beste magnesium olie

Beste magnesium olie 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste magnesium? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Om vermoeidheid, hoofdpijn en spierpijn tegen te gaan, kun je het beste magnesium olie gebruiken. Ons lichaam hunkert naar voedzame oliën en magnesiumolie is een van de meest nuttige. Magnesium kan onder andere helpen bij migraine, gewrichtspijn, stress en angst, bloeddrukregulatie, eiwitsynthese en de verplaatsing van kalium en calcium door cellen.

Het handhaven van een gezonde levensstijl is moeilijk geworden door werkstress en de consumptie van junkfood. Magnesiumtekort kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals diabetes, hypertensie en gastro-intestinale problemen. Als gevolg hiervan is het belangrijk dat we magnesium in voldoende hoeveelheden gebruiken en consumeren.

Dit mineraal kan gelukkig gemakkelijk in onze huid worden opgenomen als een huidolie. Je sprayt of smeert het simpelweg op de plekken waar het het meest nodig is, en het wordt snel door de huid opgenomen.

Het kiezen van de beste magnesium olie kan echter moeilijk zijn met zo’n brede keuze aan artikelen op de markt. Niet elke magnesium olie is ook van dezelfde kwaliteit. We zijn hier om je te helpen! We hebben de markt afgespeurd naar de beste magnesium olie en daar zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste magnesium olie te ontdekken!

Beste magnesium olie 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste magnesium olie van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste magnesium olie voor jou uit!

1. Ré-genesis Magnesium Olie

Ré-genesis Magnesiumolie

Deze magnesium olie van Ré-genesis is een magnesium supplement wat bijzonder geschikt is om magnesiumtekorten aan te vullen. Magnesium olie 200 ml activeert je natuurlijke energie in het lichaam en helpt bij vermoeidheid/moeheid. Door de bijzondere en unieke eigenschappen van Ré-genesis magnesium is de opname in de huid optimaal.

Met meer dan 30 zeer positieve klanten beoordelingen weet je zeker dat je de beste magnesium olie te pakken hebt als je voor Ré-genesis gaat.  Magnesiumolie dankt zijn naam aan de olieachtige structuur, ondanks dat het niet echt een olie is. Het is een verzadigde magnesium oplossing in de meest geconcentreerde vorm mogelijk. Ré-genesis magnesium olie is 100% natuurlijk, zeer zuiver en zonder enige toevoeging.

Ré-genesis magnesium olie wordt door tientallen specialisten en (Sport) professionals gezien als dé standaard in Europa. Ré-genesis magnesium voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en is vrij van toxische en of andere belastende ingrediënten. Deze magnesiumolie bevat een zeer hoge concentratie elementair magnesium. Bovendien is deze magnesiumolie natrium arm, dus ook geschikt voor mensen met een zoutarm dieet.

2. Lifeforce Magnesium olie 

Lifeforce magnesium olie

Zoals je waarschijnlijk al weet is magnesium ontzettend belangrijk, het is het sleutelmineraal van ons lichaam. Lifeforce magnesiumolie is een verzadigde zoutoplossing met een olieachtige textuur, daarom wordt het de magnesiumolie genoemd.

Lifeforce magnesiumolie wordt niet ingenomen maar direct op de huid aangebracht. Het wordt snel en effectief opgenomen en direct naar de cellen getransporteerd. De oksels, de buikstreek en de voeten zijn de beste geschikte plekken.

Voordelen van via de huid zijn:

  • het maag-darm kanaal wordt ontzien;
  • geen gevaar voor overdosering, wanneer de cellen verzadigd zijn nemen ze niets meer op;
  • het magnesium kan direct op de gewenste plek worden aangebracht voor een snelle werking.

Nog een groot voordeel van deze toepassing is dat de acute problemen als spierpijn, spierkrampen, RLS (het rusteloze benen syndroom) en artrose direct en lokaal behandeld kunnen worden.

3. Zechsal Magnesium Olie

Zechsal Magnesium Olie

Zechsal magnesiumolie is de hoog geconcentreerde vloeibare vorm van magnesiumchloride, opgelost in water. Het wordt magnesiumolie genoemd omdat het olieachtig aanvoelt. Magnesiumolie is uitermate geschikt om snel en effectief magnesium via de huid op te nemen. Handig en voordelig in gebruik, voor het hele lichaam.

De beste plekken om magnesium op te nemen zijn de voeten, de oksels en de buikstreek. Maar als je last hebt van kramp of gespannen spieren dan is het ook verstandig de plek zelf te behandelen.

4. Lucovitaal Magnesium Spierolie spray

Lucovitaal Magnesium Spierolie Spray bevat pure magnesiumchloride uit de Zechstein, een zeer zuivere bron van magnesium. De spray wordt direct opgenomen door de huid voor een optimale werking. Het magnesium wordt direct door het huidweefsel opgenomen en vult de tekorten aan waar nodig is. 

Dit wordt ook wel transdermale therapie genoemd. Doordat de opname van magnesium via de huid verloopt wordt het maag-darmkanaal niet belast. De doorbloeding wordt verbeterd en spieren in de nek, armen, schouders, rug, armen, knieën en/of benen zullen ontspannen.

Magnesium is een zeer belangrijk mineraal voor de goede werking van spieren en ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel. Daarnaast speelt magnesium ook een belangrijke rol bij het behoud van sterke botten en tanden, geeft het extra energie bij vermoeidheid en is het goed voor de gemoedstoestand.

5. VitaCura® Magnesium Olie 

Last but not least: VitaCura® magnesium olie. Deze 100% natuurlijke magnesium olie is voor verschillende doeleinden te gebruiken. Zo is deze olie uitermate geschikt om je lichaam te laten ontspannen. De massageolie kan eenvoudig op de huid in gemasseerd worden waardoor het lichaam de magnesium geleidelijk opneemt. Dit zorgt ervoor dat een gevoel van totale ontspanning zal worden ervaren.

De VitaCura® magnesium olie geeft je een vitaler gevoel, versnelt het herstelproces na inspanning en het voorkomt kramp en andere spier ongemakken. Deze gel is dus bij uitstek geschikt voor een goede werking van de spieren, botten en gewrichten. Daarnaast zorgt magnesium suppletie ook voor een betere nachtrust, meer energie en minder rusteloosheid.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste magnesium olie

Wanneer je opzoek bent naar de beste magnesium olie dan zijn er een aantal factoren om goed te overwegen. Hier volgen de belangrijkste dingen om naar te kijken bij het maken van je keuze:

– Zuiverheid

Dit is een van de belangrijkste factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Kies bij het kiezen van een magnesiumolie voor een product van hoge kwaliteit, dat vrij is van sporenelementen. Zoek ook naar een pure en biologische olie die geen verdere verwerking nodig heeft, omdat deze is gemaakt van hoogwaardig magnesiumchloride om je gezondheid te verbeteren en te behouden.

– Vrij van giftige chemicaliën

Zorg ervoor dat de magnesiumoliespray die je kiest vrij is van schadelijke chemicaliën zoals parabenen, sulfaten en siliconen. Kies daarnaast voor eentje zonder kunstmatige toevoegingen en conserveringsmiddelen. Als je een gevoelige huid hebt, raden we aan om een ​​ongeparfumeerde spray te kiezen om ongunstige huidaandoeningen zoals acne en huiduitslag te voorkomen.

– Formule

Kies een magnesiumolie die niet vettig en niet plakkerig is om overmatige glans op je huid te voorkomen. Ook wordt een formule met een concentratie van 310-420 mg als ideaal en veilig beschouwd.

beste magnesium olie

Veelgestelde vragen over magnesium olie

Hopelijk heb je bij deze de beste magnesium olie voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is magnesiumolie?

Magnesiumolie is magnesiumchloride (dat is magnesium plus chloor dat van nature aan elkaar is gebonden om een ​​zout te vormen) gemengd met water. Magnesium is een mineraal dat overvloedig aanwezig is in het lichaam. het is zeer belangrijk omdat het deel uitmaakt van meer dan 300 enzymsystemen die de eiwitsynthese, gezonde spieren en zenuwen, je bloedsuikerregulatie en de synthese van DNA ondersteunen , RNA en glutathion. Het is ook de sleutel tot de gezondheid van het hart.

– Is magnesium olie veilig in gebruik?

Ja, ons lichaam heeft voldoende magnesium nodig om gezond te blijven, en daarom is magnesiumolie veilig in gebruik. Het is zelfs heel goed voor je. Je moet het echter niet overdrijven door dagelijks extreem hoge concentraties te gebruiken.

– Kun je teveel magnesiumolie gebruiken?

Hoewel overmatig magnesium diarree, krampen en een opgeblazen gevoel kan veroorzaken, is dat een zeldzame bijwerking van het innemen van te veel orale supplementen, niet van olie die je plaatselijk op de huid aanbrengt. Je kunt het product dan ook royaal op je huid aanbrengen.

– Is magnesium olie veilig tijdens de zwangerschap?

Ja, magnesium olie is veilig, zelfs tijdens de zwangerschap. Maar we raden je alsnog aan je arts te raadplegen voordat je een product gebruikt.

– Kun je magnesium olie een nacht laten zitten?

Ja, je kunt de olie een nacht laten zitten. We raden je echter aan om vooraf een kleine test uit te voeren om te zien hoe je huid erop reageert. Als je huid geïrriteerd aanvoelt als je het een nachtje laat zitten, raden we je aan de olie na 20-30 minuten af ​​te wassen. Dit geeft het lichaam voldoende tijd om de natuurlijke ionen voor de huid op te nemen.

– Wat zijn de voordelen van magnesium olie?

Magnesium olie heeft veel voordelen, hier volgen de belangrijkste mogelijke voordelen:

  • Minder spierpijn en pijn
  • Minder hoofdpijn en migraine
  • Verbeterde stemming
  • Verminder angst- en depressiesymptomen
  • Betere slaapkwaliteit
  • Verbeterde botgezondheid en verminderd risico op fracturen en osteoporose
  • Cardiovasculaire gezondheid

– Hoe gebruik je magnesium olie?

Voor de dosering van magnesiumspray dien je altijd de verpakkingsinstructies te volgen. Als het gaat om het gebruik van magnesium olie, is het vooral belangrijk dat je huid schoon is. Je huid mag geen andere oliën of lotions bevat. Vervolgens kunt je de magnesiumolie op een schone huid sprayen of uitsmeren.

Laat het minimaal 30 minuten intrekken, en daarna kun je het afwassen als je wilt, maar dat hoeft niet per sé. De meeste mensen brengen magnesiumolie op hun voeten aan, vooral als ze het gebruiken om te slapen. Je kunt het ook toepassen op plaatsen waar je pijn ervaart.

Voordat je magnesiumspray gebruikt, is het slim om van te voren een kleine test uit te voeren om te kijken of je een reactie krijgt. Dit kun je doen door een klein beetje op je huid aan te brengen en het 24 uur te laten zitten om te kijken of je huid er op reageert. Als dit niet zo is kun je het overal op je lichaam veilig aanbrengen.

Het is normaal om wat tintelingen of zelfs een beetje stekend gevoel te hebben, maar dat zou vrij snel moeten verdwijnen wanneer je actueel magnesium gebruikt.

En als laatste tip: spuit geen magnesiumolie op wonden of huiduitslag.

Manieren om de beste magnesium olie te gebruiken

Als je de beste magnesium olie hebt gekocht is het natuurlijk ook handig om te weten wanneer en hoe je deze het beste kunt gebruiken. Hier volgen een aantal toepassingen van magnesium olie:

1. Voor vermoeide en pijnlijke spieren

Een van de meest voorkomende toepassingen van magnesium is het verminderen van algemene pijntjes en kwalen in het lichaam. Het wordt veel gebruikt voor vermoeide spieren na een training of een zware dag op het werk. Je kunt de magnesium olie gemakkelijk over de pijnlijke spieren heen smeren voor verlichte resultaten.

2. Voor stress en verhoogde energieniveaus

Aangezien het lichaam zijn eigen magnesium niet kan aanmaken, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je voldoende binnenkrijgt, vooral in tijden van hoge stress of spanning. Magnesium helpt op verschillende manieren bij het behoud van de algemene gezondheid en welzijn, waaronder het stimuleren van de energieproductie en het ondersteunen van een gezonde spier- en zenuwfunctie. Je kunt dit doen door een magnesium supplement in te nemen of door simpelweg magnesiumolie over je lichaam te smeren. De huid neemt het dan snel op en doet zijn magie.

3. Voor een betere nachtrust

Als je moeite hebt om in slaap te vallen of ‘s avonds te ontspannen, dan is magnesium olie de oplossing. Masseer je voeten kort (of laat het iemand doen) met wat magnesium olie en je zult slapen als een roosje. Je kunt magnesium overal op het lichaam aanbrengen, maar wanneer je moeite hebt met slapen dan kun je het het beste op de onderkant van  je lichaam aanbrengen.

4. Voor migraine en gevoelige huidaandoeningen

Magnesium kan helpen om de spanning veroorzaakt door migraine te verlichten. De beste plaats om magnesium aan te brengen is aan de achterkant van de nek waar het de schedel ontmoet. Hoofdpijn wordt meestal veroorzaakt door de vernauwing van het cardiovasculaire systeem en je kunt ‘s ochtends preventief wat magnesiumspray op de achterkant van de nek aanbrengen.

5. Voor menstruatiepijn en menopauze

Vanaf de geboorte tot de menopauze kan magnesium je leven aangenamer maken. Om eventuele pieken in lichaamstemperatuur (vooral tijdens de menopauze) te verlichten, werkt magnesium om de temperatuur gedurende de nacht te reguleren.

De beste manier om dit te bereiken is om ongeveer 15 minuten voor het slapengaan wat magnesium olie achter de knieën en aan de bovenkant van de voeten aan te brengen. Magnesium kan ook helpen om menstruatiepijn te verlichten door wat magnesium olie op de onderbuik aan te brengen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *