beste mariadistel supplement

Beste mariadistel supplement: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste mariadistel supplement? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Mariadistel is een natuurlijk supplement dat je algehele gezondheid een boost kan geven. Je hebt misschien al gehoord van de ontgiftende eigenschappen van mariadistel. Het is een krachtig voedingssupplement dat oraal wordt ingenomen en wordt gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen.

Het wordt vooral gebruikt door mensen met leverproblemen of om de lever te reinigen na bijvoorbeeld veel alcoholgebruik. Het actieve ingrediënt Silymarine in mariadistel is in staat om gifstoffen die de lever kunnen aantasten te neutraliseren. De lever kan worden aangetast door het gebruik van bijvoorbeeld alcohol, medicijnen en drugs.

Niet elk mariadistel supplement is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je zomaar iets inneemt. Om je te helpen hebben we de hele markt afgespeurd opzoek naar het beste mariadistel supplement. Hier zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om het beste mariadistel supplement voor jou te ontdekken!

Beste mariadistel supplement 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar het beste mariadistel supplement en daar is een top 5 uitgekomen. Deze top 5 is ontstaan door te kijken naar de kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

We hebben ook verschillende vormen supplementen opgenomen. Zo hebben we onderscheid gemaakt tussen de beste mariadistel capsules, het beste mariadistel zaad en het beste mariadistel tinctuur. Zo kun je zelf kiezen wat voor soort supplement je fijner vindt om in te nemen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de beoordelingen en prijzen en kies op basis daarvan het beste mariadistel supplement voor jou uit!

Beste mariadistel capsules:

1. Swanson Full Spectrum Milk Thistle

beste mariadistel

Als je opzoek bent naar het beste mariadistel supplement dan, dan zijn de capsules van Swanson absoluut een van de beste keuzes om voor te gaan.

Mariadistel, ook bekend als Milk Thistle, bevat een groep flavonoïden genaamd silybine, silydianine en silychristine, die al eeuwenlang worden gebruikt door traditionele kruidkundigen. Met Swanson Health kun je nu profiteren van de voordelen van mariadistel in een handige capsulevorm.

Elke aanbevolen portie van dit hoogwaardige supplement biedt 1000 mg mariadistel, waardoor je kunt genieten van de voordelen als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet en een actieve levensstijl. Neem eenvoudigweg twee capsules drie keer per dag in met water voor optimale ondersteuning van je levergezondheid.

Swanson Health is een gerenommeerd merk dat al 45 jaar toonaangevend is op de markt van vitamines en mineralen. Ze staan bekend om hun uitgebreide assortiment van topkwaliteit producten, die ze aanbieden tegen de beste prijs. Bij Swanson Health staat kwaliteit en service hoog in het vaandel, waardoor je met vertrouwen hun producten kunt gebruiken.

2. Arkocaps Mariadistel Capsules

Arkocaps Mariadistel Capsules

De Mariadistel capsules van Arkopharma bieden een hoogwaardige kwaliteit en zijn een effectieve ondersteuning voor de lever. Deze capsules zijn speciaal ontwikkeld om de lever te beschermen tegen schadelijke stoffen, zoals alcohol en bepaalde geneesmiddelen, en om te helpen bij leveraandoeningen.

De vrucht van de mariadistel bevat verschillende bestanddelen, die gezamenlijk bekend staan als silymarine, en die een heilzame werking hebben op de lever. Silymarine bevordert het herstel van de lever en stimuleert de galstroom naar de galblaas. Hierdoor helpt mariadistel leverinsufficiëntie te voorkomen en de vorming van galstenen tegen te gaan.

Daarnaast kan mariadistel worden ingezet om de belasting van de lever te verminderen bij overmatig alcoholgebruik en voedselvergiftiging, vanwege de ontgiftende en reinigende eigenschappen voor de lever.

Arkocaps Mariadistel capsules van Arkopharma worden bereid volgens strikte farmaceutische normen, waarbij alleen zaden van de hoogste kwaliteit worden geselecteerd. Deze zaden ondergaan rigoureuze kwaliteitscontroles en worden vervolgens op lage temperatuur fijngemalen en verwerkt tot totaalpoeder in vegetarische capsules. De capsules bevatten geen toevoegingen van gist, suiker, conserveermiddelen, kleur- en smaakstoffen, en zijn tevens glutenvrij.

Elke capsule bevat 390 mg fijngemalen vrucht van de Silybum marianum, gestandaardiseerd op 1,5% silymarine. De aanbevolen dosering is om ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds 1 capsule in te nemen tijdens de maaltijd, met voldoende water.

3. Vitotaal Mariadistel 

Vitotaal Mariadistel

En dan het laatste beste mariadistel supplement in capsule vorm: Vitotaal Mariadistel. Dit product is een plantaardig middel, vrij van chemische toevoegingen zoals gist, gluten, kleur-, geur- en smaakstoffen, en conserveermiddelen. De productie vindt plaats onder strikte kwaliteitscontrole. De krachtige kruiden in deze capsules bieden ondersteuning aan je lever, met name bij de reiniging na bijvoorbeeld alcoholgebruik.

De samenstelling van dit supplement omvat een combinatie van 300 mg poeder en extract, waarvan minimaal 80% silymarine afkomstig is van de zaden van Mariadistel (Silybum marianum). Daarnaast bevat het siliciumdioxide. Deze capsules zijn volledig plantaardig en vrij van lactose, gluten, suiker, gist, conserveermiddelen, en kleur-, geur- en smaakstoffen.

Voor optimaal gebruik wordt een aanbevolen dosering van 3 capsules per dag geadviseerd, bij voorkeur na de maaltijd, ingenomen met een half glas water. Bij direct alcoholgebruik kunnen 3-5 capsules worden ingenomen.

Beste mariadistel zaad:

4. Mariadistel zaad gemalen

Mariadistel zaad gemalen

Neem je liever een mariadistel supplement in de vorm van gemalen zaden? Dan is dit misschien wel het beste mariadistel supplement voor jou! Gemalen mariadistel biedt een eenvoudige en natuurlijke manier om silymarine aan te vullen. Dit poeder kan direct worden ingenomen na verspreiding in een kleine hoeveelheid drank, of het kan worden toegevoegd aan gerechten, cocktails of desserts. Je kunt zelfs mariadistel toevoegen aan zelfgemaakt brood voor een extra gezonde twist.

Vanwege de natuurlijke oorsprong van de grondstof is het echter niet mogelijk om de exacte hoeveelheid silymarine in het eindproduct vast te stellen. Daarom is het moeilijk om een specifieke dosering aan te bevelen die geschikt is voor elk individu. Over het algemeen wordt aangenomen dat een dosis van 2-3 theelepels gemalen mariadistel per dag wordt aanbevolen. Het is belangrijk om je eigen behoeften en reactie op het supplement te evalueren en de dosering dienovereenkomstig aan te passen.

Beste mariadistel tinctuur:

5. Vitakruid Mariadistel complex tinctuur 

Vitakruid Mariadistel complex tinctuur

Neem je liever mariadistel in tinctuurvorm? Dan hebben we hier het beste mariadistel supplement voor jou. Vitakruid biedt een geconcentreerde tinctuur met een verhouding van 1:5. Deze tinctuur bevat een combinatie van Mariadistel, Chelidonium en Artisjok.

De samenstelling van ingrediënten per dosering bestaat uit 50% Mariadistel extract (Silybum), 30% Artisjok (Cynara scolymus) en 20% Stinkende Gouwe (Chelidonium), verkregen door geconcentreerde alcoholische extractie (verhouding 1:5).

De aanbevolen dosering is 1 keer per dag 30 druppels, tenzij anders geadviseerd. Houd er rekening mee dat dit supplement niet geschikt is voor gebruik tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering niet te overschrijden en dit supplement buiten het bereik van jonge kinderen te houden. Bewaar het op een droge en afgesloten plaats voor optimale kwaliteit.

Waarop te letten bij het kiezen van het beste mariadistel supplement

Wanneer je opzoek bent naar het beste mariadistel supplement zijn er een aantal factoren om goed op te letten. Hieronder volgen de belangrijkste punten om in gedachten te houden bij het maken van een beslissing.

– Actief bestanddeel

Mariadistel wordt al eeuwenlang gebruikt in de alternatieve geneeskunde vanwege de leverbeschermende eigenschappen van silymarine, een actief bestanddeel dat het bevat. Het is belangrijk om te controleren of de hoeveelheid silymarine duidelijk vermeld staat op de productverpakking, aangezien dit een cruciale indicator is van de kwaliteit van het supplement.

– Ingrediënten

Naast mariadistel kunnen sommige supplementen ook andere kruiden bevatten, zoals Ginkgo biloba, druivenpit en meidoorn, om de synergetische effecten te bevorderen. Het is verstandig om de ingrediëntenlijst zorgvuldig te lezen en ervoor te zorgen dat er geen schadelijke toevoegingen aan het supplement zijn gedaan.

– Vorm

Mariadistel supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals capsules, kruiden of tincturen. Het kiezen van de juiste vorm hangt af van je persoonlijke voorkeur. Bijvoorbeeld, als je de bittere smaak van tincturen niet prettig vindt, kan een capsule een betere keuze zijn. Aan de andere kant kan een tinctuur sneller worden opgenomen. Denk goed na over welke vorm het beste bij je past en selecteer op basis daarvan het ideale mariadistel supplement.

– Tests van derden en fabriekscertificeringen

Het is belangrijk om te controleren of het supplement is getest door onafhankelijke derde partijen, zodat je zekerheid hebt over de veiligheid en potentie van het product. Daarnaast is het raadzaam om te kiezen voor supplementen die worden vervaardigd in gecertificeerde fabrieken en faciliteiten, wat een extra garantie biedt voor de kwaliteit en betrouwbaarheid.

– Dosering

Een effectief mariadistel supplement dient een silymarine-gehalte van ongeveer 70 tot 80% per dosering van 100 tot 300 mg te hebben. Als je bijvoorbeeld kiest voor disteltabletten of -capsules met een silymarine-gehalte van 70 tot 80% per 100 tot 300 mg, zul je de beste resultaten behalen door dagelijks twee tot drie van deze capsules in te nemen.

– Overige details

Let ook op andere details, zoals de variëteit (vegetarisch/niet-vegetarisch), productie- en houdbaarheidsdata, en de vorm van het supplement (vloeibaar/capsule). Om maximale voordelen te behalen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het supplement vrij is van vulstoffen of kunstmatige stoffen.

– Bijwerkingen

Een beschrijving van de mogelijke bijwerkingen of waarschuwingen is erg belangrijk. Het moet verplicht worden vermeld op een supplement of in de bijsluiter in de verpakking.Controleer altijd de bijwerking van het merk of waarschuwingen voordat je het koopt. Hoewel een mariadistel van goede kwaliteit minimale bijwerkingen heeft, kan het er toch een paar hebben, waar je rekening mee moet houden voordat je het gebruikt. Een paar mogelijke bijwerkingen van distel zijn een allergie voor ambrosia.

beste mariadistel supplementen

Wat zijn de voordelen van Mariadistel?

Mariadistel heeft verschillende voordelen, maar de meest onderzochte en degene waarvoor het het meeste gebruikt wordt is om de lever te ondersteunen. Hieronder volgen een aantal van de belangrijkste voordelen van mariadistel:

Ondersteuning van de levergezondheid:

Mariadistel is vooral bekend om zijn ondersteunende werking op de lever, vooral bij leveraandoeningen. Het actieve bestanddeel in mariadistel, silymarine, fungeert als een antioxidant door de productie van vrije radicalen te verminderen. Het heeft ontgiftende eigenschappen, waardoor mariadistel gunstig kan zijn bij leverproblemen. Het kan zelfs helpen bij het herstellen na overmatig alcoholgebruik. Verschillende onderzoeken tonen aan dat silymarine de leverfunctie kan verbeteren door te voorkomen dat giftige stoffen zich aan de levercellen binden.

Ondersteuning bij type 2 diabetes:

Diverse onderzoeken suggereren dat mariadistel gunstig kan zijn voor mensen met diabetes, met name bij type 2-diabetes. Mariadistelervaringen in deze onderzoeken wijzen op de mogelijkheid dat silymarine oxidatieve stress kan verminderen, wat vaak geassocieerd wordt met complicaties van diabetes. Er is echter meer onderzoek nodig om deze bevindingen te bevestigen.

Bevordering van een gezonde huid:

Mariadistelolie kan lokaal worden gebruikt om de gezondheid van de huid te verbeteren. Volgens sommige studies kan het helpen bij ontstekingsaandoeningen van de huid wanneer het rechtstreeks op de huid wordt aangebracht. Bovendien heeft het antioxiderende en verjongende eigenschappen.

Cholesterolverlaging:

Een hoog cholesterolgehalte kan leiden tot hartproblemen en het risico op een beroerte vergroten. Onderzoeken tonen aan dat mariadistel het cholesterolgehalte in het bloed kan beïnvloeden.

Vermindering van insulineresistentie:

Mariadistelextract kan helpen bij het verminderen van insulineresistentie, wat een probleem is bij mensen met type 2-diabetes. Silymarine wordt beschouwd als een “veelbelovende stof” voor de behandeling van insulineresistentie, zelfs bij mensen met obesitas en type 2-diabetes. Hoewel mariadistel mogelijk een rol speelt bij het beheersen van diabetes, is meer onderzoek nodig om te bevestigen of het daadwerkelijk insulineresistentie vermindert en diabetesmanagement ondersteunt.

Verlichting van allergische astmasymptomen:

Astma is een chronische ontstekingsziekte waarbij het immuunsysteem overdreven reageert op omgevingsfactoren, wat leidt tot ontstekingen in de luchtwegen. Het actieve bestanddeel in mariadistel kan helpen om ontstekingen te verminderen. Hoewel meer onderzoek nodig is, suggereert de medische gemeenschap dat silymarine mogelijk gunstig is bij het verminderen van astmasymptomen.

Remming van kankerverspreiding:

Mariadistel kan helpen bij het stoppen van de verspreiding van bepaalde soorten kanker. Onderzoek heeft aangetoond dat mariadistel voordelen kan hebben bij verschillende vormen van kanker. Bovendien zijn er enkele kleine studies die suggereren dat mariadistel de bijwerkingen van kankerbehandelingen, zoals bestraling, chirurgie en chemotherapie, kan verminderen.

Ondersteuning van de botgezondheid:

Het drinken van mariadistelthee kan botverlies door een tekort aan oestrogeen helpen voorkomen. Mariadistel speelt mogelijk een essentiële rol bij het ondersteunen van de gezondheid van de botten. Het is echter nog niet duidelijk of mariadistel dezelfde gunstige effecten heeft op botverlies veroorzaakt door andere factoren. Verdere studies zijn nodig voordat de medische gemeenschap met zekerheid kan concluderen dat mariadistel de botgezondheid bij mensen ondersteunt.

Versterking van het immuunsysteem:

Mariadistel kan de immuunrespons van het lichaam versterken. Het kan helpen bij het bestrijden van infecties en het verminderen van chronische ontstekingen die door het immuunsysteem worden veroorzaakt.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel mariadistel veelbelovende voordelen heeft, verder wetenschappelijk onderzoek nodig is om de specifieke effecten en de optimale dosering ervan te bevestigen. Raadpleeg altijd een zorgverlener voordat je mariadistel of een ander supplement gebruikt om ervoor te zorgen dat het veilig en geschikt is voor jouw individuele gezondheidssituatie.

mariadistel afvallen

Veelgestelde vragen over mariadistel

Hopelijk heb je bij deze het beste mariadistel supplement voor jou gevonden. Mocht je verder nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

-Wat is mariadistel?

Mariadistel (Silybum marianum) is een bloeiend kruid waarvan wordt aangenomen dat het geneeskrachtige eigenschappen heeft. Het is inheems in het gebied van de Middellandse Zee en maakt deel uit van de asteraceae-familie, waaronder zonnebloemen en madeliefjes.

Mariadistelzaden bevatten silymarine, een groep verbindingen die antioxiderende en ontstekingsremmende effecten hebben. Ze kunnen verschillende gezondheidsproblemen behandelen, met name leverziekten. Het wordt ook vaak gebruikt als een huismiddeltje om de lever te “ontgiften” of leverproblemen te behandelen. Daarnaast heeft het meerdere voordelen, welke we in dit artikel hebben besproken.

– Hoeveel Mariadistel moet ik consumeren?

Dit is afhankelijk van wel supplement je gebruikt. Lees altijd de adviezen van de fabrikant goed door en houdt je hieraan. De dosering van supplementen varieert van merk tot merk, maar je kunt de hele dag door zo’n 300 mg tot 1000 mg mariadistel consumeren. Als je na het lezen van de verpakking van je supplement nog steeds niet zeker bent van de dosering, raden we je aan om je arts te raadplegen om de meest geschikte dosering voor je te bepalen.

– Wat is de beste manier om Mariadistel te consumeren?

Mariadistel supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder tabletten, capsules, zaden en extracten / tincturen. Dit heb je hierboven in onze lijst waarschijnlijk ook al gezien. Al deze vormen hebben voor- en nadelen, die uiteindelijk afhangen van je voorkeur. Bijvoorbeeld een mariadistel extract / tinctuur, zoals nummer 5 in onze lijst, wordt snel opgenomen, maar heeft een bittere smaak, wat voor veel mensen een nadeel kan zijn.

Aan de andere kant zijn capsules en tabletten minder vies, omdat je ze in één keer doorslikt met water. Je zult hierdoor geen bittere nasmaak hebben, zoals bij extracten. Capsules en tabletten hebben wel wat meer tijd nodig om af te breken in vergelijking met extracten. Kortom, extracten werken sneller dan capsules en pillen.

– Kun je je eigen mariadistel kweken?

Ja dat kan zeker. Je kunt je eigen mariadistel in je tuin kweken. Mariadistel is een winterharde plant die in de meeste omgevingen goed groeit, hoewel hij de voorkeur geeft aan hoge temperaturen en droge omstandigheden. Ook moet de grond goed gedraineerd zijn.

– Veroorzaakt mariadistel bijwerkingen?

In de meeste gevallen zorgt een mariadistel supplement niet voor bijwerkingen. Net zoals bij elk ander supplement wat je neemt, kan het echter altijd bij sommige mensen wel bijwerkingen hebben.Mogelijke bijwerkingen van mariadistel zijn hoofdpijn, misselijkheid, diarree, opgeblazen gevoel in de buik en gas.

Mariadistel kan bij sommige mensen ook een allergische reactie veroorzaken. Als je allergisch bent voor ambrosia, madeliefjes, artisjokken, kiwi’s of planten uit de asterfamilie, is het misschien beter om mariadistel te vermijden.

– Heeft mariadistel een interactie met geneesmiddelen?

Wanneer je welk supplement dan ook neemt, moet je altijd letten op eventuele geneesmiddelinteracties, zo ook bij mariadistel. Mariadistel kan je bloedsuikerspiegel verlagen, dus het moet met voorzichtigheid worden gebruikt, omdat het hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel) kan veroorzaken bij mensen die diabetesmedicatie gebruiken.

Mariadistel kan ook de manier veranderen waarop je lichaam bepaalde geneesmiddelen in de lever metaboliseert, waardoor interacties ontstaan ​​met:

  • Antibiotica zoals Biaxin (claritromycine)
  • Anticoagulanq1Voltaren (diclofenac)
  • Statinegeneesmiddelen zoals Mevacor (lovastatine) en Lescol (fluvastatine)
  • Andere interacties zijn ook mogelijk. Om complicaties te voorkomen, is het daarom zeer belangrijk zorgverlener altijd informeren over eventuele supplementen of kruidengeneesmiddelen die je gebruikt, als je medicatie gebruikt.

– Wie mag Mariadistel niet nemen?

Mariadistel is niet voor iedereen veilig. Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor mariadistel. Als je allergisch bent voor ambrosia of allergisch bent voor bepaalde bloemen zoals madeliefjes, goudsbloemen of chrysanten, kun je beter geen mariadistel nemen. Je moet ook  mariadistel vermijden als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Dit komt omdat er onvoldoende gegevens zijn om zeker te weten of het veilig is voor je baby.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *