beste laurierdrop

Beste laurierdrop: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste laurierdrop? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Laurierdrop is niet alleen heel lekker, het heeft ook nog eens gezondheidsvoordelen.Zo helpt het bij de genezing van de luchtwegen en kan het helpen bij griep, aften en tandpijn. Ook is het vochtafdrijvend, wekt het de eetlust op en bevordert het de spijsvertering. Ook bij sinusitis, keelpijn en bronchitis brengt laurier snelle verlichting.

De beste laurier dropmerken zijn degenen die authentiek zoethoutextract gebruiken om heerlijke drop van te maken. Bovendien is het belangrijk om rekening te houden met de ingrediëntenlijst van drop en de textuur, aangezien de onaangenaam taaie en harde textuur veel zegt over het dropmerk.

Niet elke laurierdrop is dus van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk dat je wat onderzoek doet, voordat je zomaar wat aanschaft. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar de beste laurierdrop van dit moment en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten en de prijzen. 

Lees gauw verder om de beste laurierdrop voor jou te ontdekken!

Beste laurierdrop – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste laurierdrop en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze lijst hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, prijzen en meer.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en kies op basis daarvan de beste laurierdrop voor jou uit!

1. Boerjan Laurierdrop

Boerjan Laurierdrop

Als je opzoek bent naar de beste laurierdrop, dan is dit een geweldige optie om voor te gaan. Boerjan Laurierdrop is een oud-Hollandse lekkernij met karakteristieke dropsmaak. Deze laurierdrop is vrij van gluten en lactose en is enkel gemaakt op basis van natuurlijke kleur- en smaakstoffen. Ook is deze drop suikervrij, het is namelijk gezoet met zoetstoffen.

2. Klene Laurier Ontdekkingsreizen 

Klene Laurier Ontdekkingsreizen

Een andere geweldige optie is de laurier drop van Klene. Deze laurierdrop genaamd ontdekkingsreizen bestaat uit heerlijke stevige dropjes met lauriersmaak en bereid met echte Arabische gom. De dropjes hebben een hele lekkere smaak en zijn favoriet bij velen klanten

3. Kindly Laurierdrop

Kindly Laurierdrop

Als je opzoek bent naar de beste laurierdrop dan is Kindly ook een geweldige keuze om voor te gaan. De drop komt in een mooie verpakking en smaakt naar meer. Kindly Laurierdrop het pure drop is bereid met arabische gom en een van de beste opties voor de echte liefhebber.

4. Sirea Laurierdrop Tronchetto

Een andere optie die zeker niet aan dit lijstje mocht ontbreken is de laurierdrop van Sirea. Sirea Laurierdrop Tronchetto bevat zoethoutwortelextract wat een verzachtende werking heeft op de keel. Je kunt van deze heerlijke drop genieten, terwijl je keel vrij wordt gemaakt van slijm. Hiermee heb je dus twee vliegen in één klap!

5. Jacob Hooy Laurierdrop Amarelli Blik

Jacob Hooy Laurierdrop Amarelli Blik

En dan last but not least: de laurierdrop van Jacob Hooy. Zoals je ziet komt deze drop in een leuk old school blikje. Hierdoor kun je de drop gemakkelijk meenemen onderweg. Jacob Hooy Laurierdrop Amarelli Blik bevat heerlijke kleine brokjes pure laurierdrop, zonder toevoeging van suiker en zout, kleur-, reuk- en geurstoffen.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste laurierdrop

Wanneer je opzoek bent naar de beste laurierdrop, dan zijn er een aantal factoren om goed in overweging te nemen. Hieronder volgen een aantal van de belangrijkste punten om naar te kijken bij het maken van een beslissing. 

– Ingrediënten

Wanneer je opzoek bent naar de beste laurierdrop, is het belangrijk om naar de ingrediëntenlijst te kijken. Je wilt natuurlijk gaan voor en puur product zonder toevoegingen. Ga bij voorkeur voor drop die gemaakt is op basis van natuurlijke kleur- en smaakstoffen. Ook vinden sommige mensen het fijn om te gaan voor een suikervrij dropje. Voor mensen die proberen hun calorie-inname op afstand te houden, is het ook handig om te controleren hoeveel calorieën er in de drop zitten en of het vetvrij is of niet.

– Textuur

Sommige mensen houden van de smaak van drop, maar kunnen er niet van genieten vanwege de textuur. Om deze reden is het belangrijk om drop te kiezen met een aangenaam taaie textuur. Laurierdrop is vaak gemaakt van arabische gom, en dus zacht. Ze hebben een zachte en bevredigende textuur.

– Smaak

Er is een scala aan dropjes op de markt. Sommige zijn, afgezien van de zoetheid van het zoethoutextract, ook verrijkt met andere smaken. Zo kun je gaan voor smaken met bijvoorbeeld menthol of karamel. Als je echter voor echte pure laurierdrop gaat, dan zul je deze smaakjes er niet in terug vinden.

beste laurierdropjes

Veelgestelde vragen over laurierdrop

Hopelijk heb je bij deze de beste laurierdrop voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is laurierdrop?

Laurierdrop is simpelweg drop met lauriersmaak. Deze drop is net zoals elke soort drop gemaakt van zoethout. Zoethout is 50 keer zoeter dan suiker en wordt behalve bij keelpijn ook vaak gebruikt om klachten zoals brandend maagzuur en andere spijsverteringsproblemen te verzachten. Om veel drop de herkenbare smaak te geven worden er ook salmiak en suiker of een andere zoetstof aan toegevoegd. De beste laurierdrop is vaak puur en bevat weinig toevoegingen.

Het is een oudhollands dropje, met een typische en karakteristieke smaak. Er zijn verschillende merken laurierdrop online verkrijgbaar en de beste opties hebben we in de lijst hierboven vermeld. Vanwege de verschillende gezondheidsvoordelen is het een perfecte traktatie om zo af en toe te nemen.

– Is laurierdorp gezond?

Ja laurierdrop, wanneer met mate genomen, kan gezond zijn. Als je opzoek bent naar een gezond snoepje om bijvoorbeeld aan je kinderen te geven, dan is laurierdrop een geweldige keuze. Als je deze met mate neemt is het gezond en kan het veel voordelen hebben. Zoals met alle voedingsmiddelen geldt, moet je er natuurlijk niet teveel van nemen, want er zit vaak wel suiker in of een andere zoetstof, die je niet met overmate zou moeten nemen.

Naast dat je het natuurlijk niet met overmate moet nemen, moet je er ook rekening mee houden dat drop bloeddrukverhogend kan werken. Als je een hoge bloeddruk hebt is het dus extra belangirjk om niet te veel drop te nemen.

Over het algemeen is drop gewoon een snoepje en moet jet het ook op die manier innemen. Het grootste voordeel naast de lekkere smaak, is dat het ook goed de keel kan verzachten, waardoor het ideaal is als je keelpijn hebt en bijvoorbeeld veel last hebt van slijm.

– Wat is drop?

Drop in het algemeen is een soort snoepje dat gemaakt wordt van zoethoutwortel. Het is niet alleen heel lekker, maar het kan ook heel goed voor je zijn. Zoethout is namelijk een eeuwenoud een ingrediënt, dat vroeger niet om zijn heerlijke smaak werd gebruikt, maar omdat mensen dachten dat het geneeskrachtige werking had. Zoethout geeft dropjes die typische dropsmaak die wij Nederlanders zo lekker vinden, maar welke mensen elders ter wereld vaak juist helemaal niet zo smakelijk vinden als wij. Zoethout bevat een zoetstof die wel vijftig keer zo zoet is als kristalsuiker. Deze zoetstof heet glycyrrhizine. 

– Hoe wordt drop precies gemaakt?

Zoals we zojuist al uitgelegd hebben wordt drop gemaakt van zoethout. Van de zoethoutwortel wordt eerst ‘blokdrop’ gemaakt. Dat is eigenlijk een soort voorloper van het uiteindelijke dropje. De blokdrop wordt later namelijk verder verwerkt tot dropjes. Blokdrop wordt gemaakt door de zoethoutwortel te snijden, koken, filteren en indikken. Het ingedikte product: de blokdrop wordt vervolgens als ingrediënt aan de dropfabrikant geleverd. 

In de fabriek moet het blokdrop weer worden opgelost in water, om er drop van te kunnen maken. Er ontstaat dan een soort ‘dropdeeg’. Als dit deeg niet zo heet meer is, worden smaakstoffen als salmiak en suiker toegevoegd aan de drop. Nu is het drop klaar om in de mal te worden gespoten, zodat het zijn uiteindelijke vorm krijgt.

– Waar is laurierdrop van gemaakt?

Laurierdrop wordt meestal op dezelfde manier gemaakt zoals we hierboven uitgelegd hebben. Blokdrop wordt in de regel gemaakt in mediterrane landen als Spanje en Italië, waar de zoethoutwortelstruik groeit. Wanneer de blokken blokdrop klaar zijn, gebruiken de boeren daar soms laurier om tussen de blokken te leggen, zodat deze niet aan elkaar plakken. Gevolg is dat de smaak van de laurierbladeren in de blokdrop trekt. Hierdoor is laurierdrop ontstaan. 

In het originele pure laurierdrop, zit dus geen laurier. Het heeft enkel tussen laurierbladeren gelegen waardoor de smaak wordt afgegeven. Tegenwoordig worden ook laurierdropjes gemaakt door laurierextract of laurierolie toe te voegen aan het dropdeeg. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *