beste magnesium olie

Beste magnesium olie o.b.v. reviews: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste magnesium? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Voor het tegengaan van vermoeidheid, hoofdpijn en spierpijn, is magnesiumolie een uitstekende keuze. Ons lichaam verlangt naar voedzame oliën en magnesiumolie behoort tot de meest waardevolle. Magnesium biedt een scala aan voordelen, waaronder verlichting bij migraine, gewrichtspijn, stress en angst, regulatie van de bloeddruk, ondersteuning van eiwitsynthese en de balans van kalium en calcium binnen cellen.

In de huidige maatschappij, waarin werkstress en ongezonde voeding alomtegenwoordig zijn, is het handhaven van een gezonde levensstijl een uitdaging geworden. Een tekort aan magnesium kan resulteren in gezondheidsproblemen zoals diabetes, hoge bloeddruk en gastro-intestinale aandoeningen. Het is daarom essentieel om voldoende magnesium in te nemen en te gebruiken.

Gelukkig kan dit mineraal gemakkelijk door onze huid worden opgenomen in de vorm van huidolie. Het enige wat je hoeft te doen is het simpelweg sprayen of aanbrengen op de plekken waar het het meest nodig is, waarna het snel door de huid wordt opgenomen.

Het kiezen van de beste magnesiumolie kan echter uitdagend zijn gezien het brede scala aan producten op de markt. Niet alle magnesiumoliën zijn namelijk van gelijke kwaliteit. Hier staan we voor je klaar! We hebben de markt grondig onderzocht om de beste magnesiumoliën te identificeren, en daar zijn 5 absolute toppers uit voortgekomen.

Lees gauw verder om de beste magnesium olie te ontdekken!

5x de beste magnesium olie

We zijn opzoek gegaan naar de beste magnesium olie en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste magnesium olie voor jou uit!

1. Ré-genesis Magnesium Olie

De magnesiumolie van Ré-genesis is een voedingssupplement dat uitstekend geschikt is voor het aanvullen van magnesiumtekorten. Met een inhoud van 200 ml activeert deze magnesiumolie je natuurlijke energie in het lichaam en biedt het verlichting bij vermoeidheid en moeheid. De unieke eigenschappen van Ré-genesis magnesium zorgen ervoor dat het optimaal wordt opgenomen door de huid.

Met meer dan 30 zeer positieve klantbeoordelingen ben je verzekerd van topkwaliteit wanneer je kiest voor Ré-genesis. Hoewel magnesiumolie zijn naam dankt aan de olieachtige structuur, is het in werkelijkheid geen olie. Het betreft een verzadigde magnesiumoplossing in de meest geconcentreerde vorm mogelijk. Ré-genesis magnesiumolie is volledig natuurlijk, uiterst zuiver en vrij van enige toevoegingen.

Ré-genesis magnesiumolie wordt beschouwd als de standaard in Europa door tientallen experts en professionals in de (sport)wereld. Het voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en bevat geen toxische of andere belastende ingrediënten. Deze magnesiumolie bevat een zeer hoge concentratie elementair magnesium. Bovendien is deze olie arm aan natrium, waardoor het geschikt is voor mensen met een zoutarm dieet.

2. Lifeforce Magnesium olie 

Zoals je wellicht al weet, speelt magnesium een uiterst belangrijke rol als het sleutelmineraal van ons lichaam. Lifeforce magnesiumolie is een verzadigde zoutoplossing met een textuur die neigt naar olieachtig, en daarom wordt het magnesiumolie genoemd.

In tegenstelling tot ingenomen te worden, wordt Lifeforce magnesiumolie direct op de huid aangebracht. Het wordt snel en doeltreffend door de huid opgenomen en rechtstreeks naar de cellen getransporteerd. De meest geschikte gebieden voor toepassing zijn de oksels, buikstreek en voeten.

De voordelen van deze toedieningsmethode zijn:

  1. Het ontziet het spijsverteringskanaal, aangezien het niet via inname plaatsvindt.
  2. Er is geen risico op overdosering, aangezien verzadigde cellen geen extra magnesium meer opnemen.
  3. Magnesium kan direct op de gewenste locatie worden aangebracht voor een snelle werking.

Een extra pluspunt van deze toepassing is dat acute problemen zoals spierpijn, krampen, rusteloze benen (RLS) en artrose onmiddellijk en lokaal kunnen worden behandeld.

3. Zechsal Magnesium Olie

Zechsal magnesiumolie is een sterk geconcentreerde vloeibare vorm van magnesiumchloride, opgelost in water. De naam “magnesiumolie” komt van de olieachtige textuur die het heeft. Dit type magnesiumolie is bij uitstek geschikt om snel en doeltreffend magnesium via de huid op te nemen. Het is zowel handig als kostenefficiënt, geschikt voor het hele lichaam.

De meest geschikte delen van het lichaam om magnesium op te nemen zijn de voeten, oksels en buikstreek. Als je echter last hebt van krampen of gespannen spieren, is het ook aan te raden om de betreffende plek direct te behandelen.

4. Lucovitaal Magnesium Spierolie spray

Lucovitaal Magnesium Spierolie Spray bevat zuivere magnesiumchloride afkomstig uit de Zechstein-bron, een buitengewoon zuivere bron van magnesium. Deze spray wordt direct door de huid opgenomen om een optimale effectiviteit te waarborgen. Het magnesium wordt direct door het huidweefsel geabsorbeerd en vult tekorten aan waar dat nodig is.

Dit proces staat bekend als transdermale therapie. Omdat de opname van magnesium via de huid verloopt, wordt het spijsverteringsstelsel niet belast. De bloedcirculatie wordt verbeterd en spieren in gebieden zoals de nek, schouders, rug, armen, knieën en benen zullen zich ontspannen.

Magnesium is een cruciaal mineraal voor de goede werking van spieren en ondersteunt het normale functioneren van het zenuwstelsel. Daarnaast speelt magnesium een belangrijke rol bij het behoud van sterke botten en tanden, geeft het extra energie bij vermoeidheid en bevordert het een positieve gemoedstoestand.

5. VitaCura® Magnesium Olie 

Last but not least: VitaCura® magnesium olie. Deze 100% natuurlijke magnesium olie is voor verschillende doeleinden te gebruiken. Zo is deze olie uitermate geschikt om je lichaam te laten ontspannen. De massageolie kan eenvoudig op de huid in gemasseerd worden waardoor het lichaam de magnesium geleidelijk opneemt. Dit zorgt ervoor dat een gevoel van totale ontspanning zal worden ervaren.

De VitaCura® magnesium olie geeft je een vitaler gevoel, versnelt het herstelproces na inspanning en het voorkomt kramp en andere spier ongemakken. Deze gel is dus bij uitstek geschikt voor een goede werking van de spieren, botten en gewrichten. Daarnaast zorgt magnesium suppletie ook voor een betere nachtrust, meer energie en minder rusteloosheid.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste magnesium olie

Wanneer je opzoek bent naar de beste magnesium olie dan zijn er een aantal factoren om goed te overwegen. Hier volgen de belangrijkste dingen om naar te kijken bij het maken van je keuze:

– Ingrediënten en zuiverheid

Het is van cruciaal belang om grondig te letten op de ingrediëntenlijst van elke magnesiumolie die je overweegt. Hierbij is het doel om te verzekeren dat het product daadwerkelijk bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten. Het vermijden van synthetische toevoegingen zoals parabenen, glycerine, kunstmatige geurstoffen en kleurstoffen is van groot belang. Door de ingrediëntenlijst zorgvuldig te onderzoeken, kun je er zeker van zijn dat je een product kiest dat in lijn is met je streven naar natuurlijke en veilige opties.

– Type magnesium

Er bestaan verschillende vormen van magnesium die gebruikt worden in magnesiumoliën, zoals magnesiumchloride, magnesiumsulfaat en magnesiumcarbonaat. Elk type heeft unieke eigenschappen en voordelen. Neem de tijd om te begrijpen welke vorm van magnesium het beste aansluit bij je behoeften en doelen.

– Opname via de huid

Het kernprincipe van magnesiumolie is de opname via de huid. Kies een magnesiumolie die een goede opname via de huid mogelijk maakt, voor een optimale werking van het mineraal. Producten die de term “transdermale therapie” gebruiken, geven aan dat ze zijn ontworpen om effectief door de huid te worden opgenomen.

– Toepassingsgemak

Het gebruiksgemak van de magnesiumolie is een belangrijke overweging. Sommige oliën worden geleverd in een handige sprayflacon, wat het aanbrengen vereenvoudigt. Overweeg de praktische aspecten van het gebruik, vooral als je van plan bent om de olie regelmatig toe te passen.

– Geschikte plekken voor toepassing

Identificeer de lichaamsdelen waar je de magnesiumolie wilt aanbrengen. Veelvoorkomende gebieden zijn de voeten, oksels en buikstreek. Kies een product dat goed aansluit bij je beoogde toepassingsgebieden.

– Kwaliteit en zuiverheid

Selecteer een magnesiumolie van een gerenommeerde fabrikant die bekendstaat om kwaliteit en zuiverheid. Let op eventuele keurmerken en certificeringen die de betrouwbaarheid van het product bevestigen.

– Gebruikerservaringen

Raadpleeg recensies en ervaringen van andere gebruikers om een goed inzicht te krijgen in de effectiviteit en tevredenheid van het product. Gebruikerservaringen kunnen waardevolle informatie bieden om je beslissing te ondersteunen.

– Doel en voordelen

Overweeg het specifieke doel van het gebruik van de magnesiumolie. Wil je ontspanning, spierherstel, verbeterde energie of andere specifieke voordelen? Kies een product dat overeenkomt met de resultaten die je wilt bereiken.

– Prijs en waarde

Vergelijk de prijzen van verschillende magnesiumoliën en weeg af wat je krijgt voor de prijs die je betaalt. Hoewel prijs belangrijk is, moet je ook rekening houden met de kwaliteit en effectiviteit van het product.

– Contra-indicaties

Als je gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt, raadpleeg dan een medisch professional voordat je een magnesiumolie gebruikt. Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor specifieke magnesiumverbindingen, dus zorg ervoor dat je veiligheid voorop stelt.

Bij het selecteren van de beste magnesiumolie is een zorgvuldige afweging van deze factoren van groot belang. Door een weloverwogen keuze te maken die rekening houdt met je behoeften, gezondheid en verwachtingen, kun je ervoor zorgen dat je de juiste magnesiumolie kiest voor jouw welzijn en welbevinden.

beste magnesium olie

Veelgestelde vragen over magnesium olie

Hopelijk heb je bij deze de beste magnesium olie voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is magnesiumolie?

Magnesiumolie bestaat uit magnesiumchloride, een samensmelting van magnesium en chloor, opgelost in water. Magnesium is een mineraal dat overvloedig in ons lichaam aanwezig is en een cruciale rol speelt in meer dan 300 enzymsystemen. Deze systemen ondersteunen processen zoals eiwitsynthese, gezonde spier- en zenuwfunctie, bloedsuikerregulatie en de synthese van DNA, RNA en glutathion. Het draagt tevens bij aan een gezond hart.

– Is magnesiumolie veilig in gebruik?

Ja, ons lichaam heeft voldoende magnesium nodig voor het handhaven van gezondheid, wat magnesiumolie tot een veilige keuze maakt. Sterker nog, het heeft gunstige effecten op het lichaam. Niettemin is het raadzaam om excessief gebruik van extreem hoge concentraties te vermijden.

– Kun je teveel magnesiumolie gebruiken?

Overmatige inname van magnesium kan diarree, krampen en een opgeblazen gevoel veroorzaken. Dit is echter een zeldzame bijwerking van overmatige inname via orale supplementen, niet van plaatselijk op de huid aangebrachte olie. Je kunt deze olie dus ruim op je huid aanbrengen.

– Is magnesiumolie veilig tijdens de zwangerschap?

Ja, magnesiumolie is veilig, zelfs tijdens de zwangerschap. Niettemin is het raadzaam om voor gebruik een medisch professional te raadplegen.

– Kun je magnesiumolie ‘s nachts laten zitten?

Absoluut, je kunt de olie ‘s nachts laten zitten. Het wordt echter aanbevolen om vooraf een kleine huidtest uit te voeren om te zien hoe je huid reageert. Mocht je huid geïrriteerd raken bij langdurig gebruik, raden we aan de olie na 20-30 minuten af te spoelen. Dit geeft het lichaam voldoende tijd om de natuurlijke ionen van de huid op te nemen.

– Wat zijn de voordelen van magnesiumolie?

Magnesiumolie biedt talrijke voordelen, waaronder:

  • Vermindering van spierpijn en -ongemak
  • Verlichting van hoofdpijn en migraine
  • Verbeterde gemoedstoestand
  • Verminderde angst- en depressiesymptomen
  • Betere slaapkwaliteit
  • Ondersteuning van botgezondheid en vermindering van het risico op breuken en osteoporose
  • Bevordering van cardiovasculaire gezondheid

– Hoe gebruik je magnesiumolie?

Voor de juiste dosering van magnesiumspray dien je altijd de instructies op de verpakking te volgen. Bij het gebruik van magnesiumolie is het van belang dat je huid schoon is, zonder andere oliën of lotions. Breng vervolgens de magnesiumolie aan op een schone huid door te sprayen of in te wrijven.

Laat het minimaal 30 minuten intrekken. Afspoelen na gebruik is optioneel, maar niet noodzakelijk. Velen brengen magnesiumolie aan op hun voeten, vooral voor het slapen gaan. Je kunt het ook op plaatsen met pijn aanbrengen.

Voor gebruik van magnesiumspray is het raadzaam om een kleine huidtest uit te voeren om reacties te evalueren. Breng een kleine hoeveelheid aan op je huid en laat het 24 uur zitten om te controleren op mogelijke reacties. Als er geen reactie optreedt, kun je de olie veilig op je hele lichaam gebruiken.

Lichte tintelingen of een milde prikkeling kunnen voorkomen, maar dit zou snel moeten verdwijnen bij actueel gebruik van magnesium.

Tip: Vermijd het aanbrengen van magnesiumolie op wonden of huiduitslag.

Manieren om de beste magnesium olie te gebruiken

Als je de beste magnesium olie hebt gekocht is het natuurlijk ook handig om te weten wanneer en hoe je deze het beste kunt gebruiken. Hier volgen een aantal toepassingen van magnesium olie:

1. Voor vermoeide en pijnlijke spieren

Een van de meest voorkomende toepassingen van magnesium is het verminderen van algemene pijntjes en kwalen in het lichaam. Het wordt veel gebruikt voor vermoeide spieren na een training of een zware dag op het werk. Je kunt de magnesiumolie gemakkelijk over de pijnlijke spieren smeren voor verlichtende resultaten.

2. Voor stress en verhoogde energieniveaus

Aangezien het lichaam zijn eigen magnesium niet kan aanmaken, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je voldoende binnenkrijgt, vooral in tijden van hoge stress of spanning. Magnesium helpt op verschillende manieren bij het behoud van de algemene gezondheid en welzijn, waaronder het stimuleren van de energieproductie en het ondersteunen van een gezonde spier- en zenuwfunctie. Je kunt dit doen door een magnesiumsupplement in te nemen of door simpelweg magnesiumolie over je lichaam te smeren. De huid neemt het dan snel op en doet zijn magie.

3. Voor een betere nachtrust

Als je moeite hebt om in slaap te vallen of ‘s avonds te ontspannen, dan is magnesiumolie de oplossing. Masseer je voeten kort (of laat het iemand doen) met wat magnesiumolie en je zult slapen als een roosje. Je kunt magnesium overal op het lichaam aanbrengen, maar wanneer je moeite hebt met slapen dan kun je het het beste op de onderkant van je lichaam aanbrengen.

4. Voor migraine en gevoelige huidaandoeningen

Magnesium kan helpen om de spanning veroorzaakt door migraine te verlichten. De beste plaats om magnesium aan te brengen is aan de achterkant van de nek waar het de schedel ontmoet. Hoofdpijn wordt meestal veroorzaakt door de vernauwing van het cardiovasculaire systeem en je kunt ‘s ochtends preventief wat magnesiumspray op de achterkant van de nek aanbrengen.

5. Voor menstruatiepijn en menopauze

Vanaf de geboorte tot de menopauze kan magnesium je leven aangenamer maken. Om eventuele pieken in lichaamstemperatuur (vooral tijdens de menopauze) te verlichten, werkt magnesium om de temperatuur gedurende de nacht te reguleren.

De beste manier om dit te bereiken is om ongeveer 15 minuten voor het slapengaan wat magnesiumolie achter de knieën en aan de bovenkant van de voeten aan te brengen. Magnesium kan ook helpen om menstruatiepijn te verlichten door wat magnesiumolie op de onderbuik aan te brengen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *