beste laxeermiddel

Beste laxeermiddel: Top 3!

Ben je op zoek naar het beste laxeermiddel? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel zijn 3 van de beste laxeermiddelen van dit moment op een rijtje gezet. 

Laxeermiddelen zijn een soort medicijn dat iemand helpt zijn darmen te legen. Ze worden over het algemeen gebruikt om constipatie te verlichten. De meeste zijn zonder recept verkrijgbaar.

Laxeermiddelen kunnen oraal (via de mond) worden ingenomen in de vorm van vloeistoffen, tabletten of capsules. Ze kunnen ook via het rectum worden ingenomen, bijvoorbeeld zetpillen of klysma’s.

Sommige mensen ‘legen’ hun darmen 2-3 keer per dag, terwijl anderen 2-3 keer per week een grote boodschap doen; er is geen “normaal” aantal keren. Het is belangrijker om veranderingen in de stoelgang op te merken. Constipatie is wanneer ontlasting hard wordt, waardoor het moeilijk of pijnlijk wordt om te ontlasten.

Lees gauw verder om het beste laxeermiddel voor jou uit te kiezen!

Wat is het beste laxeermiddel?

Er is niet persé één beste laxeermiddel, er zijn verschillende goede laxeermiddelen op de markt. Echter zijn er ook ‘slechte’ laxeermiddelen die meer kwaad dan goed doen. Het is dus goed dat je opzoek bent naar het beste laxeermiddel! Hieronder hebben we 3 van de beste opties voor je op een rijtje gezet. Hierbij is gekeken naar de werking, de ingrediënten en naar de klanten beoordelingen.

Prijs: €29,95

Het supplement Plantago Ovata is een natuurlijk laxeermiddel. Het heeft de eigenschap om de darmen en stoelgang te ondersteunen. Het bevordert de stoelgang, waardoor de darmtransit wordt vergemakkelijkt. Plantago Ovata is een vezel die slijmstoffen bevat, deze zijn in staat op meerder keren hun eigen gewicht op te nemen aan water. Deze eigenschap draagt bij aan een natuurlijk en soepel verloop van de stoelgang. De vezels van Plantago Ovata mengen zich in de dikke darm met de ontlasting, hierdoor wordt de ontlasting wat zachter en krijgt het een slijmerige structuur.

Dit laxeermiddel is 100% natuurlijk, vegetarisch en veganistisch. Het is gemaakt van natuurlijke kruiden. Deze krachtigste vorm vezels zorgt ervoor dat je lichaam deze vezels niet direct kan verteren. Dit heeft een positieve invloed op de werking van het supplement. Daarnaast is Plantago Ovata vrij van bekende allergenen.

Wat Plantago Ovata van Vaud uniek maakt is haar hoge dosering. Het supplement bevat namelijk 1200 mg van het kruid, dit is in tegenstelling tot andere aanbieders met een dosering van 500 mg Plantago Ovata. Je stoelgang zal hierdoor optimaal ondersteund worden.

Prijs: €14,99

Het medisch hulpmiddel Iberolax® is een zeer effectief laxeermiddel dat de stoelgang op natuurlijke wijze verzacht. Iberolax is geschikt bij obstipatie, ook wel verstopping van de darmen, en af en toe optredende onregelmatige of harde stoelgang genoemd. Iberolax verlicht deze klachten effectief, mild en op natuurlijke wijze. Zonder krampen, buikpijn of plotselinge aandrang. Iberolax werkt met het water in je lichaam. Doordat het water vasthoudt in de darmen maakt Iberolax de ontlasting zachter en vergemakkelijkt de stoelgang. Ook bij langdurig gebruik blijft Iberolax effectief.

Wanneer je het product begint te gebruiken zal je ontlasting na 1 tot 2 doen op een natuurlijke wijze weer op gang komen. Dit laxeermiddel mag ook gebruik worden bij kinderen vanaf 6 maanden.

Prijs: €17,98

Dit laxeermiddel van Dulcolax bestaat uit een milde poeder dat verstopping op milde wijze verlicht en harde ontlasting verzacht. De actieve stof van Dulcosoft is Macrogol 4000. Dit is een eenosmotisch laxeermiddel. Macrogol 4000 is in staat om in hogemate water te binden. Het dient als drager voor vloeistof(water) en vertraagt de opname van water in de darm, wat leidt tot een verhoogde hoeveelheid water in de dikke darm. Daardoor wordt de harde ontlasting zachter en de ontlasting zal toenemen in volume. Dit leidt tot meer beweging in de darmen en vergemakkelijkt de ontlasting.

Dit product mag gebruik worden tijdens de zwangerschap en bevat geen suiker dus is ook geschikt voor diabetici. Kinderen vanaf 8 jaar mogen dit product ook gebruiken.

Hoe weet je wanneer je constipatie hebt?

Constipatie is een van de meest voorkomende klachten die artsen vaak horen. Het treedt op wanneer ontlasting te langzaam door je spijsverteringskanaal gaat. Hierdoor kan te veel water worden opgenomen, waardoor de ontlasting harder, droger en moeilijker te passeren is.

Hoewel het spijsverteringsstelsel van iedereen een beetje anders is, is de kans groot dat je constipatie hebt wanneer je in vier dagen geen stoelgang heeft gehad. In dit geval kan een laxeermiddel helpen.

Als je al hebt geprobeerd vezels toe te voegen, meer vocht te drinken en meer te bewegen, en je hebt nog steeds constipatie, dan zijn er veel remedies tegen constipatie die vrij verkrijgbaar zijn en de meest effectieve zijn laxeermiddelen.

Hoe lang moet je laxeermiddelen gebruiken?

Het is het beste om af en toe en maximaal een week per keer laxeermiddelen te pakken. Stop met het nemen van een laxeermiddel wanneer je constipatie verbetert. Als je constipatie niet is verbeterd nadat je een week laxeermiddelen hebt gebruikt, neem dan contact op met een huisarts.

Nadat je een laxeermiddel hebt ingenomen, kun je bepaalde veranderingen in je levensstijl doorvoeren om zoveel mogelijk te voorkomen dat je opnieuw verstopt raakt, zoals:

  • meer vezels toevoegen aan je dieet
  • veel water drinken
  • regelmatig sporten

Dit zijn betere manieren om constipatie te voorkomen dan het te veel gebruiken van laxeermiddelen.

Bijwerkingen van laxeermiddelen

Zoals bij bijna alle medicijnen en geneesmiddelen kunnen laxeermiddelen bijwerkingen veroorzaken. Ze zijn meestal mild en zouden moeten verdwijnen zodra je stopt met het innemen van het laxeermiddel. Veel mensen ervaren ook helemaal geen bijwerkingen.

De bijwerkingen die je kunt krijgen, zijn afhankelijk van het type laxeermiddel dat je gebruikt, maar een aantal bekende bijwerkingen van de meeste laxeermiddelen zijn:

  • opgeblazen gevoel
  • scheten laten
  • buikkrampen
  • uitdroging, waardoor je je licht in het hoofd kunt voelen, hoofdpijn hebt en plas hebt die wat donkerder van kleur is.

Vraag een huisarts om advies als je last krijgt van bijzonder vervelende of aanhoudende bijwerkingen tijdens het gebruik van laxeermiddelen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *