overgang pillen

Beste magnesium tabletten: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste magnesium tabletten? Dan hebben we hier de top 5 beste opties voor je! Daarnaast ontdek je in dit artikel alles wat je moet weten over magnesium, zoals de voordelen en antwoorden op alle veelgestelde vragen. Lees gauw verder om mee te leren over dit belangrijke mineraal en om de beste magnesium tabletten voor jou uit te kiezen!

Wat is magnesium?

Magnesium is een essentieel mineraal dat een cruciale rol speelt in meer dan 300 enzymatische reacties in het menselijk lichaam. Het vervult verschillende functies, waaronder het bevorderen van spier- en zenuwfunctionaliteit, het handhaven van een gezonde bloeddruk en het ondersteunen van het immuunsysteem.

Hoewel magnesium uit voedsel kan worden verkregen, zijn er situaties waarin aanvullende magnesiumsupplementen nodig zijn vanwege een laag magnesiumgehalte. Een tekort aan magnesium is geassocieerd met aandoeningen zoals osteoporose, hoge bloeddruk, arteriële verstopping, erfelijke hartaandoeningen, beroertes en diabetes.

Een handige manier om voedingsmiddelen te onthouden die rijk zijn aan magnesium, is door te denken aan vezels. Voedingsmiddelen die veel vezels bevatten, hebben over het algemeen ook een hoog magnesiumgehalte. Magnesiumrijke voedingsbronnen zijn onder andere peulvruchten, volle granen, groenten (met name broccoli, pompoen en groene bladgroenten), zaden en noten (vooral amandelen). Andere bronnen zijn zuivelproducten, vleeswaren, chocolade en koffie. Water met een hoog mineraalgehalte kan ook bijdragen aan de inname van magnesium.

Top 5 beste magnesium tabletten

Hier volgen 5 van de beste magnesium tabletten op de markt. We hebben deze top 5 samengesteld door te kijken naar de werking, de ingrediënten en de klanten beoordelingen. Met één van deze vijf magnesium tabletten kun je niet fout kiezen!

1. MakeVit Magnesium Bisglycinaat

Deze 200 mg magnesiumtabletten van het merk “Make Vit” bevatten zowel Citraat als Bisglycinaat van Albion, wat bekend staat om zijn hoogwaardige kwaliteit. Het Magnesium Bisglycinaat Albion wordt vervaardigd volgens een gepatenteerd proces, waardoor het buitengewoon goed opneembaar is voor het lichaam.

Deze supplementen dragen bij aan het bevorderen van vitaliteit en het verminderen van vermoeidheid, het behoud van sterke botten en tanden, en het ondersteunen van normale spierfuncties.

2. Golden Naturals Magnesium Citraat

Golden Naturals Magnesium Citraat 400 mg is een product dat specifiek 400 mg elementaire magnesium per dagelijkse dosering bevat. Het elementaire gehalte vertegenwoordigt het daadwerkelijke aantal milligrammen dat je inneemt. Magnesiumcitraat is een magnesiumverbinding met een zeer hoog absorptiepercentage in het lichaam. Hierdoor wordt het merendeel van het magnesium daadwerkelijk opgenomen.

Dit supplement is verrijkt met vitamine B6 (P5P), wat bijdraagt aan het energieniveau, belangrijk is voor de zenuwfuncties en gunstig is voor het geheugen.

Het ondersteunt vermoeidheid en bevordert het energieniveau. Bovendien is het gunstig voor de spieren, het zenuwstelsel en het geheugen. Daarnaast speelt magnesium een belangrijke rol bij het behoud van sterke botten en tanden.

3. Now Foods Magnesium Trio

Als je opzoek bent naar de beste magnesium tabletten, dan is dit ook een top keuze. De NOW Magnesium Trio Softgels bieden een unieke combinatie van drie organische magnesiumverbindingen (citraat, bisglycinaat en malaat). Deze softgels zijn speciaal ontwikkeld om een optimale opname te bevorderen en langer in het lichaam aanwezig te blijven.

Dit supplement ondersteunt effectief de functionaliteit van de spieren en het zenuwstelsel, terwijl het ook bijdraagt aan het behoud van sterke botten en tanden.

4. Vitaminstore Super Magnesium

Super Magnesium biedt een unieke samenstelling van hoogwaardige en goed opneembare magnesiumverbindingen, waaronder citraat, glycinaat, malaat en tauraat. Bovendien is het verrijkt met vitamine B6, wat een synergistisch effect heeft in combinatie met magnesium.

Deze magnesiumtabletten dragen bij aan het verminderen van vermoeidheid en uitputting, spelen een rol bij het handhaven van de elektrolytenbalans en bevorderen een normale werking van zowel de spieren als het zenuwstelsel. Daarnaast is magnesium essentieel voor het behoud van gezonde botten en tanden, en speelt het een rol bij de synthese van eiwitten.

5. Vitakruid Magnesium Tauraat

Magnesiumtauraat is een unieke combinatie van het aminozuur taurine en magnesium. Deze specifieke combinatie zorgt voor een synergetisch effect, waardoor de opname van magnesium aanzienlijk verbetert.

Pyridoxaal-5-fosfaat (P5P) vertegenwoordigt de actieve vorm van vitamine B6. Het gebruik van P5P als vitamine B6-supplement heeft het voordeel dat het lichaam de vitamine niet meer hoeft om te zetten naar de biologisch actieve vorm, wat bij sommige mensen minder efficiënt verloopt. Bovendien kan een lagere dosering volstaan vanwege de verbeterde werkzaamheid.

Dit supplement biedt vergelijkbare voordelen als andere magnesiumsupplementen, maar met de unieke eigenschappen van magnesiumtauraat en P5P.

Waarop te letten bij het kiezen van het beste magnesium supplement

Wanneer je opzoek bent naar het beste magnesium supplement, zijn er een aantal factoren om extra goed op te letten. Hieronder hebben we deze op een rijtje gezet.

 1. Magnesiumvorm: Er zijn verschillende vormen van magnesium, zoals citraat, oxide, glycinaat, tauraat, malaat, enz. Elke vorm heeft zijn eigen kenmerken en mate van absorptie. Het is belangrijk om te begrijpen welke vorm het meest geschikt is voor jouw specifieke behoeften.

 2. Absorptie en bio-beschikbaarheid: Sommige magnesiumverbindingen worden beter opgenomen door het lichaam dan andere. Kies bij voorkeur een supplement met een hoge absorptie- en bio-beschikbaarheid om ervoor te zorgen dat het magnesium effectief door het lichaam wordt opgenomen.

 3. Dosering: Controleer de dosering van het supplement en zorg ervoor dat deze overeenkomt met jouw individuele behoeften. Raadpleeg indien nodig een zorgverlener voor advies over de juiste dosering.

 4. Kwaliteit en zuiverheid: Kies altijd voor hoogwaardige supplementen van gerenommeerde merken. Controleer of het supplement voldoet aan de kwaliteits- en zuiverheidsnormen, zoals getest door onafhankelijke laboratoria.

 5. Eventuele toevoegingen: Sommige magnesiumsupplementen kunnen andere ingrediënten bevatten, zoals vitamines, mineralen of kruiden. Zorg ervoor dat eventuele toevoegingen passen bij jouw specifieke behoeften en gezondheidssituatie.

 6. Individuele behoeften: Overleg altijd met een zorgverlener voordat je een nieuw supplement toevoegt aan je dieet, vooral als je gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt. Ze kunnen je helpen bij het bepalen van de juiste magnesiumsuppletie op basis van jouw individuele behoeften.

Wat is de functie van magnesium in het lichaam en de effecten op de gezondheid?

De volgende paragrafen bespreken de functie van magnesium in het lichaam en de effecten ervan op iemands gezondheid.

Botgezondheid:

Naast calcium is magnesium ook essentieel voor een gezonde botvorming. Het helpt bij een hogere botdichtheid, verbeterde botkristalvorming en een lager risico op osteoporose bij vrouwen na de menopauze.

Magnesium kan de botgezondheid zowel direct als indirect verbeteren, omdat het helpt bij het reguleren van calcium- en vitamine D-spiegels, twee andere voedingsstoffen die van vitaal belang zijn voor de gezondheid van de botten.

Diabetes:

Magnesium speelt een ​​belangrijke rol speelt bij de glucoseregulatie en het insulinemetabolisme. hierdoor zorgt een hoog magnesiumgehalte voor een lager risico op diabetes type 2.

Een magnesiumtekort kan de insulineresistentie verergeren, een aandoening die zich vaak vóór diabetes type 2 ontwikkelt. Aan de andere kant kan insulineresistentie een laag magnesiumgehalte veroorzaken.

Hart gezondheid:

Het lichaam heeft magnesium nodig om de gezondheid van de spieren, inclusief het hart, te behouden. Magnesium speelt een ​​belangrijke rol bij de gezondheid van het hart.

Hoofdpijn:

Magnesiumt kan hoofdpijn helpen voorkomen of verlichten. Dit komt omdat een magnesiumtekort neurotransmitters kan beïnvloeden en de vernauwing van bloedvaten kan beperken, factoren die artsen in verband brengen met migraine.

Mensen die migraine ervaren, hebben mogelijk lagere magnesiumspiegels in hun bloed en lichaamsweefsels in vergelijking met anderen. Het magnesiumgehalte in de hersenen van een persoon kan laag zijn tijdens een migraine.

Angst:

Magnesiumgehaltes kunnen een rol spelen bij stemmingsstoornissen, waaronder depressie en angst. Zo houden lage magnesiumspiegels verband houden met hogere niveaus van angst. Dit komt deels door activiteit in de hypothalamus-hypofyse-bijnieras (HPA), een set van drie klieren die de reactie van een persoon op stress regelen.

Premenstrueel syndroom:

Magnesium kan ook een rol spelen bij het premenstrueel syndroom (PMS). Het nemen van magnesiumsupplementen samen met vitamine B-6 kunnen de PMS-symptomen kan verbeteren.

magnesium voedsel

Veelgestelde vragen over magnesium

– Wat zijn de oorzaken van een magnesiumtekort?

De meest voorkomende oorzaak van een magnesiumtekort is dat je niet genoeg binnenkrijgt via je voeding. Dit kan te wijten zijn aan het eten van een aantal bewerkte vetten of geraffineerde suikers, die de opname van magnesium kunnen verminderen, of aan het feit dat je niet genoeg magnesiumrijk voedsel eet.

Het kan lastig zijn om te weten wanneer je magnesiumgehalte laag is, maar de tekenen zijn onder meer:

 • Slechte slaap
 • Vermoeidheid
 • Hartkloppingen
 • Onregelmatige hartslag

Magnesiumtekort kan worden verholpen door:

 • Het verhogen van de hoeveelheid magnesium die je binnenkrijgt in je dieet
 • Magnesiumsupplementen nemen

– Hoeveel magnesium heb je nodig?

De hoeveelheid magnesium die je elke dag nodig hebt, kan variëren, afhankelijk van je geslacht, leeftijd en andere factoren.

De algemene richtlijnen zijn:

 • Voor mannen van 14 tot 18 jaar, 410 mg per dag
 • Voor mannen van 19 tot 30 jaar, 400 mg per dag
 • Voor mannen van 30 tot 51+, 420 mg per dag
 • Voor vrouwen van 14 tot 18 jaar, 360 mg per dag (indien zwanger, 400 mg per dag)
 • Voor vrouwen van 19 tot 30 jaar, 310 mg per dag (indien zwanger, 350 mg per dag)
 • Voor vrouwen van 31 tot 50+, 320 mg per dag (indien zwanger, 360 mg per dag)

– Maakt het menselijk lichaam zelf magnesium aan?

Nee, het lichaam kan zelf geen magnesium aanmaken. Het mineraal moet dus elke dag van buitenaf, via je dieet, worden geïntroduceerd. Een manier om dit te doen is door voedingsmiddelen te nemen die rijk zijn aan magnesium. Maar in de praktijk is het niet altijd gemakkelijk om alleen uit je voeding aan je dagelijkse behoefte te komen. In bepaalde levenssituaties kan het dus een goed idee zijn om je voeding aan te vullen met een magnesium supplement.

– In welke voedingsmiddelen zit magnesium?

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium zijn zonnebloempitten, noten en pure chocolade. Broccoli en bananen bevatten ook magnesium. Je kunt je dagelijkse behoefte aan magnesium binnenkrijgen door een gezond, uitgebalanceerd dieet te volgen. Maar vergeet niet dat het magnesiumgehalte in voedingsmiddelen kan worden verlaagd door factoren als kunstmest, industriële verwerking of slechte bereiding.

– Heeft magnesium bijwerkingen?

Magnesium is een mineraal en wordt over het algemeen goed verdragen. Als je gedurende een langere periode meer magnesium inneemt dan je lichaam nodig heeft, kunt je dunne ontlasting of diarree krijgen. Dit is echter niet gevaarlijk en kan in veel gevallen worden teruggedraaid door simpelweg de dosis te verlagen.

– Welk effect heeft magnesium op stress?

Het handhaven van een adequate magnesiuminname is vooral belangrijk in stressvolle situaties, omdat het mineraal helpt om het zenuwstelsel goed te laten werken. Spierspanning als gevolg van stress, zoals een frequente stijve nek, kan worden verminderd met magnesium omdat het belangrijk is voor vitale spierfuncties. Als je langdurig aan stress wordt blootgesteld, heb je meer magnesium nodig.

– Is het veilig om magnesium te nemen met medicijnen?

Magnesium kan de opname van sommige medicijnen beïnvloeden, waaronder sommige soorten antibiotica en statines. Zoals altijd dient je je arts of apotheker te raadplegen voordat je een voedingssupplement inneemt om er zeker van te zijn dat het geschikt is.

– Is het slim om magnesium in te nemen als je borstvoeding geeft en tijdens de zwangerschap?

Ja zeker. De dagelijkse behoefte voor volwassen vrouwen van 25 jaar en ouder ligt normaal rond de 300 mg, maar dit loopt op tot 310 tot 390 mg voor zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven. Het handhaven van deze hoeveelheid is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Magnesium speelt ook een rol bij de celdeling en helpt de normale eiwitsynthese en spierfunctie te behouden. Magnesium vermindert ook vermoeidheid.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *