beste infrarood terrasverwarming

Beste infrarood terrasverwarming 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar de beste infrarood terrasverwarming? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Als je merkt dat je je naar binnen terugtrekt als de temperatuur begint te dalen, maar je toch wilt blijven genieten van je buitenruimte, dan is een infrarood terrasverwarming een geweldige oplossing. Deze speciale kachels zijn perfect als je op koudere dagen toch buiten wilt zitten en produceren een zachte stralingswarmte die de hele ruimte warm en gezellig houdt.

Een infrarood terrasverwarming gebruikt elektriciteit om een ​​staafvormig verwarmingselement te verwarmen en vervolgens infraroodstraling om die warmte naar de ruimte eromheen te verspreiden. Ze zijn er in veel verschillende soorten en vormen en zijn een uitstekende keuze voor buiten vanwege hun zachte maar effectieve warmteverdeling.

Infrarood terraskachels zijn een populaire manier om warm te blijven in de winter en zeker de investering waard. Niet elke verwarming is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen voordat je zomaar een kachel aanschaft. Om je te helpen hebben we de hele markt afgespeurd opzoek naar de beste infrarood terrasverwarming. Hier zijn 5 winnaars uitgekomen.

Lees gauw verder om de beste infrarood terrasverwarming voor jou te ontdekken!

Beste infrarood terrasverwarming 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste infrarood terrasverwarming van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar kwaliteit, prijs en klanten beoordelingen.

We hebben rekening gehouden met verschillende budgetten, door infrarood kachels in verschillende prijsklasse op te nemen. We hebben de kachels op prijs gerangschikt van hoog naar laag, zodat je in een oogopslag kunt zien welke ongeveer bij jouw budget past.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan de beste infrarood terrasverwarming voor jou uit!

1. Veito CH1800RE Infrarood Kachel

Veito CH1800RE

Als je opzoek bent naar de beste infrarood terrasverwarming dan is de Veito CH1800RE een geweldige keuze om voor te gaan. Veito introduceert de unieke Carbon Infrarood Heater Techniek

Deze nieuwste techniek genereert veel meer voelbare warmte en lagere energiekosten. Het mooie design is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. De verwarming wordt geleverd met een handige afstandsbediening en vier warmtestanden voor energiezuinig gebruik.

Deze infrarood kachel biedt, ondanks het lagere energieverbruik t.o.v. van conventionele verwarmingstechnieken zoals gas- en/of halogeen terrasverwarmingen, een aanzienlijk grotere capaciteit m.b.t. de te verwarmen oppervlakte.

De levensduur van het unieke Carbon verwarmingselement in deze Infrarood kachel is bovendien zeer lang; tot wel 10.000 uur. Halogeen infrarood buizen dienen vaak vervangen te worden na een gebruik van slechts ± 5000 branduren en verliezen al veel eerder hun rendement.

Deze infrarood terrasverwarming is ook heel veilig. De unit beschikt over een zgn. omval-beveiliging zodat de unit zichzelf uitschakelt mocht deze omgestoten worden. Daarbij zorgt de oververhittings-beveiliging ervoor dat de CH1800RE nooit te heet kan worden. De ingebouwde thermostaat functie zorgt ervoor om de vooraf ingestelde temperatuur te bereiken en te handhaven.

De stevige abs behuizing is voorzien van een topkwaliteit RVS 304 grill. De CH1800RE wordt bovendien incl. standaard geleverd.

Beste infrarood terrasverwarming onder de €180,-:

2. ICQN Infrarood Terrasverwarmer

ICQN Infrarood Terrasverwarmer

De infrarood kachel is perfect voor zowel binnen en buiten, en daardoor ook geweldig als terrasverwarming. Het biedt het hoogste infrarood verwarmingsvermogen met 2300 watt. Met zijn 4 verwarmingsniveaus tussen 730, 1170, 1650 en 2300 watt. De infrarood straalkachel is ideaal voor gebruik op verschillende plekken, zoals een terras, in de woonkamer, wintertuin, kelder, garage, balkon, kantoor/werkplaats en op camping.

Dankzij de zeer efficiënte infrarood-carbon verwarmingstechnologie wordt tot 90% van de elektrische energie omgezet in heerlijke warmte. Zo zorgt de kachel ook op koude winterdagen voor zonnige temperaturen in huis. Dankzij de infraroodtechnologie wordt de omgevingslucht niet verwarmd, maar rechtstreeks op de verlichte persoon geprojecteerd.

Deze infrarood terrasverwarming ziet er niet alleen elegant uit, maar is ook erg gebruikersvriendelijk. Je bedient hem heel eenvoudig met de meegeleverde afstandsbediening. Dankzij de digitale sleeptimer functie bespaar je onnodige stroom. Dankzij het LCD display en de carbon behuizing zorgt hij voor een kwalitatieve en een elegante uitstraling.

Als je voor hoge kwaliteit wilt kiezen dan is dit absoluut een van de beste infrarood terrasverwarmingen om voor te kiezen. Dit apparaat biedt de hoogste warmte-efficiëntie door de warmte vanuit 3 verschillende hoeken te reflecteren. Het verwarmingsoppervlakte is ongeveer 20 m².

Deze optie van ICQN is er ook in een goedkopere versie, van 1500W. Hier kun je ook voor kiezen wanneer je op de button hieronder klikt.

Beste infrarood terrasverwarming onder de €100,-:

3. KUMTEL MH-1200 Infrarood Verwarming

Ben je opzoek naar de beste infrarood terrasverwarming onder de 100 euro? Dan is De Kumtel MH-1200 infrarood verwarming een geweldige optie om voor te gaan.

Deze infrarood kachel verwarmt een gebied thuis of op kantoor snel en gelijkmatig op. Dankzij zijn compacte afmetingen is de elektrische verwarming ideaal voor gebruik binnenshuis zoals kantoor, bureau, thuis, slaapkamer, woonkamer en overal waar je hem nodig hebt. Je kunt deze kachel echter ook gebruiken om je terras te verwarmen.

De verwarming met automatische uitschakeling biedt betrouwbare bescherming tegen omvallen en oververhitting. Hierdoor is de verwarming veilig voor gezinnen met kinderen of huisdieren die ze mogelijk laten omvallen.

Het verwarmingstoestel stelt het bedrijfsvermogen tussen 1200 W en 600 W in, om energie te besparen. De verwarming heeft een slank design en dankzij de ingebouwde draaggreep kun je het apparaat overal plaatsen waar je extra warmte nodig hebt.

Beste infrarood terrasverwarming onder de €90,-:

4. Alpina Heater Terrasverwarmer

Alpina Heater Terrasverwarmer

De Alpina Heater Terrasverwarmer is met meer dan 70 zeer positieve klanten beoordelingen, op bol.com alleen al, ook een top keuze om voor te gaan. Dankzij deze hoogwaardige en fijne verwarming kun je zelfs op koudere dagen van je terras genieten. Deze vrijstaande verwarming is zowel binnen als buiten te gebruiken en werkt met infrarood verwarming.

Elektrische terrasverwarmers zijn over het algemeen een stuk zuiniger en efficiënter dan terrasverwarming op basis van gas. Waar gas verwarmers namelijk een ruimte verwarmen door middel van warmtestromen verwarmt infrarood objecten of personen in de ruimte. Zo slaat de warmte van een infrarood heater direct op jou, en niet op de ruimte daaromheen. Hierdoor kun je sneller van de warmte genieten. Infrarood terrasverwarmers zijn daarnaast ook bevordelijker in het tegengaan van stofverspreiding. Door de kleinere warmtestroom wordt stof namelijk minder snel door de ruimte verspreid.

Je neemt dit model gemakkelijk overal met je mee naartoe dankzij het geïntergreerde handvat. Hierdoor zet je de kachel makkelijk op verschillende plaatsen door het huis of op het terras. 

Deze verwarming heeft naast een efficiënte manier van verwarmen ook een aantal veiligheidsfuncties. Met zijn hittebestendige gaaswerk en speciale aanraakbescherming voorkomt deze terrasverwarmer het per ongeluk verbranden van de huid op korte afstand. Daarnaast beschikt deze verwarmer ook over kantelbeveiliging. Deze schakelaar, die zich bevindt in het onderste deel van de verwarmer, zorgt ervoor dat de heater automatisch uitschakelt wanneer deze toch omvalt.

Deze heater is perfect voor zowel binnen als buiten gebruik. De terrasverwarmer beschikt namelijk over een IP44 waarde waardoor hij aangetoond stof- en spatwaterbestendig is. Onder spatwater vallen onder andere kleine regenbuien of bijvoorbeeld drankspetters die van de eettafel af komen wanneer een glas omvalt. Daarnaast voorkomt hij over het algemeen ook de verspreiding van stof in huis.

Beste infrarood terrasverwarming onder de €60,-:

5. ICQN Infrarood Kachel

ICQN Infrarood Kachel

En dan de meest goedkope en compacte optie in ons lijstje: De ICQN Infrarood kachel. Dit is een kleine maar krachtige verwarming. Hij warmt snel op en geeft behaaglijke warmte af op de plek waar je hem neer zet.

Deze kachel is geschikt voor ruimtes van 8 m² tot 16 m² en het maximaal verwarmingsvermogen is 900 watt. Het is een kwalitatieve en veilige verwarming met hoge beoordelingen. Doordat deze verwarming zo compact en licht is, kun je hem gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Zo kun je hem zowel binnen als op je terras gebruiken.

Waarop te letten bij het kiezen voor de beste infrarood terrasverwarming

Wanneer je opzoek bent naar de beste infrarood terrasverwarming, dan zijn er een aantal factoren om in overweging te nemen. Hieronder volgt een lijstje met de belangrijkste punten om naar te kijken bij het maken van een beslissing:

– Gebiedsgrootte

Denk allereerst na over hoe groot het gebied is dat je wilt verwarmen. Vaak kunnen grotere infrarood verwarmingskachels een groter gebied verwarmen dan de kleinere compactere opties. Ook is het belangrijk om te kijken naar wat het verwarmingsvermogen uitgedrukt in Watt is.

Het maximale oppervlak dat een terrasverwarmer comfortabel zal verwarmen, is afhankelijk van verschillende variabelen. Veel terrasverwarmers zijn stralend, wat betekent dat ze hittegolven weerkaatsen in plaats van de warmte via een ventilator te verspreiden. Stralingswarmte is effectiever omdat het objecten ervoor verwarmt in plaats van alleen de lucht te verwarmen. Op een winderige dag houdt een op een ventilator gebaseerde verwarming (convectie) niemand warm als de wind de verwarmde lucht wegblaast.

Afhankelijk van het vermogen van het verwarmingselement kan een terraskachel warmte uitstralen t/m meters ver. Veel hebben de mogelijkheid om de warmteafgifte aan te passen – de verwarming lager te zetten als slechts een beetje warmte nodig is of hem op de hoogste stand te laten draaien om een ​​groter gebied te verwarmen.

– Stijlvol

Terwijl de belangrijkste functie van een terrasverwarming natuurlijk is om je warm te houden terwijl je buiten zit, doen velen een extra stap om een ​​gezellig of romantisch gevoel te creëren. Als je design van je terrasverwarming belangrijk vindt dan is dit dus ook een goede factor om naar te kijken. Kies voor de beste esthetiek een materiaal dat past bij de stijl van je huis en je terras. Een strakke roestvrijstalen terrasverwarmer zal het uiterlijk van een modern huis met een moderne inrichting verbeteren, terwijl een gietijzeren vuurplaats beter past bij een rustiek uitje in een hut.

– Veiligheid

Veiligheid is natuurlijk ontzettend belangrijk. Alles dat voldoende warmte produceert om een ​​terras te verwarmen, brengt enkele veiligheidsproblemen met zich mee. Fabrikanten verminderen het risico op brandwonden door terrasverwarmers te omhullen met materialen die koel aanvoelen of door het verwarmingselement boven een niveau te plaatsen waar mensen het kunnen bereiken (in het geval van torenverwarmers). Overweeg echter de volgende tips om een ​​terrasverwarmer veiliger te gebruiken:

  • Plaats hem op de juiste plek: Houd de terrasverwarmer uit de buurt van muren, meubels en brandbare voorwerpen.
  • Houd het waterpas: sommige terrasverwarmingen bieden een veiligheidsuitschakeling als de verwarming omvalt, maar niet alle hebben die functie. Plaats de kachel op een vlakke plek om te voorkomen dat hij omvalt.
  • Blijf erbij: laat een terrasverwarming niet aan staan ​​zonder dat er een volwassene aanwezig is.
  • Houd het bedekt: Sommige terrasverwarmers hebben een hoes. Zo niet, investeer er dan in en dek de terrasverwarmer af wanneer deze niet in gebruik is. Een hoes zorgt ervoor dat er geen insecten, vuil en puin in het verwarmingselement blazen, wat het kan verstoppen of brand kan veroorzaken.

– Draagbaarheid

Als je je terrasverwarming zowel binnen als buiten wilt gebruiken, dan is het ook handig als het een draagbaar model is. Of als je een groot terras hebt is het natuurlijk ook handig om een draagbaar model te hebben, zodat je hem van de ene kant van het terras naar de andere kant van het terras kan verplaatsen. Ga bijvoorbeeld voor een compact model die je eenvoudig kunt optillen aan een hendel, of ga voor een terrasverwarmer met wieltjes die je gemakkelijk kunt verplaatsen.

– Prijs

Misschien is de prijs ook een belangrijke factor voor jou. We hebben daarom terrasverwarmers in verschillende prijsklasse in onze lijst opgenomen. Op deze manier zit er hopelijk altijd een terrasverwarming bij die bij jouw budget past. De kleinere terrasverwarmingen zij over het algemeen natuurlijk goedkoper dan de grotere terrasverwarmingen. Kijk ook naar de verschillende functies van een bepaalde infrarood kachel, om te kijken of dit is wat je zoekt of juist niet.

– Klanten beoordelingen

Een andere factor om naar te kijken zijn de klanten beoordelingen. De klanten beoordelingen kunnen je een goed beeld geven over de kwaliteit van een bepaalde infrarood kachel. Door de beoordelingen van klanten te lezen kun je bijvoorbeeld snel achter de eventuele voor- en nadelen van een bepaalde verwarming komen. Lees wel altijd meerdere beoordelingen door om een zo eerlijk mogelijk beeld te krijgen. Beoordelingen zijn namelijk altijd subjectief, dus door meerdere beoordelingen door te lezen of door naar het gemiddelde van alle beoordelingen te kijken krijg je altijd een algemeen en eerlijk beeld.

In ons onderzoek naar de beste infrarood terrasverwarming hebben we ook grondig gekeken naar de klanten beoordelingen. We hebben meerdere reviews doorgelezen om uiteindelijk tot deze top 5 te komen. Alle opties in onze lijst hebben hoge beoordelingen en zijn van hoge kwaliteit. Hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet, voor welke optie je ook gaat.

beste infrarood terrasverwarmer

Veelgestelde vragen over infrarood terrasverwarmingen

Hopelijk heb je bij deze de beste infrarood terrasverwarming voor jou gevonden. Mocht je verder nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Is een infrarood terrasverwarming duur om te gebruiken?

Dat is afhankelijk van hoe vaak je het gebruikt en welke terrasverwarmer je aanschaft. Een infraroodverwarming heeft elektriciteit nodig om te werken, maar afhankelijk van de grootte en het wattage verschilt het energieverbruik van elk model. De meeste variëren van 650 W tot 2000 W, en hoewel de onderkant van de schaal minder krachtig is, heeft deze mogelijk geen energiezuinige functies die het goedkoper maken om te gebruiken.

– Welke buitenverwarmer geeft de meeste warmte af?

Een warmtestraler is beter in het verwarmen van het gebied direct ervoor, maar een door een ventilator aangedreven kachel blaast de lucht verder, zelfs als de warmte tijdens het proces enigszins wordt verdund. Stralingsverwarmers kunnen in verschillende soorten worden geleverd, zoals gas of elektriciteit, dus het hangt ook af van de constructie en andere ontwerpkenmerken wat de meeste warmte zal afgeven.

– Werken terrasverwarmers in de winter?

Ja zeker, terrasverwarmers zijn speciaal ontworpen voor de winter en de koudere dagen en ze kunnen buiten worden gebruikt in ruimtes zoals terrassen. Zorg er echter wel voor dat de kachel niet wordt blootgesteld aan vocht zoals sneeuw of regen, omdat dit ernstige schade kan veroorzaken, vooral als je een terrasverwarming op elektriciteit bezit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *