijl je ziek bent, kan je immuunsysteem verlagen. Geraffineerde suiker, cafeïne, alcohol en bewerkte voedingsmiddelen kunnen ervoor zorgen dat je lichaam een ​​verkoudheid niet goed afweert. Vers fruit daarentegen dat rijk is aan vitamine C en groenten zullen je helpen sneller te genezen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *