Beste inklapbare zonnehemel

Beste inklapbare zonnehemel: Top 3!

Ben je opzoek naar de beste inklapbare zonnehemel? Dan zijn we hier om je te helpen!

Door een kleurtje te krijgen, voel je je vaak meteen gelukkiger en gezonder. Het is zeer ontspannend en voorziet je lichaam ook van de belangrijke vitamine D. Dit is waarom steeds meer mensen kiezen voor een zonnebank of een zonnehemel voor thuisgebruik. Vooral een zonnehemel is tegenwoordig zeer populair omdat ze compact zijn, weinig plek in beslag nemen en omdat je ze zowat overal kunt gebruiken.

Het zoeken naar de beste inklapbare zonnehemel kan echter tijdrovend zijn. Maar je hoeft je geen zorgen te maken, want we zullen je in dit artikel precies vertellen wat de beste inklapbare zonnehemels van dit moment zijn. We hebben de hele markt afgespeurd en daar zijn 3 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste inklapbare zonnehemel voor jou te ontdekken!

Beste inklapbare zonnehemel – Top 3

We zijn opzoek gegaan naar de beste inklapbare zonnehemel en daar is een top 3 uit ontstaan. Bij het samenstellen van deze top 3 hebben we gekeken naar de kwaliteit, prijs en klanten beoordelingen.

Ook hebben we verschillende merken onderzocht en degene die bij ons het hoogste uit de test is gekomen is Hapro. We hebben daarom 3 verschillende opties van het hoogwaardige merk Hapro hieronder uitgelicht.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, bekijk de extra informatie en kies op basis daarvan de beste inklapbare zonnehemel voor jou uit!

1. Hapro Mobile Sun HP8540

beste zonnehemel

Als je opzoek bent naar de beste inklapbare zonnehemel, dan is de Hapro Mobile Sun HP8540 absoluut een van de beste keuzes om voor te gaan. Met z’n 3 HPA lampen van 500 watt – in combinatie met de parabolische reflector – zorgt de Hapro HP8540 Mobile Sun fullbody zonnehemel ervoor, dat je lichaam en je gezicht snel een egale bruine teint krijgen.

Deze zonnehemel is zeer handig, mobiel en compact, omdat hij een verrijdbare voet heeft en snel in- en uit te klappen is. Hierdoor ben je snel klaar voor een sessie en kun je meteen beginnen met zonnen wanneer je dit wilt.

Het is bovendien niet nodig om de voet niet onder het bed te schuiven, waardoor deze zonnehemel ook zeer geschikt is voor zonnen op boxspring bedden of op iedere andere plek, waar je onder het ligoppervlak geen open ruimte hebt.

Om het gebruiksgemak te verhogen is deze zonnebank verder nog uitgerust met een analoge timer en een optimale afstandsbepaling, zodat je effectief en veilig kunt bruinen.

2. Hapro Innergize Hp8580

Ook dit model (en het volgende genoemde model) is van het merk Hapro. We hebben enkel dit merk uitgelicht in onze lijst, omdat dit volgens ons de beste uitklapbare zonnehemel is van dit moment. De Hapro Innergize Hp8580 lijkt in veel opzichte op het vorige benoemde model. Zo is dit model ook compact, zeer flexibel en kun je deze dus overal plaatsen en gebruiken.

Het verschil met deze zonnehemel is dat deze gebruik maakt van infrarood licht. De Hapro Innergize combineert infrarood licht met een milde en uitgebalanceerde hoeveelheid UV licht. Het infrarood licht zorgt voor een heerlijk intense verwarming van spieren en gewrichten, waar het milde UV licht een lichte bruine teint geeft en onder andere de aanmaak van Vitamine D stimuleert. Hierdoor heb je een echte spa beleving aan huis.

Diverse features maken het wellnessplaatje compleet. Bovendien is de Hapro Innergize bijzonder compact en gebruiksvriendelijk. Binnen 10 seconden is het apparaat uitgeklapt en gebruiksklaar om vervolgens na gebruik net zo makkelijk weer ingeklapt en opgeborgen te worden.

3. Hapro Topaz 10

Hapro Topaz 10

Het laatste model die we graag willen uitlichten is de Hapro Topaz. Zoals je waarschijnlijk al aan het plaatje kunt zien, ziet deze er net even iets anders uit dan de andere twee modellen.

Deze variant van de Topaz blink uit in flexibiliteit dankzij een verticaal kantelsysteem. Hierdoor kun je als zonaanbidder zittend, liggend of staand genieten van de warme zonnestralen. Dit is handig als je bijvoorbeeld geen tijd hebt om te liggen en liever wilt zonnen terwijl je staat of wat aan het doen bent.

Na gebruik kantel je het inklapbare en ruimtebesparende apparaat gemakkelijk in en zet je het weer weg. Mooi bruin wordt je in ieder geval dankzij de 8, 10 of 12 bruiningslampen met optioneel een extra gezichtsbruiner. Een analoge timer zorgt ervoor dat je zonnesessie de juiste duur heeft voor jouw huidtype. De beschermende acrylplaat zorgt bovendien voor optimale veiligheid.

Waarop te letten bij het kiezen van de beste inklapbare zonnehemel

Wanneer je opzoek bent naar de beste inklapbare zonnehemel, zijn er een aantal factoren om in overweging te nemen. Hier volgen de belangrijkste zaken om over na te denken bij het maken van een keuze.

– Verschillende soorten licht

Als je overweegt om een zonnehemel of zonnebank aan te schaffen, is het essentieel om te begrijpen hoe ze werken. Zonnebanken en zonnenhemels gebruiken fluorescentielampen die hetzelfde type ultraviolet (UV) licht uitstralen als de zon.

Dit stimuleert een reactie waardoor je huid bruin wordt. Verschillende lampen stralen verschillende soorten licht uit, die op hun beurt bepalen welk type zonnebankcrème je nodig hebt om je huid mooi en gezond te houden. Laten we eens kijken naar elk van deze soorten licht:

UVB-licht: UVB-licht wordt vaak de “brandende straal” genoemd. Is het je opgevallen dat je soms een zonnebrand krijgt als je voor het eerst van de zomer naar het strand gaat, maar bij volgende bezoeken een kleurtje krijgt? Dat komt omdat wanneer de huid UVB absorbeert, de cellen worden gestimuleerd om melanine te produceren, wat je beschermt tegen brandwonden. Het duurt echter even voordat melatonine de oppervlakte van je huid bereikt. Daarom kun je verbranden als je voor het eerst wordt blootgesteld aan de zon, maar later een gouden kleur krijgen.

UVA-licht: UVA is het zwakste type licht en dringt niet door in de huid. Maar wanneer melanine wordt blootgesteld aan UVA-stralen, oxideert het en wordt de huid bruin. Zo bruinen we. Een kleurtje is eigenlijk gewoon geoxideerde melanine op het huidoppervlak.

De lampen in een zonnebank zijn ontworpen om een ​​kleine hoeveelheid UVB te produceren om de melanineproductie te versterken en een meer geconcentreerde hoeveelheid UVA-licht om je huid bruin te maken. De sterkte van de lamp is afhankelijk van de hoeveelheid UVA- en UVB-licht die hij produceert.

Hoe zit het met roodlichttherapie?

Tijdens het bezoeken van een zonnestudio of het kopen van een zonnebank voor thuis, ben je misschien opties tegengekomen die gebruik maken van rood licht, zoals nummer 2 in onze lijst.

Infraroodlicht heeft meerdere gezondheidsvoordelen, dus je slaat eigen 2 vliegen in 1 klap als je voor dit soort zonnehemel kiest. Men denkt dat dit type licht de mitochondriën kan versterken en cellulaire schade kan herstellen. Mensen gebruiken roodlichttherapie voor pijn, ontstekingen, littekens, wonden en tal van andere aandoeningen.

– Grootte

Zorg ervoor dat je het gebied meet waar je je zonnehemel wilt plaatsen voordat je je definitieve aankoop doet. Over het algemeen zijn inklapbare zonnehemel zeer compact en kan bijna iedereen ze daardoor kwijt. Let ook op de lengte van je zonnehemel. Als je er lang bent, zul je misschien opzoek moeten naar een zonnebank die ook wat langer is.

– Digitale timer

Het is ook handig om te gaan voor een zonnehemel met een digitale timer. De digitale timer zorgt ervoor dat het bruiningsproces wordt uitgevoerd zolang de huid niet wordt beschadigd en het proces niet wordt verlengd. Een timer zorgt er dus voor dat je nooit te lang zal zonnen onder de zonnebank. Dit is ideaal als je een persoon bent die snel in slaap valt tijdens het zonnen.

– Prijs

De prijs is misschien ook een belangrijke factor voor jou. Een zonnehemel is natuurlijk niet goedkoop, maar er is wel wat verschil in prijs. Over het algemeen is een zonnehemel met extra functies, zoals infraroodlicht, natuurlijk prijziger dan de meer basic modellen. Het is daarom vooraf slim om na te denken over wat je budget is en wat je zoekt in een zonnehemel.

– Garantie

Een zonnebank kopen is een behoorlijk forse investering en je wilt natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Kijken naar de garantie is daarom ook van belang. Zorg ervoor dat je goed rondkijkt en garanties van verschillende merken vergelijkt om ervoor te zorgen dat je het beste waar voor je geld krijgt. De zonnehemel van Hapro hebben 2 jaar fabrieksgarantie, wat het gemiddelde is voor zonnehemels van hoge kwaliteit.

beste zonnehemel

Veelgestelde vragen over zonnehemels

Hopelijk heb je bij deze de beste inklapbare zonnehemel voor jou gevonden. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Hoe gebruik je een inklapbare zonnehemel?

Een inklapbare zonnehemel is zeer eenvoudig in gebruik. Het apparaat is compact en kun je gemakkelijk zelf uitklappen en boven je gewenste oppervlakte plaatsen, zoals een bed of bank. Vervolgens kun je instellen hoe lang je wilt zonnen en vanaf dan kun je lekker relaxen, terwijl je een mooi kleurtje krijgt.

Voordat je onder de zonnebank gaat is het slim om je huid te scrubben. Op deze manier kun je dode huidcellen verwijderen. Daarna moet je altijd een speciale zonnebankcrème gebruiken om je huid te beschermen.

Gebruik verder altijd een speciale veiligheidsbril en zorg ervoor dat je er niet te lang onder blijft liggen. Er moeten verder twee dagen tussen de opeenvolgende zonnebanksessies zitten, anders kun je last krijgen van bijwerkingen van zonnebanken en dit is niet goed voor je huid.

– Hoe veilig het gebruik van een zonnehemel?

Veilig bruinen onder een zonnehemel is erg belangrijk. Het is slim om je lichaam te scrubben voordat je onder de zonnebank gaat en om ervoor zorgen dat er alleen zonnebankcrème tussen de huid en de bollen van de zonnebank zit. Je moet ervoor zorgen dat je geen parfum of make-up op je lichaam of gezicht hebt voordat je onder de zonnebank gaat.

Een ander belangrijk ding is dat je de acrylplaat op de zonnebanken moet controleren, zodat je verbranding kunt vermijden. Ook mag je je mond of ogen niet openen als je onder de zonnehemel ligt, omdat dit die delen van het lichaam kan beschadigen. Het is ook erg belangrijk om een ​​veiligheidsbril te dragen op de zonnebank.

Verder moet je natuurlijk altijd verantwoordelijk omgaan met je zonnehemel. Blijf er niet te lang onder liggen en bouw het langzaam op. Overdrijf niet, zodat je op een verantwoorde en veilige manier bruin kunt worden.

– Hoe werkt een zonnehemel?

Een zonnebank / zonnehemel bootst de ultraviolette of de UV-stralen van de zon na. De veilige zonnebanken geven deze testen af ​​met UV-lampen. Ze verhogen de melanineproductie in de huid die optreedt wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan de zon. Ze helpen het lichaam een ​​mooie gouden textuur te geven en zijn daarom erg populair.

– Hoe vaak per week zou ik de zonnehemel kunnen gebruiken?

Over het algemeen wordt geadviseerd om een ​​pauze van 24 tot 48 uur aan te houden tussen twee zonnesessies op de zonnebank. Je kunt verder twee of drie bruiningssessies hebben totdat je de perfecte bruine kleur hebt bereikt en dan kun je deze behouden door dit eenmaal per week of eenmaal per twee weken te doen.

– Is het slecht om te vaak onder de zonnebank te gaan?

Als je te vaak onder de zonnebank gaat, kan dit inderdaad slecht zijn. Een zonnebank is niet veiliger dan de zon zelf. Je moet daarom altijd heel voorzichtig zijn bij het bruinen met behulp van een zonnebank of zonnehemel, omdat het overmatig gebruik ervan verbranding kan veroorzaken en tot beschadiging van de huid kan leiden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *