beste massage apparaat voor nek en schouders

Beste massage apparaat voor nek en schouders: Top 6!

Door de jaren heen heeft technologie veel van onze gewoonten veranderd, en natuurlijk heeft ons lichaam zich aangepast. We zitten nu uren per dag aan een bureau en buigen onze nek constant om naar onze telefoons te kijken. Het gevolg hiervan kan echter pijn, spanning en stress zijn in de nek, schouders en rug. Als je hier last van hebt, is het slim om te investeren in het beste massage apparaat voor nek en schouders.

Er zijn een heleboel opties als het gaat om nekmassageapparaten, maar de beste voegen precies de juiste hoeveelheid druk toe aan de gewrichten zonder je spieren te belasten. Het soort druk en de hoeveelheid die je wilt, is voor iedereen anders, maar de allerbeste nekmassageapparaten kneden en rollen de spieren op dezelfde manier als een masseuse zou doen om pijn te verminderen – tegen een fractie van de kosten. Ook beschikken veel massage apparaten tegenwoordige over infra rood technologie, wat een fijne warmte afgeeft voor nog meer ontspanning en voordelen.

Met de hoeveelheid opties op de markt kan het lastig zijn om te weten wat nou het beste massage apparaat voor nek en schouders voor jou is. Om je te helpen hebben we de hele markt afgespeurd en daar zijn 6 toppers uitgekomen, in verschillende prijsklasse.

Lees gauw verder om het beste apparaat voor nek en schouders voor jou te ontdekken!

Beste massage apparaat voor nek en schouders – Top 6

We zijn opzoek gegaan naar het beste apparaat voor nek en schouders en daar is een top 6 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top6 hebben we gekeken naar kwaliteit, gebruikersgemak, klanten beoordelingen en prijzen.

We hebben rekening gehouden met verschillende budgetten door het beste apparaat voor nek en schouders in verschillende prijsklasse op te zoeken. Zo zit er hopelijk altijd een apparaat bij die binnen jouw budget valt. De massage apparaten zijn gerangschikt op prijs van hoog naar laag.

Bekijk de verschillende opties, lees de beschrijvingen, vergelijk eventueel de beoordelingen en kies op basis daarvan het beste massage apparaat voor jouw nek en schouders uit!

1. Northwall® Massage Gun Elite

Northwall® Massage Gun

Heb jij veel last van je schouders en nek als gevolg van trainen? Dan is dit waarschijnlijk het beste massage apparaat voor jouw nek en schouders. Je kunt deze massage gun op elk lichaamsdeel gebruiken. Met het Northwall Massage Gun bevorder je het spierherstel na een zware training. Dit apparaat wordt gebruikt door professionele sporters en is dan ook een geweldige aanvulling voor elke atleet, fysiotherapeut of andere fitness en revalidatie gerelateerde professionals.

Het gebruik van de Northwall massage gun bevordert de doorbloeding van de spieren wat zorgt voor een beter herstel en een verbetering van de mobiliteit. Met de vernieuwde Northwall technologie dringt het massageapparaat tot 80% dieper door in de spieren ten opzichte van andere massageapparaten. Verder is deze massage gun de stilste in zijn prijsklasse.

Deze Massage Gun heeft zes kopstukken met onderstaande fucties:

 • Round Head: Verbetert het spierherstel en vermindert pijnlijke spieren na een training
 • Spinal Head: Ontspant vaste rugspieren en verbetert de flexibiliteit
 • Bullet Head: Speciaal ontworpen om gewrichten, trigger points en spierknopen te behandelen
 • Flat Head: Voor de spieren die extra massage nodig hebben. Simuleert een “Deep tissue massage”
 • Finger Head: Speciaal ontworpen om gewrichten, trigger points en spierknopen te behandelen
 • Air Plug Head: Het lage intensiteitsniveau maakt deze kop geschikt voor alle spieren en gewrichten

Beste massage apparaat voor nek en schouders onder de €100,-:

2. Medisana Massagehand 

Medisana Massagehand

Dit handige handmassage apparaat van Medisana is speciaal ontworpen om de doorbloeding te stimuleren en dieper gelegen spieren los te maken door middel van een combinatie van aangename warmte en klopmassage. De infrarood kop werkt op basis van een klopmassage.

Hierbij bewegen allebei de massagekoppen afwisselend met een frequentie van 2000 tot 3000 vibraties per minuut. Hierdoor ontstaat een klopbeweging, die op de te masseren lichaamsdelen overgebracht wordt. Naar keuze kan infrarood licht ingeschakeld worden, dat over de beide grote massagekoppen uitstraalt. Deze bijzonder aangename manier van warmtetoepassing verbetert de positieve massagewerking.

Het apparaat heeft een ergonomische vorm en een antislip handgreep voor extra gebruikersgemak. Je kunt de intensiteit zelf bepalen en elk lichaamsdeel masseren met behulp van dit fijne apparaat. De handmassage stimuleert de doorbloeding en maakt je spieren helemaal los. Al met al een geweldig apparaat. Het enige puntje is dat je dit apparaat zelf vast moet houden en dat het wat zwaarder in de hand kan liggen bij lang gebruik. Als je hier niet de voorkeur aan geeft, bekijk dan de volgend opties waarbij dit niet hoeft.

Beste massage apparaat voor nek en schouders onder de €70,-:

3. Fambz Ultimate Infrarood Nekmassage Apparaat

nekmassage apparaat

Een geweldig massage apparaat voor specifiek je nek is dit model van Fambz. De Fambz ultimate infrarood nekmassage apparaat pakt de pijnlijke spieren en gewrichten aan met 5 verschillende massages zoals shiatsu, acupressuur, vibratie-, klop- en compressiemassage met 16 verschillende snelheidsstanden. Daarnaast is dit apparaat voorzien van de nieuwste infrarood technologie en gemaakt met zachte siliconen pulse pads. Dit nekmassage apparaat is ideaal tegen stress, migraine, stijfheid en andere nekklachten.

De trapezius en de sternocleidomastodius worden beide aangepakt door het Fambz ultimate massageapparaat. Nu denk je misschien waar heb je het over. Deze woorden zullen de meest personen niet veel zeggen, maar dit zijn specifieke nekspieren die vaak zorgen voor migraines, hoofdpijn, duizeligheid en andere vervelende klachten. Ze raken snel geblesseerd bij een verkeerde houding, rare bewegingen of zelfs simpelweg door stress. Deze mini nek masseur is dé compacte oplossing voor een probleem waar meer dan 2 miljoen Nederlanders dagelijks last van hebben!

Op het massageapparaat zitten 5 verschillende standen, waardoor je altijd precies de juiste massage kunt aanzetten. Heb je last van stijve spieren dan kies je voor de klop-, of vibratiemassage. Heb je last van nekpijn? Zet dan de Shiatsu stand aan. De compressiemassage en acupressuur stimuleert de bloedsomloop en helpt tegen hoofdpijnklachten. Tot slot zitten er 16 verschillende snelheidsstanden op, de ene persoon vindt immers een zachte massage het fijnste en een ander wil juist hele harde druk voelen.

Het infraroodlicht voelt warm aan en vermindert spier- en gewrichtspijn. Als infrarood in combinatie wordt gebruikt met massage, zoals bij dit apparaat, worden de spieren optimaal los en soepel gemaakt.

Beste massage apparaat voor nek en schouders onder de €60,-:

4. Sanbo WL30 Massagekussen

Sanbo WL30 Massagekussen

Ben je opzoek naar het beste massage apparaat voor nek en schouders die al het werk voor je doet? Dan is dit misschien wel de beste opties voor jou. Met dit draadloze massage kussen van SANBO krijg je een bevorderende Shiatsu en/of heerlijke ontspanningsmassage. Het apparaat heeft 8 massage koppen met warmtefunctie voor de ultieme relax ervaring. Het kussen is multifunctioneel in gebruik en geschikt voor vrijwel elke spiergroep. Het helpt spieren bij het afvoeren van afvalstoffen en helpt spieren daarnaast flexibel te blijven.

Het SANBO Massage Kussen is ontwikkeld in samenwerking met verschillende massage- en fysiotherapeuten. Dit alles om ervoor te zorgen dat het maximale uit het kussen gehaald kan worden en de werking hiervan te waarborgen. Dit massage kussen wordt gebruikt in verschillende praktijken in Nederland en België. In deze praktijken wordt het aangeraden als “after-care” na een behandeling van een therapeut, om herhaling van blessures te voorkomen en spieren flexibel te houden. Tot slot stimuleert het ook de doorbloeding en het je heerlijk ontspannen.

Aan de achterkant van het massage kussen zit een verstelbare riem waarmee het kussen vastgemaakt kan worden aan bijvoorbeeld een bureaustoel, autostoel, of je favoriete lui stoel. Zo kun je overal geniet van een heerlijke massage zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de positie van het massage kussen.

Beste massage apparaat voor nek en schouders onder de €50,-:

5. Beurer MG145 Infrarood Shiatsu massagekussen

Beurer MG145 - Infrarood Shiatsu massagekussen

Een ander fijn massage apparaat is het MG145 massagekussen van Beurer. Dit apparaat is geschikt voor het masseren van de schouders, nek, rug en benen. Het zachte oppervlak voelt prettig aan op de huid. Dit is een groot voordeel ten opzichte van veel andere massage apparaten, welke niet in de vorm van een zacht kussentje komen. De 4 Shiatsu massage koppen draaien met de klok mee of tegen de klok in voor een extra ontspannen gevoel na gebruik.

Het kussen is ook voorzien van infrarood licht, waardoor het lekker warm wordt en daardoor nog comfortabel. Ook is dit nog beter voor het losmaken van de spieren en het bieden van ultieme ontspanning. Je kunt het kussentje daar plaatsen waar je het op dat moment nodig hebt.

Het enige nadeel van dit massagekussen is dat hij niet draadloos is. Het snoer is echter wel erg lang, waardoor je het massage kussen zowat overal kunt gebruiken, zonder pal naast een stopcontact te hoeven zitten.

Beste massage apparaat voor nek en schouders onder de €40,-:

6. Qumax Massagekussen 

Qumax Shiatsu Massage Kussen

Ben je opzoek naar het beste massage apparaat voor nek en schouders onder de 40 euro? Dan is het Qumax massagekussen de beste keuze voor jou! Met meer dan 140 zeer positieve klanten beoordelingen weet je zeker dat je een geweldig product aanschaft. 

Als je last hebt van spierpijn in je nek, schouders, rug of benen dan is dit Shiatsu massagekussen precies wat je nodig hebt. Je kunt hiermee elke dag genieten van een heerlijke Shiatsu massage. Het apparaat is compact en licht waardoor je hem overal mee naartoe kunt nemen. Aan de achterkant zit een elastische band, waardoor je hem gemakkelijk kunt bevestigen aan bijvoorbeeld je auto of je bureaustoel.

Dit elektrische massagekussen heeft 4 infrarood massageknoppen. De instelbare infrarood warmte geeft een rustgevende en ontspannende die volledig naar eigen wens is aan te passen. Stel ook eenvoudig de gewenste snelheid en rotatierichting in en geniet direct van een uiterste ontspanning. De infrarood warmte helpt daarnaast spierpijn tegen te gaan en is ook ideaal voor de wat koudere maanden!

Waarop te letten bij het kiezen van het beste massage apparaat voor nek en schouders

Bij het kiezen van het beste massage apparaat voor nek en schouders zijn er een aantal factoren om goed te overwegen. Hier volgen de belangrijkste dingen om naar te kijken.

Inspanning vereist:

Er zijn heel veel verschillende nekmassageapparaten, en sommige vergen veel meer inspanning dan andere. Als je op zoek bent naar een ontspannende massage, kies dan voor een omhullende stimulator of een massagekussen. Als je het niet erg vindt om zelf wat werk te doen, dan kun je ook kiezen voor een handmassage apparaat, zoals nummer 1 en 2 in de ‘Beste massage apparaat voor nek en schouders top 6’.

Veelzijdigheid:

Veel nekmassageapparaten zijn niet alleen nekmassageapparaten, het zijn stimulators voor het hele lichaam. Je kunt ze naast op je nek en schouders ook gebruiken op je rug, armen en benen. Sommige apparaten zijn echter specifiek ontworpen om je nek en schouders te masseren. Als je de voorkeur geeft aan een meer veelzijdige optie, kies dan voor een apparaat wat je in je hand kunt houden en waarmee je zelf welk lichaamsdeel kunt masseren. Omdat handmassageapparaten u de controle over de massage geven, kun je ze vrijwel overal gebruiken. Als je echter alleen last hebt van nek en / of schouder pijn, dan kun je misschien beter gaan voor een apparaat speciaal hiervoor, waarbij je lekker achterover kunt zitten zonder zelf iets te doen.

Warmte optie:

Veel massage apparaten hebben tegenwoordig een warmte functie. Vaak is dit in de vorm van infrarood licht. Warmte tijdens een massage, kan de massage nog ontspannender maken en nog meer voordelen voor je spieren hebben. Denk er dus over na of je dit belangrijk vindt in een massage apparaat en maak mede op basis daarvan de keuze voor het beste massage apparaat voor jouw nek en schouders.

Draagbaarheid:

Er gaat niets boven pijnverlichting onderweg. Als je lange afstanden moet rijden en hierbij vaak last krijgt van je nek of schouder, dan is een compact en draadloos massage apparaat bijvoorbeeld een geweldige keuze. Of je je massage apparaat nu voornamelijk thuis gaat gebruiken of overal mee naar toe wilt nemen, zorg ervoor dat je precies weet hoe je apparaat werkt. Het kan op batterijen werken, wat gemakkelijker mee te nemen is, of als je meestal thuis blijft, is een plug-in-optie misschien het beste voor langer gebruik.

Prijs:

Massage apparaten zijn verkrijgbaar in een breed scala aan prijzen. Het goede nieuws is dat er daardoor altijd een massage apparaat voor jou bij zit, wat je budget ook is. Om je te helpen hebben we het beste massage apparaat voor nek en schouders in elke prijsklasse opgezocht. Hierdoor weet je zeker dat je een apparaat van goede kwaliteit hebt, waar je ook voor kiest. Vaak hebben de wat prijzigere massage apparaten meerdere functies of zijn ze wat krachtiger. Er zijn echter ook geweldige massage apparaten van een lagere prijs. Ga echter nooit voor een te goedkoop massage apparaat, want dit zal ten onder doen aan de kwaliteit. Het goedkoopste apparaat die wij in onze lijst hebben opgenomen is net iets onder de 40 euro.

Klanten beoordelingen:

Een zeer waardevol hulpmiddel in je zoektocht naar het beste massage apparaat voor nek en schouders zijn klanten beoordelingen. Niemand kan je zo goed informatie geven over de kwaliteit van een product, als klanten die het product al hebben aangeschaft. Klanten zijn vaak heel eerlijk in hun reviews en hierdoor krijg je een goed beeld van een bepaald massage apparaat.

Houdt er echter wel rekening mee dat je niet één beoordeling leest en hier je conclusie uittrekt. Beoordelingen blijven natuurlijk altijd subjectief en als een product van de 100 beoordelingen 1 slechte, maar 99 goede beoordelingen heeft, dan kun je er natuurlijk van uit gaan dat het een product van hoge kwaliteit is. Het is dan ook belangrijk om meerdere beoordelingen door te lezen en vooral te letten bij op zaken die meerdere keren bij verschillende klanten naar voren komen. Deze kun je dan vaak voor waarheid aannemen.

Wij hebben ook grondig onderzoek gedaan naar de klanten beoordelingen in onze zoektocht naar het beste massage apparaat voor nek en schouders. We hebben enkel massage apparaten met veel en zeer hoge beoordelingen in onze lijst opgenomen. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je geen miskoop doet, voor welk apparaat je ook gaat.

beste massage apparaat voor nek en schouders

Veelgestelde vragen over massage apparaten

Hopelijk heb je hierboven het beste massage apparaat voor je nek en schouders gevonden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de onderstaande veelgestelde vragen en antwoorden je wellicht verder helpen.

– Hoe lang moet je een massage apparaat gebruiken?

Hier is geen standaard regel voor. Hoewel er geen formele richtlijnen zijn voor hoe lang je een stimulator moet gebruiken, moet je ze echter niet te lang gebruiken, vooral niet op één plek op je lichaam. Je kunt namelijk een ​​fasciale of cutane zenuwbeschadiging creëren als je overmatige druk of buitensporige tijd onder druk gebruikt. Hier hoef je echter niet bang voor te zijn, want dit gebeurd alleen bij hele harde druk voor een lange tijd. De bovenstaande apparaten zijn allemaal van hoge kwaliteit en kun je het beste 10 tot 15 minuten aan een stuk gebruiken.

In totaal mag je een nekmassageapparaat niet langer dan 20 minuten gebruiken. Om deze reden hebben veel nekmassageapparaten ook een automatische uitschakelfunctie. Waarschijnlijk zal het na deze tijd ook niet meer comfortabel te zijn om het apparaat te gebruiken.

Lees voor de zekerheid ook altijd goed de instructies van de fabrikant door wanneer je je apparaat binnen hebt.

– Zijn massage apparaten voor nek en schouders veilig?

Over het algemeen zijn massage apparaten voor de nek en schouders volledig veilig, maar zoals bij elke vorm van massage zijn er risico’s wanneer je het verkeerd gebruikt. Als je te veel druk uitoefent of een reeds bestaand nekletsel heeft, loop je het risico verdere schade te veroorzaken. Hoewel dit zeldzaam is, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je je massageapparaat op de juiste manier gebruikt om de kans op letsel te verkleinen.

– Kun je elke dag een nekmassageapparaat gebruiken?

Er is geen vaste limiet voor hoe vaak je een massage apparaat kunt gebruiken, maar over het algemeen wordt aanbevolen om het één tot een aantal keer per week te gebruiken, in plaats van elke dag. Als je zoveel last van je nek en schouders hebt dat je behoefte hebt aan meerdere keren per dag een massage, kun je het beste even contact met je arts nemen. Zij kunnen je ook beter informeren over hoevaak je het apparaat het beste kunt gebruiken en of er andere stappen zijn om te ondernemen.

– Wat zijn de voordelen van massage apparaten voor nek en schouders?

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een massageapparaat voor je nek en schouders. Ze kunnen je niet alleen veel geld besparen van dure massagesessies, maar ze helpen ook spierpijn, stress en de bloedcirculatie te verbeteren en meer.

– Kun je een massage apparaat voor nek en schouders gebruiken als je zwanger bent?

Ja, nekmassages worden over het algemeen als veilig beschouwd tijdens de zwangerschap. Je kunt dit echter altijd het beste even vooraf met je arts bespreken, voor het geval dat. Je moet wel bij je nek en schouders blijven en de stimulator niet op andere plaatsen van je lichaam gebruiken (en al helmaal niet op je buik). Je moet er ook voor zorgen dat je het niet overdrijft.

Het is echter vermeldenswaard dat massage over het algemeen niet wordt aanbevolen tijdens het eerste trimester van de zwangerschap, omdat het duizeligheid kan veroorzaken of ochtendmisselijkheid kan verergeren.

– Wat is de oorzaak van nek en schouder pijn?

Nek en/of schouderpijn kan verschillende oorzaken hebben.

Enkele oorzaken van nekpijn zijn:

 • onjuiste slaaphoudingen
 • spanning
 • verstuiking of verrekking
 • cervicale spondylose
 • schouder pijn

Enkele oorzaken van schouderpijn zijn:

 • verkeerde houding (bijvoorbeeld hele dag zitten achter een bureau)
 • artrose (OA)
 • spierreuma
 • reumatoïde artritis
 • ontsteking

1 thought on “Beste massage apparaat voor nek en schouders: Top 6!”

 1. Goed om te weten dat er massage apparaten voor nek en schouders bestaan. Het lijkt mij heerlijk om ‘s avonds te ontspannen met een massage. Vooral wanneer ik een lange dag gewerkt heb.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *