mariadistel

Beste mariadistel supplement: Top 3!

Ben je opzoek naar het beste mariadistel supplement? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel worden 3 van de beste mariadistel supplementen van dit moment besproken. Lees gauw verder om het beste mariadistel supplement voor jou uit te kiezen, de gezondheidsvoordelen te ontdekken en meer te leren over eventuele bijwerkingen. 

Wat is mariadistel?

Mariadistel (silymarine) is een bloeiend kruid dat verwant is aan de familie madeliefjes en ambrosia. Het is inheems in mediterrane landen. Sommige mensen noemen het ook wel heilige distel. Deze stekelige plant heeft opvallende paarse bloemen en witte aderen, die volgens traditionele verhalen werden veroorzaakt door een druppel van de melk van de Maagd Maria die op de bladeren viel.

De actieve ingrediënten in mariadistel zijn een groep plantaardige stoffen die gezamenlijk bekend staan ​​als silymarine. Mariadistelextract heeft een hoge hoeveelheid silymarine (tussen 65-80%) dat is geconcentreerd uit de mariadistelplant. Van de silymarine gewonnen uit mariadistel is bekend dat het antioxiderende, antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

In feite wordt het van oudsher gebruikt om lever- en galblaasaandoeningen te behandelen, de productie van moedermelk te bevorderen, kanker te voorkomen en te behandelen en zelfs de lever te beschermen tegen slangenbeten, alcohol en andere milieuvergiften.

Wat is het beste mariadistel supplement?

Er is niet persé één beste mariadistel supplement. Er zijn veel supplementen op de markt, de ene beter dan de ander. Hier hebben we 3 van de beste mariadistel supplementen van dit moment op een rijtje gezet. Je zult zien dat sommige supplementen “Milk Thistle” heten. Dit is de letterlijke vertaling van Mariadistel in het Engels. Lees de korte omschrijvingen door om het beste mariadistel supplement voor jou uit te kiezen!

Prijs: €15,20

Dit supplement van Nutrimea is biologisch en van een hoogwaardige kwaliteit. In de formule is geen additief toegevoegd in tegenstelling tot vele supplementen aanwezig op de markt.

Onze capsule is samengesteld uit 100% poeder van Mariadistel voor een maximale biologische beschikbaarheid. Zo biedt deze kuur van Mariadistel een optimale efficiëntie. 3 capsules per dag zijn genoeg om van de unieke eigenschappen van deze plant te profiteren. Curatief of preventief kun je de kuur verlengen afhankelijk van je behoeften.

Mariadistel is op de meest pure manier samengesteld: Het is veganistisch, zonder GGO’s, zonder gluten, zonder stereaat, zonder amidon noch lactose en zonder vulstof. De Franse fabricatie, onderhevig aan strenge controles, garandeert een onberispelijke kwaliteit.

Prijs: €13,90

Als je opzoek bent naar het beste mariadistel supplement, mag dit supplement absoluut niet over het hoofd gezien worden. Now Foods staat bekend om zijn hoge kwaliteit voedingssupplementen. Dit mariadistel supplement bevat 150 mg en 350 mg per dosering. De capsule is vegetarisch.

Prijs: €9,90

In dit supplement zijn mariadistel, dadelion, krulzuring en rode biet in één natuurlijke formule samengesteld. Elke aanbevolen portie, van twee capsules, bevat 700 mg mariadistelzaad, 250 mg paardenbloemwortel, 250 mg gele dokwortel en 100 mg rode biet. Gebruik ze als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet om een actieve levensstijl te ondersteunen.

Swanson is een voorloper op de markt van vitamines en mineralen. Ze hebben een extreem groot assortiment met alleen maar toppproducten voor de allerbeste prijs. Swanson bestaat inmiddels 45 jaar en is gestart door één man. Deze man had een droom; Gezondheid de wereld in brengen en inmiddels zijn ze daar nog steeds mee bezig bij Swanson! Swanson is een echt familiebedrijf, kwalitatief, hoogwaardig en service staan hoog in het vaandel. Ze werken met de beste ingrediënten, met de juiste garanties en goede werkomstandigheden.

Gezondheidsvoordelen van mariadistel

– Ondersteunt de gezondheid van de lever

Een van de meest voorkomende toepassingen van mariadistel is om leverproblemen te behandelen. Er zijn aanwijzingen dat mariadistel de lever helpt beschermen en zelfs nieuwe levercellen kan regenereren. Het actieve ingrediënt in mariadistel, silymarine, werkt als een antioxidant door de productie van vrije radicalen te verminderen. Dit heeft een ontgiftend effect, daarom kan mariadistel gunstig zijn voor leverproblemen.

– Brengt je bloedsuikerspiegel in evenwicht

Als je diabetes type 2 hebt is mariadistel ook gunstig voor je. De silymarine in mariadistel heeft het potentieel om je nuchtere bloedsuikerspiegel en HbA1c te verlagen en de insulinegevoeligheid te verbeteren. Mariadistel is echter geen vervanging voor diabetesmedicijnen en kan complicaties veroorzaken bij mensen met diabetes. Dus als je erover denkt om het te nemen, overleg dan zeker eerst met je zorgverlener.

– Bevordert de gezondheid van de hersenen

De antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen van silymarine kunnen je beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen, die een gezondere hersenfunctie kunnen bevorderen naarmate je ouder wordt.

– Kalmeert een maag die van streek is

Een van de traditionele toepassingen van mariadistel is het verlichten van indigestie. Er is niet veel bewijs dat het echt werkt, maar regelgevers voor kruidengeneesmiddelen noemen mariadistel wel als een mogelijke behandeling voor een zure maag.

– Houdt je cholesterol onder controle

Het kruid kan helpen diabetes onder controle te houden. Als je het onderdeel maakt van een gezond cholesterolregime (natuurlijk eten en sporten) kan het bijzonder gunstig zijn voor een lager cholesterolgehalte.

– Helpt acne te bestrijden

Als je last hebt van puistjes kan mariadistel helpen. De antioxiderende eigenschappen van Silymarine kunnen de effectiviteit van andere bewezen behandelingen helpen vergroten.

– Ondersteunt de gezondheid van het immuunsysteem

Mariadistelextract kan de reactie van het immuunsysteem van het lichaam stimuleren. Maar als je echt op zoek bent naar een supplement om je te beschermen tegen ziektekiemen, heb je een aantal andere opties die worden ondersteund door wat meer bewijs. Ontdek hier de beste tips om je immuunsysteem te versterken.

– Verhoogt de effectiviteit van kankerbehandelingen

Hier moet meer onderzoek naar gedaan worden, maar een aantal onderzoeken suggereert dat silymarine het potentieel heeft om kankerbehandelingen zoals chemotherapie effectiever te maken.

– Voorkomt botverlies

De antioxiderende eigenschappen van silymarine kunnen een genetische invloed uitoefenen die botverlies helpt voorkomen en de groei van gezond nieuw bot stimuleert, wat mariadistel een belofte geeft als een behandeling voor osteoporose.

Dosering

Er zijn geen richtlijnen voor het juiste gebruik van mariadistel. Mariadistelsupplementen worden vaak verkocht in capsulevorm, maar zijn ook verkrijgbaar als tabletten, theezakjes en orale tincturen. Doses variëren van 175 milligram tot 1.000 milligram. Over het algemeen geldt: hoe hoger de dosis, hoe groter het risico op bijwerkingen.

Zitten er bijwerkingen aan het gebruik van een mariadistel supplement?

Als je de aanbevolen hoeveelheid mariadistel per dag niet overschrijdt, zijn bijwerkingen zeldzaam. In sommige gevallen kan het supplement wel een aantal bijwerkingen veroorzaken, waaronder hoofdpijn, misselijkheid, diarree, opgeblazen gevoel in de buik en gas.

Allergische reacties zijn ook mogelijk. Mensen met allergieën voor ambrosia, madeliefjes, artisjokken, kiwi’s of planten in de asterfamilie kunnen ook allergisch zijn voor mariadistel.

Lees altijd goed de instructies van de fabrikant door en houdt je hieraan om mariadistel supplementen veilig te gebruiken.

Geneesmiddelinteracties:

Mariadistel kan je bloedsuikerspiegel verlagen, dus het moet met voorzichtigheid worden gebruikt, omdat het hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel) kan veroorzaken bij mensen die diabetesmedicatie gebruiken.

Mariadistel kan de manier veranderen waarop je lichaam bepaalde geneesmiddelen in de lever metaboliseert, waardoor interacties ontstaan ​​met:

  • Antibiotica zoals Biaxin (claritromycine)
  • Anticoagulantia zoals Coumadin (warfarine)
  • Niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) zoals Advil (ibuprofen), Celebrex (celecoxib) en Voltaren (diclofenac)
  • Statinegeneesmiddelen zoals Mevacor (lovastatine) en Lescol (fluvastatine)

Andere interacties zijn mogelijk. Om complicaties te voorkomen, moet je je arts altijd informeren over eventuele supplementen of kruidengeneesmiddelen die je gebruikt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *