beste kalknagel behandeling

Beste kalknagel behandeling 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste kalknagel behandeling? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Kalknagel / schimmelnagel is een veel voorkomende schimmelaandoening die vaak begint nadat een uitslag op de voet zich naar de nagels verspreidt. Als het mild is, ziet het eruit als witte en gele vlekken die onder de nagelbedden groeien. Maar als het onbehandeld blijft, kan de schimmel ernstig groeien door de nagels te verharden en zich naar andere tenen te verspreiden.

De schimmel begint vaak in de vorm van voetschimmel tussen de tenen of op de voetzolen. In dit stadium is de schimmelinfectie gemakkelijker te behandelen met vrij verkrijgbare medicijnen. Maar wanneer het verspreidt en een kalknagel wordt kan het wat moeilijker te behandelen zijn. Dit heeft te maken met de trage groei van de nagels. Er zijn echter altijd oplossingen!

Het vroegtijdig diagnosticeren van een kalknagel is de sleutel om behandelingen effectief te maken. We zijn opzoek gegaan naar de beste kalknagel behandeling van 2023 en daar is een top 3 uitgekomen. Deze behandelingen zijn zeer effectief en zullen je kalknagel met wat tijd geheel verwijderen. Mocht je een hele ernstige infectie hebben, dan raden we je aan om contact op te nemen met een dermatoloog.

Lees gauw verder om de beste kalknagel behandeling voor jou te ontdekken!

Beste kalknagel behandeling – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste kalknagel behandeling van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, ingrediënten en klanten beoordelingen. 

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de beoordelingen en kies op basis daarvan de beste kalknagel behandeling voor jou uit!

1. ProtectAir Complete Kalknagel Behandeling

Als je opzoek bent naar de beste kalknagel behandeling dan is ProtectAir absoluut een van de beste opties die er is. Deze effectieve kalknagel behandeling behandelt je nagels en voorkomt (her) infectie. Na slechts één week zie je al zichtbaar resultaat en binnen vier weken is je nagel compleet herstelt.

Met deze complete set wordt herinfectie ook optimaal voorkomen. De nummer 1 bron van (her)infectie is je eigen schoenen. Bacteriën en schimmels nestelen zich in je schoenen, waardoor vrijwel iedere kalknagelbehandeling niet effectief zal werken. ProtectAir Kalknagelkit is de enige complete behandeling die zowel nagels als schoenen behandelt en beschermt. Zo heb je snel weer mooie nagels en langdurig hygiënisch, frisse schoenen. Met slechts één behandeling zijn je schoenen tot wel 10 dagen beschermt.

Deze uitgebreide kalknagel behandeling set bestaat uit 5ml kalknagel serum, 30ml schoenenspray en 5 nagelvijltjes.

2. Excilor Forte Kalknagelbehandeling

Excilor Forte Kalknagelbehandeling

Een andere geweldige kalknagelbehandeling is Excilor® FORTE. Het product controleert de micro-omgeving van de nagel door het nagelbed te verzuren. De belangrijkste bouwstof van de nagel is keratine, wat moeilijk doordringbaar is. In de meeste gevallen zit de schimmel ook aan de onderkant van de nagel, waardoor deze moeilijker te behandelen is. Excilor® FORTE kan de nagel penetreren, zodat de nagel van binnenuit kan worden behandeld. Het kan enkele maanden duren alvorens de aangetaste nagel er weer volledig gezond uitziet.

Een teennagel groeit slechts +/- 1,5 mm per maand. Excilor® FORTE verlaagt snel de pH van de nagel wat de omgeving ongunstig maakt voor de ontwikkeling van schimmels. De beschadigde nagel moet echter de tijd hebben om uit te groeien. De doeltreffendheid van Excilor® FORTE is bewezen tijdens klinische studies.

Je zult wel een directe kleurverbetering opmerken en een gladder effect. Bovendien kan deze kalknagel behandeling worden gebruikt in combinatie met nagellak.

3. Footlogix Schimmelnagel behandeling

Footlogix - Schimmelnagel behandeling

De Footlogix Anti-Fungal Toe Tincture Spray bevat een doeltreffende schimmelwerende stof Clotrimazol die ontsierende verkleuringen van teennagels voorkomt. Op deze manier wordt een kalknagel effectief bestreden. Deze kan ook tussen de tenen worden aangebracht bij een schilferige huid. Avocado-olie en panthenol herstellen de teennagels en zorgen voor een gezonde glans.

Beste kalknagel behandeling – Natuurlijk:

4. RopaNAIL 100% natuurlijke verzorging van kalknagels

Ben je opzoek naar een 100% natuurlijke behandeling? Dan is dit de beste kalknagel behandeling voor jou. RopaNAIL is een acute; 100% natuurlijke oplossing bij kalknagels. Het geheim van RopaNAIL is hen eigen Nederlandse geproduceerde oregano-olie.

Kalknagels zijn een hardnekkige aandoening. Steeds meer mensen ontdekken dat de natuurlijke manier om kalknagels aan te pakken écht werkt. RopaNAIL is 100% natuurlijk en gemaakt van  oregano-olie. Door jarenlange ervaring heeft het merk de maximale werkende stoffen uit de eigen geselecteerde oregano-planten gewonnen. Deze supergeconcentreerde olie is de basis van RopaNAIL en maakt RopaNAIL een geconcentreerde en krachtige formule.

De belangrijkste ingredienten: olijfolie, oregano-olie, calendula-olie, propolis en vitamine E.

5. Australian Bodycare Nail Repair

Een andere natuurlijke kalknagel behandeling is tea tree olie. Australian Bodycare Nail Repair Olie is een natuurlijke kalknagel behandeling op basis van tea tree olie. De Nail Repair gaat beschadigde en verkleurde nagels tegen. De nagelverzorging geeft je je sterke en gezonde nagels terug en kan ook gebruikt worden als ondersteunende verzorging voor nagelschimmel. Nail Repair bevat natuurlijke Australische Tea Tree Olie van farmaceutische kwaliteit en is 100% veganistisch.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste kalknagel behandeling

Wanneer je opzoek bent naar de beste kalknagel behandelingen zijn er een aantal factoren om te overwegen. Hier volgen de belangrijkste dingen om naar te kijken:

Ernst:

Het is allereerst belangrijk om te kijken naar de ernst van je kalknagel. Kalknagels, indien onbehandeld, kan een moeilijk te behandelen probleem worden en zal een grote invloed hebben op de behandeling die je nodig hebt. Als de teennagels dik, vergeeld en lange tijd onbehandeld zijn, kan dat erop wijzen dat je een product op recept nodig hebt of hulp van een dermatoloog. Als je echter een beginnende kalknagel hebt, of eentje die wat minder ernstig is dan kun je hem gemakkelijk zelf thuis behandelen met de beste kalknagel behandeling. Één van de drie opties hierboven zal je daar uitstekend bij helpen.

Plaats:

De meeste kalknagels / teennagelschimmel begint als voetschimmel. Het begint met uitslag op de voet en verspreidt zich vervolgens naar de teennagels. Het behandelen van voetschimmel verschilt van teennagelschimmel, dus let op waar je voetprobleem zit. Als het voetschimmel is, kun je  het probleem aanpakken met antischimmelzalven, sprays en poeders die vrij verkrijgbaar zijn. Shop hier voor voetschimmel behandelingen.

Ingrediënten:

Het is ook belangrijk om te kijken naar de ingrediënten in je kalknagel behandeling. De ingrediënten maken het artikel ofwel effectief of juist niet. Zinkundecylenaat en undecyleenzuur zijn beide door de FDA goedgekeurde ingrediënten voor de behandeling van teennagelschimmel. Ook als je hulp zoekt bij een dermatoloog, zullen zij waarschijnlijk medicijnen voorschrijven uit de “azool” -familie. De verbinding verstoort de synthese van het celmembraan van de schimmel, wat in wezen de schimmel doodt. Er zijn ook wat natuurlijke opties beschikbaar die zeer effectief kunnen zijn. Natuurlijke ingrediënten zoals tea tree olie kunnen ook uitstekend werken.

Type:

Behandelingen voor kalknagels kunnen in verschillende vormen voorkomen, maar orale, actuele en homeopathische medicijnen worden het meest gebruikt voor de behandeling van teennagelschimmel. Hier benoemen we ze allemaal kort:

Oraal: Orale medicatie is bewezen effectief, maar ze hebben tijd nodig om te werken. Lamisil heeft ook het laagste bijwerkingenprofiel van de orale antischimmelmedicijnen en werkt als een fungicide dat een schimmel vernietigt door het vermogen om te ‘ademen’ te blokkeren of de zuurstofmoleculen te maken die het nodig heeft om te overleven. Er zijn echter verschillende aandoeningen waardoor mensen niet in aanmerking komen voor orale antischimmelmedicijnen. Dezelfde onderliggende comorbiditeiten, waaronder chronisch nierfalen (met dialyse) en niertransplantatie, immunodeficiëntie, diabetes, kanker en perifere arteriële ziekte die iemand vatbaarder maken voor teennagelschimmel, zorgen er ook voor dat ze meer risico lopen op bijwerkingen bij het gebruik van de medicijnen.

Gel/crèmes: Actuele behandelingen (zoals amorolfine en ciclopirox) kunnen helpen bij lichte tot medium teennagelschimmel. Ze veroorzaken minder en minder ernstige bijwerkingen. Maar het is moeilijk voor hen om de nagelplaat te penetreren, dus de behandeling kan wat langer duren. Dit is echter de meest gebruikte methode. Gels en crèmes werken effectief tegen kalknagels. Er zijn tegenwoordig ook gewldige natuurlijke opties beschikbaar, zoals nummer 4 en 5 in de ‘Beste kalknagel behandeling top 5’.

Klanten beoordelingen:

Een laatste factor om naar te kijken zijn klanten beoordelingen. Door de beoordelingen door te lezen van klanten die de behandeling al gebruikt hebben, kun je snel achter de kwaliteit van een bepaald product komen. Klanten zijn meestal zeer eerlijk in hun reviews en zullen de eventuele voor- en nadelen benoemen. Hierdoor zijn beoordelingen een zeer handig hulpmiddel wanneer je opzoek bent naar de beste kalknagel behandeling.

In onze zoektocht naar de beste kalknagel behandeling hebben we de klanten beoordelingen ook meegenomen. We hebben enkel behandelingen met hoge beoordelingen opgenomen in onze lijst. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je geen miskoop doet, voor welke optie je ook gaat.

Veelgestelde vragen over kalknagels

Hopelijk heb je bij deze de beste kalknagel behandeling voor jou gevonden. Mocht je nog vragen hebben dan kunnen de onderstaande veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Heb ik een kalknagel behandeling nodig?

Als je hebt gemerkt dat een of meer van je teennagels dikker, enigszins verkleurd en geel zijn geworden en misschien broos genoeg worden om stukjes af te breken of zelfs los te laten van het nagelbed, dan is de kans groot dat je een schimmelnagelinfectie / kalknagel hebt. Het goede nieuws is dat je het eenvoudig thuis kunt behandelen met een van de bovenstaande producten. Als je toch nog twijfelt, laat je nagel dan zien aan je huisarts. Je arts kan bevestigen dat je een kalkangel hebt of een ander, minder vaak voorkomend nagelprobleem.

– Hoe lang moet ik een kalknagel behandeling gebruiken?

Kalknagel behandelingen hebben enige tijd nodig om de schimmel te bestrijden. De meeste producten adviseren tweemaal daags aanbrengen gedurende één tot twee weken. Als de toestand na dit moment niet is verbeterd, raadpleeg dan je arts voor behandelaanbevelingen.

– Kunnen plaatselijke behandelingen met kalknagel irritatie veroorzaken?

Normaal gesproken niet. De actieve ingrediënten in de meeste antischimmelbehandelingen zijn echter behoorlijk krachtig. Dat betekent dat ze de kracht hebben om een ​​branderig, stekend gevoel, zwelling, irritatie, roodheid, bultjes en andere irritatie van de huid te veroorzaken. Als dit bij gebruik optreedt, raadpleeg dan je arts. De meeste mensen kunnen een kalknagel behandeling echter zonder problemen en met helende, verzachtende effecten gebruiken.

– Waaraan kun je een kalknagel herkennen?

Wanneer je een kalknagel hebt zul je waarschijnlijk snel zien dat er iets mis is met je nagel. Dit is waaraan je een kalknagel kunt herkennen:

 • Ze zien er dikker uit dan normaal.
 • Ze zien er wit uit met gele of bruine verkleuring.
 • Ze lijken broos of hebben een kruimelige textuur.
 • Ze hebben een vieze geur.

Houd je nagels goed in de gaten en als je merkt dat een van de bovengenoemde symptomen opduikt. Het is dan tijd om aan een behandeling te beginnen. De bovenstaande producten werken uitstekend tegen een beginnende of medium kalknagel. Als je echter merkt dat je nagel aan het ontsteken is en uit de hand aan het lopen is, dan kun je beter een afspraak met je huisarts maken om te kijken naar mogelijke oplossingen en behandelingen.

– Wat zijn de oorzaken van teennagelschimmel?

Schimmelnagelinfecties worden meestal veroorzaakt door schimmels die dermatofyten worden genoemd en die de huid onder de nagel infecteren; gist is een andere veelvoorkomende boosdoener. Teennagels zijn bijzonder kwetsbaar voor infecties wanneer je blote voeten in contact komen met vochtige oppervlakken zoals douches, zwembaden en kleedkamers. Als je voetschimmel hebt, kan de infectie zich uitbreiden naar de nagels.

Het langdurig dragen van gesloten schoenen, zoals sportschoenen, kan ook bijdragen aan infectie als je schoenen en/of sokken vochtig zijn door transpiratie of hitte. Bovendien, als je schoenen strak zitten en druk uit te oefenen op je tenen, kunnen ze het nagelbed beschadigen, waardoor het vatbaarder wordt voor infecties.

Mensen met chronische ziekten, zoals diabetes of problemen met de bloedsomloop, kunnen ook vatbaarder zijn voor teennagelinfecties.

– Hoe kun je kalknagels voorkomen?

Wanneer je eenmaal een kalknagel hebt gehad, is het redelijk makkelijk om een herinfectie te krijgen. Het is dus belangrijk dat je je best doet om je teennagels gezond te houden. Hier volgen een aantal tips om dit te doen:

 • Was je voeten met water en zeep en droog ze goed af na het zwemmen.
 • Draag doucheschoenen in kleedkamers en openbare ruimtes.
 • Draag schoenen die goed passen en gemaakt zijn van ademende materialen.
 • Verwijder natte of vochtige sokken of schoenen zo snel mogelijk en droog je voeten goed.
 • Desinfecteer nagelknippers en hulpmiddelen voor thuispedicure.
 • Als je een pedicure krijgt, zorg er dan voor dat je salon de juiste desinfectieprocedures volgt en was en droog je voeten wanneer je thuiskomt.
 • Vermijd het aanbrengen van nagellak op geïnfecteerde nagels.
 • Als je voetschimmel hebt, behandel de infectie dan meteen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *