beste krill olie

Beste krill olie 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste krill olie? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Ons lichaam maakt niet elke voedingsstof aan die we nodig hebben om te overleven. Sommige voedingstoffen, zoals omega-3-vetzuren, moeten door onze voeding worden aangevuld. Helaas krijgen veel mensen niet genoeg omega-3-vetzuren binnen, dus in dat geval is het belangrijk om opzoek te gaan naar andere externe bronnen. Krill olie is dan absoluut de topper om voor te gaan!

Krillolie is zonder twijfel de grootste held onder de omega-3-supplementen. Het heeft alle voordelen van visolie met een paar toegevoegde voedingsbonussen, en het is een duurzamere optie voor de gezondheid van de aarde.

Niet elke krill olie is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen, voordat je zomaar een product aanschaft. Om je te helpen hebben we de hele markt afgespeurd opzoek naar de beste krill olie van dit moment. Hier zijn 5 winnaars uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste krill olie voor jou te ontdekken!

Beste krill olie 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste krill olie van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten, prijzen en meer.

Bekijk de verschillende opties in onze lijst, lees de korte beschrijvingen door en vergelijk eventueel de prijzen om de beste krill olie voor jou te kiezen!

1. Vitalize Krillolie

Als je opzoek bent naar de beste krill olie, dan is dit absoluut een van de top keuzes. Vitalize Krillolie 100% Puur wordt gewonnen uit kleine garnaalachtige zeediertjes die krill worden genoemd. Krill is rijk aan omega-3 vetzuren die gebonden zijn aan fosfolipiden, daardoor zijn ze in water oplosbaar en goed opneembaar door het lichaam en de hersenen.

Deze krill olie geeft geen oprispingen of nasmaak, is beter opneembaar en het eerste MSC gecertificeerde krillolie product op de Nederlandse markt. Bovendien is deze krillolie zeer zuiver en vrij van kwik, PCB’s, zware metalen en andere toxines.

Als eerste Nederlandse leverancier van krillolie heeft Vitalize het MSC-keurmerk voor duurzame visserij in ontvangst genomen. MSC (Marine Stewardship Council) is een onafhankelijke internationale non-profit organisatie, die een certificeringsprogramma ontwikkeld heeft voor duurzame visserij. Door visproducten met het blauwe MSC-keurmerk te kopen weet je zeker dat je een product koopt dat duurzaam gevangen is.

2. Puro Krill Olie Softgels

Puro Krill Olie Softgels

Een andere krill olie van hoge kwaliteit is deze optie van Puro. Deze hoogwaardige krill olie capsules helpen bij PMS (premenstureel syndroom) en zeer geschikt voor de behandeling van concentratieproblemen, burn-out en stress.

Krillolie wordt gewonnen uit krill, half-doorzichtige, garnaalachtige zeediertjes (behoren tot het dierlijk plankton). Krill voedt zich met plankton en omega-3 rijke algen. In algen zitten de omega-3 vetzuren in de vorm van ALA. Krill zet ALA om in EPA en DHA. Vissen eten krill en worden op die manier rijk aan EPA en DHA.

De visserij op krill vindt plaats in de schone Antarctische wateren en is duurzaam en ecologisch verantwoord. Doordat krill laag in de voedselketen staat is de olie van nature arm aan zware metalen, PCB’s en andere verontreiniging.

PURO Krill Olie is een voedingssupplement gegarandeerd vrij van gist, sacharose, lactose, gluten, soja-eiwit, niet natuurlijke conserveermiddelen en synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen. De aanbevolen dosering is dagelijks 2 capsules bij voorkeur ‘s morgens na de maaltijd met veel water innemen.

3. Now Foods Krill Olie

krillolie kopen

Krill Olie van Now Foods is ook een product van hoge kwaliteit. Zoals je nu wel weet wordt krill olie gewonnen uit Antarctische Krill. Deze krill bevat een gigantische hoeveelheden Omega-vetzuren. Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. 

De bekendste vormen zijn de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). EPA en DHA hebben een gunstige invloed op het behoud van een normale bloeddruk en dragen bij aan behoud van normale triglyceridengehalten in het bloed. NKO (Neptune Krill Oil) is een geregistreerd handelsmerk van Neptune & Biorressources Inc.

Het gunstige effect van deze krill olie wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 3 g EPA en DHA. De aanvullende da­gelijkse inname van EPA en DHA samen niet meer dan 5 g mag bedragen. Dit supplement bestaat uit 60 softgels. Het wordt aangeraden om 1 keer per dag 1 tot 2 softgels te nemen.

4. Golden Naturals Krillolie

golden naturals krill olie

Golden Naturals Krillolie 500 mg is een olie gewonnen uit kleine garnaalachtige zeediertjes die krill worden genoemd. Deze krill wordt duurzaam gevangen in Antarctica. Krill is rijk aan de omega 3-vetzuren die gebonden zijn door fosfolipiden. Daardoor zijn ze in water oplosbaar en goed opneembaar in het lichaam. DHA en EPA hebben een gunstige invloed op het hart en DHA is daarnaast goed voor het gezichtsvermogen en de hersenen.

Krillolie is goed voor veel verschillende dingen, waaronder het hart en de hersenen. Deze 100% pure krillolie geeft geen oprispingen of vissmaak. In één verpakking zitten 60 capsules. Het wordt aangeraden om 1 keer per dag 2 capsules in te nemen met water, bij voorkeur tijdens of na een maaltijd. Dit supplement is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

5. Testa Vegan Krill Olie

testa krill olie

Ben je opzoek naar een vegan krill olie? Dan is dit de beste krill olie voor jou! Testa heeft een zogenaamde Vrill olie op de markt gebracht – vegan krill olie met plantaardige omega-3.

Testa’s Vrill Omega-3 bevat dezelfde componenten als gewone krillolie, maar zonder de schaaldieren. Een dosis plantaardige Vrill bevat veel meer fosfolipiden, omega 3 en astaxanthine dan krillolie. Het levert de perfecte ondersteuning voor ogen, hersenen en hart. De verpakking bevat 60 capsules.

De gepatenteerde Vrill Omega-3 bestaat uit hoogwaardige omega-3: astaxanthine uit kweekalgen en hoogwaardige fosfolipiden zonder dat hier krill aan te pas komt. Op deze manier kunt u genieten van de voordelen van krillolie, zonder de serieuze bedreiging van de biodiversiteit van onze oceanen. Het product heeft dus geen impact op de biodiversiteit van onze oceanen. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid Omega-3 zit in slechts twee capsules.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste krill olie

Wanneer je opzoek bent naar de beste krill olie dan zijn er een aantal factoren om te overwegen. Hieronder volgt een lijstje met de belangrijkste punten om naar te kijken bij het maken van een beslissing.

– Effectiviteit

Het belangrijkste dat een supplement kan doen, is natuurlijk goed werken. De effectiviteit is dan ook zonder twijfel een van de belangrijkste factoren om naar te kijken. De krillolie zou de belangrijkste focus moeten zijn en alle toegevoegde ingrediënten zouden moeten werken om je omega-3-niveaus te verhogen. Als we kijken naar de effectiviteit van verschillende krilloliën, onderzoeken we hun ingrediënten en doses, hoe ze zijn gemaakt (inclusief GMP en andere productiecertificeringen) en hun testproces.

– Ingrediënten

Het is zeer belangrijk om naar de ingrediënten in een supplement te kijken. Je wilt natuurlijk niet dat er onnodige of zelfs schadelijke toevoegingen in een supplement zitten. Zowel pure krill olie als versterkte supplementen kunnen van extreem hoge kwaliteit zijn, en het kan zijn dat één optie beter werkt voor je voedingsbehoeften. Maar wat het eindresultaat ook is, een krilloliesupplement moet worden gemaakt met hoogwaardige ingrediënten.

Om de kwaliteit van de ingrediënten te beoordelen, hebben we gekeken waar de krill vandaan komt, hoeveel voedingswaarde er in de supplementen zelf zit, welke andere ingrediënten er in de supplementen zitten en wat hun voedingswaarde is.

– Transparantie

Als het gaat om supplementen die rechtstreeks van dieren zijn gemaakt, moet er volledige transparantie zijn over de creatie ervan. Veiligheidskenmerken, zoals of de fabrieken al dan niet beschikken over up-to-date GMP-certificering (good manufacturing process), zijn van cruciaal belang. Evenzo geeft het ons gemoedsrust voor het milieu en onze gezondheid als we weten waar en hoe de krill is geoogst. Om onze beste keuze in transparantie te zijn, moeten fabrikanten van krilloliesupplementen die informatie niet alleen direct beschikbaar hebben voor iedereen die het wil zien, maar het moet ook relatief gemakkelijk te vinden zijn.

krill olie

Veelgestelde vragen over krill olie

Hopelijk heb je bij deze de beste krill olie voor jou gevonden. Mocht je verder nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is krillolie?

Krill zijn microscopisch kleine schaaldieren die in de oceaan leven, en de meeste krillolie wordt gewonnen uit Atlantische krill. Het is een populair supplement met veel gezondheidsvoordelen. Het wordt meestal in de vorm van capsules ingenomen.

De olie is een geweldig alternatief voor visolie en biedt dezelfde voordelen. Het is rijk aan omega-3-vetzuren zoals eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) en kan deze gezondheidsbevorderende omega-3 vetzuren mogelijk efficiënter afleveren dan visolie.

Krill bevat ook astaxanthine, een antioxidantpigment dat de olie zijn donkerrode kleur geeft. Astaxanthine helpt niet alleen oxidatieve stress te bestrijden, maar kan ook voordelen bieden voor de gezondheid van het hart, ontstekingen, huidbescherming en -herstel en de behandeling van ouderdomsziekten.

– Wat zijn de gezondheidsvoordelen van krill olie?

Krill olie is ontzettend gezond en heeft veel gezondheidsvoordelen. Hier onder delen we de belangrijkste met je:

Slecht cholesterol verlagen:

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat krillolie, net als visolie, kan helpen bij het verlagen van het slechte cholesterol wanneer het wordt gebruikt in combinatie met lichaamsbeweging en een gezond dieet. Omdat het een lichtere smaak heeft dan visolie, is het een favoriet onder mensen die willen profiteren van de goede vetten die in overvloed in de olie te vinden zijn.

Er moet echter worden opgemerkt dat de meeste artsen voorstellen om krillolie te gebruiken in combinatie met andere positieve veranderingen in uw leven. Lichaamsbeweging, beter eten en een goede nachtrust kunnen allemaal helpen bij het verbeteren van je algehele gezondheid.

Ondersteuning van de gezondheid van het hart:

Dit is een direct verband met de verlaagde niveaus van cholesterol die veel mensen ervaren tijdens het nemen van krillolie. Het basisidee is dat je door schone slagaders te hebben, je hart minder belast. Minder stress op je hart leidt direct tot een gezond cardiovasculair systeem.

Hoewel krill olie dus geweldig is voor je hart, bestaat er niet zoiets als een wonderpil. Om de best mogelijke resultaten te krijgen, moet je krillolie combineren met positieve veranderingen in je leven. Elke dag wat tijd investeren in cardiovasculaire oefeningen kan een grote bijdrage leveren aan het verbeteren van de gezondheid van je hart en je kwaliteit van leven. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om minstens dertig minuten per dag te bewegen. Wanneer dit wordt gedaan in combinatie met krillolie, zullen de resultaten geweldig zijn.

Gewrichten ondersteunen:

Het is aangetoond dat de vetzuren in krillolie het lichaam helpen zijn gewrichten te beschermen. Er zijn met name enkele gevallen bekend waarin krillolie kan helpen bij het herstellen van de schade veroorzaakt door milde gevallen van artritis.

In dit geval kun je krillolie wel het beste gebruiken in combinatie met de behandelingen die je arts je heeft voorgeschreven. Het is aangetoond dat aerobics met een lage impact comfort en verlichting biedt bij milde tot matige gezondheidsproblemen van de gewrichten, waardoor je verlichting van pijn en ontstekingen krijgt. Bij gebruik in combinatie met krillolie zullen de resultaten je verbluffen.

Krill olie vermindert ook effectief ontstekingen en gewrichtspijn. Het doet dit door de vetzuren, die mogelijk dienen om de gewrichten te smeren en verlichting te bieden aan de ontstoken zenuwen.

Helpt bij het bestrijden van schadelijke vrije radicalen:

De meesten van ons beschouwen fruit en groenten als voedsel dat antioxidanten bevat, maar zeevruchten, zoals krill, kunnen ook antioxidanten bevatten. Krillolie heeft een pigment genaamd astaxanthine, dat wordt aangetroffen in een groep antioxidanten die bekend staat als carotenoïden. Het is dezelfde antioxidant die zalm zijn roze kleur geeft. Het is aangetoond dat deze carotenoïde helpt bij het bestrijden van de negatieve effecten van vrije radicalen op zowel onze hersenen als ons zenuwstelsel.

Vrije radicalen zijn moleculen die je lichaam aanmaakt wanneer je bepaalde voedingsmiddelen eet, of wanneer je wordt blootgesteld aan schadelijke stoffen zoals sigarettenrook. Deze vrije radicalen, merken ze ook op, kunnen een rol spelen bij kanker en hartaandoeningen.

– Zijn er mensen die geen krill olie supplementen mogen nemen?

Hoewel krill olie ontzettend gezond is en het veel voordelen heeft, is het niet voor iedereen de beste keuze. Mensen die bloedverdunners gebruiken of een bloedingsstoornis hebben, dienen krillolie te vermijden, aangezien het een bloedverdunnende werking kan hebben. Mensen met een allergie voor zeevruchten en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, moeten eerst met hun arts overleggen voordat ze krillolie gebruiken.

– Is het oké om elke dag krillolie te nemen?

Ja dat is het en dat wordt ook juist aangeraden om de beste resultaten te zien. Volg de doseringsinstructies op de fles en vermijd krillolie als je een bloedverdunner gebruikt, een bloedingsstoornis hebt of een zeevruchtenallergie hebt.

– Wat is het verschil tussen krillolie en visolie?

Hoewel er veel overeenkomsten zijn tussen de twee mariene oliën, zijn er een paar verschillen. We zullen hier de belangrijkste overeenkomsten en verschillen bespreken.

Beide worden als capsule ingenomen, hoewel de krilloliecapsule kleiner kan zijn. Uit onderzoeken blijkt dat krillolie omega-3-oliën efficiënt levert in een kleinere en handiger capsule dan visolie. Krillolie is daarnaast mogelijk meer biologisch beschikbaar. Onderzoek suggereert dat de EPA en DHA in krillolie een hogere biologische beschikbaarheid van 72 uur kunnen hebben dan in krillmeel of visolie

Krillolie bevat extra antioxidanten. Alleen al door naar de capsules te kijken, zie je een verschil. Visolie is goudgeel en krillolie heeft een roodachtige tint. Het rood dat je ziet is een antioxidant genaamd astaxanthine die mogelijk in staat is om vrije radicalen in je lichaam te bestrijden. En visolie bevat die antioxidant meestal niet. Eerder onderzoek toont aan dat het nemen van die antioxidant hielp om triglyceriden te verlagen en HDL-cholesterol te verhogen bij deelnemers aan de studie (de studie keek niet specifiek naar krillolie). Dat gezegd hebbende, is aangetoond dat het nemen van een voorgeschreven omega-3-vetzuurmedicijn (of het nu visolie of krillolie is) helpt om de triglycerideniveaus te verlagen.

– Zitten er bijwerkingen aan het nemen krill olie supplementen?

Dit kan, maar in de meeste gevallen niet. Niet iedereen ervaart bijwerkingen bij het nemen van krillolie. Krillolie supplementen kunnen bij sommige mensen echter spijsverteringssymptomen veroorzaken, zoals misselijkheid, diarree of een opgeblazen gevoel. Anderen hebben veranderingen in stemming, toegenomen honger en toegenomen vermoeidheid gemeld na het innemen ervan.

– Welke dosering krillolie moet je nemen?

De aanbevolen hoeveelheid krillolie is over het algemeen gebaseerd op het EPA- en DHA-omega-3-gehalte per portie. Streef naar minimaal 250-500 mg gecombineerde EPA- en DHA-omega-3’s per portie, hoewel er geen standaardaanbeveling is. Je kunt het beste altijd de aanbevelingen van de fabrikant aanhouden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *