beste loopband 2021

Beste loopband voor thuis 2023: Top 7!

Ben je opzoek naar de beste loopband voor thuis? Dan hebben we hier een top 7 met de beste loopbanden van de hoogste kwaliteit voor je op een rijtje gezet!

Loopbanden zijn altijd al zeer populaire aankopen geweest als trainingsapparatuur voor thuis, maar de vraag naar een loopband voor thuis schoot omhoog in 2020 toen sportscholen gesloten werden vanwege het corona virus. Veel mensen hebben toen ook het gemak van een loopband thuis ervaren en willen nu niets anders meer.

Niet alleen de vraag, maar ook het aanbod is destijds omhoog geschoten. Zo zijn loopbanden tegenwoordig nog geavanceerder en van betere kwaliteit als voorheen. Veel van de beste loopband opties voor thuis hebben nu slimme functies, zoals o.a. vooraf ingestelde trainingen, hellingshoeken, betere demping en bluetooth om apps te verbinden.

Omdat elke gebruiker andere behoeften, andere doelen en een ander budget heeft, hebben we verschillende soorten loopbanden in deze lijst opgenomen. Waar je voorkeur ook naar uit gaat, je vindt hoe dan ook een geweldige loopband. Zelfs de meest goedkope loopband op deze lijst is namelijk een kwaliteitsloopband.

Lees gauw verder om de beste loopband voor jou uit te ontdekken!

Beste loopband voor thuis 2023: Top 7

We zijn opzoek gegaan naar de beste loopband voor thuis van 2023. Hier is een top 7 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 7 is gekeken naar de kwaliteit, veiligheid, verschillende opties’s en klanten beoordelingen. Ook hebben we rekening gehouden met verschillende budgetten. De loopbanden lopen af qua prijs, dus we beginnen met de meest prijzige modellen en eindigen met de goedkopere modellen.

Bekijk de loopbanden, lees de korte omschrijvingen door en kies de beste loopband voor jou uit!

1. LifeSpan Fitness TR5500iT semi-professionele loopband

LifeSpan Fitness TR5500iT semi-professionele loopband

Deze loopband van Lifespan is de meest geavanceerde en meest prijzige loopband die we in deze top 7 hebben opgenomen, met een prijs van rond de €2000,-. De loopband beschikt over meer dan 50 trainingsprogramma’s voor een afwisselende training.

Dankzij de Bluetooth-interface kan je de loopband koppelen met de Lifespan Club App en zo je trainingsresultaten op elk gewenst moment inzien. Je kunt ook je smartphone of tablet aan de loopband koppelen. Zo kun je tijdens het trainen muziek luisteren, internetten of zelfs series en films. Je kan de loopband ook koppelen aan de optioneel verkrijgbare LifeSpan Bluetooth 4.0/ANT+ Hartslagmeter met borstband of met een Polar OH1 Hartslagmeter met Bluetooth 4.0 connectie.

De loopband is uitgerust met een krachtige DC-motor met een continue vermogen van maar liefst 4 pk. Dit betekent dat je er zeer snel en lang op kan hardlopen, zonder dat de motor oververhit raakt. Dit en de maximumsnelheid van maar liefst 22 km/u maken de TR5500iT een goede loopband voor fanatieke en professionele hardlopers.

De TR5500iT heeft een groot 10 inch full-color touchscreen display met drie verschillende dashboards, waarop je een grafische weergave krijgt van je trainingsresultaten in grafiekweergave, meterweergave en trackweergave.

Het bijzondere aan deze loopband is dat het zowel een hellings- (13%) als een dalingshoek (-2% heeft). Op deze manier wordt je heuvelloop nog realistischer, omdat je zowel kan stijgen als kan dalen. Een andere bijzondere factor is dat het loopoppervlak en de console uit twee aparte delen bestaan. Dit zorgt ervoor dat de console tijdens de training niet gaat trillen.

Voordelen:

 • Bluetooth-interface voor koppeling met je smartphone of tablet
 • 10 inch full-color touchscreen display 
 • Krachtige DC motor van 4pk
 • Maximumsnelheid van 22 km/u
 • Zowel helling als delingshoek
 • Console bestaat uit 2 aparte delen, waardoor de loopband niet trilt
 • Met tablethouder
 • Weergave van afstand, tijd, snelheid, calorieverbruik, hartslag, hellingshoek

Nadelen:

 •  Prijzig

Beste loopband onder de €1000

2. Loopband Focus Fitness Jet 9 iPlus

De moderne Focus Fitness Jet 9 iPlus is een robuust sterke loopband geschikt voor intensief gebruik. De Jet 9 loopband is voorzien van een krachtige en fluisterstille 2,5 pk-motor. Dankzij deze motor kun je trainen tot 20 KM/H. Dankzij het grote loopvlak en de vele mogelijkheden waaronder Bluetooth kun je thuis genieten van verschillende trainingen.Daarnaast is de Jet 9 eenvoudig op te bouwen. Zo is de complete loopband volledig voor gemonteerd en hoef je hem enkel op te klappen en 8 schroeven aan te draaien.

Met een van de trainingsapps, die gratis te downloaden zijn, is het mogelijk om overal ter wereld te trainen vanuit thuis.De app maakt verbinding via Google maps, waarbij je de route bepaalt die je wilt afleggen. Denk bijvoorbeeld aan de marathon van New York, Amsterdam of een route in je eigen woonplaats.

Deze loopband heeft 25 verschillende trainingsmogelijkheden. De programma’s verschillen tussen snelheid-, interval-, hrc- en bergprogramma’s. Ook beschikt de loopband over een manueel programma, zodat je je eigen training kunt samenstellen. De elektronisch te verstellen hellingshoek van de loopband is geheel naar eigen voorkeur aan te passen van 0 tot 15 levels.

De Jet 9 iPlus is voorzien van geïntegreerde hartslagsensoren. Deze sensoren geven een indicatie van je hartslag. Ook kun je gebruik maken van een HRC-programma. Met dit HRC-programma kun je geheel geautomatiseerd trainen op hartslag.

Voordelen:

 • Krachtige DC motor met 2,5 pk
 • 8-voudige flex suspension vering
 • iPlus module: Koppelbaar met tablet of telefoon
 • Bluetooth verbinding
 • Zeer eenvoudig op te bouwen
 • Met hartslagsensoren
 • 15 hellingshoek niveaus
 • 25 trainingsprogramma’s
 • Weergave van afstand, tijd, snelheid, calorieverbruik, hartslag, hellingshoek

Nadelen:

 • Vrij prijzig

Beste loopband onder de €700

3. VirtuFit TR-100 Loopband

beste loopband

Deze fijne loopband van VirtuFit is perfect voor iedereen die graag wilt hardlopen in zijn of haar eigen huis. De loopband heeft 15 uitdagende programma’s, een lichaamsvettest om je vetpercentage te meten en een conditiemeting door middel van de hartslaghersteltest.

Daarnaast heeft de TR-100 een intervalfunctie. Intervaltrainingen zorgen ervoor dat je conditie in grote mate verbeterd en dat er tijdens en zelfs na de trainingen veel lichaamsvet wordt verbrand.

Deze loopband is van alles voorzien wat je zoek in een loopband. Zo heeft het apparaat ook een hellingshoek, waarmee je je trainingen nog zwaarder kunt maken. Zowel de snelheid als de helling zijn in te stellen tussen 1 t/m 16 km/u en de hellingshoek van 5% t/m 12%. Tijdens het lopen kun je gemakkelijk van snelling en hellingsnivea verwisselen met de bediening in de armleuningen of de display sneltoetsen.

Deze loopband beschikt over een draagvermogen van 136 kg en een motor met een constant vermogen van 2 pk en een 4 pk piekvermogen. Het loopvlak is 120 x 40 cm groot en de loopband beschermt je indien nodig met de noodstop en veiligheidskoord. Mocht er iets misgaan, schiet het koord los en staat de loopband direct stil. Onder het loopvlak van deze loopband zit het ‘Total Belt Cushioning’ dempingssysteem van de TR-100. Doordat deze schokdempers gelijkmatig over de loopband verdeeld zijn, voel je een goede demping voor iedere beweging op ieder gedeelte van de band. Ook heeft de loopband een handige bidonhouder, waarin je je drinken kunt zetten voor tijdens je training.

– Muziek aansluiten

Via de bijgeleverde kabel kun je je eigen muziek aansluiten o ede muziekpoort. Het ingebouwde geluidssysteem van deze loopband is van de beste kwaliteit.

– Verlicht LCD display

Je kunt je vooruitgang volgen via het verlichte LCD scherm. Je ziet hierop je snelheid, afstand, tijd, helling, hartslag en calorie verbranding.

– Inklapbaar

Je kunt deze loopband gemakkelijk inklappen waardoor het geen doorn in je oog is in huis. Het inklappen gaat makkelijk en snel, je hebt er niet veel kracht voor nodig.

– Grotendeels voorgemonteerd

Een ander groot voordeel van deze loopband is dat deze grotendeels voorgesorteerd is. Dit betekent dat je niet zelfs uren bezig bent met het apparaat in elkaar zetten. Je hoeft alleen zelf de laatste handelingen uit te voeren, welke eenvoudig zijn en weinig tijd kosten

Voordelen:

 • 15 verschillende programma’s
 • Helder LCD scherm
 • Inclusief helling
 • Bedienbaar vanaf armsteun
 • Inklapbaar
 • Interne vetmeter
 • Goed dempingsysteem onder loopvlak
 • Interne speaker
 • Duurzame kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Grotendeels voorgemonteerd

Nadelen:

 • Volgens sommigen had de handleiding iets duidelijker mogen zijn

4. Loopband Focus Fitness Jet 5 

beste loopband 2021

De Focus Fitness Jet 5 is een vernieuwd en verbeterd model en beschikt over een sterker frame, breder en langer loopvlaken is vele malen makkelijker op te zetten dan zijn voorgangers. Deze loopband is volledig voorgemonteerd en je hoeft hem enkel uit te klappen en 8 schroeven aan te draaien en voilà!

De loopband is eenvoudig te bedienen via het heldere LCD scherm. Dankzij de handige sneltoetsen is het mogelijk om in een handomdraai de snelheid of helling aan te passen naar je gewenste trainingsniveau. De snelheid kun je aanpassen van 1 t/m 16 km/h en de hellingshoek is verstelbaar van 0 t/m 12 levels om je bovenbenen nog zwaarder te trainen.

Het loopvlak is voorzien van een achtvoudige flex suspension vering. Deze vering zorgt voor extra comfort tijdens het trainen en vangt de klappen op. Het loopvlak is 130 cm lang, 45 cm breed en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 120 kg.

Deze complete en uitgebreide loopband heeft een ruimte keuze uit maarliefst 36 verschillende trainingsprogramma’s, die onder andere bestaan uit hellingtrainingen, intervaltrainingen en combinatieprogramma’s.

Ook beschikt deze loopband over leuke extra’s zoals hartslagsensoren en een vetmeting. De sensoren vindt je terug in de handvatten en geven je een indicatie van je hartslag tijdens je work-out. Voorafgaand of na je training is het mogelijk een vetmeting toe te passen. Door middel van je persoonlijke gegevens en hartslag ontvang je een indicatie van je vetpercentage.

Voordelen:

 • 36 verschillende trainingsprogramma’s
 • 8-voudige Flex Suspension Vering
 • Met vetmeting
 • Met hartslagsensoren
 • 12 hellingshoek niveaus
 • Weergave van afstand, tijd, snelheid, calorieverbruik, hartslag, hellingshoek, grafiek, circuit
 • Volledig voorgemonteerd

Nadelen:

 • Geen bluetooth, dus niet trainen met apps

Beste loopband onder de €500

5. RS Sports Run 10 Loopband

RS Sports Run Loopband

Deze zeer complete loopband is perfect voor iedereen die graag thuis wilt lopen / hardlopen. Met een elektrische motor met een piekvermogen 3 PK en een continu vermogen van 1,8 PK geeft deze loopband een volledige training waarbij je ongestoord lange periodes kan hardlopen, joggen of wandelen.

Verder beschikt deze loopband over een softdemping systeem dat voorkomt dat knieën, enkels, heupen en rug overbelast raken. Het loopvlak van de Loopband RS Sports Run 10 is 120 x 43 cm en heeft een maximaal vermogen van 12 km/h. De maximale belasting van de loopband is 120 kg.

De loopband is voorzien van een handig en helder LCD monitor dat blauw verlicht is en het heeft 12 ingestelde programma’s. Daarnaast geeft het display je snelheid, tijd, afstand, calorieën en hartslag weer. Je hartslag wordt gemonitord doormiddel van de sensoren bij de handgrip. Hiermee kun je daadwerkelijk zien wat je intensiteit van de training is.

De loopband heeft ook een hellingshoek om je trainingen nog intensiever te maken. Verder is de loopband voor 90% voor gemonteerd, wat betekent dat er niets mis kan gaan qua installatie en dat hij binnen een handomdraai klaar is voor gebruik. Ook is de loopband zeer gemakkelijk in te klappen na gebruik.

Voordelen:

 • Zeer compact
 • 12 km snelheid
 • Inclusief hellingshoek
 • 12 ingestelde programma’s
 • Handige display gegevens: Snelheid, afstand, tijd, hartslag, calorieën-user
 • 90% voor gemonteerd
 • Inklapbaar

Nadelen:

 • Iets minder opties dan prijzigere modellen, maar nog steeds zeer uitgebreid

Beste loopband onder de €400

6. Dreaver® Professionele Loopband 

Dreaver® Professionele Loopband

Met deze loopband van Dreaver maak je je home gym helemaal af. Deze handige inklapbare loopband zet je overal in huis binnen no time op. De loopband neemt zeer weinig ruimte in beslag en is licht waardoor je hem overal gemakkelijk mee naar toe kunt nemen. Dit is een voordeel in tegenstelling tot veel andere loopbanden die vaak groot en zwaar zijn.

Deze loopband is voorzien van een overzichtelijk LED-scherm waarbij alle opties gemakkelijk zijn in te schakelen, zoals de snelheid, tijd, afstand, calorieën en het aantal stappen. Je kunt het tempo instellen van 0,1 t/m 10 km/h en de loopband kan een gewicht dragen tot 120kg.

Verder is de loopband voorzien van een ingebouwd veiligheidsslot. Je kunt het slot aan je kleding klemmen en zodra het slot loslaat stopt de loopband direct.

Wanneer je deze loopband besteld ontvang je een gratis beschermmat en een gratis telefoonhouder.

Voordelen:

 • Budget loopband van goede kwaliteit
 • Volledig portable
 • LED-scherm met uitgebreide opties
 • Eenvoudig te bedienen
 • Ingebouwd veiligheidsslot
 • Ideaal voor thuis & onderweg
 • Ruimtebesparend
 • Opgezet binnen enkele seconden

Nadelen:

 • Geen helling mogelijk
 • Minder opties dan prijzigere loopbanden
 • Geen bidonhouder

7. VirtuFit Totally Foldable Loopband

VirtuFit Totally Foldable

Het merk VirtuFit ben je al eerder tegen gekomen in deze ‘Beste loopband voor thuis Top 7’. Dit komt omdat VirtuFit een geweldig merk is op het gebied van loopbanden en hoog kwalitatieve apparaten verkoopt. Deze loopband is wat goedkoper en heeft wat minder opties dan het eerder genoemde model. Voor mensen die niet zoveel waarde hechten aan veel verschillende opties, maar gewoon simpelweg af en toe willen lopen / hardlopen thuis, is dit een geweldig model.

Deze loopband neemt amper plek in beslag en is gemakkelijk in te klappen. Hij is ingeklapt nog maar 18 cm hoog (of lang). Deze loopband is ook veel lichter dan de meeste anderen, waardoor je hem gemakkelijker verplaatst met de ingebouwde transportwielen.

Op het handige verlichte LCD scherm kun je de tijd, afstand, snelheid, het calorie verbruik, je hartslag en een scan functie zien. Hier kun je kiezen uit 12 programma’s om op verschillende manieren te trainen. Deze programma’s passen automatisch de snelheid aan tussen 0,8 en 12 km per uur. Je kunt de snelheid ook aanpassen via de armleuningen.

De loopband is voorzien van een veiligheidssleutel, wanneer je deze aan je kleding hebt bevestigd en dan vervolgens het 38 x 105 cm loopvlak raakt, zal de veiligheidssleutel losschieten en de loopband stoppen.

Voor meer trainingsmogelijkheden kun je gebruik maken van de gratis Fitshow app. Deze app maakt op je smartphone of tablet via BlueTooth contact met de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband. Fitshow zet de interface van je loopband over naar je telefoon of tablet. Fitshow geeft je de mogelijkheid om een persoonlijk trainingsplan samen te stellen en vorderingen bij te houden. Deze app is te downloaden via de App Store of Google Play Store.

Verder is deze loopband heel eenvoudig te monteren. De montage staat uitgelegd in de bijgevoegde Nederlandse en Engelse handleidingen en binnen 15 minuten is je loopband opgezet.

Voordelen:

 • Voordelige prijs voor uitstekende kwaliteit
 • Zeer compact: volledig inklapbaar en lichtgewicht
 • Verlicht LCD scherm met tijd, afstand, snelheid, hartslag en calorie verbruik
 • 12 trainingsprogramma’s
 • Snelheid tussen 0,8 en 12 km per uur.
 • Veiligheidssleutel
 • Inclusief bluetooth en gratis app
 • Eenvoudig te monteren

Nadelen:

 • Geen helling
 • Geen bidonhouder

Hoe kies je de beste loopband voor thuis uit?

Wat de beste loopband voor jou is, hangt allereerst af van je eigen voorkeuren en van hoevaak en voor welke doeleinde je de loopband wilt gaan gebruiken. Verder moet de loopband natuurlijk van goede kwaliteit zijn en 100% veilig. Hier volgen een aantal zaken om rekening mee te houden bij het uitkiezen van de beste loopband:

– Denk na over je voorkeuren en budget

Als je al bent begonnen met het zoeken naar de beste loopband voor thuis, weet je dat er een enorm scala aan opties op de markt is. Loopbanden zijn tegenwoordig geavanceerder en interactiever dan ooit. Als je een loopband zoekt met veel verschillende optie’s en extra’s heb je veel opties. Zo hebben geavanceerdere modellen meerdere vooringestelde programma’s en een hellingshoek om je trainingen nog zwaarder en intensiever te maken.

Als je hier echter niet zoveel om geeft en opzoek bent naar een iets simpeler, goedkoper model heb je ook de keuze uit ontzettend veel modellen van uitstekende kwaliteit. Voordat je zomaar een loopband koopt of loopbanden gaat vergelijken is het dus eerst slim om goed na te denken over wat jij precies zoekt in een loopband.

– Wil je je loopband gebruiken om te lopen of hardlopen?

Een van de eerste vragen die je jezelf moet stellen bij het zoeken naar een loopband, is of je van plan bent hem te gaan gebruiken om te wandelen of hardlopen (of beide). Hoewel de meeste loopbanden gemakkelijk geschikt zijn voor beide soorten oefeningen, kun je, als je alleen van plan bent om te wandelen, een paar euro’s besparen door te kiezen voor een minder geavanceerd model, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van je training.

Als je echter voornamelijk van plan bent je loopband te gebruiken om te hardlopen, moet je op zoek gaan naar loopbanden met meer pk’s om ervoor te zorgen dat je machine tijdens je training niet hapert. Je hebt een loopband nodig die zonder problemen hoge snelheden en snelheidswisselingen aankan, evenals een band die groot genoeg is voor je natuurlijke looppas, zodat je je niet opgesloten voelt. Ook is het belangrijk dat een loopband voor hardlopen een goede demping heeft, om te voorkomen dat je knieën, enkels, rug en heupen overbelast raken. Een demping vangt te schokken op. Bij een loopband die gebruikt wordt voor (bijna) alleen lopen is dit niet persé nodig.

– Houd rekening met de maat en inklapbaarheid

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe loopband, is het ook belangrijk om na te denken over de grootte van de machine en de ruimte die deze in je huis zal innemen. Gelukkig zijn veel loopbanden voor thuis ontworpen met ruimtebesparende functies in het achterhoofd en zijn daardoor veel kleiner en compacter dan die in sportscholen. Een standaard voetafdruk van een loopband voor thuis is ongeveer twee meter lang en drie meter breed, dus zorg ervoor dat je dit in je huis kunt plaatsen.

Als je niet veel ruimte in huis hebt, of niet wilt dat de loopband altijd zichtbaar is, ga dan voor een inklapbaar model. Tegenwoordig zijn veel loopbanden voor thuis deels of volledig inklapbaar.

– Welke extra’s zijn belangrijk voor jou?

Ben je opzoek naar een loopband met veel ingestelde programma’s? Veel loopbanden hebben tegenwoordig een tal verschillende trainingsprogramma’s om je trainingsroutine gevarieerd te houden en je in staat te stellen je voortgang te volgen. Over het algemeen hebben de budget loopbanden wat minder trainingsprogramma’s dan de wat prijzigere machines.

Als je meer opties wilt, hebben veel moderne loopbanden ook een draadloze verbinding voor het downloaden van nieuwe trainingen en het automatisch bijhouden van trainingsstatistieken. Er zijn ook loopbanden die je kunt verbinden met gratis apps, om je trainingen nog leuker en effectiever te maken.

Speciale functies de beste loopbanden voor thuis van dit jaar variëren van ingebouwde trainingsprogramma’s tot aanraakschermen tot tablethouders. Je vindt al deze functies en meer op een aantal van de hierboven benoemde loopbanden. Ook hebben we wat simpeler een budget opties opgenomen in deze top 7. Denk dus na over welke extra’s voor jou belangrijk zijn en maak o.a. op basis daarvan je keuze voor de beste loopband voor jou.

– Bekijk de klanten beoordelingen

In je zoektocht naar de beste loopband is het zeer slim om de klanten beoordelingen eens goed door te nemen. Op deze manier kun je achter de kwaliteit van een product komen, zonder dat je het zelf eerst hoeft aan te schaffen. Klanten zijn vaak heel eerlijk, waardoor je precies achter de pluspunten, maar ook de minpunten van een bepaald product kunt komen. Veel mensen hechten daarom ontzettend veel waarde aan de beoordelingen van de klant, meer dan aan de informatie van de fabrikant.

Als je klanten beoordelingen gaat doornemen om een beter beeld van een product te krijgen, zorg er dan wel voor dat je altijd meerdere beoordelingen leest en niet je mening na één beoordeling klaar hebt. Een product kan bijvoorbeeld 100 positieve beoordelingen hebben en 2 negatieve. Lees er daarom een aantal en kijk wat het meeste naar voren komt.

Bij het samenstellen van onze lijst hebben wij nauwkeurig naar de klanten beoordelingen gekeken om de beste opties te vinden. We hebben enkel loopbanden met veel positieve beoordelingen in onze lijst opgenomen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *