beste glucosamine

Beste glucosamine 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste glucosamine supplement? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Glucosamine supplementen worden steeds populairder om gewrichtspijn en stijfheid te bestrijden. Dit is de belangrijkste reden waarom meer en meer mensen naar glucosamine supplementen grijpen.

Glucosamine, dat meestal afkomstig is van schaaldieren, kan veelbelovend zijn als het op de juiste manier wordt gedoseerd. Het supplement kan mogelijk mensen helpen die last hebben van gewrichtspijn, omdat het ingrediënt collageen kan verhogen en ontstekingen kan verminderen. Dit betekent dat glucosamine supplementen bijzonder goed kunnen helpen bij voor mensen die aan artrose lijden.

Niet elk glucosamine supplement is echter van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk om eerst wat onderzoek te doen voordat je een supplement aanschaft. Om je te helpen hebben we de hele markt afgespeurd opzoek naar de beste glucosamine supplementen. Hier zijn 5 toppers uitgekomen.

Lees gauw verder om een lijst met de beste glucosamine supplementen te ontdekken!

Beste glucosamine 2023 – Top 5

We zijn opzoek gegaan naar de beste glucosamine van 2023 en daar is een top 5 uitgekomen. Bij het samenstellen van deze top 5 hebben we gekeken naar de kwaliteit, ingrediënten, prijzen en beoordelingen.

Bekijk de verschillende opties, lees de korte beschrijvingen door, vergelijk eventueel de prijzen en beoordelingen en kies op basis daarvan het beste glucosamine supplement voor jou uit!

1. Lucovitaal Glucosamine Chondroitine

Als je opzoek bent naar de beste glucosamine, dan kan Lucovitaal je daaraan helpen. Glucosamine Chondroïtine van Lucovitaal® bevat 1500 mg Glucosamine en 500 mg Chondroïtine per dagdosering. Dit is de geadviseerde elementaire hoeveelheid en dus de beste  dosering.

Glucosamine en chondroïtine zijn bestanddelen van bindweefsel en kraakbeen. Chondroïtine sulfaat is een glycosaminoglycaan dat van nature in kraakbeen wordt aangetroffen. Glucosamine is een lichaamseigen stof die wordt gevormd uit glucose en het aminozuur glutamine. Glucosamine Sulfaat is een zeer goed opneembare vorm van Glucosamine.

2. Davitamon Glucosamine 

Davitamon Glucosamine

Een andere Glucosamine van hoge kwaliteit is Davitamon. Dit supplement helpt voor het aanmaak van kraakbeen in gewrichten. Het zorgt ervoor dat je soepel kunt blijven bewegen en dat je kraakbeen en gewrichten gezond zijn. Deze werken als een kussen om schokken op te vangen, en zijn dus zeer belangrijk.

Davitamon Glucosamine bevat mangaan en vitamine C. Vitamine C is goed voor behoud van gezond kraakbeen. Mangaan draagt bij aan de normale vorming van bindweefsel o.a. in de knieën, heupen, ellebogen en vingers en draagt bovendien bij aan de instandhouding van gezonde botten. Davitamon Glucosamine bevat ook 1500 mg glucosaminesulfaat.

Dit supplement is glutenvrij en lactosevrij. Bovendien is het geheel vrij van conserveermiddelen. Het aanbevolen gebruik is 1 capsule per dag.

3. Swanson Glucosamine, Chondroitine & MSM 250/200/150

beste glucosamine

In je zoektocht naar de beste glucosamine, is Swanson zeker ook een geweldig merk om te overwegen. Dit Glucosamine, Chondroitin & MSM van Swanson bevat de perfect op elkaar afgestemde hoeveelheden van deze stoffen.

Neem deze ‘drie-in-één’ tablet van Swanson Health als je van sport met hoge impact houdt, een voorgeschiedenis van letsel hebt of gewoon actief wilt blijven. Glucosamine, chondroïtine en methylsulfonylmethaan (MSM) komen van nature voor in gewrichten, kraakbeen en bindweefsel en zijn enorm populaire ingrediënten in sportvoeding.

Swanson is een voorloper op de markt van vitamines en mineralen. Ze hebben een extreem groot assortiment met alleen maar toppproducten voor de allerbeste prijs. Swanson bestaat inmiddels 45 jaar en het merk staat voor hoge kwalitiet. Het is een echt familiebedrijf, kwalitatief, hoogwaardig en service staan hoog in het vaandel. Ze werken met de beste ingrediënten, met de juiste garanties en goede werkomstandigheden.

Ditzelfde supplement is er ook in een hogere dosering, namelijk 500/400/200 -> Bekijk hier

4. Now Foods Glucosamine

now foods glucosamine

Now Foods is ook een goede optie om voor te gaan als je opzoek bent naar de beste glucosamine. Het Glucosamine supplement van Now Foods bevat 60 vegicaps per verpakking en 830 mg elementair glucosamine per vegicap. Dit is een goede en effectieve dosering. Het supplement is van top kwaliteit en heeft een sterke prijs-kwaliteit verhouding.

De aanbevolen dosering is 1 tot 2 capsules per dag innemen met water. Het wordt aangeraden om dit bij voorkeur tijdens een maaltijd in te nemen.

5. Etos Glucosamine Chondroitine

Etos Glucosamine Chondroitine

Etos heeft ook Glucosamine van hoge kwaliteit. Deze Glucosamine Chondroïtine Tabletten bevatten mangaan (0,3 mg), koper (0,15 mg) en vitamine C (12 mg). Mangaan is, zoals je nu waarschijnlijk wel weet, goed voor de opbouw van kraakbeen in de gewrichten. Koper draagt bij tot de instandhouding van soepel bindweefsel en vitamine C is van belang voor de vorming van collageen wat belangrijk is voor de botten.

Glucosamine (1200 mg) is een lichaamseigen stof en wordt door het kraakbeen zelf aangemaakt, naarmate we ouder worden kan dit minder worden. Het is daarom belangrijk om dit supplement te nemen. De aanbevolen dosering van dit supplement is driemaal daags tijdens de maaltijd 1 tablet innemen met water.

Waarop te letten bij het kiezen voor de beste glucosamine

Wanneer je opzoek bent naar de beste glucosamine zijn er een aantal factoren om goed te overwegen. Hieronder volgt een lijstje met de belangrijkste punten om naar te kijken bij het maken van een beslissing.

– Ingrediënten

In je zoektocht naar de beste glucosamine, is het belangrijk om naar de ingrediëntenlijst te kijken. Wil je voor een supplement gaan wat alleen glucosamine bevat? Of wil je voor een combinatie product gaan, zoals een combinatie van glucosamine en chondroitine, of met bijvoorbeeld MSM erbij. Naast de actieve ingrediënten, wil je geen extra toevoegingen die niets goed voor je doen. Bij het kiezen van de beste glucosamine supplementen hebben we ook gekozen voor eenvoudige ingrediënten, zonder eventuele nutteloze of zelfs schadelijke toevoegingen.

– Dosering en effectiviteit

De dosering en daarmee de effectiviteit is natuurlijk een ook belangrijke factor, wanneer je opzoek bent naar het beste glucosamine supplement. De hoeveelheid aanwezige glucosamine zal van formule tot formule verschillen, evenals de behoeften van de consument. Je wilt ervoor zorgen dat je glucosamine supplement een dosering heeft die voldoet aan jouw behoeften. Uit onderzoek blijkt dat de meest effectieve dosis minimaal 1.500 mg glucosamine per dag is. Daarom hebben veel keuzes in onze lijst deze dosering, of wordt het aangeraden om 2 of 3 capsules per dag te nemen voor dezelfde dosering.

– Prijs

De prijs van glucosamine is over de hele linie redelijk, maar het is nog steeds een belangrijke factor bij het beslissen wat het beste glucosamine supplement voor jou is. Glucosamine varieert in prijs afhankelijk van aanvullende ingrediënten en dosering. Onze duurste optie op deze lijst is net iets boven de 30 euro maar als je dat nog iets te veel vindt om uit te geven, zijn er ook opties die wat minder kosten en toch een stevige dosis glucosamine bevatten – je bent misschien gewoon beperkter in extra ingrediënten .

Over het algemeen kunnen een uitgebreidere ingrediëntenlijst, de kwaliteit van de ingrediënten en hogere doseringen uiteindelijk meer kosten. Als je alleen op zoek bent naar glucosamine, zijn er uiterst eenvoudige, ongecompliceerde glucosamine supplementen in onze lijst die tegen een uiterst betaalbare prijs verkrijgbaar zijn.

– Allergieën en levensstijl

Allergieën en je levensstijl zijn beide zeer belangrijke factoren om te overwegen als het gaat om suppletie met glucosamine. Aangezien glucosamine afkomstig is van schaaldieren, is het geen geschikt supplement voor veganisten of vegetariërs. Het wordt geadviseerd dat degenen die last hebben van allergieën voor schaaldieren of degenen die koosjer eten, ook wegblijven van glucosesupplementen.

– Klanten beoordelingen

In je zoektocht naar de beste glucosamine supplementen kan het ook slim zijn om de klanten beoordelingen door te lezen. Klanten beoordelingen kunnen een handig hulpmiddel zijn om kwaliteit supplementen te vinden. Als veel klanten zeer tevreden zijn over een bepaald supplement, betekent dit meestal dat het ook een goed supplement heeft met hoge effectiviteit. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde, een supplement met lage beoordelingen is meestal ook een supplement van lage kwaliteit die niet echt effectief blijkt te zijn. We raden je daarom aan om altijd voor een product met positieve klanten beoordelingen te gaan.

In ons onderzoek naar de beste glucosamine supplementen hebben we ook grondig gekeken naar klanten reviews. We hebben enkel supplementen met hoge beoordelingen in onze lijst opgenome. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je een supplement van hoge kwaliteit aanschaft, voor welke optie je ook gaat.

resveratrol supplement

Veelgestelde vragen over glucosamine

Hopelijk heb je bij deze het beste glucosamine supplement voor jou gevonden. Mocht je verder nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Wat is glucosamine?

Glucosamine is een stof die van nature in je lichaam voorkomt. Chemisch gezien is het geclassificeerd als een aminosuiker. Het dient als bouwsteen voor een verscheidenheid aan functionele moleculen in je lichaam. Het wordt vooral erkend vanwege zijn rol bij het ontwikkelen en onderhouden van het kraakbeen in je gewrichten.

Glucosamine wordt ook aangetroffen in sommige dierlijke en andere niet-menselijke weefsels, waaronder schelpen van schaaldieren, botten van dieren en schimmels. Van deze natuurlijke bronnen worden vaak aanvullende vormen van glucosamine gemaakt.

Dit supplement wordt vaak gebruikt om gewrichtsaandoeningen zoals artrose te behandelen en te voorkomen. Het wordt meestal ingenomen in de vorm van een capsule of tablet.

– Heeft een glucosamine supplementen bijwerkingen?

Glucosamine supplementen zijn over het algemeen veilig om te nemen en er zitten meestal geen bijwerkingen aan verbonden. Net zoals met elk ander supplement zouden er in sommige gevallen wel milde bijwerkingen mee gepaard kunnen gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan misselijkheid en overgeven, diarree, maagzuur of buikpijn.

Je mag bovendien geen glucosamine gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft vanwege een gebrek aan bewijs over de veiligheid ervan. Weet ook dat glucosamine een klein hypoglycemisch effect kan hebben bij mensen met diabetes type 2, hoewel het risico relatief laag is. Als je diabetes hebt of diabetesmedicatie gebruikt, overleg dan met je arts voordat je glucosamine inneemt.

– Waarom zouden mensen glucosamine nemen?

Glucose kan artrose onder controle houden door de glucosaminevoorziening van het lichaam te herstellen en beschadigd kraakbeen te herstellen. Het is daarom een geweldig supplement om te nemen als je artrose of andere gewrichtsproblemen hebt.

Glucosamine wordt vaak gecombineerd met chondroïtinesulfaat, een molecuul dat van nature in kraakbeen aanwezig is. Chondroïtine geeft kraakbeenelasticiteit en wordt verondersteld de vernietiging van kraakbeen door enzymen te voorkomen.

In sommige gevallen wordt glucosamine ook gecombineerd met methylsulfonylmethaan (MSM) in voedingssupplementen.

– In welke situaties kun je glucosamine gebruiken?

Bij gebruik in alternatieve geneeskunde beweren voorstanders dat glucosamine kan helpen bij de volgende gezondheidsproblemen:

  • Suikerziekte
  • Hoge cholesterol
  • Ontsteking
  • Inflammatoire darmziekte (zoals colitis ulcerosa)
  • Artrose
  • Reumatoïde artritis
  • Temporomandibulaire gewrichtsaandoening

– Zijn er voedselbronnen die glucosamine bevatten?

Nee die zijn er niet. Er zijn geen gewone voedingsmiddelen die je kunt eten om aan glucosamine te komen. Glucosamine supplementen worden vaak afgeleid van de schelpen van garnalen, kreeften en krabben, en het wordt niet aanbevolen om schelpen zelf in welke vorm dan ook te consumeren.

– Is glucosamine veilig voor langdurig gebruik?

Ja dat is het. Glucosamine supplement zijn niet alleen effectief en veilig voor kortharig gebruik, maar ook voor lange termijn gebruik.

– Zal glucosamine mijn gewrichtspijn helpen verlichten?

Het is niet gegarandeerd dat glucosamine gewrichtspijn en stijfheid zal verlichten, maar de kans is wel groot. Dit is waar het supplement veel voor gebruikt wordt en klanten zijn zeer tevreden. Onderzoeken en studies hebben ook uitgewezen dat het een zeer nuttig hulpmiddel kan zijn bij het bestrijden van gewrichtspijn. Je kunt het altijd uitproberen en zien of het voor jou ook zo goed werkt.

– Hoeveel glucosamine moet ik dagelijks innemen?

De huidige aanbeveling voor dagelijkse inname voor gewrichtsverlichting is minimaal 1.500 mg per dag.  Dit is de aanbevolen hoeveelheid om mogelijk gewrichtspijn en -ontsteking te verlichten. In sommige opties op onze lijst zit er minder in 1 capsule. In dat geval zal de fabrikant ook adviseren om 2 of zelfs 3 capsules per dag te pakken, zodat je toch de juiste hoeveelheid binnen krijgt.

– Hoeveel kost glucosamine ongeveer?

Glucosamine is een relatief goedkoop supplement in vergelijking met sommige andere supplementen. Als je last heeft van ontstekingen, of gewrichtspijn en stijfheid, kan glucosamine daarom een goedkope oplossing zijn. De verschillende opties in onze lijst kosten tussen de €12,- en €35,-.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *