beste mct olie

Beste MCT olie o.b.v. reviews: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste MCT olie? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Als je ooit hebt overwogen om een keto dieet te volgen, heb je waarschijnlijk meerdere malen over “MCT-oliën” gehoord of gelezen. MCT olie is geweldig voor tijdens het keto dieet, aangezien het helpt bij de productie van ketonen, energieniveaus, vetverbranding en gewichtsverlies.

Echter is MCT olie ook een aanrader voor degene die geen kerogeen dieet volgen. Zo is het ook zeer populair onder sporters, bodybuilders en mensen die veel bezig zijn met gezondheid.

Triglyceriden met middellange ketens of MCT-olie, is een van kokosnoot afgeleide olie die gewoonlijk als supplement wordt ingenomen. Het kan in je dagelijkse routine worden opgenomen door het als supplement in te nemen of door het toe te voegen aan je eten of drinken, zoals smoothies, shaken, salades, soepen etc.

Niet elke MCT olie is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen, voordat je zomaar wat aanschaft. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar de beste MCT olie van dit moment.  Uit dit onderzoek zijn 5 toppers gekomen.

Lees gauw verder om de beste MCT olie voor jou te ontdekken!

5x de beste MCT oliën

We zijn opzoek gegaan naar de beste MCT olie en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, prijzen en klanten beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties en lees de beschrijvingen door om de beste MCT olie voor jou te vinden. Door op de buttons onder de tekstjes te klikken, kom je op de product pagina terecht, waar je de producten kunt aanschaffen en meer informatie kunt vinden.

1. Olimp Supplements MCT Olie

Als je opzoek bent naar de beste MCT olie, dan is dit product van Olimp ook een geweldige optie om voor te gaan. Deze MCT olie bevat 100% Medium Chain Triglycerides (middellange ketenvetzuren), wat het product een waardevolle aanvulling maakt op je voeding.

Middellange ketenvetzuren, ook wel bekend als MCT’s, bestaan uit vetzuren met alifatische staarten van 6-12 koolstofatomen. Ze zijn te vinden in rijke bronnen zoals kokosolie (> 60%) en palmpitolie (> 50%). Deze olie is vooral gunstig voor mensen die intensieve spierinspanning leveren, zoals sporters.

De MCT Oil van Olimp biedt vele voordelen:

  • Elke dosering (1 eetlepel/14g) levert 116 kcal.
  • Bevat 4-6 g capronzuur en 7-9 g caprylzuur.
  • Het bestaat uit een complex van plantaardige vetzuren met middellange ketens.
  • De MCT-lipiden worden volledig door de lever gemetaboliseerd, waarbij energie vrijkomt.
  • Ze zijn vooral aanbevolen voor mensen met problemen bij de opname van vetten.

Met deze unieke mix van middellange ketenvetzuren, biedt de MCT olie van Olimp een effectieve en handige manier om je voeding te verrijken en de voordelen van MCT’s te ervaren. Een waardevolle ondersteuning voor sporters en iedereen die op zoek is naar een gezonde toevoeging aan hun dieet.

2. Now Foods MCT Olie

Now MCT Olie biedt een hoogwaardige optie voor liefhebbers van MCT olie. Het product bevat middellange keten vetzuren afkomstig uit kokosolie en palmpitolie, en is daarmee volledig plantaardig, wat het geschikt maakt voor zowel vegetariërs als veganisten.

De MCT Oil van Now Foods is verkrijgbaar in een gemakkelijk opneembare vloeibare vorm en omvat onder andere caprylzuur en caprinezuur. Voor optimaal gebruik wordt eenmaal daags 1 eetlepel (15 milliliter) aanbevolen, bij voorkeur tijdens de maaltijd. Bovendien kan de MCT olie dienen als een smakelijke salade dressing.

Let er echter op dat het niet geschikt is om te verhitten. Een fles Now MCT Olie bevat maar liefst 946 ml van deze hoogwaardige olie, waardoor je voldoende voorraad hebt om langdurig te profiteren van de voordelen van MCT’s. Ontdek nu zelf de veelzijdigheid en kwaliteit van Now MCT Olie en verrijk je dieet op een plantaardige en gezonde manier.

3. Cupplement | MCT Olie C8

De Cupplement MCT olie biologisch is een perfecte keuze voor wie actief bezig is met de gezondheid, mede dankzij de gebruiksvriendelijke glazen fles en het feit dat het vrij is van palmolie. Deze biologische MCT poeder is naturel, palmolie-vrij en wordt gewonnen uit biologische kokosolie. Het is ook ideaal voor mensen die een keto dieet volgen.

MCT-olie bestaat voor 50% uit kokosolie en bevat middellange keten vetzuren, ook wel bekend als middellange vetten. Deze vetten worden razendsnel opgenomen door het lichaam, wat leidt tot een verbeterde focus en verhoogde energie na inname van MCT olie C8.

Deze MCT olie is bij uitstek geschikt voor wie op een gezonde manier meer energie wil krijgen en tegelijkertijd gewicht wil verliezen en spiermassa wil behouden. De C8-vorm is de puurste vorm van MCT en wordt ook nog eens het snelst opgenomen door het lichaam, wat zorgt voor maximale voordelen. Kies voor de Cupplement MCT olie biologisch en ervaar zelf de krachtige ondersteuning voor een gezonde levensstijl.

4. Mattisson MCT Olie C8

Maak kennis met de veelzijdige Mattisson Healthstyle MCT Olie C8 – een bak-, kook-, en braadolie die reguliere bakoliën moeiteloos vervangt. Deze olie bestaat voor maar liefst 100% uit kokos en is een ware bron (99%) van het gezonde middellange ketenvetzuur: caprylzuur (C8).

Middellange ketenvetzuren, oftewel Medium Chain Triglycerides (MCT), worden snel omgezet in energie in vergelijking met langere vetzuurketens. Ze reizen direct naar de lever via de maag, waar ze worden omgezet in snelle en langdurige energie, waardoor ze minder worden opgeslagen als vet. Dit maakt de MCT Olie C8 Coconut Pure van Mattisson Healthstyle ook een geschikt supplement voor sporters.

Deze MCT olie heeft een neutrale smaak en kan zowel koud als warm worden gebruikt ter vervanging van andere oliën en vetten. Bij het koken, bakken en braden is het raadzaam om de olie niet boven de 177°C te verhitten. Geniet van de flexibiliteit en gezondheidsvoordelen van de Mattisson Healthstyle MCT Olie C8 in jouw dagelijkse culinaire avonturen.

5. L Nutrition MCT Olie

MCT Olie van XXL Nutrition is een ideale oplossing voor mensen die moeite hebben met aankomen in gewicht. Het kan eenvoudig worden toegevoegd aan shakes of havermout, waardoor je gemakkelijk 250 kcal uit pure vet-olie binnenkrijgt. Bovendien is MCT Olie handig om je vetinname te verhogen als je dit niet voldoende uit je basisvoeding haalt.

De olie wordt gewonnen uit palmkernen en gefilterd om de hoogst mogelijke kwaliteit te waarborgen. Het bestaat voor 60% uit caprilinezuur en 40% uit caprinezuur, wat het een zeer gezonde olie maakt. De neutrale smaak maakt het ideaal voor verschillende toepassingen, zoals toevoegen aan shakes en ontbijtjes. Het wordt aanbevolen om MCT Olie voor de training te gebruiken, waardoor het ook geschikt is om aan een pre-workout toe te voegen.

Gebruik maximaal 3 doseringen per dag, elk van 30 ml. Door de effectieve werking en de betaalbare prijs van slechts €0,76 per dosering, is de MCT Olie van XXL Nutrition een waardevolle aanvulling op je dagelijkse voeding.

Waarop te letten bij het kiezen voor de beste MCT olie

Bij het kiezen van de beste MCT olie zijn er verschillende belangrijke punten om goed op te letten:

1. Type MCT en gehalte

 Controleer welk type MCT in de olie aanwezig is en het gehalte van elk type. De twee meest voorkomende MCT’s zijn caprylzuur (C8) en caprinezuur (C10), die snel door het lichaam worden omgezet in energie. Sommige oliën bevatten ook capronzuur (C6) en laurinezuur (C12). Kies voor een olie met een hoog gehalte aan C8 en C10, omdat deze de meest gewenste effecten bieden.

2. Bron en productieproces

Let op de bron van de MCT olie. Hoogwaardige MCT olie wordt vaak gewonnen uit biologische kokos- of palmoliën. Controleer of het productieproces betrouwbaar is en dat er geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt tijdens de extractie.

3. Zuiverheid en toevoegingen

 Zoek naar een MCT olie die vrij is van toegevoegde stoffen, kunstmatige smaakstoffen, en conserveringsmiddelen. Een zuivere olie biedt de meest optimale gezondheidsvoordelen.

4. Geur en smaak

 Sommige MCT oliën hebben een uitgesproken kokosgeur of -smaak, terwijl anderen vrijwel geurloos en smaakloos zijn. Overweeg wat je voorkeur heeft, vooral als je de olie wilt toevoegen aan bepaalde voeding of dranken.

5. Verpakking en opslag

 Controleer of de MCT olie wordt geleverd in een donkere en luchtdichte verpakking om oxidatie te voorkomen en de kwaliteit te behouden. Opslag op een koele en donkere plaats is essentieel om de olie vers te houden.

6. Biologische certificering

 Als je waarde hecht aan biologische producten, zoek dan naar een MCT olie met een biologische certificering die aangeeft dat het voldoet aan de hoogste normen van biologische productie.

7. Toepassingen

Bedenk waarvoor je de MCT olie wilt gebruiken. Sommige oliën zijn geschikt om mee te koken en te bakken, terwijl andere beter zijn voor het verrijken van smoothies, koffie, en andere dranken.

8. Prijs-kwaliteitverhouding

 Vergelijk de prijzen van verschillende merken en overweeg de kwaliteit en hoeveelheid van het product om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden die past binnen je budget.

9. Klantbeoordelingen en recensies

Neem de tijd om klantbeoordelingen en recensies te lezen van andere gebruikers. Dit geeft je een beter inzicht in de ervaringen en resultaten met de specifieke MCT olie die je overweegt.

Door rekening te houden met deze verschillende factoren kun je de beste MCT olie selecteren die perfect aansluit bij jouw gezondheidsdoelen en voorkeuren. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor een hoogwaardige MCT olie die aan al jouw verwachtingen voldoet.

beste mct oliën

Veelgestelde vragen over MCT olie

Hopelijk heb je hierboven de beste MCT olie voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is MCT olie?

MCT olie is een van kokosolie afgeleide olie wordt vaak gebruikt door degenen die het keto dieet volgen, evenals door atleten en bodybuilders. MCT olie is meestal afgeleid van kokosolie, maar kan ook worden afgeleid van palmolie of een mix van beide.

MCT staat voor “triglyceriden met middellange ketens”.  Dit betekent dat het middellange vetzuren bevat. De lengte van de vetzuren maakt een verschil in de manier waarop de olie wordt gemetaboliseerd. Omdat MCT-oliën een kortere lengte aan vetzuren hebben dan hun tegenhangers langketenige triglyceriden (LCT’s), zijn ze gemakkelijker verteerbaar.

De meeste mensen consumeren MCT olie als extra vetbron om het lichaam van brandstof te voorzien bij het voltooien van een ketogeen dieet. MCT-olie kan gemakkelijk worden opgenomen in je dagelijkse routine en met andere vitamines en supplementen.

– Is MCT olie goed voor het keto dieet?

Koolhydraatarme diëten zijn zeer populair en het ketogene of “keto” -dieet maakt deel uit van de koolhydraatarme trend. Olie gemaakt van triglyceriden met middellange ketens, oftewel MCT-olie, wordt vaak gebruikt in het keto-dieet. Het is dus een goede optie om voor te gaan als je het keto dieet volgt. 

MCT olie is echter niet alleen nuttig voor het ketogene dieet, maar kan voor iedereen veel potentiële gezondheidsvoordelen hebben. Enkele meest bestudeerde voordelen zijn gewichtsverlies, verminderde eetlust, verminderd lichaamsvet en verbeterde atletische prestaties.

– Veroorzaakt MCT olie ketose?

Zoals zojuist al besproken kan MCT olie een prachtige aanvulling zijn op een ketogeen dieet. MCT-olie kan, in combinatie met cafeïne, ketogenese helpen stimuleren. Het kan ook helpen om ketose op te wekken, aangezien het gemakkelijk door de lever wordt afgebroken.

– Kan MCT olie ook bijwerken of negatieve gevolgen met zich meebrengen?

Veel klanten beoordelingen wijzen op spijsverteringsproblemen als het belangrijkste nadeel van het gebruik van MCT olie. Het kan diarree veroorzaken wanneer het in hoge doses wordt ingenomen en kan je misselijk maken wanneer je het voor het eerst gebruikt.

 Om deze reden wordt aanbevolen om met een zeer kleine hoeveelheid te beginnen om aan de effecten te wennen. Wees vooral voorzichtig bij het starten van je MCT olieroutine als je al andere supplementen gebruikt die een regelmatige stoelgang stimuleren, zoals magnesium en probiotica.

– Hoe kun je MCT olie het beste innemen?

Hoe je wilt. MCT olie wordt vaak toegevoegd aan dranken, zoals shakes, smoothies en koffie. Hoewel het niet echt wordt aanbevolen om MCT olie als maaltijdvervanger te gebruiken, kan het helpen voorkomen dat je ‘s morgens vroeg naar een eiwitreep of tussendoortje grijpt.

– Wanneer is de beste tijd om MCT olie te nemen?

De beste tijd om MCT olie in te nemen, hangt af van de soorten voordelen waarop je hoopt. MCT-olie voor gewichtsverlies wordt meestal ‘s ochtends ingenomen om de eetlust te onderdrukken of om het energieniveau te verbeteren voordat je gaat trainen. Verschillende onderzoeken suggereren ook dat MCT olie je beter kan helpen slapen, waardoor het ook baat kan hebben het ‘s avonds in te nemen.

Een ander populair moment om je favoriete MCT olie in te nemen is als pre-workout supplement. Aangezien ketonen vrijwel onmiddellijk worden omgezet in energie, zal het nemen van MCT voor je training je meer fysieke energie geven.

MCT olie wordt door de meeste mensen één keer ‘s ochtends en één keer’ s avonds ingenomen. Wanneer je net begin met het gebruiken van MCT olie gebruikt, kun je het in het begin beter één keer per dag innemen, terwijl je went aan hoe je lichaam het verdraagt.

– Wie kan MCT olie beter niet gebruiken?

Als je al last hebt van spijsverteringsproblemen, wil je misschien het gebruik van MCT olie vermijden, omdat dit voor sommige (vooral in het begin) diarree, misselijkheid en braken kan veroorzaken. Daarnaast is het altijd slim om met je arts te overleggen voordat je een nieuw supplement toe gaat voegen aan je dieet.

– Verbrandt MCT olie buikvet?

Ja dat is zeker mogelijk. MCT olie kan helpen bij het afvallen, aangezien het thermogenese in het lichaam veroorzaakt. Dit betekent dat het een toename van de warmteontwikkeling in het lichaam veroorzaakt, wat de vetverbranding kan verhogen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *