beste mct olie

Beste MCT olie 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste MCT olie? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Als je ooit hebt overwogen om een keto dieet te volgen, heb je waarschijnlijk meerdere malen over “MCT-oliën” gehoord of gelezen. MCT olie is geweldig voor tijdens het keto dieet, aangezien het helpt bij de productie van ketonen, energieniveaus, vetverbranding en gewichtsverlies.

Echter is MCT olie ook een aanrader voor degene die geen kerogeen dieet volgen. Zo is het ook zeer populair onder sporters, bodybuilders en mensen die veel bezig zijn met gezondheid.

Triglyceriden met middellange ketens of MCT-olie, is een van kokosnoot afgeleide olie die gewoonlijk als supplement wordt ingenomen. Het kan in je dagelijkse routine worden opgenomen door het als supplement in te nemen of door het toe te voegen aan je eten of drinken, zoals smoothies, shaken, salades, soepen etc.

Niet elke MCT olie is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen, voordat je zomaar wat aanschaft. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar de beste MCT olie van dit moment.  Uit dit onderzoek zijn 5 toppers gekomen.

Lees gauw verder om de beste MCT olie voor jou te ontdekken!

Beste MCT olie 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste MCT olie en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, prijzen en klanten beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties en lees de beschrijvingen door om de beste MCT olie voor jou te vinden. Door op de buttons onder de tekstjes te klikken, kom je op de product pagina terecht, waar je de producten kunt aanschaffen en meer informatie kunt vinden.

1. Best Body Nutrition MCT OLIE 5000

Best Body Nutrition MCT Oil 5000 is een ideale vervanger voor bakolie en vet. Bij het bereiden van bijvoorbeeld salades zijn de eigenschappen van MCT-olie van groot voordeel, vooral voor sporters en voedingsbewuste mensen. MCT is een speciaal type vetzuren die door hun structuur bijzondere eigenschappen hebben.

Let echter wel op, deze MCT olie is niet geschikt om te frituren en bakken, omdat het niet hittebestendig is. De afkorting MCT staat voor “Middle Chained Triglycerides”. Het bestaat uit middellange vetzuren met een ketenlengte van 6 tot 12 koolstofatomen en glycerol. In vergelijking met langketenige vetzuren (LCT) kan het perfect in water worden opgelost. Dankzij hun hogere oplosbaarheid in water in vergelijking met de LCT komen ze gemakkelijker en veel sneller in het bloed.

Dit product is volledig plantaardig en het bevat 500 ml per verpakking. Het is ook een geweldige manier om extra calorieën toe te voegen aan je maaltijd, smoothies of shakes. Neem bijvoorbeeld 1 eetlepel (15ml) voor de training en neem 1 eetlepel voor het slapen gaan. Neem maximaal 3 doseringen per dag. MCT Olie kan je bijvoorbeeld door je proteïneshake mengen.

2. Olimp Supplements MCT Olie

MCT olie

Als je opzoek bent naar de beste MCT olie, dan is dit product van Olimp ook een geweldige optie om voor te gaan. Deze MCT olie bevat 100% Medium Chain Triglycerides (middellange ketenvetzuren). Dit product verrijkt de voeding met middellange vetzuren uit MCT olie.

Medium-chain triglycerides (MCT) zijn triglyceriden met middellange ketens met twee of drie vetzuren met een alifatische staart van 6-12 koolstofatomen, d.w.z. vetzuren met middellange ketens. Kokosolie (> 60%) en palmpitolie (> 50%) zijn rijke bronnen van MCT’s. Voedsel bedoeld voor mensen die zware spierinspanning leveren, vooral voor sporters.

MCT Oil Olimp kenmerken:

– 116 kcal per dosering (1 eetlepel/14g)
– 4-6 g capronzuur
– 7-9 g caprylzuur
– een complex van plantaardige vetzuren met middellange ketens
– de MCT-lipiden worden volledig door de lever gemetaboliseerd en er komt energie vrij
– aanbevolen voor mensen met problemen met de opname van vet

3. Now Foods MCT Olie

Now MCT Olie is een andere hoogwaardige MCT olie om voor te gaan. Het zijn middellange keten vetzuren uit kokosolie/palmpitolie. Dit product is volledig plantaardig en dus ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

MCT Oil van Now Foods is beschikbaar in snel opneembare vloeibare vorm. Het bevat onder andere caprylzuur en caprinezuur. De aanbevolen dosering is eenmaal daags 1 eetlepel (15 milliliter), bij voorkeur tijdens de maaltijd innemen. MCT olie kan ook gebruikt worden als salade dressing. Let wel op, het is niet geschikt om te verhitten. Één fles bevat 946 ml MCT olie.

4. Cupplement | MCT Olie C8

cupplement mct oil c8

De Cupplement MCT olie biologisch is de ideale olie als je bezig bent met je gezondheid, vanwege de glazen fles en aangezien het palm olie vrij is. Deze MCT poeder biologisch is naturel, palm vrij en gewonnen uit biologische kokosolie. Ook wanneer je een keto dieet volgt is deze olie ideaal.

50% van kokosolie bestaat uit MCT-olie. Dit zijn medium chain triglyceride, oftewel middellange vetten. Deze vetten worden ontzettend snel opgenomen door je lichaam waardoor je na het binnenkrijgen van MCT olie C8 je je beter kan focussen en meer energie hebt.

Deze MCT olie is ideaal als je op een gezonde manier meer energie wilt en het helpt je met afvallen en spiermassa behouden. De C8 vorm is een pure vorm en wordt ook nog eens het snelst opgenomen door je lichaam.

5. Mattisson MCT Olie C8

En dan last but not least: Mattisson Healthstyle MCT Olie C8. Het is een bak- kook- en braadolie die je kunt gebruiken ter vervanging van reguliere bakoliën. Deze olie bestaat voor 100% uit kokos en is daarmee voor 99% rijk aan de middellange ketenvetzuur: caprylzuur (C8).

Middellange ketenvetzuren (Medium Chain Triglycerides (MCT)) worden sneller omgezet in energie dan de lange keten. Ze worden direct via de maag naar de lever gebracht die de vetzuren omzet in snelle en langdurige energie, waardoor ze in mindere mate voor vetopslag worden gebruikt. Om deze reden kan deze MCT Olie C8 Coconut Pure van Mattisson Healthstyle ook door sporters gebruikt worden als supplement.

Deze MCT olie heeft een neutrale smaak en kan zowel koud als warm gebruikt worden ter vervanging van andere oliën en vetten. Wanneer je de olie gebruik om in te koken, bakken en braden, maximaal verhitten tot 177°C.

Waarop te letten bij het kiezen voor de beste MCT olie

Wanneer je opzoek bent naar de beste MCT olie, zijn er altijd wat factoren om goed te overwegen. Hieronder volgen de belangrijkste zaken om naar te kijken bij het maken van een goede beslissing:

– Ingrediënten

Wanneer je opzoek bent naar de beste MCT olie, dan is het altijd belangrijk om naar de ingrediënten te kijken. Zoals we eerder hebben benoemd wordt de meeste MCT olie gewonnen uit kokosolie, maar het kan ook uit palmpitolie worden gehaald. Denk daarom van te voren goed na over wat je wilt. Wil je enkel MCT olie die uit biologische kokosnoten komt, of vind je een mix van oliën ook prima?

Palmolie is niet noodzakelijk slecht, maar palmolie wordt als minder duurzaam beschouwd dan kokosolie, aangezien palmplantages de ontbossing van bepaalde biodiverse delen van de wereld veroorzaken. MCT olie die palmolie bevat, kan goedkoper zijn dan die welke puur afkomstig zijn van kokosolie, maar het milieu kan negatief worden beïnvloed door de productie van deze oliën.

Kijk ook of het product puur is of dat er nog andere ingrediënten aan toegevoegd zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld natuurlijke of kunstmatige smaakstoffen zijn. Ga bij voorkeur voor een zo puur mogelijke optie, zonder toevoegingen.

– Vet per portie

Het kan ook slim zijn om te kijken naar de vet per portie. De belangrijkste reden waarom de meeste mensen MCT olie nemen, is om vet aan hun dieet toe te voegen. Personen die het keto-dieet voltooien, streven ernaar hun lichaam in ketose te brengen. Ketose treedt op wanneer het lichaam vet gebruikt als energie in plaats van suiker.

Als we naar verschillende MCT olie producten kijken, variëren de meeste producten in de hoeveelheid vet die ze per portie bevatten. De meeste mensen willen streven naar een hoger vetgehalte per portie, omdat dit kan betekenen dat het product effectiever is als energiebron.

– Prijs

De prijs kan ook een belangrijke factor voor je zijn tijdens je zoektocht naar de beste MCT olie. Zoals je misschien al gezien hebt kunnen de prijzen ster verschillen. Duurder duidt bovendien niet altijd op beter. Er zijn genoeg MCT oliën van zeer goede kwaliteit en met een voordelig prijsje, zoals degene in onze lijst.

Vergeet bij het vergelijken van prijzen niet om de grootte van de verpakking te controleren, zodat je echt begrijpt hoeveel je betaald en of een bepaald product wel echter goedkoper is dan een ander product.

– Certificaten

Het komt steeds vaker voor dat mensen zich zorgen maken over waar hun voedsel en supplementen vandaan komen. Zo willen vele mensen graag een product wat goed is voor mens, dier en milieu. Deze producten zullen met trots op hun fles worden weergegeven als het USDA-gecertificeerde biologische MCT olie is, als biologische kokosolie is gebruikt. Ook zal het op de verpakking staan als een product veganistisch, zuivelvrij, glutenvrij of niet-GMO-geverifieerd is.

Zelfs als een product niet is gemaakt met bepaalde ingrediënten (zoals soja of gluten), kan het soms worden geproduceerd in faciliteiten die items met die ingrediënten produceren. Daarom is het belangrijk om op deze labels te letten, vooral als je een allergie hebt.

Laboratoriumtests door derden zijn een andere belangrijke certificering voor MCT olie, omdat dit ervoor zorgt dat het product bevat wat het zegt te bevatten. Als een product wordt gelabeld als zijnde getest door een derde partij, stuurt de fabrikant het naar een laboratorium om de inhoud te laten testen en de resultaten zijn beschikbaar voor de consument om te zien.

– Klanten beoordelingen

Een laatste, maar zeker niet minder belangrijk punt om naar te kijken zijn de klanten beoordelingen. Het is altijd slim om deze goed door te nemen, zowel de positieve als negatieve beoordelingen. Op deze manier krijg je een goed en eerlijk beeld van het product wat je voor ogen hebt. Lees wel altijd meerdere beoordelingen door, om een algemeen en betrouwbaarder beeld te krijgen.

Bij het kiezen van de beste MCT Oliën van dit moment, hebben wij ook zorgvuldig de klanten reviews doorgelezen, om mede op deze manier de beste producten eruit te pikken.

beste mct oliën

Veelgestelde vragen over MCT olie

Hopelijk heb je hierboven de beste MCT olie voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is MCT olie?

MCT olie is een van kokosolie afgeleide olie wordt vaak gebruikt door degenen die het keto dieet volgen, evenals door atleten en bodybuilders. MCT olie is meestal afgeleid van kokosolie, maar kan ook worden afgeleid van palmolie of een mix van beide.

MCT staat voor “triglyceriden met middellange ketens”.  Dit betekent dat het middellange vetzuren bevat. De lengte van de vetzuren maakt een verschil in de manier waarop de olie wordt gemetaboliseerd. Omdat MCT-oliën een kortere lengte aan vetzuren hebben dan hun tegenhangers langketenige triglyceriden (LCT’s), zijn ze gemakkelijker verteerbaar.

De meeste mensen consumeren MCT olie als extra vetbron om het lichaam van brandstof te voorzien bij het voltooien van een ketogeen dieet. MCT-olie kan gemakkelijk worden opgenomen in je dagelijkse routine en met andere vitamines en supplementen.

– Is MCT olie goed voor het keto dieet?

Koolhydraatarme diëten zijn zeer populair en het ketogene of “keto” -dieet maakt deel uit van de koolhydraatarme trend. Olie gemaakt van triglyceriden met middellange ketens, oftewel MCT-olie, wordt vaak gebruikt in het keto-dieet. Het is dus een goede optie om voor te gaan als je het keto dieet volgt. 

MCT olie is echter niet alleen nuttig voor het ketogene dieet, maar kan voor iedereen veel potentiële gezondheidsvoordelen hebben. Enkele meest bestudeerde voordelen zijn gewichtsverlies, verminderde eetlust, verminderd lichaamsvet en verbeterde atletische prestaties.

– Veroorzaakt MCT olie ketose?

Zoals zojuist al besproken kan MCT olie een prachtige aanvulling zijn op een ketogeen dieet. MCT-olie kan, in combinatie met cafeïne, ketogenese helpen stimuleren. Het kan ook helpen om ketose op te wekken, aangezien het gemakkelijk door de lever wordt afgebroken.

– Kan MCT olie ook bijwerken of negatieve gevolgen met zich meebrengen?

Veel klanten beoordelingen wijzen op spijsverteringsproblemen als het belangrijkste nadeel van het gebruik van MCT olie. Het kan diarree veroorzaken wanneer het in hoge doses wordt ingenomen en kan je misselijk maken wanneer je het voor het eerst gebruikt.

 Om deze reden wordt aanbevolen om met een zeer kleine hoeveelheid te beginnen om aan de effecten te wennen. Wees vooral voorzichtig bij het starten van je MCT olieroutine als je al andere supplementen gebruikt die een regelmatige stoelgang stimuleren, zoals magnesium en probiotica.

– Hoe kun je MCT olie het beste innemen?

Hoe je wilt. MCT olie wordt vaak toegevoegd aan dranken, zoals shakes, smoothies en koffie. Hoewel het niet echt wordt aanbevolen om MCT olie als maaltijdvervanger te gebruiken, kan het helpen voorkomen dat je ‘s morgens vroeg naar een eiwitreep of tussendoortje grijpt.

– Wanneer is de beste tijd om MCT olie te nemen?

De beste tijd om MCT olie in te nemen, hangt af van de soorten voordelen waarop je hoopt. MCT-olie voor gewichtsverlies wordt meestal ‘s ochtends ingenomen om de eetlust te onderdrukken of om het energieniveau te verbeteren voordat je gaat trainen. Verschillende onderzoeken suggereren ook dat MCT olie je beter kan helpen slapen, waardoor het ook baat kan hebben het ‘s avonds in te nemen.

Een ander populair moment om je favoriete MCT olie in te nemen is als pre-workout supplement. Aangezien ketonen vrijwel onmiddellijk worden omgezet in energie, zal het nemen van MCT voor je training je meer fysieke energie geven.

MCT olie wordt door de meeste mensen één keer ‘s ochtends en één keer’ s avonds ingenomen. Wanneer je net begin met het gebruiken van MCT olie gebruikt, kun je het in het begin beter één keer per dag innemen, terwijl je went aan hoe je lichaam het verdraagt.

– Wie kan MCT olie beter niet gebruiken?

Als je al last hebt van spijsverteringsproblemen, wil je misschien het gebruik van MCT olie vermijden, omdat dit voor sommige (vooral in het begin) diarree, misselijkheid en braken kan veroorzaken. Daarnaast is het altijd slim om met je arts te overleggen voordat je een nieuw supplement toe gaat voegen aan je dieet.

– Verbrandt MCT olie buikvet?

Ja dat is zeker mogelijk. MCT olie kan helpen bij het afvallen, aangezien het thermogenese in het lichaam veroorzaakt. Dit betekent dat het een toename van de warmteontwikkeling in het lichaam veroorzaakt, wat de vetverbranding kan verhogen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *