beste kettlebell

Beste kettlebell 2023: Top 8!

Ben je opzoek naar de beste kettlebell? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar de kettlebell. Een kettlebell training is een snelle en effectieve manier om alle spieren in jouw lichaam te trainen. De kettlebell wordt daarom wel de ‘total gym machine’ genoemd. Zowel thuis als op de sportschool is de kettlebell dan ook niet meer weg te denken.

De schoonheid van een kettlebell zit hem in zijn eenvoud. Wie had gedacht dat een bol gietijzer met een enkele handgreep zoveel voordelen kon bieden? Je kunt een kettlebell aan veel trainingen toevoegen voor meer intensiteit en kracht. Het is dan ook niet voor niets dat kettlebells het afgelopen decennium steeds populairder zijn geworden bij amateurs, professionele atleten en alles daar tussenin.

Deze toename in populariteit betekent echter dat meer fabrikanten kettlebells produceren. Er is dus meer aandacht nodig bij het kiezen van de beste kettlebell voor jou. Om je te helpen hebben we het hele internet afgespeurd naar de beste kettelbells en daar is een top 8 uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste kettlebell voor jou te ontdekken!

Beste kettlebell 2023 – Top 8

We zijn opzoek gegaan naar de beste kettlebell en daar is een top 8 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 8 hebben we gekeken naar kwaliteit, gebruikersgemak, prijzen en klanten beoordelingen. Ook hebben we kettlebells die beschikbaar zijn in zowel lage als hoge gewichten toegevoegd aan onze lijst.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte product beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste kettlebell voor jou uit!

1. Tunturi PVC Kettlebell – 2 t/m 16 kg

beste kettlebell

Als je opzoek bent naar de beste kettlebell, dan zijn de verschillende gewichten kettlebells van Tunturi, een geweldige optie om voor te gaan. Deze hoogwaardige PVC Kettle Bell kun je bestellen in de gewichten 2 t/m 16. De kettlebell is gemaakt van PVC en gevuld met zand. Hierdoor is deze optie goedkoper dan gietijzer en je kunt er dezelfde oefeningen mee doen.

Deze kettle bell is ideaal voor een total body work-out, zo verbeter je jouw spierkracht, coördinatie, flexibiliteit en kernstabiliteit. Bovendien is deze kettle bell gemakkelijk schoon te maken en prettig in gebruik.

2. Tunturi Kettlebell Vinyl – 4 t/m 16 kg

Tunturi Kettlebell Vinyl

Het kwalitatief hoogwaardige merk Tunturi heeft meerdere opties als je opzoek bent naar de beste kettlebell voor thuis. Deze optie is gemaakt van gietijzer / vinyl en is beschikbaar in verschillende gewichten en kleurtjes. Zo kun je deze kettlebell bestellen in de gewichten 4 t/m 16 en elke optie heeft een ander kleurtje.

Door het stevige en comfortabele handvat en de rubberen coating is de kettlebell voor allerlei oefeningen inzetbaar. Het rubber voelt zeer prettig aan bij dragen op de arm en voorkomt bovendien beschadiging van de vloer.

3. Focus Fitness Kettlebell – 2 t/m 12kg

beste kettlebell

De Focus Fitness Kettlebells zijn ideaal voor de beginnende sporter. De gewichten beginnen namelijk al bij de 2 kg en gaan tot 12 kg. Hierdoor zijn ze geschikt voor verschillende trainingsdoelen: conditie opbouwen, spieren versterken, vet verbranden of zelfs revalideren.

De Kettlebells zijn gemaakt van PVC/kunststof en zijn gevuld met cement. Ze zijn voorzien van een duidelijke gewichtsaanduiding aan de voorkant.

4. VirtuFit PVC Kettlebell – 4 t/m 10 kg

VirtuFit PVC Kettlebell

Een ander geweldig merk met goede kettelbells is VirtuFit. Deze kwalitatief hoogwaarde kettlebells zijn gemaakt van PVC en gevuld met zand. Hierdoor zijn ze een stuk goedkoper dan gietijzer kettlebells en je kunt er dezelfde oefeningen mee doen. De kettlebells kunnen heel lang mee. De PVC buitenlaag beschermt de kettlebell tegen beschadigingen als hij op de grond valt of tegen andere objecten aan botst.

De VirtuFit PVC kettlebells hebben een comfortabel lang handvat met een goede grip. Dit geeft je meer stabiliteit, ook bij zware of langdurige oefeningen. Door de PVC afwerking voelt de kettle bell stevig maar toch prettig aan, wat erg fijn is bij een intensieve training. De anti slip laag aan de onderzijde zorgt ervoor dat de kettle bell goed op zijn plaats blijft.

De kettlebells van dit merk zijn verkrijgbaar in 4, 6, 8 en 10 kg. De VirtuFit kettlebells zijn zeer sterk en zijn daarnaast behandeld met een beschermende olie. Deze olie voorkomt dat het materiaal uitdroogt en scheurt. Dankzij deze beschermende behandeling van het PVC en de 2-jarige garantie kun je jarenlang ongestoord trainen met deze kettlebells.

5. Matchu Sports Kettlebell – 4 t/m 16kg

beste kettlebells

Matchu Sports is een ander merk waar je bij terecht kunt voor een geweldige kettlebell. Dit merk heeft kettlebells van hoge kwaliteit in de gewichten 4, 8, 12 en 16. De kettelbells zijn gemaakt van kunststof en hebben een betonvulling. Ze zijn gemakkelijk en fijn in gebruik en zeer duurzaam. Ze gaan dus lang mee en zijn na een training ook eenvoudig af te doen met een doekje.

De kettlebell is mooi om te zien, compact en gemakkelijk op te bergen. Het is een prima optie om voor te gaan als je je hele lichaam wilt trainen en de intensiteit van je work-outs wilt opvoeren.

6. Gorilla Sports Kettlebell – 4 t/m 32kg

Gorilla Sports Kettlebell

Ben je opzoek naar een prachtig uitziende kettlebell? Dan is dit misschien wel de beste kettlebell voor jou! Gorilla Sports heeft een prachtige vinyl kettlebell in een mooie rode kleur. De kettlebell is te bestellen vanaf een gewicht van 4 kg, t/m een gewicht van wel 32 kg voor de echte krachtpatsers. Alle kettlebells hebben een mooie rode kleur.

De kettlebells zijn van gietijzer (uit één stuk gegoten) met een rubber coating. De kettlebells zijn voorzien van een platte onderkant (voor extra stabiliteit), gewichtsaanduiding en een gorilla sports logo. Deze set is van extreem hoge kwaliteit en is geschikt voor professioneel gebruik.

7. Russian Kettlebell CorePower – 4 t/m 32kg

Deze Russian Kettlebell CorePower mag ook zeker niet ontbreken aan de ‘Beste kettlebell top 8’. Het merk levert kettle bells van hoge kwaliteit in de gewichten 4 t/m 32 kg. Hierdoor zit er altijd een gewicht bij die bij jou en jouw trainingsdoelen past.

De kettlebell is tevens voorzien van een rubber voet zodat deze stabiel staat en de vloer niet beschadigd. Het is een geweldige kettle bell voor zowel amateur als professioneel gebruik.

8. Overload Worldwide The Original Kettlebell – 4 t/m 28kg

beste kettlebell

En dan last but not least: de kettlebells van Overload Worldwide. Deze kettlebells zijn van de hoogste kwaliteit gietijzer, versterkt met staal en voorzien van een gladde coating. Bovendien hebben de kettlebells een rubbervoet en zijn ze voorzien van een handgreep van perfecte grootte en dikte. 

Daarnaast zijn ze zo sterk dat ze niet kapot kunnen gaan en daardoor een levenslange garantie op breken hebben. Je kunt de kettlebells van dit merk bestellen in verschillende gewichten, van 4 t/m 28.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste kettlebell

Als het gaat om het kiezen van de beste kettlebell voor je thuisoefening, zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden die je keuze zullen helpen bepalen. Hieronder volgen de belangrijkste dingen om naar te kijken bij het maken van een beslissing:

– Maat

De grootte van je kettlebell speelt een belangrijke rol in hoe gemakkelijk je het kunt opnemen in typische kettlebell-oefeningen zoals schommels, over het hoofd tillen etc. Hoe groter de kettlebell, hoe onhandiger en omvangrijker deze kan aanvoelen en het risico bestaat dat je training zwaarder aanvoelt dan nodig is. Vaak zijn hogere gewichten kettlebells wat groter dan lagere gewichten.

– Gewicht

De belangrijkste factor om te overwegen is natuurlijk het gewicht. Dit klinkt als een voor de hand liggend punt om te overwegen, maar het is gemakkelijk om dit verkeerd te beoordelen.

Als je ervaring hebt met krachttraining en regelmatig met gewicht traint, moet je een goed idee hebben met welk gewicht je lichaam comfortabel kan trainen. Misschien wil je ook je krachttoename thuis vergroten door een paar extra gewichtsopties te kopen om over te gaan naar zwaardere opties en progressieve overbelasting in je training te implementeren.

Als je echter een beginner bent, ga dan voor de wat lagere gewichten. Je wordt niet vrolijk van een kettlebell die te zwaar is en daardoor je training juist belemmerd. Begin in plaats daarvan licht, alles rond de 5-8 kg is ideaal voor beginners en zal je helpen vertrouwd te raken met kettlebell-oefeningen terwijl je geleidelijk je kracht ontwikkelt.

Alle opties in onze lijst zijn te bestellen in verschillende maten. Sommige beginnen al bij de 2kg en sommige gaan zelfs t/m de 32kg. Denk goed na over welk gewicht ideaal voor jou is.

– Grip

Iedereen zweet tijdens het trainen (als je het goed doet) en kettlebell oefeningen zijn vaak intens en veeleisend, waardoor ze een perfect recept zijn voor gladde handen. Daarom is de grip zo cruciaal bij het kopen van een kettlebell. De afwerking van de kettlebell is een factor die bijdraagt ​​aan de betrouwbaarheid van de grip. Je zult merken dat sommige kettlebells een mooie, gladde glanzende afwerking hebben, dit zal er ongetwijfeld goed uitzien in je thuisgymnastiek, maar dit glanzende oppervlak kan opofferen hoe goed je handen de kettlebell kunnen vasthouden.

Anderen kunnen een getextureerde soort gehamerde afwerking hebben die helpt bij het gripniveau. Hoe goedkoper je gaat, hoe groter de kans dat je ruwere plekken op je kettlebell-handvat vindt en tenzij je dit zelf kan fixen, is het misschien de moeite waard om wat meer uit te geven aan een kettlebell.

– Materiaal

We hebben niet allemaal vloeren van puur staal of buren die het niet erg vinden om de herhaalde crash van een kettlebell op de grond te krijgen tijdens een HIIT-workout. Dus als je je zorgen maakt over het beschermen van je vloeren of over het maken van minimaal geluid wanneer je traint met je kettlebell, kijk dan eens naar die van gietijzer. Dit creëert een duurzame kettlebell, maar minimaliseert ook het geluid en helpt corrosie van vloeroppervlakken te voorkomen.

Een andere manier om ervoor te zorgen dat je kettlebell niet gaat roesten of andere visuele fouten ontwikkelt, is door er een te kiezen met een poeder- of vinylcoating, omdat dit extra bescherming biedt en buitentraining kan doorstaan.

– Duurzaamheid

Qua duurzaamheid hebben we gekeken naar meerdere kenmerken. Er zijn bijvoorbeeld meerdere manieren om kettlebells te werpen, en vaak correleert het gietproces van een bel met de duurzaamheid op lange termijn. (Pro-tip: als het enkel gegoten is in plaats van gelast, hoef je je geen zorgen te maken over veel scherpte of mogelijke slip waar het handvat het lichaam van de bel raakt.)

Daarnaast hebben we gekeken naar de coating van een kettlebell, omdat dit, net als het gietproces, een signaal kan zijn voor duurzaamheid op lange termijn. Een goede coating kan zorgen voor een betere grip en is bestand tegen spaanders. Door rekening te houden met factoren zoals deze, konden we de potentiële levensduur van een kettlebell beoordelen, zodat je er zeker van kunt zijn dat je waar krijgt voor je geld.

– Jouw trainingsstijl

Je moet nadenken over hoe en waarom je traint en je trainingsfrequentie voordat je een kettlebell aanschaft. Als je bijvoorbeeld een kettlebell-atleet bent, heb je een specifieke kettlebell van hoge kwaliteit nodig. Beginners kunnen wegkomen met een goedkopere, meer basisversie, terwijl een meer ervaren lifter misschien wil investeren in een mooiere constructie-kettlebell. Of, als je aan CrossFit- of cardio-workouts doet, heb je een comfortabelere bel nodig met een uitstekende grip voor sets met een hoge rep.

Beoordeel je trainingen eerlijk en bekijk de kenmerken van een kettlebell van dichterbij voordat je op ‘kopen’ klikt. Kettlebells zijn een geweldig, veelzijdig apparaat als je maar een of twee nieuwe items voor je homegym kunt krijgen – maar het zijn niet de goedkoopste items, dus je wilt de beste kettlebell uitkiezen voordat je er een aanschaft.

– Prijs

De meeste kettlebells zullen scherp geprijsd zijn. We hebben er dus voor gezorgd dat de duurdere opties de prijsstijging waard zijn, terwijl de goedkopere opties nog steeds van een bepaalde kwaliteit zijn. We houden rekening met factoren zoals constructie, garantie en klantbeoordelingen bij het bekijken van het prijskaartje van een kettlebell.

– Klanten beoordelingen

Een laatste factor om naar te kijken wanneer je opzoek bent naar de beste kettlebell zijn de klanten beoordelingen. Door de klanten beoordelingen van een bepaalde kettlebell door te lezen kun je al snel achter de kwaliteit komen. Lees altijd meerdere klanten beoordelingen door om een zo eerlijk mogelijk beeld te krijgen.

In onze zoektocht naar de best kettlebell hebben we ook grondig naar de klanten beoordelingen gekeken, hierbij hebben we enkel opties met hoge klanten beoordelingen in onze lijst opgenomen, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je een kwaliteitsprodcut hebt, voor welke optie je ook gaat.

beste kettlebell

Voordelen van kettlebell training

De kettlebell is de koning in het zijn van een alles-in-één fitness hulpmiddel. Met een platte bodem en gebogen bel creëert de ongelijke gewichtsverdeling een ongelooflijk effectief platform voor cardio- en krachttrainingsoefeningen. Enkele van de vele voordelen van kettlebell-oefeningen zijn:

– Goed afgeronde fitness oefeningen

Bij het doen van kettlebell oefeningen werk je aan verschillende aspecten van fitness: uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit en balans. Met andere woorden, je krijgt veel waar voor je geld. Wanneer je investeert in apparatuur voor je thuisgym is het essentieel om een ​​enkel stuk te vinden dat veelzijdigheid biedt. Met een kettlebell werk je aan:

  • Kernsterkte
  • Stabiliteit
  • Coördinatie en lichaamsbewustzijn
  • Cardio
  • Kracht van boven- en onderlichaam

– Cardio

Niet alleen voor kracht, ook voor cardio zijn deze fitness hulpmiddelen geweldig. Kettlebells zijn ideaal voor cardio-workouts met intervallen van hoge intensiteit en opties met een laag gewicht en veel herhalingen.

– Explosieve kracht ontwikkelen

Gewichtheffers, hardlopers en andere atleten kijken naar de kettlebell om explosieve kracht op te bouwen. Oefeningen zoals kettlebell-schommels betrekken de heupen en de achterste ketting om kracht te creëren. Het soort explosieve energie dat de heupen creëren, is de sleutel tot bewegingen zoals sprinten, springen en gewichtheffen.

– Versterkt de grip

Kettlebells zijn een geweldige manier om gripkracht op te bouwen. Het zwaartepunt van de kettlebell is ongeveer 15 tot 20 centimeter van je handpalm verwijderd, wat betekent dat het gewicht zelf uit balans is in je handen. Hierdoor werken je grijpspieren (zoals de onderarmen en polsen) harder terwijl je zowat elke oefening met de bel uitvoert.

– Veilige oefening

Trainen met een kettlebell is vrij veilig in vergelijking met andere fitness apparatuur. We zeggen niet graag dat bepaalde krachttrainingsoefeningen gevaarlijk of riskant zijn. Alles wat je doet, brengt immers een risico met zich mee. Maar in vergelijking met bijvoorbeeld een halter van 100 kg op je rug te leggen en te hurken, lijkt een kettlebell oefening iets minder risico met zich mee te brengen.

Veelgestelde vragen over kettlebells

Hopelijk heb je bij deze de beste kettlebell voor jou gevonden. Mocht je toch nog vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is de beste kettlebell training?

De beste kettlebell oefeningen zijn onder meer one arm swing, two arm swing, front squat, split squat, windmill, de truster, de one arm chest press, kettlebell row, kettlebell sit up, russian twist en nog veel meer. Wat de beste kettlebell oefening voor jou is, hangt natuurlijk af van welke spiergroep / spiergroepen je wilt trainen en wat je leuke oefeningen vindt.

– Welk gewicht van de kettlebell is het beste?

Net als bij elke andere vorm van weerstandstraining, is het juiste gewicht het gewicht dat past bij jouw persoonlijke fitnessniveau. Er is een enorme variëteit in de soorten oefeningen waarvoor je een kettlebell zou kunnen gebruiken, wat een rol zal spelen bij het gewicht dat je kiest.

Er zijn algemene aanbevelingen voor gewichten voor mannen en vrouwen. Mannen beginnen meestal met kettlebells van 12-20 kg. Actieve mannen variëren van 16-24 kg kettlebells of zwaarder. Vrouwen mogen beginnen met 4-12 kg kettlebells. Actieve vrouwen variëren van 12-24 kg kettlebells of zwaarder.

– Heb ik één of twee kettlebells nodig?

Er is veel dat je kunt doen met slechts één kettlebell, maar je kunt nog meer doen als je er twee hebt: een lichtere en een zwaardere. Als je het geld en de ruimte er voor hebt, is en dan ook fijn om meerdere kettlebells te kopen, om langzaam de kracht op te voeren.

Lichtere kettlebells zijn geweldig voor de “grind” -bewegingen, zoals Turkse get-ups, persen en windmolens. Zwaardere kettlebells kunnen worden gebruikt voor ballistische bewegingen, zoals schommels en snatches. Het komt er echt op neer hoe je van plan bent je kettlebell te gebruiken. Het hebben van meer dan één geeft je zeker opties, maar heb niet het gevoel dat je er absoluut meer dan één nodig hebt voor een intensieve wrok-out.

– Kan ik mijn kettlebell elke dag gebruiken?

Elke dag weerstandstraining doen is misschien oké, maar houd er rekening mee dat je ten minste één rustdag per week moet hebben om je lichaam te laten herstellen. Het komt echt allemaal neer op je intensiteitsniveau als je traint. Experts raden af ​​om voor elke training op een hoog intensiteitsniveau te presteren. Train ook niet elke dag dezelfde spiergroep, want daarvan kun je blessures krijgen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *