beste hooikoorts medicijn

Beste hooikoorts medicijn: Top 3!

Verpest hooikoorts je zomer? Dat hoeft niet zo te zijn als over het beste hooikoorts medicijn beschikt! Er zijn verschillende soorten medicijnen en behandelingen om hooikoorts onder controle te krijgen.

De beste hooikoorts medicijnen zijn niet alleen voor de zomer – ze verlossen je het hele jaar door van de ellende van allergieën. Neussprays openen je luchtwegen om benauwdheid te verlichten, oogdruppels verlichten droge en jeukende ogen, en tabletten kunnen een einde maken aan de ellende van een hele reeks hooikoortssymptomen, van huiduitslag tot niezen.

Al deze hooikoortsbehandelingen werken op enigszins verschillende manieren, en hoewel het vinden van de beste hooikoorts medicijn voor jouw symptomen een beetje vallen en opstaan ​​kan vergen, zijn we hier om te helpen.

We zijn opzoek gegaan naar het beste hooikoorts medicijn en daar is een top 3 uitgekomen. Daarnaast hebben we nog 2 geweldige medicijn-vrije manieren om te dealen met hooikoorts opgenomen in dit artikel.

Lees gauw verder om het beste hooikoorts medicijn voor jou te ontdekken!

Beste hooikoorts medicijn – Top 3

We zijn opzoek gegaan naar het beste hooikoorts medicijn en daar is een top 3 uitgekomen. In deze top 3 hebben we verschillende producten opgenomen om de klachten die gepaard gaan met hooikoorts te verlichten. 

De eerste optie is een hooikoortskuur van 4 maanden, de tweede een neusspray en de derde een oogspray. Je kunt deze producten met elkaar gebruiken, maar de kans is groot dat als je de 4-maandenkuur van Jacob Hooy volgt dat je geen tot nauwelijks last van je oren en ogen zult hebben.

Bovendien hebben we ook nog twee opties in deze lijst opgenomen om hooikoorts te beheersen zonder medicijnen: een anti-allergie apparaat en een neusdouche.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan het beste hooikoorts medicijn of hulpmiddel voor jou uit!

Beste hooikoorts medicijn – Tabletten:

1. Jacob Hooy Hooyfree Hooikoortskuur 

Beste hooikoorts medicijn

Jacob Hooy Hooikoorstkuur is een zeer effectieve hulp bij hooikoorts. Het bevat een 4-maandenkuur met 50 tabletten. De kuur biedt ondersteuning tijdens het hooikoortsseizoen en geeft pollen minder kans. De tabletten worden voornamelijk gedurende de maanden januari t/m september aanbevolen.

De kuur bestaat uit smelttabletjes op natuurlijke basis. Je dient elke week 1 tablet te nemen, bij voorkeur steeds op dezelfde dag van de week. Voor het beste resultaat dien je het product het hele hooikoortsseizoen door te gebruiken.

Beste hooikoorts medicijn – Neusspray:

2. Prevalin Hooikoorts Neusspray Extra Sterk

Als je last hebt van hooikoorts of vergelijkbare allergische reacties, dan is Prevalin Neusspray Extra Sterk een geweldige oplossing! De neusspray werkt lokaal in de neus en remt het vrijkomen van histamine waardoor er geen hooikoortsklachten optreden. Deze neusspray helpt onder andere bij verschijnselen zoals:

  • Loopneus
  • Verstopte neus
  • Niesbuien
Werking:

Deze neusspray legt een beschermend laagje aan over de zogenoemde ‘mestcellen’ in de neus. Mestcellen zijn cellen waarin het lichaam stoffen bewaart die gevaarlijke indringers onschadelijk kunnen maken. Pollen in de lucht worden in het lichaam opgevangen door antistoffen die vastzitten aan mestcellen. De mestcel wordt hierdoor geprikkeld en geeft allerlei actieve stoffen af, waaronder histamine. Hierdoor ontstaan de nare verschijnselen van hooikoorts zoals jeuk, niesbuien en geïrriteerde ogen. Prevalin Neusspray Extra Sterk zorgt ervoor dat de histamine niet kan vrijkomen, waarmee de hooikoortsklachten in de neus worden tegengegaan.

Gebruik:

De gebruikelijke dosering voor volwassenen en kinderen is 1 verstuiving in elk neusgat per keer, om de 6 à 8 uur. Om de beschermende laag in de neus optimaal in stand te houden, is het belangrijk om de Prevalin Neusspray Extra Sterk te blijven gebruiken zolang er pollen in de lucht zijn.

Beste hooikoorts medicijn – Oogdruppels:

3. Prevalin Hooikoorts Oogdruppels

Een aantal van de vervelende allergische reacties van hooikoorts hebben te maken met de ogen. Tranende, jeukende, branderige of rode ogen zijn veel voorkomende hooikoortsklachten. De oogdruppels van Prevalin kunnen hierbij helpen.

Werking:

Prevalin Oogdruppels leggen een preventief beschermend laagje aan over de zogenoemde ‘mestcellen’ in het oog. Mestcellen zijn cellen waarin het lichaam stoffen bewaart die gevaarlijke indringers onschadelijk kunnen maken. Pollen in de lucht worden in het lichaam opgevangen door antistoffen die vastzitten aan mestcellen. De mestcel wordt hierdoor geprikkeld en geeft allerlei actieve stoffen af, waaronder histamine. Hierdoor ontstaan de nare verschijnselen van hooikoorts zoals jeuk, niesbuien en geïrriteerde ogen. Prevalin Oogdruppels zorgen ervoor dat de histamine niet kan vrijkomen, waarmee de hooikoortsklachten in de ogen worden tegengegaan.

Deze oogdruppels helpen je snel van allergieklachten af. De oogdruppels helpen bij het voorkomen of (nagenoeg) verdwijnen van verschijnselen zoals:

  • Rode ogen
  • Tranende ogen
  • Gezwollen oogleden
  • Branderigheid en jeuk van het oog
Gebruik:

De gebruikelijke dosering voor volwassenen en kinderen is vier- tot zesmaal daags één tot twee druppels in ieder oog. Voor het beste effect is het belangrijk om regelmatig te druppelen. Hierdoor blijft de beschermende laag optimaal in stand en ben je beter bestand tegen de symptomen van hooikoorts.

Prevalin Oogdruppels kunnen goed naast de Prevalin Neussprays en tabletten gebruikt worden, die andere klachten zoals niezen en loopneuzen verlichten.

Hooikoorts beheersen zonder medicijnen

– Medisana Medinose 2 Slim – Anti-Allergie Apparaat

medisana anti allergie apparaat

Hierboven hebben we een aantal van de beste hooikoorts medicijnen besproken. Er zijn echter ook nog wat andere opties, waaronder een anti-allergie apparaat. De Medinose 2 slim is het enige anti-allergie apparaat tegen hooikoorts, huisdier- en huisstofallergie zonder bijwerkingen of medicijngebruik.

Met dit apparaat kun je voorgoed afrekenen met wekenlange irritatie aan de bovenste luchtwegen door slechts twee keer per dag enkele minuten lichttherapie te ondergaan. Het is de ideale oplossing voor mensen die geen baat hebben bij de toch al dure medicijnen of veel last hebben van bijwerkingen hiervan.

Werking:

Door middel van twee nauwkeurig bepaalde lichtgolf lengtes zorgt het apparaat voor een dubbel krachtige aanpak van geïrriteerde neusslijmvliezen, namelijk op 2 verschillende fronten: de receptoren in het neusslijmvlies raken door het 660 NM rode LED-licht langzaam immuun voor stoffen die de hooikoorts-irritatie veroorzaken en daarnaast zorgt de 940 NM infrarood golflengte voor een verbeterde doorbloeding en vergroot zo zuurstoftoevoer en de afvoer van afvalstoffen. Hierdoor zul je  minder last hebben van je allergie en kunnen de klachten zelfs vrijwel geheel verdwijnen.

Door twee maal per dag drie minuten deze lichttherapie toe te passen, worden de klachten langzaam minder. Na de eerste positieve effecten kan de behandelingsfrequentie desgewenst afgebouwd worden naar één behandelingen per dag. De Medinose 2 Slim schakelt automatisch uit na drie minuten en is compact, lichtgewicht, draadloos en waterbestendig. Een handige harde opbergcase wordt ook meegeleverd waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe neemt.

Je kunt dit anti-allergie apparaat gebruiken als je al klachten hebt, maar ook preventief. Als je weet dat je in een bepaalde periode van het jaar, last hebt van een allergie, kun je al starten met de behandeling vóór deze periode. Dit zal ervoor zorgen dat de klachten niet of nauwelijks zullen optreden.

– Novabeau Neusdouche 

Novabeau Neusdouche

Als je van die vervelende hooikoorts en verstopte neus afwilt, dan is deze neusdouche van Novabeau ook een geweldige oplossing. Het maakt je neus helemaal schoon en verlost je van al je neusproblemen. Het verlost je van die vervelende verstopte neus, maar het helpt ook  bij een loopneus, droge neusholtes, niezen, sinusitis en hooikoorts. Het is natuurlijk ook geschikt voor een gewone dagelijkse neusverzorging. Niets is fijner dan een vrije en frisse neus.

Deze neusspoeling is gemakkelijk om te gebruiken. Kies één van de twee verschillende opzetstukken. Je hebt een opzetstuk met 1 gat, dat zorgt voor een sterkere waterstroom en dan heb je een opzetstuk met 3 gaten, die zorgen voor een zachtere waterstroom. Bevestig het opzetstuk aan de tuit en draai het vast aan het reservoir.

In dat reservoir kan 300 ml water. Voor een pijnloze werking, gebruik je het beste lauwwarm water. De zoutzakjes die bij in je bestelling zitten bevatten de juiste hoeveelheid aan zout.

Onderaan de neusdouche bevindt zich een drukknop die het water laat spoelen wanneer je erop drukt, en ook weer kan laten ophouden. Je kan de spoelkracht controleren door harder of zachter in de fles te knijpen aan de zijkanten. Het bovenste stuk heeft een hoek van 60° voor een veilig gebruik en terugstroompreventie. Er zit ook een rubberen ringkussen in, dat ervoor zorgt dat er geen water overloopt.

Je ontvangt bij deze neusdouche ook extra zoutzakjes en een neusspray.

Wat is het beste hooikoorts medicijn voor mij?

Wat het beste hooikoorts medicijn voor de ene persoon is, hoeft niet per sé de beste optie voor de andere persoon te zijn. De beste tip die we je kunnen geven is om je symptomen je gids te laten zijn.

Sommige mensen vinden dat hooikoorts ademhalingsproblemen veroorzaakt, terwijl anderen meer last hebben van jeukende huid of rode, geïrriteerde ogen. Bepaalde symptomen zullen beter reageren op bepaalde behandelingen. Als je vooral veel last hebt van je ogen, ga dan voor oogdruppels. Als je meer last hebt van je neus, ga dan voor neusspray. Als je weer andere klachten hebt of van alles een beetje hebt, kunnen tabletten de beste optie zijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *