Beste knoflookpers

Beste knoflookpers 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste knoflookpers? Dan hebben we hier waar je naar opzoek bent!

Niets is zo lekker als gebruik maken van versgeperste knoflook bij het koken. Voor sommigen klinkt een knoflookpers misschien als een frivool of onnodig keukenapparaat. Een koksmes kan je toch ook gebruiken? Dat kan, maar als je tijd en moeite wilt besparen, is een knoflookpers een zeer handig keukenhulpmiddel, waar je uiteindelijk meer uithaalt dan je zou denken.

Met de beste knoflookpers, pers je knoflook in een handomdraai en laat je de pers schoon achter. Je kunt knoflook rechtstreeks in je mengkom persen of in je pan, makkelijker kan niet. Het goede nieuws is dat knoflookpersen goedkoop zijn, je kunt al een eersteklas knoflookpers krijgen voor onder de €20,-.

Lees gauw verder om de beste knoflookpers voor jou te ontdekken!

Beste knoflookpers 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste knoflookpers en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, het gebruikersgemak en de klanten beoordelingen. 

Bekijk de afbeeldingen, lees de omschrijvingen door, bestudeer eventueel de beoordelingen en kies op basis daarvan de beste knoflookpers voor jou uit!

1. OXO Good Grips Knoflookpers

OXO Good Grips Knoflookpers

De knoflookpers van OXO is verre weg de meest populaire en meest verkochte knoflookpers van dit moment. Met deze hoogwaardige knoflookpers is het persen van verse knoflook een fluitje van een cent. Met de stevige gegoten zinkconstructie en een ruim knoflookreservoir, plet de knoflookpers knoflook met een simpele kneep.

De pers ligt fijn in de hand en is zeer gebruikersvriendelijk. De handvaten van de knoflookpers zijn ergonomisch gevormd en gemaakt van zacht materiaal; dit zorgt voor comfort, maar absorbeert ook de druk ook tijdens het knijpen.

Wat deze OXO Good Grips knoflookpers tot een zeer handige knoflookpers maakt, is het ingebouwde schoonmaaksysteem. Met een simpele klik zijn de hendels open te zwaaien, en kan de resterende knoflookresten eenvoudig worden verwijderd. De knoflookpers is ook vaatwasserbestendig.

2. Easyclick Knoflookpers

Easyclick Knoflookpers

De Easyclick knoflookpers van Huima is een ander zeer fijn apparaatje. De pers heeft ergonomische handvaten, gemaakt van zacht materiaal. Dit zorgt voor een comfortabele greep, maar absorbeert ook de drukt tijdens het knijpen. Knoflook is binnen enkel tellen geperst, zonder dat je handen zullen ruiken naar de sterke geur van knoflook. Bij deze knoflookpers krijg je een ook een gratis knoflook peller en een borstel om de knoflookpers mee schoon te maken.

Verder is de knoflookpers licht gewicht en vaatwasser bestendig.

3. Mister Mill Knoflookpers RVS

Mister Mill Knoflookpers RVS

Zoals je waarschijnlijk aan de afbeelding al ziet, is deze knoflookpers net iets anders dan de andere modellen in deze top 5. Als jij geen goede ervaringen hebt met een traditionele knoflookknijper is dit misschien wel de beste knoflookpers voor jou! Je legt simpelweg een knoflookje op een snijplank en rolt als het ware dit knoflookapparaatje eroverheen.

Deze chick zwarte roestvrijstalen knoflookpers is voorzien van een halfronde boog met een fijn stevig handvat waarmee je flink kracht kunt zetten. Deze knoflooksnijder werkt supermakkelijk en kan ook nog eens in de vaatwasser.

Deze knoflookpers wordt geleverd met een siliconen knoflookpeller. Hier doe je de knoflook in en rol je in je handen. De velletjes breken zo eenvoudig van het teentje af. Het ontvelde teentje leg je vervolgens onder de knoflookpers. Vervolgens rol je met je gewicht de knoflookpers heen en weer en voilà, je houdt geperste knoflook over. Er wordt ook een kwastje meegeleverd om de laatste knoflookkorrels door de pers te krijgen, waardoor je niet niets verspilt. Ook maakt dit de pers meteen schoon. Je hoeft hem nu alleen nog af te spoelen of in de vaatwasser te doen.

4. Joseph Joseph Easy Press Knoflookpers

Deze tweedelige knoflookpers van Joseph Joseph is een ontwerp waarbij aan alles gedacht is. Dankzij de diepere inkeeping kunnen meerdere knoflookteentjes tegelijkertijd geperst worden. De pers bestaat uit 2 delen, nadat de teentjes geperst zijn deze met de handel gemakkelijk van de pers geschraapt kunnen worden. Verder is de pers vaatwasmachinebestendig. De pers kan ook zeer eenvoudig onder de kraan afgewassen worden.

5. Soem Knoflookpers RVS

Knoflookpers RVS

Last but not least: De knoflookpers van van Soem. Door de gegoten Zink/Aluminium legering is hij sterk en door de RVS coating is hij prachtig afgewerkt en geschikt om in de vaatwasser te stoppen. Het design is niet alleen mooi maar ook ergonomisch en zorgt voor een optimale krachtoverbrenging waardoor het persen van knoflook (of gember) een fluitje van een cent wordt. Zonder enige kracht of moeite duw je de knoflook door de zeef.

Wat deze knoflookpers ook tot een erg handige knoflookpers maakt, is het ingebouwde schoonmaaksysteem van tandjes, door de tandjes op de klepel blijft er minimaal residu achter in de pers waardoor je de knoflook maximaal benut en zo min mogelijk weg hoeft te gooien, dit is niet alleen voordelig het scheelt ook nog eens tijd.

Deze knoflookpers is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Waarom zou je investeren in een knoflookpers?

Als je nog steeds twijfelt of een knoflookpers een goede investering is, zijn we hier om je ervan te overtuigen dat het je leven in feite gemakkelijker zal maken. Zonder culinaire mesvaardigheden, zal de gemiddelde thuiskok niet in staat zijn om de gewenste, fijne en gehakte knoflooktextuur te bereiken zonder de hulp van een knoflookpers. Een knoflookpers geeft je niet alleen een heel fijn resultaat, maar het hakt knoflook ook gelijkmatig, zodat de smaak gelijkmatig door je gerecht wordt verdeeld.

Bij sommige knoflookpersen kun je zelfs de schilstap helemaal overslaan door een ongepeld teentje direct in de pers te plaatsen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat als je eenmaal overschakelt naar een van deze beste knoflookpersen, stinkende knoflookhanden in het verleden liggen.

Ook  het schoonmaken van moderne knoflookpersen is een fluitje van een cent met vaatwasmachinebestendige onderdelen en zelfs ingebouwde reinigers die de resterende knoflookstukjes “uitwerpen”. Kortom, een knoflookpers zorgt ervoor dat eten sneller en gemakkelijker kunt koken en genieten van je eten.

Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste knoflookpers?

In je zoektocht naar de beste knoflookpers, zijn er een aantal factoren om te overwegen. We hebben 90% van het werk al voor je gedaan door enkel de beste knoflookpersen van de hoogste kwaliteit in deze top 5 op te nemen. Hier volgen wat algemene zaken om op te letten bij het kiezen van de beste knoflookpers voor jou:

– Type

De meeste knoflookpersen duwen knoflook door gaten door twee handvatten samen te knijpen, met dank aan handkracht. Bij andere versies kun je beide handen gebruiken om het gereedschap te wiegen over de knoflook om deze te persen (zie nummer 3 in de ‘Beste knoflookpers top 5’). Denk na wat jij het fijnste vindt en kies op basis daarvan de beste knoflookpers voor jou uit.

– Comfort

Elk keukengereedschap wat je met je handen gebruikt moet natuurlijk comfortabel zijn, vooral als het iets is dat je grijpkracht test, zoals een knoflookpers. Zoeken naar knoflookpersen met handvaten die goed in je hand passen en geen vermoeidheid veroorzaken is daarom belangrijk. Bij alle persen in de top 5 is hierop gelet. Ze hebben allen een ergonomisch handvat.

– Schoonmaken

Het hele doel van een knoflookpers is om het werken met knoflook gemakkelijker te maken. Als het langer zou duren om een ​​knoflookpers schoon te krijgen dan wanneer je er eentje met de hand hakt, zou dit het doel van het gebruik van een knoflookpers teniet doen. Het is daarom belangrijk om een knoflookpers te kiezen die je gemakkelijk schoon kunt maken. Hier hebben we dan ook rekening mee gehouden bij het samenstellen van de ‘Beste knoflookpers top 5’. Zo hebben sommige persen een ingebouwd schoonmaaksysteem. Verder zijn ze allemaal vaatwasserbestendig.

– Gebruiksgemak en efficiëntie

Dit is enigszins gebonden aan comfort, maar hier komt nog een stapje bij. Het moet naast dat het comfortabel in de hand ligt, natuurlijk ook efficiënt werken. Een knoflookpers moet snel en zonder enige moeite de knoflook kunnen persen. Sommige knoflookpersen kunnen zelfs twee teentjes tegelijk persen, wat ze nog sneller en fijner in gebruik maken.

– Klanten beoordelingen

Om de beste knoflookpers voor jou te vinden, zijn klanten beoordelingen een zeer handig hulpmiddel. Klanten zijn vaak goud eerlijk over wat ze van een product vinden en ze zullen je precies vertellen of de koop het waard is of niet. Om deze reden hechten veel mensen meer waarde aan klanten reviews dan aan de informatie van fabrikanten (die natuurijk altijd positief over hun eigen producten praten). Het is dan ook altijd slim om klanten beoordelingen te lezen voordat je zomaar een product aanschaft. Helemaal als je twijfel tussen twee of meer producten kunnen klanten beoordelingen de doorslag geven. Je kunt er namelijk zeker van zijn dat een product met voornamelijk positieve beoordelingen beter is dan een product met voornamelijk negatieve beoordelingen en klachten.

Als je klanten beoordelingen gebruikt om je te helpen bij je koop beslissing, zorg er dan voor dat je dit wel op de goede manier doet. Lees niet één of twee beoordelingen om je beslissing daaruit te halen. Als van de 100 klanten beoordelingen, één of twee klanten negatief zijn en de rest positief, fixeer je dan niet op de negatieve beoordelingen. Lees altijd meerdere beoordelingen door om een zo accuraat mogelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van een product.

beste knoflookpers

Veelgestelde vragen over knoflookpersen

– Hoe gebruik je een knoflookpers?

Dit hangt af van het type knoflookpers dat je hebt. De meeste knoflookpersen hebben een knijpontwerp. Met het knijpontwerp van veel knoflookpersen, zorgt het samenknijpen van de handgrepen ervoor dat het scharnier van de pers sluit en een zuiger de knoflook in de kamer door een scherm van gaten extrudeert. Vervolgens schraap je de geperste knoflook los, open je de handvatten en verwijder je de resterende schil. Bij andere persen kunt je het apparaat laten schommelen, draaien of rollen om de knoflook door de gaten van het apparaat te duwen.

– Waar kun je een knoflookpers nog meer voor gebruiken?

Sommige knoflookpersen hebben de kracht of veelzijdigheid om ook ander voedsel te persen/hakken, zoals gember, bladkruiden, pepers, zaden en zachte noten. Raadpleeg de instructies van de fabrikant voor specifiek gebruik om te voorkomen dat je je pers kapot maakt.

Gember is een veelgebruikt secundair gebruik voor een knoflookpers. Vaak werkt het echter het beste om de gember te schillen en in kleine stukjes te snijden voordat je hem in de pers doet. Hoe vezeliger de gember, hoe groter de kans dat je scherpe pulp en sap krijgt in plaats van fijngehakte stukjes.

– Hoe maak je een knoflookpers schoon?

Hoe sneller je een pers reinigt na gebruik, hoe gemakkelijker het is om de resterende knoflookhuid en het vruchtvlees te verwijderen. Een paar dompelen in een kom met zeepsop en afspoelen onder een lopende kraan is meestal voldoende. Een korte weekbeurt kunnen de overgebleven knoflookdeeltjes en -sap nog verder verwijderen. Veel persen zijn ook vaatwasmachinebestendig.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *