beste powerlift belt

Beste krachtstation voor thuis 2023: Top 7!

Ben je opzoek naar het beste krachtstation voor thuis? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Thuis sporten heeft veel voordelen. Allereerst bespaar je natuurlijk tijd en benzine, omdat je niet constant op en neer naar je sportschool hoeft te rijden. Daarnaast is het heerlijk dat je niet hoeft te wachten voor een bepaald apparaat en dus aan één stuk door kunt sporten. Ook heb je alle privacy wanneer je vanuit het comfort van je eigen huis traint.

Als je een home gym wilt opbouwen, dan is er eigenlijk maar één apparaat wat je echt nodig hebt en dat is een krachtstation. Met het beste krachtstation voor thuis heb je zelfs niet per se andere apparaten of tools nodig om binnen no time fit en gespierd te worden.

Krachtstations zijn er in verschillende maten en met verschillende gewichten. Je kunt er ontzettend veel verschillende oefeningen mee doen en vrijwel alle spieren in je lichaam trainen.

Niet elk krachtstation is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om vooraf wat onderzoek te doen. Om je te helpen zijn we opzoek gegaan naar het beste krachtstation voor thuis. Hier zijn 7 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om het beste krachtstation voor bij jouw thuis te ontdekken!

Beste krachtstation voor thuis 2023 – Top 7

We zijn opzoek gegaan naar het beste krachtstation voor thuis en daar is een top 8 uit gekomen. Bij het samenstellen van deze top 8 hebben we gekeken naar kwaliteit,  prijzen en klanten beoordelingen.

We hebben rekening gehouden met verschillende budgetten, door het beste krachtstation voor thuis in verschillende prijsklasse op te zoeken. Zo zit er hopelijk altijd een krachtstation bij die aan jouw eisen en budget voldoet. We hebben de opties gerangschikt op prijs van hoog naar laag, waardoor je in een oogopslag kunt zien rond welke prijs een bepaalde optie ligt. 

Bekijk de verschillende afbeeldingen en lees de korte beschrijvingen door om het beste krachtstation voor thuis voor jou te ontdekken. Door op de buttons onder de beschrijvingen te klikken kom je op de productpagina terecht, waar je ze kunt aanschaffen en meer informatie kunt vinden.

1. Dione Krachtstation Homegym HG5

Dione Krachtstation Homegym HG5

Als je opzoek bent naar het beste krachtstation, dan is de Dione HG5 absoluut een van de bete opties om voor te gaan. Het is een uiterst compleet krachtstation, waarmee er meer dan 44 verschillende oefeningen mogelijk zijn voor armen, schouders, borst, rug, buik en benen. Bovendien kan dit krachtstation door meerdere personen tegelijk gebruikt worden. 

De gewichten zijn instelbaar en uitbreidbaar tot 100kg. Bij dit krachtstation zit 65 kg aan steekgewichten inclusief. Bovendien krijg je momenteel een bokszak t.w.v. €79.95 er gratis bij.

Dit is het meest uitgebreide krachtstation die we gevonden hebben voor deze prijs. Ook is hij van zeer hoge kwaliteit en daardoor volledig veilig en duurzaam.

Beste krachtstation onder de €650,-:

2. Focus Fitness Krachtstation Unit 6

Focus Fitness Krachtstation Unit 6

Een ander krachtstation van zeer hoge kwaliteit is de Focus Fitness Unit 6. Het is een zeer uitgebreid krachtstation, welke geschikt is voor thuis gebruik. Je hebt verder eigenlijk weinig nodig in je homegym als je over de Focus Fitness Unit 6 beschikt.

Zoals de naam al verklapt bestaat dit apparaat uit 6 verschillende trainingsunits, en deze zijn:
 • Bank druk en Butterfly unit
 • Leg unit
 • Row unit
 • Curl Bench
 • Pulley Station Unit

Dankzij de diversiteit aan units, kun je met de Focus Fitness Unit 6 zeer gevarieerd trainen. Het merk Focus Fitness heeft meerdere krachtstations, welke uit minder units bestaan en daardoor ook wat goedkoper zijn. Deze andere opties bespreken we ook nog in deze lijst.

De Focus Fitness Unit 6 beschikt over een kwalitatief sterk kabelstation met in positie verstelbare trainingsstangen en zitting. Mede hierdoor kun je niet alleen genieten van optimaal comfort maar biedt dit veelzijdige fitness apparaat ook de mogelijkheid om voor iedere gebruiker ergonomisch te trainen.

De Pulley Station biedt veel extra trainingsmogelijkheden. Aangezien je niet gebonden bent aan een vaste structuur kun je zeer vrij en veelzijdig trainen. De Pulley’s zijn te verstellen in 16 verschillende hoogtes. Mede hierdoor kun je veel variaties toepassen in je trainingsprogramma.

Bij dit uitgebreide krachtstation worden de onderstaande accessoires meegeleverd:
 • Lange curl stang
 • Korte Lat Pulley
 • Enkel strap
 • 2 single grips

Beste krachtstation onder de €550,-:

3. Focus Fitness Krachtstation Unit 4

beste krachtstations

Deze optie is net zoals de vorige besproken optie, van het merk Focus Fitness. In plaats van 6 trainingsunits, bestaat dit krachtstation uit 4 units. 

De Home Gym Unit 4 is een zeer compleet apparaat, ideaal voor elke homegym. De verstelbare rugleuning en zitvlak maken dit krachtstation zeer interessant. Zeker als je bedenkt dat er ook nog een extra koppeling voor Ab Crunch oefeningen is.

De stalen constructie is van extra dik staal en de gebogen voetsteunen zorgen voor een extra stabiel en sterk krachtstation. De katrollen zijn voorzien van kwalitatieve kogellagers en verstevigde kabels omkleed met nylon. Tevens hebben de katrollen extra cable guards waardoor de kabels niet uit de katrol kunnen rollen en beschadigen.

Met meer dan 30 verschillende oefeningen is de Focus Fitness Unit 4 een compleet multistation en zorgt voor optimale prestaties van het gehele lichaam. Door de extra (derde) pully in het midden van dit krachtstation kun je ontzettend veel extra oefeningen doen. Hierdoor is hij perfect voor het trainen van je rug, armen en buik. Ook voor je borst, benen en schouders is dit apparaat geweldig.

De Home Gym Unit 4 wordt geleverd met:
 • 70 kg aan gewichtsblokken.
 • Lange Lat Pully
 • Korte Lat Pully
 • Enkel strap
 • 2 x korte single grips
 • 2 x lange single grips
 • Klokje waarop je tijd, het aantal oefeningen per set en calorieën kunt aflezen.

Door de in hoogte verstelbare zitting zorg je voor de juist lichaamshouding. Het bovenste gedeelte van de rugleuning en het bench press gedeelte is verstelbaar waardoor je omgekeerd op dit krachtstation kunt plaats nemen en Low Row en Rare back oefeningen kunt doen.

Er zijn ook nog mogelijkheden tot uitbreiding, denk hierbij aan de gebogen Lat Pully trekstang, de dubbele handgreep en een triceps touw. Hier kun je meer informatie over vinden door op de button hieronder te klikken.

Beste krachtstation onder de €500,-:

4. Dione Krachtstation Homegym HG3

beste krachtstation

Het merk Dione ben je ook al eerder tegen gekomen in onze lijst. De Dione HG3 is een krachtstation van hoge kwaliteit, waarmee je je home gym meteen compleet maakt. Met dit uitgebreide krachtstation kun je ontzettend veel oefeningen doen en train je je benen, buik, rug, borst, armen en schouders effectief.

Deze homegym komt inclusief 45 kg aan steekgewichten (wat dus iets minder is dan de HG5, de eerste optie in dit lijstje) De homegym is echter wel uitbreidbaar tot 100kg aan gewichten.

Je kunt meer dan 30 verschillende oefeningen doen, waarover je meer kunt lezen door op de button hieronder te klikken. Dit model is gemaakt van stevige materialen en zeer duurzaam en veilig in gebruik.

Beste krachtstation onder de €450,-:

5. Focus Fitness Krachtstation Unit 2

Focus Fitness Krachtstation

Focus Fitness ben je al eerder tegen gekomen in onze lijst, namelijk de unit 6 en de unit 4. Wil je toch wat rustiger aan beginnen of een wat goedkopere optie? Dan is dit misschien wel het beste krachtstation voor bij jouw thuis.

Voor de beginnende kracht sporter is de Home Gym Unit 2 namelijk een geweldig apparaat ter vervanging of aanvulling op uw sportschool abonnement. Dit model is compact maar toch veelzijdig. Met de Home Gym Unit 2 kun je meer dan 30 verschillende oefeningen doen en train je je hele lichaam.

De Focus Fitness Home Gym Unit 2 heeft verschillende trainingsunits. Bij veel Home Gyms bestaat de bankdruk en butterfly uit één unit. Bij de Unit 2 is er bewust voor gekozen om deze 2 units apart te houden. Je hebt dus zowel aparte bankdruk als butterfly beugels. Hierdoor kun je de oefening vanuit een betere positie uitvoeren.

Naast de bankdruk en butterfly unit, biedt dit apparaat ook een Lat Pulley station om je rug en schouders mee te trainen. De Been unit is zowel zittend als staand te gebruiken voor je bovenbenen en kuiten. Onder aan de beenunit vind je een koppeling voor een korte lat pulley of enkel stap aan te bevestigen. Hiermee kun je o.a. roeien of je biceps trainen. Uniek is dat het gehele zitgedeelte inclusief beenunit in één handeling te verwijderen is. Hierdoor biedt de Unit 2 meer ruimte voor het uitvoeren van bepaalde oefeningen.

De Focus Fitness Unit 2 Home Gym wordt geleverd inclusief 50 KG gewichtsblokken. Verder zijn de volgende accessoires bij de Unit 2 inbegrepen:
 • Lange lat pulley
 • Korte lat pulley
 • Enkel strap

Bovendien is er ook een mogelijkheid om uit te breiden. Denk hierbij aan Lat Pulley trekstang gebogen, Dubbele handgreep, het triceps touw en de single grip. Meer informatie over deze producten kun je vinden op de product pagina, waar je komt wanneer je op de button hieronder klikt.

Beste krachtstation onder de €400,-:

6. Tectake Krachtstation

tectake Krachtstation

Ben je opzoek naar het beste krachtstation onder de 400 euro? Dan is het Tectake krachtstation echt wat voor jou. De talrijke druk- en trekoefeningen en de verstelbare gewichten zijn optimaal geschikt om doelgericht de romp, de armen en de benen te trainen. 

De massieve constructie van robuust buisframe met kunststof ommantelde staalkoorden garandeert optimale veiligheid en stabiliteit bij elke oefening – en spaart de gewrichten als staand en al zittend.

Met zijn veelzijdige trainingsmogelijkheden en geringe afmetingen is dit uitgebreide krachtstation voor full body-workout ook geschikt voor kleinere woningen of kelderruimtes. Bovendien is dit model interessant voor zowel beginners als profs.

Meer informatie over de exacte afmetingen en welke oefeningen je allemaal met dit krachtstation kunt uitvoeren, vind je door op de button hieronder te klikken.

Beste krachtstation onder de €350,-:

7. RS Sports Home Gym Basic

Als je opzoek bent naar een goedkoop, maar toch kwalitatief krachtstation, dan is dit misschien wel het beste krachtstation voor jou. Met de RS Sports Home Gym Basic haal je een enorme hoeveelheid en veelzijdigheid aan oefeningen in huis. 

Dit krachtstation wordt geleverd inclusief 45KG gewichtsblokken. Tijdens de training wordt het gewicht verdubbelt door het ingenieuze katrollersysteem. Hierdoor train je bij vele oefeningen dubbel zo zwaar en kunt je trainen tot 100 KG. Verder wordt er een lange en een korte Pully stang bijgeleverd.

Met deze basic home gym is een grote variatie in oefeningen mogelijk. Bovendien is hij nog uit te breiden met verschillende accessoires. Dit model is van sterk en duurzaam materiaal en geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde sporter.

De RS Sport Home Gym is voorzien van een gehamerde coating Hierdoor kunnen er nauwelijks krassen ontstaan. De sterke kabels zijn omkleed met nylon en de katrollen zijn van kogellagers voorzien.

Als je alles bij elkaar optelt en kijkt naar de prijs kwaliteit dan zie je dat de Home Gym RS Sports Basic een uitstekend apparaat voor thuis is. De Home Gym maakt het sporten gemakkelijker en je hoeft er jouw huis niet voor uit.

Waarop te letten bij het kiezen voor het beste krachtstation voor thuis

In je zoektocht naar het beste krachtstation, is het belangrijk om een aantal factoren goed te overwegen. Hieronder volgen de belangrijkste punten om naar te kijken bij het maken van een beslissing.

– Veelzijdigheid

Er zijn veel verschillende krachtstations voor thuis op de markt, en de één is veelzijdiger dan de ander. Het is daarom slim om er van te voren over na te denken wat je precies zoekt in een krachtstation en wat dus niet mag ontbreken. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om rekening te houden met de grootte van je ruimte, wat een veelzijdiger apparaat met meerdere onderdelen, past misschien niet in een klein appartement. 

Daarentegen kan een veelzijdig apparaat er wel voor zorgen dat je weinig tot geen andere apparaten meer nodig hebt, waardoor het juist ruimtebesparend is. Het is namelijk misschien leuk om voor elke beweging een machine te hebben, maar degenen die aan meerdere behoeften kunnen voldoen, worden meer gewaardeerd voor in een home gym.

– Kwaliteit

Wanneer je opzoek bent naar het beste krachtstation voor jou, is het natuurlijk zeer belangrijk om naar de kwaliteit te kijken. Je wilt een apparaat van de hoogste mogelijke kwaliteit, voor een scherpe prijs. Zoals je misschien al weet, kan het uitrusten van een volledige home gym behoorlijk duur zijn. We hechten daarom veel waarde aan producten die het meeste waar voor je geld bieden. De waarde die een apparaat biedt, wordt hier ook zwaar gewogen en komt vaak voort uit de kwaliteit en duurzaamheid van een product.

– Maximale gewichtsweerstand

Het is ook belangrijk om naar de maximale gewichtsweerstand te kijken. Als je al een ervaren sporter bent een veel gewicht aan kunt, dan heb je natuurlijk niet zo veel aan een krachtstation die maar 30kg aan gewichten heeft. Kijk dus altijd goed naar de maximale gewichtsweerstand en of deze eventueel uit te breiden is (wat bij veel opties in onze lijst kan).

– Maat

Aangezien je home gym misschien uit een kleine ruimte bestaat, is het belangrijk om goed naar de afmetingen van een krachtstation te kijken. Meet ook goed van te voren je ruimte af, om er zeker van te zijn dat het past. Je moet daarbij natuurlijk ook rekening gehouden met de oefeningen die je wilt gaan doen.

– Prijs

De kwaliteit is natuurlijk zeer belangrijk en de meeste krachtstations met een hoge prijs zijn ook zeer kwalitatief. Dit betekent echter niet dat de goedkopere krachtstations van slechte kwaliteit zijn. Er zijn genoeg krachtstations die een stuk minder duur zijn, maar toch ontzettend goed. Vaak bieden de goedkopere opties gewoon wat minder veelzijdigheid of wat lagere gewichten.

Omdat natuurlijk niet iedereen hetzelfde budget heeft, is het belangrijk om te kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding. Deze is bij alle opties in onze lijst zeer goed. We zijn opzoek gegaan naar het beste krachtstation in verschillende prijsklasse, waardoor er hopelijk altijd een geschikte optie voor jou bij zit.

– Gemakkelijk in gebruik

Als je een krachtstation voor de eerste keer ziet, kan het je een beetje afschrikken, helemaal als je een beginnende krachtsporter bent. De beste krachtstations zijn echter gemakkelijk in gebruik en je zult snel door hebben hoe je ze moet gebruiken. Niet elk apparaat is echter even gebruikersvriendelijk, dus het is belangrijk dat je er voor één kiest die dat wel is.

– Klanten beoordelingen

Een andere factor om naar te kijken, tijdens je zoektocht naar het beste krachtstation, zijn de klanten beoordelingen. Klanten beoordelingen kunnen je de doorslag geven als je twijfelt tussen twee of meerder opties. Ze kunnen je een goed beeld geven over de kwaliteit en gebruikersvriendelijkheid van het apparaat. We raden je daarom aan om deze altijd goed door te lezen en met elkaar te vergelijken.

Wij hebben, tijdens ons onderzoek naar de beste krachtstations, ook rekening gehouden met de klanten beoordelingen. We hebben enkel krachtstations met positieve beoordelingen in onze lijst opgenomen. Op deze manier heb je meer zekerheid dat je geen miskoop doet, voor welke optie je ook gaat!

beste krachtstation

Veelgestelde vragen over krachtstations

Hopelijk heb je bij deze het beste krachtstation voor jou gevonden. Hieronder volgen nog wat veelgestelde vragen met antwoorden, die je wellicht verder kunnen helpen.

– Voor wie is een krachtstation voor thuis interessant?

Elke sporter kan profiteren van het beste krachtstation voor thuis! Letterlijk iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van zijn spierkracht en uithoudingsvermogen vanuit het comfort van zijn eigen huis, kan baat hebben bij een krachtstation.

Er zijn verschillende soorten krachtstations met verschillende gewichten, dus het is handig om hier van te voren naar te kijken, zodat je er een aanschaft die helemaal aan jouw behoeftes voldoet.

– Hoeveel kost een goed krachtstation?

De kosten variëren behoorlijk tussen verschillende krachtstations. Als je investeert in een apparaat met meerdere hulpstukken, dan ben je al gauw over de €600,- kwijt. Er zijn echter ook wat goedkopere opties, weliswaar met wat minder units of hulpstukken, maar nog steeds van uitstekende kwaliteit. Het is daarom slim om van te voren na te denken wat je precies zoekt in een krachtstation en wat je budget is.

– Is een krachtstation de moeite waard voor beginners?

Ja zeker. Het is echter wel belangrijk dat beginners het juiste krachtstation aanschaffen. Ze hebben vaak al genoeg aan een krachstation met wat minder opties en wat minder gewicht. Juist voor beginners kan het dan fijn zijn om thuis te trainen, zodat ze in hun eigen tempo kracht kunnen opbouwen, zonder andere om zich heen die waarschijnlijk al meer kunnen liften. Dit kan sommige beginners namelijk afschrikken of onzeker maken.

– Is een krachtstation de moeite waard?

Op de lange termijn is een krachtstation bijna altijd de moeite waard. Het scheelt je namelijk ontzettend veel geld, wat je normaal kwijt bent aan een lidmaatschap van de sportschool. De initiële uitgave lijkt op dat moment misschien duur, maar het duurt slechts ongeveer 15 maanden om de initiële investering terug te verdienen. De extra voordelen van het besparen van tijd van woon-werkverkeer naar de sportschool kunnen oplopen tot een hoop tijd en geld.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *