overgang pillen

Beste magnesium tabletten: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste magnesium tabletten? Dan hebben we hier de top 5 beste opties voor je! Daarnaast ontdek je in dit artikel alles wat je moet weten over magnesium, zoals de voordelen en antwoorden op alle veelgestelde vragen. Lees gauw verder om mee te leren over dit belangrijke mineraal en om de beste magnesium tabletten voor jou uit te kiezen!

Wat is magnesium?

Magnesium is een belangrijk mineraal dat een rol speelt bij meer dan 300 enzymreacties in het menselijk lichaam. De vele functies omvatten het helpen bij de spier- en zenuwfunctie, het reguleren van de bloeddruk en het ondersteunen van het immuunsysteem.

Mensen krijgen magnesium uit hun voeding, maar soms zijn magnesiumsupplementen nodig als het magnesiumgehalte te laag is. Lage magnesiumgehaltes in het lichaam zijn in verband gebracht met ziekten zoals osteoporose, hoge bloeddruk, verstopte slagaders, erfelijke hartaandoeningen, beroertes en diabetes.

Een gemakkelijke manier om voedingsmiddelen te onthouden die goede magnesiumbronnen zijn, is door aan vezels te denken. Voedingsmiddelen die veel vezels bevatten, bevatten over het algemeen veel magnesium. Voedingsbronnen van magnesium zijn peulvruchten, volle granen, groenten (vooral broccoli, pompoen en groene bladgroenten), zaden en noten (vooral amandelen). Andere bronnen zijn zuivelproducten, vleeswaren, chocolade en koffie. Water met een hoog mineraalgehalte is ook een bron van magnesium.

Top 5 beste magnesium tabletten

Hier volgen 5 van de beste magnesium tabletten op de markt. We hebben deze top 5 samengesteld door te kijken naar de werking, de ingrediënten en de klanten beoordelingen. Met één van deze vijf magnesium tabletten kun je niet fout kiezen!

Deze 200mg elementair magnesium tabletten van “Make Vit” bestaan uit Citraat en Bisglycinaat van Albion kwaliteit. Magnesium Bisglycinaat Albion is geproduceerd volgens een gepatenteerd proces. Magnesium Bisglycinaat Albion is zeer goed opneembaar voor het lichaam.

Dit supplement draagt bij aan meer fitheid en minder vermoeidheid, het instandhouden van sterke botten en tanden en een normale spierwerking.

Golden Naturals Magnesium Citraat 400 mg bevat 400 mg elementaire magnesium per dagdosering. De elementaire waarde is het werkelijk aantal milligram dat je binnenkrijgt. Magnesiumcitraat is een verbinding met magnesium waarbij het percentage magnesium dat werkelijk door het lichaam wordt opgenomen zeer hoog is. De toegevoegde vitamine B6 (P5P) ondersteunt het energieniveau, is belangrijk voor de zenuwfuncties en goed voor het geheugen.

Het helpt bij vermoeidheid en ondersteunt het energieniveau. Bovendien is het goed voor de spieren, het zenuwstelsel én het geheugen. Daarnaast is magnesium van belang voor het behoud van sterke botten en tanden. 

NOW Magnesium trio softgels is een combinatie van 3 organische magnesiumverbindingen (citraat, bisglycinaat en malaat). Deze sofgels zorgen voor een goede opname en blijft langer aanwezig in het lichaam.

Het supplement ondersteunt de werking van de spieren en het zenuwstelsel en draagt bij aan het behoud van sterke botten en tanden.

Super Magnesium bevat een mix van de best opneembare magnesiumverbindingen (o.a. citraat, glycinaat, malaat en tauraat). Vitamine B6 is extra toegevoegd vanwege de synergetische werking met magnesium. 

Deze magnesium tabletten dragen aan de vermindering van vermoeidheid en moeheid, is nodig voor de elektrolytenbalans en draagt bij aan een normale werking van de spieren en het zenuwstelsel. Het is daarnaast betrokken bij de instandhouding van normale botten en tanden, en de synthese van eiwitten.

Magnesiumtauraat is een combinatie van het aminozuur taurine en magnesium. In deze combinatie hebben magnesium en taurine een synergetisch effect, waardoor deze vorm van magnesium zeer goed wordt geabsorbeerd.

Pyridoxaal-5-fosfaat (P5P) is de actieve vorm van vitamine B6. Suppletie met vitamine B6 in de vorm van P5P heeft als voordeel dat de vitamine niet meer door het lichaam omgezet hoeft te worden in zijn biologisch actieve vorm, een proces dat niet bij iedereen even efficiënt verloopt. Daarnaast kan er vanwege de betere werkzaamheid volstaan worden met een lagere dosering.

Dit supplement biedt dezelfde voordelen als de andere magnesium supplementen.

Waar moet je op letten bij magnesiumsupplementen?

Ingrediënten:

Het is belangrijk om de ingrediëntenlijst te controleren bij het winkelen voor een nieuw supplement. Verschillende producten gebruiken verschillende ingrediënten om de capsules te maken die het magnesium bevatten en die ingrediënten kunnen al dan niet passen bij je dieetbeperkingen of voorkeuren. Bovendien kunnen sommige supplementen aanvullende ingrediënten bevatten; doe je onderzoek om er zeker van te zijn dat deze ingrediënten geschikt voor je zijn. Houd rekening met mogelijke allergenen en neem altijd contact op met je zorgverzekeraar als je niet zeker bent over de ingrediënten in een product.

Contra-indicaties:

Zelfs de beste magnesium tabletten kunnen een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen. Raadpleeg daarom altijd je zorgverlener als je al bepaalde medicijnen of supplementen gebruikt.

Wat is de functie van magnesium in het lichaam en de effecten op de gezondheid?

De volgende paragrafen bespreken de functie van magnesium in het lichaam en de effecten ervan op iemands gezondheid.

Botgezondheid:

Naast calcium is magnesium ook essentieel voor een gezonde botvorming. Het helpt bij een hogere botdichtheid, verbeterde botkristalvorming en een lager risico op osteoporose bij vrouwen na de menopauze.

Magnesium kan de botgezondheid zowel direct als indirect verbeteren, omdat het helpt bij het reguleren van calcium- en vitamine D-spiegels, twee andere voedingsstoffen die van vitaal belang zijn voor de gezondheid van de botten.

Diabetes:

Magnesium speelt een ​​belangrijke rol speelt bij de glucoseregulatie en het insulinemetabolisme. hierdoor zorgt een hoog magnesiumgehalte voor een lager risico op diabetes type 2.

Een magnesiumtekort kan de insulineresistentie verergeren, een aandoening die zich vaak vóór diabetes type 2 ontwikkelt. Aan de andere kant kan insulineresistentie een laag magnesiumgehalte veroorzaken.

Hart gezondheid:

Het lichaam heeft magnesium nodig om de gezondheid van de spieren, inclusief het hart, te behouden. Magnesium speelt een ​​belangrijke rol bij de gezondheid van het hart.

Hoofdpijn:

Magnesiumt kan hoofdpijn helpen voorkomen of verlichten. Dit komt omdat een magnesiumtekort neurotransmitters kan beïnvloeden en de vernauwing van bloedvaten kan beperken, factoren die artsen in verband brengen met migraine.

Mensen die migraine ervaren, hebben mogelijk lagere magnesiumspiegels in hun bloed en lichaamsweefsels in vergelijking met anderen. Het magnesiumgehalte in de hersenen van een persoon kan laag zijn tijdens een migraine.

Angst:

Magnesiumgehaltes kunnen een rol spelen bij stemmingsstoornissen, waaronder depressie en angst. Zo houden lage magnesiumspiegels verband houden met hogere niveaus van angst. Dit komt deels door activiteit in de hypothalamus-hypofyse-bijnieras (HPA), een set van drie klieren die de reactie van een persoon op stress regelen.

Premenstrueel syndroom:

Magnesium kan ook een rol spelen bij het premenstrueel syndroom (PMS). Het nemen van magnesiumsupplementen samen met vitamine B-6 kunnen de PMS-symptomen kan verbeteren.

magnesium voedsel

Veelgestelde vragen over magnesium

– Wat zijn de oorzaken van een magnesiumtekort?

De meest voorkomende oorzaak van een magnesiumtekort is dat je niet genoeg binnenkrijgt via je voeding. Dit kan te wijten zijn aan het eten van een aantal bewerkte vetten of geraffineerde suikers, die de opname van magnesium kunnen verminderen, of aan het feit dat je niet genoeg magnesiumrijk voedsel eet.

Het kan lastig zijn om te weten wanneer je magnesiumgehalte laag is, maar de tekenen zijn onder meer:

 • Slechte slaap
 • Vermoeidheid
 • Hartkloppingen
 • Onregelmatige hartslag

Magnesiumtekort kan worden verholpen door:

 • Het verhogen van de hoeveelheid magnesium die je binnenkrijgt in je dieet
 • Magnesiumsupplementen nemen

– Hoeveel magnesium heb je nodig?

De hoeveelheid magnesium die je elke dag nodig hebt, kan variëren, afhankelijk van je geslacht, leeftijd en andere factoren.

De algemene richtlijnen zijn:

 • Voor mannen van 14 tot 18 jaar, 410 mg per dag
 • Voor mannen van 19 tot 30 jaar, 400 mg per dag
 • Voor mannen van 30 tot 51+, 420 mg per dag
 • Voor vrouwen van 14 tot 18 jaar, 360 mg per dag (indien zwanger, 400 mg per dag)
 • Voor vrouwen van 19 tot 30 jaar, 310 mg per dag (indien zwanger, 350 mg per dag)
 • Voor vrouwen van 31 tot 50+, 320 mg per dag (indien zwanger, 360 mg per dag)

– Maakt het menselijk lichaam zelf magnesium aan?

Nee, het lichaam kan zelf geen magnesium aanmaken. Het mineraal moet dus elke dag van buitenaf, via je dieet, worden geïntroduceerd. Een manier om dit te doen is door voedingsmiddelen te nemen die rijk zijn aan magnesium. Maar in de praktijk is het niet altijd gemakkelijk om alleen uit je voeding aan je dagelijkse behoefte te komen. In bepaalde levenssituaties kan het dus een goed idee zijn om je voeding aan te vullen met een magnesium supplement.

– In welke voedingsmiddelen zit magnesium?

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium zijn zonnebloempitten, noten en pure chocolade. Broccoli en bananen bevatten ook magnesium. Je kunt je dagelijkse behoefte aan magnesium binnenkrijgen door een gezond, uitgebalanceerd dieet te volgen. Maar vergeet niet dat het magnesiumgehalte in voedingsmiddelen kan worden verlaagd door factoren als kunstmest, industriële verwerking of slechte bereiding.

– Heeft magnesium bijwerkingen?

Magnesium is een mineraal en wordt over het algemeen goed verdragen. Als je gedurende een langere periode meer magnesium inneemt dan je lichaam nodig heeft, kunt je dunne ontlasting of diarree krijgen. Dit is echter niet gevaarlijk en kan in veel gevallen worden teruggedraaid door simpelweg de dosis te verlagen.

– Welk effect heeft magnesium op stress?

Het handhaven van een adequate magnesiuminname is vooral belangrijk in stressvolle situaties, omdat het mineraal helpt om het zenuwstelsel goed te laten werken. Spierspanning als gevolg van stress, zoals een frequente stijve nek, kan worden verminderd met magnesium omdat het belangrijk is voor vitale spierfuncties. Als je langdurig aan stress wordt blootgesteld, heb je meer magnesium nodig.

– Is het veilig om magnesium te nemen met medicijnen?

Magnesium kan de opname van sommige medicijnen beïnvloeden, waaronder sommige soorten antibiotica en statines. Zoals altijd dient je je arts of apotheker te raadplegen voordat je een voedingssupplement inneemt om er zeker van te zijn dat het geschikt is.

– Is het slim om magnesium in te nemen als je borstvoeding geeft en tijdens de zwangerschap?

Ja zeker. De dagelijkse behoefte voor volwassen vrouwen van 25 jaar en ouder ligt normaal rond de 300 mg, maar dit loopt op tot 310 tot 390 mg voor zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven. Het handhaven van deze hoeveelheid is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Magnesium speelt ook een rol bij de celdeling en helpt de normale eiwitsynthese en spierfunctie te behouden. Magnesium vermindert ook vermoeidheid.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *