beste ipl apparaat

Beste IPL apparaat 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar het bete IPL apparaat? Dan zijn we hier om je daaraan te helpen!

Als je helemaal klaar bent met ongewenst lichaamshaar en het om de dag moeten scheren, is het misschien tijd om een IPL apparaat in huis te halen. Investeren in het beste IPL apparaat, helpt je om alle vervelende lichaams- en gezichtshaartjes uit te bannen voor een perfect glad en langdurig resultaat. IPL, wat staat voor “intense pulsed light” – vermindert permanent haar door de haarcyclus te belemmeren en hergroei te voorkomen.

De apparaten zelf zijn niet goedkoop – maar als je er een koopt, hoef je niet meer regelmatig naar de salon te gaan, waardoor je op de lange termijn geld bespaart.

Lees gauw verder om het beste IPL apparaat voor jou uit te kiezen!

Wat is een IPL apparaat?

IPL is een breedspectrumlicht dat over de huid wordt verspreid om te helpen bij permanente haarvermindering. Het richt het licht op de melanine (het pigment dat de huid/het haar zijn kleur geeft) in de haarzakjes, beschadigt de wortel en helpt de cyclus van hergroei te doorbreken.

Verwacht geen direct resultaat na 1 keer gebruik, maar bij regelmatig gebruik kan het helpen voorkomen dat ongewenst haar het huidoppervlak bereikt. Energie, frequentie, huid- en haarkleur zijn allemaal bepalend voor de effectiviteit van de behandeling.

De meeste van de beste IPL-ontharingsapparaten zijn geschikt voor lichaam en gezicht. Ze werken door ofwel over de huid te glijden, wat het beste is voor grotere lichaamsdelen zoals je benen, of door te stampen (op het gebied te drukken), wat beter is voor kleinere gebieden waar je meer precisie nodig hebt.

Beste IPL apparaat 2023: Top 5

We zijn opzoek gegaan naar het beste IPL apparaat van 2023 en daar is een Top 5 uitgekomen. Deze top 5 is gebaseerd op de kwaliteit, effectiviteit en klanten beoordelingen. We hebben ook rekening gehouden met verschillende budgetten. We hebben de IPL apparaten op prijs gerangschikt, van hoog naar laag. Bekijk de apparaten, lees de omschrijvingen door en kies het beste IPL apparaat voor jou uit!

Beste IPL apparaat rond de €500,-

1. Braun Silk-expert BD 5006

Dit IPL apparaat van Braun zorgt voor permanente en zichtbare haarverminderen in slechts 4 weken. Het is de veiligste IPL-technologie en is klinisch getest voor permanente zichtbare ontharing. Het apparaat past zich automatisch aan op je huidtint dankzij de slimme SensoAdapt-technologie. Deze leest voortdurend je huidtint en past de lichtintensiteit aan voor de beste energie-instelling voor je huid bij elke flits. Zo ben je zeker van een veilige en doeltreffende behandeling en hoef je je huidtint niet met ingewikkelde kleurentabellen te vergelijken zoals dat bij veel andere apparaten het geval is.

Dit apparaat levert 300.000 lichtflitsen. Met de handige glijmodus ontstaan er meer flitsen, zodat minder plekken worden overgeslagen. Verder verlagen de zachte en extra zachte instelling het energieniveau voor beginners of gevoelige plekjes zoals de bikinilijn. Ook is het apparaat zacht genoeg voor het gezicht.

Let op: IPL werkt het minst goed op heel blond, rood, grijs of wit haar met minder melanine om het licht te absorberen.

Voordelen:

 • SensoAdapt-technologie die zich aanpast aan jouw huidtype
 • Handige glijmodus voor meer flitsen
 • Geschikt voor ieder lichaamsdeel + het gezicht
 • Draadloos te gebruiken
 • Inclusief limited edition etui van Kapitza om je IPL-apparaat in op te bergen

Nadelen:

 • Niet geschikt voor alle huidtype (net zoals alle IPL apparaten)

2. Philips Lumea Prestige BRI956/00

ipl apparaat philips

Phillips is het nummer 1 merk in ILP apparaten. Met dit krachtige IPL apparaat voorkom je effectief dat haartjes teruggroeien. De zachte lichtpulsen die 250.000 lichtflitsen afgeven, zorgen voor een zijdezachte huid.  Philips belooft minimaal 6 maanden een haarvrije huid en minimaal 92% haarvermindering na slechts 3 behandelingen. De Smart Skin-sensor adviseert de ideale lichtintensiteit op basis van je huidtype, waardoor je dit niet zelf fout kan doen. Ook heeft Philips voor ieder deel van het lichaam een uniek gebogen opzetstuk ontworpen. Deze verschillen van vorm, venstergrootte en venster. Er is ook een speciaal opzetstuk voor het gezicht.

Dit IPL apparaat is klinisch getest en ontwikkeld in samenwerking met dermatologen voor eenvoudige en effectieve behandeling, vanuit uw eigen huis. Het apparaat maakt gebruik van innovatieve IPL-technologie om de haargroeicyclus te doorbreken. Zachte lichtflitsen naar de haarwortel zorgen dat de haarzakjes in rustfase komen en de groeicyclus wordt onderbroken. Dit IPL apparaat is  100% veilig in gebruik.

Philips Lumea werkt effectief op een grote verscheidenheid aan haar- en huidtypen: op (natuurlijk) donkerblond, bruin en zwart haar en op huidtinten variërend van zeer wit tot donkerbruin. Net als andere IPL apparaten is dit apparaat echter niet geschikt voor de behandeling van rood, lichtblond of wit/grijs haar. Dit product is ook niet geschikt voor een zeer donkere huid.

Met de speciaal ontwikkelde Lumea-app krijg je een unieke en gepersonaliseerde IPL ervaring. Je kunt de app zien als een persoonlijke coach die jou helpt alles uit je IPL ervaring te halen. Zo helpt de app je bijvoorbeeld met een gepersonaliseerd behandelschema per lichaamsdeel te maken en krijg je tips en advies tijdens elke behandeling.

Voordelen:

 • Unieke gebogen opzetstukken voor iedere lichaamsdeel
 • Inclusief 4 opzetstukken voor lichaam, gezicht, oksels en bikinilijn
 • Gratis Lumea-app voor een persoonlijke begeleiding bij de behandelingen
 • Draadloos te gebruiken
 • Klinisch getest en ontwikkelt samen met dermatologen
 • Smart Skin-sensor adviseert de juiste lichtintensiteit

Nadelen:

 • Niet geschikt voor alle huidtype (net zoals alle IPL apparaten)

Beste IPL apparaat onder de €400,-

3. Braun Silk Expert Pro 5 PL5124

Een ander zeer populair en effectief IPL apparaat is de Silk Expert Pro 5 van Braun. Geniet van zichtbare haarvermindering tot 6 maanden lang. De IPL technologie is klinisch getest en dermatologisch goedgekeurd en daardoor een van de veiligste, snelste en meest efficiënte IPL op de markt. De IPL technologie past zich automatisch en voortdurend aan op jouw huidtint, met de SensoAdapt-sensor. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste behandeling krijg.

Dit is niet het eerste IPL apparaat van Braun, maar wel het beste. Dit nieuwe compacte design is 15% kleiner en 25% lichter dan zijn voorgangers, wat zorgt voor een moeiteloze behandeling. Daarnaast heeft het veel meer lichtflitsen, maar liefst 400.000. Dit is een stuk meer dan de meeste IPL apparaten op de markt, waardoor deze sneller en effectiever zal werken.

Met de bijgeleverde precisiekop kun je gemakkelijk kleinere of lastigere gedeeltes aanpakken, zoals gezicht, bikinizone en oksels. De milde en extra milde modus verlagen het energieniveau voor beginners die gevoelige plekjes willen behandelen.

Voordelen:

 • Met 400.000 lichtflitsen gaat hij lang mee
 • klinisch getest en dermatologisch goedgekeurd
 • SensoAdapt-sensor past zich aan aan jouw huidtint
 • Met de precisiekop je kleiner een lastigere gedeeltes aanpakken, zoals oksels, bikinizone en het gezicht
 • Na gebruik makkelijk op te bergen

Nadelen:

 • Niet draadloos te gebruiken
 • Niet geschikt voor alle huidtype (net zoals alle IPL apparaten)

Beste IPL apparaat onder de €300,-

4. Philips Lumea Advanced BRI923/00 

Dit IPL ontharingsapparaat is een wat goedkopere voorganger op het eerder besproken IPL apparaat van Philips. Ook dit apparaat met pentrimmer verricht wonderen om teruggroei van haar op het lichaam en gezicht te voorkomen. Waar het eerdergenoemde IPL apparaat van Philips (Philips Lumea Prestige BRI956/00) haartjes voor maarliefst 6 maanden weg houdt, doet dit apparaat dat voor minimaal 3 maanden. Een ander verschil is dat dit apparaat niet draadloos te gebruiken is, maar de Philips Lumea Prestige wel.

Met de Skin Tone-sensor wordt telkens weer de huidskleur berekent, waardoor je altijd de juiste behandeling krijgt en het apparaat stopt waneer het niet veilig is. Verder zorgt het precisiehulpstuk voor een veilige behandeling van gezichtshaar en andere gevoelige gebieden.  Dit apparaat is ontwikkelt samen met dermatologen en is 100% veilig in gebruik.

Als accessoire wordt een Satin Compact-pentrimmer en een opzetstuk meegeleverd, speciaal voor het gezicht. Daarnaast kun je ook voor dit IPL apparaat van Philips de Lumea-app downloaden voor al het advies en tips wat je nodig hebt.

Voordelen:

 • Geschikt voor een hoge verscheidenheid aan haar- en huidtypen
 • Geïntegreerde huidtintsensor meet de behandelde huidskleur en stopt automatisch wanneer het niet veilig is
 • Groot behandelvenster voor snelle toepassing op grote gebieden, zoals de benen
 • Inclusief 3 opzetstukken en pentrimmer
 • Gratis Lumea-app voor een persoonlijke begeleiding bij de behandelingen

Nadelen:

 • Niet geschikt voor alle huidtype (Net zoals alle IPL apparaten)
 • Niet draadloos te gebruiken

Beste IPL apparaat onder de €200,-

5. GoSmooth IPL Ontharing Kit Pro

go smooth ipl

Deze IPL kit van GoSmooth helpt je bij het voorgoed ontharen van ieder lichaamsdeel, met de 1.000.000 lichtflitsen. Naast het IPL apparaat zelf, ontvang je in deze kit een scheermes, zonnebril en Aloë Vera Gel. Het IPL apparaat bevat een automatische flitsstand en groot display scherm met belangrijke informatie. De UV-filter en huidsensor zorgen voor een veilig gebruik, waardoor je dit makkelijk en veilig zelf thuis kunt doen.

Dit apparat is een van de krachtigste IPL apparaten op de markt. Het biedt een krachtige lichtintensiteit van 7,20 Joule/cm² en een golflengte van 1200 nm. Verder heeft het IPL ontharingsapparaat een flitsvenster van 3,5 centimeter, waardoor er meer huidoppervlak in één keer kan worden geflitst. Dit in combinatie met de automatische flitsstand van 1 flits per seconde zorgt voor een snelle behandeling en de beste resultaten.

Let op: Het apparaat is (net zoals andere IPL apparaten niet geschikt voor zeer donkere huidtypes of rood, grijs, wit en heel lichtblond haar.

Voordelen:

 • Handig display scherm met alle informatie
 • 1.000.000 Flitsen en 10 Krachtige flitsstanden
 • Geschikt voor alle lichaamsdelen
 • UV-filter en huidsensor
 • Inclusief scheermes, zonnebril en Aloë vera gel

Nadelen:

 • Niet draadloos te gebruiken
 • Niet geschikt voor alle huidtype (net zoals alle IPL apparaten)

Waar moet je op letten bij het kopen van het beste IPL apparaat?

Om het beste IPL apparaat voor jou uit te kiezen, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden:

 • Het aantal flitsen: Dit is het aantal keren dat het apparaat kan flitsen. De meeste hebben een minimum van 100.000, maar als dit op is, heb je een vervangende lamp nodig. Je kunt niet voor alle apparaten vervangende lampen krijgen, terwijl sommige apparaten onbeperkt flitsen bieden.
 • Het aantal behandelkoppen: Als je van plan bent het apparaat op kleinere oppervlakken te gebruiken, is een kop met een kleiner behandelvenster efficiënter. Als je naast je lichaam ook je gezicht wilt behandelen, zoals je bovenlip, is het dus het beste om voor een apparaat te gaan met verschillende opzetstukken.
 • Het intensiteitsniveau: Dit heeft invloed op hoe vaak je het apparaat moet gebruiken en of je de intensiteit kunt aanpassen aan meer gevoelige gebieden.
 • Het aantal modi: de meeste apparaten bieden glij- en stempelmodi, en sommige bieden ook een “zachte” modus.
 • Snelheid: hoe korter de tijd tussen flitsen, hoe sneller het behandelingsproces.
 • Automatische huidskleursensor: sommige apparaten detecteren de optimale intensiteit en veilige instellingen voor je huidskleur.
 • Met of zonder snoer: Sommige apparaten kunnen draadloos worden gebruikt, voor gebruiksgemak en transport.

Veelgestelde vragen over IPL ontharen

– Hoe gebruik je een IPL apparaat?

Om IPL-ontharing effectief te laten werken, is er wat haar nodig om het licht erop te laten vallen, dus het is het beste om niet te waxen of te epileren net voor je sessie. Vooraf scheren wordt echter wel aangeraden, omdat het licht dan direct bij de follikel kan komen. Als je haar te lang is, loop je het risico de huid te verbranden. Voor de beste resultaten zijn regelmatige IPL-sessies vereist. Elk merk adviseert hoe vaak je het apparaat moeten gebruiken en wanneer je resultaten kunt verwachten.

– Is IPL ontharing veilig?

IPL ontharen is 100% veilig, op voorwaarde dat het apparaat van een betrouwbaar merk is en de instructies worden gevolgd zoals geadviseerd. Af en toe kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren zoals roodheid, ongemak of, zeer zelden, blaren of brandwonden. Raadpleeg een arts als er irritatie optreedt.

– Doet IPL ontharen pijn?

De mate van ongemak varieert van persoon tot persoon, maar het gevoel kan tintelend en warm aanvoelen. Het proces is echter vrij snel, dus de pijn duurt niet lang. Het is niet zo pijnlijk als epileren of harsen, dus maak je geen zorgen over erge pijn.

De meeste apparaten hebben een reeks warmte-instellingen om het ook comfortabeler te maken, vooral in gebieden die gevoeliger zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat een lagere intensiteit ook minder effectief is, dus als je deze instelling gebruikt, moet je het apparaat langer op de plek houden voor goede resultaten.

– Hoe lang duurt een IPL behandeling?

Een IPL behandeling duurt vrij kort en is zo gedaan. Als je het eenmaal onder de knie hebt, duurt het meestal slechts 1 minuut om je gezicht te behandelen, minder dan 5 minuten voor de bikinilijn en ongeveer 10 minuten voor een heel been.

– Wie kan een IPL ontharingsapparaat gebruiken en wie niet?

Zoals je waarschijnlijk al in dit artikel hebt ontdekt, zijn IPL apparaten zijn niet voor iedereen geschikt, omdat ze alleen haarpigment kunnen identificeren en aanpakken dat een contrasterende tint heeft voor de huid.

Van nature bevatten lichtblonde, rode, witte en grijze haren weinig pigment, dus IPL is doorgaans niet zo effectief bij mensen met deze haarkleuren, ongeacht hun huidskleur. Ze werken ook niet goed op donkere huidtinten. Meestal zijn mensen met een bleke tot medium huid en donker haar de beste kandidaten voor IPL.

Houd er verder rekening mee dat ze ook niet geschikt zijn voor zwangere vrouwen, vrouwen met bepaalde huid-/haaraandoeningen of vrouwen die bepaalde behandelingen ondergaan. Ze werken ook niet op tatoeages of permanente make-up.

– Wat is het verschil tussen IPL en laserontharing?

Verwar IPL niet met laserontharing. Laserbehandelingen gebruiken een andere lichtbron en richten zich op een meer geconcentreerd gebied. Een lasermethode is vaak krachtiger. Je kunt IPL-apparaten thuis gebruiken, maar als je laserontharing wilt, moet je dit laten uitvoeren door een getrainde professional.

– Kan ik een IPL apparaat overal op mijn lichaam gebruiken?

IPL kan worden gebruikt om haar overal – op het lichaam – en gezicht te verwijderen.  Het is een zeer effectieve manier om haar op het gezicht, armen en oksels, borst en buik, rug, benen en de bikinilijn te verwijderen zonder nadelige gevolgen.Let wel op, omdat het richten van het licht rond je ogen mogelijk je zicht kan beschadigen kun je het beste een IPL-veiligheidsbril kopen als je apparaat in het gezicht, dicht bij de ogen gebruiken.

Veel van de IPL-apparaten die tegenwoordig op de markt zijn, worden geleverd met kleinere opzetstukken voor de behandelkop die kunnen worden vastgeklikt voor behandeling rond je gezicht, bikinilijn of andere gevoelige gebieden.

– Hoe vaak moet ik mijn IPL apparaat gebruiken? Kan dit elke dag

Een veel voorkomende vraag is “Kan ik mijn IPL apparaat elke dag gebruiken?” Het is begrijpelijk dat je de resultaten wilt versnellen, maar overdrijf het niet. In tegenstelling tot de meeste dingen in het leven, is meer hier niet beter en het overschrijden van de aanbevolen behandeling zal haaruitval niet versnellen, in feite zal het waarschijnlijk juist je kansen op een succesvol resultaat verkleinen. Het doel is om de periode tussen je behandelingen af ​​te stemmen op de natuurlijke groeicyclus van je haar, zodat je de haarzakjes kunt vernietigen, waardoor het haar niet meer teruggroeit.

De handleidingen voor alle apparaten geven duidelijke instructies over hoe lang er tussen de IPL-ontharingsbehandelingen moet zitten. Als algemene regel geldt dat wanneer je voor de eerste keer met IPL begint, het langzaam gedurende 3 of 4 sessies moet worden gedaan met een tussenperiode van 2 weken tussen elke behandeling op oksels en bikinilijn en ongeveer 4 weken op je benen (aangezien deze haren verschillende groeicycli hebben).

Na de 4e sessie kunt je het IPL apparaat wat vaker gaan gebruiken, wanneer je haar terug ziet groeien totdat het helemaal stopt.

– Wat gebeurt er als je te vaak IPL gebruikt?

Overmatige behandelingen zullen je waarschijnlijk geen kwaad doen, behalve dat het mogelijk kan leiden tot een geïrriteerde huid. Elk IPL-ontharingssysteem is anders en je moet altijd goed de instructies doorlezen voor de adviezen qua gebruik.

– Hoe lang duurt het voordat IPL werkt?

Dit hangt af van je huid- en haartype, de lichaamsdelen die worden behandeld, het apparaat wat je gebruikt, of je het correct gebruikt etc. Normaal gesproken zou je na een paar sessies significante resultaten moeten zien.

Raak niet in paniek als haar tot twee weken na je laatste behandeling lijkt te groeien, want dit is volkomen normaal. Na twee weken zul je merken dat de haren uitvallen. Trek voorzichtig aan deze haartjes om het te helpen uitvallen als je het een handje wilt helpen. Als bepaalde haren niet lijken af ​​te sterven, kunnen ze koppig zijn en moeten ze worden aangepakt met extra sessies. Nogmaals, de resultaten zullen ook afhangen van het type IPL apparaten. Als je voor een apparaat gaat in deze ‘Beste IPL apparaat Top 5’, zul je snel zichtbare resultaten zien.

– Is IPL ontharen ook voor mannen?

IPL-ontharing is niet alleen voor vrouwen en is ook een zeer populaire en effectieve manier voor mannen om ongewenst lichaams- of gezichtshaar te verwijderen zonder zich zorgen te hoeven maken over scheeruitslag of ingegroeide haren. Het is ook populair voor de transgendermarkt, waar permanente ontharing natuurlijk een belangrijk onderdeel van het overgangsproces kan spelen.

– Hoe vind ik het beste IPL apparaat?

Wij hebben de hele markt afgespeurd om het beste IPL apparaat te vinden en daar zijn de 5 toppers in dit artikel uitgekomen. In je zoektocht naar het beste IPL apparaat voor jou is het ook slim om de klanten beoordelingen eens goed door te nemen. Op deze manier kun je achter de kwaliteit van een product komen, zonder dat je het zelf eerst hoeft aan te schaffen. Klanten zijn vaak heel eerlijk, waardoor je precies achter de pluspunten, maar ook de minpunten van een bepaald product kunt komen. Veel mensen hechten daarom ontzettend veel waarde aan de beoordelingen van de klant, meer dan aan de informatie van de fabrikant.

Als je klanten beoordelingen gaat doornemen om een beter beeld van een product te krijgen, zorg er dan wel voor dat je altijd meerdere beoordelingen leest en niet je mening na één beoordeling klaar hebt. Een product kan bijvoorbeeld 100 positieve beoordelingen hebben en 2 negatieve. Lees er daarom een aantal en kijk wat het meeste naar voren komt.

Bij het samenstellen van onze lijst hebben wij nauwkeurig naar de klanten beoordelingen gekeken om de beste opties te vinden. We hebben enkel IPL apparaten met veel positieve beoordelingen in onze lijst opgenomen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *