Beste littekencrème: Top 5 snelst werkende!
Ben je opzoek naar de beste littekencrème? Dan helpen wij je graag verder! Een goede littekenverzorging is ontzettend belangrijk om de zichtbaarheid van de littekens zo veel mogelijk te minimaliseren. In dit artikel hebben we 5 van de beste littekencrèmes van dit moment voor je op een rijtje gezet. Lees gauw verder om je favoriet uit te kiezen!
Top 5 beste littekencrème
Als je opzoek bent naar de beste littekencrème zou je deze crème zeker moeten overwegen. Deze hydraterende huid is perfect voor littekens en een beschadigde huid. Je kunt het gebruik als nazorg voor o.a. alle soorten littekens en brandwonden. De crème helpt de pas gesloten huid sneller herstellen. Het versoepelt de huid en zorgt voor minder jeuk, roodheid en pijn. Het helpt zowel littekenvorming te voorkomen als bestaande littekens te verminderen.
ALHYDRAN is bewezen effectief, op basis van wetenschappelijk en klinisch onderzoek. De werking wordt bovendien bevestigd door vele positieve ervaringen van gebruikers.
Het hoofdingrediënt is deze crème is Aloë Vera, van de beste kwaliteit en vers verwerkt. Hierdoor hydrateert het merkbaar beter dan andere producten. ALHYDRAN zorgt bovendien dat je huid het vocht kan vasthouden. De crème is parabenenvrij, parfumvrij en hypoallergeen. En geschikt voor de meest kwetsbare en gevoelige huid en voor alle leeftijden.
Begin het liefste zo snel mogelijk met deze crème, om de huid soepel en optimaal verzorgt te houden. Bij oudere littekens werkt het ook wonderen. Het zorgt voor een afname van jeuk, roodheid, pijn en een ‘trekkerig gevoel’. Ook verbetert het de vochtbalans van de huid. Littekens worden hierdoor een stuk minder zichtbaar. Plastisch chirurgen, huidtherapeuten, artsen en huidspecialisten gebruiken allemaal ALHYDRAN. De crème past binnen de wetenschappelijke richtlijnen voor littekenbehandeling.
Naast littekens en brandwonden vermindert ALHYDRAN ook huidklachten bij vele huidaandoeningen. Het is effectief bij onder andere droge huid, eczeem, jeuk en het herstel van wonden. Ook herstelt het de huid bij beschadiging van de huid na cosmetische behandelingen. Bijvoorbeeld na een laserbehandeling of peeling.
Edula® Zalf is een vocht vasthoudende, wondhelende en onstekkingsremmende zalf. Deze zalf heeft zich al ruim 30 jaar bewezen als een veilig en natuurlijk product. Het is een zalf die door vooraanstaande dermatologen en farmaceuten is ontwikkeld en in klinische toepassingen bij vele duizenden patiënten zijn waarde heeft bewezen.
De zalf is vochtvasthoudend, helend, voorkomt ontstekingen en is geschikt voor iedereen met elk huidtype en elke leeftijd. Je kunt het gebruiken na chirurgische ingrepen, op schaafwonden en andere huidbeschadigingen. Denk aan verbranding, eczeem, schaafwonden en insectenbeten.
Edula is een wondzalf, die Calendula oertinctuur bevat, bereid uit Calendula officinalis, in Nederland bekend onder de naam Goudsbloem. Het vermindert de pijn bij schaafwonden en voorkomt ontsteking van de wond, waardoor het herstel van de beschadigde huid bevorderd wordt. Ook bij eerstegraads verbrandingen, o.a. zonverbrandingen bespoedigt Edula® Zalf het weefselherstel en vermindert gelijktijdig de pijn. Bij bestraling na Röntgenen Laserbehandelingen zullen in vele gevallen pijn en jeuk verdwijnen. Na chirurgische ingrepen voorkomt het overmatige littekenvorming.
Bij de ontwikkeling van Edula® Zalf is daarnaast ook géén gebruik gemaakt van dierproeven. Schadelijke kleurstoffen en conserveringsmiddelen zijn bovendien niet aanwezig.
Biodermal is en blijft de beste littekencrème volgens velen. Biodermal Littekencrème vermindert de zichtbaarheid van zowel nieuwe als bestaande littekens en helpt het littekenweefsel, dat soms pijnlijk of hard aan kan voelen, soepel en zacht te houden. Deze littekencrème ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.
Het complex van wassen en oliën houdt het littekenweefsel soepel en zacht. De vitamine E en het plantaardig ceratonia-extract hydrateren de huid en zorgen voor een beschermend laagje ter ondersteuning van de herstelwerkzaamheden van de huid.
Deze populaire en veelverkochte crème is dermatologisch getest en pH huidneutraal.
Froika Litteken Crème is een siliconengel die rubberachtige, waterdichte statisch-elektrische laag op de huid vormt die de opeenhoping van collageenvezels op het littekenweefsel ontwricht. Hierdoor wordt het volume en de dikte van littekens verminderd, waardoor littekens minder zichtbaar worden.
De crème kan onderdeel uitmaken van een keloïdenbehandeling voor na operaties of ongelukken, en helpt bij het verminderd zichbaar worden van littekens van brandwonden en acne. De crème verzacht nieuwe littekens, maakt deze glad en werkt ontstekingsremmend. Het vermindert roodheid, hyperpigmentatie, jeuk en ongemak door littekens.
Uniek van de Froika Litteken Crème is dat het medische kwaliteit siliconen bevat. Andere ingrediënten zijn: Allium Cepa, Vitamine E, omega-3 en omega-6 vetzuren, fytosterolen, en avocado olie.
Niet de beste littekencrème, maar wel de beste littekenolie! Deze wonder olie is niet voor niets ontzettend populair. Bio-Oil huidolie hydrateert uitgedroogde huid en verminderd zichtbaarheid van littekens, rimpels, huidstriemen en pigmentvlekken. Dankzij de perfecte samenstelling van vitamines en plantenextracten kunnen al deze huidaandoeningen vermindert worden. Bio Oil bevat ook het unieke PureCelin Oil™ ingrediënt waardoor de vitamines en plantenextracten eenvoudig in de huid kunnen worden opgenomen zonder dat je huid vettig wordt.
Dit product vermindert de zichtbaarheid van:
- Littekens
- Rimpels
- Huidstriemen
- Pigmentvlekken
- Strae
- Zwangerschapsstriemen
De samenstelling van Bio Oil bestaat uit : PureCelin Oil, Vitamine A, Vitamine E, Kamille-olie, Rozemarijnolie, Goudsbloemolie en Lavendelolie.
Waarop te letten bij het kiezen van de beste littekencrème
In je zoektocht naar de beste littekencrème zijn er een aantal factoren om te overwegen. Hier volgen de belangrijke zaken om op te letten:
– Verhelderende ingrediënten
Aangezien verkleuring een van de veelbetekenende tekenen is van de post-inflammatoire hyperpigmentatie die gepaard gaat met bijvoorbeeld acnelittekens, moet je op zoek gaan naar bewezen verhelderende ingrediënten zoals retinoïden, tranexaminezuur, azelaïnezuur en vitamine C. (hoewel met het voorbehoud dat de meer intense ingrediënten met voorzichtigheid worden gebruikt als je een gevoelige huid hebt)
– Klanten beoordelingen
In je zoektocht naar de beste littekencrème is het ook slim om de klanten beoordelingen eens goed door te nemen. Op deze manier kun je achter de kwaliteit van een product komen, zonder dat je het zelf eerst hoeft aan te schaffen. Klanten zijn vaak heel eerlijk, waardoor je precies achter de pluspunten, maar ook de minpunten van een bepaald product kunt komen. Veel mensen hechten daarom ontzettend veel waarde aan de beoordelingen van de klant, meer dan aan de informatie van de fabrikant.
Als je klanten beoordelingen gaat doornemen om een beter beeld van een product te krijgen, zorg er dan wel voor dat je altijd meerdere beoordelingen leest en niet je mening na één beoordeling klaar hebt. Een product kan bijvoorbeeld 100 positieve beoordelingen hebben en 2 negatieve. Lees er daarom een aantal en kijk wat het meeste naar voren komt.
Bij het samenstellen van onze lijst hebben wij nauwkeurig naar de klanten beoordelingen gekeken om de beste opties te vinden. We hebben enkel crèmes met veel positieve beoordelingen in onze lijst opgenomen.
Veelgestelde vragen over littekens en littekenverzorging
Hopelijk heb je de beste littekencrème voor jou eruit kunnen pikken. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen en antwoorden je wellicht verder helpen.
– Wat is littekenvorming?
Littekens ontstaan wanneer de bovenste laag van de huid beschadigd raakt. Als reactie genereert het lichaam nieuwe collageenvezels om het beschadigde gebied te herstellen, wat resulteert in de vorming van een litteken. Littekenweefsel verschilt in celsamenstelling en textuur van de huid eromheen. Hoe ernstiger de wond en hoe langer het duurt om te genezen, hoe prominenter het litteken zal zijn. Wonden die binnen twee weken genezen, geven meestal aanleiding tot kleinere, minder opvallende littekens.
– Welke verschillende soorten littekens zijn er?
Het is niet alleen de grootte en vorm van onze littekens die ze onderscheiden. In feite zijn er een aantal verschillende soorten littekens die kunnen ontstaan als gevolg van huidtrauma. Vijf van de meest voorkomende zijn:
- Platte littekens (of cicatrix): Dit zijn de meest voorkomende variëteit die licht roze of rood is. Ze vervagen uiteindelijk om op te gaan in je huid.
- Putjes of verzonken littekens (atrofisch): Deze worden vaak geassocieerd met acne. Ze zinken onder de huid en kunnen groter lijken naarmate je ouder wordt.
- Keloïde littekens (hypertrofisch): Deze zijn het resultaat van weefselgenezing op een manier dat het litteken wordt verhoogd. Sommige kunnen groter worden dan de oorspronkelijke wond.
- Contractuurlittekens: Deze verwijzen naar littekens die strak worden, waardoor het moeilijk wordt voor de huid om comfortabel te bewegen. Ze zijn meestal het gevolg van brandwonden.
- Striae: Dit treedt op wanneer er een sterke toename is van snelle vet- of spiergroei. Ze kunnen eruit zien als blauwe plekken totdat ze vervagen om lichter te worden dan de huid.
– Hoe kun je littekenvorming voorkomen?
Dit is niet altijd mogelijk. Maar er is wel veel wat je kunt doen om het zo veel mogelijk te voorkomen of zo klein en onopvallend mogelijk te houden.
Wanneer je huid een verwonding oploopt, werkt je lichaam om de wond te herstellen. Naarmate de wond geneest, kan zich een litteken vormen. Het uiterlijk van het litteken hangt af van hoe goed de wond geneest. Een goede behandeling van de wond terwijl deze geneest, kan het verschil maken tussen een goed zichtbaar litteken en een litteken dat je nauwelijks opmerkt. Het ligt er natuurlijk aan wat voor litteken je hebt en hoe het komt.
Stel dat je bijvoorbeeld een wond hebt, zijn hier enkele eenvoudige tips om littekens te voorkomen of te minimaliseren:
- Houd de gewonde huid schoon, ongeacht de grootte van de verwonding. Was het gebied zorgvuldig met een mild sopje om ziektekiemen en vuil te verwijderen.
- Breng vaseline aan om de wond vochtig te houden en te voorkomen dat deze uitdroogt en een korstje vormt.
- Bedek de aangetaste huid met een verband om het te isoleren van vuil en lucht.
- Vervang het verband regelmatig dagelijks, zodat de wond schoon blijft terwijl deze geneest.
- Als het letsel gehecht moet worden, volg dan medisch advies over de verzorging van de wond.
- Nadat de wond is genezen, moet je er wanneer je naar buiten gaat, zonnebrandcrème op aanbrengen. Zonbescherming zal verkleuring verminderen en het litteken helpen vervagen.
– Zijn littekens permanent?
Als zich een litteken heeft gevormd en de wond geneest, kan het na verloop van tijd verdwijnen. In veel gevallen kunnen echter ernstige littekens, zoals postoperatieve of acnelittekens, blijven hangen. In deze gevallen kunnen naast littekencrèmes therapeutische interventies nodig zijn om je lichaam te helpen beter te genezen.
Als er zich eenmaal littekens hebben gevormd, is er bijna geen manier om ze volledig te verwijderen, dus de beste manier om het risico op littekens te minimaliseren, is door goed voor een wond te zorgen terwijl deze geneest.
– Hoe snel werkt littekencrème?
Hoe snel je het effect van littekencrème ziet is lastig te zeggen, omdat dit ligt aan het type litteken dat je probeert te verminderen plus ieders persoonlijke huidtype. De bovenstaande littekencrèmes zijn allemaal ontzettend populair en werken zeer snel en effectief. Hoe snel precies is per persoon verschillend.