beste massage gun

Beste massage gun o.b.v. reviews: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste massage gun? Dan ben je hier aan het juiste adres! Massage guns hebben de wereld van fitnessgadgets de laatste jaren veroverd. Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen via een advertentie op social media of in de sportschool.

Deze massage apparaten (die lijken op pistolen) richten zich op pijnlijke spieren met snelle vibraties, met als doel de voordelen van massagetherapie vanuit het comfort van je huis te bieden. Ze helpen spierpijn en spierspanning te verminderen door de bloedstroom te bevorderen. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe je een massage gun moet gebruiken, of wat de beste massage gun op de markt is, zijn we hier om je te helpen.

Het beste massage gun beschikt over verschillende vibratiestanden en meerdere opzetstukken, om zo effectief elke spiergroep aan te pakken. We hebben de markt afgezocht en 5 absolute toppers gevonden.

Lees gauw verder om de beste massage gun voor jou te ontdekken!

5x de beste massage guns

We zijn opzoek gegaan naar de beste massage gun en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, verschillende opties en de klanten beoordelingen. 

Lees de omschrijvingen en eventueel de beoordelingen door om de beste massage gun voor jou uit te kiezen. Het goede nieuws is dat je in ieder geval nooit fout kunt kiezen met één van deze 5 opties!

1. Northwall® Massage Gun 

Deze massagegun is een uitzonderlijk krachtig en professioneel apparaat dat perfect is voor atleten, fysiotherapeuten en andere fitness- en revalidatieprofessionals. Het stimuleert de bloedcirculatie in de spieren, wat resulteert in een beter herstel en verbeterde mobiliteit.

Met 9 vibratiestanden (tot 4.200 Rpm) en 6 verschillende massagekoppen biedt dit massagegun een breed scala aan mogelijkheden. Het apparaat is uitgerust met een langdurige batterij en een krachtige lithium-ion batterij.

Dankzij de geavanceerde technologie van Northwall dringt dit massageapparaat tot wel 80% dieper door in de spieren dan andere massageapparaten. Bovendien is deze massagegun de stilste in zijn prijsklasse.

Het Northwall Massage Gun wordt geleverd met zes bijgeleverde massagekoppen met de volgende functies:

 • Ronde kop: verbetert spierherstel en vermindert pijnlijke spieren na een training
 • Rugkop: ontspant vastzittende rugspieren en verbetert de flexibiliteit
 • Kogelkop: speciaal ontworpen voor gewrichten, triggerpoints en spierknopen
 • Platte kop: biedt extra massage voor diepere spierweefsels
 • Vingerkop: speciaal ontworpen voor gewrichten, triggerpoints en spierknopen
 • Luchtdrukkop: geschikt voor alle spieren en gewrichten dankzij het lage intensiteitsniveau.

2. Basena massage gun 

Het Basena-model is het volgende massagegun in deze top 5. Dit apparaat is ontworpen om vervelende spierpijn en vastzittende spieren te verlichten met een heerlijke massage. Het zorgt voor therapeutische ontspanning in je spieren, waardoor je snel weer klaar bent om intensief te trainen. Met 6 verschillende massagekoppen en maar liefst 30 vibratiesnelheden is deze massagegun geschikt voor elk deel van het lichaam.

De diverse trillingen stimuleren de bloedsomloop optimaal. Dit verbetert de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de spieren, wat resulteert in een sneller spierherstel. Dit massageapparaat is echter niet alleen geschikt voor sporters. Het effectief losmaken van alle spierknopen zorgt ervoor dat je je snel beter voelt en beter kunt functioneren, ongeacht je activiteitsniveau.

Dit oplaadbare massageapparaat heeft een batterijduur van 6 uur na volledige oplading.

De 6 verschillende massagekoppen zijn als volgt:

 • Ronde kop: geschikt voor ontspanning van de grote spieren in het hele lichaam.
 • Puntkop: geschikt voor gewrichten, diepere weefsels en kleine spiergebieden.
 • Vorkkop: voornamelijk voor gebruik op de wervelkolom, nek en schouders, ideaal voor gevoelige spieren en zachte weefsels.
 • Platte kop: geschikt voor ontspanning van de spieren in het hele lichaam, zoals de rug en benen.
 • Duimkop: geschikt voor diepe massage van grote spiergroepen.
 • Schopkop: voornamelijk geschikt voor rug- en nekmassages.

3. Topylife® Massage gun

De TopyLife-massagegun biedt een professionele en krachtige ervaring, waarmee je jezelf kunt trakteren op heerlijke massages voor je nek, schouders, benen en andere delen van het lichaam. Het draadloze ontwerp zorgt ervoor dat je elke pijnlijke plek kunt bereiken zonder hinderlijke snoeren.

Of je nu spieren hebt getraind of gewoon spierpijn wilt verminderen, dit massageapparaat helpt je daarbij. Terwijl je geniet van de verschillende vibratiestanden, wordt de doorbloeding van je spieren gestimuleerd en krijgen je spieren de kans om te herstellen. Tegelijkertijd wordt de elasticiteit van je weefsel hersteld en geoptimaliseerd.

Met 30 verschillende vibratiestanden biedt dit massageapparaat de meest geavanceerde functies die beschikbaar zijn. Het wordt geleverd met 9 verschillende massagekoppen en 2 massageballen, waardoor het geschikt is voor diverse doeleinden. Naast sportmassages is het ook ideaal voor ontspanningsmassages en het verlichten van stress. Bovendien is de massagegun geschikt voor gespecialiseerde massages, zoals diepe weefselmassage en triggerpointmassage.

Dit massageapparaat werkt bijna geruisloos en beschikt over snellaadtechnologie, waardoor je tot wel 6 uur lang kunt genieten na het opladen.

4. Massagerr® Massage Gun

De massagegun van Massagerr® is een waardevolle toevoeging voor iedereen, van fanatieke sporters en thuiswerkers tot liefhebbers van heerlijke massages. Dit apparaat bevordert de bloedsomloop, versnelt het herstelproces en voorkomt/verzorgt blessures, terwijl het ook de mobiliteit van je spieren verbetert.

Met 5 verschillende snelheidsstanden en 4 unieke massagekoppen biedt de Massagerr massagegun een scala aan mogelijkheden. Elke massagekop heeft zijn eigen specialiteit:

 • Grote ronde kop voor het hele lichaam
 • U-vormige kop voor de rug
 • Bulletkop voor triggerpoints
 • Platte kop voor het hele lichaam

Dankzij geavanceerde technologie is de Massagerr massagegun bijzonder stil en dringt het apparaat tot 60% dieper door in de spieren dan veel andere massageapparaten.

Bovendien biedt Massagerr een niet-tevreden-geld-terug garantie, waardoor je het massageapparaat binnen 30 dagen gratis kunt retourneren en je geld terugkrijgt als het product niet aan je verwachtingen voldoet.

5. MUSCQLER™ Massage Gun  

We presenteren de MUSCQLER massagegun als laatste in onze top 5 selectie. Dit geavanceerde apparaat is weliswaar prijzig, maar biedt ook de meest geavanceerde functies.

Met de verbeterde klopmassagetechnologie worden je spieren intensief gemasseerd, wat de bloedcirculatie in je spieren en pezen bevordert. Ideaal voor zowel intensieve sporters als mensen met vastzittende spieren, krampen en andere ongemakken. Alle spiergroepen kunnen behandeld worden met dit apparaat.

Met 30 verschillende vibratiestanden behoort deze massagegun tot de meest geavanceerde op de markt. Via het LCD-display kun je het apparaat instellen op maximaal 53 intensieve vibraties per seconde, en dankzij de stille technologie verloopt de massage vrijwel geruisloos.

De meegeleverde 2400mAh batterij laadt snel op en gaat tot wel 6 uur mee. Dankzij het handige koffertje is het apparaat gemakkelijk mee te nemen naar je trainingslocatie.

Samen met een fysiotherapeut krijg je 8 verschillende opzetstukken om elke spiergroep aan te pakken. In de meegeleverde handleiding vind je gedetailleerde informatie over het gebruik van de opzetstukken en de aanbevolen vibratiestanden voor maximale resultaten. Gratis siliconen opzetdoppen zorgen voor een aangename en comfortabele massage-ervaring op het lichaam.

Waarop te letten bij het uitkiezen van de beste massage gun?

Bij het kiezen van de beste massage gun zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten:

– Kracht en intensiteit

Controleer de kracht en intensiteit van de massage gun. Kies een apparaat dat voldoende krachtig is om diepe spierweefsels te bereiken en de gewenste massage-intensiteit te bieden.

– Massagekoppen en opzetstukken

Let op de meegeleverde massagekoppen en opzetstukken. Verschillende koppen zijn ontworpen voor specifieke lichaamsdelen en massagetechnieken. Zorg ervoor dat het massageapparaat de juiste opzetstukken heeft voor jouw specifieke behoeften.

– Snelheids- en vibratiestanden

Controleer het aantal snelheids- en vibratiestanden dat het apparaat biedt. Een breed scala aan instellingen stelt je in staat de massage af te stemmen op jouw voorkeuren en behoeften.

– Batterijduur en oplaadtijd

Let op de batterijduur en oplaadtijd van het massageapparaat. Kies een apparaat met een batterijduur die lang genoeg is voor jouw massagesessies en een redelijke oplaadtijd om het apparaat snel weer te kunnen gebruiken.

– Geluidsniveau

Controleer het geluidsniveau van de massage gun. Als je de voorkeur geeft aan een stille massage-ervaring, kies dan een apparaat met een stille werking.

– Ergonomie en handgreep

Let op de ergonomie en handgreep van het massageapparaat. Het moet comfortabel in de hand liggen en gemakkelijk te gebruiken zijn, vooral als je van plan bent het langdurig te gebruiken.

– Duurzaamheid en kwaliteit

Controleer de duurzaamheid en kwaliteit van het massageapparaat. Kies een apparaat dat gemaakt is van hoogwaardige materialen en dat lang meegaat.

– Prijs-kwaliteitverhouding

Overweeg de prijs-kwaliteitverhouding van het massageapparaat. Vergelijk verschillende merken en modellen om een apparaat te vinden dat goede prestaties en functies biedt tegen een redelijke prijs.

Het is ook handig om beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers te raadplegen om een beter inzicht te krijgen in de prestaties en functionaliteit van het massageapparaat.

Hoe gebruik je een massage gun?

Het gebruik van een massage gun kan variëren afhankelijk van het specifieke model, maar over het algemeen zijn er enkele basisstappen om een massage gun effectief te gebruiken. Hier is een algemene handleiding voor het gebruik van een massage gun:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de massage gun is opgeladen en klaar voor gebruik. Controleer ook of de gewenste massagekop is bevestigd.

 2. Positionering: Kies een comfortabele positie waarbij je het te behandelen gebied gemakkelijk kunt bereiken. Je kunt bijvoorbeeld op een stoel zitten of op de grond liggen, afhankelijk van het te masseren lichaamsdeel.

 3. Aan- en uitzetten: Zet de massage gun aan door de aan/uit-knop in te schakelen. Sommige modellen hebben meerdere snelheids- of vibratiestanden, dus kies de gewenste stand die past bij jouw voorkeur en behoeften.

 4. Toepassing: Plaats de massagekop op het te masseren gebied en oefen lichte druk uit. Beweeg de massage gun langzaam over het gebied, waarbij je aandacht besteedt aan eventuele gespannen of pijnlijke spieren. Je kunt verschillende technieken gebruiken, zoals cirkelvormige bewegingen, langzame strijkbewegingen of gerichte druk op specifieke punten.

 5. Duur en frequentie: Houd de massage gun maximaal 15-20 minuten per sessie op één gebied om overstimulatie of ongemak te voorkomen. Je kunt de massage meerdere keren per dag herhalen, afhankelijk van jouw behoeften en tolerantie.

 6. Aanpassingen: Pas de snelheid en druk van de massage gun aan naar jouw comfortniveau. Begin met lagere instellingen en voer deze geleidelijk op naarmate je meer vertrouwd raakt met het apparaat.

 7. Nabehandeling: Na de massage kun je eventuele resterende oliën of lotions van het behandelde gebied verwijderen. Het kan ook nuttig zijn om wat te rekken of lichte oefeningen te doen om de effecten van de massage te versterken.

Belangrijk: Raadpleeg altijd de gebruiksaanwijzing van jouw specifieke massage gun voor gedetailleerde instructies en richtlijnen.

beste massage gun

Veelgestelde vragen over massagepistolen

Hopelijk heb je hierboven de beste massage gun voor jou gevonden. Hieronder hebben we nog een aantal van de meestgestelde vragen beantwoord.

– Hoe werkt een massage gun?

Massage guns zijn ontworpen om spierpijn te bestrijden en het herstel te bevorderen. Het is een soort diepe weefselmassage, bereikt door snelle percussieve bewegingen / vibraties die de spieren stimuleren, de bloedstroom verbeteren en knopen verzachten. Je kunt ze gebruiken tijdens de warming-up of na het sporten. Ze voelen ook goed aan en raken de juiste drukpunten die de aanmaak van endorfine kunnen verhogen. 

Ze zijn niet alleen geschikt voor sporters, maar voor iedereen die van massages houdt en bijvoorbeeld pijnlijke spieren hebben. De voordelen van massage guns zijn onder meer verminderde spierspanning, ontspannen spieren en een betere doorbloeding.

– Wat zijn de voordelen van een massage gun?

Het is keer op keer bewezen dat massage een uiterst heilzame methode is, niet alleen voor het algemene welzijn, maar ook voor tal van andere gezondheidsproblemen.  Enkele mogelijke voordelen van een massage gun zijn:

 • Verbeterd spierherstel na een intensieve training
 • Verminderd spierpijn
 • Verbeterd bewegingsbereik
 • Toename van atletische prestaties
 • Verbeterde mentale helderheid
 • Verhoogde bloedcirculatie
 • Vermindert pijnlijke spieren in bijv. de rug en nek
 • Meer rustgevende slaap
 • Vermindert stress en angst
 • Versterkt je immuunsysteem
 • Verhoogt het energieniveau

– Moet je hard drukken met een massage gun?

Nee absoluut niet. Zorg ervoor dat je het apparaat aanzet voordat je contact maakt met je huid, en laat het hoofd gewoon zachtjes op je spieren rusten wanneer het in beweging is. Het is niet nodig om overmatige druk toe te voegen of in het lichaam te graven. Als je een ‘triggerpoint’ vindt, drukt dan niet al te hard. Zorg er verder voor dat je de machine niet over botten en gewrichten laat rijden, en als het pijn doet, verminder dan de druk.

– Kun je een massagepistool gebruiken voor nekpijn?

Indien voorzichtig gebruikt, kun je zeker een massagepistool op je nek gebruiken. Een slechte houding, langdurig zitten en zwakke nekspieren dragen allemaal bij aan nekpijn dus een massage gun kan hier een geweldige oplossing voor zijn.

Om een ​​massagepistool te gebruiken voor nekpijn, is het belangrijk om eerst je tolerantie voor de percussieve krachten die door het massagepistool worden geproduceerd te beoordelen. Als je te veel druk uitoefent, kan de nekpijn mogelijk verergeren.

Elk massagepistool heeft een ander vermogen, dus begin altijd op de laagste stand terwijl je je een weg baant rond de nekspieren. Wees vooral waakzaam rond de basis van de schedel, aangezien dat gebied een hogere concentratie zenuwuiteinden heeft.

Als je massagepistool wordt geleverd met een gedempte opzetkop, gebruik deze dan in het begin. De vorkkop is ook een geweldige optie om langs de cervicale wervelkolom te gebruiken om het ongemak van het raken van de wervelkolom te voorkomen.

Wees zoals altijd uiterst voorzichtig met het gebruik van een massagepistool voor nekpijn. Als de pijn aanhoudt of niet weggaat, raadpleeg dan je huisarts.

– Kan een massage gun helpen bij lage rugpijn?

Geschat wordt dat maar liefst 80% van alle volwassenen ooit in hun leven rugpijn zal ervaren. Hoewel het uiterst belangrijk is om eerst je arts te raadplegen om de exacte oorzaak van je lage rugpijn te bepalen, is een veelvoorkomende oorzaak gespannen, overbelaste spieren. Als dat het geval is, kan een massagepistool een uitstekend hulpmiddel zijn voor aanvullende therapie om je lage rugpijn te verhelpen.

Als de pijn in je lage rug acuut is, begin dan met een lagere stand om je pijntolerantie te beoordelen. Zorg voor voldoende tijd tussen de massagesessies om ervoor te zorgen dat je je lage rugpijn niet verergert.

– Kan ik een massagepistool gebruiken als ik zwanger ben?

Als je zwanger bent, raadpleeg dan altijd eerst je arts voordat je een massagepistool of een ander therapeutisch apparaat gebruikt. Een massagepistool kan een onschatbare oplossing zijn voor de zwangere vrouwen, omdat veel vrouwen enige mate van pijn ontwikkelen, meestal in de onderrug, het bekkengebied of tussen de schouderbladen om er maar een paar te noemen.

In het algemeen moet het gebruik van een massagepistool voor veel van deze delen van het lichaam volkomen veilig zijn. Begin langzaam op een lage stand om te beoordelen hoe je lichaam erop reageert. Gebruik het massagepistool niet op de buik of in de buurt daarvan.

– Hoe lang moet ik een massage gun gebruiken?

De meeste fabrikanten van massagepistolen raden aan om het apparaat gedurende twee minuten op elk gebied te gebruiken om de spier op te warmen en te zien hoe het aanvoelt.

– Helpen massagepistolen tegen cellulitis?

Ja, een massagepistool kan helpen cellulitis te verminderen door middel van de vibratiemethode door diepe weefselmassage en effectieve pulsen door je spierweefsel te bieden en je vetcellen door je hele lichaam te verspreiden. Het stimuleert ook een goede bloedcirculatie en bevordert de afvoer van overtollig lymfevocht.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *