beste jade roller

Beste jade roller 2023: Top 5 gezichtsrollers!

Ben je opzoek naar de beste jade roller van 2023? Dan hebben we hier een top 5 voor je met de beste opties! 

Inmiddels zijn de meeste van ons al redelijk bekend met jade rollers. Dit schoonheids- en huidverzorgingstool is niet meer weg te denken uit de skin care wereld. Deze handige gezichtsrollers heb je misschien gezien bij vrienden en familie of in je Instagram feed. Als je er zelf nog geen hebt, wordt het tijd om er snel een aan te schaffen!

Lees gauw verder om de beste jade roller voor jou uit te kiezen en om te ontdekken hoe je het gebruikt, wat de voordelen zijn en meer!

Wat is een jade roller?

Een jaderoller is een schoonheidstool gemaakt van jade of andere stenen die wordt gebruikt voor gezichtsmassage. Een jade roller lijkt misschien een vrij nieuw in de skin care wereld, maar de waarheid is dat de geschiedenis teruggaat tot de 17e eeuw. Door de enorme hype op social media zijn ze nu echter weer razend populair geworden.

In de Chinese cultuur wordt jade geassocieerd met het balanceren van de chi (de energetische kracht van het lichaam), en het staat bekend om zijn schoonheid, zuiverheid en goedheid. Daar worden ze al duizenden jaren in de huidverzorging gebruikt.

Het kristal is niet alleen esthetisch mooi, maar de meeste voordelen komen voort uit het feit dat het koud aanvoelt. Het toepassen van een koude sensatie en druk op een gebied wordt al eeuwenlang gebruikt omdat het feilloos werkt. Het is simpel: de kou beperkt de bloedstroom naar een bepaald gebied, en druk duwt vloeistof, bekend als lymfe, naar de lymfeklieren, die het verwerken en gifstoffen filteren.

Beste jade roller – Top 5!

Hier volgen 3 van de beste jade rollers. Bij het samenstellen van deze top 5 is gekeken naar de kwaliteit en de klanten beoordelingen.

We hebben de prijs bij elke roller benoemd. Houd er echter rekening mee dat deze prijs iets kan afwijken, afhankelijk van wanneer je dit artikel leest (i.v.m. kortingen of prijsverhogingen).

Lees de korte omschrijvingen door om de beste jade roller voor jou uit te kiezen. Met een van deze 5 toppers kun je niet fout kiezen!

1. Gua sha Jade Roller

Prijs: €24,95

Deze exclusieve Jade roller, met Gua Sha steen en gezichtsborstel van Athena is alles wat je nodig hebt voor een soepele huid, minder fijne lijntjes en een betere bloed circulatie.

De jade roller is gemaakt van echte premium kwaliteit  rozenkwarts, waar bij andere rollers nog wel eens op bezuinigd wordt. Het handvat van de roller is gemaakt van hoogwaardig staal waardoor deze niet niet kan breken of verbuigen. Daarnaast is de roller ergonomisch gevormd waardoor deze comfortabel in je hand ligt en je probleemloos kunt rollen.

De roller komt inclusief gratis borsteltje, welke ideaal is voor het aanbrengen en verspreiden van een verzorgend masker of verzorgende olie zoals vitamin C serum. Masseer de olie in de huid met behulp van je Athena jade roller en gua shua steen.

2. LimberLux Rose Quartz Roller

Prijs: €25,15

Dit is volgens velen klanten de beste jade roller. Met ontzettend veel positieve beoordelingen, hoort deze jade roller dan ook zeker in deze lijst thuis. De Quartz Rollers van LimberLux worden gemaakt van 100% natuurlijke rozenkwarts en worden geleverd in een mooie bewaardoos met duidelijke gebruikersinstructies. Deze Quartz Rollers hebben daarnaast een aantal unieke eigenschappen:

 • Een dikker handvat en metaal dat bestaat uit één geheel voor extra duurzaamheid.
 • Een speciaal siliconen stukje tussen het metaal en het quartz, dit voorkomt vervelend gepiep en het ontstaan van zwarte aanslag door slijtage.

3. Phure® 3D Massage Roller Gezicht

Prijs: €19,95

De massage met de 3D gezichtsroller van Phure, wordt gezien als de meest doeltreffende en natuurlijke behandeling om de huid, gezichtsspieren en het lichaam in optimale vorm te houden. Ingelegd met zwarte gedroogde galsteen aan de bovenkant, geeft de 3D gezichtsroller van Phure tijdens de rollende massage veel negatieve ionen vrij, dat de bloedcirculatie bevordert en het lichaam van vermoeidheid laat herstellen.

Dankzij de Y-ontworpen rolbal kneedt en masseert het de huid en het lymfestelsel. Het bevordert de opname van huidverzorgingsproducten. Dagelijkse massage van 6 minuten is voldoende om positieve veranderingen van het uiterlijk van de huid teweeg te brengen. Deze massage verbetert de bloedsomloop en voorziet de huid van zuurstof zodat er meer voedingsstoffen kunnen worden opgenomen. Verkleuringen en oneffenheden zullen verdwijnen.

Deze 3D Massage Roller is uitermate geschikt voor de contouren van het gezicht: De ovale vorm wordt verbeterd, jukbeenderen worden duidelijker, de wenkbrauwboog gaat omhoog en wallen onder de ogen worden kleiner. Ook ideaal voor het masseren van de hals en het decolleté.

4. Sensage Jade roller met Gua Sha steen

Prijs: €26,95

Met deze 100% natuurlijke Sensage jade roller van quartz kun je je gezicht optimaal masseren en krijg je op een natuurlijke manier een jongere en gezondere huid! De massage roller en Gua Sha komen in een luxe bewaardoos met foam inlegstukken voor het behoud van de kwaliteit van het quartz.

De Jade Rollers en Gua Sha van Sensage zijn gemaakt van 100% natuurlijke groene quartz. Een aantal eigenschappen maken deze Sensage set uniek:

 • Set van 3 jade rollers en Gua Sha schraper in een luxe bewaardoos met velvet bekleding
 • Siliconen inleg tussen het metaal en quartz, dit zorgt voorkomt gepiep, bevordert het soepel rollen van de quartz en voorkomt zwarte aanslag op de roller
 • Geïntegreerd stalen frame uit één stuk zorgt voor extra stevigheid
 • Extra dik handvat zorgt voor de perfecte ligging in de hand

Sensage Gestekelde roller
Heb je soms ook last van een gespannen gezicht of te strakke spieren? Op dit soort momenten is het fijn om de gestekelde roller te gebruiken. Deze is speciaal ontworpen voor het ontspannen van de spieren en het bevorderen van de bloedomloop. Door de puntjes wordt de spanning in de spiervezels minder zonder het vlies om de spieren te beschadigen.

Sensage Gua Sha
De Gua Sha heeft in deze set een bijzondere functie. Deze hoef je namelijk niet alleen te gebruiken voor een lichaamsmassage. Uit de eeuwenoude Chinese schoonheidstechnieken blijkt dat juist de schrapende beweging met de Gua Sha over je gezicht een enorm positief effect heeft op je huid! Door de hartvorm kan je met de punten op de moeilijkere plekken komen, zoals onder je ogen en rond je neus en mond.

5. Glamour Care – 5-in-1 Elektrische Jade Roller

Prijs: €26,99

Deze jade roller onderscheidt zich van de andere jade rollers in dit ‘Jade roller top 5’ lijstje doordat deze elektrisch is. Geef je gezicht een perfecte massage met de 5-in-1 elektrische jade roller van Glamour Care. De gezichtsroller van rozenkwarts voelt ontspannend aan en zal je huid laten stralen. De elektrische jade roller heeft een helende werking en vermindert ontstekingen, roodheid, lijntjes en wallen. Bovendien heeft deze roller ook nog eens een prachtig luxe design.

Met 6000-7000 vibraties per minuut is de elektrische jade roller zeer effectief. De vibraties versterken de werking van de gezichtsmassage, waardoor een optimaal resultaat behaald kan worden.

Je ontvangt de volgende opzegstukken:

 • Gezichtsroller van rozenkwarts – voor een luxe gezichtsmassage.
 • Oogroller van rozenkwarts – tegen wallen
 • Dubbele gezichtsmassage roller – stimuleert de doorbloeding.
 • Gebogen contour roller – voor het contouren van de kaaklijnen en kin.
 • Platte contour roller – voor het contouren van het voorhoofd.

Puur natuurlijk rozenkwarts

Zowel de gezichtsroller als de oogroller zijn gemaakt van 100% puur en natuurlijk rozenkwarts. Rozenkwarts is een edelsteen en staat bekend om zijn verjongende en helende werking. De steen brengt energie en vermindert stress, ideaal om je ochtend mee te beginnen dus!

Ergonomisch design

Het ontwerp van de oogroller is niet alleen een lust voor het oog maar is ook nog eens zeer handig in gebruik. Zo is het handvat gemaakt van duurzaam materiaal en is deze voorzien van een antisliplaag. Bovendien maakt de elektrische gezichtsroller geen geluid.

Jade roller gebruiken

Nu je de beste jade roller voor jou hebt uitgekozen, wordt het tijd om te kijken naar hoe je deze gebruikt voor optimale resultaten. Hoewel er geen vaste regel is, wordt het over het algemeen aanbevolen om je jade roller op een schone huid te gebruiken. Reinig je gezicht en je roller voordat je je serum, gezichtscrème of oogcrème aanbrengt en begin dan in een opwaartse en buitenwaartse beweging te rollen. Dit komt omdat je de opgesloten vloeistof naar je slapen wilt duwen waar je lymfedrainagepunten zijn.

Voordat je met het gezicht begint, is de belangrijkste plaats om te beginnen je nek om de lymfekanalen te reinigen. Hierna kun je het beste je neus als centraal punt gebruiken en vanaf daar in alle richtingen wegrollen.

Als je een roller met twee uiteinden hebt, gebruik dan de grotere steen voor de grotere oppervlakken en de kleinere kop voor de compactere of moeilijke delen van het gezicht.

Een ding om op te merken is dat jadesteen een natuurlijke koelte heeft, maar als je dit wilt versterken, kun je het een paar uur in de koelkast bewaren voordat je begint te rollen.

jade gezichtsroller

Voordelen van jade rollers

Het gebruik van een gezichtsroller levert verschillende voordelen op, zoals:

1. Het voorkomt dat je huid veroudert

Gezichtsroller verstevigt je gezichtsspieren en verbetert zo de elasticiteit van je huid. Ze maken je gezicht zachter en verminderen en voorkomen tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels.

2. Het vernieuwt de cellen in je gezicht

De rolbehandeling is net zo goed als elke gezichtsmassage als deze correct wordt uitgevoerd. Het geeft je vermoeide gezicht energie door je huidcellen aan te vullen.

3. Het verhoogt de bloedcirculatie en collageen in je gezicht

Een gezichtsroller zorgt ervoor dat je bloed van het ene uiteinde van je gezicht naar het andere kan stromen, waardoor het er frisser en helderder uitziet. Het verbetert ook de productie van een eiwit in de gezichtshuid dat bekend staat als collageen.

4. Het resulteert in een snellere opname van huidverzorgingsproducten

Voor merkbare resultaten breng je je huidverzorgingsproducten zoals serum en moisturizer aan en masseer je deze lichtjes in met je gezichtsroller. Ga bijvoorbeeld voor vitamine C serum, om de huid jong te houden.

5. Het pakt donkere kringen / wallen aan

Door het verkoelende effect verkleint een gezichtsroller de bloedvaten die zich onder de ogen bevinden, waardoor donkere kringen en wallen worden vermindert of zelfs helemaal worden geëlimineerd.

Veelgestelde vragen over jaderollers

– Hoe vaak moet je een gezichtsroller gebruiken?

Je kunt je jade roller tot 3-4 keer per week gebruiken. Je kunt ook kiezen voor dagelijks gebruik of zelfs 2 keer per dag als je hier tijd voor hebt. Vergeet niet om consistent te zijn met wat je ook besluit, want inconsistentie zal de resultaten beïnvloeden.

– Wat is de beste crème of serum om te gebruiken tijdens het rollen?

Dit is een persoonlijke keuze. Je kunt elke gezichtscrème of serum gebruiken, dit hangt af aan wat je doel is. Als je wilt gaat voor anti aging effecten is een vitamine C serum een geweldige optie. Shop hier vitamine C serum. 

– Hoe maak je een jade roller schoon?

Het is belangrijk om je gezichtsroller regelmatig schoon te maken, omdat je niet wilt dat vuil en bacteriën zich op je gezicht verspreiden wanneer je hem de volgende keer gebruikt. Voor en na elk gebruik kunt je een zachte handdoek of een ander zacht doekje gebruiken om het af te vegen. Dep de handdoek in een sopje van water + een reinigingsmiddel. Vermijd het gebruik van heet water en agressieve chemische zeep / reinigingsmiddelen, omdat dit de stenen in je roller zal beschadigen. Zorg ervoor dat je roller helemaal droog is voordat je hem terug in de doos doet.

– Hoe moet je de jade roller bewaren?

Houd er bij het opbergen rekening mee dat je gezichtsroller uiterst kwetsbaar is en dat als je hem laat vallen de kristallen beschadigd kunnen raken, waardoor het resultaat verandert. Je kunt je gereedschap op een droge plaats bewaren en ergens waar het niet zal vallen. Je kunt het zelfs in je koelkast bewaren voor een extra verkoelend effect.

– Wat zijn Gua Sha stenen?

Gua Sha stenen zijn een hulpmiddel dat wordt gebruikt om spanning te verlichten, de huid te vormen en de bloedsomloop te vergroten. Ze zijn traditioneel gemaakt van jade of kwarts, maar er zijn ook plastic opties beschikbaar. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maar meestal lopen ze iets taps toe, zodat er een kleinere rand is die bij de ogen of neus kan worden gebruikt.

– Wat zijn de voordelen van Gua Sha?

Veel mensen zeggen dat gua sha hun huidstructuur een gelift uiterlijk geeft, met meer gedefinieerde jukbeenderen en gepofte wangen. Zacht gebruik kan ook wallen onder de ogen verminderen. Gebruikers zeggen dat het spierspanning en strakke kaken verlicht, en dat hun jukbeenderen en kaaklijn meer gedefinieerd lijken.

De techniek kan ook lymfedrainage bevorderen, wat wallen in het gezicht kan verminderen en kan helpen bij het verwijderen van vocht en gifstoffen uit uw systeem. Sommige mensen zeggen dat het zelfs dient als alternatief voor injectables vanwege het vermogen om de spanning te verminderen die fijne lijntjes of rimpels kan veroorzaken.

– Wat is het verschil tussen een Gua Sha steen en een Jade Roller?

Gua sha stenen en jade rollers zijn nauw verwant! Beide zijn afkomstig uit China en beide worden gebruikt om spanning in het gezicht los te laten en tekenen van veroudering te voorkomen. Het verschil is dat jade rollers zachtjes over het gezicht worden gerold, in plaats van “geschraapt” als stenen.

– Hoe vind ik de beste jade roller?

Wij hebben 90% van het werk voor je gedaan door opzoek te gaan naar de beste jade roller op de markt. Hier zijn de 5 toppers in dit artikel uitgekomen. In je zoektocht naar de beste jaderoller is het ook slim om de klanten beoordelingen eens goed door te nemen. Op deze manier kun je achter de kwaliteit van een product komen, zonder dat je het zelf eerst hoeft aan te schaffen. Klanten zijn vaak heel eerlijk, waardoor je precies achter de pluspunten, maar ook de minpunten van een bepaald product kunt komen. Veel mensen hechten daarom ontzettend veel waarde aan de beoordelingen van de klant, meer dan aan de informatie van de fabrikant.

Als je klanten beoordelingen gaat doornemen om een beter beeld van een product te krijgen, zorg er dan wel voor dat je altijd meerdere beoordelingen leest en niet je mening na één beoordeling klaar hebt. Een product kan bijvoorbeeld 100 positieve beoordelingen hebben en 2 negatieve. Lees er daarom een aantal en kijk wat het meeste naar voren komt.

Bij het samenstellen van onze lijst hebben wij nauwkeurig naar de klanten beoordelingen gekeken om de beste opties te vinden. We hebben enkel jaderollers met veel positieve beoordelingen in onze lijst opgenomen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *