simia retinol serum review

Beste serum voor het gezicht 2023: Top 5!

Ben je opzoek naar het beste serum voor het gezicht? Dan ben je hieraan het juiste adres!

Serum is een huidverzorgingsproduct dat je op je huid kunt aanbrengen na het reinigen, maar vóór het hydrateren, dus voor je dag- of nachtcrème De bedoeling van een serum is om krachtige ingrediënten rechtstreeks in de huid af te geven.

Serum is bijzonder geschikt voor deze taak omdat het bestaat uit kleinere moleculen die diep in de huid kunnen doordringen en een zeer hoge concentratie aan actieve ingrediënten afgeven. Dit maakt ze een geweldig hulpmiddel voor het aanpakken van specifieke huidverzorgingsproblemen, zoals rimpels of acne.

Er is niet per se één beste huidserum, maar als we de beste zouden moeten kiezen dan zijn er 3 absolute toppers om in je skin care routine op te nemen.

Lees gauw verder om de beste gezichtsserums te ontdekken!

Beste gezichtsserum 2023 – Top 3

Hieronder volgen vijf van de beste serums voor het gezicht. We hebben bij elk serum een korte beschrijving gezet van wat het precies is en wat het voor de huid doet. Op deze manier kun je erachter komen wat het beste huidserum voor jou is. Een combinatie is ook een geweldige keuze.

De eerste twee serums bestaan voornamelijk uit één hoofd ingrediënt, met nog wat andere ingrediënten erin die ze aanvullen. De laatste drie serums zijn meer een combinatie van verschillende actieve ingrediënten.

1. Retinol serum

Een van de beste gezichtsserums ooit is Retinol. Retinol is een wondermiddel tegen huidveroudering en hierdoor is het dan ook het favoriete gezichtsserum allertijden. Naast huidveroudering pakt retinol ook effectief acne aan. Hierdoor is het een serum dat zowel door jong als oud gebruikt wordt. Het is een serum dat je in je avond routine moet opnemen. Gebruik het niet overdag, want het wordt afgebroken onder invloed van zonlicht, waardoor het dan minder actief is.

Wat is retinol precies?

Retinol is een vorm van vitamine A die geschikt is voor de huid. Het behoort tot een groep vitamine A-derivaten, bekend als retinoïden. Retinoïden werken door de collageenproductie te verhogen en de snelheid van huidcelvernieuwing te verhogen.

Ze helpen ook bij de behandeling van acne, mee-eters en verstopte poriën door de plakkerigheid van de cellen die de poriën verstoppen te verminderen, evenals het versnellen van de snelheid waarmee de huid regenereert. Hierdoor zijn ze ideaal voor het verbeteren van de algehele textuur van je huid, het minimaliseren van fijne lijntjes en rimpels, het egaliseren van de teint en het verkleinen van de poriegrootte.

Waarom zou je een retinol serum gebruiken?

Retinoïden worden beschouwd als de gouden standaard voor het tegengaan van veroudering en voor de behandeling van acne. “Retinoïden verhogen niet alleen de cellulaire omzetsnelheid van keratinocyten (cellen op de buitenste laag van onze huid), waardoor jongere, vollere cellen dichter bij het oppervlak blijven, maar ze helpen ook om oudere keratinocyten sneller te exfoliëren, wat helpt om poriën te ontstoppen en je huid verfrist te houden zonder de noodzaak van harde wrijving.

Over een lange gebruiksperiode helpen retinol ook de productie van collageen en elastine in de dermis – de tweede, diepere laag van de huid. Niet veel producten werken tegelijkertijd aan zoveel aspecten van de gezondheid van de huid.

Het is dus een geweldig ingrediënt wanneer je fijne lijntjes en rimpels of acne hebt, maar ook als je dit niet hebt is een een top serum om aan je huidverzorgingsroutine toe te voegen. Retinol helpt namelijk om een egale teint te behouden en je huid die ongrijpbare, frisse gloed te geven.

Beste retinol serum:

De beste retinol serum die we hebben gevonden is SIMIA™ Original Active Retinol Serum. Simia Retinol Serum is een harmonische mix van waardevolle bestanddelen die ieder hun eigen unieke werking hebben op de huid:

Actieve Retinol 2,5%: Dit is het hoofd ingrediënt in deze serum. Zoals je nu al weet heeft retinol een verjongende werking op de huid, en een licht exfoliërende werking tot in de diepere huidlagen. Dit zorgt voor een boost in de celvernieuwing. Het kan pigmentvlekjes, fijne rimpeltjes en lijntjes bestrijden en helpen te voorkomen. Het maakt de huid gladder, egaler en zachter en kan littekens van bijvoorbeeld acne en huidbeschadiging door onder andere zonschade herstellen.

Hyaluronzuur: Dit is een huidherstellende ingrediënt die in staat is om vocht vast te houden en daarom ideaal is voor het hydrateren van de huid. Verder zorgt hyaluronzuur voor bescherming tegen schade door vrije radicalen en kalmeert het de huid.

Vitamine E: Vitamine E heeft herstellende eigenschappen en biedt bescherming tegen huidbeschadiging door vrije radicalen. Het versterkt de barrièrefunctie van de huid en zorgt ervoor dat andere werkzame ingrediënten dieper in de huid kunnen komen.

2. Vitamine C serum

Een ander serum wat absoluut niet aan je skin care routine mag ontbreken is Vitamine C serum. Het is geweldig te combineren met retinol. Zoals we hierboven al benoemd hadden moet je retinol in de avond gebruiken. Vitamine C daarentegen kan je gewoon overdag gebruiken. Voor een prachtige en stralende huid, wordt het daarom aangeraden om Vitamine C serum in de ochtend aan te brengen en retinol serum in de avond. 

Wat is vitamine C serum?

Een vitamine C serum is een huidverzorgingsproduct boordevol vitamine C. Het heeft de consistentie van een vloeistof of gel en wordt plaatselijk op de huid aangebracht. Op de verpakking zie je waarschijnlijk woorden die huidvoordelen aanhalen, zoals ‘verstevigend’, ‘verhelderend’ en ‘collageenversterking’. Mensen voegen vitamine C-serum toe aan hun huidverzorgingsroutines om van die voordelen te profiteren.

Het voordeel van vitamine C is dat het een antioxidant is, dus het helpt de vorming van vrije radicalen te voorkomen, die collageen en elastine afbreken. Het resultaat is een stralende, jeugdige huid.

Waarom zou je een vitamine C serum gebruiken?

Vitamine C is een krachtige antioxidant die de collageenproductie in je huid stimuleert. Het bestrijdt ook fijne lijntjes en rimpels, verheldert je teint en biedt tal van andere voordelen. Huidverzorgingsexperts noemen het ook een van de beste anti-verouderingsingrediënten die je ooit zou kunnen gebruiken.

Hoewel je vitamine C binnenkrijgt uit het voedsel dat je eet, komt het waarschijnlijk niet in je huid terecht. Het gebruik van vitamine C-serum is de gemakkelijkste en meest directe manier om de voedingsstof aan je huid te leveren. Het is ook een zeer effectief product bij de behandeling van acne. Dit verklaart waarom de meeste huidverzorgingsproducten vitamine C bevatten.

Beste vitamine C serum:

vitamine c serum

Simia Vitamine C Serum is zeer geschikt voor de vermoeide en gestreste huid. Het is een harmonische mix van waardevolle bestanddelen die ieder hun eigen unieke werking hebben op de huid:

Vitamine C 20%: Dit is natuurlijk het hoofd ingrediënt in deze serum. Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen, die afneemt door blootstelling aan de zon en het verouderingsproces. Vitamine C helpt ook om littekens, hyperpigmentatie, fijne lijnen en rimpels te verminderen. In klinisch onderzoek is gebleken dat de huid van proefpersonen na langdurig gebruik van het ingrediënt egaler en steviger werd. Simia Vitamine C Serum maakt gebruik van een concentratie van 20% vitamine C, omdat dit percentage voor de meeste mensen de beste resultaten biedt zonder irritatie.

Hyaluronzuur: Dit is een huidherstellend ingrediënt dat in staat is om vocht vast te houden en daarom ideaal voor het hydrateren van de huid. Verder zorgt hyaluronzuur voor bescherming tegen schade door vrije radicalen en kalmeert het de huid.

Vitamine E: Vitamine E heeft herstellende eigenschappen en biedt bescherming tegen huidbeschadiging door vrije radicalen. Het versterkt de barrièrefunctie van de huid en zorgt ervoor dat andere werkzame ingrediënten dieper in de huid kunnen komen. Vitamine C werkt het beste in combinatie met andere antioxidanten en vormt met vitamine E een gouden duo. Vitamine E en C samen doen pigmentvlekken vervagen.

Beste serum voor het gezicht met een mix van ingrediënten:

3. Clarins Double Serum 

kurkuma serum

Clarins Double Serum is een gezichtsserum met een mix van goede ingrediënten voor de huid. Een belangrijk ingrediënt in deze serum is kurkuma. Kurkuma is een specerij met ontstekingsremmende, antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen die kunnen helpen om: wonden te genezen, puistjes te voorkomen (en actieve puistjes te verminderen) en eczeem en psoriasis te bestrijden. Het is dan ook een geweldig ingrediënt om op te nemen in je huidverzorgingsroutine. Dit krachtig anti-oxidant zorgt voor een egalere, stralende en stevigere huid.

Deze fijne en verzorgende serum revitaliseert en beschermt de huid tegen onrustige en te korte nachten, die hierdoor zichtbare sporen op de huid achter laten. Het voorkomt en vermindert zichtbare fijne lijntjes en zorgt voor een comfortabel aanvoelende huid.

Naast kurkuma zitten er meerdere actieve ingrediënten in dit serum. Verschillende plantenextracten zorgen ervoor dat beginnende huidverouderingsproces zoveel mogelijk vertraagd wordt. Voor een stralende, gehydrateerde huid die er zichtbaar jonger uitziet. De serum is geschikt voor de normale tot gecombineerde huid.

4. Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II – serum 

Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II - serum

Als je opzoek bent naar het beste serum voor het gezicht, dan is dit ook een geweldige keuze. Estée Lauder Advanced Night Repair is een hydraterend serum voor elke dag. Het is een populair serum dat over de hele wereld ontzettend veel verkocht wordt.

Advanced Night Repair vermindert de zichtbare tekenen van veroudering op beduidende wijze. Het optimaliseert het vermogen van huid om zichzelf ‘s nachts te vernieuwen dankzij de exclusieve ChronoluxCB™ technologie. Lijntjes, rimpels en poriën worden hierdoor  zichtbaar verminderd.

Meer dan 75% van de vrouwen vond dat hun huid er jeugdiger uitzag, na slechts 4 weken. De huid voelt gladder, gehydrateerd en sterker. 82% van de vrouwen vond dat de huid onmiddellijk werd gehydrateerd. De huid ziet er jonger, stralend en egaler uit. 83% van de vrouwen vond dat de huid er gezonder, frisser en meer uitgerust uitzag, na slechts 4 weken. 25+ patenten en aangevraagde patenten wereldwijd. Effectief voor alle etnische groepen. Olievrij.

5. Vichy Mineral 89 Serum

Vichy Mineral 89 Serum

Het laatste geweldige serum dat we graag nog uitlichten in deze top 5 is Minéral 89 booster. Dit is een dagelijkse booster voor een sterkere huid, geschikt voor elk huidtype. Het versterkt de huidbarrière al na één keer gebruik. Bovendien hydrateert het intensief en maakt het de huid voller en veerkrachtiger van uitstraling. Het geeft de huid ook een stralende gloed.

De krachtige, maar minimalistische formule bevat slechts 11 ingrediënten. Hiervan is hyaluronzuur een belangrjk ingrediënt. De gel-achtige textuur voelt fris en licht aan. De booster is parfumvrij en het wordt gelijk door de huid opgenomen. Minéral 89 is bij uitstek geschikt als eerste stap in je huidverzorgingsroutine, maar de formule werkt tegelijkertijd multifunctioneel als make-up primer.

the ordinary review

Veelgestelde vragen over serums

Hopelijk heb je bij deze de beste serums / het beste serum voor jouw gezicht uitgekozen. Mocht je nog algemene vragen hebben dan kunnen de volgende veelgestelde vragen met antwoorden je wellicht verder helpen.

– Is serum een ​​vochtinbrengende crème?

Ja en nee. Serums kunnen boordevol hydraterende ingrediënten (hyaluronzuur, ceramiden) zitten om de huid te helpen vocht vast te houden. Maar dat maakt ze nog geen vochtinbrengende crèmes in de traditionele zin. Gezichtslotions en crèmes zijn rijker en vormen een barrière bovenop de huid om al dat goede spul binnen te houden. Het is daarom belangrijk om zowel een serum als een goede vochtinbrengende dag- en nachtcrème te gebruiken. Ze vullen elkaar aan.

– Hoe vaak moet ik mijn serum gebruiken?

Dit hangt allemaal af van het serum. Lees het etiket goed door. De meeste serums dien je een keer per dag te gebruiken. Je kunt ook verschillende serums in je huidverzorgingsroutine opnemen. Zo kun je bijvoorbeeld in de ochtend een vitamine C serum aanbrengen en in de avond voor het slapengaan een retinol serum. Zo krijg je het beste van twee werelden en verzorg je je huid optimaal.

– Wat is het verschil tussen serum en gezichtsolie?

Goede vraag. Traditionele serums zijn op waterbasis. Maar naarmate de trend van gezichtsolie groeit (en er zijn steeds meer oliën op de markt), worden er meer oliën op de markt gebracht als ‘serums’. Je hebt dus serums op waterbasis en serums op oliebasis. Serums op waterbasis gaan onder de crème en ze zijn heel belangrijk. Ze voeden de binnenste laag van de huid omdat het molecuul erg klein is, zodat het doordringt.

De op olie gebaseerde serums gaan bovenop de vochtinbrengende crème omdat ze een groter molecuul hebben. Ze zouden de crème moeten behouden en alles wat je de hele dag onder vochtig houdt.

– Kan serum over de datum gaan?

Bepaalde krachtige ingrediënten die vaak in serum worden aangetroffen, kunnen onstabiel worden zodra ze in contact komen met lucht. vitamine C kan bijvoorbeeld oxideren en de werkzaamheid in de loop van de tijd verliezen. Maar dankzij de wetenschap gaan aangepaste versies van het ingrediënt langer mee. De belangrijkste vuistregel is om je serum op een koele, droge plaats te bewaren (uiteraard) en deze binnen zes maanden tot een jaar op te maken.

– Geven serums irritatie aan de huid?

Over het algemeen niet, als je het op de juiste manier gebruikt. Let echter wel op. Omdat serums super krachtig zijn, is meer niet altijd beter. Wees voorzichtig voordat je er teveel van gebruikt Krachtige ingrediënten kunnen de gevoelige huid irriteren. Vooral retinol staat er bekend om dat het de gevoelige huid kan irriteren, dus als dit jouw huidtype is, bouw het gebruik van retinol dan langzaam op.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *