beste massage apparaat

Beste massage apparaat 2023: Top 8!

Ben je opzoek naar het beste massage apparaat? Dan ben je hier aan het juiste adres! 

Heerlijk ontspannen na een lange dag werken, sporten of wat dan ook, kan wonderen doen voor je geestelijke gezondheid. Als meditatie of yoga niet je favoriete ontspanningsmethode is, is massagetherapie een andere manier om optimaal te ontspannen.

Je hebt geen persoonlijke masseuse (of een spa-afspraak) nodig om te genieten van de voordelen die een massage te bieden heeft. Schaf in plaats daarvan het beste massage apparaat voor thuis aan voor onmiddellijke verlichting en ontspanning.

Er zijn veel verschillende opties om uit te kiezen, variërend van handmassageapparaten tot massagekussens tot volledige matten die ontworpen zijn om op stoelen of op de vloer te plaatsen. Een populaire stijl is een Shiatsu massage apparaat. Deze zijn gebaseerd op traditionele Japanse massagetherapie die gebruik maakt van acupressuur en is ontworpen om spanning los te laten.

Je kunt ook uit verschillende maten en vormen kiezen. Misschien wilt je een klein massage apparaat die is ontworpen voor gerichte druk, of een grotere mat voor een full body massage, of iets dat speciaal is ontworpen voor gebruik op de nek, rug of juist voeten.

In dit artikel hebben we verschillende soorten massage apparaten opgenomen met verschillende doeleinden en in verschillende prijsklassen. Zo zit er altijd wat voor jou bij. Lees gauw verder om het beste massage apparaat voor jou te ontdekken!

Beste massage apparaat 2023 – Top 8

We zijn opzoek gegaan naar het beste massage apparaat van 2023 en daar is een top 8 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 8 is gekeken naar de kwaliteit, klanten beoordelingen, verschillende doeleinden en verschillende budgetten.

Bekijk de apparaten, lees de omschrijvingen, bestudeer eventueel de beoordelingen en kies het beste massage apparat voor jou uit!

1. LifeGoods Shiatsu Massage Kussen

LifeGoods Shiatsu Massage Kussen

Dit multifunctionele massage apparaat is geschikt voor rug-, schouder- en nekmassages (en eigenlijk elk ander lichaamsdeel). Het massage apparaat bestaat uit 8 roterende Shiatsu massagekoppen. Deze kneden en draaien zowel met de klok mee als tegen de klok in. Je kunt kiezen uit drie verschillende intensiteitsstanden (hard of zacht) en de warmtefunctie aan of uit zetten. Je kunt dus zelf kiezen of je een intensieve of een ontspannende massage wilt.

Dankzij de handige armlussen hoef je dit massagekussen nergens aan te bevestigen. Na een heerlijke massage van 15 minuten lang, schakelt het kussen automatisch uit.

2. Northwall® Massage Gun 

Northwall® Massage Gun

Je hebt vast wel eens van een massage gun gehoord. Dit type massage apparaat is vooral interessant voor sporters. Na een lange training stimuleer je op deze manier het spierherstel optimaal. Het massagepistool bevordert de doorbloeding van de spieren en zorgt voor een minder spierpijn en een verbetering van de mobiliteit.

Met de vernieuwde technologie van Northwall dringt het massageapparaat tot 80% dieper door in de spieren ten opzichte van andere massageapparaten. Met de 9 vibratie standen kun je elke spiergroep effectief aanpakken. Verder is deze massage gun de stilste in zijn prijsklasse.

Dit massage gun komt met zes verschillende kopstukken:

 • Round Head: Verbetert het spierherstel en vermindert pijnlijke spieren na een training
 • Spinal Head: Ontspant vaste rugspieren en verbetert de flexibiliteit
 • Bullet Head: Speciaal ontworpen om gewrichten, trigger points en spierknopen te behandelen
 • Flat Head: Voor de spieren die extra massage nodig hebben. Simuleert een “Deep tissue massage”
 • Finger Head: Speciaal ontworpen om gewrichten, trigger points en spierknopen te behandelen
  Air Plug Head: Het lage intensiteitsniveau maakt deze kop geschikt voor alle spieren en gewrichten

3. Qumax Elektrisch Shiatsu Massagekussen

Qumax Shiatsu Massage Kussen

Dit Shiatsu massagekussen van Qumax is alles wat je nodig hebt om heerlijk te ontspannen en je spieren los te maken. Het massagekussen is geschikt voor het masseren van de schouders, nek, rug en benen. Door het kleine, compacte model kun je he overal mee naartoe nemen. Je kunt hem zelfs bevestigingen aan je bureaustoel of aan je autostoel.

Dit elektrische massagekussen werkt met 4 infrarood massagekoppen. De instelbare infrarood warmte is volledig naar eigen wens is aan te passen en geeft rust en ontspanning . Je kunt ook eenvoudig de gewenste snelheid en rotatierichting. De infrarood warmte helpt ook spierpijn tegen te gaan en is ideaal voor de koude maanden.

4. Medisana Infrarood Massagehand 

Medisana Massagehand

Dit massageapparaat van Medisana is speciaal ontworpen om de doorbloeding te stimuleren en dieper gelegen spieren los te maken door middel van een combinatie van aangename warmte en klopmassage.

Beide massagekoppen bewegen afwisselend met een frequentie van 2000 tot 3000 vibraties per minuut. Hierdoor ontstaat een klopbeweging, die op de te masseren lichaamsdelen overgebracht wordt. Naar keuze kan rood licht ingeschakeld worden, dat over de beide grote massagekoppen uitstraalt. Deze bijzonder aangename manier van warmtetoepassing verbetert de positieve massagewerking.

5. Medisana MC 825 Massagestoel

Medisana MC 825 Massagestoel

Als je van een stevige en professionele houdt, dan is deze massagestoel van Medisana iets voor jou. Het MC 825 Shiatsu-Acupressuur massagekussen is een van de topmodellen van Medisana waarin de jarenlange ervaring en laatste technische snufjes samenkomen in een geweldig massagetoestel voor thuisgebruik. De volgende lichaamsdelen worden gemaseerd met dit apparaat: nek-, rug-, taille- en bovenbeenzone. Je kunt uit 3 intensiteiten kiezen.

Je kunt ook kiezen voor een losse nekmassage, waarbij je de hoogte zelf in kunt stellen. De dubbel uitgevoerde Shiatsu-massagekoppen zijn voorzien van roodlicht-warmtelampen om de doorbloeding te stimuleren en afvalstoffen sneller af te voeren.

Shiatsu is een vorm van vingerdrukmassage. Door zachte aanrakingen en weldoende druk wordt de levensenergie gewekt en tot stromen gebracht. De nieuwe acupressuur techniek is er voor de ontspanning en het losmaken van je taille en dijbenen.

Dankzij het praktische klittenband is dit massage apparaat eenvoudig te bevestigen aan een stoel. Met een handige afstandsbediening kun je het apparaat vervolgens bedienen.

6. Fambz Ultimate Infrarood Nekmassage Apparaat

infrarood massagekussen

Dit infarood nekmassage apparaat van Fambz is alles wat je nodig hebt na een lange dag werken of juist na het te lang zitten. Het apparaat pakt de pijnlijke spieren en gewrichten effectief aan met 5 verschillende massages zoals shiatsu, acupressuur, vibratie-, klop- en compressiemassage. Het apparaat beschikt over 16 verschillende snelheidsstanden.

Verder is dit massage apparaat voorzien van de nieuwste infrarood technologie. Infraroodlicht zit op een bepaalde golflengte en dit zorgt ervoor dat licht omgezet wordt in warmte. Dit is onzichtbaar voor het menselijk oog. De warmte vermindert spier- en gewrichtspijn. Wanneer infrarood in combinatie wordt gebruikt met massage, worden de spieren optimaal los en soepel gemaakt.

Dankzij de zachte siliconen puls pads geniet je altijd van een heerlijk ontspannende massage, die nooit teveel pijn zal doen. Het massage apparaat is ideaal tegen stress, migraine, stijfheid en andere nekklachten.

7. Panacea Infrarood Voetmassage Apparaat 

Deze ‘Beste massage apparaat top 8’ is natuurlijk niet compleet zonder een professioneel voetmassage apparaat. 

Dit massage apparaat van Panacea geeft je een heerlijke shiatsu en voetreflexmassage. Hiermee zul je volledig ontspannen en je metabolisme weer in balans brengen. Je kunt verder zelf kiezen of je een warme infrarood voetmassage wilt of een drukpuntmassage zonder warmte en infrarood licht.

Voetreflextherapie is een alternatieve geneeswijze afkomstig uit China en India. De werking van organen, orgaansystemen, beenderen en weefsels wordt door middel van een voetreflexmassage gestimuleerd. Het voetmassage apparaat masseert alle reflexzones in de voeten die door energiestromen verbonden zijn met desbetreffende lichaamsdelen waardoor blokkades worden opgeheven en de energie weer vrij kan stromen.

Verder is dit massageapparaat heel gemakkelijk in gebruik. Het massageapparaat beschikt over een eenvoudige knop waarmee je het apparaat volledig kunt bedienen.

8. CINCOM® Professioneel Been- en Voetmassage

beste voet en beenmassage apparaat

Dit been-en voetmassage apparaat werkt op basis van bloed- en lymfecirculatie therapie. Het apparaat pompt lucht in de airbags van de voeten naar de benen in een continue cyclus om het voor je spieren te laten voelen als een knedende hand massage.

Tijdens een compressiemassage wordt er door het geleidelijke toepassen en weer verwijderen van druk zowel het lymfevaten- als het veneus stelsel gedraineerd. De druk zorgt voor een ontspannen gevoel en heeft een soepel makend en licht mobiliserende werking.

Het ergonomische apparaat maakt gebruik van 2 massage modes en 3 niveaus van drukintensiteit. De massagetechnieken stimuleren de bloedsomloop in de benen en zijn gunstig voor de genezing van spanning, pijn, beenkrampen, stijve spieren, en algemene spanning in de ledematen. Het apparaat beschikt daarnaast ook over een automatische uitschakelfunctie nadat het 20 minuten in gebruik is geweest.

Hoe kies je het beste massage apparaat uit?

Bij het kiezen van het beste massage apparaat voor jou zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Neem de volgende zaken in overweging in je zoektocht naar het beste massage apparaat:

Welk gebied wil je masseren?

Het eerste om over na te denken bij het aanschaffen van het beste massage apparaat voor jou, is welk gebied je wilt masseren. Wil je je vooral op je rug en nek focussen? Of op je voeten? Of wil je een apparaat die meerdere lichaamsdelen tegelijkertijd masseert? Maak vooral op basis hiervan de keuze wat de het beste massage apparaat voor jou is.

Handmatig versus elektrisch

Hoewel handmatige stimulators doorgaans goedkoper zijn, is een elektrische apparaat misschien beter geschikt voor jou als je liever minder inspanning levert en een hoge impact wilt. Alle apparaten in deze ‘Beste massage apparaat top 8’ zijn elektrisch. Elektrische apparaten kunnen al dan niet draadloos zijn, dus overweeg waar je je massage apparaat wilt gaan gebruiken en of je de voorkeur geeft aan draadloos.

Accu

Het is slim komt te kijken hoelang een batterij meegaat. Sommige opties met lithiumbatterijen werken tot zes uur op een volledige lading, terwijl andere maar ongeveer twee uur stroom bieden. Verder hebben veel opties na een bepaalde tijd een automatische uitschakelfunctie voor veiligheid en energiebesparing, vooral als het voorzien is van een warmtefunctie.

Maat

Een ander ding om te overwegen is de grootte. Als je een draagbare optie wilt die je in een tas of koffer kunt meenemen, controleer dan zowel het gewicht als de afmetingen, want apparaten kunnen online kleiner of groter lijken dan ze in het echt zijn.

Klanten beoordelingen

Om het beste massage apparaat voor jou te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). 

Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

Voordelen van een massage apparaat

Er zijn zowel interne en externe gezondheidsvoordelen die voortvloeien uit massagetherapie – van het verlichten van spierspanning tot het verminderen van stress en het verbeteren van de algehele kwaliteit van leven. Hier volgen de belangrijkste voordelen van massage apparaten (en massages in het algemeen):

 • ontspanning
 • verminderde spierspanning
 • verbeterde bloedsomloop
 • stimulatie van het lymfestelsel
 • vermindering van stresshormonen
 • verhoogde gewrichtsmobiliteit en flexibiliteit
 • verbeterde huidskleur
 • verbeterd herstel van verwondingen aan weke delen
 • verhoogde mentale alertheid
 • verminderde angst en depressie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *