beste hoestdrank

Beste hoestdrank 2023: Top 3!

Of je nou opzoek bent naar de beste hoestdrank voor vastzittend slijm of de beste hoestdrank voor kriebelhoest of voor wat voor hoest dan ook, we zijn er voor je met het beste hoestmiddel!

Er zijn maar weinig dingen zo vervelend als proberen de dag door te komen met een vervelende hoest – of misschien nog erger de nacht door te komen met een hoest. Voor beide situaties zijn er gelukkig een aantal vrij verkrijgbare hoestmiddelen die kunnen helpen.

Lees de korte omschrijvingen van onze top 3 door om erachter te komen wat de beste hoestdrank voor jou is.

Wat is de beste hoestdrank?

Er is niet persé één beste hoestdrank, er zijn verschillende goede hoestmiddelen op de markt. Echter zijn er ook ‘slechte’ hoestdranken die meer kwaad dan goed doen. Het is dus goed dat je opzoek bent naar de beste hoestdrank! Hieronder hebben we 3 van de beste opties voor je op een rijtje gezet. Hierbij is gekeken naar de werking, de ingrediënten en naar de klanten beoordelingen. 

Je kunt de hoestdranken aanschaffen door op de naam of op de afbeelding te klikken.

Deze hoestdrank van Dampo is geschikt voor alle soorten hoest, dus of je nu last hebt van vastzittend slijm of een kriebelhoest, deze spray is je redder in nood.  Dit hoestmiddel is gemaakt van natuurlijke planten extracten die verlichting en een verzachtend effect geven voor droge en vastzittende hoest tijdens de nacht. Nachtelijjke hoest kan vervelend zijn en je wakker houden. Deze hoestdrank vermindert het hoesten tijdens de nacht, wat helpt voor een goede nachtrust.

De natuurlijke plantenextracten hebben een hydraterende en verzachtende werking op de slijmvliezen van de bovenste luchtwegen. Hierdoor wordt irritatie van het slijmvlies en de keel bij droge hoest verlicht. Het slijm bij vastzittende hoest wordt los gemaakt, waardoor het makkelijker op te hoesten is. Daarnaast helpen de plantenextracten de slijmvliezen te beschermen en de functies van de bovenste luchtwegen te bevorderen.

Wat voor soort hoest je ook hebt, Daro Hoest Siroop kan je helpen hier snel vanaf te komen. Het is een populair merk dat niet voor niets veel verkocht wordt. Het verzacht een geïrriteerde keel binnen enkel minuten na inname. Hierdoor neemt het hoesten af. De Siroop is heerlijk van smaak en bevat geen kleurstoffen of lactose. De Daro 4 in 1 Alle Hoest siroop werkt snel en effectief. De unieke formulering met een viervoudige werking behandelt zowel keelpijn, prikkelhoest, droge hoest als vastzittende hoest. 

Beste hoestdrank voor kinderen:

Als je kind last heeft van een vervelende hoest is het logisch dat je opzoek gaat naar de beste hoestdrank voor je kind. Bronchostop DIRECT Junior met honing zorgt voor directe verlichting van elke soort hoest. De hoestdrank kalmeert de hoestreflex bij vastzittende hoest, kriebel- en prikkelhoest. Dit hoestmiddel werkt als een balsem die het ontstoken slijmvlies in de keel bedekt en daardoor verzacht.

Bronchostop bevat naast honing een combinatie van natuurlijke ingrediënten die elke soort hoest aanpakt.

De voordelen van Bronchostop DIRECT Junior:

 • Verlicht snel elke hoest tijdens een verkoudheid
 • Verlichtend bij vastzittende hoest door taai slijm
 • Verzachtend bij droge prikkelhoest
 • Bevat honing en heemswortel
 • Bevat geen alcohol
 • Lactose-en glutenvrij

Bronchostop DIRECT Junior is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar, maar ook voor volwassenen. Als je kind het lastig vindt om hoestdrank te nemen, meng het dan met water of los het op een kopje thee of een ander drankje.

Wanneer heb je hoestdrank nodig?

Meestal heeft een hoest geen behandeling nodig. Een hoest door verkoudheid of griep gaat meestal vanzelf over. Soms kunnen hoestmedicijnen echter zeer nuttig zijn als je hoest je wakker houdt of je dagelijkse activiteiten verstoort. Ook als je merkt dat je al dagenlang of misschien zelfs wekenlang last hebt van een vastzittende of kriebelhoest, kan het handig zijn om naar de beste hoestdrank opzoek te gaan.

Sommige soorten hoest mogen niet worden behandeld met hoestmiddelen, omdat de hoest helpt om je longen schoon te houden, zodat je kunt ademen. Voorbeelden zijn hoesten veroorzaakt door roken, emfyseem, longontsteking, astma of chronische bronchitis.

Hoe werken hoestdranken?

Niet elke hoestdrank is hetzelfde en sommige hebben een iets andere werking dan anderen. Dit ligt aan de ingrediënten die gebruikt worden. De meeste hoestdranken bevatten echter hoestonderdrukkers. Ze verlichten je hoest door de hoestreflex te blokkeren. Sommige hoestdranken zorgen ook voor dunner slijm. Dit kan je hoest helpen om het slijm uit je luchtwegen te verwijderen. Extra drinken helpt ook om het slijm dun te houden.

Hoe kun je hoestmiddelen het beste bewaren?

Allereerst: Bewaar alle medicijnen op een afstand, buiten het bereik en zicht van jonge kinderen en eventueel dieren. Door medicijnen op een koele, droge plaats te bewaren, wordt voorkomen dat ze minder effectief worden voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Bewaar medicijnen dan ook niet in badkamers of badkamerkasten, die vaak heet en vochtig zijn.

Welke symptomen behandelen hoestdranken

Het ligt er natuurlijk aan voor welke hoestdrank je gaat, maar de beste hoestdrank behandeld veel symptomen, meer dan je misschien zou verwachten. De volgende zijn veel voorkomende tekenen en symptomen die gepaard kunnen gaan met hoesten, en welke hoestdranken kunnen behandelen:

 • Slechte smaak in de mond
 • Maagzuur
 • Heesheid
 • keelontsteking
 • Slijm
 • Loopneus of verstopte neus
 • Keelpijn

Kunnen er bijwerkingen zitten aan het nemen van hoestdrank?

Over het algemeen niet. Gezonde volwassenen ervaren gewoonlijk geen bijwerkingen van hoestmiddelen. Let wel op, want soms kunnen deze geneesmiddelen wel prikkelbaarheid, slaperigheid of duizeligheid veroorzaken. Bijwerkingen kunnen een punt van zorg zijn voor mensen die gezondheidsproblemen hebben, ouderen zijn of langdurig hoestmiddelen gebruiken.

Hoestmedicatie wordt vaak gecombineerd met decongestiva, antihistaminica en/of pijnstillers. Als je 1 van deze combinatiegeneesmiddelen gebruikt, is het ook altijd belangrijk om elk van de actieve ingrediënten en de interacties die ze kunnen hebben met andere geneesmiddelen die je gebruikt te begrijpen.

Worden alle soorten hoest op dezelfde manier behandeld?

Hoest kan op verschillende manieren behandeld worden, afhankelijk van of het een natte of droge hoest is. Mensen met natte hoest hebben slijmophoping en moeten een slijmoplossend middel nemen om het slijm te verdunnen en het hoesten gemakkelijker te maken. Voor droge hoest, die vaak wordt veroorzaakt door een irriterend middel, helpen hoestmedicijnen met een onderdrukker de hoest te kalmeren.

Sommige van de beste hoestdranken werken tegen alle verschillende soorten hoesten. Zo hebben we in onze lijst een aantal van de beste hoestdranken opgenomen, welke je overal voor kunt inzitten. Als je enkel opzoek bent naar een slijmoplosser, bekijk hier dan een lijst met de beste slijmoplossers.

Voor mensen met chronische hoest bij wie de symptomen niet onder controle kunnen worden gehouden met vrij verkrijgbare medicijnen tegen hoest, kan je arts verdere onderzoeken uitvoeren, zoals longfunctietesten, bloedonderzoek en röntgenfoto’s om te bepalen of er een onderliggende gezondheidstoestand is, zoals astma, chronische obstructieve longziekte, bronchitis, longontsteking en cystische fibrose. Je dient specifieke behandelingsopties met je arts te bespreken.

Hebben kinderen speciale hoestdrank voor kinderen nodig?

Ja voor kleine kinderen wordt het zeker aangeraden om op zoek te gaan naar vrij verkrijgbare hoestdranken die speciaal gemaakt zijn voor kinderen. Praat eventueel met een arts of apotheker over de ingrediënten om er zeker van te zijn dat de hoestdrank veilig is voor kinderen. Een hoestmiddel dat veilig is voor kinderen van 6 jaar en ouder, is bijvoorbeeld mogelijk niet veilig voor een kind van 4 jaar. Het is belangrijk om etiketten te lezen voor specifieke leeftijdsaanbevelingen en geef kinderen nooit hoestmedicijnen die zijn verpakt voor gebruik door volwassenen.

Zo mogen hoestdranken die codeïne of hydrocodon bevatten, alleen door volwassenen mogen worden gebruikt. Ze zijn niet geïndiceerd voor gebruik bij personen onder de 18 jaar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *