Beste kurkuma capsules

Beste kurkuma capsules 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste kurkuma capsules? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Kurkuma is een heerlijk felgeel specerij, dat ook zeer populair is geworden vanwege de mogelijke medicinale voordelen. Het is een kruid met een lange geschiedenis van gebruik in het traditionele Indiase systeem van geneeskunde genaamd Ayurveda.

De voordelen van dit krachtige ingrediënt houden verband met de werkzame stof in kurkuma, bekend als curcumine. Curcumine kan onder andere de pijn van artritis verminderen, de bloedsuikerspiegel helpen reguleren en het cholesterolgehalte verbeteren.

Hoewel je kurkuma kunt kopen als specerij of kruidenmix om mee te koken, bieden kurkuma supplementen een meer geconcentreerde dosis curcumine en andere curcuminoïden. Hierdoor heb je meer gezondheidsvoordelen in een kortere tijd.

Niet al deze supplementen zijn echter gelijk als het gaat om veiligheid en effectiviteit. Het is daarom belangrijk om wat onderzoek te doen, voordat je zomaar een supplement aanschaft. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar de beste kurkuma capsules. Hier zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste kurkuma capsules voor jou te ontdekken!

Beste kurkuma capsules 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste kurkuma capsules van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten en beoordelingen. 

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste kurkuma capsules voor jou uit!

1. NutriKraft Kurkuma Capsules

NutriKraft Kurkuma Capsules

Als je opzoek bent naar de beste kurkuma capsules, dan is Nutrikraft een geweldige keuze om voor te gaan. De kurkumapoeder in deze capsules biedt een aantal gezondheidsvoordelen en kan worden opgenomen in iemands dagelijkse dieet. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid van de kurkuma capsules voor volwassenen is 2 capsules per dag.

Curcumine, een krachtige antioxidant, beschermt het lichaam tegen vrije radicalen, die weefsel en cellen kunnen beschadigen. Het kan onder andere helpen huidveroudering te voorkomen, de darmfunctie te verbeteren en gewrichten soepeler te maken

Vanwege de geweldige gezondheidsvoordelen wordt kurkuma steeds steeds populairder als superfood supplement. Dit hoogwaardige kurkuma supplement is gecombineerd met piperine, wat zorgt voor snellere opname van het supplement. Het supplement is verder rijk aan natrium, kalium en curcumine.

De naam Nutrikraft staat voor Nutriënten en Kracht. De voedingssupplementen van Nutrikraft bevatten natuurlijke vitamines, mineralen en bouwstoffen voor dagelijkse gebruik. Ze versterken de weerstand en houden het lichaam gezond. Dit supplement is een biologisch gecertificeerd product. Je weet dankzij dit certificaat dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Dit supplement is dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoet aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van de producten van dit merk worden regelmatig gecontroleerd.

2. NatureWise Curcumine Kurkuma

NatureWise Curcumine Kurkuma

Een van de beste kurkuma supplement op de markt, is absoluut dit curcumine complex van Naturewise. Het bevat een hoogwaardige mix van organische kurkuma, gember en zwarte peper extract.

Curcumine is de belangrijkste actieve stof in kurkumawortel, een traditioneel Aziatisch geneesmiddel en keukenkruid dat al duizenden jaren gewaardeerd wordt om zijn helende eigenschappen. Vandaag de dag is kurkuma curcumine een van de meest uitgebreid onderzochte natuurlijke geneesmiddelen van de moderne tijd, met meer dan 3000 gepubliceerde studies die het brede scala aan potentiële gezondheidsvoordelen onderzoeken.

Dit premium curcumine complex is gemaakt van hele organische kurkumawortel en een gestandaardiseerd biologisch curcumine extract van 95% curcuminoïden voor maximale potentie. Om de absorptie en effectiviteit te verhogen, heeft het merk organische gember en BioPerine toegevoegd, een extract van zwarte peper waarvan klinisch is bewezen dat het de biologische beschikbaarheid van curcumine drastisch verbetert.

3. Davitamon Kurkuma

Davitamon Kurkuma

Een ander hoogwaardig kurkuma supplement is deze optie van Davitamon. Davitamon Kurkuma bevat extract van de plant Curcuma longa. In India, waar de plant Curcuma longa oorspronkelijk vandaan komt, wordt Kurkuma al honderden jaren gebruikt als kruid. Davitamon Kurkuma bevat een micellaire structuur van Curcuma longa in vloeibare vorm met een hoge biobeschikbaarheid, waardoor deze 185x beter wordt opgenomen dan kurkuma-extract in poedervorm.

Dankzij deze technologie kan Davitamon Kurkuma de darmwand gemakkelijk passeren en zo goed worden opgenomen in het bloed. Davitamon Kurkuma bevat kurkuma-extract en vitamines. Het kurkuma-extract in Davitamon Kurkuma ondersteunt het behoud van soepele gewrichten en Vitamine D ondersteunt het behoud van soepele spieren. Vitamine C is een anti-oxidant. Deze vitamine is goed voor het behoud van gezond kraakbeen en ondersteunt het immuunsysteem.

Davitamon Kurkuma met Vitamine C en Vitamine D heeft veel voordelen. Zo is het o.a. goed voor je gewrichten en spieren en voor gezond kraakbeen. Dit supplement is suikervrij, glutenvrij,  lactosevrij en gelatinevrij. Het is geschikt voor vegetariëers en geheel vrij van conserveermiddelen.

De aanboveln dosering voor volwassenen is dagelijks 1 capsule. Het is belangrijk at je de capsule met voldoende water inneemt tijdens of vlak na de maaltijd.

4. WeightWorld Biologische Kurkuma

WeightWorld Biologische Kurkuma

Deze biologische kurkuma van WeightWorld bevat per dagelijkse dosering van 2 capsules 1140 mg kurkuma, samengesteld om een actieve levensstijl te ondersteunen. Elke capsule is daarnaast verrijkt met biologische gember en biologische zwarte peper voor een betere opname. Met 180 capsules bevat dit curcumine-rijke supplement een voorraad van 3 maanden. Hier kun je dus wel even mee vooruit.

De supplement is geproduceerd met geteste ingrediënten en is gecertificeerd biologisch. Bovendien is het ook vegan. Weight World is een familiebedrijf dat al 15 jaar lang vertrouwd is door heel Europa is dit merk trots op het leveren van hoogwaardige, natuurlijke en veilige supplementen. Ze werken uitsluitend met gecontroleerde en geteste ingrediënten zodat je jezelf op de beste manier kunt ondersteunen. Zo weet je zeker dat je enkel goede ingrediënten binnenkrijgt en niets schadelijks.

5. Healthy Vitamins Kurkuma Extract

En dan last but not least: het kurkuma supplement van Healthy Vitamins. Dit supplement heeft veel positieve klanten beoordelingen en dat is natuurlijk niet voor niets. 

Zoals je nu wel weet is kurkuma ontzettend gezond en biedt het veel voordelen. Zo is het bijvoorbeeld goed voor de galfunctie, heeft het een positieve invloed op de lever en helpt het de spijsvertering. Daarnaast heeft het nog veel meer gezondheidsvoordelen, maar dit is om er maar een paar te benoemen.

Elke capsule bevat maar liefst 500 mg curcumine. Dit is de stof in kurkuma die zo waardevol is. Daarnaast is het supplement verrijkt met 5 mg BioPerine, wat een zwarte peperextract is. De capsules zijn ook geschikt voor vegetariërs. Bij dit merk krijg je bovendien 30% Korting bij het kopen van 4 verpakkingen. Het pakket past verder door de standaard brievenbus en wordt altijd snel en gratis bezorgd binnen Nederland.

Waarop te letten bij het kiezen voor de beste kurkuma capsules

Wanneer je opzoek bent naar de beste kurkuma capsules zijn er een aantal factoren om in overweging te nemen. Hieronder volgt een kort lijstje met de belangrijkste punten om naar te kijken bij het maken van een goede beslissing.

– Aanvullende ingrediënten

Het is essentieel om de ingrediëntenlijst van een supplement zorgvuldig te lezen om te weten welke ingrediënten en hoeveel van elk ingrediënt is opgenomen. In een kurkuma supplement zitten vaak ook nog andere ingrediënten, naast het hoofd ingrediënt. Veel supplementen bedrijven gebruiken gepatenteerde ingrediënten die bedoeld zijn om de opname van kurkuma te verbeteren.

Piperine, een alkaloïde component van zwarte peper, wordt bijvoorbeeld vaak opgenomen als een actief ingrediënt in de vorm van BioPerine om het vermogen van het lichaam om kurkuma te absorberen te helpen verbeteren. In onze top 5 vind je ook veel supplement die dit ingrediënt om die reden bevatten. Vet kan ook helpen bij de opname, daarom zie je misschien producten die extra vergine olijfolie of kokosolie bevatten.

Naast het zoeken naar goede aanvullende ingrediënten, is het ook belangrijk om nutteloze of zelfs schadelijke ingrediënten te vermijden. Lees daarom altijd het ingrediëntenlabel goed door en als je ergens vragen over hebt, neem dan contact met je huisarts op. In de opties in onze lijst zitten geen schadelijke ingrediënten verwerkt.

– Merkreputatie en kwaliteitstests

Supplementen worden niet op dezelfde manier gereguleerd als geneesmiddelen, dus het is belangrijk om een supplement te kiezen dat is gemaakt door een gerenommeerd bedrijf. Naast het gaan voor een betrouwbaar en bekend merk is het ook belangrijk om wat meer informatie op te zoeken. Zoek naar producten die zijn getest op zuiverheid en potentie, idealiter door een externe organisatie

Supplementen die door derden zijn getest, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden getest om er zeker van te zijn dat ze bevatten wat ze zeggen dat ze bevatten en niet besmet zijn met specifieke, veelvoorkomende verontreinigingen met een hoog risico.

– Dosis

Er zijn een aantal manieren waarop je kurkumapoeder kunt consumeren, waaronder als specerij in voedsel, in thee en in supplementen. De hoeveelheid die je via eten of drinken binnenkrijgt, is echter extreem klein in vergelijking met de dosis die in supplementen te vinden is en waarvan in onderzoek is aangetoond dat het mogelijk gezondheidsvoordelen biedt.

De optimale dosis kurkuma varieert afhankelijk van de aandoening die je wilt behandelen, dus het kan slim zijn om met bijvoorbeeld je huisarts of iemand anders in de gezondheidszorg te praten om een geschikte dosis voor jou te bepalen. Over het algemeen bevatten kurkuma supplementen 500-1.000 mg per portie. In sommige capsule zit minder en daarom zal de fabrikant aanraden er meerdere per dag te nemen.

– Klanten beoordelingen

Een laatste factor waar je naar kunt kijken, tijdens je zoektocht naar de beste kurkuma capsules, zijn de klanten beoordelingen. Deze kun je vaak vinden bij de product informatie, zo ook bij de opties in onze lijst. Een product met meer beoordelingen is niet per se beter dan een product met weinig of geen beoordelingen, maar het is wel fijn om te kunnen lezen wat klanten te zeggen hebben over een bepaald supplement. 

Het is daarom altijd slim om deze door te lezen en bij voorkeur te gaan voor een supplement met voornamelijk positieve klanten beoordelingen. De beste kurkuma supplementen zullen namelijk ook goed beoordeeld worden door klanten.

beste kurkuma supplement

Veelgestelde vragen over kurkuma capsules

Hopelijk heb je bij deze de beste kurkuma capsules voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is kurkuma?

Kurkuma is een bladplant uit de gemberfamilie die inheems is in Zuidoost-Azië. Het meest bruikbare deel is de wortelstok, wat niet de wortel is, maar eerder een horizontale stengel die ondergronds groeit tussen de verticale, bovengrondse stengel en het wortelstelsel. Die wortelstok, eenmaal gedroogd en gemalen, creëert het sinaasappelkruid dat we kurkuma noemen.

Kurkuma is al eeuwenlang een integraal onderdeel van de oosterse geneeskunde en keuken. Het is een essentieel ingrediënt in curry’s en heeft de afgelopen decennia zijn weg gevonden naar veel heerlijke westerse gerechten.

Door het vermogen van de moderne wetenschap om de samenstellende verbindingen te isoleren en te extraheren, zijn de voordelen ervan op een geheel nieuw niveau beschikbaar gemaakt. De meest voorkomende en krachtige van deze verbindingen zijn de curcuminoïden. En één cucurminoïde – curcumine – wordt algemeen beschouwd als de meest impactvolle en bioactieve van het stel, met ontzettend veel gezondheidsvoordelen, van diabetes tot kankerpreventie.

– Wat zijn de voordelen van een kurkuma supplement?

Kurkuma is door de eeuwen heen gebruikt om tal van gezondheidsproblemen aan te pakken en het heeft dus erg veel voordelen. Een van de meest onderzochte voordelen is dat kurkuma kan:

  • Vermindert pijn en ontsteking
  • Verbetert de gezondheid van het hart
  • Regelt de bloedsuikerspiegel
  • Verkort trainingsherstel
  • Remt vrije radicalen
  • Vertraagt leeftijdsgebonden cognitieve achteruitgang.

– Wie kan baat hebben bij een kurkuma supplement?

Dankzij de belangrijke bioactieve fytonutriënten (curcuminoïden) staat kurkuma bekend om zijn krachtige antioxiderende werking in het lichaam. De intrinsieke antioxiderende en immunomodulerende eigenschappen van dit oude kruid ondersteunen de gezondheid van het bewegingsapparaat (bijv. veerkracht en herstel van gewrichten en spieren), versterken de gezondheid van de huid, bevorderen een gezond darmmicrobioom en spijsverteringsstelsel en bieden zelfs neuroprotectieve en cardioprotectieve voordelen.

Dus of je nu opzettelijk een actieve levensstijl ondersteunt of gerichte ondersteuning zoekt, de potentiële voordelen van een van de beste kurkuma supplementen zijn verreikend (en gemakkelijk aan te passen aan jouw unieke gezondheidsbehoeften).

Op de vraag wie er baat zou hebben bij een kurkuma supplement, is het antwoord dus bijna iedereen die zijn gezondheid belangrijk vindt. Echter zijn er ook wat doelgroepen die beter geen kurkuma supplement kunnen nemen. Meer hierover in de volgende vraag.

– Wie mag geen kurkuma gebruiken?

Hoewel kurkuma over het algemeen als veilig (en zeer gezond) wordt beschouwd voor gezonde volwassenen, moeten bepaalde populaties aanvullende doses kurkuma beperken of vermijden. Mensen met een verhoogd risico op het ontwikkelen van nierstenen moeten bijvoorbeeld het gebruik van bepaalde kurkumasupplementen vermijden vanwege de hoge oxalaatbelasting van deze producten, wat kan leiden tot de vorming van nierstenen.

Hoewel sommige supplementen weinig of geen oxalaten bevatten, is het het beste om nieuwe supplementen te bespreken met je arts of een andere beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg voordat ze worden ingenomen.

Kurkuma heeft ook een antibloedplaatjeseffect en kan de vorming van bloedstolsels vertragen. Als je dus bloedverdunners, anticoagulantia of bloedplaatjesaggregatieremmers gebruikt of een bloedingsstoornis hebt, is het vooral belangrijk om een ​​arts te raadplegen voordat je een kurkuma supplement toevoegt om mogelijke interacties tussen geneesmiddelen en kruiden te voorkomen.

– Kun je elke dag kurkuma pillen slikken?

Ja voor de meeste mensen is het veilig en zelfs heel gezond om elke dag een kurkuma supplement te slikken. Op deze manier zul je meer en sneller profiteren van de gezondheidsvoordelen. Lees altijd goed de aanbevelingen van de fabrikant door als je een bepaald supplement hebt gekocht, en houd je hieraan.

– Hoe lang duurt het voordat kurkuma capsules werken?

Het is lastig om hier één antwoord op te geven, omdat ieder lichaam anders is en anders kan reageren op suppletie. Ook hangt het af wat de reden is waarvoor je de kurkuma gebruikt. Het heeft natuurlijk direct een gunstig effect op je gezondheid, maar om een specifieke aandoeningen te behandelingen / verlichten, zoals artrose, zijn er misschien een aantal weken voor nodig.

– Hoe moet ik kurkuma innemen?

Kurkuma is een in vet oplosbare voedingsstof en wordt beter opgenomen als het wordt geconsumeerd met vet. Daarom is het aan te raden om kurkuma te nemen bij maaltijden die wat vet bevatten, zoals oliën, noten, zaden of avocado. Als je supplement geen zwarte peper bevat (wat de opname van het supplement verhoogt), kan het toevoegen van wat zwarte peper aan je maaltijd ook de opname verbeteren

– Hoe smaakt kurkuma?

Kurkuma heeft een aardse maar toch licht citrusachtige smaak. Op zichzelf is het behoorlijk bitter en scherp, dus het is het beste te combineren met andere kruiden, specerijen en smaken tijdens het koken, wanneer je het los neemt. Het mengt goed met andere Indiase, Marokkaanse en Midden-Oosterse kruiden zoals kerriepoeder, koriander, gember, kaneel en komijn. Wanneer je het als capsule neemt dan proef je uiteraard niks van de kurkuma.

– Is curcumine hetzelfde als kurkuma?

Kurkuma is een specerij die wordt gebruikt bij het koken en in thee en wordt vanwege zijn felgele kleur vaak gebruikt als kleurstof voor levensmiddelen. Het is gemaakt van de wortelstok kurkumawortel (verse kurkuma), die van binnen fel oranjegeel is, maar verder lijkt op gemberwortel. Curcumine is een stof die in kurkuma wordt aangetroffen en die gezondheidsvoordelen kan bieden. Soms worden de twee termen door elkaar gebruikt op marketingmateriaal of op etiketten van supplementen, maar ze zijn niet hetzelfde.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *