beste mariadistel supplement

Beste mariadistel supplement 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste mariadistel supplement? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Mariadistel is een natuurlijk supplement dat je algehele gezondheid een boost kan geven. Je hebt misschien al gehoord van de ontgiftende eigenschappen van mariadistel. Het is een krachtig voedingssupplement dat oraal wordt ingenomen en wordt gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen.

Het wordt vooral gebruikt door mensen met leverproblemen of om de lever te reinigen na bijvoorbeeld veel alcoholgebruik. Het actieve ingrediënt Silymarine in mariadistel is in staat om gifstoffen die de lever kunnen aantasten te neutraliseren. De lever kan worden aangetast door het gebruik van bijvoorbeeld alcohol, medicijnen en drugs.

Niet elk mariadistel supplement is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je zomaar iets inneemt. Om je te helpen hebben we de hele markt afgespeurd opzoek naar het beste mariadistel supplement. Hier zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om het beste mariadistel supplement voor jou te ontdekken!

Beste mariadistel supplement 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar het beste mariadistel supplement en daar is een top 5 uitgekomen. Deze top 5 is ontstaan door te kijken naar de kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

We hebben ook verschillende vormen supplementen opgenomen. Zo hebben we onderscheid gemaakt tussen de beste mariadistel capsules, het beste mariadistel zaad en het beste mariadistel tinctuur. Zo kun je zelf kiezen wat voor soort supplement je fijner vindt om in te nemen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de beoordelingen en prijzen en kies op basis daarvan het beste mariadistel supplement voor jou uit!

Beste mariadistel capsules:

1. Swanson Full Spectrum Milk Thistle

beste mariadistel

Als je opzoek bent naar het beste mariadistel supplement dan, dan zijn de capsules van Swanson absoluut een van de beste keuzes om voor te gaan. De naam op de verpakking ‘Milk Thistle’ is de Engelse vertaling voor Mariadistel.

Mariadistel, is de naam van de groep flavonoïden – silybine, silydianine en silychristine – die al eeuwenlang door traditionele kruidkundigen worden gebruikt. Elke aanbevolen portie van twee capsules van Swanson Health biedt 1000 mg mariadistel die je kunt nemen als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet om een actieve levensstijl te ondersteunen. Je mag hiervan dire maal per dag twee capsules met water innemen.

Swanson is een voorloper op de markt van vitamines en mineralen. Ze hebben een zeer groot assortiment met alleen maar topproducten voor de allerbeste prijs. Het bedrijf bestaat inmiddels al 45 jaar en kwaliteit en service staan zeer hoog in het vaandel.

2. Arkocaps Mariadistel Capsules

Arkocaps Mariadistel Capsules

De mariadistel capsules van Arkopharma zijn ook van zeer hoge kwaliteit. Deze capsules kunnen worden ingezet ter bescherming van de lever tegen toxische stoffen, zoals alcohol en bepaalde geneesmiddelen, en bij leveraandoeningen.

De vrucht van de mariadistel bevat een drietal bestanddelen, bekend onder de verzamelnaam silymarine, die een heilzame werking op de lever hebben. Silymarine bevordert de reconstructie van de lever en stimuleert het wegstromen van gal naar de galblaas. Hierdoor voorkomt mariadistel leverinsufficiëntie (onvoldoende werking van de lever) en de vorming van galstenen.

Mariadistel kan ook worden ingezet om de belasting van de lever te verminderen bij overmatig alcoholgebruik. Bij voedselvergiftiging wordt mariadistel ingezet omwille van zijn ontgiftende en leverreinigende werking.

Arkocaps Mariadistel capsules van Arkopharma worden volgens farmaceutische normen bereid uit streng geselecteerde zaden. Alleen de zaden die met succes alle kwaliteitscontroles hebben doorstaan worden onder lage temperatuur fijngemalen en als totaalpoeder verwerkt in de vegetarische capsules van Arkocaps Mariadistel. Bovendien bevatten deze capsules geen toevoegingen van gist, suiker, conserveermiddelen, kleur- en smaakstoffen en ze zijn glutenvrij.

Het onder lage temperatuur fijngemalen totaalpoeder bevat per capsule: 390 mg van de vrucht van de Silybum marianum en is gestandaardiseerd op 1,5% silymarine. Aanbevolen dosering: ‘s Morgens, ‘s middags en ‘s avonds 1 capsule tijdens de maaltijd met voldoende water innemen

3. Vitotaal Mariadistel 

Vitotaal Mariadistel

Het laatste mariadistel supplement in capsule vorm, die we graag willen uitlichten, is Vitotaal® Mariadistel. Het is een plantaardig middel, zonder chemische toevoegingen zoals gist, gluten, kleur-, geur- en smaakstoffen of conserveermiddelen. De productie geschiedt onder strenge kwaliteitscontrole. De krachtige kruiden in deze capsules helpen je lever te ondersteunen. Ze helpen bij de leverreiniging, na bijvoorbeeld alcoholgebruik

De samenstelling van dit supplement: Het bevat 300 mg van een combinatie van poeder en extract met minimaal 80% silymarine van de zaden van Mariadistel (Silybum marianum); siliciumdioxide. Het zijn plantaardige capsules en ze bevatten geen lactose, gluten, suiker, gist, conserveermiddelen, kleur-, geur- en smaakstoffen.

De aanbevolen dosering: Neem 3 maal daags 1 capsule en neem het met 1⁄2 glas water in na de maaltijd. Direct na alcoholgebruik kun je 3-5 capsules innemen.

Beste mariadistel zaad:

4. Mariadistel zaad gemalen

Mariadistel zaad gemalen

Neem je liever een mariadistel supplement in de vorm van gemalen zaden? Dan is dit het beste mariadistel supplement voor jou! Gemalen mariadistel is een gemakkelijke en natuurlijke vorm van silymarine-suppletie. Het poeder kan direct na verspreiding in een kleine hoeveelheid drank worden geconsumeerd of aan gerechten, cocktails of desserts worden toegevoegd. Je kunt zelfs mariadistel toevoegen aan zelfgemaakt brood.

Vanwege de natuurlijke oorsprong van de grondstof is het niet mogelijk om nauwkeurig de hoeveelheid silymarine in het eindproduct te bepalen. Om deze reden is het ook moeilijk om één specifieke dosis te nemen die past bij de behoeften van elk organisme. Aangenomen wordt echter dat de aanbevolen dosis 2-3 theelepels gemalen mariadistel per dag is.

Beste mariadistel tinctuur:

5. Vitakruid Mariadistel complex tinctuur 

Vitakruid Mariadistel complex tinctuur

Neem je liever mariadistel in tinctuur vorm? Dan is dit het beste mariadistel supplement voor jou. Vitakruid  heeft een geconcentreerd tinctuur van 1:5. De tinctuur is een complex van Mariadistel, Chelidonium en Artisjok.

Samenstelling van ingrediënten per dosering: Mariadistel extract (Silybum)50%, Artisjok (Cynara scolymus)30%, Stinkende Gouwe (Chelidonium)20%, Geconcentreerde alcoholische extractie (verhouding 1:5)

Aanbevolen dosering: Gebruik 1 x daags 30 druppels, tenzij anders wordt geadviseerd. Gebruik dit supplement niet tijdens de zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft. Overschrijd de aanbevolen dosering niet. Houdt dit supplement buiten het bereik van jonge kinderen. Bewaar het ook droog, afgesloten.

Waarop te letten bij het kiezen van het beste mariadistel supplement

Wanneer je opzoek bent naar het beste mariadistel supplement zijn er een aantal factoren om goed op te letten. Hieronder volgen de belangrijkste punten om in gedachten te houden bij het maken van een beslissing.

– Actief bestanddeel

Volgens de beoordeling van de alternatieve geneeskunde is Mariadistel gebruikt als een kruidengeneesmiddel voor de behandeling van leveraandoeningen. Het vertoont leverbeschermende effecten vanwege het gehalte aan silymarine. De voordelen van dit actieve ingrediënt hebben verschillende mechanismen, waaronder het werken als een antioxidant, het remmen van lipideperoxidatie en het verbeteren van de leverontgifting. Het controleren van de hoeveelheid silymarine, het actieve bestanddeel van mariadistelzaden, in supplementen is erg belangrijk. Het zou idealiter op de productverpakking moeten worden vermeld.

– Ingrediënten

Naast mariadistel kan het supplement ook andere kruiden gebruiken zoals Ginkgo biloba, druivenpit, meidoorn en andere om de opname van de actieve stoffen in deze planten te verbeteren. Dit is prima en kan zelfs gunstig zijn. Zorg er wel voor dat er geen schadelijke ingrediënten aan het supplement toegevoegd zijn. Het is daarom altijd slim om de ingrediëntenlijst goed door te lezen.

– Vorm

Een mariadistel supplementen kan in verschillende vormen worden ingenomen, zoals je hierboven ziet. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor capsules, kruiden of tincturen. De één is niet per se beter dan de ander, het ligt vooral aan je persoonlijke voorkeur. Als je niet van de bittere smaak van een tinctuur houdt, kun je beter voor een capsule gaan. Het voordeel van een tinctuur / extract / druppels is echter weer dat het sneller wordt opgenomen. Denk dus goed na over wat je de fijnste manier vindt om de mariadistel in te nemen en kies afhankelijk daarvan het beste mariadistel supplement voor jou uit.

– Tests van derden en fabriekscertificeringen

De meeste merken beweren dat hun mariadistelproducten natuurlijk en veilig zijn om te consumeren. Maar wat is het bewijs om hun beweringen te ondersteunen? Met tests van derden kunnen de gebruikers de laboratoriumrapporten voor producten doornemen en ervoor zorgen dat de ingrediënten veilig zijn om te consumeren en krachtig genoeg om effectief te zijn. Je moet er ook voor zorgen dat dergelijke supplementen worden gemaakt in gecertificeerde fabrieken en faciliteiten.

– Dosering

Om een ​​mariadistel supplement effectief te laten zijn, moet het ongeveer 70 tot 80% Silymarine-gehalte per 100 tot 300 mg bevatten. Voor disteltabletten of capsules, als het Sylimarin-gehalte 70 tot 80% per 100 tot 300 mg in een capsule is, is het zeer effectief. Je kunt ongeveer twee tot drie van dergelijke capsules nemen voor de beste resultaten.

– Overige details

Andere details geven de variëteit aan (vegetarisch/niet-vegetarisch), productie- en houdbaarheidsdata en vorm van het supplement (vloeibaar/capsule). Om maximale voordelen te behalen, moet men ervoor zorgen dat het supplement geen vulstoffen of kunstmatige stoffen bevat.

– Bijwerkingen

Een beschrijving van de mogelijke bijwerkingen of waarschuwingen is erg belangrijk. Het moet verplicht worden vermeld op een supplement of in de bijsluiter in de verpakking.Controleer altijd de bijwerking van het merk of waarschuwingen voordat je het koopt. Hoewel een mariadistel van goede kwaliteit minimale bijwerkingen heeft, kan het er toch een paar hebben, waar je rekening mee moet houden voordat je het gebruikt. Een paar mogelijke bijwerkingen van distel zijn een allergie voor ambrosia.

beste mariadistel supplementen

Wat zijn de voordelen van Mariadistel?

Mariadistel heeft verschillende voordelen, maar de meest onderzochte en degene waarvoor het het meeste gebruikt wordt is om de lever te ondersteunen. Hieronder volgen een aantal van de belangrijkste voordelen van mariadistel:

Ondersteunt de gezondheid van de lever:

Mariadistel wordt vooral veel gebruikt om de lever te ondersteunen, zoals bijvoorbeeld bij leverziekte. Het actieve ingrediënt in mariadistel, silymarine, werkt als een antioxidant door de productie van vrije radicalen te verminderen. Het heeft een ontgiftend effect en daarom kan mariadistel gunstig zijn voor leverproblemen. Ook kan het heel nuttig zijn om te ontreinigen na bijvoorbeeld het drinken van veel alcohol. Volgens verschillende onderzoeken kan silymarine de leverfunctie verbeteren door te voorkomen dat giftige stoffen zich aan levercellen binden.

Type 2 diabetes:

Verschillende onderzoeken hebben gesuggereerd dat mariadistel gunstig kan zijn voor mensen met diabetes, met name bij mensen met type 2-diabetes. Mariadistel ervaringen in deze onderzoeken suggereren de bevindingen dat silymarine de oxidatieve stress kan verminderen die doorgaans wordt geassocieerd met diabetescomplicaties. Meer onderzoeken zijn echter nodig.

Bevordert de gezondheid van de huid:

Mensen kunnen mariadistel olie ook plaatselijk gebruiken om de gezondheid van de huid te verbeteren. Volgens sommige onderzoeken kan het inflammatoire huidaandoeningen verbeteren wanneer het op de huid aangebracht wordt. Ook heeft het antioxiderende en anti-verouderingseffecten.

Vermindert cholesterol:

Een hoog cholesterolgehalte kan leiden tot problemen met de gezondheid van het hart en de kans op een beroerte vergroten. Mariadistel ervaringen in sommige onderzoeken hebben aangetoond dat mariadistel het cholesterolgehalte in het bloed kan beïnvloeden.

Vermindert insulineresistentie:

Het extract van mariadistel kan helpen om de insulineresistentie te verminderen, wat een probleem is voor mensen met type 2-diabetes. De verbinding silymarine schijnt een “veelbelovende stof” lijkt te zijn voor de behandeling van insulineresistentie, ook bij mensen met obesitas en type 2-diabetes. Hoewel mariadistel een rol zou kunnen spelen bij diabetesmanagement, moeten wetenschappers meer onderzoek doen om te bevestigen of het de insulineresistentie vermindert en diabetesmanagement ondersteunt.

Verbetert allergische astmasymptomen:

Astma is een chronische ontstekingsziekte waarbij het immuunsysteem overdreven reageert op omgevingsfactoren, wat leidt tot ontstekingen in de luchtwegen. Het actieve ingrediënt in mariadistel kan helpen om ontstekingen te verminderen. De medische gemeenschap heeft echter wel meer onderzoek nodig om te zien of silymarine de astmasymptomen bij mensen ten goede komt.

Beperkt de verspreiding van kanker:

Mariadistel kan de verspreiding van bepaalde soorten kanker helpen stoppen. Onderzoekers hebben voordelen gevonden voor verschillende soorten kanker. Verschillende kleine onderzoeken hebben ook aangetoond dat mariadistel de bijwerkingen van kankerbehandelingen, waaronder bestraling, chirurgie en chemotherapie, kan verminderen.

Ondersteunt de gezondheid van de botten:

Mariadistelthee kan botverlies door een tekort aan oestrogeen helpen voorkomen. Mariadistel zou een essentiële rol kunnen spelen bij het ondersteunen van de gezondheid van de botten. Het is nog niet duidelijk of mariadistel even gunstig is voor botverlies met een andere oorzaak. De medische gemeenschap heeft verdere studies nodig voordat ze veilig kan concluderen dat mariadistel de botgezondheid bij mensen ondersteunt.

Ondersteunt het immuunsysteem:

Mariadistel kan de immuunrespons van een persoon helpen versterken. Het kan het lichaam helpen infecties te bestrijden en chronische ontstekingen die door het immuunsysteem worden veroorzaakt, te verminderen.

beste mariadistel capsules

Veelgestelde vragen over mariadistel

Hopelijk heb je bij deze het beste mariadistel supplement voor jou gevonden. Mocht je verder nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

-Wat is mariadistel?

Mariadistel (Silybum marianum) is een bloeiend kruid waarvan wordt aangenomen dat het geneeskrachtige eigenschappen heeft. Het is inheems in het gebied van de Middellandse Zee en maakt deel uit van de asteraceae-familie, waaronder zonnebloemen en madeliefjes.

Mariadistelzaden bevatten silymarine, een groep verbindingen die antioxiderende en ontstekingsremmende effecten hebben. Ze kunnen verschillende gezondheidsproblemen behandelen, met name leverziekten. Het wordt ook vaak gebruikt als een huismiddeltje om de lever te “ontgiften” of leverproblemen te behandelen. Daarnaast heeft het meerdere voordelen, welke we in dit artikel hebben besproken.

– Hoeveel Mariadistel moet ik consumeren?

Dit is afhankelijk van wel supplement je gebruikt. Lees altijd de adviezen van de fabrikant goed door en houdt je hieraan. De dosering van supplementen varieert van merk tot merk, maar je kunt de hele dag door zo’n 300 mg tot 1000 mg mariadistel consumeren. Als je na het lezen van de verpakking van je supplement nog steeds niet zeker bent van de dosering, raden we je aan om je arts te raadplegen om de meest geschikte dosering voor je te bepalen.

– Wat is de beste manier om Mariadistel te consumeren?

Mariadistel supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder tabletten, capsules, zaden en extracten / tincturen. Dit heb je hierboven in onze lijst waarschijnlijk ook al gezien. Al deze vormen hebben voor- en nadelen, die uiteindelijk afhangen van je voorkeur. Bijvoorbeeld een mariadistel extract / tinctuur, zoals nummer 5 in onze lijst, wordt snel opgenomen, maar heeft een bittere smaak, wat voor veel mensen een nadeel kan zijn.

Aan de andere kant zijn capsules en tabletten minder vies, omdat je ze in één keer doorslikt met water. Je zult hierdoor geen bittere nasmaak hebben, zoals bij extracten. Capsules en tabletten hebben wel wat meer tijd nodig om af te breken in vergelijking met extracten. Kortom, extracten werken sneller dan capsules en pillen.

– Kun je je eigen mariadistel kweken?

Ja dat kan zeker. Je kunt je eigen mariadistel in je tuin kweken. Mariadistel is een winterharde plant die in de meeste omgevingen goed groeit, hoewel hij de voorkeur geeft aan hoge temperaturen en droge omstandigheden. Ook moet de grond goed gedraineerd zijn.

– Veroorzaakt mariadistel bijwerkingen?

In de meeste gevallen zorgt een mariadistel supplement niet voor bijwerkingen. Net zoals bij elk ander supplement wat je neemt, kan het echter altijd bij sommige mensen wel bijwerkingen hebben.Mogelijke bijwerkingen van mariadistel zijn hoofdpijn, misselijkheid, diarree, opgeblazen gevoel in de buik en gas.

Mariadistel kan bij sommige mensen ook een allergische reactie veroorzaken. Als je allergisch bent voor ambrosia, madeliefjes, artisjokken, kiwi’s of planten uit de asterfamilie, is het misschien beter om mariadistel te vermijden.

– Heeft mariadistel een interactie met geneesmiddelen?

Wanneer je welk supplement dan ook neemt, moet je altijd letten op eventuele geneesmiddelinteracties, zo ook bij mariadistel. Mariadistel kan je bloedsuikerspiegel verlagen, dus het moet met voorzichtigheid worden gebruikt, omdat het hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel) kan veroorzaken bij mensen die diabetesmedicatie gebruiken.

Mariadistel kan ook de manier veranderen waarop je lichaam bepaalde geneesmiddelen in de lever metaboliseert, waardoor interacties ontstaan ​​met:

  • Antibiotica zoals Biaxin (claritromycine)
  • Anticoagulanq1Voltaren (diclofenac)
  • Statinegeneesmiddelen zoals Mevacor (lovastatine) en Lescol (fluvastatine)
  • Andere interacties zijn ook mogelijk. Om complicaties te voorkomen, is het daarom zeer belangrijk zorgverlener altijd informeren over eventuele supplementen of kruidengeneesmiddelen die je gebruikt, als je medicatie gebruikt.

– Wie mag Mariadistel niet nemen?

Mariadistel is niet voor iedereen veilig. Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor mariadistel. Als je allergisch bent voor ambrosia of allergisch bent voor bepaalde bloemen zoals madeliefjes, goudsbloemen of chrysanten, kun je beter geen mariadistel nemen. Je moet ook  mariadistel vermijden als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Dit komt omdat er onvoldoende gegevens zijn om zeker te weten of het veilig is voor je baby.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *