beste massage gun

Beste massage gun 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste massage gun van 2023? Dan ben je hier aan het juiste adres! Massage guns hebben de wereld van fitnessgadgets de laatste jaren veroverd. Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen via een advertentie op social media of in de sportschool.

Deze massage apparaten (die lijken op pistolen) richten zich op pijnlijke spieren met snelle vibraties, met als doel de voordelen van massagetherapie vanuit het comfort van je huis te bieden. Ze helpen spierpijn en spierspanning te verminderen door de bloedstroom te bevorderen. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe je een massage gun moet gebruiken, of wat de beste massage gun op de markt is, zijn we hier om je te helpen.

Het beste massage gun beschikt over verschillende vibratiestanden en meerdere opzetstukken, om zo effectief elke spiergroep aan te pakken. We hebben de markt afgezocht en 5 absolute toppers gevonden.

Lees gauw verder om de beste massage gun voor jou te ontdekken!

Beste massage gun 2023 -Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste massage gun van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, verschillende opties en de klanten beoordelingen. 

Lees de omschrijvingen en eventueel de beoordelingen door om de beste massage gun voor jou uit te kiezen. Het goede nieuws is dat je in ieder geval nooit fout kunt kiezen met één van deze 5 opties!

1. Northwall® Massage Gun 

Northwall® Massage Gun

Deze professioneel en zeer krachtige massage gun is een perfect apparaat voor elke atleet, fysiotherapeut of andere fitness en revalidatie gerelateerde professionals. Het bevordert de doorbloeding van spieren wat zorgt voor een beter herstel en een verbetering van de mobiliteit.

Dit massage gun heeft 9 vibratie standen (tot 4.200 Rpm) en 6 verschillende massagekoppen. Het apparaat is voorzien van een extra lange batterijduur en een sterkte Lithium-ion batterij.

Met de vernieuwde technologie van Northwall dringt het massageapparaat tot 80% dieper door in de spieren ten opzichte van andere massageapparaten. Verder is deze massage gun de stilste in zijn prijsklasse.

Dit Massage Gun van Northwall heeft zes inbegrepen kopstukken met onderstaande fucties:

 • Round Head: Verbetert het spierherstel en vermindert pijnlijke spieren na een training
 • Spinal Head: Ontspant vaste rugspieren en verbetert de flexibiliteit
 • Bullet Head: Speciaal ontworpen om gewrichten, trigger points en spierknopen te behandelen
 • Flat Head: Voor de spieren die extra massage nodig hebben. Simuleert een “Deep tissue massage”
 • Finger Head: Speciaal ontworpen om gewrichten, trigger points en spierknopen te behandelen
 • Air Plug Head: Het lage intensiteitsniveau maakt deze kop geschikt voor alle spieren en gewrichten.

2. Basena massage gun 

Basena massage gun

Het volgende massage gun in deze top 5 is het model van Basena. Ook dit apparaat helpt vervelende spierpijn en vastzittende spieren verhelpen met een heerlijke massage. Het massage gun zorgt voor een therapeutische ontspanning in je spieren zodat je snel weer klaar bent om hard te trainen. Doormiddel van de 6 verschillende massagekoppen en wel 30 verschillende vibratiesnelheden is deze massage gun geschikt voor elk gedeelte van het lichaam.

De verschillende trillingen zorgen voor een optimale stimulering van de bloedsomloop. Door een betere bloedsomloop kunnen voedingstoffen en zuurstof de spieren beter bereiken, wat resulteert in een sneller herstel van de spieren. Ook voor niet sporters is dit massage apparaat een goede investering. Alle spierknopen worden effectief losgemaakt, waardoor je snel weer lekkerder in je vel zit en beter kunt functioneren – op welk vlak dan ook.

Dit massage apparaat is oplaadbaar en gaat 6 uur mee wanneer deze volledig is opgeladen.

6 verschillende massagekoppen:

 • Round head: Geschikt voor ontspanning van de grote spieren over het hele lichaam.
 • Point head: Geschikt voor gewrichten zoals beengewrichten, diepe weefsels en kleine spiergebieden.
 • Fork head: Voornamelijk te gebruiken voor de wervelkolom, nek en schouders, voor gevoelige spieren en zachte weefsels.
 • Flat head: Geschikt voor ontspanning van de spieren in het hele lichaam, zoals rug en been
 • Thumb head: Geschikt voor diepe massage van hele grote spiergroepen
 • Spade Head: Geschikt voor voornamelijk rug en nek massages

3. Topylife® Massage gun

Deze massage gun van TopyLife is een professioneel en krachtig apparaat waarmee je jezelf een heerlijke nekmassage, schoudermassage, beenmassage of andere lichaamsdelen een massage kunt geven. Omdat dit massagetoestel draadloos is, kun je elk pijnlijke plekje bereiken zonder dat het snoer in de weg zit.

Welke spiergroep je ook hebt getraind, met dit massage gun kun je spierpijn voorkomen of snel verminderen. Terwijl je een heerlijke massage ontvangt met de verschillende vibratiestanden, wordt de doorbloeding van je spieren wordt gestimuleerd en je spieren de kans krijgen om te herstellen. Tegelijkertijd wordt de elasticiteit van je weefsel herstelt en gemaximaliseerd.

Met maar liefst 30 verschillende vibratiestanden is dit een het meest geavanceerd massage apparaat dat er te vinden is. Ook worden er 9 verschillende massagekoppen meegeleverd en 2 massage ballen. Door de veelzijdigheid van dit apparaat is het niet alleen geschikt voor sportmassages, maar ook voor ontspanningsmassages en stress relief. Verder is de massage gun geschikt voor specialistische massages, zoals de deeptissue of een triggerpoint massage.

Verder is dit massagegun zeer stil in gebruik (bijna geruisloos) en is het voorzien van een snellaad-technologie en kun je deze wel 6 uur lang gebruiken na het opladen.

4. Massagerr® Massage Gun

Massagerr® Massage Gun

Deze massage gun van Massagerr® is een aanwinst voor iedereen, van intensieve sporters, tot thuiswerkers tot iedereen die van heerlijke massages houdt. De massage gun bevordert de bloedsomloop voor een sneller herstel. Ook voorkom / behandel je blessures en verbeter je de mobiliteit van je spieren met dit apparaat.

De Massagerr massage gun beschikt over 5 verschillende snelheidsstanden en 4 unieke massage koppen. Elk massage kop heeft zijn eigen specialiteit:

 • Grote ronde voor het hele lichaam
 • U-vorm voor de rug
 • Bullet voor triggerpoints
 • Platte voor het hele lichaam

Door de vernieuwde technologie is de Massagerr massage gun zeer stil en dringt de massage gun tot 60% dieper door in de spieren ten opzichte van veel andere massageapparaten.

Dankzij de niet-tevreden-geld-terug garantie kun je het massage apparaat binnen 30 dagen gratis retourneren en krijg je je geld terug als het product niet bevalt.

5. MUSCQLER™ Massage Gun  

MUSCQLER™ massage gun

Last but not least: de massage gun van MUSCQLER. Dit is de meest prijzige, maar ook de meest geavanceerde massage gun die we in deze top 5 hebben opgenomen.

Met de vernieuwde klopmassage technologie worden je spieren intensief gemasseerd. Deze ontwikkelde technologie bevordert de doorbloeding van je spieren en pezen. Hierdoor is het massage apparaat perfect voor intensieve sporters, maar ook voor mensen met vastzittende spieren, krampen en andere pijntjes aan de spieren. Je kunt alle spiergroepen aanpakken met dit apparaat.

Deze massage gun is met 30 verschillende vibratie standen een van de meest geavanceerde massage apparaten op de markt. Het apparaat is in te stellen via het LCD-Display tot wel 53 intensieve vibraties per seconde. Daarnaast is er in de massage gun een stilte technologie toegepast waardoor het masseren zo goed als geluidloos is.

De meegeleverde 2400mAh batterij is zeer snel volledig opgeladen en gaat tot wel 6 uur mee. Dankzij het handige koffertje is het apparaat eenvoudig mee te nemen naar de plek waar jij gaat trainen.


Samen met een fysiotherapeut zijn er 8 verschillende opzetstukken om elke spiergroep aan te pakken. In de meegeleverde handleiding is exact terug te lezen welk opzetstuk jij het beste kunt gebruiken voor welke spier. In deze handleiding staat ook exact aangegeven op welke vibratiestand de bepaalde spieren het beste behandeld kunnen worden voor het maximale resultaat.

Om de massage aangenaam en comfortabel te laten aanvoelen op het lichaam worden er gratis siliconen opzet doppen meegeleverd.

Waarop te letten bij het uitkiezen van de beste massage gun?

Wanneer je opzoek bent naar de beste massage gun, zijn er een aantal zaken om in overweging te nemen. Zo moet je vooral kijken naar het geluid, de levensduur van de batterij en de kwaliteit. Over het algemeen geeft een hoger prijskaartje een betrouwbaarder product aan en, wanneer volledig opgeladen, zou een degelijk massagepistool een paar dagen tot een week zonder opladen moeten werken, gebaseerd op ongeveer 15 minuten gebruik per dag.

Er zijn meerdere functies waarnaar moet worden gezocht in een massagepistool. Bedenk voordat je een keuze maakt hoe je je apparaat gaat gebruiken en welke functies voor jou het belangrijkst zijn.

Let over het algemeen op de volgende zaken bij het uitzoeken van de beste massage gun voor jou:

Lawaai

De motoren die massagepistolen aandrijven, kunnen verrassend luid zijn, dus het kan een nogal onaangename ervaring zijn om ze op nek- en schouderspieren te gebruiken. Gelukkig geven veel van de nieuwere modellen prioriteit aan het verminderen van dit motorgeluid. Sommige nieuwe massage guns zijn zelfs zo stil dat je ze bijna niet hoort (bijvoorbeeld nummer 1, 3 en 5 in de ‘Beste massage gun top 5’)

Kracht en snelheid

De meeste modellen massagepistool bieden een keuze aan snelheids- en vermogensinstellingen. Zo bieden sommige geavanceerde massagepistolen maarliefst 30 verschillende vibratiesnelheden, zoals nummer 2, 3 en 5 in de bovenstaande top 5.

Gewicht

Omdat deze apparaten vaak met één hand worden vastgehouden, is het gewicht ook een cruciale factor. Gewicht is belangrijk omdat je het apparaat in je hand moet houden en in een positie moet zijn om het massagepistool je weefsels te laten raken. Als een apparaat te zwaars kun je een vermoeide arm krijgen, wat het gebruikersgemak vermindert.

Opzetstukken

Elke hoogwaardige massage gun wordt geleverd met meerdere opzetstukken, om verschillende spiergroepen aan te pakken. Zo kunnen ze worden geleverd met bijvoorbeeld 4, 6 of zelfs 8 opzetstukken. Denk na over wat voor jou belangrijk is en waar je de voorkeur aangeeft.

Garantie en beoordelingen

Het lezen van betrouwbare klanten beoordelingen voor producten kan helpen bij het kiezen van het beste model. Zo kom je erachter wat de meerderheid van het product vindt, voordat je het zelf aanschaft. Het is ook essentieel om de garantievoorwaarden te bekijken, mocht er een defect zijn of een vervangend product nodig zijn.

Hoe gebruik je een massage gun?

Nu je waarschijnlijk de beste massage gun voor jou hebt uitgekozen, is het wel zo handig om te weten hoe je dit apparaat precies gebruikt.  Je kunt een massage gun in principe elke dag gebruiken als je dit wilt of voelt dat dit nodig is. Hier volgt een algemene handleiding voor het gebruik van een massage gun:

Voor het opwarmen (voor een training) kan het massagepistool worden gebruikt om de bloedstroom en bloedsomloop te bevorderen om het weefsel op te warmen en om het zenuwstelsel te simuleren, waardoor je lichaam wordt voorbereid op activiteit. We raden aan om met het apparaat op het spiergebied gedurende 15-30 seconden heen en weer te bewegen.

Als het gaat om behandelingen halverwege de training, wordt een vergelijkbare benadering gevolgd. Tijdens een training kan iemand zich gespannen voelen, wat de prestaties kan verminderen. In dit geval komt een massage gun ook van pas. Het zal de bloedstroom vergroten de spierspanning verminderen. Het prikkelt je spier en maakt deze weer losser voor de rest van de training.

Verder helpen massagepistolen je natuurlijk na een training om je te helpen herstellen van een zware sessie. Zodra het lichaam ontspannen is, verlaag je de cortisolspiegel (stress) en creëert je een optimale helende omgeving voor herstel, waardoor je in de richting van een anabole staat van herstel komt. Om dat te doen, besteedt je ongeveer 90 tot 120 seconden aan het op en neer bewegen van elke spiergroep.

beste massage gun

Veelgestelde vragen over massagepistolen

– Hoe werkt een massage gun?

Massage guns zijn ontworpen om spierpijn te bestrijden en het herstel te bevorderen. Het is een soort diepe weefselmassage, bereikt door snelle percussieve bewegingen / vibraties die de spieren stimuleren, de bloedstroom verbeteren en knopen verzachten. Je kunt ze gebruiken tijdens de warming-up of na het sporten. Ze voelen ook goed aan en raken de juiste drukpunten die de aanmaak van endorfine kunnen verhogen. 

Ze zijn niet alleen geschikt voor sporters, maar voor iedereen die van massages houdt en bijvoorbeeld pijnlijke spieren hebben. De voordelen van massage guns zijn onder meer verminderde spierspanning, ontspannen spieren en een betere doorbloeding.

– Wat zijn de voordelen van een massage gun?

Het is keer op keer bewezen dat massage een uiterst heilzame methode is, niet alleen voor het algemene welzijn, maar ook voor tal van andere gezondheidsproblemen.  Enkele mogelijke voordelen van een massage gun zijn:

 • Verbeterd spierherstel na een intensieve training
 • Verminderd spierpijn
 • Verbeterd bewegingsbereik
 • Toename van atletische prestaties
 • Verbeterde mentale helderheid
 • Verhoogde bloedcirculatie
 • Vermindert pijnlijke spieren in bijv. de rug en nek
 • Meer rustgevende slaap
 • Vermindert stress en angst
 • Versterkt je immuunsysteem
 • Verhoogt het energieniveau

– Moet je hard drukken met een massage gun?

Nee absoluut niet. Zorg ervoor dat je het apparaat aanzet voordat je contact maakt met je huid, en laat het hoofd gewoon zachtjes op je spieren rusten wanneer het in beweging is. Het is niet nodig om overmatige druk toe te voegen of in het lichaam te graven. Als je een ‘triggerpoint’ vindt, drukt dan niet al te hard. Zorg er verder voor dat je de machine niet over botten en gewrichten laat rijden, en als het pijn doet, verminder dan de druk.

– Kun je een massagepistool gebruiken voor nekpijn?

Indien voorzichtig gebruikt, kun je zeker een massagepistool op je nek gebruiken. Een slechte houding, langdurig zitten en zwakke nekspieren dragen allemaal bij aan nekpijn dus een massage gun kan hier een geweldige oplossing voor zijn.

Om een ​​massagepistool te gebruiken voor nekpijn, is het belangrijk om eerst je tolerantie voor de percussieve krachten die door het massagepistool worden geproduceerd te beoordelen. Als je te veel druk uitoefent, kan de nekpijn mogelijk verergeren.

Elk massagepistool heeft een ander vermogen, dus begin altijd op de laagste stand terwijl je je een weg baant rond de nekspieren. Wees vooral waakzaam rond de basis van de schedel, aangezien dat gebied een hogere concentratie zenuwuiteinden heeft.

Als je massagepistool wordt geleverd met een gedempte opzetkop, gebruik deze dan in het begin. De vorkkop is ook een geweldige optie om langs de cervicale wervelkolom te gebruiken om het ongemak van het raken van de wervelkolom te voorkomen.

Wees zoals altijd uiterst voorzichtig met het gebruik van een massagepistool voor nekpijn. Als de pijn aanhoudt of niet weggaat, raadpleeg dan je huisarts.

– Kan een massage gun helpen bij lage rugpijn?

Geschat wordt dat maar liefst 80% van alle volwassenen ooit in hun leven rugpijn zal ervaren. Hoewel het uiterst belangrijk is om eerst je arts te raadplegen om de exacte oorzaak van je lage rugpijn te bepalen, is een veelvoorkomende oorzaak gespannen, overbelaste spieren. Als dat het geval is, kan een massagepistool een uitstekend hulpmiddel zijn voor aanvullende therapie om je lage rugpijn te verhelpen.

Als de pijn in je lage rug acuut is, begin dan met een lagere stand om je pijntolerantie te beoordelen. Zorg voor voldoende tijd tussen de massagesessies om ervoor te zorgen dat je je lage rugpijn niet verergert.

– Kan ik een massagepistool gebruiken als ik zwanger ben?

Als je zwanger bent, raadpleeg dan altijd eerst je arts voordat je een massagepistool of een ander therapeutisch apparaat gebruikt. Een massagepistool kan een onschatbare oplossing zijn voor de zwangere vrouwen, omdat veel vrouwen enige mate van pijn ontwikkelen, meestal in de onderrug, het bekkengebied of tussen de schouderbladen om er maar een paar te noemen.

In het algemeen moet het gebruik van een massagepistool voor veel van deze delen van het lichaam volkomen veilig zijn. Begin langzaam op een lage stand om te beoordelen hoe je lichaam erop reageert. Gebruik het massagepistool niet op de buik of in de buurt daarvan.

– Hoe lang moet ik een massage gun gebruiken?

De meeste fabrikanten van massagepistolen raden aan om het apparaat gedurende twee minuten op elk gebied te gebruiken om de spier op te warmen en te zien hoe het aanvoelt.

– Helpen massagepistolen tegen cellulitis?

Ja, een massagepistool kan helpen cellulitis te verminderen door middel van de vibratiemethode door diepe weefselmassage en effectieve pulsen door je spierweefsel te bieden en je vetcellen door je hele lichaam te verspreiden. Het stimuleert ook een goede bloedcirculatie en bevordert de afvoer van overtollig lymfevocht.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *