kristallen betekenis

Beste kristallen + betekenis en werking: Top 10!

Wil je meer leren over de beste en meest populaire kristallen en hun betekenis? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Er zijn natuurlijk ontzettend veel kristallen om uit te kiezen, maar er zijn er een aantal die zeer populair zijn vanwege hun geweldige werking, of dit nu het aantrekken van liefde of het genezen van lichaam en ziel is.

Dit is hoe kristallen werken, voor spirituele doeleinden: Kristallen trillen van energie, en als je er een vasthoudt, verbindt het zich met je eigen vibraties en beïnvloedt het je. Elk kristal heeft een unieke vibratie en elk wordt op een andere manier gebruikt. Sommige zijn goed om te slapen, andere voor passie, andere voor ambitie, andere voor mentale helderheid. Voor elke stemming of doel is er een kristal die hierbij past.

We hebben 10 van de meest populaire kristallen en de betekenissen op een rijtje gezet. Lees ze allemaal door om te kijken welke het beste bij je past. Volg ook je intuïtie, als een bepaalde steen er voor jou uitspringt, dan is dit waarschijnlijk de steen waar je het beste voor kunt gaan!

Lees gauw verder voor de beste kristallen en hun betekenissen / krachten!

Populaire kristallen en hun betekenis

Hieronder volgen 10 van de meest populaire kristallen en hun betekenis / specifieke krachten. Bekijk de verschillende kristallen, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk de verschillende opties per kristal en kies op basis daarvan de beste kristallen voor jou uit!

1. Amethist

Een van de meest populaire kristallen ooit is de amethist. Het is vaak een van de stenen die liefhebbers als eerste aan hun kristallen collectie toevoegen. Ook komen ze veel voorin sieraden.

Dit is natuurlijk niet voor niets, deze steen is niet alleen prachtig, maar ook veelzijdig. Het kan je wakker maken voor hogere wijsheid en je verbinden met begeleiding van buiten de fysieke wereld, maar het is ook net zo effectief als een steen voor fysieke genezing.

De krachten van het paars getinte kristal variëren naar verluidt van het onderdrukken van angst tot het veiligstellen van een goede nachtrust. Omdat amethist zich richt op de kruinchakra (bevindt zich helemaal bovenaan je hoofd en in lijn met de geest), werkt het kristal om een ​​gevoel van fysieke en emotionele rust te brengen.

De specifieke helende eigenschappen zijn onder meer het verlichten van hoofdpijn en migraine, het helpen bij pijnverlichting en het versterken van de intuïtie. Velen geloven dat het plaatsen van een amethist bij je bed je geest zal kalmeren en aangename dromen op je pad zal brengen.

2. Bergkristal

Een bergkristal is een ander zeer bijzonder kristal, waar veel mensen zich toe wenden. Het werkt door duidelijkheid te brengen aan iedereen om je heen, waardoor je de waarheid van de dingen kunt zien.

Een bergkristal is in staat om het lichaam en de geest met gelijke vloeiendheid te genezen, maar zijn specialiteit is visie – zowel fysiek als spiritueel. Als je last hebt gehad van hersenmist, of een verwarde geest hebt als gevolg van stress die je hebt doorstaan, kan dit kristal echt dingen voor je rechtzetten, waardoor je een breder perspectief krijgt op wat je moet doen.

Naast dat een bergkristal je dus inzichten kan geven, heeft dit kristal ook rustgevende energieën die voorkomen dat de waarheden om je heen je te veel pijn doen.

Een bergkristal vormt samen met een amethist en rozenkwarts (1 hierboven en 1 hieronder) de gouden driehoek. Wanneer je deze drie kristallen samen plaatst genereren ze een optimale positieve energiestroom. De energie van deze drie stenen sluit zo goed op elkaar aan dat men dit wonder de naam ´De Gouden Driehoek´ heeft gegeven.

3. Rozenkwarts

Dit roze kristal is geweldig om te gebruiken bij het manifesteren van liefde en nieuwe relaties. Ook is het het beste kristal om zelfliefde te vergroten. Dit bijzondere kristal draait dus volledig om liefde, in welk opzicht dan ook.

Rozenkwarts bevordert onvoorwaardelijke liefde, vergeving, vrede en mededogen. Het schept harmonie in relaties en leert ons over de ware essentie van liefde. Het zuivert en opent het hart waardoor we onze emoties kunnen uiten. Het vermindert stress en spanning, waardoor we liefde, gevoeligheid en mededogen voor onszelf en anderen kunnen uiten. Rozenkwarts brengt een diepe innerlijke genezing, het versterken van eigenliefde, zelfvertrouwen, eigenwaarde en zelfvertrouwen. Het kan worden gebruikt om liefde in je leven aan te trekken en gelukkige liefdevolle relaties te onderhouden.

Ook als je bijvoorbeeld vastzit in een emotionele achtbaan, stimuleert de rozenkwarts verzoening en empathie. Nog een voordeel? Er wordt gezegd dat het een gevoel van innerlijke vrede teweegbrengt, ongeacht je relatiestatus.

Dit liefdeskristal helpt ook bij de genezing en versterking van het hart en de bloedsomloop. Het bevordert de genezing van ademhalingsproblemen, waardoor onzuiverheden uit het lichaam vrijkomen. Het wordt ook gebruikt om de vruchtbaarheid te verhogen.

4. Zwarte toermalijn

De kristallen betekenis van deze bijzondere steen is bescherming. Zwarte toermalijn is een beschermend steen, die je beschermt tegen negatieve energie. Het kristal is daarom vooral populair geworden bij mensen die van nature empathisch zijn, of anderszins geneigd zijn om de emoties en energieën van anderen op te pikken. Zwarte Toermalijn vormt een sterke barrière tussen jou en anderen en zorgt ervoor dat je niet meegesleurd wordt in drama of emotionele chantage. Het is een echte zelfvertrouwen-booster!

Van het absorberende kristal wordt gezegd dat het alle negatieve vibes die op je pad komen kan absorberen, waardoor de toxiciteit wordt verwijderd. Het is dan ook een geweldig kristal om altijd in je huis aanwezig te hebben. Geassocieerd met de wortelchakra, zeggen voorstanders van zwarte toermalijn dat het je kan aarden als het leven overweldigend aanvoelt.

5. Citrien

Levendig van kleur en ook in zijn energieën, is de citrien ook een geweldig kristal om voor te gaan. Citrien, een felgele variëteit van kwarts, zou mensen helpen die vastzitten. Het maakt verbinding met je zonnevlechtchakra, waar de meeste energie-uitwisseling tussen mensen daadwerkelijk plaatsvindt, evenals enkele intuïtieve inzichten – of ‘onderbuikgevoelens’, zoals we ze vaak noemen.

Maar naast het versterken van deze delen van onszelf, bevordert Citrien ook het idee van groei. Dat is groei van een individu, groei in een relatie, groei in financiële overvloed – alles waar je zijn krachten op richt. Veel mensen met een eigen bedrijfje, zweren dan ook bij de citrien voor financiële overvloed.

Citrien verhoogt ook je zelfvertrouwen dienovereenkomstig, dus als je je de laatste tijd wat onzeker voelt, dan kan deze edelsteen je zeker het duwtje in de rug geven waar je naar opzoek was.

6. Maansteen

Je had dit waarschijnlijk al kunnen raden op basis van de naam van dit kristal, maar de maansteen haalt zijn energie uit de maan en gebruikt het om je leven beter te maken! Als je het in de buurt van je buik plaatst, wordt gedacht dat het helpt bij hormonale of vruchtbaarheidsproblemen, terwijl het houden van een maansteen in je werkruimte je kan helpen creatiever te zijn.

Het wordt ook wel de steen voor een “nieuw begin” genoemd. De maansteen is een steen van innerlijke groei en kracht. Het verzacht emotionele instabiliteit en stress, en stabiliseert de emoties, wat zorgt voor kalmte. Maansteen verbetert de intuïtie, bevordert inspiratie, succes en geluk in liefde en zakelijke aangelegenheden.

Bovendien helpt de maansteen bij het spijsverteringsstelsel, assimileert voedingsstoffen, elimineert gifstoffen en vochtretentie, en verlicht degeneratieve aandoeningen van huid, haar, ogen en vlezige organen zoals de lever en pancreas. Het stimuleert de pijnappelklier en brengt hormonale cycli in evenwicht, en is uitstekend geschikt voor PMS, conceptie, zwangerschap, bevalling en borstvoeding.

7. Seleniet

Seleniet heeft een betekenis van helderheid en bewustzijn. Met een kleur zo bleek als het gefladder van engelenvleugels, is de Selenite steen overspoeld met buitenaardse verwondering. Seleniet, dat direct rustgevend is, heeft een lange geschiedenis als een geliefde godinsteen en er wordt gezegd dat het je lichaam, geest en huis bescherming, harmonie en genezing van de ziel brengt.

Selenietstaven kunnen populair zijn voor degenen die energie willen geleiden, en de stenen en edelsteensieraden die seleniet bevatten, zijn gemaakt om ons te helpen ons open te stellen voor hogere frequenties en berichten uit het universum. Op een meer geaard niveau kan seleniet ook een geweldige steen zijn om door energieblokkades heen te gaan, vrede en zuiverheid in je hoofd en hart te brengen, en in het algemeen ervoor te zorgen dat je beschermd en verbonden blijft met de wereld om je heen.

8. Jade

We kunnen allemaal wat meer geluk in ons leven gebruiken, en dat is wat jade zo populair maakt: het is een draagbare geluksbrenger. Er wordt gezegd dat jade overvloed en welvaart brengt in het materiële rijk en in de sociale sfeer. Er wordt gezegd dat het dragen van jade aan je linkerhand of pols helpt om zegeningen uit het universum binnen te brengen. Als alternatief zijn jade ringen ook behoorlijk elegant.

Jade staat bekend om het hebben van zowel mentale als fysieke helende eigenschappen. Emotioneel wordt gedacht dat jade degenen die het bezitten helpt met eigenliefde en zelfvertrouwen en om zelfvoorzienend te worden, terwijl men aan de fysieke kant denkt dat het helpt om gifstoffen uit vitale organen te halen en zelfs wordt aangenomen dat het werkt als koortsverlagend middel.

Jade is tegenwoordig ook zeer populair in gezichtsrollers -> bekijk hier.

9. Lapis Lazuli

Lapis lazuli is een zeer spirituele steen en staat bekend als de steen van waarheid en vriendschap. Het brengt harmonie, liefde en bescherming in relaties. Het helpt ook om het bewustzijn en een goed beoordelingsvermogen te vergroten, wat kan helpen om relaties te verdiepen.

Er wordt gedacht dat het een sterke spirituele verbinding heeft tussen de fysieke en hemelse gebieden. Veel mensen dragen het voor spirituele groei en om hen te helpen contact te maken met hun beschermgeesten.

In meditatie brengt lapis lazuli intuïtief en psychisch bewustzijn terwijl het het derde oog opent en het keelchakra stimuleert. Het is een zeer goed hulpmiddel voor manifestatie en helpt bij helder denken, communicatie en creatieve verbeeldingskracht. Het is een populaire steen bij schrijvers in het bijzonder omdat wordt aangenomen dat het helpt om een ​​natuurlijke stroom van schrijfenergieën te brengen.

Lapis lazuli is een beschermingssteen, die beschermende energieën brengt tegen mentale en fysieke aanvallen. Dit maakt het een uitstekende steen om mee te werken bij het overwinnen van trauma, omdat het je in staat stelt om deze problemen te onderzoeken en te overwinnen in een veilige en beschermende omgeving.

10. Zwarte obsidiaan

De kristallen betekenis van een obsidiaan is aarding. Obsidiaan is gemaakt van snel afkoelende gesmolten lava en is waarschijnlijk een van de coolste populaire kristallen die je kunt bezitten. Als een steen zonder beperkingen, heeft het ook veel toepassingen.

Zwarte obsidiaan dient als aardingssteen, helpt om zelfbeheersing te vergroten en creëert een veilige ruimte om aan jezelf te werken. Het brengt duidelijkheid en verhelpt verwarring, maar het is niet voor angsthazen. Zwarte obsidiaan dwingt je om negatieve energieën het hoofd te bieden en ze volledig te ervaren, voordat je ze loslaat. Dat gezegd hebbende, deze steen zal je helpen om met meer kracht en moed om te gaan met situaties in je leven.

Veelgestelde vragen over kristallen en hun betekenis

Nu dat je meer weet over de meest populaire kristallen en hun betekenis + werking, heb je misschien nog andere vragen over kristallen in het algemeen. Hieronder volgen een aantal van de meest gestelde vragen + antwoorden.

– Wat zijn kristallen?

Kristallen zijn mineralen die ondergronds zijn gevormd uit driedimensionale zich herhalende patronen van atomen. Het uiterlijk van een kristal hangt af van de natuurlijke kenmerken van het type en de omstandigheden waarin het groeit. Sommige nemen vreemde vormen aan, sommige zijn heel klein en andere worden heel groot en ontwikkelen zich gedurende duizenden jaren.

– Hoe programmeer je kristallen?

Kristallen hebben de kracht om energieën vast te houden. Je kunt een kristal vasthouden met de bedoeling het met je liefde te vullen, je kunt het ook een specifieke intentie geven. Dit wordt bedoeld met het programmeren van een kristal. Je hebt geen draden of een speciale verbinding met God nodig – alles wat je nodig hebt is intentie en focus.

– Hoe reinig je kristallen?

Het kristal zal je liefde en positieve energie herinneren, die dan zal doordringen in elke omgeving waarin het kristal wordt geplaatst. Kristallen kunnen zowel negatieve als positieve energieën vasthouden en onthouden en zullen daarom soms gereinigd moeten worden. Een amethist zal bijvoorbeeld daadwerkelijk helpen om een ​​kamer te reinigen van negatieve energieën (bijv. woede), maar dit betekent dat de amethist, die een element van die negatieve energie zal behouden, zelf af en toe moet worden gereinigd.

Er zijn verschillende manieren om kristallen te reinigen. Een van de meest voorkomende is om ze een paar dagen onder te dompelen in zout water (zeewater is uitstekend) en ze vervolgens onder de kraan te laten lopen om het zout te verwijderen. Andere methoden zijn onder meer kristallen een paar dagen in de tuin begraven, ze een tijdje in een beekje laten staan ​​of ze een nacht buiten laten staan ​​in normaal water om in het maanlicht te zonnebaden. Je kunt ze ook reinigen met salie. Lees hier alles over salie branden.

– Wat geeft individuele stenen hun kenmerken?

Alle kristallen hebben betekenis en verschillende stenen hebben verschillende energetische eigenschappen. Een Tijgeroog kan bijvoorbeeld mensen helpen die helderheid zoeken, terwijl Lapis Lazuli ons bewustzijn zou vergroten en ons zou helpen om af te stemmen op onze intuïtie. Rozenkwarts is de steen van de liefde.

Je kunt de kracht en betekenis van kristallen online opzoeken, of in verschillende boeken. Met een beetje oefening en intuïtie kan iedereen de directe kenmerken van een steen interpreteren. Rood is bijvoorbeeld de kleur van actie, en rode stenen kunnen stimuleren en verlevendigen op dezelfde manier als het bloed in je lichaam je leven geeft.

Witte of heldere stenen zoals kwarts kunnen je helpen om duidelijker te zien. Paarse stenen kunnen helpen bij transformatie en verandering. Lees en verwerk in ieder geval de definities in boeken, maar realiseer je dat het belangrijk is om je eigen mening te vormen. De vorm van een kristal kan ook de eigenschappen ervan beïnvloeden.

– Hoe kies ik een kristal?

Je hoeft niet de exacte eigenschappen van elke steen te kennen om er een te kopen, hoewel dit misschien helpt. Het is belangrijker om ontvankelijk te zijn en je te laten aantrekken door een steen die betekenis voor je heeft. Als je in een winkel bent, ga dan gewoon voor een groep kristallen staan, sluit je ogen en ontspan, en als je ze opent, kies dan degene waar je je het meest tot aangetrokken voelt.

Bij het kiezen van een kristal van een internetsite is het niet mogelijk om het kristal aan te raken, dus je moet je intuïtie een stap verder brengen. Blader door de afbeeldingen van de verschillende kristallen en voel goed aan wat je het meest aanspreekt.

De werking van een kristal is ook slim om in je achterhoofd te houden. Je kunt je bijvoorbeeld aangetrokken voelen tot een rozenkwarts omdat je iets in je leven nodig hebt dat je kan helpen liefde voor jezelf te ontwikkelen. Ook als je een relatie wilt manifesteren is dit een geweldige steen.

– Hoe kun je genezen met kristallen

Verschillende kristallen hebben verschillende energieën en eigenschappen, en tussen hen kunnen mentale, fysieke, spirituele en emotionele aspecten van onszelf worden beïnvloed. Het simpelweg vasthouden van het juiste kristal op het juiste moment kan een verandering in onze houding en welzijn teweegbrengen. Je hoeft niet per se de betekenis op te zoeken elke keer dat u dit doet. Na verloop van tijd kun je een aantal kristallen verwerven – pak gewoon degene vast waartoe je je aangetrokken voelt.

Het juiste kristal kan de energie van een omgeving beïnvloeden, en de energie die het bevat, kan je beïnvloeden, of je het nu gewoon in je hand houdt of naast je bed of op een kastje plaatst.

Er zijn verschillende methoden van genezing met kristallen, zoals het plaatsen van kristallen op en rond een persoon terwijl deze ligt, of het gebruik van een toverstok of punt om liefde, energie en intentie op de andere persoon te richten op een manier die specifiek betrekking heeft op hun kwaal en behoeften.

Meer leren over kristallen betekenissen en krachten

Wil je dieper in gaan op kristallen en de bijbehorende betekenis, kracht en heling? Dan zijn er geweldige boeken die je van alle informatie kunnen voorzien. In de meeste boeken vind je ontzettend veel verschillende kristallen en hierbij een uitgebreide tekst over wat ze voor je kunnen betekenen en hoe je ze het beste kunt gebruiken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *