beste levertraan capsules

Beste levertraan capsules 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste levertraan capsules? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Levertraan supplementen zijn afkomstig van olie die wordt gewonnen uit de lever van een kabeljauw. Levertraan is populair geworden omdat het een van de beste bronnen van omega-3-vetzuren is. Omega-3-vetzuren helpen ontstekingen te verminderen en de bloeddruk te verlagen. Bovendien is het ook een geweldige bron van vitamine A en vitamine D.

Er zijn veel opties voor levertraan supplementen op de markt en de olie wordt meestal verkocht in vloeibare olie of in de vorm van capsules. Niet elk supplement is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je zomaar wat aanschaft. Om je te helpen hebben we de hele markt afgespeurd opzoek naar de beste levertraan capsules. Hier zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste levertraan capsules voor jou te ontdekken!

Beste levertraan capsules 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste levertraan capsules van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, prijzen en meer!

Bekijk de verschillende opties en lees de korte beschrijvingen door om de beste levertraan capsules voor jou te vinden. Door op de buttons onder de tekstjes te klikken kom je op de productpagina terecht, waar je meer informatie kunt vinden en de supplementen kunt aanschaffen.

1. Orthovitaal Levertraan Vitamine A en D

Orthovitaal Levertraan Vitamine A en D

Als je opzoek bent naar de beste levertraan capsules, dan is Orthovitaal een geweldig merk om voor te gaan. Orthovitaal Levertraan Vitamine A en D is een breed in te zetten product met visolie en vitamine A en D in een goede verhouding. Vitamine A en D helpen het immuunsysteem en zorgen mede voor een goede weerstand. Daarnaast speelt het een belangrijk rol in het celspecialisatieproces en heeft het nog veel meer andere voordelen.

Dit supplement bestaat uit goed slikbare softgel capsules, waardoor de smaakbeleving van levertraan afwezig is. De aanvangsdosering is 2 x per dag 1 capsule met water innemen. De onderhoudsdosering is 1 x per dag 1 capsule met water innemen.

2. Mattisson Levertraan Olie Capsules

Mattisson HealthStyle Levertraan Olie Capsules is een voedingssupplement met levertraan olie, afkomstig van de lever van Franse Kabeljauw. De olie is rijk aan de omega-3 vetzuren EPA en DHA. De capsules bevatten om precies te zijn 90 mg EPA, 110 mg DHA en in totaal 257 mg Omega 3 per capsule. Daarnaast bevatten de capsules Vitamine A & D.

EPA en DHA zijn Omega 3 vetzuren die bijdragen tot de instandhouding van de normale bloeddruk (bij inname van 3 gram EPA en DHA per dag, niet meer dan 5 mg gecombineerd innemen). Ook hebben EPA en DHA een gunstige werking op het hart (bij 250 mg EPA & DHA per dag). Daarnaast is DHA goed voor de hersenen en het gezichtsvermogen (bij 250 mg per dag). 

Levertraanolie is zoals zojuist al benoemd ook een bron van Vitamine A & D. Vitamine A ondersteunt het immuunsysteem en voedt de huid van binnenuit. Vitamine D is goed voor de spieren en draagt bij tot de instandhouding van normale botten. 

De aanbevolen dosering is 1 keer per dag 1 capsule tijdens of na de maaltijd.

3. VitOrtho Levertraan

VitOrtho Levertraan

VitOrtho is ook een geweldige optie om voor te gaan. Deze Levertraan 1000 mg Softgels bevat 1000 mg levertraan per capsule, gewonnen uit de lever van de vis. Het is rijk aan vitamine A en D en bevat bovendien grote hoeveelheden omega 3 vetzuren.

 • Vitamine D draagt bij aan de normale opname van calcium en fosfor.
 • Voor behoud van sterke botten en tanden.
 • Vitamine A en D spelen een rol in het celdelingsproces en de normale werking van het immuunsysteem.
 • Vitamine A helpt bij het gezond houden van de huid en is goed voor het gezichtsvermogen.
 • Vitamine D is goed voor de spieren.

De aanbevolen dosering van dit supplement is 1 softgel, bij voorkeur tijdens het eten innemen.

4. Lucovitaal Levertraan Vitamine A & D

Lucovitaal Levertraan Vitamine A & D Capsules bevat 415 mg levertraan per capsule, gewonnen uit de lever van de vis. Het is rijk aan vitamine A en D en bevat bovendien grote hoeveelheden omega 3 vetzuren. Vitamine A ondersteunt het behoud van normale slijmvliezen en Vitamine D speelt een rol bij de botaanmaak en het in stand houden van het immuunsysteem. Daarnaast hebben dit soort supplementen nog veel meer voordelen, waar verderop in dit artikel dieper op in gegaan wordt.

De aanbevolen dosering van dit supplement is dagelijks 1 capsule. Neem deze bij voorkeur in bij de maaltijd. Het is belangrijk om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid niet te overschrijden, tenzij in overleg met je arts of gezondheidsadviseur anders is bepaald.

5. Mollers Levertraan Omega-3 Capsules

En dan last but not least in ons lijstje: Möller’s Levertraan Omega-3 Capsules. Dit supplement bestaat uit wilde Noorse kabeljauw in een gemakkelijke capsulevorm. De capsules bevatten een unieke combinatie van natuurlijke omega-3 én vitamine A, D en E. Bovendien heeft de verse visolie een zeer lage oxidatiewaarde (totox < 5) waardoor je geen last krijgt van nare oprispingen. De capsules hebben een lichte vanillesmaak waardoor ze gemakkelijk in te nemen zijn.

Omega-3 vetzuren DHA en EPA hebben een gunstige invloed op het hart, de hersenen en het gezichtsvermogen. Vitamine D ondersteunt een gezond immuunsysteem en het behoud van sterke botten en tanden en zorgt voor een goede spierfunctie. Vitamine A ondersteunt het immuunsysteem en het gezichtsvermogen en is goed voor de huid.

De aanbevolen dosering van dit supplement is 1 keer per dag 2-4 capsules met water innemen en doorslikken, bij voorkeur tijdens de maaltijd.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste levertraan capsules

Wanneer je opzoek bent naar de beste levertraan capsules zijn er altijd een aantal factoren om goed in overweging te nemen. Hieronder volgt een lijstje met de belangrijkste punten om naar te kijken bij het maken van een beslissing.

– Ingrediënten

Wanneer je opzoek bent naar het beste levertraan supplement, is het altijd belangrijk om naar de ingrediëntenlijst te kijken. Je wilt natuurlijk gaan voor een zo puur mogelijk product, zonder onnodige of zelfs schadelijke toevoegingen. Zoek altijd naar een supplement van hoge kwaliteit. Overweeg om eventueel meer uit te geven om schadelijke verontreinigingen en synthetische ingrediënten te vermijden die op de lange termijn je gezondheid kunnen aantasten.

– De formule

Levertraan is er in twee vormen: softgels of vloeibaar. Het overgrote deel van de mensen geeft de voorkeur aan softgels. Vloeibare levertraan wordt geleverd in een fles en kan alleen worden ingenomen of gemengd in sap of een smoothie. Als je moeite heeft met het doorslikken van pillen, kan een vloeistof beter zijn, hoewel deze een visachtige smaak heeft.

Softgels hebben vrijwel geen smaak, wat voor velen een enorme bonus is. Ze hoeven ook niet te worden gekoeld nadat ze zijn geopend, zoals sommige vloeibare vormen dat doen. Bovendien zijn softgels over het algemeen goedkoper dan vloeistoffen.

– Smaken

Levertraan staat bekend om zijn kokhalsreflex opwekkende smaak. Zelfs softgels kunnen die oh zo vervelende “visachtige” boertjes veroorzaken. Daarom voegen veel merken een smaakmaskerende smaak toe, zoals sinaasappel, citroen of munt, aan hun formules. Kies er een die natuurlijke smaakextracten bevat in plaats van smaakversterkers of smaak- en geurverwijderaars.

Veelgestelde vragen over levertraan capsules

Hopelijk heb je bij deze de beste levertraan capsules voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is levertraan?

Levertraan wordt gewonnen uit de levers van Atlantische kabeljauw. De olie is meestal afkomstig uit Noorwegen en IJsland, maar je kunt het supplement online en in vrijwel elke gezondheids- of kruidenierswinkel vinden.

Net als elk ander visoliesupplement nemen mensen levertraan omdat het rijk is aan omega-3-vetzuren. Het heeft ook een hoog gehalte aan vitamine A en D. Slechts één portie levertraan per dag voldoet aan bijna al je vereiste vitamine A- en D-inname.

– Waar is levertraan goed voor?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk zowat gelijk als het antwoord op de vorige vraag. Zoals we zojuist al besproken hebben is levertraan een rijke bron van omega-3-vetzuren, die kunnen helpen bij de gezondheid van de bloeddruk en het reguleren van ontstekingen. Bovendien is levertraan een zeer goede natuurlijke bron van vitamine A en vitamine D.

– Wat zijn de bijwerkingen van het gebruik van levertraan?

Over het algemeen zitten er geen bijwerkingen aan het nemen van levertraan. Het is een ontzettend gezond en nuttig supplement. In sommige gevallen kan het echter leiden tot de gevreesde visboeren. Afhankelijk van het dieet en het spijsverteringssysteem van elke persoon, variëren deze sterk in frequentie en ernst.

– Wanneer is de beste tijd om levertraan te nemen?

Er is geen vaste regel over wanneer levertraan moet worden ingenomen. De meeste mensen geven er echter de voorkeur aan om het rond de tijd van een maaltijd in te nemen, omdat sommige mensen zich flauw voelen na het innemen van een supplement op een lege maag.

– Waarom zou ik een levertraan supplement nemen?

Omdat het supplement ontzettend goed voor je gezondheid is! Levertraan is rijk aan omega-3-vetzuren die tal van gezondheidsvoordelen kunnen bieden. Omega-3-vetzuren kunnen chronische ontstekingen helpen verminderen, die in verband zijn gebracht met verhoogde bloeddruk, hartaandoeningen en andere chronische gezondheidsproblemen.

Daarnaast bevat levertraan grote hoeveelheden vitamine A. Hierdoor suggereren studies dat levertraan bepaalde oogaandoeningen kan bestrijden. Een studie toonde bijvoorbeeld aan dat vitamine A de kans op het ontwikkelen van glaucoom, een groep oogaandoeningen die tot blindheid kunnen leiden, verkleinde. En net als omega-3-vetzuren tonen velen onderzoeken aan dat vitamine A ontstekingen kan verminderen.

Levertraan bevat ook vitamine D, een bouwsteen van sterke botten. Vitamine D kan de botten versterken en leeftijdsgebonden botverlies helpen voorkomen. Supplementen met vitamine D zijn vooral heel belangrijk voor mensen die niet genoeg vitamine D van zonlicht krijgen. Veel mensen in Nederland hebben een tekort aan deze belangrijke vitamine.

Over het algemeen is levertraan dus zeer goed en nuttig voor diegenen die meer omega-3-vetzuren of vitamine A en D in hun dieet willen opnemen.

– Wat zijn de voordelen van het nemen van een levertraan supplement?

Het nemen van levertraan supplementen kan veel voordelen hebben voor de gezondheid. Hieronder volgen de belangrijkste voordelen:

 • Rijk aan vitamine A en D: Levertraan is rijk aan in vet oplosbare vitamines – A en D, waardoor het supergezond voor ons is. Vitamine A is van cruciaal belang voor een gezond gezichtsvermogen, huid, hersenen en ogen. Vitamine D is nodig voor sterke botten en spieren, omdat het nodig is voor de opname van calcium in het lichaam.
 • Sterke botten: Aangezien het een zeer rijke bron van vitamine D is, is levertraan geweldig voor onze botten. Een calciumrijk dieet vergezeld van levertraan is uitstekend voor het versterken van botten, het behoud van de botdichtheid en het minimaliseren van het optreden van botgerelateerde ziekten.
 • Gezond hart: levertraan zit boordevol omega-3-vetzuren die EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) bevatten. Onderzoeken hebben aangetoond dat routinematige inname van omega-3-vetten in de voeding wordt geassocieerd met een gezonde bloeddruk en verlaagde triglycerideniveaus die het risico op hartaandoeningen verminderen.
 • Hersenfunctie verbeteren: De aanwezigheid van omega-3-vetten en hoge vitamine D-spiegels maken levertraan waardevol voor de gezondheid van onze hersenen. Dagelijkse inname van levertraan verbetert ons geheugen en bewegingsvermogen en voorkomt symptomen van stress en angst.
 • Ontsteking verminderen: Levertraan is ook zeer gunstig voor het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Het biedt extra ondersteuning aan ons immuunsysteem door zijn krachtige ontstekingsremmende werking en beschermt ons tegen infecties en ziekten.
 • Gewrichtspijn verlichten: suppletie met levertraan verlicht gewrichtspijn en zwelling. Het is medisch beoordeeld dat kabeljauwlever een uitstekende keuze is voor mensen met gewrichtsstijfheid en reumatoïde artritis.

– Is levertraan veilig in gebruik?

Levertraan is over het algemeen veilig in gebruik als het in optimale doses wordt ingenomen. Het is echter niet voor iedereen weggelegd. Levertraan moet bij voorkeur worden vermeden door zwangere vrouwen, astmapatiënten en mensen die anticoagulantia zoals warfarine gebruiken.

– Wat is het verschil tussen levertraan en visolie?

Levertraan en visolie zijn voedingssupplementen die afkomstig zijn uit verschillende bronnen. Ze zijn allebei rijk aan omega-3-vetzuren, maar levertraan komt uit de lever van kabeljauw. Ter vergelijking: een visoliesupplement bevat visolie verkregen uit de weefsels van vette vissen zoals tonijn, zalm, makreel, ansjovis, sardine en krill. De dosering van levertraan capsules varieert ook van merk tot merk. Het is daarom altijd belangrijk de adviezen van de fabrikant goed door te lezen en op te volgen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *