beste lactase pillen

Beste lactase pillen 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste lactase pillen? Dan ben je naar het juiste adres gekomen!

Als je een van de velen mensen bent die lactose intolerant is, betekent dat gelukkig niet dat je die heerlijke milkshake of dat kaasplankje moet laten staan. Met de beste lactase pillen kan je namelijk zoveel lactose eten als je wilt!

Als je lactose intolerant bent, betekent dit dat je het enzym lactase mist, wat je helpt bij het verteren van lactose (een vorm van suiker die in zuivelproducten wordt aangetroffen.). Elke combinatie van diarree, een opgeblazen gevoel, winderigheid, buikpijn en misselijkheid kan je dag negatief beïnvloeden als je te veel zuiver eet.

Iedereen wordt geboren met het vermogen om het lactase-enzym in hun lichaam te produceren, maar veel mensen verliezen het vermogen om dit enzym te produceren als ze opgroeien. Als je toch wilt genieten van de smaak en de gezondheidsvoordelen van zuivelproducten, zelfs als je lactose-intolerant bent, kan het nemen van de beste lactase pillen je daarbij helpen!

Niet elk lactase supplement is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je zomaar wat aanschaft. Om je te helpen bij het kiezen van de beste lactase pillen, hebben we de hele markt afgespeurd. Hier zijn 5 toppers uitgekomen!

Lees gauw verder om de beste lactase pillen voor jou te ontdekken!

Beste lactase pillen 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste lactase pillen van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste lactase pillen voor jou uit!

1. Lactastic Lactase Tabletten

Lactastic Lactase Tabletten

Ben je opzoek naar de beste lactase pillen? Dan is Lactastic een geweldige optie om voor te gaan! De handige hersluitbare verpakking bevat 60 lactase tabletten met een hoge dosering van 12,000 FCC. Bovendien ontvang je ook een handig reisdoosje bij je bestelling. Hierdoor kun je altijd de gewenste hoeveelheid tabletten met je meenemen waar je ook heen gaat.

Het kleine formaat van de tabletten maakt ze gemakkelijk om te slikken. Vooral voor mensen die last hebben met het slikken van pillen is dat een fijn voordeel. Door de samenstelling is het product niet alleen geschikt voor vegetariërs, maar ook bij veganistische en glutenvrije diëten.

De tabletten bevatten een hoge dosering, waardoor je je nooit meer druk hoeft te maken hoeveel lactose jouw maaltijd bevat. Met 12,000 FCC is Lactasic één van de sterkste lactase tabletten in de Nederlandse markt.

Je gebruikt deze tabletten, door eer vlak voor de maaltijd een in te nemen. Het tablet helpt het lichaam dan meteen met de vertering van lactose. 1 tot 2 tabletten per maaltijd is voldoende. De hoeveelheid lactase die nodig is, kan verschillen per persoon en is afhankelijk van de hoeveelheid lactose in de maaltijd.

2. Body & Fit Lactase Enzym

lactase supplement

Het Lactase Enzym supplement van Body & Fit is ook een van de beste opties op de markt, en helpt effectief bij het verteren van lactose. De verpakking bevat 60 tabletjes.

De enzymactiviteit van lactase wordt uitgedrukt in Food Chemical Codex (FCC) eenheden, een standaard voor plantenzymen, welke beter is dan het uitdrukken in gewicht, omdat dit de enzym activiteit aangeeft. Dit Lactase Enzym is een uitstekend gedoseerd product met 4500 FCC eenheden per tablet. Het supplement kan verantwoord langdurig worden gebruikt.

Je dient 1 tabletje in te nemen net voor het nuttigen van een melk- of lactose bevattende maaltijd of product.

3. AOV 1132 Lactase

AOV 1132 Lactase

AOV 1132 Lactase is een ander supplement van zeer hoge kwaliteit. Het enzym lactase helpt bij de vertering van lactose en is dus geweldig voor iedereen die lactose moeilijk kan verteren. Dit supplement bevat 10.500 actieve eenheden per dagdosering. Een dagdosering bevat 3 vegacaps. Dit product is helemaal puur en vrij van hulp- en vulstoffen. Uiteraard is het dan ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Je kunt dit enzym gebruiken bij elke maaltijd die lactose bevat. Je kunt het beste 3 keer per dag 1 capsule nemen, maar je kunt bijvoorbeeld ook 2 capsules tegelijk innemen, wanneer je een grote maaltijd met veel lactose gaat nuttigen.

4. Scitec Nutrition Lactase Enzyme

Scitec Nutrition - Lactase Enzyme

Lactase Enzyme van Scitec Nutrition is een ideale aanvulling voor degenen die lactose-intolerantie hebben, maar die wel willen genieten en profiteren van de voordelen die wei, caseïne, caseïnaten en melkeiwitten te bieden hebben. Dit supplement is gemakkelijk in te neme in de vorm van capsules.

Lactase Enzyme (ß-galactosidase) is een verteringsenzym dat de lactose van melk en zuivelproducten afbreekt in onschadelijke eenvoudige suikers, glucose en galactose. Bij mensen met lactose-intolerantie ontbreekt dit enzym en zij zijn dan ook niet in staat de lactose volledig te benutten. Dat kan leiden tot onaangename symptomen. Het lactase-enzym verbetert de vertering van lactose bij mensen met lactose-intolerantie.

Een capsule Lactase Enzyme van Scitec bevat 5.000 FCC eenheden. Voor de vertering van 10-13 gram lactose (typische wei-eiwit concentraten bevatten 5-6% lactose) zijn er 2.500 FCC eenheden nodig. Voor zeer gevoelige lactose intolerante consumenten, zijn 10.000 FCC eenheden nodig per maaltijd, oftewel 2 capsules. 

Neem 1 capsule bij elke lactose bevattende maaltijd zoals wei, caseïne / caseïnaat, zuiveldrankjes. (1 capsule is meestal genoeg voor de vertering van 20-26 gram lactose.) Ongeveer 400 ml volle melk bevat deze hoeveelheid lactose.

5. Intoleran Lactase 20.000

Ben je opzoek naar het hoogst gedoseerde lactase tablet? Dan zijn dit waarschijnlijk de beste lactase pillen voor jou. Dit supplement is ideaal voor het verteren van grote hoeveelheden lactose. Deze lactase tabletten bevatten 20.000 FCC lactase. Deze tabletten zijn geweldig te gebruiken bij lactose intolerantie. Het is ideaal voor grote hoeveelheden lactose of wanneer je heftig reageert op lactose uit voeding.

Je kunt de lactase 20.000 tabletten innemen voorafgaand aan iedere lactose-bevattende maaltijd. Je kunt de tabletten innemen met bijvoorbeeld water. De tabletten zijn breekbaar waardoor ze gemakkelijk te doseren zijn. De tabletten zijn geschikt om te gebruiken bij kinderen (vanaf 2 jaar). Na inname is het lactase-enzym gedurende circa 30-45 minuten werkzaam.

De tabletten kunnen eventueel gekauwd worden, maar omdat de tabletten hier niet specifiek voor gemaakt zijn kan het op die manier wat blijven plakken in de kiezen. De beste optie blijft om de tabletten in te nemen met wat water zonder te kauwen.

Veelgestelde vragen over lactase pillen

Hopelijk heb je bij deze de beste lactase pillen voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat betekent het als je lactose intolerant bent?

Wanneer je lactose intolerant bent, maakt je dunne darm niet of onvoldoende lactase aan. Lactase is een enzym dat ervoor zorgt dat je lichaam lactose verteert. Als je lichaam geen lactase aanmaakt, verteert je dikke darm lactose dus niet goed en krijg je maagproblemen als je producten eet die lactose bevatten.

Veel voorkomende symptomen die mensen met een lactose-intolerantie krijgen zijn buikpijn, een opgeblazen gevoel, krampen en gasvorming. Meestal verdwijnen deze symptomen als ze stoppen met het gebruik van lactosebevattende producten.

De meeste mensen met een lactose-intolerantie verdragen wel een kleine hoeveelheid lactose, maar het verschilt per persoon hoeveel dat is. Het hangt ook af van het lactosebevattende product. Gelukkig is er ook nog een andere keuze, voor de mensen die gek zijn op kaas, chocola etc. Je kunt namelijk de beste lactase pillen nemen, om de lactose alsnog af te breken en geen klachten te ervaren! Deze pillen zijn volledig veilig om te nemen.

– Voor wie zijn lactase pillen interessant?

Lactase supplementen zijn geweldig voor de meeste mensen, maar zijn vooral gunstig voor mensen die lactose-intolerantie hebben en zuivelproducten niet goed kunnen verteren. Met name voor mensen die wel erg veel van zuivel producten houden, zijn lactase pillen een uitkomst. Veel mensen – in feite tot 70% van de wereldbevolking – zijn lactose-intolerant, omdat hun lichaam op natuurlijke wijze stopt met het produceren van lactase naarmate ze ouder worden.

Hoewel lactase pillen veilig zijn om te nemen, moet je wel opletten als je momenteel al bepaalde medicijnen gebruikt. Neem in dat geval contact op met je arts voordat je een lactase supplement inneemt om ervoor te zorgen dat het geen negatief effect heeft op je medicatie.

– Wat zijn de voordelen van het nemen van lactase pillen?

Lactase pillen kunnen je helpen profiteren van de gezondheidsvoordelen van zuivel, zoals sterkere botten, lagere bloeddruk en een verminderd risico op diabetes type 2.  Aangenomen wordt dat deze voordelen het resultaat zijn van de hoogwaardige voedingswaarde van zuivel, die grote hoeveelheden calcium, vitamine D (in verrijkte zuivelproducten), eiwitten en andere verbindingen zoals geconjugeerd linolzuur bevat.

Door lactase pillen te nemen, kunnen mensen die lactose intolerant zijn nog steeds genieten van heerlijke en gezonde zuivelproducten, zonder dat ze de vervelende symptomen krijgen, zoals buikpijn, winderigheid en een opgeblazen gevoel.

– Zijn lactase supplementen veilig?

Een lactase supplement is een lactase enzym dat van nature in je lichaam voorkomt. Als je de aanwijzingen van het product opvolgt zijn ze volkomen veilig in gebruik. Je kunt ze dus voor de rest van je leven gebruiken, zonder zorgen.

beste lactase supplement

– Zitten er bijwerkingen aan het nemen van lactase supplementen?

Aangezien lactase een enzym is dat van nature door je lichaam wordt aangemaakt, is het zeer zeldzaam dat je bijwerkingen krijgt als gevolg van het nemen van een lactase supplement. Je kunt ze dus zonder zorgen nemen.

– Wat is de aanbevolen dosis van lactase pillen?

De hoeveelheid lactase die je nodig hebt, hangt af van zowel de ernst van je lactose-intolerantie als de hoeveelheid lactose die aanwezig is in het voedsel dat je eet. Iemand met een vrij milde lactose-intolerantie die zoiets als kaas eet, waar niet veel lactose in zit, heeft misschien maar 1000-3000 eenheidsdosis lactase nodig.

Als je intolerantie echter ernstiger is of als je grotere hoeveelheden lactose eet, dan heb je vaak meer nodig. Je kunt dan 2 pilletjes tegelijk pakken of gaan voor een supplement met een hogere dosis. Het supplement met de hoogste dosis is de laatste optie in ons lijstje. Deze lactase tabletten bevatten maar liefst 20.000 FCC lactase

Het kan zijn dat je een beetje moet experimenteren, zowel met het doseringsniveau als met je timing van inname van lactase supplementen vóór de maaltijd, voordat je een combinatie vindt die voor jou werkt.

– Wat gebeurt er als mensen met lactose-intolerantie een product innemen zonder lactase pillen?

Lactase is een enzym dat je kunt gebruiken om je lichaam te helpen zuivelproducten te verteren. Het is essentieel als je lactose-intolerant bent, maar toch wilt genieten van enkele gezondheidsvoordelen (of zelfs alleen de smaak) van zuivel.

Wanneer mensen met lactose-intolerantie zuivelproducten eten zonder een lactase supplement te nemen, kan hun lichaam de aanwezige lactose niet verteren, dus bacteriën in hun maag en darmen die lactose kunnen verteren prolifereren en produceren gas, een opgeblazen gevoel, misselijkheid en diarree. Een oplossing is om zuivel volledig te vermijden, maar het nemen van een lactase-enzym betekent dat je zuivel niet helemaal uit je dieet hoeft te schrappen.

– Wanneer moet je lactase pillen nemen?

Het is het beste om lactase pillen in te nemen, net voordat je een maaltijd of product gaat eten wat zuivel bevat. Als je binnen 30 tot 45 minuten na je eerste dosis nog steeds zuivel eet, moet je mogelijk nog een dosis nemen om ongemak te voorkomen.

– Kan ik ook lactose pillen nemen nadat ik zuivel heb gegeten?

Het kan maar het zal in de meeste gevallen weinig nut hebben. Het wordt aanbevolen dat je het supplement inneemt voordat je zuivel eet of drinkt. Zo kan het namelijk zijn werking doet. Het zal echter geen symptomen behandelen als je ze eenmaal hebt.

– Hoe vaak moet ik lactose pillen nemen?

Lactose pillen moeten elke keer dat je zuivel gaat eten of drinken worden ingenomen. Deze supplementen kunnen veilig dagelijks worden ingenomen, maar het hangt van het individu af hoe het lichaam erop zal reageren en hoe effectief ze zijn.

– Veroorzaken lactase supplementen constipatie?

Nee zeker niet. Obstipatie is een typische bijwerking van lactose-intolerantie. Als je dit ervaart na het nemen van een lactase supplement, kan het zijn dat het supplement niet zo effectief voor je is. Je hebt dan waarschijnlijk een te lage dosering genomen of een supplement van niet zo’n hoge kwaliteit.

– Mogen kinderen lactase supplementen nemen?

In de meeste gevallen werd. Er wordt gesuggereerd dat kinderen ouder dan vier jaar lactase supplementen kunnen nemen. Toch wordt het altijd aanbevolen om het etiket van het specifieke supplement dat je koopt te lezen en te volgen. Er zijn enkele supplementen die speciaal voor kinderen zijn ontwikkeld, en je arts of een andere zorgverlener kan je er misschien een voorstellen die het beste werkt voor jouw kind.

– Waarom werken lactase pillen beter met verschillende zuivelproducten?

Elk zuivelproduct bevat een andere hoeveelheid lactase en afhankelijk van hoeveel je consumeert, zullen lactasesupplementen anders reageren op verschillende soorten zuivel. Sommige kaassoorten, zoals cheddar of parmezaanse kaas, hebben bijvoorbeeld een zeer laag lactasegehalte, terwijl melk een veel grotere hoeveelheid heeft.

– Wat als ik per ongeluk te veel lactase pillen neem?

Maak je dan geen zorgen. Omdat het supplement voor de meeste mensen een natuurlijk voorkomend enzym in het lichaam is, is er geen echte zorg om te veel te nemen. Je zult er dus waarschijnlijk niets van merken. Overdrijf echter niet met het innemen van lactase pillen en houdt je altijd aan de adviezen van de fabrikant.

– Zit er ook lactose in andere producten die geen zuivel zijn?

Ja dat kan zeker. Lactose kan behalve in zuivelproducten ook in andere voedingsmiddelen zitten. Saladedressings, eiwitpoeders, brood, soepen, vleeswaren, snoep, lekkernijen en nog veel meer bevatten allemaal lactose. Zorg er daarom voor dat je het etiket leest van elk product dat je koopt en voorkom je symptomen met een lactase supplement voordat je het gebruikt.

Er kan ook lactose worden verborgen in vrij verkrijgbare medicijnen, die als vulmiddel worden gebruikt. Zorg ervoor dat je je arts of een andere zorgverlener raadpleegt als je lactose-intolerant bent voordat je een nieuw geneesmiddel gaat gebruiken. Als je geen andere keuze heeft dan een medicijn met lactose erin te nemen, neem dan een supplement voordat je je medicatie inneemt.

– Kunnen lactase pillen mij van mijn lactose-intolerantie af helpen?

Hier moeten we je teleurstellen. Helaas is er geen remedie bekend voor lactose-intolerantie, alleen supplementen die je lichaam helpen de zuivelproducten waar je van houdt te verteren. Er is niets wat je kunt doen om de natuurlijke lactase productie in je lichaam weer op gang te krijgen.

– Werkt een lactase supplement voor iedereen?

Voor de meeste mensen wel, maar helaas niet voor iedereen. Sommige mensen hebben een veel ernstigere intolerantie voor zuivel, waardoor een supplement van welke dosering dan ook misschien iet zo goed werkt. Het effect van lactase supplementen is voor elk individu verschillend, afhankelijk van de ernst van de intolerantie en de reactie op het enzym.

Indien een lactase supplement bij jou niet werkt, dan zijn er gelukkig veel heerlijke alternatieve producten op de markt en zuivelproducten waarvan de lactose is verwijderd om tegemoet te komen aan deze individuen, die steeds vaker voorkomen. Omdat zo’n groot deel van de wereldbevolking een zekere mate van lactose-intolerantie heeft, werken zuivelbedrijven er hard aan om hun klanten meer opties te bieden.

– Worden spijsverteringsenzym supplementen beschouwd als lactase supplementen?

Nee, supplementen met spijsverteringsenzymen worden niet als lactasesupplementen beschouwd. Hoewel ze enkele lactase-enzymen kunnen bevatten, bevatten ze meestal een mengsel van andere spijsverteringsenzymen, waardoor ze een meer algemeen spijsverteringsondersteunend effect hebben. Dit is niet ideaal voor mensen met lactose-intolerantie die een krachtig lactase supplement nodig hebben om spijsverteringsproblemen te voorkomen bij het consumeren van zuivelproducten. Wanneer lactose niet specifiek het probleem is voor je sprijsverteringsproblemen, dan kan een algemeen enzymen supplement wel geweldig werken. Bekijk hier een lijst met de beste spijsverteringsenzymen supplementen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *