simia retinol serum review

Beste serum voor het gezicht: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste serum voor het gezicht? Dan ben je hieraan het juiste adres!

Gezichtsserum is een essentieel huidverzorgingsproduct dat je na het reinigen, maar vóór het aanbrengen van je dag- of nachtcrème, kunt gebruiken. Het doel van een serum is om krachtige ingrediënten rechtstreeks aan je huid af te geven.

Wat serums bijzonder maakt, is dat ze bestaan uit kleinere moleculen die diep in de huid kunnen doordringen, waarbij ze een hoge concentratie actieve ingrediënten leveren. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor het aanpakken van specifieke huidproblemen, zoals rimpels of acne.

Hoewel er niet één universeel ‘beste’ gezichtsserum is, zijn er wel drie absolute toppers die je in je huidverzorgingsroutine zou moeten overwegen.

Lees gauw verder om de beste gezichtsserums te ontdekken!

3x de beste gezichtsserums

Hieronder volgen vijf van de beste serums voor het gezicht. We hebben bij elk serum een korte beschrijving gezet van wat het precies is en wat het voor de huid doet. Op deze manier kun je erachter komen wat het beste huidserum voor jou is. Een combinatie is ook een geweldige keuze.

De eerste twee serums bestaan voornamelijk uit één hoofd ingrediënt, met nog wat andere ingrediënten erin die ze aanvullen. De laatste drie serums zijn meer een combinatie van verschillende actieve ingrediënten.

1. Retinol serum

Een van de meest indrukwekkende gezichtsserums is ongetwijfeld Retinol. Dit wondermiddel is een krachtige remedie tegen huidveroudering, waardoor het als een favoriet gezichtsserum aller tijden wordt beschouwd. Naast het aanpakken van huidveroudering, heeft retinol ook aanzienlijke effecten op het bestrijden van acne. Hierdoor is het serum geschikt voor zowel jongere als oudere huidtypes. Het verdient een vaste plek in je avondroutine, omdat het gevoelig is voor afbraak onder invloed van zonlicht, wat de werkzaamheid vermindert.

Wat is retinol precies?

Retinol is een vorm van vitamine A die bijzonder geschikt is voor huidverzorging. Het behoort tot de groep vitamine A-derivaten, bekend als retinoïden. Retinoïden stimuleren collageenproductie en versnellen de vernieuwing van huidcellen.

Daarnaast helpen ze bij het behandelen van acne, mee-eters en verstopte poriën door de adhesie van cellen die de poriën blokkeren te verminderen en de snelheid van huidregeneratie te versnellen. Dit maakt ze ideaal voor het verbeteren van de algehele huidtextuur, het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, het egaliseren van de teint en het verfijnen van de poriën.

Waarom zou je een retinol serum gebruiken?

Retinoïden worden beschouwd als de gouden standaard in anti-verouderingsbehandelingen en de behandeling van acne. “Retinoïden verhogen niet alleen de snelheid waarmee keratinocyten (cellen in de bovenste huidlaag) zich vernieuwen, waardoor jongere en vollere cellen dichter bij het oppervlak blijven, maar helpen ook oudere keratinocyten sneller te exfoliëren, wat op zijn beurt helpt om poriën te ontstoppen en de huid fris te houden zonder agressieve wrijving.

Op de lange termijn bevorderen retinolproducten ook de productie van collageen en elastine in de dermis, de diepere huidlaag. Weinig ingrediënten werken op zoveel fronten voor de gezondheid van de huid.

Dus, of je nu fijne lijntjes en rimpels wilt aanpakken, acne wilt verminderen, of gewoon een stralende huid wilt behouden, retinol is een uitstekend ingrediënt om aan je huidverzorgingsroutine toe te voegen. Het helpt niet alleen bij specifieke problemen, maar behoudt ook een gelijkmatige teint en geeft je huid die gezonde, frisse gloed.

Beste retinol serum:

Het beste retinol serum dat we hebben ontdekt, is het SIMIA™ Original Active Retinol Serum. Dit serum combineert een harmonieuze mix van kostbare ingrediënten die elk een unieke impact hebben op de huid:

 1. Actieve retinol 2,5%: Dit vormt het kernbestanddeel van dit serum. Zoals eerder vermeld, heeft retinol een verjongende effect op de huid en exfolieert het zachtjes tot in de diepere huidlagen. Dit stimuleert celvernieuwing, helpt bij het verminderen van pigmentvlekken, fijne rimpels en lijntjes, en kan zelfs het ontstaan ervan voorkomen. Het resultaat is een gladdere, egale en zachtere huid. Het heeft ook het vermogen om littekens, zoals die veroorzaakt door acne of zonschade, te herstellen.

 2. Hyaluronzuur: Dit ingrediënt staat bekend om zijn herstellende eigenschappen en vermogen om vocht vast te houden. Hierdoor is het ideaal voor het hydrateren van de huid. Bovendien biedt hyaluronzuur bescherming tegen schade door vrije radicalen en heeft het een kalmerende werking op de huid.

 3. Vitamine E: Vitamine E staat bekend om zijn herstellende eigenschappen en beschermt de huid tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Het versterkt ook de huidbarrière en faciliteert de diepere opname van andere actieve ingrediënten in de huid.

2. Vitamine C serum

Een ander onmisbaar serum in je huidverzorgingsroutine is het Vitamine C serum. Het kan perfect gecombineerd worden met retinol. Zoals eerder besproken, is het aanbevolen om retinol ‘s avonds te gebruiken. Vitamine C daarentegen kan veilig overdag worden aangebracht. Om een stralende en gezonde huid te bereiken, wordt aangeraden om ‘s ochtends Vitamine C serum te gebruiken en ‘s avonds retinol serum.

Wat is Vitamine C serum?

Een Vitamine C serum is een huidverzorgingsproduct dat rijk is aan vitamine C. Het heeft de textuur van een vloeistof of gel en wordt lokaal op de huid aangebracht. De verpakking benadrukt vaak huidvoordelen zoals ‘verstevigend’, ‘oplichtend’ en ‘collageenversterkend’. Mensen voegen Vitamine C serum toe aan hun huidverzorgingsroutine om te profiteren van deze voordelen.

Het grote voordeel van vitamine C is dat het een krachtige antioxidant is, waardoor de vorming van vrije radicalen wordt tegengegaan, die collageen en elastine afbreken. Dit resulteert in een stralende en jeugdige huid.

Waarom zou je een Vitamine C serum gebruiken?

Vitamine C is een sterke antioxidant die de aanmaak van collageen in de huid stimuleert. Het bestrijdt eveneens fijne lijntjes en rimpels, verheldert de teint en biedt tal van andere voordelen. Hoewel je vitamine C via voeding binnenkrijgt, bereikt het hoogstwaarschijnlijk niet je huid in voldoende mate. Het gebruiken van een Vitamine C serum is de meest directe en effectieve manier om je huid van deze voedingsstof te voorzien. Bovendien is het ook zeer doeltreffend bij de behandeling van acne, wat verklaart waarom veel huidverzorgingsproducten deze waardevolle vitamine bevatten.

Beste vitamine C serum:

Simia Vitamine C Serum is bijzonder geschikt voor de vermoeide en gestreste huid. Het is een uitgebalanceerde samenstelling van waardevolle bestanddelen die elk een unieke werking op de huid hebben:

Vitamine C 20%: Uiteraard is dit het belangrijkste ingrediënt in dit serum. Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen, die afneemt door zonblootstelling en veroudering. Het helpt ook bij het verminderen van littekens, hyperpigmentatie, fijne lijntjes en rimpels. Klinisch onderzoek heeft aangetoond dat bij proefpersonen na langdurig gebruik van dit ingrediënt de huid egaler en steviger werd. Simia Vitamine C Serum bevat een concentratie van 20% vitamine C, omdat dit percentage voor de meeste mensen de beste resultaten biedt zonder irritatie.

Hyaluronzuur: Dit is een herstellend ingrediënt dat vocht kan vasthouden, waardoor het ideaal is voor het hydrateren van de huid. Bovendien biedt hyaluronzuur bescherming tegen schade door vrije radicalen en heeft het een kalmerend effect op de huid.

Vitamine E: Vitamine E heeft herstellende eigenschappen en beschermt de huid tegen schade door vrije radicalen. Het versterkt de barrièrefunctie van de huid en bevordert de diepere opname van andere werkzame ingrediënten. Vitamine C en vitamine E vormen samen een krachtig duo omdat ze het beste uit elkaars antioxidanteigenschappen halen. Hun gecombineerde werking vervaagt zelfs pigmentvlekken.

3. Clarins Double Serum 

Clarins Double Serum is een gezichtsserum dat een synergetische mix van waardevolle ingrediënten voor de huid bevat. Een cruciaal bestanddeel van dit serum is kurkuma, een kruid met ontstekingsremmende, antimicrobiële en antioxidante eigenschappen die kunnen bijdragen aan het genezen van wonden, het voorkomen en verminderen van puistjes, evenals het bestrijden van eczeem en psoriasis. Kurkuma is dan ook een uitstekend ingrediënt om toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine. Dit krachtige antioxidant draagt bij aan een egale, stralende en stevigere huid.

Dit verfijnde en voedende serum revitaliseert en beschermt de huid tegen de effecten van onrustige en te korte nachten, die vaak zichtbare sporen op de huid achterlaten. Het helpt om zichtbare fijne lijntjes te voorkomen en te verminderen, en zorgt voor een comfortabel aanvoelende huid.

Naast kurkuma bevat dit serum diverse andere actieve ingrediënten. Verschillende plantenextracten dragen bij aan het vertragen van het begin van het huidverouderingsproces. Het resultaat is een stralende, goed gehydrateerde huid die er zichtbaar jeugdiger uitziet. Dit serum is geschikt voor mensen met een normale tot gecombineerde huid.

4. Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II – serum 

Als je opzoek bent naar het beste serum voor het gezicht, dan is dit ook een geweldige keuze. Estée Lauder Advanced Night Repair is een dagelijks hydraterend serum dat wereldwijd enorm populair is en veel wordt verkocht.

Dit gewaardeerde serum, dat de zichtbare tekenen van veroudering significant vermindert, maakt gebruik van de exclusieve ChronoluxCB™ technologie om het nachtelijke vernieuwingsvermogen van de huid te optimaliseren. Hierdoor worden lijntjes, rimpels en poriën merkbaar verminderd.

Na slechts 4 weken merkte meer dan 75% van de vrouwen op dat hun huid er jeugdiger uitzag. De huid voelt zachter aan, is goed gehydrateerd en sterker. Directe hydratatie werd door 82% van de vrouwen opgemerkt. De huid oogt jonger, stralender en gelijkmatiger. Na slechts 4 weken zag 83% van de vrouwen dat hun huid er gezonder, frisser en vitaler uitzag. Dit serum is effectief voor mensen van alle etnische achtergronden, en het is ook olievrij. Bovendien is het ondersteund door meer dan 25 patenten en aangevraagde patenten wereldwijd.

5. Vichy Mineral 89 Serum

Een ander opmerkelijk serum dat we graag willen belichten in deze top 5 is de Minéral 89 booster. Dit dagelijkse serum is ontworpen om de huid te versterken en is geschikt voor alle huidtypes. Zelfs na slechts één toepassing versterkt het de huidbarrière aanzienlijk. Bovendien biedt het intense hydratatie, vult het de huid aan en geeft het een veerkrachtige uitstraling, wat resulteert in een stralende gloed.

De krachtige formule van dit serum is minimalistisch en bevat slechts 11 ingrediënten. Een van de belangrijkste ingrediënten is hyaluronzuur. De gelachtige textuur voelt verfrissend en licht aan op de huid. Dit parfumvrije serum wordt snel geabsorbeerd door de huid. Minéral 89 is ideaal als eerste stap in je huidverzorgingsroutine en biedt tegelijkertijd een multifunctionele werking als make-up primer.

Waarop te letten bij het kiezen van het beste serum voor je gezicht

Bij het kiezen van het beste serum voor je gezicht zijn er verschillende belangrijke factoren waarmee je rekening kunt houden om ervoor te zorgen dat het serum goed aansluit op jouw specifieke huidbehoeften en doelen:

 1. Huidtype: Bepaal eerst je huidtype (droog, vet, gecombineerd, gevoelig) en zoek een serum dat specifiek geschikt is voor jouw huidtype. Een serum dat past bij je huidtype zal effectiever zijn en minder kans hebben om irritatie te veroorzaken.

 2. Huidbehoeften: Identificeer de specifieke problemen die je wilt aanpakken, zoals fijne lijntjes, rimpels, pigmentatie, acne of droogheid. Kies een serum met ingrediënten die bekend staan om het aanpakken van die specifieke huidproblemen.

 3. Ingrediënten: Bekijk de lijst met ingrediënten zorgvuldig. Zoek naar krachtige actieve ingrediënten zoals retinol, vitamine C, hyaluronzuur, peptiden en antioxidanten. Zorg ervoor dat de ingrediënten geschikt zijn voor jouw huidtype en -behoeften.

 4. Concentratie van actieve ingrediënten: Controleer de concentratie van de actieve ingrediënten in het serum. Een hogere concentratie betekent niet altijd beter. Kies een serum met een optimale concentratie die effectief is zonder je huid te overbelasten.

 5. Textuur: Let op de textuur van het serum. Sommige serums zijn licht en waterig, terwijl andere meer gelachtig of olieachtig zijn. Kies een textuur die comfortabel aanvoelt op je huid en goed wordt opgenomen.

 6. Gebruiksgemak: Overweeg hoe het serum in je dagelijkse routine past. Sommige serums kunnen ‘s ochtends en ‘s avonds worden gebruikt, terwijl andere specifiek geschikt zijn voor één van beide momenten.

 7. Gevoeligheid: Als je een gevoelige huid hebt, vermijd dan serums met potentieel irriterende ingrediënten zoals synthetische geurstoffen, kleurstoffen en agressieve zuren. Kies eerder voor serums met kalmerende en verzachtende ingrediënten.

 8. Reviews en aanbevelingen: Lees reviews en aanbevelingen van andere gebruikers, dermatologen of schoonheidsexperts. Dit kan je helpen om een beter inzicht te krijgen in de effectiviteit en veiligheid van het serum.

 9. Prijs: Serums variëren in prijsklasse. Overweeg je budget en zoek naar een serum dat binnen je financiële mogelijkheden valt zonder concessies te doen aan kwaliteit.

 10. Patchtest: Als je een nieuw serum wilt proberen, voer dan eerst een patchtest uit op een klein deel van je huid om te controleren of er geen allergische reacties of irritatie optreden voordat je het op je hele gezicht gebruikt.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je het beste gezichtsserum kiezen dat aan je specifieke behoeften voldoet en bijdraagt aan een gezondere, stralende huid.

the ordinary review

Veelgestelde vragen over serums

Hopelijk heb je bij deze de beste serums / het beste serum voor jouw gezicht uitgekozen. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Is een serum een vorm van hydraterende crème?

Ja en nee. Serums kunnen boordevol hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur en ceramiden zitten om vocht vast te houden. Toch vormen ze niet noodzakelijk een traditionele vochtinbrengende crème. Crèmes en lotions creëren een barrière op de huid om vocht vast te houden, terwijl serums diep doordringen. Daarom is het aan te raden zowel een serum als een goede vochtinbrengende crème te gebruiken, aangezien ze elkaar aanvullen.

– Hoe vaak moet ik een serum gebruiken?

Dit is afhankelijk van het specifieke serum. Raadpleeg het productlabel voor instructies. Meestal volstaat eenmaal daags gebruik. Je kunt ook meerdere serums in je routine opnemen. Bijvoorbeeld een vitamine C serum in de ochtend en een retinol serum voor het slapengaan. Zo kun je optimaal profiteren van verschillende ingrediënten.

– Wat is het verschil tussen een serum en een gezichtsolie?

Een goede vraag! Traditionele serums zijn op waterbasis. Echter, naarmate gezichtsoliën populairder worden, verschijnen er ook oliën die als ‘serums’ worden gepromoot. Er zijn nu zowel water- als oliegebaseerde serums. Watergebaseerde serums worden onder je crème aangebracht en zijn cruciaal omdat ze diep doordringen. Oliegebaseerde serums worden bovenop je crème aangebracht en helpen de hydratatie vast te houden.

– Kan een serum over de datum raken?

Sommige krachtige ingrediënten in serums kunnen instabiel worden bij blootstelling aan lucht. Bijvoorbeeld vitamine C kan oxideren en effectiviteit verliezen. Gelukkig zijn er nu meer stabiele formules beschikbaar. Het is aan te raden je serum op een koele, droge plaats te bewaren en binnen zes maanden tot een jaar op te maken.

– Kan een serum huidirritatie veroorzaken?

Over het algemeen niet, als je het juist gebruikt. Echter, wees voorzichtig. Serums zijn krachtig en meer is niet altijd beter. Sterke ingrediënten kunnen gevoelige huid irriteren. Bijvoorbeeld retinol staat erom bekend gevoelige huid te irriteren. Als dit op jou van toepassing is, bouw het gebruik van retinol dan geleidelijk op.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *